Találatok a következő kifejezésre: Miert jobb allo (22 db)

Miért nem állnak az emberek a mozgólépcsőn a jobb oldalra, mikor erre több helyen felirat is felhívja a figyelmet?

Miközben ha az ember szeretne haladni rajta lefelé, mert mondjuk nagyon siet, sok ember beszólogat, meg szörcsög, hogy hova siet ez a barom, meg mit képzel magáról, miközben éppen a bal oldalt, és egymás mellett állók nem teljesítenek egy normát, miszerint aki a mozdólépcs?n megáll, az a lépcs? jobb oldalán telepedjen meg. (Egyes külföldi nagyvárosokban ilyen szituációban a bam,bán baloldalt ?gyelg?ket simán darálja le a lefelé/felfelé halat? tömeg, ott nincs ideje a delikvensnak kaffogni.)

Legjobb válasz: van egy olyan szó ,hogy tömegpszihozis ami annyit tesz hogy azt csinálod mint a tömeg látod ,hogy aréb kéne álni de mégse teszed mert az elöted álo rengeteg ember is rosz hejen áll :) van aki normális modon betartja ezt a jobb oldalis dolgot de nagyon sokan a tömegpszihozis áldozatai:)

van egy olyan szó , hogy tömegpszihozis ami annyit tesz hogy azt csinálod mint a tömeg látod , hogy aréb kéne álni de mégse teszed mert az elöted álo rengeteg ember is rosz hejen áll :) van aki normális modon betartja ezt a jobb oldalis dolgot de nagyon sokan a tömegpszihozis áldozatai:)
én régebben nem tudtam.Bécsben voltam és figyeltem milyen gyorsan halad minden lökdösõdés és stb. nélkül táblák jelezték, hogy jobb oldalra álljanak és baloldalt senki sem állt hanem lépcsõzött.Azóta énis csakis jobb oldalt álok, és mostmár itt is fenn van a tábla./2es metrón legalábbis/de nem sokan veszik észre.de nem érdekel elnézést kérek, így arrébb megy, tõlem aztán pofázzon csak magát idegesítí fel. m17
Ha elállják az utat, a következõ mondatot javaslom: "Elnézést, szabad lesz?" Nekem mindig bejött, és még soha nem szóltak be. Egyébként nekem mindegy, hogy balról vagy jobbról kerülöm ki az illetõt, csak álljon arrébb. Tehát ha kitartóak vagyunk ebben, hogy helyet kérünk a lépcsõzéshez, akkor majd egy idõ után megszokja a nép, és majd eleve úgy áll. Lehet, hogy kell egy kis idõ, de szerintem nem reménytelen az eset. És különben még ha nem is sietek, akkor is szeretek lépcsõzni az egész napos irodai üldögélõs munka után.
Szerintem azért, mert nem tudnak róla. Legalábbis én errõl még nem is hallottam, sõt ilyen jelzéseket se láttam még. De most már figyelek :)
Ott vannak a jelzések mindenütt!!! Jellemzõ, hogy hányan veszik észre. A kérdezõnek igaza van, hogy ez bunkóság, nemtörõdömség. De azért ez csak úgy mûködik, ha a lépcsõk nem tömöttek! Csúcsforgalomban nem várhatod el, hogy mindenki, aki nem siet nagyon, vagy nem tud jól lépni - dupla annyi ideig várjon, míg átjut. Csak az a bunkó, aki bal oldalt vagy kettesben (sõt: néha egyedül, középen) álldogál, és nem megy odébb szó nélkül, ha arra siet valaki.
"jellemzõ, hogy hányan veszik észre" ezzel nem értek egyet, sztem túl erõs a megfogalmazás. Inkább a jelzések nem elég megfelelõek. Tényleg nem tudtam és nem is találkoztam még a jelzéssel (2.válaszoló)
22:01-es... na, az ilyen emberek hátráltatják a fejlõdést és más emberek elõrejutását. Nehogy már a többiek a te fóbiáidhoz igazodjanak! Saját törvényeket nem akarsz? Egyébként meg minden mozgólépcsõn kint van a "kérjük álljon a jobb oldalra" jelzés, nem is kicsi méretben, csak az nem veszi észre aki nem akarja. Én is voltam Bécsben, frankón mûködik a dolog.
Én nõ vagyok és a jobb oldalamon hordom a táskámat, amit féltek a tömegben, ezért mindíg magamhoz szorítom. Mozgólépcsõn így csak a bal kezem szabad, amivel viszont muszáj kapaszkodnom, mert kissé tériszonyom van. Úgyhogy nekem ez az okom, de amúgy sosem értettem, hogy lehet valakinek annyira sürgõs, hogy a mozgólépcsõn elõzgessen, mikor egyrészt balesetveszélyes, másrészt a metró két percenként jár??????
A mozgólépcsõ arra van, hogy magától levigyen, nem arra, hogy rohangásszanak rajta. Nem hiszem, hogy az a néhány másodpercnyi elõrébbjutás nélkülözhetetlen lenne, hiszen a metró nem fél óránként jár. Ezzel az erõvel a buszsofõröket is b..-hatnánk, hogy menjenek gyorsabban, mert mi sietünk.
Én sem hallottam még ilyenrõl, nem is láttam sehgol kiírva Magyarországon!
A kérdező hozzászólása: Nem hittem volna, hogy ennyi demagóg okostojás ír ide... Tessék betartani az utazási feltételeket és biztosítani a társaság adta jogot és lehetõséget a sietésre. (A kérdés nem a szerelvénybe való bepaszírozódásra és egyéb hasonló szabályellenes dologra kérdez rá, hanem 1 konkrétra, a mozgólépcsõs problémára) Jelzõcsengõ megszólalása után tömörülni, késleltetni az indulást szabályellenes, ahogy az elõzõ utalt rá, valamint SZINTÉN SZABÁLYELLENES BAL OLDAT DEKKOLNI a mozgólépcsõn. Sietni pedig NEM szabályellenes.
Az ilyen pesti sietõs majmokat tenném ki védékre, az Isten háta mögé. Reggel így megy busz: 06:27, 06:28, 06:29, 09:30. Ha eléred szerencséd van, ha nem, akkor meg így jártál. Ha itt élnél egy hétig, akkor rájönnél, hogy Pesten nem sok értelme van rolakodni, mert ott úgy is jár 2 percenként a metro. És egyébként még ha betartanánk is szaladnátok a metro felé, ami már indulna, de nem, mert ti még szaladtok.
A kérdező hozzászólása: Mennyiben kapcsolódik ez a kérdéshez, tehát ahhoz, hogy ezt az egyszerû szabályt miért nem tartják be? Ez sajnos sok elõzõ reagálással egyetemben nem válasz a kérdésre, pusztán szándékos provokálás, vagy értelmetlen "csakazérisdögöjjönmegmermérsietbüdösbunkóakkorseebngedemel" szellemiségû ostoba ellenszegülés egy egyszerû, az emberek életét, közlekedését ésszerûbbé tenni hivatott szabállyal szemben. Szomorú. Sajnos nagyon úgy fest, ilyen helyen élünk ma 2009-ben ebben az országban. Semmin nem csodálkozom, elvégre tényleg sokszor ezt kapja az ember a mindennapokban is. Nem vagyunk egymásra tekintettel, sok a gyûlölet, rosszindulat - és a lehetõleg "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás. (Látszik sok kedves válaszoló milyen hevesen áll ki valami ellen csak, mert lusta odafigyelni másokra. Bár gyanítom, hogy inkább csak merõ rosszintulatból.) Szebb napokat, több odafigyelést és toleranciát.
A kérdezõnek teljesen igaza van! Csak amíg az embereknek ilyen a hozzáállásuk, sosem lesz itt tolerancia..
Üdv mindenkinek! A múlt héten már válaszoltam (már nem tudom, melyik hozzászólás, de azt írtam, hogy nekem még nem volt olyan, hogy beszóltak volna, ha megkértem a kedves útitársat, hogy legyen szíves elengedni.) Azóta annyiban változott a helyzet, hogy más idõpontokban kezdtem járni a metrón egyéb okok miatt (tehát a legnagyobb csúcsforgalomban), és valóban azt tapasztaltam, hogy a tömeg akkora, hogy állnak jobbra-balra, mindenhova, tényleg nem lehet elmenni, és még próbálkozni is reménytelen sokszor sajnos. Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy aki a mozgólépcsõn lépcsõzni szeretne, az nem tolakszik, csupán halad, megy, (már ha tud), ezt kellene lehetõvé tenni úgy, hogy nem álljuk el az utat. Az már mindegy, hogy õt milyen ok vezérli abban, hogy lépcsõzzön, netán siet a vonathoz vagy egyéb helyre, vagy más az indítéka. Egy apró szabály vagy figyelmesség, amelynek betartása hozzájárulna ahhoz, hogy ha nem muszáj, ne korlátozzuk egymás szabadságát, aki lépcsõzni szeretne, az tegye azt, aki pedig csak állni szeretne, tegye azt (a jobb oldalon).
Pár válaszra reagálnék: * én is nõ vagyok, de nem a táskám határozza meg melyik oldalon állok: jobb oldal. Jobb kézzel kapaszkodok, bal kézzel meg tartom magam elõtt a táskát:-) * a mozgólépcsõn ritka aki csak úgy rohangálni akar (oka lehet, miért siet akár lefelé, akár felfelé)Csak egy példa, elég drasztikus, de megtörténhet: Munkahelyeden jön a telefon, a gyerekedért mentõt hívtak a suliba. S neked metróval kell menni a kórházba...Zsúfolt mozgólépcsõ (pl. Moszkva tér). Mindenki cikcakkban... Izgulsz mi van a gyerekkel, s akkor még "elnézést", "bocsánat", hallgatni a beszólásokat, ciccegéseket... Mintha minden ember személyes sértésnek venne mindent, biztos, hogy csak õt akarják piszkálni! "A hentesnél azt a hosszú sort kivárni, jajj, hogy nem engedtek elõre, láthatják hogy fel vagyok pakolva - a metrón is az a nagy tömeg, a helyet sem adta át senki - na és tessék, hova siet ez a fiatalember, még a mozgólépcsõn sincs nyugta az embernek?!"
Azért nem állnak jobb oldalra, mert a magyarok minden figyelmeztetõ táblát magasról leszarnak.
Én jobb oldalon szoktam állni, de ha bõröndöm van, akkor elég nehéz megoldani, mert kényelmetlen ha elém vagy mögém rakom. Amikor tudok, "segítek", de azért nem érzem ezt ilyen drasztikus problémának, hogy egymás hajába kapjatok.
Már hogyne járna: http://www.bkv.hu/metro/m1.pdf http://www.bkv.hu/metro/m2.pdf http://www.bkv.hu/metro/m3.pdf Egyébként meg fel kell kelni idõben, nem a mozgólépcsõn kell tolakodni.
Ébredjetek már fel! 1.) nem jár a metró 2 percenként! A másik meg: ha annyira tömött a metró, hogy 2 percenként (szerintetek)annyira tömött, a BKV-nak nem kéne csinálni valamit, ahelyett, hogy itt dicsekszünk a külföldieknek, hogy Budapesten mennyire frankó a tömegközlekedés????, Mert ezek szerint mégsem..... És igenis hadd siessen már valaki, ha sietni akar.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy vannak akik "annyira sietnek", hogy a teljesen megtelt, tömött metróba is csakazért is bepréseli magát, ha nem is fér be, ezzel feltartva a metrót és annak összes utatás - mivel miatta nem lehet ajtót zárni és áll a metró egyhelyben. Persze 2:20-as követés mellett teszi mindezt. Azzal, amit ilyenkor "mûvelnek" többszáz "esetleg sietõ" embert tartanak fel, persze erre õk ugye nem is gondolnak. Eleve nem értem meg soha, hogy hogy lehet annyira késésben lenni, hogy mozgólépcsõn is elõzgetni kelljen, illetve a tömött 2 percenként járó metróra is csakazért is be kelljen préselõdni - persze, ha rácsukják az ajtót még neki áll feljebb.. Én mindig mindenhova legalább 30 perccel elõbb elindulok, hogy ne kelljen rohanni, és biztos odaérjek.
A kérdező hozzászólása: 1. Nos, bárkinek lehet sürgõs dolga, ami indokolhatja, hogy meggyorsítsa a haladását a mozgólépcsõn azzal, hogy lépcsõzik. Azt hiszem erre a többi utastárs valójában nem is kíváncsi soha, hogy ki miért siet, fogadjuk el, hogy valakinek sietõs, hát ez van, joga van hozzá. 2. A mozgólépcsõn való lépcsõzés pedig csak akkor lehet veszélyes, ha kerülgetni kell, de ha mindenki jobb oldalon áll, akkor ugye nem kell kerülgetni, hanem lehet haladni. Tehát így nem veszélyes, és emiatt KELLene a jobb oldalon állni, hogy ezt lehetõvé tegyük. 3, Nem az tanusít deviáns magatartást aki a mozgólépcsõn lépcsõzik, hanem aki ezt a kiírások ellenére nem teszi lehetõvé azzal, hogy a jobb oldalon áll. A prvokáló megjegyzések mint "hova siet má'" Mit képzel ez a f**, de sietõs" stb. stb. pedig persze csak plusz kedvesség lehet gondolom, de persze ez nem meglepõ manapság. Megjegyzem én nem úgy szoktam helyet kérni ha haladni akarok, hogy "Mennymá arréb te tuskó" hanem elnézést kérve, illedelmesen. Innentõl kezdve szégyeljék el magukat a beszólogatók. Köszönöm a válaszokat.
Úgy tûnik, te sem vagy a haladás híve! igenis hadd siessen már az aki siet! Eleve a metró arra van kitalálva, hogy gyorsítsa a közlekedést. Abba is gondolj bele, a fõ pályaudvaroknál mindnél van metró, tehát aki siet, lehet, hogy azért siet, hogy elérje a vonatát, és ezen múlik, hogy eléri-e... a vonat pedig nem indul mindenhova 2 percenként. Na bumm, marha nagy erõfeszítés jobb oldalra állni, hogy mehessen akinek dolga van? Nem hiszem, hogy bárkinek is kára származna belõle, akkor miért nem lehet eleget tenni egy kérésnek?
Én még egyszer sem láttam ilyen jelzést, de természetesen elhiszem hogy van. Viszont tudok egy õsi indián modszert, emlitették már elõttem: kinyitod a szádat, és megkéred a bal oldalon álló kedves utazót, aki kúrvára hátráltat téged abban hogy lerohanjál a mozgólépcsõn a mteróhoz, ami 3 percenként jár , hogy fáradjon arrébb. Ha a vonathoz sietsz fogadj el egy tanácsot: ugy induljál el, hogy ne 2 percen muljon, eléred-e. Üvd!
Tõlünk nyugatra ez minden nagyvárosban bevett szokás. Nem is hallottam róla, hogy Magyarországon is kezdik átvenni ezt a - szerintem - jó szokást! Nem tudom, hogy az embereknek miért esik nehezükre a jobb oldalon állni, látom most is durrognak páran emiatt. Fél lépés jobbra és el tud menni, aki siet. Ennyi! Nem egy nagy dolog. Ugyanúgy az utakon 2-nél több sávos pályatest esetében is illik a külsõ sávba húzódni, hogy aki siet, elmehessen. Gyorsan hajt? Megbüntetik, az õ baja és még mindig kevésbé veszélyes, mintha szlalomozna. Mit várhatunk az országunktól, amíg ilyen egyszerû dolgok miatt is csak háborogni tudunk? Komoly szociológiai problémák vannak itthon...
Nem értem, én évek óta metrózok, mivel azzal járok munkába, és még sosem jutott eszembe, hogy a mozgólépcsõn elõzgessek, ahogy az sem, hogy amár csukódó ajtón még mepróbáljak lapjával áthatolni. Hiszen két percen belül jön a következõ. Mindíg csodálkozom, hogy néhányan képesek pár másodpercért szlalomozni a tömegben a mozgólépcsõn, lent meg félrelökni a többeket, hogy utolsóként beessenek a szerelvénybe. Ez a türelmetlenség, ami sajnos az élet minden területén benne van az emberekben. Azt hiszik, lekésnek az életükrõl, bezzeg majd késõbb nem akarnának annyira sietni....
14:54-es vagyok. Le lehet pontozni, ahogy eddig is tette 1-2 ember. Ezzel is csak erõsítitek a tézist, miszerint más (magasabban kvalifikált és szociologizált) országokban ez egy bevett szokás! - más miért siet, ha én nem sietek - más miért nem kel korábban - más miért gazdagabb - miért zöldebb a fû a szomszédnál Az eszetekbe se jusson, hogy valaki siet valahova, de önhibáján kívül késésben van és nem szeretné az autójával szennyezni a környezetet ezért metróra száll. Mivel késésben van, ezért a lehetõ leggyorsabban szeretne eljutni A pontból B-be, anélkül, hogy bárkit zavarna vele... Kár tovább magyaráznom, aki érti, az tudja...aki nem az meg lelkiszegény...
A kérdező hozzászólása: Csukódó ajtón beugrani a szerelvénybe valóban balesetveszélyes, meg sem próbáltam soha. A mozgólépcsón lépdelni alapesetben nem az, feltéve, hogy ezt a szabályok értelmében az utazóközönség lehetõvé teszi azoknak akik sietnek, bármi okuk is legyen erre (amihez a többieknek akár semmi köze sincs). Az utazóközönség demagóg, a normákhoz alkalmazkodni képtelen fele sajnos ezt láthatólag képtelen megemészteni, és inkább értelmetlenül is de minden áron ellenáll az egyébként az utazási feltételekben is megjelenõ kérésnek/szabálynak/feltételnek ha úgy tetszik: (szó szerint idézek a bkv utazási feltételeibõl) "A mozgólépcsõn lehetõleg jobb oldalon kell utazni és a bal oldalt szabadon kell hagyni a sietõ Utasok számára." (link: http://www.bkv.hu/feltetelek/) Innentõl szerintem egyértelmû a szitu, az az antiszociális egyén, aki szánt szándékkal nem teszi lehetõvé a haladást azzal, hogy a megfelelõ helyre áll. Kérek ezért mindenkit, hogy a továbbiakban fontolja meg ezt, és ennek fényében közlekedjen. Köszönöm
05-22 22:01-es te nem nõ vagy, hanem egy p.csa :D Aki egy ilyen egyszerû szabályt nem képes betartani (ami ráadásul azért van kitalálva, hogy egyszerûbb, hatékonyabb és jobb legyen a közlekedés) az nagyon buta ember. Ha õ nem siet, akkor más se siethet? Keljen fel azért korábban, mert a bunkók elállják az utat? (Ez már nem csak a metróra vonatkozik.)
Én azóta megnéztem, és bizony kint van a jelzés, mint ahogy az is, hogy kisgyereknek fogni kell a kezét és a kutyát fel kell venni kézbe... Csakhát az a baj, hogy nem kiabál! és ha kiabálna, akkor is lennének emberek akik ezt magasról lesajnálják!
"A metró félpercenként jár, úgy meg mit ér bárki azzal a pár másodperccel, amit az elõzéssel nyer?" típusú hozzáállás alapból hülyeség, mert nem feltétlenül lefelé a metró felé siet az ember, hanem fel, ahol mondjuk dolga lenne. És igenis tessék jobb oldalon állni, vagy legalábbis úgy, hogy az egyik oldalon mindenképp elférjen még egy sietõ ember.

Miert jobb az allo szolarium?

Legjobb válasz: Szerintem nem jobb,legalábbis én azt tapasztalom,mert a lábom nem igazán barnul le,viszont higénia szempontjából jobb.

Szerintem nem jobb, legalábbis én azt tapasztalom, mert a lábom nem igazán barnul le, viszont higénia szempontjából jobb.
Szerintem mindegy, hogy álló vagy fekvõ... Lényeg, hogy egészséges csoki legyen...
A zálló higiénikusabb, viszont....jártam egy helyre, ahol semmit nem ért, hiába álldogálltam ott heti 3-4* 9 percet..viszont ahova most járok, elsõ alkalom után(3perc) már meglátszott . A tulaj javasolta, menjek a fekvõbe is, mert az a lábam jobban fogja.Így is lett, az is szépen barnul.És nekem nincs semmilyen folt, se a fenekemen, se sehol.Pedig vékony vagyok és néha nyom is, ha fekszem benne, de nem foltos.
Én a fekvõben félek :) Klausztrofóbiám van és ami fekvõben 10-15 perc, az egy jó állóban 6 perc.
Sziasztok! Én általában felváltva járok, hol állóba, hol fekvõbe! Annyiból jobb az álló, hogy higiénikusabb, valamint nem marad halvány folt a fenék-hát részen, viszont a fekvõ kényelmesebb, és jobban szellõzik!
Valóban jobban barnít az álló, a fekvõben pedig foltos leszel! Én fekvõbe járok leginkább és a derekamon van egy nagy fehér folt, amit barnítós testápolóval tökéletesen el tudok tüntetni. Állóba azért nem járok, mert leesik, (az egyébként is alacsony) vérnyomásom és rosszul leszek..:(
Teljesen igaza van az elõttem néhánnyal írónak. Én kb. 1 évet jártam fekvõbe, és nekem is a hátamon, a farcsontnál és a hónalj vonalában elég fehér maradt.. Én jobban ajánlom az állót. Drágább, de jobb. És több csõ van benne.
Mert az a hónod alatt is lebarnítja :P :D
tudsz közben denszelni:D
Az álló sokkal higiénikusabb, és szerintem is jobban barnít, de sokan nem veszik figyelembe, hogy ez az azért van, mert a csövek is erõsebbek. Kb olyan, mintha délben feküdnél ki a tûzõ napra napozni - tehát sokkal egészségtelenebb, mint a fekvõ.
hät akkor most megmondom én mint nagy szolifüggö:) .Mindenképpen az ällo sokkal jobb.higiénikusabb és sokkal szebben barnit, és egyenletesebben fog be mint a fekvö.a fekvö..ahol fekszel pl a hàtadon, és a farcsonytodra kifejezetten nagy nyomäs megy majd figyeld csak meg ha fekvölbe järsz hogy halvänyabb szine lesz ott a börödnek meg a szärnycsontodnàl is.meg eleve nem higiénikus, éS az älloban sokkal szebben barnulsz is.mivel eleve az älloban középre ällsz.ugyanyolan tävol vagy midnen csötö...és nincs testrészed ami nyomodna és feher maradnàl.szval én csak az ällot ajäno.a fekvöbe ugy gondolom azok mennek akik pihenésre vägynak, jo kis melegben:) .de ha a szin miatt mész és hogy nagyon szép barnasàgot kepj akkor az ällot ajänlom csakis!!!!
Szerintem is csak a higiénia
Szerintem sokan azért szeretik jobban, mert extra sok csö van benne, nah meg higiénikus. Èn a fekvöt szeretem, mert az állóba mindig elszédülök! De nem jobb semmivel sem, mindkettö barnít, ha rendszeresen van csöcsere!
én jobban szeretem a fekvõt, mert ott az arcomba közelrõl megy a fény.és az arcom az álló szoliba.nemigazán barnult. állóba.fõleg a lábam, hasam és a hátam barnult le ..meg egyéb helyeken...sajnos ott arcom nem :\

Miért kell Bándy Kata ügyét politikai előnyszerzésre felhasználni? A Jobbik miért nem állt ki a halálbüntetés mellett a "debreceni négyek" által elkövetett, hat halálos áldozatot követelő Molotov-koktélos támadások idején?

A hat halálos áldozatot követel? fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pet? Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sof?rként közrem?köd? Csontos Istvánt el?re kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés b?ntettével és más b?ncselekményekkel vádolják.

Legjobb válasz: Még ennyire sem kell messze menni. A gyõri 3 gyerekes anya megölése és kirablása sincs ott a kurucon. Pedig az is most történt. Vajon miért?

Még ennyire sem kell messze menni. A gyõri 3 gyerekes anya megölése és kirablása sincs ott a kurucon. Pedig az is most történt. Vajon miért?
"A Jobbik miért nem állt ki a halálbüntetés mellett a "debreceni négyek" által elkövetett, hat halálos áldozatot követelõ Molotov-koktélos támadások idején?" Mert a jobbik elveit vallották azok a bûnözök és nem voltak amúgy sem cigányok.
Ez a kézbevétel, hogy gyerekeket ölnek? Akkor miben különböznek tõlük?
Bándy Kata családja korrekt volt, legalább kiadtak egy közleményt, amelyben mindenkit kérnek, ne használják fel rasszista uszításra lányuk halálát. Elég érettek, mûveltek és komolyak, nekik valószínûleg nincsen szükségük olyan "barátokra", akikbõl Szögi Lajos lányainak is akadt bõven (és szerintem piciny naiv lelkeim a mai napig elhiszik, hogy ha apjukat nem cigányok ölték volna meg, akkor is úgy körülrajonganák õket a gójmotorosok, magyargárdisták, betyárseregesek, meg a 64-iqsok , mint ahogyan teszik/tették). Tudjuk, látjuk, mi folyik: a szélsõjobb relativizálja a bûnt. Számukra csak a "magyarellenes" bûncselekmények az érdekesek, tehát csak azok a tettek, amiket nem az igazmagyarok követnek el. Azt, hogy ki számít igazmagyarnak, persze õk döntik el :)
Aki eljut odáig, hogy maga akar igazságot tenni, az már nem akar különbözni semmiben szerintem.
A Jobbik régóta mondta, hogy az emberek saját kezükbe fogják venni a dolgot, ha a kormány szõnyeg alá söpri a cigánybûnözést.
Igen, elég furcsa, mert bárhogy is romák voltak, azért jóérzésû ember elborzad azon, hogy molotov koktélt dobnak egy házba és mikor az ott lakók kisgyerekkel menekülnek, még meg is sorozzák õket. Akkor sehol nem lehetett hallani a halálbüntetést, pedig azok az emberek késõbb magyarral is megtették volna, ha épp valamiért bekattannak rá.
+Akkor sehol nem lehetett hallani a halálbüntetést, pedig azok az emberek késõbb magyarral is megtették volna, ha épp valamiért bekattannak rá." Ilyen alapon lehetne rád is halálbüntetést kérni. Mivan ha egyszer bekattansz és leszúrod a szomszédod?
A kérdező hozzászólása: "Mi van ha egyszer bekattansz és leszúrod a szomszédod" A különbség az, hogy a válaszoló feltehetõleg nem gyilkolt, nem úgy mint a "debreceni négyek". "Honnan tudod, hogy õket nem koholt vádak alapján télték el?" Mindjárt kiderül, hogy meg sem történtek az események, csak egy filmes stáb forgatott és leadták a híradóban.
a jobbiknál a halálbüntetés nem tegnapi téma. szerintem azt sem tudod mi az a jobbik.
"szerintem azt sem tudod mi az a jobbik. " Egy 8 általánost végzett emberek gyülekezete.
A kérdező hozzászólása: "a jobbiknál a halálbüntetés nem tegnapi téma" Tudom, hogy idõrõl-idõre elõhozzák a témát. Azonban azt rendkívül aggályosnak tartom, hogy ezt mindig romák által elkövetett büntettek után hozzák fel, míg az említett bûncselekménysorozat közben/után nem tették. Ahogy a BM épülete elõtt sem tüntettek az elkövetõk kézrekerítése/példás büntetése mellett.
Az a pár fideszes is rasszista, náci, fasiszta aki felhozta a halálbüntetés témát most?Kettõs mérce.
Azért, kedves Kérdezõ, mert az egyik egy mindennapos probléma, milliókon naponta elkövetett bûntett, aminek már jó lenne megálljt parancsolni, a másik ügy pedig egyetlen csoport sorozatgyilkossága volt, aminek véget vetettek. Gondolom nem érted, mert mindenáron a nemzetiségi kérdést feszegeted. Ugyanis érdekes módon pont ezt az ügyet állítottad szembe a szegény lányéval. Amúgy is hogy veszed a bátorságot, hogy felhasználd ilyen kérdéssel annak az ártatlan lánynak a nevét, még holtában is meggyalázod.
Nem a kislányra gondoltam, hanem a kis raffael pokémonra.
Igen, egy kislány volt, akit söréttel meglõttek, valószÍnüleg rettegésben tartott volna mindenkit. Én kivégezném Bándy Kata gyilkosát, de amikor a kisbabája fényképe alá a facen valaki azt Írta, hogy meg kéne erõszakolni a gyerekét, hát õt se tartottam különbnek.
""Ez a kézbevétel, hogy gyerekeket ölnek? Akkor miben különböznek tõlük?" Az a gyerek egyszer felnõtt volna, és rettegésben tartotta volna a helyieket." Kérlek mondd, hogy csak engem akarsz heccelni, és ezt te sem gondolod komolyan.
Igen, de ilyen eseteknél nem hallani, hogy a Jobbik üti az asztalt, ha egy magyar követte volna el, akkor a Jobbikról most nem is hallottunk volna.
A Jobbik mindig is a halálbüntetés mellett volt ez az egyik örökzöld célkitûzése a pártnak.nem most találták ki a napokban, csak mindennap nem megy oda hozzájuk a mikrofonos ember hogy "erre is halált kérnétek e? vagy arra is?meg mondjuk amarra is?" ami meg a lány családját illeti: persze szeretnének nem belefolyni a politikába de mindenki errõl beszél.még szép hogy a Jobbik kárhoztatja az elkövetõt a halálbüntetéses szólamaival...vagy talán azt kéne mondaniuk hogy" hát nem volt szép dolog de az ember már csak ilyen gyarló..sõt börtönbe se zárjuk.. mert ettõl a lány nem támad fel szal felesleges büntetgetni" ..?? voltaképpen a kérdezõ amit ráhúz a pártra hogy "ezeket megbüntetné azokat futni hagyná" az egyszerûen nem igaz csak ütõsen hangzik
"A Jobbik miért nem állt ki a halálbüntetés mellett a..." Eleve nem értem a logikádat. Ha bevezetik újból a halálbüntetést, akkor az mindenkire egyformán vonatkozni fog.
12. Én senkinek nem dobtam a házára semmit, senkire nem lõttem, fõleg nem gyerekre. Elég hülye példát hoztál fel, ráadásul olyan embereket védsz, akik nem különbek a cigányoktól. Miért este családokra mentek rá, miért nem kigyúrt kan cigányokra? Mert akkora hazafiak, hogy nem merték azokat ölni, akik tényleg terrorizálnak embereket, hanem kisgyerekre és nõkre lõnek.
A kérdező hozzászólása: Igen kedves elõzõ, teljesen egyetértek. Csak azt nem tudom, hogy egy ilyen párt hogyan lehet tényezõ.
A kérdező hozzászólása: Miért kellett moderálni az elõzõ megjegyzésem, miszerint miért nem mondják a gyõri ügyre, hogy "magyargyilkosság" amikor magyar volt az áldozat? Mert az elkövetõ is magyar volt, azért? Ezt kellett moderálni? Mi ebben nem odaillõ? Magyar nem lehet "magyargyilkos"? Ekkora logikai bukfencet!
Ahogy az elõzõ is írta, az egyik mindennapos, másik meg egy kivételes eset. Hozzáteszem elég furcsa az ügy, honnan és mibõl volt a terepjáró, gépfegyverek, pisztolyok. Elvileg volt egy támogatójuk aki mindezt megvette nekik, és miért nem bûnözõ cigányokkal számoltak le, miért szegény cigányokkal... lehet így tesztelték a tûrõképességünket, hátha kitör a polgárháború. Lehet most is megöltek valakit, csak nem lesz benne a tévébe és nem tudunk róla. Jó lenne egy olyan statisztika, hogy az elmúlt 20 évben hány magyar ölt meg cigányt, és hány cigány ölt meg magyart. Így a végére, ahogy más is megtette egy hasonló kérdésnél: Bándy Kata édesanyja megkér minden jóérzésû embert, hogy NE használja fel lánya halálát politikai haszonszerzésre vagy saját céljai elérésére, se uszításra!
Adott modelleket lehet csak összehasonlítani.
Mivel nekem LG van, értelemszerûen csak arról tudok nyilatkozni, a Samsungról nem. Ugyanez igaz fordítva másokra, tehát az összehasonlítás lehetetlen feladat.
??logika??
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy ha van benne mû dolog az miért baj? Beszívódik aztán pl ha izzadok akkor úgyis távozik...
A kommented nem semmi! Úristen!

Ha Vona Gábor annyira biztos a Jobbik igazában, realitásában és győzelmében, miért nem áll ki hivatalos vitába Orbánnal, Mesterházyval, vagy Bokrossal?

Pl. Bokros már kihivta egy vitára.. nem fogadta el mert hogy gyenge pártokkal minek vitatkozzon...(abba ne menjünk bele hogy az MDF volt már parlamentbe a Jobbik még csak kivülröl látta) de nem az lenne neki a legjobb (mmint Vonának) hogyha egy ilyen gyenge pártot leverne egy vitába, mindenki látná hogy racionális alapokon nyugszik az egész, és még a Bokrost is letudja verni ez az uj gyerek? Szerintem még h ha gyenge is az MDF ki kéne állnia Bokros ellen h megmutassa h neki egy ien neves közgazdász se tud belekötni a programjába..

Legjobb válasz: Vona ott volt az M1 választási mûsorában, Orsós Viktor NEM. Tehát akkor ki fél?

Vona ott volt az M1 választási mûsorában, Orsós Viktor NEM. Tehát akkor ki fél?
Áh nehéz a liberálisok élete :S
Mert Vona nem akar (nem mer?) a saját fészkébe piszkítani.
Orbán Viktor nem áll szóba komolytalan, illetve antiszemita politikusokkal.
Orbánnal minek? Egyrészt mindkettõ jobb oldali párt, másrészt nem szállnak versenybe egymással, mivel a JOBBIK belátja, hogy a Fidesznek sokkal nagyobb a támogatottsága (sajnos).
22:18 Orbán attól fél, hogy megint leoltják a választások elõtt.
Mitõl félne?Azt írd.
Újabb öngól kedves kérdezõ. Ugyanis pont Orbán és mesterházy nem mer kiállni Bokrossal és Vonával, 2006-ban Orbán Viktort gyurcsány egyszerûen leoltotta. Mesterházyval csak elbírna, de egy bokros már keménydió lenne, Vona egyszerûen lealázná õket. Bokros kihívta Vonát, de egy Bokros vs. Vona vitának nincs sok értelme, ha nincs ott a többi. Nem Vona fél, hanem Orbán.
Hívd fel õket, biztos kiállnak bárkivel szívesen vitázni!
Aztán ugyan mirõl kellene vitázni?Arról hogy nem csináltak semmit nyolc évig?Azért mert ellenzékben nem sok szart lehet?Más valós érvek?A titkosítás szavazás, meg zsidózáson kívül?
A kérdező hozzászólása: ki mondta h birom orbánt? abszolut nem szeretem, csak felsoroltam h miér nem vitázik velük vona? föleg az érdekelne h Bokrossa mé nem állt ki...rajta tudott volna ugymond erõdemonstrációt tartani a népnek, mer sokan csak kispártnak tartják aki csak igérget összevissza bizonyithatott vna
Te idióta orbánfanatik, pontosan h Vona mondja minden nap szeretne vitázni Orbánnal, csak pontosan Orbán az aki most kerül minden nyilvánosságot, vitát (akár gondolhatunk a min elnöki már-már hagyománynak számító vitára), és országjárásba is csak most kezdett, de azt is rendkívül különös módon mindig csak max 1-2 nappal elõtte teszi fel honlapjára h éppen hol fog legközelebb fórumot tartani, nehogy esetleg olyan emberek is elmenjenek akik kényelmetlen kérdéseket tesznek fel, mondjuk a fidesz terveirõl, amiket persze 7 pecsétes titok övez.... http://barikad.hu/node/50047 Kövessétek csak bátran uratokat mindenhova... Bokrosról meg annyit, h õ még hetekkel ezelõtt hívta egyedül a Jobbikot, amikor még úgy tünt el sem fog tudni indulni az mdf, tehát eleve nevetséges tényként lehetett csak kezelni az ügyet...
Most komolyan azt akarod, hogy egy világszerte meghanyatló gazdaságpolitika apostolával vitatkozzon? :) Egy Orbán vitában benne lenne, csak ugye Viktor csak az elsõ forduló után hajlandó vitázni.
A kérdező hozzászólása: most nem konkrétan orbánon van a hangsuly, csak h miért nincsenek viták. hiányolom öket, mer egy párt se gyõz igy engem meg hogy védhetõ a programjuk... én is ki tudnék irni programokat, gazdaság fellendités, munkahely teremtés, infláció megállitása... csak ezt meg is kell védeni hogy mégis csak hogya gondolom.. ezért hiányolom az összes párt részérõl most már a vitát...

MSZP-sek! Szerintetek miért a Fidesz mellett áll a Jobbik? Fideszesek! Szerintetek miért az MSZP mellett áll a Jobbik?

Miért van ez a kett?sség a megítélésükben?

Legjobb válasz: Én szerintem igaz, szavazz a kommunizmusra, hajrá MSZP!

Egy mondat: Minden néhai KISZ titkár haver. ;)
Én szerintem igaz, szavazz a kommunizmusra, hajrá MSZP!
Sehol nem áll a Jobbik, de az statisztikai tény, hogy leginkább az MSZP szavazók pártoltak át hozzájuk. Ezért is mosolygok annyira, amikor szélsõjobboldaliként aposztrofálják õket, holott politikája és támogatói is mind baloldaliak.
A Jobbik se az mszp, se a fidesz mellett nem áll =)
A Jobbik az Mszp kreálmánya. Sajnos ezért nem nemzeti. Szabó Albert zsidó srácként fel volt bérelve, hogy a zsidókat utálja, most pedig Ausztráliában az egyik legnagyobb kereskedelmi zsidó cég vezetõje. Elvégezte dolgát, megkapja jutalmát.
Mindhárman együtt iszogatnak valamelyik kocsmában és együtt szerveznek szexpartykat, nem utálják egymást csak ezt mutatják a népnek mintha nem lennének jóban egymással
Szerintem leginkább a "mindegy, de utáljuk" verzió. És természetesen az is igaz, hogy a Jobbik szerint az MSZP és a Fidesz áll egymás mellett.
Mit kell ezen alátámasztani?Ha nem így volna akkor lenne legalább egy normális párt, de mivel mindegyiknek az a célja hogy kifosszák az országot ezért feltételezhetõ hogy valójában nincsenek gondjaik egymással sõt még lehet puszipajtások is
2014-es országgyûlési választásokon a jobbik összeáll az mszpvel, figyeljétek meg!!
A kérdező hozzászólása: Ezt én tudom. Leginkább elmondható, hogy senki nem áll senki mellett, kivéve a KDNP-Fidesz barátságot. Sõt itt az megy, hogy ha tetszik, amit a másik mond/csinál, akkor is elutasítjuk, leszóljuk, majd kicsivel késõbb elõállunk mint egy teljesen más tervvel (de valójában ugyanaz) Ebbõl azért sztem a Jobbik kicsit kivétel, az LMP-rõl meg nem tudni, mert õk minden más párttal ellentétesek kb...
A kérdező hozzászólása: Nem szeretem a nagyon buta embereket. Az MSZP magyar SZOCIALISTA párt, és nem kommunista. Másrészt a kommunizmus jó dolog. Javasolnám, hogy nézd meg mit jelent a kommunizmus. Nem azt, amit a rövidagyúak úgy értelmeznek, hogy az amit az oroszok ránkkényszerítettek. És nem azért, mert MSZP-s vagyok, mert szarok, de nem kommunisták. (Bár sokan szeretnék a hatalomban hogy itt megvalósuljon a kommunizmus. De hát mai szemmel lehetetlennek tûnik, fõleg azok miatt, akik a legtöbbet tehetnének a közeledésért, azok nem akarnák.)
A kérdező hozzászólása: Kár hogy senki nem írt a miértrõl mikor azt kérdeztem:(
A kérdező hozzászólása: Valaki alátámasztaná is, amit ír?
Azt mondta anyum, hogy az állami jobb, de már nem emlékszem miért, majd megkérdezem tõle.
Ma már rég nem létezik állam nyugdíjpénztár, mind-mind magán. Kilépni nem tudsz, csak váltani.
Az állami pénztár= a tb. kassza. Az idõsebbek ide fizetik teljes nyugdíjjárulékukat. A pályakezdõknek kötelezõ a magán nyugdíjpénztári tagság.Az önként választóknak alkalmanként lehetõséget adnak arra, hogy visszalépjenek a tb.rendszerbe. Aztán ha valaki rokkantsági nyugdíjba megy, és még nem érte el a reá irányadó nyugdíjkorhatárt, akkor szintén visszaléphet a tb.rendszerbe. A magánnyugdíjpénztárba befizetett összeg nem veszik el. A tb.rendszerbe fizetõ leendõ nyugdíjas a nyugdíja teljes összegét az államtól kapja, a pénztártagok un. vegyes finanszírozású nyugdíjba részesülnek. A megállapított nyugdíj 75%-át az állam fizeti, a fennmaradó 25% a pénztárban gyûjtött, egyéni számlán könyvelt összegbõl kerül kifizetésre. A 40 éveseknek már nem érte meg belépni bármely pénztárba, mert a nyugdíjig nem tudnak összegyûjteni annyi járulékot, hogy "megérje", a fiatalok meg még nagyon messze vannak a nyugdíj folyósításához.
A kötelezõ magánnyugdíjpénztár nevében is benne van, hogy KÖTELEZÕ. Nem lehet kilépni belõle, hiába vannak olyan lehetõségek, amikkel sokkal nagyobb hozamra lehetne befizetni azt a pénzt, de hát ez van.
A magánnyugdíj pénztári tagságodat nem szüntetheted meg és nem léphetsz át máshova.

Ha az államnak nagyobb bevételre van szüksége, miért új adót vet ki? Nem lenne jobb, ha inkább a pénznyomdában adná le az igényt több pénzre?

Legjobb válasz: Az ostobaság határtalan. Csak a MNB-nak van pénzteremtési lehetõsége és az államnak ebbe nincs beleszólása.

Az ostobaság határtalan. Csak a MNB-nak van pénzteremtési lehetõsége és az államnak ebbe nincs beleszólása.
Ha több pénzt nyomna, akkor a forint elinflálódna, elértéktelenedne. Nem lenne jó.
Akkor jönne csak egy idõ után a millforint, mint hajdanán a pengõ idején. És egy gyufa 3 millióba kerülne....csak:)
A kérdező hozzászólása: Most baromi kevés pénze van mindenkinek, még sincs értéke. És még ezt a keveset is be akarják szedni.
hány éves vagy 10?? ennyire nem lehetsz hülye... azért vannak adók mert elbaszta a kormány és nincs pénz.
igen elcseszték...viszont a saját jövedelmüket nem csökkentenék...a kis szegény ember meg éljen meg úgy ahogy tud..mert persze 47 ezerbõl meg lehet élni-.-

Miért húzza (nem áll rá) a kutyám a jobb első lábát? Ugye nincs nagyobb baja?

most vettem észre hogy a törpespánielem úgy megy h nem áll rá a jobb els? lábára.megnéztem a talpát nincs benne semmi,végignyomogattam az egész lábat de nem nyüszít, nem jelez hogy fájna neki.mit?l fájhat akkor?:S lehet hogy csak beütötte valahova?bár akkor is nyöszítene ha megnyomnám neki:/ aggódom mert nagyon rossz nézni ahogy ilyen kis sántán megy:S

Legjobb válasz: Állatorvoshoz vidd, ha nem áll rá annak biztos komoly oka van. A kutyák jóval több fájdalmat elviselnek mint az emberek, ha nem nehézkedik a mellsõ lábára akkor állatorvos, attól függetlenül hogy nem nyüszit mikor mozgatod neki.

Állatorvoshoz vidd, ha nem áll rá annak biztos komoly oka van. A kutyák jóval több fájdalmat elviselnek mint az emberek, ha nem nehézkedik a mellsõ lábára akkor állatorvos, attól függetlenül hogy nem nyüszit mikor mozgatod neki.
Nekünk 2900ft....(nem sima hosszú távú altatás és nem nagy mûtét, nem kell varrni, de vágják és gyors altatás kb 10 perces)
A kérdező hozzászólása: mûtéti úton altatással?:S az kb vagy 20ezer forint tudtommal..
A toklász tulajdonsága az hogy egyre mélyebbre megy ...azt nem fogod látni ha már bent van.....mûtéti úton altatással szedik ki....
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ezt a sok és annál is fontosabb hogy gyors választ! átnéztem még1x a lábát, megmondom õszintén nem tudtam h a toklász ilyen gondot tud okozni, de találtam 3-4et is a lábában, az egyiket mikor kiszedtem akkor nagyot nyüszített szegénykém, úgyhogy valószínûleg az volt az.még mindig sántít de remélem csak a sebtõl és 1-2 napon belül elmúlik.ha nem, viszem orvoshoz.mégegyszer köszönöm a segítséget!:)
Az is lehet, hogy csak színlel. Az én kutyám (magyar vizsla) amíg nem voltam itthon már 1 hétig, senki nem foglalkozott vele, csak etették max megsimogatták. Elkezdte eljátszani, hogy sánta. Persze egybõl mindenki megijedt, hogy "jaaaaj mi baja lehet stb". Elvittük állatdokihoz, és azt mondta semmi baja. Már két hete itthon vagyok és láss csodát, kutya baja :) ) Jobbulást Nektek, ha mégis valami komoly!
Mindenképp állatorvos..... Meghúzhatta de nagyobb is lehet a baj, pl az én kutyám sem nyüszizik mikor toklász van a lábába és fogdosom, a gyúladás pedig csak végsõ esetben látszik már....
ha spániel akkor nézd át alaposan a lábát, (szõrt és a lábujjak között is) hogy nincs-e benne toklász!
21:46-os vagyok. Bocsi az enyémnek a bal elsõ lábával van ugyan ez. Most kapott oltást és nagyon bágyadt.
Az enyémmel ugyan ez van csak nekem a bal hátsó lábára nem áll rá.
A kérdező hozzászólása: oh értem, az jó azt hittem drágább..de szerencsére most már rááll, úgy látszik elmúlik neki és tegnap azt szedtem ki ami fájt neki.de ha mégse múlik el neki teljesen akkor vizem orvoshoz!köszönöm szépen mindenki!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!