Találatok a következő kifejezésre: Miert megy hasam (72 db)

Miért megy még a hasa?

Ma egy hete hogy Real Nature tápot adunk a múlthéten örökbe fogadott kutyusunknak,de még mindig híg a széklete. A fressnapf-ban azt mondták hogy ez várható, de csak pár napot említettek. Ma érkezik meg a Brit táp, váltsak arra vagy most már egye meg a Real Nature-t?

Legjobb válasz: Ha megy a hasa tõle, akkor ne add neki. Érdemes fokozatosan áttérni tápváltásnál, hogy ne viselje meg a gyomrát. Ha nagyon megy a hasa egy széntabletta, sok víz, és diéta (rizs+csirke), amíg kitisztul.

Ha megy a hasa tõle, akkor ne add neki. Érdemes fokozatosan áttérni tápváltásnál, hogy ne viselje meg a gyomrát. Ha nagyon megy a hasa egy széntabletta, sok víz, és diéta (rizs+csirke), amíg kitisztul.
Néhány napig rizs+csirke a rizst fõzd nyákosra. Aztán fokozatosan keverj hozzá tápot úgy hogy a tápot naponta növeled a rizses keveréket csökkented.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csirke + rizsbõl menyit adjak neki? 8-10 hónap körüli Golden retriever kan, most 19, 1kg körül mozog. A Real Nature tápból 2x250grammot adtam neki.
Szerintem kb fél kilónyi csirke húsz dkg rizs kellene naponta. De ebben nem vagyok biztos, mondjuk az enyém ennyit kapot, igaz õ 25 kg. Ezt az adagot vedd 2 részre hogy ne terhelje e gyomrát 2-3 nap után már keverheted hozzá a tápot. Kb 1 hétig ha kevered utánna már elhgyhatod a rizses cucot. Esetleg kaphatna kaukázusi kefírt is az jó a belekre, emésztésre.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csirkébõl mit vegyek? Mellet?
Igen, leginkább ez a sovány husi jó diétára.
elmegyek kutyának hozzád ha csirke mellet adsz a kutyának !! egyébként meg nyakat szoktak adni +farhátat+szárnyat ! De ha javasolhatnám próbálkozz egyszer neki nyersen adni csirkét hidd el meg fog állni a fosás ezt úgy hívjuk BARF-os etetés , olvass utána !!
Hozzám is jöhetsz kutyának, ilyen esetben én is csirkemellet adok nekik! Majd ha nincs gond a hasmenéssel kaphat farhátat vagy nyakat! Egyébként jó még a csirke, pulyka nyesedék is, vagy a csontozott comb az olcsóbb.

Miért megy a hasa a konzerv kajától a cicámnak? Most féléves a cica, és régebben nem volt ilyen gond. Bármilyen márkájú konzervet kap, megy tőle a hasa. A tápot pedig hosszútávon nem eszi meg.

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy a konzervtõl megy neki, meg kellene mutatni állatorvosnak. A miénknek is hasonló problémái voltak, naponta többször öltözhettem át, mert még álmában az ölemben is elõfordult, hogy beszaladt neki. Kapott a dokitól antibiotikumot, és teljesen rendbejött. Ha nem kapott a cicus féreghajtót, a féregfertõzés is okozhat esetleg ilyen problémát.

Nem biztos, hogy a konzervtõl megy neki, meg kellene mutatni állatorvosnak. A miénknek is hasonló problémái voltak, naponta többször öltözhettem át, mert még álmában az ölemben is elõfordult, hogy beszaladt neki. Kapott a dokitól antibiotikumot, és teljesen rendbejött. Ha nem kapott a cicus féreghajtót, a féregfertõzés is okozhat esetleg ilyen problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szerintem olyan anyag van a konzervben, amit a gyomra nem tud rendesen feldolgozni. Mindegyiktõl hasmenése van ? Mert akkor lehet hogy ki kellene próbálni egy másik márkát. Ha meg mindegyiktõl baja van, akkor lehet, hogy valami a belével van, és akkor el kellene vinni orvoshoz.
Szia. Az egyik oknak én is a bélférgességet mondanám, mivel az összes konzerv nem szabad, hogy kiváltson belõle hasmenést.Az én cicám a Friskies-tõl volt hasmarsos, és utána nem is ette meg.Valamilyen rejtélyes úton rájött arra, hogy melyik jó neki, így Whiskas(sajnos, nem szívesen adok neki), Royal Canin, és Scient Plan Hill's-t eszik csak meg.Én azt mondom, hogy fél éves kora miatt mielõbb fordulj vele orvoshoz, mert ha tényleg bélférges, komolyabb baja is lehet, és gondolj bele, neked sem lenne jó, ha állandóan menne a hasad....nem? Minden jót:Lizy

Mitől van felpuffadva a kutyám? Miért megy a hasa meg miért hány?

Kb 1 hete szinte semmit nem eszik a hasa meg egyre nagyon és kő kemény. Néha egy kicsit megy a hasa meg hányni is szokott. Kiskutyák nem jöhetnek szóba mert ivartalanított kutya. Segítsetek hogy mit csináljak vele. Hashajtót adjak neki?, segíthet az rajta??

Legjobb válasz: Nekem van egy tippem: BETEG. Hálistennek modern társadalmunkban megoldás is van a betegségre: ORVOS. Bélcsavarodás, vagy elzáródás is lehet, vagy durván súlyos férgesség, meg mondjuk még úgy ezer másfajta probléma. Ha menne a hasad, hánynál, és kemény és nagy lenne a hasad és kemény, hashajtót vennél be?

Nekem van egy tippem: BETEG. Hálistennek modern társadalmunkban megoldás is van a betegségre: ORVOS. Bélcsavarodás, vagy elzáródás is lehet, vagy durván súlyos férgesség, meg mondjuk még úgy ezer másfajta probléma. Ha menne a hasad, hánynál, és kemény és nagy lenne a hasad és kemény, hashajtót vennél be?
Az a kézenfekvõ dolog még nem jutott eszedbe egy hét alatt sem, hogy elvidd az állatorvoshoz?! Szerinted neten keresztül hogyan diagnosztizáljon bárki is?
ÁLLATORVOS! MOST! Mert lehet, hogy már tegnap is késõ lett volna neki! Még akár valami belsõ vérzése is lehet a tünetek alapján.
Akkor szólj a gazdájának. Igy sajnos igen nehéz diagnosztizálni. Megértem a pénz kérdést, de így meg szerencsétlen szenved.
Féreghajtva mikor volt??
A kérdező hozzászólása: Azért vállaltam el az etetésüket mert akkor éhen haltak volna mind a 4-en. Amúgy megkérdeztem be vannak oltva.
Ne haragudj, de nem lehet elmenni ekkora ostobaság mellett. Ha nem tudsz a kutyáknak még féreghajtót sem venni, ami pár száz forintos tétel, akkor ne írd már, hogy te gondoskodsz róluk. Adjátok olyan helyre, ahol tényleg el tudják látni õket. Nem kötelezõ kutyát tartani!
A kérdező hozzászólása: Akkor gyere és gyõzõdj meg róla magad hogy milyen állapotba vannak a kutyák és milyen környezetbe meg hogy milyen okosak és majd meglátod.
Hogy van a kutya???
A kérdező hozzászólása: Hát nem valami jó sajnos :S Adtam neki fájdalomcsillapítót meg tejet hogy valami legyen benne.
Megáll az eszem! Milyen fájdalomcsillapítót adtál neki?
Vidd el orvoshoz! gondolom h ha nem te vagy a gazdija, nem a te pénztárcádat terheli a kajája meg a doki, gyógyszerek. Mi van ha komoly és meg fog halni? Most tényleg..benne van a pakliba. A másik hogy mi lenne ha veled történne ilyen, és nem vinnének el orvoshoz, hanem szenvednél otthon az milyen lenne?? CSak tudsz kérni valakitõl 10.20 ezret kölcsön amíg nem küldik amerikából a pénzt
Ha ennyire nincs pénzed se, felelõssé érzeted se, akkor miért vállaltad el a kutya gondozását? És mivel te gondozod, te vagy a felelõsségre vonható. Neked kellett volna intézned az oltásokat (kitalálom, azokat sem adattad be szerencsétlennek), a féregtelenítést, az etetést és te felelsz az egészségéért is! Ha a gazdák nem utalnak pénzt, hagyod hogy éhen haljon, ahogy most hagyod, hogy lassan elpusztuljon?
Mindenképpen orvos, mert sajnos ismertem olyan mentett kutyát, aki telis-tele volt férgekkel (ezt nem tudták), és kapott rá egy erõs féreghajtót (ugye menhelyre kerülésnél alap), a sok halott féreg elzárta a belét, és abba halt bele. Mikor felnyitották megnézni mi történt, akkor jöttek rá, hogy õk ölték meg véletlenül Szóval súlyos esetben féreghajtást is nagyon körültekintõen kell csinálni, mert abból is lehet baj.
Szerintem aki amerikában lakik illetve dolgozik, az a napi kaja árából kifizeti az itthoni állatorvost, csak szólni kell neki, hogy küldjön egy kis pénzt. Tablettát vagy az állatorvosnál kapsz, vagy állatpatikában. Nálunk van olyan emberpatika is, ahol árulnak állatgyógyszert. Általában 1 tabletta 10kg-ra van, tehát a kutya súlyától függ, hogy hány darabot kell neki adni. Olcsóbb fajta az Aniprantel (~200 Ft/10 ttkg), drágább de jobb (több féle féregre jó) a Drontal Plus (~500 Ft/ 10ttkg). Kéthetente kell ismételni mindaddig, amíg a kezelés után féreg ürül. Azért nem kezeljük az állatot diagnosztizálás nélkül, mert ugyanazokkal a tünetekkel lehet többféle betegség is, és ha rosszul kezeled, akkor azzal meg is ölheted.
Ha van állatpatika, ott is kaphatsz. De valóban jobb lenne állatorvosnak megmutatni.
Ne adj be neki féregtelenítõt anélkül, hogy állatorvos látta volna! Ha nem férgesség a baja, csak még többet ártasz!
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy nem mostanába volt féregtelenítve. Amióta én gondoskodok róla az kicsit több mint 1 éve azóta nem volt. Az igazi gazdik az a baj hogy kint laknak Amerikába és még 2 hónapig biztos hogy nem jönnek haza. Féregtelenítõ tablettát honnan lehet szerezni?? Csak állatorvostól?
Nekem is a férgesség ugrott be. A durva férgesség tünetei a felpufad has, hányás, hasmenés, étvágytalanság. Nézd meg a székletét találsz-e benne, férgeket.
A kérdező hozzászólása: Igen eszembe jutott az orvos. De az is eszembe jutott hogy pénztárcám üres!!! Ha lenne 5, 10, 20 Ft-om pluszba elsõ nap elvittem volna de mivel nincs gondoltam itt hátha van valaki akinek volt ilyen baja a kutyájának és tudna segíteni hátha helyre lehetne hozni hétköznapi gyógyszerrel. Amúgysem az én kutyám csak én gondozom én etetem.
Vidd el állatorvoshoz, kérlek, mert így meg fog halni! Ezt akarod? Akkor hogy fogod magad érezni? És a gazdájának mit mondasz? Hol laktok? Csak van egy állatorvos arrafelé, aki megérti, hogy nem tudsz azonnal fizetni, de a kutya segítségre szorul!!!
Elsõre a következõt tudnám ajánlani: kevesebb szénhidrát, több rost.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm!

11 hetes kutyámnak miért megy a hasa éjjel? Nappal rendes volt a széklete de este ismét végig @ a lakást? Mi a baja hogy csak este megy a hasa? Amúgy jókedvű játszik! Darling száraz tápot kap keverve konzervvel a szárazat beáztatom.

Legjobb válasz: Nehogy hagyj neki tejet!! A tejet nem tudja a kutya gyomra lebontani,hisz a kutya ne felejtsük el,hogy ragadozó,tehát ,hús és Zöldségek jöhetnek. Attól még jobban f*sik. A ragadozó állat is elõször amit leterített prédának a gyomrát eszi meg ami tele van mindenféle zöldell amit amit meg evett. Délután kicsit kevesebb kaját kapjon ,hogy estére ki tudja magát sz*rni. Jobban fog lenni ne aggódj.

Nehogy hagyj neki tejet!! A tejet nem tudja a kutya gyomra lebontani, hisz a kutya ne felejtsük el, hogy ragadozó, tehát , hús és Zöldségek jöhetnek. Attól még jobban f*sik. A ragadozó állat is elõször amit leterített prédának a gyomrát eszi meg ami tele van mindenféle zöldell amit amit meg evett. Délután kicsit kevesebb kaját kapjon , hogy estére ki tudja magát sz*rni. Jobban fog lenni ne aggódj.
Szerintem se adj neki Darlingot. Keress valami jobb tápot! (És mielõtt valaki megint nekiáll sipákolni, nem a legdrágább tápot kell neki megvenni. Az összetevõket nézd!) Milyen konzervet kap? A Darlinghoz hasonlók konzervben sem jók... Tejet tényleg ne adj neki! Attól tuti, hogy menni fog a hasa!
legalább kölyökkorában etethetnéd normális táppal, a darling csak hulladék. a kiskutyák amúgy is össze-vissza bekapnak és megesznek mindent, nem az lehet a gond?
Eszembe jutott, hogy a foga is jöhet neki.Attól is f*shat. Nézd meg nem-e lázas vagy ilyesmi..Sajnos sok kutya el is pusztul ez miatt.
szerintem lehet nem kéne áztatni, emg össze-vissza keverni neki a kaját... nappal kapjon csak szárazat simán, meg víz legyen neki kitéve... vacsorára pedig adj neki egy konzervet, meg esetleg egy plusz tálba egy kis langyos tejet...lehet, h ettõl nem kavrodik úgy össze a gyomra...
adj**** bocs :)

Miért megy a hasa hetek ota tàpszeresnek?

4 honapos a babàm.

Legjobb válasz: Sürgõsen jelezd a gyerekdokinak!!! Hetek óta megy a hasa és fel sem kerested a dokit, inkább itt kérsz tanácsot? Milyen anya vagy te????? Azért adod neki ezt a tápszert, mert már kiváltottad? Visszaváltják ám (nálunk megteszik legalábbis)! Én nem szoktam szidni senkit, de rád azt tudom csak mondani: Idióta!

Sürgõsen jelezd a gyerekdokinak!!! Hetek óta megy a hasa és fel sem kerested a dokit, inkább itt kérsz tanácsot? Milyen anya vagy te????? Azért adod neki ezt a tápszert, mert már kiváltottad? Visszaváltják ám (nálunk megteszik legalábbis)! Én nem szoktam szidni senkit, de rád azt tudom csak mondani: Idióta!
A kérdező hozzászólása: ba"d meg te vagy idiota. voltam dokinàl, aki azt mondta hogy adjak neki x.y port a tàpszerbe, és azt igya. itta két hétig, semmi vàltozàs, aztàn azt mondta hogy a fogzàs miatt van hasmenése, mert a vizeletéböl semmi baktérium ki nem mutatott. Szoval dràga azért fordultam ide, hogy talàn itt tapasztalt anyukàk okosabbak, mint a hülye doktor.
Az 1-es tápszert mi is használtuk, de nálunk szorulást okozott.Én most a start aktívot adom újra.Nálunk nem volt kaki 5-6 napig eddig, most pedig...minden nap és olyan hasmenéses jellegû, de csak napi 1-2-szer.én elkezdtem a hozzátáplálást és sztem ezért..A dokinõ nekem is azt mondta nem gond.
A kérdező hozzászólása: Ja és a tàpszer màrka elvileg ugyanaz, csak az egyik erösebb...nem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a vàlaszt! Hàt szerintem akkor én is visszaàllok a start-ra, aztàn éjjel meg kap 1-szer az erösebböl. Mivel kezdted a hozzàtàplàlàst?
Almával, most már kap sütõtököt is amit nagyon szeret 4 hós és 2 hetes
A kérdező hozzászólása: köszi!

Miért megy a hasam amikor megjön?

Amikor megjön a menszeszem akkor odabennt felborul nálam valami, mert 1 napon keresztül megy a hasam. Ez évek óta így van, minden egyes hónapban. Tegnap este megjött, és ma már 5-6szor voltam WC-n, és most is érzem hogy kell. Miért van ez? Mi köze a menszesznek a gyomorhoz?

Legjobb válasz: na erre en is szeretnek valaszt talalni! (bocs,hogy nem a valaszt irtam de legalabb tudd, hogy van sorstarsad) amugy nekem nem megy ilyen durvan a hasam, de eleg gyakran s "konnyen" jarom a Wc-t olyankor. 18-L

na erre en is szeretnek valaszt talalni! (bocs, hogy nem a valaszt irtam de legalabb tudd, hogy van sorstarsad) amugy nekem nem megy ilyen durvan a hasam, de eleg gyakran s "konnyen" jarom a Wc-t olyankor. 18-L
Szerintem azért, mert uyge aznap étkezel a szervezeted nem tudja egyszerre "kezelni" az emésztést és amikor megjön. Nõvéremnek is hasonló problémái vannak mint Neked. Amikor megjön neki, és aznap eszik egybõl megy a a WC-re.

Korábban már volt gondunk ezzel, de most megint megy a cicám hasa 3-ból 2 alkalommal hasmenés. Miért megy a hasa? Más tünet nincs.

Csak szárazat kap, tejet egyáltalán nem, házikosztot sem. Szobacica, már szinte burokban tartjuk. Orvosnál jártunk pár hete, azt mondta nincs baja. Oltott és féregtelenített.

Legjobb válasz: A tápot nézzétek meg: a Junior emblémával ellátott tápok a megfelelõek ilyen korban. A mi kutyánknak teljesen változó: egyszer ilyen, egyszer olyan. Megszoktuk tõle, állatorvos szerint egészséges, oltott féregtelenített. Egyszerûen ilyen az emésztése. Lehet, hogy a te cicádnak is ilyen gondja van. Légy optimista: még mindig jobb, hogy nem székrekedése van, az sokkal fájdalmasabb. De azért elviheted még egyszer dokihoz, ha akkor is azt mondja, hogy egészséges akkor bele kell törõdnötök, lehet, hogy csak a kölyökkor átka. Egyébként Junior konzervet adhattok neki bátran, ez nem árt! Lehet valami vitamint nem kap meg ami a száraztápban nincs, viszont valószínûleg a konzervben meg van. :)

A tápot nézzétek meg: a Junior emblémával ellátott tápok a megfelelõek ilyen korban. A mi kutyánknak teljesen változó: egyszer ilyen, egyszer olyan. Megszoktuk tõle, állatorvos szerint egészséges, oltott féregtelenített. Egyszerûen ilyen az emésztése. Lehet, hogy a te cicádnak is ilyen gondja van. Légy optimista: még mindig jobb, hogy nem székrekedése van, az sokkal fájdalmasabb. De azért elviheted még egyszer dokihoz, ha akkor is azt mondja, hogy egészséges akkor bele kell törõdnötök, lehet, hogy csak a kölyökkor átka. Egyébként Junior konzervet adhattok neki bátran, ez nem árt! Lehet valami vitamint nem kap meg ami a száraztápban nincs, viszont valószínûleg a konzervben meg van. :)
A kérdező hozzászólása: Csak juniort kap, Royal Canin, Purina. Konzervtõl még rosszabb volt a helyzet. Remélem kinövi, aggódom miatta.
Szia! Én is ilyen próblémával voltam a 3 hónapos cicámmal az orvosnál.Õneki a beleivel volt próbléma.Szerintem ha még 1 hétig ilyen marad akkor vidd orvoshoz.Egyébként nekünk azt mondta az orvos ilyenkor száraztápot ne adjunk neki , illetve a konzervét vízzel hígitva és fõtt rízzsel keverve adjuk neki. Náluk ez a diétás étrend.Ezenkívul megpróbálhatatod azt hogy fõtt pl. csirkecombot kicsi husimaradékkal odaadod neki és akkor a csont végét is le fogja rágni és a csont az egy kicsit köti a székletet.Jó gyógyulgatást:D;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, jövõ héten ha nem javul teszünk egy látogatást a rendelõbe.

Miért megy a hasunk a barackbefőttünktől?

Minden évben szoktunk befőzni, sosem volt még ilyen gondunk, nem is értem :( Dr. oetker 3:1-bent használtunk hozzá, mint mindig, és az egész családnak megy a hasa, sőt, annak is, akiknek adtunk ajándékba egy üveggel :(

Legjobb válasz: 5 perce ettem 1 kanálnyit, erre már görcsöl a hasam :(

A kérdező hozzászólása: 5 perce ettem 1 kanálnyit, erre már görcsöl a hasam :(
nekem nem megy tõle a hasam :) egyébként nem tudom lehet nagy a rost tartalmuk de szerintem ez olyan lehet mint a szilva vagy az egyéb hashajtóhatású ételek
A kérdező hozzászólása: De valami a MI lekvárunkkal lehet, nem érted?
mi jártunk így .. Rájöttünk , hogy valószín , hogy valami féle permet maradvány mardhatott a barackhoz , bármennyire is mostuk meg :
A kérdező hozzászólása: Sose permeteztük
Talán levegõt kapott, megromlott. Vagy a tartósító nem volt jó. Igazából bármi lehetséges. Én nekem speciel a szaliciltõl és a nátrium benzoáttól megy a hasam.

Miért megy még mindig a hasa a 12napos babámnak?

Azt mondták tisztul azét van,de medig? És miért csinál úgy kakilás el?tt mintha nehezen menne?

Legjobb válasz: Mit értesz hasmenés alatt? Anyatejes babák híg sárgásat kakilnak, ne várj formás kolbászokat a pelusban! Azért csinál úgy, mintha nehezen menne, mert ez neki bizony még nehezen megy, még gyenge a kis hasizma.

Mit értesz hasmenés alatt? Anyatejes babák híg sárgásat kakilnak, ne várj formás kolbászokat a pelusban! Azért csinál úgy, mintha nehezen menne, mert ez neki bizony még nehezen megy, még gyenge a kis hasizma.
Legtöbb baba erõlködik fõleg ilyen kicsiként:) Sokszor úgy vörösödik, meg lilul a lányom feje is hogy komolyan aggódom:) És igen, folyékony lesz a széklete még jópár hónapig (hacsak nem lesz székrekedõs), de valószínûleg ha anyatejes, nem lesz székrekedõs.
12napos?:) Gratulálok a babyhez:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Erõlködik de amikor kiveszem a pelust alóla köp mint a láma :) de akkor ez így van jól.
Igen, erõlködnek, de ennek ellenére elég hígat kakilnak, ne aggódj, ez teljesen normális. Nekünk pici korában a pelenkázóról "ellõtt" az ágyig. :-)) Szó szerint!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!