Találatok a következő kifejezésre: Miert nem eszre (1176 db)

Miért nem eszik rendesen a 7 hetes babám?

Olyan büszke voltam rá mindenkinek mondtam hogy alig gy?zöm etetni. A cici már 4 hetes korától nem elég úgyhogy tápszert is kap. Olyan 150 200at eszik napközben tej+tápszer, este pedig minimum megeszi a 200at de van hogy 240et is. Milumil Ar-t kap mert bukós baba. Na a lényeg már vagy 3.napja nem nagyon kell neki a tápszer szopni meg nagyon keveset szokott ma reggel is reggel csak szopott 3 óra elteltével csak 30at szopizott és nem kellett a táp. Tegnap sem akarta reggel elfogadni a tápot de vártam egy kicsit és megette de ma akárhogyan küszködtem nem kellett. Már sírok az idegt?l. Van egy 3 éves nagyon rossz ev? lányom én eret is vágok magamon ha a kisfiú is ilyen rossz ev? lesz.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy rástresszelsz az egészre. Szerinted nem eszik eleget a baba, ettõl idegesebb vagy, a tej nem fog megfelelõen leereszkedni, a babánál "szopási sztrájk"-lesz, mert nem úgy jön a tej, ahogy kellene, még kevesebbet eszik, még idegesebb leszel stb. Elkezdõdik az ördögi kör és nem tudsz kijönni belõle. Elõfordul, hogy a babák egy-egy szopizásnál kevesebbet esznek. Ne mérd minden egyes etetésnél, mert ettõl is csak idegeskedsz. Minden baba tudja, hogy mennyi táplálékra van szüksége már születése óta. Ha a testsúlya nem növekszik megfelelõen, akkor azt kell majd kideríteni, hogy miért. Egyébként mivel táplálod hozzá? (milyen eszközzel?) A kislánynak pedig a bizalmát kell visszanyerni. Ne legyen mindennapi téma, hogy mikor mennyit eszik. Szépen jó hangulatba tedd le elé az ételt (egyszerre keveset és eleinte azt amit szeret), bízd rá, hogy mennyit eszik. Ha kimarad 1-2 étkezés, abba még senki nem halt bele, legközelebb jobb étvággyal fog leülni enni. De az asztalnál ne játsszon és soha ne "apa, anya kedvéért" egyen, hanem a saját kedvéért. Fokozatosan kell vissza szereznie a bizalmát, és szép lassan normálisan fog enni. Csak nem szabad erõltetni. Sok sikert! :)

Az a baj, hogy rástresszelsz az egészre. Szerinted nem eszik eleget a baba, ettõl idegesebb vagy, a tej nem fog megfelelõen leereszkedni, a babánál "szopási sztrájk"-lesz, mert nem úgy jön a tej, ahogy kellene, még kevesebbet eszik, még idegesebb leszel stb. Elkezdõdik az ördögi kör és nem tudsz kijönni belõle. Elõfordul, hogy a babák egy-egy szopizásnál kevesebbet esznek. Ne mérd minden egyes etetésnél, mert ettõl is csak idegeskedsz. Minden baba tudja, hogy mennyi táplálékra van szüksége már születése óta. Ha a testsúlya nem növekszik megfelelõen, akkor azt kell majd kideríteni, hogy miért. Egyébként mivel táplálod hozzá? (milyen eszközzel?) A kislánynak pedig a bizalmát kell visszanyerni. Ne legyen mindennapi téma, hogy mikor mennyit eszik. Szépen jó hangulatba tedd le elé az ételt (egyszerre keveset és eleinte azt amit szeret), bízd rá, hogy mennyit eszik. Ha kimarad 1-2 étkezés, abba még senki nem halt bele, legközelebb jobb étvággyal fog leülni enni. De az asztalnál ne játsszon és soha ne "apa, anya kedvéért" egyen, hanem a saját kedvéért. Fokozatosan kell vissza szereznie a bizalmát, és szép lassan normálisan fog enni. Csak nem szabad erõltetni. Sok sikert! :)
Ja és próbáld meg többször mellre tenni, ha semmi nem segít, akkor kérj tanácsot a védõnõtõl. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! a válaszod. Azóta evett nagy nehezen. Cici abszolút nem kellett neki csak reggel. Kicseréltem egy puhábbra a cumifejet és úgy megette a tápszert. Hú de gyûlölöm az ilyen napokat.
Újra én vagyok :) Cumi helyett inkább kávéskanállal vagy pohárból adjad neki a tápszert, mert a cumitól elõfordulhat, hogy tényleg nem fog tudni megfelelõen szopni és kisebesedik a melled. Akkor pedig még egy problémával több lesz. És kitartás!!
A kérdező hozzászólása: Kiskanál? Már csak 30ml-ket szopik és 200at eszik cumiból, már nincs értelme hamarosan elhagyja a cicit sajna de nem tudok mit tenni mert nem ment elsõ perctõl túl jól a szoptatás nekünk.

Húst és/vagy tojást nem fogyasztók, ti miért nem eszitek meg ezeket?

"Kivet" vagy megszól a társadalom érte benneteket valamilyen formában?

Legjobb válasz: Szia! Mi a párommal nem eszünk semmilyen hústerméket, viszont tejtermékeket, tojást módjával -igen. Nos, én személy szerint gyermekkorom óta állatbarát vagyok és már kiskoromban is iszonyatként éltem meg egy mások által vidám programnak ítélt disznóvágást, ökörsütést, csirke nyakának felvágását, halak fejbe verését, stb. Borzalmas! Másrészt miután komolyabban elkezdtem foglalkozni az egészséges életmóddal, a betegségek kockázati elemeivel, majd elolvastam jó pár könyvet az élelmiszerbûnözésrõl, a vágóállatok "növesztésérõl", a késztermékekben található adalékanyagokról,stb egyértelmûvé vált számomra, hogy nem eszem többé húst. Egy átlag ember húsfogyasztása évente kb 60kg, élete folyamán vegyünk egy átlagéletkort, 65év alatt 3900kg húst eszik meg - ráadásul növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések arányát. De ez nagyon összetett téma. Az állattenyésztés során rengeteg antibiotikumot kapnak az állatok, aromával dúsított tápokat kapnak, hogy minél többet faljanak és hormonokkal gyorsítják a növekedésüket - ezek tények és ez a fizikai sík. Szellemi síkon pedig az állatok általi érzeteket tartalmazza minden egyes sejtjük, aminek elfogyasztásával egyesülsz és a részeddé válik, még ha tudatosan nem is hiszel ebben, vagy nincs róla tudomásod, akkor is. Párom, szívéhez közeli állatkáival történt tragédiája óta nem eszik húst. Egészségesek vagyunk, sportolunk és semmi olyan tápanyag nincsen, amit növényekkel nem lehetne helyettesíteni, mindössze informálódás, intelligencia, igényesség kérdése. Felismerni azt, hogy ne aknázzuk ki a Földet, ne bántsuk indokolatlanul az állatokat, gondolkodnak és éreznek és nem azért élnek, hogy lemészároljuk õket, bármibõl csak annyit együnk, ami az egészséges túléléshez kell, ne pocsékoljunk, vigyázzunk a környezetünkre, szelektíven válogassuk a szemetet, mielõtt kidobunk valamit, egy pillanatra álljunk meg. Nem-e lenne jó ez valamire, valakinek, mire lehetne még felhasználni, legyünk kreatívak és találékonyak, ne legyünk lusták minden csak megszokásból, gépiesen cselekedni, érezzünk és gondolkodjunk, ne zárkózzunk el a természettõl, értékeljük szépségét, sokszínûségét, vegyük észre nap, mint nap magunk körül a sok apró csodát! Békét és szeretetet mindenkinek.

Szia! Mi a párommal nem eszünk semmilyen hústerméket, viszont tejtermékeket, tojást módjával -igen. Nos, én személy szerint gyermekkorom óta állatbarát vagyok és már kiskoromban is iszonyatként éltem meg egy mások által vidám programnak ítélt disznóvágást, ökörsütést, csirke nyakának felvágását, halak fejbe verését, stb. Borzalmas! Másrészt miután komolyabban elkezdtem foglalkozni az egészséges életmóddal, a betegségek kockázati elemeivel, majd elolvastam jó pár könyvet az élelmiszerbûnözésrõl, a vágóállatok "növesztésérõl", a késztermékekben található adalékanyagokról, stb egyértelmûvé vált számomra, hogy nem eszem többé húst. Egy átlag ember húsfogyasztása évente kb 60kg, élete folyamán vegyünk egy átlagéletkort, 65év alatt 3900kg húst eszik meg - ráadásul növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések arányát. De ez nagyon összetett téma. Az állattenyésztés során rengeteg antibiotikumot kapnak az állatok, aromával dúsított tápokat kapnak, hogy minél többet faljanak és hormonokkal gyorsítják a növekedésüket - ezek tények és ez a fizikai sík. Szellemi síkon pedig az állatok általi érzeteket tartalmazza minden egyes sejtjük, aminek elfogyasztásával egyesülsz és a részeddé válik, még ha tudatosan nem is hiszel ebben, vagy nincs róla tudomásod, akkor is. Párom, szívéhez közeli állatkáival történt tragédiája óta nem eszik húst. Egészségesek vagyunk, sportolunk és semmi olyan tápanyag nincsen, amit növényekkel nem lehetne helyettesíteni, mindössze informálódás, intelligencia, igényesség kérdése. Felismerni azt, hogy ne aknázzuk ki a Földet, ne bántsuk indokolatlanul az állatokat, gondolkodnak és éreznek és nem azért élnek, hogy lemészároljuk õket, bármibõl csak annyit együnk, ami az egészséges túléléshez kell, ne pocsékoljunk, vigyázzunk a környezetünkre, szelektíven válogassuk a szemetet, mielõtt kidobunk valamit, egy pillanatra álljunk meg. Nem-e lenne jó ez valamire, valakinek, mire lehetne még felhasználni, legyünk kreatívak és találékonyak, ne legyünk lusták minden csak megszokásból, gépiesen cselekedni, érezzünk és gondolkodjunk, ne zárkózzunk el a természettõl, értékeljük szépségét, sokszínûségét, vegyük észre nap, mint nap magunk körül a sok apró csodát! Békét és szeretetet mindenkinek.
ismerek olyat, aki egyáltalán nem eszik állati eredetût, azért, mert rossz a szaga, veszélyes, sok baktérium, hormon stb van benne, teljesen jól megvan nélküle az nála csak az utolsó érv, hogy így kevésbé pusztítja a Földet
Akkor helyesbítek.... Ha a szervezetnek nincs egy x%-ú zsírtartalma, akkor nem tud zsírban oldódó vitaminokat eltárolni....
utolsó, a vega a vegetáriánus rövidítése, amire te gondolsz, az a vegán, és õk nagyon is oda szoktak figyelni az összeállításra. a többi meg hülyeség, amit írsz, vas van egy csomó zöldségben, pl. meg egyebek is. mindent be lehet vinni hús nélkül.
Én meg mint húsevõ paraszt, azt mondom, hogy bizonyos szempontból baromsák kerülni minden állati eredetû terméket. Tök jól hangzik, hogy vega (ha jól tudom, akkor nem egyenlõ a vegetáriánussal)vagy, de a szervezeted ennek nem fog annyira örülni. Nem azért fogynak le az ilyen szemléletû emberek, mert olyan nagyon egészséges dolog, amit csinálnak, hanem mert nem jutnak elegendõ tápanyaghoz. (pl. vas-hoz, de van még pár olyan ásványi anyag, amit nehéz a szervezetbe juttatni hûs ételek nélkül) Viszont a tejes dologgal egyetértek... Az teljesen felesleges. A mi emésztõ rendszerünk szinte semmit nem hasznosít egy pohár tejbõl. Másrészrõl viszont fogápolás szempontjából sokkal jobb "növényeken élni"... Viszont... Ha az ember kerülni akarja a vegyszereket, akkor BIO étrendre kell áttérnie... Nem olcsó, de sokan dicsérik :D
Mi egyiket sem eszzük. A lányom allergiás rá, így egyszerûbb volt kiiktatni mindannyiunk étkezésébõl, fõleg, mikor még ngyaon kicsi volt. Már ehetnénk, mert megérti, ha nem ehet vmit, de nem is kívánom, sõt.. kifejezetten megundorodtam tõle, h érzem rajta az állat szagát...
az állatoknak jogukban áll finomnak lenni!
a másik, ez a húsevõ fogazat duma. ilyenkor azt szoktam mondani, nézzenek már meg egy macskát. kicsit más a fogazata, és õ húsevõ. arról nem is beszélve, hogy a ragadozók nem a boltba mennek a húsért, s aztán megfõzik, sütik azt...ha annyira húsevõ fogazata lenne az embernek, akkor el tudná kapni a zsákmányt, s el tudná fogyasztani teljes egészében.
ez a problémázás a legidegesítõbb. mert köretet szoktak csinálni a hús mellé, miért fáj nekik, ha csak azt eszed? mellesleg, én is azért nem eszem, mert mindig is undorodtam a hústól, egészen pici koromtól kezdve. s tõlem is megkérdezi pl. a szomszédasszony, hogy még mindig nem eszel húst? már háromévesen is elutasítottam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Azért is tettem fel a kérdést, mert én nagyon régóta így eszem, de a családi ebédeken, ha én vendég vagyok, mindig problémáznak, hogy nekem nem tudnak mit fõzni, meg "legalább a húsleves levét megehetnéd" beszólásokat kapom. Ha mégis készítenek valamit, akkor vagy ízetlen (nem értem, miért kellene ízetlenül enni a zöldségeket - persze azoknak legalább van íze fûszer nélkül is, megnézném megennék-e a húst fûszer nélkül - vagy nincs megfõzve rendesen pl. a rizs. Ha étteremben szeretnék enni valamit, akkor választhatom a párolt mexikói mixet sült krumplival. "Miért nem eszek rántott gombát, sajtot? Abban csak kevés tojás van." Ez a másik kérdés, amivel folyton zaklatnak. Nem értik, hogy annyi tojást sem eszem, amennyi a panírhoz kell. Persze nem lenne nekem az sem gond, ha vinném magammal a kaját, de azt sem engedik igazán.
Én tojást és húst sem eszem, vagy ami ezt tartalmazza, tejtermékek közül is csak sajtot, azt is egyre ritkábban (inkább már a vegán életmód felé haladok). Eleinte sokkal több beszólást kaptam családon belül, ma már egyre kevesebbet, de azért még akad. Én egyszerûen elengedem a fülem mellett a buta megjegyzéseket. Egyenlõre még mindenki magánügye, hogy mit eszik, és én fõzök magamra (külön élek a szüleimtõl), tehát semmi beleszólásuk nincs ebbe. Azt viszont már észrevettem, hogy az emberek túlnyomórészt rohadtul nincsenek tisztában a vegetarianizmussal, veganizmussal, max. valami rémhírt ha olvastak róla, ezért nyomják a megszokott buta érveiket. De miután beszélek nekik errõl, általában megértik és békén hagynak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A tojással is így vagyok, mint ti a hússal. A tejtermékek valahogy más tészta :) , azt még megeszem. Lépten-nyomon elutasításba ütközök ezzel a témával kapcsolatban annak ellenére, hogy nem állok az asztalra a családi ebédnél és hirdetem a véleményemet a húsevésrõl. Mégis elítélik. Ilyeneket kapok: "Ja, még mindig nem eszel húst? Azt hittem, már megváltoztál." Pff. "Az állat arra való, hogy megegye az ember." Pff. "Én állatbarát vagyok, de az ember természetes tápláléka a hús, ezt a fogazata is bizonyítja." Pff.
Ez viszont teljesen jogos :) Itt szeretném azért hozzáfûzni, hogy én nem szeretném leszólni azokat, akik nem esznek húst, csupán kifejtettem (volna) egy ellenérvet. Csak ugye a magyar társadalomban teljesen elfogadott, ha az ember nem hajlandó nyitni a másik irányába...

Miért nem eszi már a tápszert, miért nincs étvágya?

Babám 7 hónapos és egyik napról a másikra nem akarja meginni a tápszert. A szilárd ételeket is nehezem tudom bele tuszkolni...

Legjobb válasz: mióta van így? ha csak néhány napja, ne aggódj rajta! Fogaival hogy vagytok? nálunk már az 5. fogacska jön, és eddig mindegyi fogánál eljátszotta ezt a "nem eszek " dolgot. Most már meg sem lepõdök, hogy szinte egy hétig alig evett valamit. aztán elõbújt a foga:-) A tápszert magában már régóta nem eszi meg fiam, én mindig gyümit turmixolok hozzá, vagy üveges gyümit keverek bele, így befalja. próbáld ki esetleg, hátha nálatok is bejön a trükk!

mióta van így? ha csak néhány napja, ne aggódj rajta! Fogaival hogy vagytok? nálunk már az 5. fogacska jön, és eddig mindegyi fogánál eljátszotta ezt a "nem eszek " dolgot. Most már meg sem lepõdök, hogy szinte egy hétig alig evett valamit. aztán elõbújt a foga:-) A tápszert magában már régóta nem eszi meg fiam, én mindig gyümit turmixolok hozzá, vagy üveges gyümit keverek bele, így befalja. próbáld ki esetleg, hátha nálatok is bejön a trükk!
nekunk is vannak/voltak ilyen napjaink, aztán visszaállt. Ugyancsak 7 honapos volt a babám, mikor naprol napra kevesebb tápszert ivott meg (ekkor már csak vacsira kapta meg éjszaka), aztán rájottunk, hogy kanállal meg lehet etetni, azota kap tejpépet vacsira, és ha éjszaka ébred, félálomban elfogadja még az uveget.
Az én lányom se evett napokig normálisan, de semmi baja nem volt, hát rábíztam, Õ tudja, mennyi kell neki...és láss csodát..kibújt egy fogacska-ettõl volt.Próbálj meg lágy kajákat adni, mert fájhat nagyon az ínye.


Miért nem eszi meg bent a kajáját?

A kutyusom (1 éves yorki kan) kihozza a kajáját a nappaliba úgy eszi meg. A táljába öntöm és kihozza a falatokat a nappaliba és "a mi társaságunkban" eszi meg. Miért van ez? Zavarni nem zavar, csak érdeklõdöm.

Legjobb válasz: nem tudom, az enyém is ezt csinálja kiveszi a tálkából, elviszi odébb, ott eszi meg, vagy elviszi a kerítéshez és fülelés közben eszik vagy odahozza hozzám és ott eszi meg néha a tálka mellett eszik

nem tudom, az enyém is ezt csinálja kiveszi a tálkából, elviszi odébb, ott eszi meg, vagy elviszi a kerítéshez és fülelés közben eszik vagy odahozza hozzám és ott eszi meg néha a tálka mellett eszik
Westiem van, õ is csinálta ezt fiatalabb korában :D
Egyszerûen keresi a társaságotokat. :)
Mostanában került hozzátok? - mert akkor elõfodulhat hogy félti a kajáját ezért teszi. Vagy ha a nappaliban van az ebédlõtök akkor - ha nem zavaró és van nyugis sarok - inkább oda tedd a tányérját, ivótálját. Általában akkor szokták ezt mûvelni, amikor elkerülnek az alomból az új gazdihoz, mert elõtte a sok tesó miatt védelmezni kellett az ennivalót. Az én kutyám is ezt csinálta mikor elhoztuk a tenyésztõtõl, kb. 1 hétig az asztal alá hordta a kaját, aztán rájött, hogy senki nem pályázik rá és szépen evett a tányérjából.
mikor kicsiként hozzánk került, a miénk úgy porszívózta be a kaját, mintha mindjárt elvennénk tõle mióta elkényelmesedett, azóta hordozza szerte-szét

A törpenyúlamnak miért vizes/pisi a hasa, miért nem szárad meg? Miért nem eszik száraztápot?

MOst kaptam egy törpenyúlat, és néhány dologgal bajban vagyok.Alig eszik száraztápot, néhány karika répát szokott csak enni meg egy kis almát. És inni is alig látom, nem sok fogy az itatóból. A másik, hogy egy hatalmas vízfolz van a hasán, bajuszán. Össze van csomósodva és nem akar megszáradni, szétjönni.Pici még, 6 hetes.Fésülnöm kéne? Próbáltam lemosni a hasáról, kimosni a csomót, de nem sikerült.Szóval tanácsokat kérek az étkezés, tisztán tartás terén. (lehet hogy pisijébe feküdt bele, kicsit büdös is)

Legjobb válasz: Kapásból még nem is ehetne zöldséget és egyéb ilyeneket. Csak rendes tápot (versele laga cuni complete) és MINDIG legyen elõtte jó minõségû széna. Az hogy nem iszik, azért is lehet mert nem eszik elég szénát. De amúgy sem iszik meg 1 litert minden nap. Van sarok wc-je?

Kapásból még nem is ehetne zöldséget és egyéb ilyeneket. Csak rendes tápot (versele laga cuni complete) és MINDIG legyen elõtte jó minõségû széna. Az hogy nem iszik, azért is lehet mert nem eszik elég szénát. De amúgy sem iszik meg 1 litert minden nap. Van sarok wc-je?
Jesszusom, én azonnal orvoshoz vinném.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, viszem
az enyémek akkor néznek ki így aminkor bele fekszenek az itató táljukba... volt már megfázott nyuszim, de azok nem így néznek ki. mindenesetre írd majd le kérlek mit mondott az orvos.
A kérdező hozzászólása: Na, megszáradt és nem is rasztás már, nem adok neki zöldséget és eszi a tápot, iszik eleget. Végre nincs vele baj, csak amikor játszani akarok vele, elfut és inkább ungrádozik, meg bebújik sötét helyekre. Majd megszok... Meg még egy picit büdös, de biztos az is elmúlik. Köszönöm a válaszokat!
Felpufat biztos
A kérdező hozzászólása: Még egy uccsó kérdés. Ugye úgy szoktatod rá a szobatisztaságra, hogy berakod a kakijai az alomba, meg feltrölöd ecetes vízzel ahova pisilt. A ketrecében is be kell ecetezni, vagy csak kinnt ahova pisil?
Ahova pisilt azt itasd fel papírzsepivel és azt rakd a ketrec azon pontjába ahova szeretnéd hogy ürítsen (Wcjébe) egy kétszer még lehet hogy máshova is fog bogyózni akkor mindig szedd fel. 2-3 nap alatt megtanulja.
és nem feltétlen és csak kinn takarítsad fel ( nem muszáj ecettel lehet sima felmosó folyadékkal is, nem igazán jó ha az egész lakásod ecetszagú:D ) a ketrecet sem kell ecettel.
A kérdező hozzászólása: Mennyi baj van egy nyuszival, mondjuk megéri :D. Szóval elfogyott a táp, úgyhogy vettünk neki újat, azt amit valaki javasolt(versele laga). Gondoltuk kipróbáljuk ezt, mert a másikból a zöld bogyókat nem ette meg. Viszont ezt egyáltalán nem eszi meg. Mit csináljak, megvárjam miíg elkezdi enni, vagy mindenképp a másikat kell neki megvennem? Kicsit drága mulatság, ugyhogy nem nagyon akarok újat venni neki.
Cuni completet vettél? Eddig amelyik nyúl elé odaraktam elkezdte falni mint az õrült. Amúgy szerintem pár napig "éheztetheted", ha eszi rendesen a szénát nem lesz baja. Sok zöldséget se adj neki.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem! Szénát sokat eszik, de amikor tápot adok neki, felboratja a tálat :D Majd hozzászokik
Vidd el orvoshoz. Merre laksz? Legjobb lenne olyan helyre ahol értenek is hozzá. Pl. http://www.univet.hu/units/belgyogyaszat/index.php?page=egzo.. Itt amúgy is minden kérdésedre választ adnának.
A törpenyulas oldalt nézd meg legyél kedves, mielõtt belepusztul a tudatlanságodba a nyuszkó!
A legfontosabb szabály: elõször tájékozódunk ALAPOSAN és csak UTÁNA veszünk magunkhoz élõ állatot! Ha 6 hetesen zöldséggel eteted, azzal meg is ölheted. Pont az ilyen kérdések miatt készítettem el ezt a blogot: http://nyultartas.blogspot.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem nem lesz baja, karácsonyra kaptam nem volt idõm felkészülno, azt mondták adjak neki. És utána olvastam, ilyet nem találtam. Köszönöm a hasznos infót. Mikortól adjak neki?
A kérdező hozzászólása: Jaés széna mindig van elõtte, és van sarol wcje
A kérdező hozzászólása: És a másik, hogy belefeküdt a pisijébe(kitúrta a forgácsot) és összecsomósodott a szõr a hassán és egyfolytában vizes. Megfürdettük nyuszisamponnal, de nem tud megszáradni amíg nyalogatja magát egyfolytában. És még mindig büdös egy picit. Vettem új almot, ilyen bogyósat azt nem, tudja kitúrni annyira. Valami tipp, hogy lehetne megszüntetni a csöves kinézetét?
Hát egy nyuszi pillanatok alatt tisztára varázsolja magát? Mennyi ideje van nálad? 1-2 hét alatt biztos teljesen tiszta lesz már. De nálunk csak a farkincája volt nagyon piszkos, de az sok idõ volt mire szép lett. Ha össze van csomósodva akkor érdemes levágni, mert azt õ is csak lerágni tudná.
A kérdező hozzászólása: 1 hete van nálam. Kb 3 napja néz ki így. Tehát le lehet vágni, nem rossz neki? Akkor valószínüleg az lesz, mert kifésülni nem sikerült és nem is szárad.
A kérdező hozzászólása: Nekem is furcsa volt, hogy a nyulat fürdetni kell. Egyébként mostmár szebb, csak a szája körül csomós. Mit értesz tisztítás alatt? Fésülés, vagy a ketrec tisztítására gondoltál? Ja és most tértem át forgácsról ilyen hurkás alomra, talán ez jobb lesz.
6 hetesen pontosan azzal kéne etetned, mint amit a mamája alatt kapott. Csak azt add neki, amit az 1. válaszoló írt. Sajnos egy dobozos táppal, vagy sárgarépával is el lehet tenni lábalól egy 6 hetes törpe nyuszi kölyköt. Õk a legérzékenyebbek az etetésre. Nézz utána, hogy szállították. Nem fázott meg? Nem szokták magukat lepisilni...
én is ezt a granulált almot javasolnám, minden szempontból elõnyös, neked kevesebbet kell porszívóznod a ketrec ködül a nyuszinak meg nem tapad bele a forgács a bundájába.Egyébként ezeket a granulátumokat speciálisan azért fejlesztették ki hogy a vizeletet felszívja magába és a szagokat is megtartja. nyugodtan fésülgetheted a nyuszit, én is rendszeresen kifésülöm a hosszú szõrû nyulaimat. az almot ha gyakrabban tisztítod, akkor a kellemetlen szagoktól is meg szabadulsz és a nyuszinak a bundája sem lesz büdi ( de ezt persze majd kitapasztalod hogy milyen idõközönként szükséges). Nem tudom milyen nyuszid van nekem a róka nyulaimnál jellemzõ, hogy összecsomózódik a bundája a hasánál, farkánál ez természetes:)
A kérdező hozzászólása: Szerintem megfázott, mert az orra egyfolytában vizes, meg alatta is egy picit. Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Még nincs 3 hónapos, úgyhogy nem kap semennyi zöldséget!

Miért nem eszik a kistekim?

Pár napja vettem egy kistekit,külön etetem a nagytól.de két napja nem eszik...Pedig az eladó azt mondta,hogy naponta kell etetni 1-1,5 éves koráig...

Legjobb válasz: Szia! Nem baj az, hogy nem eszik, nem kell egyébként mindig az eladónak hinni, több szakkönyvbe is benne van- ja és igaz is mellesleg- hogy a tekik nem esznek mindennap és nem is kell nekik mindennap adni!! Szerintem próbáld meg inkább a nagyot külön etetni, mert a kicsi lehet h nem szeret ismeretlen helyen enni. A nagy könnyebben megszokja a más helyet, szerintem inkább õt tedd máshova. Ha már 4 napja nem enne, vidd dokihoz! Egyébként az nem lehet, hogy eszik, csak keveset és nem látod??

Szia! Nem baj az, hogy nem eszik, nem kell egyébként mindig az eladónak hinni, több szakkönyvbe is benne van- ja és igaz is mellesleg- hogy a tekik nem esznek mindennap és nem is kell nekik mindennap adni!! Szerintem próbáld meg inkább a nagyot külön etetni, mert a kicsi lehet h nem szeret ismeretlen helyen enni. A nagy könnyebben megszokja a más helyet, szerintem inkább õt tedd máshova. Ha már 4 napja nem enne, vidd dokihoz! Egyébként az nem lehet, hogy eszik, csak keveset és nem látod??
A kérdező hozzászólása: De lehet!Köszi!
:) Akkor oké az enyém is ezt csinálja :D

Miért nem eszik a 19 hónapos lányom rendesen?

Semi édes löty?t nem kap nasit sem max egy marék kölesgolyót. Vacsoránál is a hiszti van hogy "nem jó, nem kell" eszik talán 5-6 kanállal most ebédre is csak ránézet a kajára de már mondta a szokásosat és 1 kanállal evet. Semi baját nem látom amúgy reggelinél egyedül eszik, játszik vele de abból azért eszik. Valami baj van vagy ez ebben a korban normális?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl lehet, fronttól, esetleg jön a foga, vagy szimplán csak dacból nem eszik, mert nem tetszik neki az étel amit elé teszel. Amúgy ha iszik, akkor nincs gond, mi sem eszünk minden nap ugyanannyit, így a gyerekektõl sem lehet elvárni ezt. Ha éhes lesz úgyis eszik majd.

Ez sok mindentõl lehet, fronttól, esetleg jön a foga, vagy szimplán csak dacból nem eszik, mert nem tetszik neki az étel amit elé teszel. Amúgy ha iszik, akkor nincs gond, mi sem eszünk minden nap ugyanannyit, így a gyerekektõl sem lehet elvárni ezt. Ha éhes lesz úgyis eszik majd.
Nálunk is ez a probléma vagy két hete. Alig akar enni fott ételt. Kenyeret az megy nyomja befele. A gyumolcsot is néha megeszi. Nem tudom, hogy most mi van, vagy jon a felso foga, de ha éhes, akkor kér, hogy ham-ham. 10 hos
az én kislányom is alig akar enni.kb két hete tart.reggelit eszik szépen.gyümölcsöt tömi befelé.ebédet már kevésbé.20 hós és ma láttam alul kezd kibújni a foga.sztem nektek is mocorog azert nem eszik úgy...
Nálunk is ez megy hónapok óta, mióta elkezdtek kijönni a rágó- illetve szemfogak. Mióta kijöttek kicsit jobb, de messze nem úgy eszik, ahogy tavasszal. Én már beletörödtem, gyümölcsöt se hajlandó enni, erõltetni pedig nem tudod és nem is szabad. Abba bízok, hogy idõvel jobb lesz a helyzet. Kislányom most 19 hónapos.

Miért nem eszik az axolotl-m?

1cm-es... =(

Legjobb válasz: Ügyelni kell a víz hõmérsékletére és tisztaságára, 14-20 °C az ideális, bárki bármit mond, szobahõmérséklet simán jó...4 fokos vízben még élnek de 25 fölött elpusztulnak! Amúgy lehet, hogy eszik, csak te nem veszed észre a táplálék fogyását. Ha van ürüléke, akkor mindenképpen eszik. Amikor még picik, lehet látni a bélrendszerüket..ha sötét színû, akkor tele a pocakjuk/belük.

Ügyelni kell a víz hõmérsékletére és tisztaságára, 14-20 °C az ideális, bárki bármit mond, szobahõmérséklet simán jó...4 fokos vízben még élnek de 25 fölött elpusztulnak! Amúgy lehet, hogy eszik, csak te nem veszed észre a táplálék fogyását. Ha van ürüléke, akkor mindenképpen eszik. Amikor még picik, lehet látni a bélrendszerüket..ha sötét színû, akkor tele a pocakjuk/belük.

SEGÍTSÉG! Miért nem eszik a macskám? Már lassan egy hete. De inni iszik, de enni egyáltalán nem eszik. Le van fogyva teljesen 5-6 kilóról, szinte csont soványra fogyott, és a hasa fel van puffadva.

Az idén lesz 4 éves a,karthauzi kijárós macskám.Van olyan amikor olyan mozdulatot csinál mintha hányni akarna.Vagy az is lehet hogy megmérgezték?Mert van itt a szomszédba 3 házzal odébb egy hülye gyerek aki,lövöldözi a macskákat sörétessel.Már az enyémet 3 vagy 4 szer lötte meg:(,egyszer a lábát ,egyszer a fejét. a többire már nem nagyin emlékszem... Lehetséges hogy ? mérgezhette meg :(:( :'( Mit tegyek? Hívjak állatorvost neki?(Mert mifelénk az állatorvos házhoz jön.) Vagy mit tegyek? :'(

Legjobb válasz: Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??

Az a lényeg, hogy nehogy ivartalanítsd!!!Akkor jövõre még egy ilyen hetes kiruccanás után jó eséllyel megdöglik. Mert azt elárulhatom, hogy jövõre is ugyanígy fogsz járni. De nem baj, akkor nem kell bajolni az állatorvossal végre. Ja, és ha az én macskámra egyszer is valaki kezet emelt volna, szerintem már feldugtam volna a puskacsövet az orrán, az biztos!!!Válajatok már felelõsséget az állatért. Akkor is, ha orvost kell hívni, meg akkor is ha örültektõl kell megvédeni.
Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??
Már régen ki kellett volna akkor hívnod az állatorvost. Tejet adtál neki? Nem tudom mi baja lehet, de az állatorvos meg tudja mondani.
Ne haragudj, de nagyon rossz gazda vagy ha 1 hete nézed szerencsétlen szenvedését és még nem hívtál orvost.. Ez itt nem az állatklinika tudakozója ahol szakápolók/orvosok mondják meg neked látatlanban h mi baja a cicádnak! Azonnal hívd ki az orvost!!!
AZONNAL ORVOS! A macska, ha néhány napig éhezik, elkezdi lebontani a saját máját, zsírmája lesz, ami májelégtelenséghez vezet. Nem tudja méregteleníteni a szervezetét és pár nap alatt meghal. Pláne, ha nem is kell vinni sehova, mire vártál??????
... embernek való fûszeres kolbászt akarsz adni a beteg macskádnak...? mikor viszed az orvoshoz? inkább ezt írd meg.
A kérdező hozzászólása: utolsó elõttinek: én nem mondtam ilyet hogy azért haragszik a szomszéd mert macskákat gyárt a miénk az övének! amugy meg az a baja hogy megfogja a galambjait a macskám. utolsónak: ma megyek el az állat orvoshoz, és kihívóm hogy jöjjön el.
De ha aggódsz az rosszabb mert a macska megérzi úgy mint a kutya.AZONNAL HÍVJ ÁLLATORVOST.Remélem jobban lesz!
Ja és helyesen teszed.Mégegyszer remélem hogy meggyógyul.
A kérdező hozzászólása: ja és kandúr macska
A kérdező hozzászólása: Valamelyiknap volt kint az orvos a macskámnál, és beoltotta, adott neki vitaminokat és étvágyjavítót.Már 2 napja nem jött haza a macskám, lehet hogy elpusztult?:'((((((
Egyértelmûen beteg a macska és orvosnál a helye. Jó lenne, ha akkor megbeszélnétek az ivartalanítás idõpontját is, mert 1. elõbb-utóbb más macskák tényleg szétszedik, 2. jogos annak a szomszédnak a haragja, akinek a macskájának sorozatosan kölyköket gyárt. Ha kóbor cicáknak gyárt kölyköket az puszta szívtelenség a kandúr gazdájától, hisz a kóbor, oltatlan mamacicák nagy százalékban pusztulnak el az ellésektõl magukra hagyva a kicsinyeiket, akik késõbb maguk is elpusztulnak. Ez rettenetes, légyszíves ne hagyd ezt!
A kérdező hozzászólása: Most adtam neki kolbászt a macskának, és látom rajta hogy meg akarja enni, de nem birja, megfogja a szájával és rágni akarja, de aztán kiköpi.:(
Lehet, hogy csak a felöklendezett szõrcsomó akadt el neki valahol, azért nem eszik, és nincs hangja. Nézesd meg dokival sürgõsen!
már máshol is írtam, de megint leírtam: nem kell vitázni a mérgezõkkel, egyszerûen közölni kell velük, hogy az állatkínzást a törvény (ha jól emlékszem, 2007 óta) börtönbüntetéssel sújtja, és hogy ha nem akarják, hogy kihívjátok a rendõrséget és állatvédõkkel együtt (az állatvédõk különösen hatásosan tudnak nyomást gyakorolni az ilyenekre), akkor azonnal leállnak mindenfél ilyesmivel. Én a helyetekben amúgy kihívnám, ha még egyszer ilyesmi történik.
A kérdező hozzászólása: Adtam neki tejet.De nem issza meg:(
A kérdező hozzászólása: De már nem is egyszer , mondtuk ennek a hülye gyereknek hogy ne bántsa mert nem lesz jó vége... Anyám is már nagyon összeveszett vele. De mind hiába.Akkor is ezt mûveli.
Az én macskám is volt, hogy 1 hétig haza sem jött, aztán soványan egyszer csak elõbukkant. Nem, nincs ivartalanítva és nem döglött még meg. Húha...csoda macska. Persze, mindent az ivartalanításra kell fogni, ezt már nem hiszem el. Ha nincs rá pénze mi a szent ..... csináljon? Minden esetre hívd ki az állatorvost. Bár nekem volt már, hogy a cicámnak teljesen fel volt szakadva a torkánál a bõr, úgy, hogy látszódott a nyelõcsöve, volt, hogy a másik macskámnak eltörte a szomszéd a lábát, a másik macskámnak volt, hogy kihullott a szõre már majdnem teljesen. És nem hívtunk állatorvost. Itthon meg tudtuk õket gyógyítani. Jó, idén ivartalanítjuk õket, mert van rá most pénzünk és nem akarunk még egy ilyet. Az én kutyáim is és a szomszédoké is úgy csinál mintha hányni akarna, köhög. Lehet, hogy megmérgezték, akkor adj neki tejet, elvileg közömbösíti a mérget.
A kérdező hozzászólása: Mert nem jött haza egy hétig!És gondoltam hogy biztos ûzõdni van.És tegnap elõtt jött haza, szinte csont soványan, és ebböl következtetek arra hogy nem evett, mert ha evett volna akkor valószínûleg nem lenni ilyen sovány.És amikor haza jött , raktam ki neki a kedvenc ételeibõl (kolbász, hús, macskaeledel, tej, tejföl, stb..) És nem evett beléle, csak megszagolta, és olyan mozdulatot csinál, mintha hányni akarna.azért nem hívtam ki az állat orvost mert tegnap elõtt vártam egy napot (tegnapig hogy hátha eszik) de nem.És ma akartam kihívni az állat orvost, de ma nincs otthon, elvan utazva a családjához.és ha minden igaz akkor, holnap otthon lesz már.Holnap az lesz az elsõ hogy, felhívom az állatorvost, vagy elmegyek hozzá.:( De amikor hívom hogy jöjjön akkor jön szalad és nyávog(hangja is alig van.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100414/F_nyk_p_1098_www.kepfelto.. http://kepfeltoltes.hu/view/100414/DSC04128_www.kepfeltoltes.. Ilyen volt :((((((

Miért nem eszik a 13hónapos kislányom?

10 hónapos korától jönnek a fogai, már van 9, és mindegyik fogával nagyon beteg volt, lázas.Azóta nagyon rosszul eszik, a súlya rendben van, jól fejl?dik, de nagyon aggódom, mert alig eszik valamit.gyümölcs, joghurt az megy, meg rengeteget iszik vizet, de szinte nincs f?étkezése.Mi lehet a baj?Már nagyon aggódom!!!

Legjobb válasz: Semmi baja, csak fogzik. Ilyenkor sok baba alig eszik valamit. Ne félj, nem fog éhen halni, eszik annyit, amennyi kell neki. Adj neki olyat, amit szívesen eszik!

Semmi baja, csak fogzik. Ilyenkor sok baba alig eszik valamit. Ne félj, nem fog éhen halni, eszik annyit, amennyi kell neki. Adj neki olyat, amit szívesen eszik!
És NE AGGÓDJ!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!