Találatok a következő kifejezésre: Miert jo az (2322 db)

Miért a legbűnösebb emberekből lesznek a megtért, buzgó vallásosok? Miért jó az álszent képmutatás, mikor nem kell könyv ahhoz, hogy tudjam, mi helyes és mi helytelen?

Mell?zzenek az elvakult esztelenek,?szinte válaszokat várok!

Legjobb válasz: Miért a legbûnösebb emberekbõl lesznek a megtért, buzgó vallásosok? Mert megtértek, vagy, azoknak akartak tûnni Miért jó az álszent képmutatás, Nem jó az álszent képmutatás. mikor nem kell könyv ahhoz, hogy tudjam, mi helyes és mi helytelen? Amikor benõtt fejed lágya, és egyedül is tudsz dönteni. Ezek válaszok, és itt a pont. Ha másra számítottál, akkor ez a kérdés is provokáció.

Miért a legbûnösebb emberekbõl lesznek a megtért, buzgó vallásosok? Mert megtértek, vagy, azoknak akartak tûnni Miért jó az álszent képmutatás, Nem jó az álszent képmutatás. mikor nem kell könyv ahhoz, hogy tudjam, mi helyes és mi helytelen? Amikor benõtt fejed lágya, és egyedül is tudsz dönteni. Ezek válaszok, és itt a pont. Ha másra számítottál, akkor ez a kérdés is provokáció.
Mert ha valaki megtér és hisz Istenben és oszintén beismeri a buneit, akkor meg lesz neki bocsàjtva!
A egész kereszténység erre a képmutatásra épül, amióta csak kialakították az egyházaikat.
van aki szándékozik gondolkozni és önállóan igyekezni megoldani a problémáit.vannak akik félnek az élettõl és nem mernek önállóan cselekedni.nekik támasz kell, õk a buzgó vallásosok, akik valójában a leg hitetlenebb emberek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Abból indulj ki, hogy mindannyian változunk. Tapasztalunk, átélünk dolgokat, tragikusakat, megdöbbentõeket, boldog pillanatokat, és máris nem vagyunk ugyanazok az emberek, mint elõtte. Megváltozhat a nézõpontunk, megváltoztathatjuk az elveinket az alapján, hogy meggyõzõdünk bizonyos dolgokról. A meggyõzõdés segít abban is, hogy eldöntsük, hogy mi helyes és mi nem - általában, de biztos, hogy vannak speciális eseteket, amikben az derül ki, hogy ami az egyik fél szerint helyes, a másik fél számára káros, éppen ezért helytelen.
A valamilyen érdekbõl lett vallásosokat hagyjuk, Istennek nem okoz gondot szétválasztani a számítókat a valóban megtértektõl. Senki sem jó annyira hogy ne lenne szüksége megtérésre. De senki se lehet olyan rossz, hogy Isten ne tudna neki megbocsájtani. Jézustól had idézzek két dolgot: 1, Nem az igazakat hívogatni jöttem, hanem a BÛNÖSÖKET megtérésre. 2, Akinek több bûne bocsájttatott meg, jobban szeret. A Jézusba vetet hit reményt ad, hinni az evolúcióban is lehet, de az nem ad semmit!
"Miért a legbûnösebb emberekbõl lesznek a megtért, buzgó vallásosok?" Miért, melyik szent volt emberként a legbûnösebbek közül való? II. János Pál legbûnösebb ember volt, mielõtt vallásos lett? vagy Calcuttai Teréz anya? Vagy Luther Márton? Másrészt miért ne tanúsíthatna valaki õszinte megbánást? Attól még, hogy valaki bûnös életet élt, még megpróbálhat kilábalni belõle, nincs egész életére gonoszságra predesztinálva. Persze ehhez hozzá tartozik, hogy viseli addigi tettei következményét, nem lehet csak úgy meg nem történté tenni a dolgokat, csak mert megbántuk, amit tettünk.
Mindennek vannak szélsõségei... (az én szentenciám)
tehàt ha oszintén megbànja a buneit bocsi
A kérdező hozzászólása: *, , kicsi" helyett fiatal volt, bocsánat, csak már elõre járt az agyam :)
A kérdező hozzászólása: Személyes tapasztalataim és szerény emberismeretem alapján sok olyan embert láttam már, aki érdekbõl lett vallásos.Például maffiózó ujjnyi vastag aranylánccal a nyakában imádkozott este a templomban.Láttam. Vagy mamám egy sárkány, de amikor betöltötte a 70 évet, Bibliát akart olvasni, hogy ne a pokolba kerüljön. Volt egy olyan anya, aki a saját lányát verte, uralkodott rajta, mikor kicsi volt, hogy ne fiúzni menjen, hanem templomba.Ugyanez a személy elvitte a 3 éves unokáját decemberben a fagyban a templomba egy misére, mikor a szülõk rábízták.A gyerek megfázott a hideg épületben, nagyon beteg volt.Nos???
Mert ez olyan, mint az imádkozás. Nem teszel igazából semmit, de elhiheted magaddal, és el is vársz ezért valamit. Õk Istentõl várják el azt, hogy megbocsásson, ahelyett, hogy mondjuk elmennének önkéntes rohammentõnek. De mindig könnyebb a vallásba bújni ahelyett, hogy szembenéznél a valósággal, és ez mindenre igaz.

Létezik olyan ember, aki 16 évesen még nem rugott be? Miért jó az vkinek ha adig iszik míg nem hány? Miért jó berugni, úgy h azt se tudd hol vagy?

Én még akkor se innék ha szakítanék a barátommal,másfél éve vagyunk együtt,mi értelme lenne?1 nap után úgy is újra sírnék.

Legjobb válasz: Én 20 évesen ittam elõször alkoholt, azóta jó párszor be is rúgtam, ami néha jó, mert olyankor sokkal jobban érzem magam...ha a hányást leszámítjuk. Olyan meg még nem volt hogy nem tudtam hol vagyok, meg nem is vagyok a részegen megdönthetõ fajta. Lehet jól birom a piát, aki viszont nem az ne igyon annyit, mert mikor valaki a saját hányásában fetreng az nem túl szép látvány:P

Én 20 évesen ittam elõször alkoholt, azóta jó párszor be is rúgtam, ami néha jó, mert olyankor sokkal jobban érzem magam...ha a hányást leszámítjuk. Olyan meg még nem volt hogy nem tudtam hol vagyok, meg nem is vagyok a részegen megdönthetõ fajta. Lehet jól birom a piát, aki viszont nem az ne igyon annyit, mert mikor valaki a saját hányásában fetreng az nem túl szép látvány:P
Szia! Én 18 éves fiú vagyok, és még én sem rúgtam be. Szoktam inni, de csak ha olyan esemény van. Egy a lényeg: tudni kell hol a határ. Annyit kell csak inni, hogy jól érezd magad! Semmi értelme annak, hogy mindent összehánysz!
A kérdező hozzászólása: A barátom is így tette tönkre magát, sav túl tengése van lehet h eddig is benne volt de a piától jött ki, és ez biztos.De mióta velem van sokkal kevesebbet iszik és csak akkor ha buli van, de mértékkel.
30 éves vagyok, elõször 12 évesen rúgtam be és mértéket tartva a mai napig szeretek inni. Van, hogy hónapokig 1 kortyot sem iszom mert rendszeresen tartom a böjtöt. Viszont tudom jól, hogy beteges dolog, de nem ítélem el a csontrészegeket mert én józanul imádom figyelni az õ megnyilvánulásaikat (hányás, fetrengés, lépcsõn legurulás, stb.). Nagyon viccesnek tartom õket, nem érzek irántuk szánalmat.
Szia, én 22 éves vagyok és lány. Én sem voltam még soha berugva. Nem is nagyon szeretnék, nem látok abban semmi jót, ha valaki tényleg leissza magát és nem nem tud magáról és a külvilágról. Egy lánynak meg kifejezetten gusztustalan-szerintem. (((Ne hagyd magad befolyásolni ezzel kapcsolatban, mert mások isznak, neked nem muszáj, mégha emiatt piszkálnak is.)))
Én 17 vagyok, és még sosem voltam részeg! Mindig csak annyit ittam maximum, hogy olyan kellemesen jó kedvem volt, de akkor tudtam, hogy nem szabad többet, mert az már ártana...nem tudom, miért jó részegnek lenni, egyik barátnõm úgy berúgott szilveszterkor, hogy a nevetség tárgyát képezte...és még csak nem is emlékszik rá.
én 16 vagyok, és életembe egyszer rúgtam be, 8 évesen, amikor a nagymamám adott nekem valami alkoholos fagyit, de önszántamból soha:D
Létezik persze, sõt ismerek olyat aki 40 éves, és teljesen antialkoholista, még sose ivott.
En nem mondom meg, hany eves vagyok, hozzad kepest mar 'oreg' :) , de meg soha eletemben nem rugtam be, es nem is hianyzik. Nem vagyok antialkoholista, esetenkent egy fel pohar pezsgot vagy bort en is megiszok, de ennyi. Szamomra visszataszito a reszegseg.
én 19 vagyok és még én se ittam alkoholt.tényleg nincs értelme annak h.vki a sárga földig leigya magát, csak mértékkel.
Hát szerintem azért már a 16 évesek nagy része valamilyen formában kipróbálta már az alkoholt, tisztelet a kivételnek.Én 17 éves múltam és bevallom szoktam néha inni, de csak keveset annyit hogy jó kedvem legyen tõle:) És az télleg jó érzés, meg másnap aztán megbeszélni hogy ki milyen "hülyeséget" csinált.Hisz mégis csak most vagyunk fiatalok, most kell kipróbálni új dolgokat, meg bulizni járni, nem akkor amikor az embernek már családja van, aztán visszagondol a fiatal korár és rájön hogy nem csinált semmi õrültséget, és akkor kezd el kicsapni a hámból.De még hozzátenném hogy mindent csak mértékkel szabd!!Annak semmi értelme nincs hogy segg részegre iszod magadat, hülyét csinálsz magadból, és mindet összehánysz.Arról nem is beszélve hogy a 13-14 éves kis taknyosok már isznak, ez már télleg felháborító.
Én 16 évesen ittam elõször alkoholt, de csak mértékkel. Úgy igazán berúgva, mint az albán szamár, olyan 25 évesen voltam elõször, és azóta is csak kétszer fordult elõ. Egyszer a legénybúcsúmon, meg még egy hasonlóan "ünnepélyes" alkalommal :) Nem is nagyon hiányzik, egy-két sör, vagy pohár bor nekem elég egy hosszú estére, ennyitõl meg senkinek nem lesz semmi baja.
Én 30 éves vagyok, de még sosem voltam részeg és nem is szeretnék. Nagyon ritkán iszom vmi nõi italt, de ennyi. Sajnálom azokat, akik nem tudnak ital nélkül ellazulni és egy jót bulizni. Arról meg, hogy milyen egy tajtrészeg lány, már szóltak elõttem... Aki meg azt hiszi, hogy az a menõ, szánalmas és nagyon gyerek még.
Szerintem normális dolog, hogy a tizenévesek ebbe is belekóstolnak. Én is iszogattam bulikban 15-16 évesen, mégis normális felnõtt ember lett belõlem. 23 éves vagyok, egy 2 éves kisfiú édesanyja, szóval azt hiszem, fel kellett nõnöm a feladathoz. Mégis, ha néha-néha bulizni megyek, hát szoktam inni, néha az is elõfordul, hogy kicsit berúgok. Persze nem úgy megyek haza :) De amúgy tiszteletben tartom, ha valaki úgy dönt, neki ez nem kell. Sosem cikiztem senkit azért, mert nem szokott inni, csak engem se piszkáljon senki azért, mert én meg néha igen. Ha már itt tartunk, Kovács Áron, aki manapság szerintem a legjobb pasi akit a tévében láthatunk, és amúgy rohadt jófej szerintem, szóval õ 35 éves korában ivott elször szeszes italt, de mégsem mondaná senki, hogy az a stréber, unalmas alak lenne.
17 éves vagyok. Eddig összesen 2, 5 dl bort ittam meg (nem egyszerre). Nem szeretem az ízét. 2003-ban hánytam utoljára, akkor is betegség miatt. :)
Szia. Én 17 éves vagyok és még én sem ittam alkoholt... (na jó tavaly nyáron egy kicsit - de csak mértékkel) Végülis én nem itélem el aki iszik, csak nem értem miért hányásig kell piálni?:) Hiába fizetted ki xD
Én 17 vagyok és mégsoha nem rúgtam be és nem is szeretmnék SOHA berúgni...Örülj neki, hogy te tudsz értelmesen gondolkozni...Én pl minden hétvégén (nem vicc)14-15 éves seggrészeg gyerekeket látok a mulatozókban... Legyél büszke magadra, hogy te más vagy!:)
Sziasztok, én 28 éves vagyok. Én 9 éve ittam elõször alkoholt. Az esküvõmön a pezsgõt. Azóta sem kaptam rá. Nagyon ritka, hogy alkoholt igyak. Fõleg, hogy én vagyok a sofõr kettõnk közül, de akkor sem innék ha nem vezetnék. Ráadásul egy lánynál sokkalta gusztustalanabb ha be van nyomva és fetreng.
Ja, nem rég tanultam egészségtanból: a máj óránként max 8 mg alkoholt tud lebontani, és eközben a folyamat közben olyan méreg termelõdik, ami magát a májat teszi tönkre, rohasztja, bontja. A többi szervrõl nem írt a könyvem, de már ez is borzasztó... :S
Én 30 voltam, mikor elõször és utóljára. Az ok lényegtelen. Mindig elitéltem azt aki iszik. Mára már megtanultam, hogy megváltani az alkeszek világát nem én fogom. Sajnos nagyon sok embert ismerek, akinek szenvedellyé vált az alkohol mert nagyon jo buli volt fiatalon és késõbb, mikor már túl volt a tini éveken sem tudta letenni. Közben nõsült, férjhezment, gyerekei születtek....az alkohol tönkre tette az életét pedig nem volt értéktelen ember. Ezt a kérdést nehéz megválaszoli és nagyon megértelek. Még jó, hogy vagyunk egy páran, akiknek nincs szüksége alkoholra, hogy jól érezze magát.
Én 16 vagyok. Nem azt mondom, h minden második nap részeg vagyok, de néha tényleg jó inni, ha át is léped a határt. Piától életemben eddig csak egyszer hánytam és nem is tervezem többször. De szerintem ehhez a korhoz hozzátartozik, h az ember sokmindent kipróbáljon és megtapasztalaja az élet ezen oldalát is.
Szia! Én lassan 29 vagyok. Életemben egyszer sem rugtam be és nem is akarok soha, nagyon ritkán iszok csak alkoholt (csak akkor amikor tényleg muszály: szilveszter, esküvõ stb.. de akkor is csak 1-2 korty) Én sosem értettem - fõleg a lányoknál - hogy miért nem zavarja õket, hogy úgy néznek ki mint a mosott szar ha berugnak és még büszkék is rá és dicsekednek vele, hogy "olyat buliztam a hétvégén és úgy benyomtam, hogy nem emlékszem semmire!!" Szánalmasok azok az emberek akik olyan szinten berugnak, hogy fogalmuk sincs hol vannak és a földön fetrengenek. Én teljesen elítélem az ilyen embereket akárnyám éves is! Persze az meg a legszebb ha már 16 évesen is tök részegen megy haza a buliból a szülei meg nem foglalkoznak azzal, hogy tök részeg vagy leszarják az egészet. Általában az ilyen esetek után (lányoknál) ne csodálkozzanak ha abortuszra kell menni, de persze ha megkérdezik, hogy ki az apja neki fogalma sem lesz róla! Ez nagyon szánalmas! Ja és az egyáltalán nem megoldás ha a promlémák elõl az alkoholhoz menekelünk, mert csak rosszabb lesz tõle minden! Szembe kell nézni a problémákkal akármilyen neház is!!!
18 vagyok, és életemben nemvoltam részeg. Nemértem azt aki a sárga földig leissza magát:S. Csan nagyritkán max nagyritkán 1 korty Bayleis mert finom. Egszer a sulival közelezõ bortostolásra kellett menni. Egy kortyot inni kellett, nah azthittem örjöngök. Szerintem undi, meg haragudtam, hogy muszály. Lány vagyok. Amugy nemtudom, egyik barátnõm mesélt a bulijairól. Most lessz neki 1. És ugytûnik nemtudok elmenni, de nem is bánom. aztmondták leitatnak, mert hogy mindenkinek kell hogy részeg legyen. :@ Mert ugy lehet bulizni.
Hát én 15 évesen már szerettem iszogatni bulikon. Most 21 vagyok, gyerekem van és férjem. Havonta egyszer elmegyünk bulizni, és bizony be szoktam olyankor csípni. Amikor fiatalabb voltam, sokszor csak abból állt a buli, hogy berúgtunk és fetrengtünk. Szerintem nem volt feleseges, kellett tudni azt is, hogy milyen mata részegnek lenni, hogy megtanuljunk úgy alkoholt fogyasztai, hogy csak annyira leszünk spiccesek, hogy jól mulassunk de tudjunk magunkról. Ha valaki nem szeret inni, ne igyon, de azzal sincs baj, ha valaki meg néha szívesen elereszti kicsit a gyeplõt. Nem vagyok alkesz, csak hát nálunk a társaságban eléggé általános dolog, hogy ha buli van, akkor jönnek a sörök egymás után. Aztá utána lehet róla dumálni, hogy ki milyen hülye volt :) De úgy konkrétan "beb*szni" már nem szoktam, csak mondom, olyan spicces szoktam lenni, ha éppen buli van, de azt is csak havi egy alkalommal. De szerintem tizenévesen meg kell tapasztalni, hogy milyen nagyon szarul lenni a szesztõl, mert akkor már késõbb nem fogja ezt a mûsort tolni. Szép is lenne, ha mindenki felnõtt családapaként, családanyaként szabadulna ki otthonról elõször, és kezdene mértéktelenül vedelni. Akkor inkább már tinikorban, és késõbb már tudni fog mértékkel inni.
És akkor még nem is szóltatokaróól, mit tesz a májjal, meg egyéb szervekkel. Életemben egyszer láttam májával tönkre ment embert, azt a sárga színt sosem felejtem el...nemsokára belehalt. Sok ismerõsömet tette tönkre az alkohol, ami tulajdonképpen méreg. Egy pár közülük bele is halt. Utálom az alkoholt, emelett nagyon ritkán iszok, mondjuk úgy max 2 pohár valamit. Sosem voltam olyan részeg, hogy ne emlékezzek semmire. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor rúgtam be, és én sem tudom, az embereknek sokszor miért nem számít az egészsége...

Miért jó a háború? Miért jó az az embereknek, hogy megöljék egymást háborúban?

Azt mondják senki nem szereti a háborút. Akkor miért akar annyi ember katonának menni? Akkor miért rendeli el a vezető, hogy támadjanak meg egy országot? Akkor az Egyesült Államok miért megy mindenhova oda, és öli az embereket a saját hazájukban? Egyáltalán miért jó a háború? Szerintem összefogással sokkal előrébb jutna az emberiség, mint hogy öli egymás az erősebb.

Legjobb válasz: egyszerû: nem a katonák akarnak harcolni többynre (kivétel mikor feltüzelik õket, vagy lázadók, milícia), a vezetõk meg azért, hogy gazdasági, területi fennhatóságuk legyen. ezer példa van, meg arra is, hogy csak azért avatkozott be az ország (USA többször eljátszotta), hogy nekik jó legyen. Pl a két világháború: rossz volt a gazdaság és nagy a munkanélküliség, fõleg a II. elõtt. miután beléptek, a hadiipar fellendült, és minimumra csökkent a munkanélküliség, nonstop üzemeltek újra a gyárak. nyertek, így még hatalmuk, beleszólásuk is lett. Ugyanez a közel-keleten: hiába derült ki, hogy kamuk az indokok, lett befolyás, olaj, hatalom. és azért háborúznak, mert elvenni könnyebb, mint akár évekig tárgyalni és kompromisszumokat kötni.

egyszerû: nem a katonák akarnak harcolni többynre (kivétel mikor feltüzelik õket, vagy lázadók, milícia), a vezetõk meg azért, hogy gazdasági, területi fennhatóságuk legyen. ezer példa van, meg arra is, hogy csak azért avatkozott be az ország (USA többször eljátszotta), hogy nekik jó legyen. Pl a két világháború: rossz volt a gazdaság és nagy a munkanélküliség, fõleg a II. elõtt. miután beléptek, a hadiipar fellendült, és minimumra csökkent a munkanélküliség, nonstop üzemeltek újra a gyárak. nyertek, így még hatalmuk, beleszólásuk is lett. Ugyanez a közel-keleten: hiába derült ki, hogy kamuk az indokok, lett befolyás, olaj, hatalom. és azért háborúznak, mert elvenni könnyebb, mint akár évekig tárgyalni és kompromisszumokat kötni.
"ha jobban megnézed támadó háborút csak ez a tetves usa folytat" Szerintem meg te nézd meg jobban...
ha jobban megnézed támadó háborút csak ez a tetves usa folytat! más háborúk (pl. a csecsenek) a saját szabadságuk érdekében folynak. azért lépnek fel támadóan. viszont az usát senki sem fenyegeti, mégis támad. nem akarom mondani, hogy miért, mert le leszek antiszemitázva..
A háborút sokan túlromanticizálják, nemes, hazafias dolognak tartva... meg hát az emberek unatkoznak, és jól esik izgalmas dolgokról fantáziálni. A vezetõk vagy saját érdekbõl szokták ezt elrendelni, vagy kénszerhelyzetben. Az USA amit tesz, az ENSZ BT felhatalmazásával teszi, és teljesen mindegy, mi motiválja, az tény, hogy ahol beavatkozik, ott az emberek már eleve ölik egymást, korábban is. Amúgy sem "ölik az embereket a saját hazájukban", a legutóbbi 3 amerikai katona, aki civil célpontra kezet emelt, életfogytiglant kapott, és csak az mentette meg õket a villamosszéktõl, hogy készségesen beismertek mindent, és segítették az eljárást. Szóval pont nem a legjobb példa azért az USA.
A katonáknak sem jó, plusz õket utasítják erre, vagy gondolod öntörvényûen mennek gyilkolni?Az más kérdés, mi érdek hajtja egyes ország vezetõit, aki ilyesmire utasítja a hadsereget.Az már politika és megalkuvás.Feltételezem ha férfi lennél, és még élne az általános hadkötelezettség neked is kutya kötelességed volna ott harcolni, ahová utasítanak.ha meg összefogást keresel, tégy is érte
Azoknak nem jó akik szenvedõ alanyai. Azoknak, akik hasznot húznak belõle, azoknak jó. A "vezetõ" mögött is õk állnak. A háborúkhoz általában találnak egy magasztos célt, holott az egész mindig a profitért folyik. Az emberiség a történelem tanulsága szerint eddig sosem fogott össze. Legfeljebb egyes csoportjai, más csoportok ellen. :(
Miért jó a háború? a háború nem jó az embereknek de a leghasznosabb dolog az emberiségnek ez így kegyetlenül hangzik de igaz tudod mért ütheted a billentyûzeted ami pont olyan mint a szomszédé? mert egyszer betelt a pohár hogy 1 muskéta alkatrészeit újra kell gyártani ha tönkremegy nem volt egységes minden darab sõt kb 10000 bõl ha találtál 2 alkatrészt amit kicserélhetsz a két darabon é mûködõképes volt azt hívták akkor csodának innen a tömeggyártás az ember sajnos csak akkor igazán leleményes és fejlõdésre vágyó ha félti az életét
nem csak háborúban az ember akkor leleményes ha elfogadja az olyan zsenik munkáját mint nikola tesla, neumann jános, steve jobs, isaac newton. de valahogy az az érzés hogy béke nincs soha csak szünet két háború közt. (talán akkor lesz béke ha mindenkit egy egység irányít malyd, de az az egység nem zöld mezõket és friss vizet hoz csak szenvedést és terrort ) az emberi kapzsiság az oka és az állati ösztön hogy harcolj hogy vezess irányíts mert az ember is egy ösztönlény és mikor felül emeli magát csak körül kell nézni (igaz az ember ott a lehetõség hogy elnyomja)
"nikola tesla, neumann jános, steve jobs, isaac newton. " Találd meg a kakukktojást!
XD jó jó steve bácsi kicsit kilóg a sorból de attól még volt némi köze a dologhoz ami azt illeti támogatók nélkül a feltaláló sem ér semmit
Rousseau-tól idéznék bocs ha nem pontosan. Csak ez nagyon megmaradt mert igazságot látok benne. Minden rossz ott kezdõdõtt, mikor valaki körebekerített egy területet és azt mondta rá, hogy ez az enyém...

Miért jó az Alienware M15x laptop és miért nem?

Legjobb válasz: a jó(bb) hûtés talán az egyetlen jó dolog rajta, sztem még csúnya is!...:S nomeg: ugyanilyen konfigokat többszázezer forinttal olcsóbban tudsz venni, legfeljebb nem Alienware, hanem Dell vagy Lenovo (stb...) van rajta... sztem nem éri meg!

a jó(bb) hûtés talán az egyetlen jó dolog rajta, sztem még csúnya is!...:S nomeg: ugyanilyen konfigokat többszázezer forinttal olcsóbban tudsz venni, legfeljebb nem Alienware, hanem Dell vagy Lenovo (stb...) van rajta... sztem nem éri meg!
M15x egy régi darab már hásználtan ne vegyél ilyent (de újonan se) mi van bene? vga meg cpu? már M18x van ha jól tudom persze milákért az olcsób tipusok is 500 felet na meg m17x is van persze:p az még nem olyan régi de a lényeg hogy vegyél belsöv érték szerint egy hasonlót de olcsóbat ezen a nevet és a kinézetet fizetet meg vanak gamer laptopok ez már nem az enek van valami neve tuning laptopnak mundanám én valaki meg moding laptopnak? ilyen felsö tizezres disz laptop másnéven de te dolgod én ha tehetném se veném meg gyárt német még sok jó gamer laptopot és Asus is gyárt gamert és MSI is, Lenovo, söt HP is szóval nem kel szerintem a emeltdijas márkákat nézegetni Apple, Sony, Alienware (amugy a Dell csinálja Alienware t)
tudom h Dell csinálja, de Alienwaren nincsen Dell és fordítva sem, azonban ott vannak közöttük a súlyos százezrek!:D
A kérdező hozzászólása: Köszi az õszinte válaszokat. :D

Miért jó az, hogy a rádiók agyon játszanak egy számot?

Továbbá írd le, hogy melyiket unod már!

Legjobb válasz: Mert az átlagemberben önkéntelenül is azt az érzést kelti, hogyha sokat hall egy számot a rádióban (vagy akárhol) hogy az igazából jó, pedig általában nem is. Így minden sz.rt rá lehet erõltetni a népre, elsilányítva a komplett zeneipart, egynyári futószalagról lerántott "sztárokat" kreálnak, majd küldenek süllyesztõbe. Másik ok, hogy a rádiók zenei szerkesztõinek nincs fantáziájuk, (itt elsõsorban a mainstreamre gondolok, neo, class és társai) és ugyanazt az 50-100 számból álló setlistet nyomják évek óta, kiegészítve néhány, az elsõ pontból elõrántott újdonsággal. De elismerem, okosan generálta a Danubius/Sláger a fogyasztói igényt erre a bizonyos 50 számra, lásd, mikor az újak változtatni akartak, a nép nem hagyta. Mára ugyan az a monoton hígf.s ömlik az új rádiókból is mint az elõdökbõl. Csak nem értem hogy miért, a változatosság és kreativitás nem kerül pénzbe, nem értem miért kezdték eleve így beszûkíteni a hallgatók zenei nyitottságát. Lehetne errõl még oldalakat írni, de most nem teszem meg, elég ennyi. Hogy mit unok? A komplett magyar rádiózást.

Mert az átlagemberben önkéntelenül is azt az érzést kelti, hogyha sokat hall egy számot a rádióban (vagy akárhol) hogy az igazából jó, pedig általában nem is. Így minden sz.rt rá lehet erõltetni a népre, elsilányítva a komplett zeneipart, egynyári futószalagról lerántott "sztárokat" kreálnak, majd küldenek süllyesztõbe. Másik ok, hogy a rádiók zenei szerkesztõinek nincs fantáziájuk, (itt elsõsorban a mainstreamre gondolok, neo, class és társai) és ugyanazt az 50-100 számból álló setlistet nyomják évek óta, kiegészítve néhány, az elsõ pontból elõrántott újdonsággal. De elismerem, okosan generálta a Danubius/Sláger a fogyasztói igényt erre a bizonyos 50 számra, lásd, mikor az újak változtatni akartak, a nép nem hagyta. Mára ugyan az a monoton hígf.s ömlik az új rádiókból is mint az elõdökbõl. Csak nem értem hogy miért, a változatosság és kreativitás nem kerül pénzbe, nem értem miért kezdték eleve így beszûkíteni a hallgatók zenei nyitottságát. Lehetne errõl még oldalakat írni, de most nem teszem meg, elég ennyi. Hogy mit unok? A komplett magyar rádiózást.
A kérdező hozzászólása: Pussycat Dolls - Hush hush
örülök neki hogy unod. Elmondom félig van igazad. A rádió fenntartója, tulaja köteles jogdíjat fizetni, a lejátszott számok után. A számokat a rádió nem tudja megvenni mint te, hanem szépen bizonyos keretek között bérli a tracklistet. Ahhoz, hogy ne menjenek csõdbe bizony igen okosan kell összeválogatni a számlistát ahhoz hogy a reklámokból befolyt bevételekbõl fenn lehessen tartani magát.
Nagyon egyetértek az elsõvel!

Lányok/nők, miért lesztek leszbikusok? Miért jó az? Nem jobb egy helyes pasival megjelenni valahol, mint egy leszbi nővel?

Legjobb válasz: Hát mert így születtem. Nem egy könnyû életpálya, nem ajánlom senkinek. Azért jó amiért neked jó együttlenni a pároddal. Szerelmesenek lenni, randizni, kedvesekedni egymásnak, szeretkezni, összeköltözni, együtt túlélni az élet viharait. Nem azért vagyok együtt valakivel mert elõnyös vele együtt megjelenni. Akkor is szeretem a páromat ha emiatt kitagadnak otthonról, ha megdobálnak tojással, ha összesúgnak a hátunk mögött.

Hát mert így születtem. Nem egy könnyû életpálya, nem ajánlom senkinek. Azért jó amiért neked jó együttlenni a pároddal. Szerelmesenek lenni, randizni, kedvesekedni egymásnak, szeretkezni, összeköltözni, együtt túlélni az élet viharait. Nem azért vagyok együtt valakivel mert elõnyös vele együtt megjelenni. Akkor is szeretem a páromat ha emiatt kitagadnak otthonról, ha megdobálnak tojással, ha összesúgnak a hátunk mögött.
Az utolsónak igaza van. Nekünk ez a természetes. És igy vagyunk boldogak. Nem tudnék férfival lenni (nem is akarok)csak azért mert nem felelek meg a társadalomnak. Inkább itéljenek el, ne fogadjanak el, mint sem boldogtalan legyek azért mert nem ugy élhetem az életem ahogy én akarom, ÉS AHOGY NEKEM TERMÉSZETES!
Ki beszél itt genetikáról? Ne haragudj de az egész életem egy heteroszexuális provokáció. Mindenhonnan a ti szexuális életetek folyik ha kell ha nem. A tv, a mozi, a plakátok, a könyvek, a zene, a smároló párok a parkban.... Egy kicsit lehessen már minket is látni. Nem vagyok aberrált egy normális dolgozó felnõtt vagyok, hagy legyen már szabad normálisan, ember módjára élnem, ne kelljen már kamuzni folyamatosan.
Szerintem ezt nem választja az ember, hanem úgy szület. A génekbe van kódolva.
Kinek a szemszögébõl? Nekem meg az õ életük idegen, fura és más mint az enyém.
Ha nem provokálsz nem dobálnak, ilyen egyszerû. A homoszexualitás pedig nem genetikai, ez tévhit...
Jah egyébként fogalmam sincs. Nem vagyok leszbikus, heteroszexuális nõ vagyok.
Az eszedbe sem jut, hogy azért férfit és nõt látsz a plakátokon, mert ez a normális??? És rohadtul nem normális az, ha két nõ smárol a parkban...nem örülnék neki, ha ilyet kell látnom, mert felfordul a gyomrom...természetellenes...fogadd el, te vagy más, nem a heterok, viselkedj ennek megfelelõen, ha már erre van eszed, hogy felvállald.
De igen... Ez így van drágaságom, te kis édes.. Babi néni 76/L
"A vállaltátokot úgy értettem, hogy nem küzdesz ellene görcsösen." Hát ezt én nem nevezném görcsös ellenkezésnek. Élvezem a leszbikus létet. Imádom a nõket, mind fizikailag mind belsõleg. Az elõítéletek ellen küzdök nem az identitásom ellen. "Anyai szeretet...ezt hagyjuk nem tartozik a témához, " Na mi van hárítunk :P Azt hiszem ez egy talált sülyedt a javamra. "...attól nem leszel biológiailag anyaképes, hogy van benned anyai szeretet, az orvostudomány pedig akármilyen fejlett a büdös életben nem lesz két petesejtbõl gyerek." Spermából már ha jól tudom csináltak laborkörülmények közt petesejtet. Csak idõ kérdése, addig taktikázunk meg ellavírozunk ahogy tudunk.
Nézd, nem talált süllyedt, hanem az anyai szeretetet tényleg nem lehet idekeverni, ez érzelem én biológiáról beszélek. Nem fog sikerülni, mert az ember okos gépezet, soha nem lesz természetes úton gyereked, ha csak nem fekszel le egy férfivel. Ha létezne is ilyen, nem engedélyeznék, mert ez valószínûleg emberi élettel való kísérletezésnek minõsülne, ami tiltott, nem tudni mennyire lesz életképtelen vagy életképes az utód, lehet, hogy nyomorékan éli le az életét. Ilyen életet pedig senkinek nem kívánnak, de mondom, az emberi szervezet okosabb annál, minthogy ez megvalósítható legyen. Az orvostudomány pedig nem a melegeket szolgálja ki, hanem az átmeneti betegeket kívánja gyógyítani. Értük vagyunk mi, nem ezért.
Nézd, nem talált süllyedt, hanem az anyai szeretetet tényleg nem lehet idekeverni, ez érzelem én biológiáról beszélek. Az anyai szeretet nagyon erõs motiváció. Ne becsüld alá. Sokkal erõsebb mint bármilyen racionális érv vagy tudomány. "Nem fog sikerülni, mert az ember okos gépezet, soha nem lesz természetes úton gyereked, ha csak nem fekszel le egy férfivel. Ha létezne is ilyen, nem engedélyeznék, mert ez valószínûleg emberi élettel való kísérletezésnek minõsülne, ami tiltott, nem tudni mennyire lesz életképtelen vagy életképes az utód, lehet, hogy nyomorékan éli le az életét. Ilyen életet pedig senkinek nem kívánnak, de mondom, az emberi szervezet okosabb annál, minthogy ez megvalósítható legyen. Az orvostudomány pedig nem a melegeket szolgálja ki, hanem az átmeneti betegeket kívánja gyógyítani. " Az orvostudomány -sajnos- azt szolgálja ki aki megfizeti. Ha van rá pénzem lehet mûmellem, lehetek, férfi, lehetek feketébõl fehér, ráncosból fiatalosabb, meg lehet még nagyon sok minden... Száz éve mit tudott az emberiség a biológiáról? A mai fogalmak szerint babonákat. Az orvostudomány fejlõdõképes, majd csak megolják ezt is.
Az anyai szeretetet tudom micsoda, de ebben az értelemben véve nem biológia, ezért nem beszéltem róla. Az orvostudomány pedig mint mondtam a beteg emberekért van, nem a melegek vágyaiért. Nekünk segíteni kell, gyógyítani, nem a ti lehetetlen elvárásaitokat megoldani, ez nem így mûködik. Ott van a rák, ezerszer súlyosabb probléma. Ez nem probléma ami neked van, hanem a természet, és az, hogy nem lehet gyereked vele jár, ezen nincs mit segíteni, mert ez nem betegség és nem probléma.
"Nekünk segíteni kell, gyógyítani, nem a ti lehetetlen elvárásaitokat megoldani, ez nem így mûködik. Ott van a rák, ezerszer súlyosabb probléma." Szuper, kutasd a rák gyógyszerét, az is egy nagyon sürgetõ és fontos kérdés. Majd lesz más -akár meleg- tudós aki majd foglalkozik ezzel is. "Ez nem probléma ami neked van, hanem a természet, és az, hogy nem lehet gyereked vele jár, ezen nincs mit segíteni, mert ez nem betegség és nem probléma." Hogy kinek mi aprobléma az szubijektív kérdés. Ha én annak érzem, akkor számomra igenis lehet probléma. Remélem ilyen hozzáállás mellett nem praktizáló orvos vagy. Ha igen az azt jelenti, hogy 0 empátiával rendelkezel, ami orvosoknál nem árt ha van.
Én iszonyatosan empatikus vagyok, ha hiszed, ha nem.Lételemem, hogy segítsek másokon, ezért is vagyok eüs, bárkinek, bármikor önzetlenül. Éjszaka is felkelek, és ha tehetném az összes kóbor kutyát hazahoznám. Attól, hogy van véleményem a dolgokról, amiket itt, egy beszélgetõs fórumon kifejtek nem jelenti, hogy nem vagyok empatikus ember. Ami nem probléma azonban az akkor sem probléma. Ez olyan, mintha a klimaxot akarnád megállítani, de az nem betegség és nem probléma, nincs mit kezelni rajta érted? Ha lenne egy súlyos betegséged vagy lelki problémád, ami esetleg ebbõl adódik hogy nem lehet gyereked az már probléma, de akkor sem az a probléma, hogy nem lehet gyereked, mert ez a biológia, vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni. Ha 3 kezet akarnál az sem minõsülne orvosi problémának. Maga a lelki probléma kezelése az lenne ami a valódi, de ezt egy pszichológus megoldaná, õ sem gyereket adna, hanem átsegítene a rossz közérzeten. Érted már mire gondolok??
Én iszonyatosan empatikus vagyok, ha hiszed, ha nem.Lételemem, hogy segítsek másokon, ezért is vagyok eüs, bárkinek, bármikor önzetlenül. Éjszaka is felkelek, és ha tehetném az összes kóbor kutyát hazahoznám. Mindez nagyon szép, de ettõl még az én, és még rengeteg meleg ember problémáját nem tudod megérteni, átérezni. Ha képes lennél rá, nem így beszélnél. Ez olyan, mintha a klimaxot akarnád megállítani, de az nem betegség és nem probléma, nincs mit kezelni rajta érted? Az örök élet és fiatalság igénye is probléma az emberek életében... tudnád hány nõ törik emiatt össze. Ha nem is kezelni, de próbálkozni lehet. De ne térjünk el a tárgytól. "Maga a lelki probléma kezelése az lenne ami a valódi, de ezt egy pszichológus megoldaná, õ sem gyereket adna, hanem átsegítene a rossz közérzeten." A dolog lelki háttere más kérdés, azzal szerencsére nem Te foglalkozol. Nézzük a tényeket. Én gyereket szeretnék mint egyedülálló nõ, esetleg más petesejtbõl. Megoldható, csinálják is elég gyakran. Ez a biológiai nézõpont. Nem fogom az orvos orrára kötni a háttérsztorit ha úgy érzem nem értené meg. Sõt inkább keresek egy másikat aki rendes, és inkább õt fogom ajánlani a többi hasonló csajnak is. A jogi és az érzelmi háttért meg majd megoldom.
Persze hogy mindenki problémáját nem lehet megoldani, arra egy ember képtelen, de vannak dolgok, amik az én egészségügyi szemszögembõl nem problémák és ezek soha nem is lesznek azok érted?? Egyébként meg kell indokolnod, ha lombikra mész, hogy miért vagy ott, tudod a meddõségi kezelések nem úgy mennek, hogy csak na. Petesejtbõl pedig mint mondtam, nem lesz gyereked, mert az ember így van kitalálva, sajnálom. Én elhiszem, hogy neked ez probléma, de számomra nem az, nem is lesz soha, mert ez se nem betegség se orvosi gond. Ha meddõ lennél, akkor az lenne, így nem, de látom neked még mindig fogalmad sincs róla mirõl beszélek. Aláírom, hogy minden embernek más a problémája, nekem is vannak személyes problémáim, de egészségügyi szemszögbõl akár hiszed akár nem, ezek nem egészségügyi problémák. Nem megyek orvoshoz azért, mert nem tudok elmenni idén nyaralni, (pedig még a pszichológus lehet be is vállalna).
Ja és ez a fiatalsági probléma, hát tudod mindenki megöregszik, én is. Aki ezt nem fogadja el, annak valami mással is gondja van magában, de az öregség relatív. A dédimamám 88 éves, képtelen vagyok öregnek nevezni õt, szellemileg ezerszer frissebb rengeteg embernél. Az hogy valakinek gondja van azzal, hogy az idõ folyamán változik a külsõ, itt is csak a lelki problémát lehet megoldani, kideríteni miért nem oké neki egy természetes folyamat, de visszacsinálni nem lehet, visszafiatalodni senki nem fog. Vannak nagyon jó kezelések amik elvileg fiatalabbá tesznek külsõleg, de az idõ akkor sem pörög vissza, szóval vannak dolgok amiket el kell fogadni mert nem lehet rajta változtatni.
"Egyébként meg kell indokolnod, ha lombikra mész, hogy miért vagy ott, tudod a meddõségi kezelések nem úgy mennek, hogy csak na. Petesejtbõl pedig mint mondtam, nem lesz gyereked, mert az ember így van kitalálva, sajnálom. " Igen, itt szoktott lenni az, hogy keresünk rendes orvost aki hajlandó egy kicsit 'rossznak látni' a helyzetet, és kiadni a papírt. Ezekrõl az emberek rõl kézen-közön terjednek infók, aki akarja az megtalálja õket. Tudom törvényellenes. Utálom ezt a taktikázást. Ígyis-úgyis ez megy, de szerintem ez nem valami szentségtörés hogy ezt ne lehetne legálisan, normális keretek közt megoldani.
Nem, ha valaki lombik kezelésre megy, az elõzetes vizsgálatoknak meg kell elõznie. A férfi partner kivizsgálása. Ez hozzá tartozik a dologhoz, márpedig neked nincs férfi partnered. Enélkül pedig még taktikázás nélkül sem lehet megoldani a dolgot. Ha pedig idõs szomszédaid lesznek akik rád hívják a gyámhatóságot, bizony átnézik ezt a lombik dolgot is, szóval a te érdekedben nem ajánlom ezt, és ezt most esküszöm, hogy minden rossz szándékon kívül mondom neked.
Jó amit elõbb írtam az lenne az ideális megoldás, ehhez viszont a vaskalpos jogrendszer miatt sunnyogni meg taktikázni kell. Ha itt nem csinálják meg, majd megcsinálják külföldön... Ha arra sincs lehetõség, akkor meg lehet csinálni az egyszerû fecskendõs megoldást, amit az L wordben is... vállalkozó spermadonort nem nehéz szerezni, partner testvérei, unokatesói, rendes meleg barátok... a lista végtelen. Ha tesó a donor a gyerek még hasonlítani is fog.
A vállaltátokot úgy értettem, hogy nem küzdesz ellene görcsösen. Az, hogy nem fogadja el a születési nemét megint egy más dolog, és undorító, hogy az átoperálást a TB támogatja, de a Crohn kezelést nem. Anyai szeretet...ezt hagyjuk nem tartozik a témához, attól nem leszel biológiailag anyaképes, hogy van benned anyai szeretet, az orvostudomány pedig akármilyen fejlett a büdös életben nem lesz két petesejtbõl gyerek. Imádkozz a szûznemzésért.
"Vállaltátok ezt az életet, akkor vállaljátok a következményeit is." Még szép hogy vállaljuk, mert muszáj, mert nincs más megoldás!!! Ez nem egy rokkant emberes dolog aminek az a vége hogy vagy megváltoztatod az életed vagy nem azzal hogy megtanulsz ujbol járni. Itt nincs választás, ilyenek vagyunk és kész, ezt nem mi választottuk, ugyhogy ez hülyeség hogy "ti vállaltátok ezt az életet!" :)
Én olyankor mindig elmesélem, hogy urológus szakorvos vagyok, aki épp ezért nem bírja elviselni a férfiak látványát ráadásul orvos létemre depressziós vagyok :) :) Ezek után elkezdek mûkönnyeket ejteni és akkor ne félj otthagynak :) :) Hehe, azokat a fejeket amiket vágnak :D Pedig közöm nincs sem az urológiához, sem a leszbikussághoz :D
"Nekem az undorító öltözéktõl, nyalakodásról, simogatásokról, felvonulásoktól fordul a gyomrom, nem hinném, hogy egy arra járó embernek ezt kellene látnia, fõleg tekintve, hogy gyerekek is közlekednek, nem való nekik a másság látványa, ennek ellenére találkoznak vele, ha akarnak, ha nem. Ez az, ami kiveri a biztosítékot." Ilyen alapon nekem meg 365napos heterofelvonulásból van elegem. Például vegyük azt az esetet amikor Dezsõ (35 éves, heteró) kilógatta undorítóra puffadt háját a nekem nem tetszõ pólója alól. Vagy amikor Vica (25 éves, heteró) miatt elkésem a munkámból mert a hölgy nem tud menni a számomra undrító magassarkújában. Vagy amikor Ernõ (18 éves, heteró) a busz hátuljában smárolás közben Evelin (17 éves heteró) punciját fogdosta. Ennek ellenére nem a heterókkal van a problémám hanem a Dezsõkkel, Evelinekkel, Ernõkkel meg a Vicákkal. "Ott van nektek a bejegyzett élettársi kapcsolat, az miért nem jó? Vagy talán azt hiszed valaha is betehetitek a lábatokat a templomba mint két menyasszony?" Mert a bejegyzett élettársi aká[email protected] az nem esküvõ. A templomba nem akarok menni, polgári esküvõt akarok, azt anyakönyvvezetõ tartja nem pap. "Ez nem agytorna, mert nem IQról szól a dolog, hanem meglátásról, szemléletmódról. " Nem mindenkinek egyforma a meglátása, szemléletmódja. Ezzel nincs is baj, a beszélgetések, érvelések izgalmasak, ehhez pedig két vélemény ütközése kell. Azáltal válik agytornává, hogy logikus észérvekkel meg tudod-e védeni a meggyõzõdésedet.
"...olvasd el, amit a hozzád hasonlóan leszbikus nõ írt. Vele érdekesmód nem vitatkozik senki." "Mert õ nem szeretne vitatkozni, én meg igen." Leszbikus létemre nem azért írom ezt le, mert nem akarok vitázni!!! Hanem azért mert ez a véleményem. Nem igaz hogy némelyik meleg ember nem veszi észre hogy a felvonulásaikkal nem csinálnak semmi jót csak rosszat. Nem veszik észre hogy akárhány felvonulás van mindegyik verekedésbe, üvöltözésbe, zsaruk megjelenésébe, fullad. Miért jo az hogy "elkiáltom magam hogy meleg vagyok, hátha elfogadnak cimmel" és utána meg nézek nagyokat hogy a heterok agyon vágnak. Miért kell reklámozni???? Miért jobb azzal??? Hogy a tvben látod magad? A LEGFONTOSABB EMBEREK TUDJÁK ÉS ELFOGADNAK ez a legfontosabb. (barátok, család). Nem kéne reklámozni és talán egy idõ mulva magasrol leszarnák hogy kézenfogva mész a barátnõddel az utcán, vagy adsz neki egy csókot. (természetesen nem azért hogy kitünjél a tömegböl).
"Nem kéne reklámozni és talán egy idõ mulva magasrol leszarnák hogy kézenfogva mész a barátnõddel az utcán, vagy adsz neki egy csókot. " Sajnos ez nem így van. Ahhoz hogy eljussunk az igazi elfogadásig, ahoz kell a megértés. A megértés pedig csak úgy tud megvalósulni, hogy eljutnak az információk az emberekhez. Ez sajnos csak úgy tud megvalósulni hogy addig kiabálunk ameddig el kezdenek vele foglalkozni hogy mi is ez, mit akarnak, mért olyanok amilyenek... "Nem igaz hogy némelyik meleg ember nem veszi észre hogy a felvonulásaikkal nem csinálnak semmi jót csak rosszat. Nem veszik észre hogy akárhány felvonulás van mindegyik verekedésbe, üvöltözésbe, zsaruk megjelenésébe, fullad. " Én se vagyok vak, látom mi megy az utcán. A változás sokszor nem kellemes. Tudod milyen volt egy szüfrazsett tüntetés? Robbantgattak, éhségsztájkoltak, fûzõt égettek, halálosan megfenyegettek politikusokat. Cserébe az éhségsztájkoló nõket kb. az összes testnyílásukon kereszül próbálták akaratuk ellenére mesterségesen táplálni. Nesze neked egyenjogúság. Ahhoz képest amit mi kapunk, az laza teadélután. Szerintem az attrocitások ellenére igyekszünk demokratikusak és diszkrétek lenni.
Ti magatok vagytok az atrocitás a mi számunkra.
Apropó lesz egyáltalán felvonulás?
"Ti magatok vagytok az atrocitás a mi számunkra." Mi is így éljük meg az egész hetró világot az év többi napján. Ennek ellenére ha hiszed ha nem nem attrocitásnak szánjuk, csak figyelemfelketésnek és beszélgetésindítónak. Ha igazi attrocitás lenne a cél, akkor nem szivárványos zászlót meg esernyõt vinnék, hanem molotovot és gázálarcot.
Ez az érthetetlen. Nem nekünk kell elfogadni titeket, hanem nektek magatokat és pont. Vállaltátok ezt az életet, akkor vállaljátok a következményeit is. Az atrocitás pedig nem csak fizikai lehet, elég ocsmányak ezek a felvonulások, felérnek egy fizikai atrocitással.
"Ez az érthetetlen. Nem nekünk kell elfogadni titeket, hanem nektek magatokat és pont. Vállaltátok ezt az életet, akkor vállaljátok a következményeit is." Én elfogadom magamat, ha nem így lenne akkor depressziósan ülnék egy sötét szobában és az állam pénzén tömnének gyógyszerekkel. De nem. Hasznos tagja vagyok a társadalomnak, dolgozok, küzdök a jogaimért. Nekem meg az az érthetetlen, hogy miér kell ilyen hülye következményeket magamra vállani, pusztán azért mert meleg vagyok. Az atrocitás pedig nem csak fizikai lehet, elég ocsmányak ezek a felvonulások, felérnek egy fizikai atrocitással." Nekem meg a heterók egy része ocsmány. Ha megnézed a felvonulást, a saját szemeddel (a tv az érdekest mutatja. érdekes=srácok bõrtangában) az emberek nagy része nem kirívó, hanem teljesen hétköznapi ember aki mellett más szituációban elmennél az utcán anélkül hogy észrevedd a beállítottságát.
Nem firtatom, hogy hasznos tagja lennél, de biológiailag is illene elfogadnod a másságodat, ami azt jelenti nem lehet gyereked egy nõtõl, már kifejtettem miért. Ebbõl egyértelmû, hogy magára a nevelésre is alkalmatlan vagy, sajnálom, ez az igazság. Ezt miért nem fogadod el? Házasodni sem fogtok soha, mert bomlasztja a társadalmat és egy egészséges társadalomban ez megengedhetetlen és hidd el nekem, hogy soha nem lesz megengedhetõ.
Az én véleményem benne van egy számba a melegekrõl meg az ezek hasonlókrol. Itt a zene:http://www.youtube.com/watch?v=UYkuEffVGHU
"...Biológiailag is illene elfogadnod a másságodat, ami azt jelenti nem lehet gyereked egy nõtõl, már kifejtettem miért." Képzeld az LMBT közösségben van olyan aki a saját születési nemét nem tudja elfogadni. Nem is egy. Attól néz így ki a mai magyar társadalom, hogy mindenki beletörõdik mindenbe ahelyett, hogy változtatna egy picit. Ez egy koholt dolog, az orvostudomány és az anyai szeretet csodákra képes. ...mert bomlasztja a társadalmat... Tényleg? Hogyan bomlasztjuk? Az emberek ránéznek a szivárványos zászlóra és :tádá: hullanak az elsõszülöttek? Na ne röhögtess már. " és egy egészséges társadalomban ez megengedhetetlen és hidd el nekem, hogy soha nem lesz megengedhetõ." Szerintem elég messze van ez egy egészséges társadalomtól. De igen, szerintem egy egyészéges társadalomban vannak melegek, valamint az embereknek vannak jogaik és lehetõségeik, valamint érvényesül az "élni és élni hagyni" elve is.
Na állj. A testvéred nem lehet spermadonor. Vagy én értem félre? Az vérfertõzés, nagyon nagy százalék esély van rá, hogy a gyerek nem lesz normális, még unokatestvérek között is, nemhogy testvérek között. A meleg ismerõs ezerszer normálisabb felvetés, de tényleg ne játssz a tûzzel és ez is jó indulat. Iszonyú cirkusz tud lenni abból, ha egy ilyen kiderül, márpedig a hazug ember hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, és ez erre is igaz, akármilyen hihetetlennek is hangzik, ahogyan én itt most felvázolom.
Te jó ég... noná, hogy a PARTNEREM testvére. Nem is a sajátom. A barátoknál igenis van olyan akiben megbízok ennyire. De ennek ellnére friss tesztek és lemondási nyilatkozat nem árt szerintem se.
A minden férfi szemét elvet már maga a kérdés provokálta ki a leszbikusokból. Nos igen, az biztos, hogy a leszbikusok a legnagyobb feministák (amit egyébként nagyon nem szeretek). az biztos, hogy efféle nõgyûlölet nincs meg a meleg férfiakban. de a nõk azok nõk... és ezzel mindent elmondtam. nem akarom bántani a nemem, de sok jó tapasztalatom nem volt velük. a leszbikusokat viszont akkor is megvédem, mert nekem az LMBT minden betûje fontos.
Már ezerszer bizonyították, hogy nem genetikai dolog. Be akarták magyarázni, hogy genetikai, de nem az. Többek között ezer meg egy kutatás bizonyította, van egy híres pszichiáter nõ is, láttam vele dokumentumfilmet, aki elvileg helyrerakja a dolgot, tehát heteroként távozik, aki melegként megy. A mozgássérültekkel pedig mint mondtam, nem lehet összehasonlítani, az egy olyan dolog, amirõl NEM tehet... és soha nem tudhatod, hogy mi történt vele, ellenben, aki meleg létére mutogatja magát, az kivétel nélkül szándékosan teszi. A felvonulással pedig nem fogok egyetérteni soha, fentebb kifejtettem miért, de ezer másik szemszöge van, amiért nem. Tudod te mennyibe kerül biztosítani ezt a dolgot? Tudod hány embernek nincs ma otthona Magyarországon önhibáján kívül? (Például az árvíz vagy egyebek miatt). Tudod hány gyereknek, felnõttnek nem telik élelemre? Hányan éheznek? Nem hinném, hogy ennek a súlyát sokat fel tudják fogni, pedig elég durva. Tudod ezeket az embereket sajnálom... Az, hogy milyen hatást fejt ki a gyerekre pedig hagyjuk, nagyon nem örülnék neki, ha a gyerekem ilyet kelljen, hogy lásson. És igen, személy szerint nem egy esetben fordult elõ, hogy ilyet láttam. Strandon csókolózó férfiak... Mint mondtam ugyanúgy undorító, ha egy hetero pár csinál ilyet, veled ellentétben én rosszabb napjaimon meg is mondom nekik, hogy undorító, ha õ tönkreteheti a gyomrom a gusztustalan nyalakodással én is megmondhatom a véleményemet. Viszont ha ezt egy melegnek mondod meg, akkor már rögtön nem fogadod el a másságot és egyebek. Elfogadom, de nem vagyok rá kíváncsi a mindennapok során. Ha kíváncsi vagyok rá, akkor feljövök ide és beszélgetek olyanokkal, akik kulturáltan képesek megnyilvánulni és értelmes érveket fogalmaznak meg. Mellesleg pedig ismét elmondom, hogy látnod kellett volna a melegek heterokról alkotott véleményét. "Egyformák, a férfiak szemetek". Továbbra is kérdezem: Akkor ki nem fogadja el a másikat? Ki a kirekesztõ? Ki utálkozik??
A nõkrõl alkotott véleményedben sajnos azt kell mondjam egyetértenek. Viszont ha védeni akarsz valakit, akkor olyat védj, aki rászolgált a védelemre és olyannal szemben, aki tényleg úgy viselkedik. Itt egy ember volt, aki beszólt nekik, egyetlen egy. Ezen nincs mit védeni...a vélemények soha nem fognak megegyezni. Ne is várd, de ez nem jelenti, hogy védeni kellene õket. Nem fogja senki a kedvedért megváltoztatni a véleményét a házasságról és a gyermekvállalásról. És attól, hogy valaki ezt ellenzi még nem utálja a melegeket és nem homofób.
Ha a kérdezõ komolyan gondolta ezt a kérdést, akkor az IQ-ja olyan mélyen van, hogy a béke segge már csak egy halvány reménysugár!! (Ez most nem szó vicc akart lenni).
Errõl a rendõri biztosítás dologról tudod mi jut eszembe? Hogy ennél szánalmasabb érvet nem is hallottam! Tudod, kitõl hallottam Rajtad kívül? Egyik évben, azt hiszem 2008-ban (mivel 2009-ben nem volt rendes melegfelvonulás, csak "séta", akkor biztosan nem lehetett), mikor egy rakat vadállat odament tüntetni, dobálni, transzparenseket mutogatni, odament hozzájuk a tv. Egy idióta vén k*rvát megkérdezték, h mégis miért jött tüntetni: "Há' nekem nincs bajom a b*zikkal... jah, bocsánat: a melegekkel. De nevetséges, hogy az én pénzemen biztosítják õket!" Az bezzeg nem esett le a bolond k*rvának, ha otthon maradt volna a s*ggén és Mónika showt nézett volna, ahogy a többi meleggyûlölõ idióta is másutt kereste volna a szórakozást, nem emberek megalázásában, akkor NEM LETT VOLNA SZÜKSÉG EKKORA RENDÕRI JELENLÉTRE. Neked sem esik le, mire gondolok? Jó kifogás azzal jönni, amit Ti miattatok van. Nem a melegek miatt. Ha nem mennének tüntetni ellenük az idióták, annyian és ilyen durván, akkor nem lenne szükség erre. Mint mondtam korábban: Kanadában és másutt egy rendõrautó a biztosítás... Magát a Parádét pedig nem az állam finanszírozza. Bezzeg a több 100 milliós tüzijátékot igen, noha abból én még soha nem láttam semmit vidékiként. Engem ha valami, hát az bosszant. Azt fizesse szépen Budapest. Nem tudom, milyen magamutogató melegekrõl beszélsz. Átlagban, az utcán, Te hol látsz magamutogató melegeket? Könyörögöm, akkor beléjük köt(né)nek, ha kézenfogva mennek a párjukkal. Így ezt is csak kevesen merik, még olyan városban is, mint Bp. Nemhogy nyilvánosan csókolózni! Egyetlen helyen szokták magukat mutogatni: a melegbüszkeségi felvonuláson. Arra sem került sor 2 éve. Szóval ostobaságot beszélsz, mikor makacsul ezt a mutogatást szajkózod. Mondd meg õszintén, eddig hány ilyen magamutogató meleget láttál? Ja, az nem magamutogatás, hogy valaki meleg és tudják róla... mert egyeseknek ez is magamutogatás. Nézd, szerinted nem genetikai dolog. A Te nézõpontod is csak egy álláspont. Én is hallottam, hogy két megközelítés van: genetikai vagy sem. Ugyanakkor hiába hisznek az utóbbiban egyesek, az elõbbire több bizonyíték van. Ugyanis, ha nem tudnád (és nyilván nem tudod), már meg is találták azt a gént, amelyik a dologért "felelõs". Mikor azt vallja valaki, hogy a hatások idézhetik elõ, akkor gondoljon bele józan ésszel, ha van neki: ha hatások, vagy neveltetés kérdése lenne, akkor az állatok közt miért vannak homoszexuális egyedek? Azokat milyen hatás érte? Semmi, úgy születtek. Azért jobb ezt a génektõl független elvet vallani Nektek, hogy mondhassátok: a melegek igenis tehetnek róla, hogy melegek. Így azt hiszik, "joggal" szidhatják õket. Közben meg hát rohadtul megéri itt Magyarországon melegnek lenni... :S
Ja, a láttál-e részre vonatkozót ne vedd figyelembe. Strandon nekem bárkitõl ellenszenves a nyalakodás, heteróktól éppúgy. De egy eset alapján nehogy már ítélkezz! És azt gondold, h ez az átlag. Egyébként meg ha heterók smárolhatnak, akkor melegek is. Mindenki egyenlõ. Oh, nem, én nem tudom felfogni a súlyát az éhezésnek, stb... Igen, ez égetõ probléma, de nehogy már a melegek tehessenek errõl is! Csak mert a sok homofób miatt muszáj õket biztosítani. Emberek biztonsága nem pazarlás. Viszont van ebben az országban ezernyi másik rés, ahol kifolyik a pénz, sokkal nagyobb mennyiségben. Nem a melegek tehetnek mindenrõl! ez olyan gyenge érv... akkor nem kell semmilyen rendezvényt tartani, éppen ezen a címen: vannak éhezõk.
Tudom, hogy nem õk tehetnek róla, tényleg nem õk tehetnek róla, a sok tüntetõt maguknak köszönhetik. Nem kellene vonaglani meztelenül meg félmeztelenül és akkor talán nem mentek volna oda az az emberek. Biztosítani pedig kötelezõ, nem tudom hallottad-e más országban mi volt erre a kormány válasza :"Ha fel akarnak vonulni fizessék ki maguknak a biztosítást" és teljesen igaza volt, a fene sem kíváncsi rájuk. Ezt a gén dolgot meg hagyjuk, az interneten keringõ ostobaságok, miszerint találtak egy ezért felelõs gént...persze homogént mi? Dehogy találtak... Az állatvilágban a homoszexualitás egészen más, mint az emberek körében, ott a túlszaporodás ellen van ez, de az állatok nem házasodnak, nem fogadnak örökbe és nem MUTOGATJÁK MAGUKAT. Mint mondtam nem egy esetet láttam, de nem akartam teleszemetelni példákkal a mondandómat, említhetném még a buszt, a különbözõ parkokat és még sorolhatnám... Nem sajnálom egy cseppet sem õket azért, amiért utálják, mert mint mondtam, azokat akik simán csak melegek senki nem cseszteti, ezt melegek is alátámasztják, a baj azokkal van, akik görcsösen el akarják fogadtatni magukat, holott tényleg a fene nem kíváncsi rá. Meggyõzni nem fogsz tudni, nem tudok és nem is akarok együtt érezni sem a melegekkel, sem a leszbikusokkal, sem a biszexuálisokkal és sem a transzszexuálisokkal. Sorban állnak az emberek ténylegesen "életmentõ" mûtétekért, rengeteg dolgot meg sem csinálnak, nem finanszírozzák, és akkor az átoperálást meg igen? Szerintem pedig ez az a dolog, ami igenis várhat és egyáltalán nem mérhetõ egy szív vagy akár szemmûtéthez. Elhiszem, hogy aki férfi létére nõi aggyal születik az boldogtalan és ugyanúgy betegségnek minõsül és egyebek, de többségében inkább azok operáltatják át magukat, akik melegek, mert ugye van olyan, aki meleg meg van aki tényleg más típusú aggyal születik, mint amilyen a teste, na õk azok akiket tényleg sajnálok, de akik ott vonulgatnak õket egy percig sem és ilyen hozzáállással, amivel õk rendelkeznek, hogy "Nézzetek ti minket" nem lesz elfogadott. Ezekkel a megnyilvánulásokkal azoknak a melegeknek ártanak a legtöbbet, akik nem vonulnak, nem ellentétes nemûek ruháit hordják, hanem egyszerûen van egy azonos nemû párjuk és ennyi. Az senkit sem érdekel, hogy otthon mit csinálnak, nem is kérdez rá senki, a normálisabbja nem is mondja el, mert ugyanúgy van szemérme, azt hiszem abban azért sokan egyetértenek, hogy nem õket láthatjuk és nem õk vonulnak, mert feleslegesnek tartják az egészet.
Magamutogatásról annyit, hogy próbáld ki, hogy egy hétig csak akkor nyúlsz a párodhoz, ha szigorúan kettesben vagytok. Semmi kézfogás, semmi simogatás... Sõt, jobb ha együtt se látnak. Kiváncsi vagyok hány heteró szerelmespár bírná ki egy hétig. Csak tegyél egy próbát, aztán egy hét múlva megbeszéljük tudnál-e így élni egy életen át...
Ha hiszed ha nem én ilyen életet élek. Nem csókolózok, nem tapogatok nyilvánosan, mert ez két emberre tartozik és gusztustalan, ha valaki a magánéletét nyilvánosan kiteregeti. Az egymás mellett sétálás pedig nem hinném, hogy undorító dolog lenne.
21:13: Akkor azért valahol érzelmileg sérült lehetsz. Szerintem két szerelmes ember között valamennyi fizikai érintkezés igenis egészséges. Rendben, vannak családok, ahol nem szokás megölelni egymást, se puszival köszönni, de az emberek 90%a igényli ezt. Pláne a szerelmétõl.
Érzelmileg sérült, mert nem simogatom valaki combját nyilvánosan? Nem egy pusziról beszélek, hanem gusztustalan nyalakodásról.
De igen. nagyon is jó példa a mozgássérültek. És nem amiatt, amit te mondtál. Közös bennük, hogy nem tehetnek róla, hogy olyanok. Valamelyik így született, vagy baleset folytán vált azzá. A melegek meg egy génhiba miatt születnek melegnek. És nem tudnak ellene tenni úgyszintén. Nem tudnak megváltozni. Az viszont kitaláció, hogy bárhol is nyalnák-falnák egymást az utcán, én még nem láttam egyet sem. Ha mégis akad ilyen, az nagyon nagyon ritka! a többsége utcán nyalakodó heteró párocska. Mindenki azzal jön, h melegek ne csókolózzanak az utcán, mikor meleget nem lehet látni! kézenfogva nem mernek a párjukkal menni, nemhogy nyalni-falni egymást! Jöttél te is melegfelvonulással.. ez aktuális dolog? Tavaly hónapokkal késõbb volt felvonulás, az pedig olyan visszafogott és szolid volt, hogy akinek az bántja a szemét, a Budapest parádé láttán biztos szívrohamot kap... mert az egy szolid SÉTA volt. Én sem vagyok a magamutogatás mellett, de nem a melegekkel kapcsolatban, hanem ÁLTALÁBAN. mégsem megyek tüntetni a Budapest Parádé ellen pl. És nem szólok be a nyalakodó heteró pároknak, mert toleráns vagyok. elfordítom a fejem és kész. A parádéknak meg nem megyek a közelébe és nem halok bele a tudatba, hogy van olyan. Mert valakinek az kell. A melegfelvonulásból normális, nyugati országokban nincs vita. Még a heterók is szívesen elmennek megnézni. De persze nem kötelezõ. akit zavar, nem megy oda. neked hányszor zavarta meg egy Bp-i délutánodat (már ha ott élsz) egy melegfelvonulás? nyilván épp akkor és épp ott akarták sétálni/babakocsit tolni és azok a "piszok" melegek ott ugrabugráltak... ha így is lenne: egy évben egyetlen nap nem jár nekik? a melegfelvonulásnak történelmi oka van és az USA-ból ered. Ha nem tudtad eddig, nézz utána! Nem provokáció, máshol elfogadott dolog, normális emberek meg is értik. Ezért van az, h pl. Kanadában egy szál rendõrautó biztosítja a helyszínt, az is színes lufikkal és szivárványos zászlókkal van tarkítva. Nincs egy árva tüntetõ sem, aki nem ért a dologgal egyet, otthon marad vagy másutt keres szórakozást. Mert egy lezárt utcától még nem fogszották meg azt az idiótát a lehetõségektõl. Még a annyit a mozgássérült hasonlattal: vannak köztük olyanok, akik közvetve maguknak köszönhetik (ittas vezetés, baleset, végtagamputáció). Mégis kétlem, h odamenne valaki hozzá, hogy haha, magadnak csináltad, úgy kellett! Mert épp elég baja van egyébként is. és nem mondanád egyiknek sem, h ne menjen az utcára, mert mi lesz, ha a kisgyerek megrémül tõle, hogy nincs lába/keze. vagy lát egy csonkot. Biztosan jobban megijedne az ilyesmitõl, mint egy kézenfogva sétáló meleg pártól. De nevelés kérdése, hogy kiben van empátia, kiben nincs. nem fog senki gyereke attól meleg lenni, mert látott az utcán egy meleg párt. az értelmes szülõ megmagyarázza, hogy õk szeretik egymást. és a gyerek ebbõl nem következtet arra, h neki is a saját nemét kell szeretni. A homoszexualitás igenis genetikai dolog. de aki a neveléssel magyarázza, az indokolja meg, melyik szülõ nevelné tudatosan melegnek a fiát, leszbikusnak a lányát? a leszbikusok anyja két lánybarbiet adott a kislánya kezébe és azt mutatta, milyen jól néznek ki együtt? és ezáltal a lányból leszbikus lett? Aki ilyen génekkel születik, az akkor is meleg, ha egyébként heteró életmódot folytat. ezt nevezzük látens homoszexuálisnak. akinek úgy tûnhet, rendben van az élete, közben meg nagyon nem...
Ja és, ha már az elsõ oldalakat elolvastad, láthattad volna, hogy ott kollektíven a férfi nemet sértegették, nem is akárhogy...illetve, a heterokat, hogy egyformák, meg azt írták (nem tudom már ki volt), hogy igenis nézzük õket. Akkor ki a kirekesztõ, meg ki a más? Legalább látnál tovább az orrodnál..vagy mindenkinek attól lesz igaza, hogy meleg??? Minden férfi szemét??? Érdekes...de ugye ez igaz, mert a melegek mondják? Nyisd már ki a szemed és utána ítélj, ne az alapján, hogy ki meleg és ki nem...a normális melegekkel SENKINEK SEMMI BAJA!
Ne haragudj, az, hogy te nem olvastad végig nem az én problémám. (Fogalmad sincs mi volt ott, de azért állítod, hogy biztos ez, gratulálok). A templomi esküvõhöz hogy én mennyire ragaszkodom nem hiszem, hogy ide tartozna, vagy hogy bárkinek bármi köze lenne hozzá (nem emlékszem, hogy egy szóval is mondtam, hogy a templomban akarok férjhez menni, de mondom, nem tartozik ide, és arról sem hiszem, hogy én tehetek, hogy nem engedélyezik a melegeknek a templomban a házasságot vagy a polgári esküvõt. Az már egy másik kérdés, hogy én egyetértek ezzel, de NEM ÉN TEHETEK RÓLA, NEM ÉN TALÁLTAM KI, HOGY NE LEHESSEN. Pont ezt magyarázom, ha nem egyezik a véleményem a tiéddel, az már nem egyenrangú? A gyermekvállalás dologról ugyanígy gondolkozom, ha elolvastad volna az utolsó oldalakat, elmondtam neki, hogy mi az, amit ne csináljon, mert akkor nagyon sokat fog pereskedni járni és hasonlók, és ezt teljesen jó szándékból tettem. Azt hiszem szintén az én dolgom, hogy a meddõ párt sajnálom, vagy a meleg párt. Az pedig, hogy azt mondtam, hogy undorító, nyugodtan mondhatom, te voltál az, aki felhozta a mozgáskorlátozottakat? Tudod õk nem tudnak változtatni a helyzetükön, õk nem tehetik meg, hogy esetleg új végtagot növesztenek, és egyebek, ellenben a melegekkel, akik megtehetik, hogy ne csókolózzanak és ne simogassák egymást olyan helyen, ahol mások is látják. Ettõl pedig azt hiszem, nyugodtan van jogom undorodni, hetero pártól is undorító. Ha talán végigolvastad volna, kiderült volna számodra, hogy az ilyen melegekkel van baja mindenkinek, akiket egy kalap alá veszel a homofóbokkal, akik szándékosan felhívják rá a figyelmet, hogy nem ugyanolyanok, mint a többiek. Ez a szándék, ez az, amit elítélnek, de mondom, kiderült volna számodra is, ha nem csak összevissza vagdalkoznál a sértõ és becsmérlõ szövegeddel. Nem is értem miért nekem szólsz be, aki NEM SÉRTEGETTE a melegeket, nézz be más kategóriába, ahol rendszeresen selejtnek nevezik õket, illetve egyéb ténylegesen becsmérlõ szavakkal illetik, ne pedig azokkal vitatkozz, akik más véleményt fogalmaznak meg, mint a tiéd...
A lemondási nyilatkozat kegyetlenség, ha már mindenáron ilyet tervezel akkor legalább az apai mintát tudnád biztosítani azzal, hogy néha egy kicsit az apját is látná. A bíróság ha törik ha szakad neked ítélné a gyereket, mert nõ vagy. Baromi igazságtalan, de mindig az anya kapja, szinte kivétel nélkül, ezt azért nem árt végiggondolnod. Apropó épp a melegfelvonulásról van szó a TV-ben, nem nézed?
Ja egyébként így már érthetõ, hogy a partner testvére, ne haragudj, hogy ezt feltételeztem, de sokan tényleg nem tudják, hogy vérfertõzés. Volt olyan, akinek 2 gyereke volt a féltestvérétõl és mindkettõ fogyatékkal élõ lett, arra hivatkoztak, hogy nem tudták. Tényleg nem minõsíteni akartalak vele, viszont nagyon sokan nem tudják, amióta életbe lépett, hogy unokatestvérrel is lehet házasodni.
A lemondási nyilatkozat csak formalitás, épp eszû ember nemakarja elzárni a gyereket az apjától, úgyis megtalálják egymást. Csak azért, hogy késõbb tuti ne legyen para a dologból.
Na ezzel egyet kell értsek, undorító, amikor úgy állnak a nõk bosszút a férfiakon, hogy eltiltják tõlük a gyereket, de közben meg ezzel a gyereknek ártanak a legeslegtöbbet.
szerintem ezeket a lányokat egyszer huzza meg egy csávó utána át álnak a söté oldalról am meg azért is lehet mert egy csaj jobban tudja mi kell egy csajnak mármint kb ugyan azt érzik tudják mi jó a másiknak és mi nem enyi 16/szûz/f
Jó Isten mi megy itt! Te elmebeteg heteró nõ! Milyen szöveget ejtesz le? Te vagy empatikus? Az empátia meg Te ellentétei egymásnak! Aki ennyi gyûlölettel van - Rádadásul Isten nevében!!!- az emberek iránt (mert igen: a melegek is az emberiség részei!), az nem lehet empatikus. Az ilyen ember empátiája nekem nem kéne, leköpném õt. Érvelsz azzal, hogy mi a természetes, mi nem. Ha Isten utálná a melegeket, nem teremti meg õket! Isten minden lényt szeret, amit megteremtett. És az alapján áll hozzájuk, miként viselkednek egymás iránt. Ezek után gondolkozz el, kit szerethet... Még így is azt mondom (mert én különb vagyok nálad), hogy Téged is szeret, de az itt megszólaló leszbikus nõket sokkal jobban! Mert kiállnak magukért, és annak ellenére, hogy ilyen mocskolódást kapnak a heteróktól, nem veszik õket egy kalap alá, ahogy Te elítéled õket a saját böszme meggyõzõdésedbõl. Undorító a szöveged! Kirekesztõ, igazságtalan, ocsmány... Heteró nõ vagyok, és ha itt lennék velem egy helyiségben, Isten bizony megtépnélek. Annyira sekélyes, alantas, mocskos ember vagy, hogy arra szavak nincsenek! Még undorítóbb vagy, mint egy homofób férfi! Eddig azt hittem, a nõk között nincsenek ilyen kirekesztõ mocskok, de Te rácáfoltál! Te vagy beteg! Homofóbiának hívják! És ezt nem fogják sosem elfogadni! Beletörõdhetsz, vagy felkötheted magad, de a melegeknek igenis EGYRE TÖBB JOGUK LESZ! Pár éve az is nonszensz volt, hogy házasodjanak, ma már egy ahhoz hasonlót köthetnek, itt Magyarországon, amit a felmérések szerint a magyarok 58%-a támogatott 2009-ben. Mára csak nõhetett ez a szám. Elõtte két évvel csak 30% támogatta, ezt megduplázták 2 év alatt. Igenis egyre elfogadóbbak lesznek az emberek, és már most Ti vagytok a kisebbség! Az elfogadók kontra gyûlölködõk tekintetében. Te is csak olyan alantas söpredék vagy, aki beképzelni, hogy a melegek magamutogatók és mindenhol ott vannak. Közben még mindig bújkálniuk kell pár nagyon balf*sz idóta miatt. egy heteró melegszimpatizáns nõ
Jézusom, hát erre az utolsóra inkább nem mondok semmit. Melegszimpatizáns hetero, aki úgy viselkedik, mintha vallásos lenne. Kicsit talán nézd át ki trágárkodott és ki volt az, aki normális hangnemben beszélt a másikkal. Az illetõ hölgyek sem és én sem veszekedtünk, ha végigolvasnád, rájöhettél volna arra amit meg is állapítottunk mindketten, hogy szerinte agytorna és kikapcsolódás. Aki undorító hangnemben beszélt arra talán jogos, amit mondtál, de azokra, akik kulturáltan különbözõ nézetekrõl beszéltek rájuk nem mondhatsz ilyesmit, mert így 4-ünk közül (ha jól emlékszem 4-en folytattunk vitát itt, még jó régen), te voltál az egyik legkulturálatlanabb a mostani hozzászólásoddal. Máskor inkább olyannak szólj be, aki képtelen normális hangnemben és színvonalban a saját érveit közzétenni, csak trágár, undorító hangnemben. Arra meg igazán büszke lehetsz, hogy melegszimpatizáns vagy, nem tudom ez mit is jelent igazából, szereted a melegeket nézni? Vagy egyszerûen elférsz tõlük? Megjegyzem senkit sem zavarnak a normális melegek, ezt épp egy leszbikus nõ mondta itt, senki sem szólt be neki, egy értelmes, rendes nõ, aki VELEM, állításod szerint homofób nõvel értett egyet. Szóval ha valakivel szimpatizálni akarsz, akkor talán inkább olyannal tedd közösen, aki nem ért velem egyet, és akkor értékelem a negatív kritikát, ez esetben nem oszt nem szoroz, sorry.
Aki melegszimpatizáns, az nem hihet Istenben? Bocsánat, de aki nem a katolikus vallást támogatja (bár megjegyzem, hogy elvileg annak voltam nevelve, csak épp a nézetei miatt megvetem), az már ateista? Én abban hiszek, hogy a természet úgy természetes, ahogy van. A melegek is benne vannak. és a mi világunkban már nehogy ezer éves firkálmányok ürügyén rekesszünk ki embereket a társadalomból. Mert akkor tessék, tartsd be a Biblia minden szavát! Az még mindig nem jogosítana fel arra, hogy Isten nevében nyilatkozz, mert az csak egy vallás. A vallásokkal pedig mindaddig semmi baj nincs, míg nem viseltet gyûlölettel olyan emberek iránt, akik ártatlanok. A keresztény vallás nem ilyen. Elítéli a homoszexualitást, bûnnek tekinti, pedig az õ drága Istenük teremtette õket olyannak. Isten olyanért nem bûntethet, amit maga csinált. Ez kizárt dolog. Viszont azért büntet, ha olyan embert bánt bárki szóval, aki nem szolgált rá. Neked mit ártottak a melegek? A leszbikus nõk? Hogy idézlek - bár nem szó szerint -: Elhányod tõlük magadat? Ez indok arra, hogy elítéld õket? Nekem pedig ijesztõ látvány egy csonka testû ember, mégsem várom el, hogy ne menjenek utcára, mert én megijedek egy csonka végtagtól. Inkább igyekszem szoktatni magam a gondolathoz, és legyõzni ezt a viszolygást, mivel nem tehetnek róla és attól még teljes értékû emberek. Te is akkor nõnél valamit Isten szemében, ha túljutnál a belsõ félelmeiden. Mert ahogy a meleggyûlölõ férfiaknál, nálad is fejben van a gond. Ott, ahol elképzeled azt, hogy majd a melegek téged bármi úton is, de meleggé akarnak változtatni. Most biztos azt mondod, ez hülyeség, de tudat alatt ez van. Pszichológiai tény.
Na idefigyelj pszichológiai ténykém. ÉN NEM VAGYOK VALLÁSOS!! Soha nem is voltam vallásos, egyszer esküvõn voltam templomban meg amikor megkereszteltek, nem hiszek istenben, nem hiszek semmi ilyesmiben, fogalmam sincs honnan veszed ezt. Ez egy elszólás, hogy Isten Ádámot és Évát, nem pedig Ádámot és Bélát teremtett, valamint ha már Istennél tartunk, nem tudom a kamionon ki viselt magán feszületet és ki vitt magával Bibliát. Az pedig, hoyg mit ítélek el és mit nem, rajtad kívül mindenki számára kiderült. Ott volt a hölgy is, aki leszbikus, és a másik hölgy is értette mire gondoltam, egyikünk szájából sem hangzott el durva szöveg, mint mondtam sok dologban egyet is értettünk (fõleg az egyikkel), a másikkal is a felvonulással és a jogokkal vitatkoztunk, de nem kulturálatlan és ocsmány módon, mint ahogyan azt te próbáltad az elõbb tenni. Mondd értelmes nõ olyat, hogy így meg úgy megtépnélek meg hasonlók? Szerintem nem, és rajtad kívül ilyet egy ember mondott, õt sokan szóra sem méltatták, azt hiszem egy valaki háborodott fel rajta, õ nem én voltam...szóval ha vele kevertél össze, akkor nézd meg még egyszer, senki sem trágárkodott, beszélgettünk, NORMÁLISAN! Rajtam kívül még rengetegen nem értenek egyet a melegfelvonulással, a házasodással és a gyermekvállalással, akik ezerszer ocsmányabb hangnemben adják ezt elõ, ettõl függetlenül normális és empatikus emberek. Én teljesen kulturáltan mondtam el mit gondolok, még a melegeknek sem volt kifogása ellene. Elég durva lenne, ha mindenki emiatt lenne abnormális, mert nem egyezik a véleménye a tiéddel. És akkor te vagy az empatikus? Ezért mondom, hogy nem a melegek elfogadásával van a baj, ti vagytok azok, akik nem fogadjátok el, ha valaki véleménye más, és egyébként teljesen helytálló. Szóval ha valakit sértegetni szeretnél, akkor keress olyat, aki okot adott rá, ne olyat, aki normális módon hangoztatta az álláspontját, ami nem egyezik a tiéddel.
100adik hozzászólásként: SAJT!
Akkor nyilván nem Te voltál az a 73%-os, akinek kirekesztõ szövegét olvastam az elsõ pár oldalon... (utána már türelmem sem volt végigolvasni ugyanazt, másképpen átfogalmazva, lényegében ugyanaz...) Már bocs, de az, hogy felfordul a gyomrom tõlük és hasonlók, nem éppen normális vélemény... Az, hogy közben stílust váltottál, és átmentén intelligens ellenzõbe, nem változtat a dolgokon. Ha valaki homofób, elmondhatja azt körmönfont módon, választékosan is, nem változtat a lényegen. Ha nem vagy vallásos, pláne nem értem, mi jogon jöttél ilyen bibliai példákkal... És megkérdem: Neked miért volt fontos a templomi esküvõ, ha nem hiszel Istenben? Az nem magamutogatás volt? Hogy elmondhasd: volt olyanod is, mivel a polgári úgyis olyan snassz? Szóval aki nem vallásos, az megházasodhat azért templomban, mert úgy az igazi, de ha két nõ vagy két férfi szereti egymást, azoknak nincs joguk a házasság intézményéhez, mert azonos a nemûk? De annak, aki nem hisz Istenben, magamutogatásból joga van Isten házában megesküdni? És függetlenül a Te életedtõl: miért van az, hogy a sok idióta heteró megteheti, hogy 2 hónapra összeköti az életét, megismétli ezt élete során még többször, azzal a szlogennel, hogy õ heteró. Akik pedig azonos nemûek és szeretik egymást, elégedjenek meg azzal, hogy együtt élnek, mert valami okos kimondta, hogy a házasság a nõ és férfi szent köteléke... Igen, olyan kötelék, amit megismételhet 20szor, és az sem baj, ha pár év után felbomlik... A melegek meg eleve nem kapják meg a lehetõséget, mert pár önzõ heteró ezt vallja. Azt is írtad: egy gyereknek egy apára és egy anyára van szüksége. A heteróknál ez mennyiben van így? Miért van az, hogy a gyerekeknek most már a nagy része csonka családban nõ fel, fõként apa nélkül, de néha anya nélkül. Belõlük selejt ember lesz? Egy gyereknek nem egy apa és egy anya kell, az önmagában édes kevés. Két SZERETÕ szülõ kellene. A legtöbb olyan családban sincs ez meg, ahol együtt élnek a szülõk... Mert a termékeny heterók természetesnek veszik, hogy szülõk, a nagy része nem érzi ennek az értékét. Bezzeg egy meddõ pár mennyire tudja, milyen érték az! Vagy csak egy meddõ ember. Akinek nem adatig meg csak úgy, mint másnak. A gyereket vállalni akaró melegek ugyanígy vannak ezzel. Nekik nem elég csak dugni és 9 hónapot várni, hogy gyerekük legyen. Így ha hosszas procedúra után hozzájutnak a gyerekhez, azt igazán megbecsülik és szeretik! Jobban, mint azok, akiknek csak az ölükbe pottyant a gyerek. És mivel velük szemben elutasítóak, õk tudják: sokkal jobban kell szeretniük a gyereküket. Nekik nem szabad hibázni, mert azonnal támadnák õket. Míg egy átlagos heteró csak felneveli a gyerekét a maga primitív módján...
Ha tudnád hány meleg férfit vertek már meg egy arcrapuszi miatt :S
Mármint ennek van igaza csak közbe írtak: ma 23:42
Érdekes, én azért ismerek normális férfiakat, de ha így gondolod, akkor hogy is lehet genetikai? Szép kis okfejtési hiba... Tudod a gyerekvállalás ösztön...nem a világnak szülöd. A világ pedig nem gonosz, olyan, amilyennek látni akarod. Inkább züllött, és többek között miattad is. Sok már a liberalizmusból...
Tudod hány heteró pár meddõ? És mi van a nyugdíjasokkal? Mi nagyon szívesen vállalunk gyereket. Sajátot, vagy örökbefogadottat.
Tudom hány hetero pár meddõ, rátapintottál, ezzel foglalkozom...nekik kell örökbe fogadni, nem a melegeknek...
A nyugdíjasok pedig hogy jönnek ide? Ne haragudj nem értem, a klimax biológiai folyamat...
Meg tudod indokolni hogy szerinted mitõl jobb egy hetero meddõ pár egy leszbikus párnál?
igen a gyerekvállalás ösztön, és a "minden csajt megbaszok csak hogy menõ legyek a haverok elött" vagy a csak azért kell a nõ hogy "mosson, fözzön, takaritson, mindent tegyen meg az ágyban cimû müsor. Ha rajtuk mulna a penész megenné öket. Magyarul kell egy nõ akit dughatok és ellát. Kevés a normális pasi....ezért van egyre több leszbikus.
86%: Én nem így látom. A meleg csajok között is vannak olyanok aki kibírhatatlanok, de ettõl mégse megyek át heteróba.
Meg, ha érdekel ezer féle módon meg tudom indokolni. A legalkalmasabb talán az apa modell. A gyereknek APÁRA van szüksége és ANYÁRA! Na most apa és anya heteroszexuális. A leszbikus párnál hol az apa? Egy férfinek öltözött nõ soha nem lesz férfi... A másik szerinted mennyire kavarja ez meg a gyereket? Illetve mit fog õ kapni az iskolában? Hányszor fogják csúfolni? Még az osztályfõnök is úgy fogja mondani, hogy apukák, nem fogja egy leszbi pár kedvéért azt mondani, hogy anyukák... A meddõket pedig jobb lenne, ha nem hasonlítanánk a leszbikusokhoz, egyáltalán nem egy kategória, ti is beláthatjátok.. Azt sem értem, hogy aki vállalja, hogy homoszexuális, tehát természetes úton nem lehet gyereke, az miért akar gyereket??? Ez természetellenes, ha a fejetekre álltok, akkor is...
Ez meg hogy a férfinek mire kell a nõ...ha ez így lenne ahogyan te mondod nem lennének jól mûködõ házasságok/párkapcsolatok. Ha hiszed, ha nem, vannak...
Sajnos ha megnézel egy átlagos iskolai osztályt a gyerekek felének elváltak a szülei. Ott hol van az apa/anya modell? Szerintem a gyerek nem egy elzárt burokban nõ föl lát elég férfit is nõt is, van kirõl példát venni. Az meg hogy cikizik, hülyén néznek rá az pusztán a ti heteronormatív társadalmatok miatt van. Én ez ellen küzdök, hogy az én gyerekem normális világban nõhessen fel. Igen, két anyával, szeretõ és harmónikus családban.
A válás megint külön probléma, órákig lehet róla vitázni, de az elvált szülõk is férfi és nõ nemûek, és ha újra is házasodnak a szülõk akkor sem azonos nemû partnert választanak... A heteronormatív pedig mindig is így lesz, a homoszexualitás soha nem lesz normális dolog, ne is várd... Az ilyenekkel van baja a heteroknak, amilyen te is vagy és mondom nincs min csodálkoznod, magadnak csinálod. Azért hogyan akarsz küzdeni, hogy a gyereked normális társadalomban nevelkedjen??? Úgy hogy leszbi létedre családot akarsz?? (Nem tudom van-e gyereked). A gyerekekben is mindig az lesz meg, hogy anya apa, õket nem tudod megreformálni, hogy ne csúfolják a tiédet, az én véleményemet megkísérelheted megváltoztatni, én nem csúfolom a gyereket, sajnálom...nem õ tehet róla. Viszont még mindig nem kaptam rá választ, hogy miért akar gyereket az, akinek a szexuális beállítottsága kizárja a gyermekvállalást.
Enek az országnak, világnak gyereket szülni??? Pfff.... És igen röhögök rajtatok, mert olyan embereket itéltek el akikröl fingot nem tudtok. Egyre több leszbikus van a világon, miért??? Mert a pasik mindent elbasznak....nem tudják mi kell a nõnek!!! szánalmasak hogy csak a farkuk vezetik.
Hát felõlem röhöghetsz, hogy egyformák vagyunk, minket nem zavar :) :) Szóval hajrá :) :) Ha ez a büszkeség, hogy valaki fajfenntartás képtelen, ettõl lesz különleges :) Örülj magadnak és röhögj rajtunk :) :)
88%osnak de igaza van. "Mások" Ti azért röhörtök mert mi mások vagyunk, de mi azon hogy ti mind egyformák. :)
Ja és ki definiálja azt hogy mi anormális? Miért pont te? Milyen alapon?
Akár tetszik akár nem, 2 nõnek biológiailag nem lesz közös utódja soha. Ezért a heteroszexuális a normális. Elnézést a kifejezésért, de a te szemszöged éppen semmit sem számít ebben a témában...Azért vonzódik egymáshoz nõ és férfi, mert így lehetséges a fajfenntartás. Ezért ez a normális...
Nekünk meg az gusztustalan ha nõ meg férfi! Mindig ezt kell néznünk ha tetszik ha nem! Akkor te is nézz minket el, HA TETSZIK HA NEM!!! :)
Ki definiálja? A jóisten, aki férfit és nõt egymásnak teremtett :) (Ebben nem hiszek). Az definiálja, hogy nem halt ki az emberiség...szóval akárki pattoghat, két nõ és két férfi együtt nem okés..
Édes szívem nem a középkorban vagyunk. Ha a fajfenntartás lenne a szerelmi élet No.1 es oka, akkor már az elsõ menzeszükkor terhesek lennének a lányok és nem használnánk ennyi kotont/tablettát.
Nem jut el a tudatotokig, hogy az, hogy nektek mi gusztustalan, az irreleváns? Ti vagytok a mások...nem a heterók. Titeket hívnak homoszexuálisnak, melegnek, leszbikusnak, MÁSnak. Ez van :) Bocs...nem én lettem leszbi, hanem ti :) Pont az ilyen megnyilvánulások miatt vagytok utálva, "Nézzetek minket". Ki a fene kíváncsi rátok? Nem múzeum ez, hogy mutogatni kelljen azt ami kirívó..
Szerinted a középkorban nem volt szerelem? És a védekezés alátámasztja a homoszexualitás természetességét? Ugyanmár...mondom lázadozhattok, nem a heteroszexuáis a más..ameddig így viselkedtek ez a büdös életben sem lesz elfogadott dolog és magatoknak csináljátok, megérdemlitek..
Nem érted hogy nem akarok kirívó lenni? Amiatt vagyunk kirívóak mert ti tesztek azzát. Ha lehetne melegként normálisan, emberi méltósággal életet szolid élni, akkor a kutya nem pattogna.
Kérdés ha Isten férfit a nõnek teremtette és forditva akkor miért teremtett minket (leszbikusokat, melegeket)? És miért szerepel a bibliában a homoszexualitás? Ha Isten nem akarta volna, most nem lennénk, de vagyunk igy....
Ami a természetben megtalálható az természetes. Az emberi fajban megtalálható a melegség ero természetes.
Szolid életet??? Mi a francot akartok??? Mi az, amit te melegként nem tehetsz meg??? Nem tapogathatod a barátnõdet nyilvánosan??? Egy egészséges szexualitással rendelkezõ embernek ettõl a gyomra forog, és forogni is fog, ha akarod ha nem, és még nem is tehet róla. Ti vagytok azok, akik felvonultok és ti akartok gyereket, holott ezt a másság alapból kizárja...gondolkozhatnátok a viselkedéseteken ahelyett hogy a szar életminõség miatt papoltok. Magatokat közösítitek ki..
Ja és attól, hogy látja még nem fog tudni példát venni róla...a szülõkrõl kellene példát venni, de nálatok ez ugye, nem tudom hogy fogalmazzam meg "furcsa".
Azért akarok gyereket mint bárki más, amiért Te szeretnél gyerekeket, amiért a Kovács Béla meg a Mari szeretne gyereket. Mondom szerintem normális dolog melegnek lenni, pont annyira mint heterónak. Semmi baj az életformátokkal, egyészen addig amíg nem akarjátok rámerõltetni. Még nincs gyerekem, de szeretnék egy pár év múlva. Az gondolom ha egy családban szeretve van, akkor a biológia sokadrangú. Nyilván lessz apja is, ha rákérdez meg is mondom neki, de úgy szeretnénk hogy petesejtet cserélünk. Így biológiailag az egyikünk gyereke és a másik fél hordja ki... így végülis mindketten az anyukája vagyunk. Meg persze van apja is. Sok érdekes családmodell elõfordul, ha egy színesbõrû nõ és egy keleti pasi tud családot alkotni, nehogymár nekünk ne menjen.
Már leírtam mi a különbség és SOHA nem lesz elfogadott, törõdj már bele. Miért nem tudsz te is olyan lenni, mint a másik nõ? Ezerszer okosabb nálad és jól látja a dolgokat. Õ sínyli meg miattad is a dolgot. Ezerszer különb egy hetero család egy melegtõl, a meleg nem is család, soha nem is lesz az, mert biológiailag is értelmezhetetlen. Az állatvilágban is van homoszexualitás nem emberi jelenség, de azok az állatok nem szaporodnak, ez így van kitalálva. Nem értem miért jó játszani a természettel és miért jó kivívni a társadalom gyûlöletét magatok ellen. Azokkal is kib*sztok, akik be tudnak illeszkedni és a fene nem mondja meg róluk, hogy melegek, ugyanúgy élnek, mint a heterok. Ezt kellene végre felfogni. Minden esetre várjad csak a változást, ennél liberálisabb szemléletmód soha nem lesz.
"nem vernék egyesek a melkasukat hogy "én meleg vagyok!" hanem csöndben probálná élni az életüket, mint a heterok (a hetero sem kiabál az utcán hogy "hetero vagyok!")" Teljesen igazad van, én sem hangoztattam soha, hogy heteroszexuális vagyok, ennek ellenére állandóan a meleg büszkeséget kell hallgatnom, csak tudnám mi ebben a büszkeség.
"Már leírtam mi a különbség és SOHA nem lesz elfogadott, törõdj már bele." Már leírtam hogy anno elfogadott volt, és törõdj már bele, LESZ is. "Teljesen igazad van, én sem hangoztattam soha, hogy heteroszexuális vagyok, ennek ellenére állandóan a meleg büszkeséget kell hallgatnom, csak tudnám mi ebben a büszkeség." Ha egy kissebbség valamilyen hátrányos megkülönböztetésben szenved, akkor fontos összetartó erõ tud lenni az hogy kimondjuk hogy igen ez és ez vagyok, ilyen vagyok, ezek a céljaim, ezzel és ezzel járulok hozzá a társadalom mûködéséhez... A büszkeség szó egy nem túl szerencsés félrefordítás. Azóta megváltoztatták a méltóság szóra, ami szerintem találóbb. Sok meleg se érti mirõl kellene szólni ennek. Az a lényeg hogy az emberek lássák azt, hogy nem valami ufók vagyunk, csak szimpla hétkönapi emberek. Ilyenek is, meg olyanok is. Ez egy jó közös buli lehetne a heterók számára is, mint ahogy például egész nyugat Európa szerte is az.
Hát, reménykedhetsz, hogy lesz, én borítékolom neked, hogy nem :) Még szép, hogy nem. Nem értitek, hogy pont ezzel lesztek elkülönültek? Azt akarod, hogy az emberek lássák, de nem világos, hogy a fene sem kíváncsi rátok és nem érdekli az összetartásotok? Tényleg senkit nem érdekel, rád tartozik és kész, miért kell mutogatni??? Tartsd meg magadnak. Érthetetlen, hogy a másik nõ ezt felfogja, neked nem jut el a tudatodig. Megjegyzem a méltóság szó sem passzol rá, a büszkeség meg egyáltalán nem. Erre nincs miért büszkének lenni.
Jézusom, egy újabb provokatív kérdés még provokatívabb válaszokkal. Kezdtem magam elfogadni így, 20 évesen, de mikor olyanokat írnak, hogy "bárcsak megdögölne minden leszbikus, meleg férfi", akkor elvesztem a reményt, hogy egyszer élhetek majd biztonságban, békében. Én nem hiszek a genetikai összefüggésben. Annak ellenére, hogy nem tartottuk a kapcsolatot apámmal, sok csalódást okozott és gyakorlatilag apa nélkül nõttem fel. Nem volt elõttem egy apa példa, nem tudtam anyun, a húgán és a nagymamámon kívül senkire felnézni. 14-15 évesen, mikor a fiúk udvarolni kezdtek, azt vettem észre, hogy félek tõlük, nem érzem magam biztonságban, nem tudok velük jól kijönni. Volt barátom, de teljesen felszínesnek éreztem az egészet. Mikor a fiúk bámultak az utcán, inkább ideges lettem, minthogy tetszett volna. 15 évesen egy lánnyal kezdtem el barátkozni, idõsebb volt nálam, érzelmi téren abszolút megértett, kezdtem azt érezni, hogy legszívesebben mindig vele lennék. Több ilyen eset is volt, aztán annyira megijedtem ettõl és féltem, hogy mit szólnak majd a többiek, hogy fél évre annyira kikészültem, hogy többször kórházba kerültem az idegi kimerülés miatt. 16 évesen leszbikusokkal kezdtem el barátkozni, akik bemutattak másoknak és lett egy barátnõm, akit tényleg szerettem. Anyuéknak, meg másnak nem mondtam el, csak a legjobb barátnõm tudott róla. 4 éve már, hogy ez letisztult bennem és még néha elõjön az a torokszorító érzés, mikor selejtnek titulálják a leszbikusokat, melegeket, mert ilyenkor úgy érzem, bárcsak meghalnék. A környezetem egy értelmes lánynak tart és én is úgy gondolom, hogy kiemelkedem dolgokban, mûvelt vagyok és nem érdemlem meg, hogy "r.ohadék értéktelen selejt"-nek nevezzenek (ezt olvastam egy hasonló kérdés egyik válaszában). Utolsó dolgom legyen büszkélkedni az életmódommal, csendben maradok és nem a szexuális beállítottságommal, hanem a tehetségemmel, értékeimmel próbálok kitûnni. Elfogadom, hogy más vagyok, de semmivel sem rosszabb emberileg, mint bárki más. A kérdésre válaszolva: Egy leszbikus nem helyes férfival akar megjelenni, mert nem vonzódik a férfiakhoz. Ez ennyire egyszerû. Genetika vagy külsõ tényezõk, lényegtelen. A lényeg, hogy senki ne kérkedjen azzal, amit nem magának teremtett meg. 20/L
"Nem értitek, hogy pont ezzel lesztek elkülönültek?" Ahhoz hogy vitát lehessen nyitni a jogainkról ez szükséges. Az év többi napján ugyanúgy élünk mint bárki más. "Azt akarod, hogy az emberek lássák, de nem világos, hogy a fene sem kíváncsi rátok és nem érdekli az összetartásotok? Tényleg senkit nem érdekel, rád tartozik és kész, miért kell mutogatni?" Ha nem érdekelne senkit nem lenne bajod, de mivel már három oldal óta ezen vered magad szerintem csak érdekel. Az hogy mit és mikor csinálok a párommal valóbban magánügy, de onnantól hogy egy közösség, atársadalom részei vagyunk ezért bizonyos szempontból nem csak az én ügyem, akár szeretném akár nem. "Erre nincs miért büszkének lenni." Erre jöttek rá, ezért változtatták meg a nevét. Emeri méltósággal melegként élni. Mi ezzel a baj?
Nektek ugyanolyan jogaitok vannak, mint mindenki másnak, csak tudni kellene nem villogni magatokkal. Tudod ez egy internetes fórum, ahol a szabadidõmet töltöm, itt én választom meg mikor mihez szólok hozzá és itt éppenséggel nem látok közszeméremsértõ undorító vonulgatásokat, így itt értelemszerûen egy cseppet sem zavar, hogy te éppen meleg vagy, egyébként sem zavarna, ha nem kellene látnom. Ha konkrétan rátok lennék kíváncsi, akkor ott bámulnálak titeket a felvonuláson, de azért akarattal nem csinálok hányingert magamnak. Emberi méltósággal éltek, csak hetvenkedtek és kihúzzátok a gyufát rendszeresen, nincs min csodálkoznod, olvasd el, amit a hozzád hasonlóan leszbikus nõ írt. Vele érdekesmód nem vitatkozik senki. Nem gondolod, hogy van benne logika?
Igen sok hetero ugy van vele hogy ne reklámozzuk magunkat. Én nem is reklámozom DE viszont az már tulzás hogy félve csókolom meg a barátnõmet az utcán mert akkor már egyböl az van hogy "reklámozom a hovatartozásom". Nem, nem reklámozom, csak ha pl egész nap az utcán lennék a barátnõmmel akkor egész nap ne adjak neki egy puszit, vagy ne öleljem át? Vagy mikor egy buliba vagyok és rámmászik egy pasi hogy ismerkedne, én erre megmondom hogy nincs esélye mert nem érdekelnek a pasik, akkor már egyböl "jaj miért reklámozod hogy leszbikus vagy", nem, nem reklámozom csak elmondom hogy ne reménykedjen. Az utcai felvonulás és e között oriási különbség van!!!
Az valóban nem reklámozás, ha ezzel az indokkal elküldesz egy hapsit, én is szoktam azt hazudni, hogy leszbi vagyok, bevált duma egyébként :) Az után ölelésrõl senki nem mondja meg, hogy leszbik vagytok, a heteroszexuális nõk többsége is csinálja ugyanezt, és tudom, hogy nem leszbikusak, mert ismerem õket. Nekem az undorító öltözéktõl, nyalakodásról, simogatásokról, felvonulásoktól fordul a gyomrom, nem hinném, hogy egy arra járó embernek ezt kellene látnia, fõleg tekintve, hogy gyerekek is közlekednek, nem való nekik a másság látványa, ennek ellenére találkoznak vele, ha akarnak, ha nem. Ez az, ami kiveri a biztosítékot.
"Nektek ugyanolyan jogaitok vannak, mint mindenki másnak." Igen? Akkor jogilag miért nem lehet esküvõm? És gyerekem? "Itt éppenséggel nem látok közszeméremsértõ undorító vonulgatásokat" Ez az internet, ha itt nem látsz semmi megbotránkoztatót, undorítót és közszeméremsértõt, akkor vak vagy vagy nagyon naív. "...olvasd el, amit a hozzád hasonlóan leszbikus nõ írt. Vele érdekesmód nem vitatkozik senki." Mert õ nem szeretne vitatkozni, én meg igen. Azért. Képzeld, teljesen tudatosan ülök itt, és vitázom veled. Ez nekem nem kellemetlen, csak kihívás egy kis agytornára. Ha bajom lenne ezzel nem írtam volna.
Teljes mértékben megértelek, és végül is nem is tudom hogy a melegek azzal hogy felvonulnak, mit akarnak elérni? Azt hogy elfogadjanak minket? Na épp ezaz hogy igy nem fognak, és ezt nem értik meg. Mindig is lesz olyan homoszexuális emberek akik azt hiszik ezzel megoldják hogy elfogadjanak minket, és talán ezért is lesz az hogy sohasem fognak elfogadni. Igen, bevállt módszer hogy egy hetero azt mondja hogy leszbikus ha leakar koccoltatni egy hapsit, de viszont van olyan hapsi aki ennek ellenére mégjobban rád szál, azzal az elvel hogy "hátha beszállhat 3diknak. :)
Épp ezaz hogy az ilyen felvonulások miatt itélnek meg pl engem aki nõies, ránézésböl azt mondaná mindenki hogy hetero vagyok, párkapcsolatban probálok normális embernek méltoan viselkedni az utcán (nem mondom hogy nem csokolom meg a barátnõmet az utcán), de nem az hogy direkt orákig nyalom.falom a buszon a csajomat. Tudom hol a határ, hogy mást ezzel ne idegesitsek. Talán ha nem lennének meleg felvonulások, nem vernék egyesek a melkasukat hogy "én meleg vagyok!" hanem csöndben probálná élni az életüket, mint a heterok (a hetero sem kiabál az utcán hogy "hetero vagyok!"), akkor nem lenne talán semmi baj ebböl. De igy....
"Mindennek van egy egészséges határa és a társadalom is úgy van kitalálva, hogy undorodjon a melegektõl, undorodik is." A társadalmi normák változékonyak. Sok bonyolult tényezõ befolyásolja õket úgy mint pl. szokások(megváltoztatható), tudás(a melegség orvosilag is normális állapot)... A történelem során nagyon sok társadalmi berendezkedés volt megfigelhetõ. Hogy pozitiív példát említsek, például az antik Görögországban például egészen más megítélése volt a melegségnek. Lassú folyamat, de dolgozunk rajta. "Akik pedig heteroszexuálisak és nem lehet gyerekük mint mondtam egészen más tészta..." Minden élettörténet egyedi, mindenkinek megvannak a maga küzdelmei. Szurkolok az unokabátyádéknak, át tudom érezni a szituáció nehézségét. "Nem vagytok egy kategóriába sorolhatóak. " Ez így van, a meleg családok kétség kívül külön kategóriát képeznek. Ettõl függetlenül nem látom miért lenne rosszabb vagy alacsonyabb értékû egy ilyen családmodell mint a hagyományos.
A 17:53-asnak igaza van. Az olyanokkal, mint õ senkinek semmi baja, még nekem sem. Nem hivalkodik vele, hogy meleg, nem akar kitûnni, nem vonulgat, nem mutogatja magát, nem öltözik közízlést sértõ módon és még sorolhatnám, de az érvelõs nõ pedig pont az, aki miatt utálják a melegeket kollektíven. A 4 fal között senkinek semmi baja veletek, de ne akarjátok ráerõltetni a másságot a társadalomra, mert nem normális dolog és a fene se kíváncsi rá.
"A válás megint külön probléma, órákig lehet róla vitázni, de az elvált szülõk is férfi és nõ nemûek, és ha újra is házasodnak a szülõk akkor sem azonos nemû partnert választanak..." Ahogy azt Te elképzeled. Khmmm. Ha tudnád hány olyan esetrõl tudok amikor az elvált szülõk egyik azonos nemûvel él együtt... "Ja és attól, hogy látja még nem fog tudni példát venni róla...a szülõkrõl kellene példát venni, de nálatok ez ugye, nem tudom hogy fogalmazzam meg "furcsa"." Miért szerinted egy heteroszexuális családban felnövõ meleg fiatal kirõl veszi a szerepmintát? Nemcsak a család minden tagja hanem szinte mindenki aki körülveszi heteró, de mégis meleg lesz. Attól még, hogy a gyerekem nem a klónom. Van saját élete, saját személyisége, bízom benne hogy megtalálja önmagát. Azt gondolom emberi értékekbõl, szeretetbõl, egymás iránti tiszteletbõl, becsületes polgári létbõl, nyitott de felelõs gondolkodásmódból igenis tud majd jó példát venni rólunk.
Csak pár szöszenetet fûznék hozzá: A gyerek személységének a fejlõdéséhez igen is szükséges az apa+anya modell. Ha a szülõk elválnak az ugyan úgy árt, de akik már gyereket vállalnak úgy gondolják, hogy nekik mûködni fog a kapcsolatuk. Megint egy jó téma, hogy a válás vagy az évekig tartó viszálykodás viseli meg jobban a gyereket. A heteroszexuálisok ráeröltetésérõl meg annyit, hogy amíg négy fal közé szorítod a másságod a kutyát se érdekli, sõt szerintem még akár a kézenfogva sétálás + 1-1 csók se zavarná a többséget. A gond ott kezdõdik amikor a sok díszb*zi latexbe ugrál a kamionokon mert neki joga van hozzá.
"A gyerek személységének a fejlõdéséhez igen is szükséges az apa+anya modellre" Elég színes és változatos a társadalom ahhoz, hogy a gyerekek olyan modellt találjanak maguknak amivel tudnak azonosulni. Nem gondolom hogy feltétlen minden esetben csak egy férfi+nõ alkotta családban lehet egészséges felnõtté felnõni. Vannak nagycsaládok, vannak kissebbek, van akinek sok a testvére, van akinek nincs, van akit csak egy szülõ nevel, van akit a nyagyszülõ... Ha sem érzelmileg, sem intellektuálisan, sem anyagilag nem szenved hiányt szerintem jóesélyel normális ember lesz belõle. "A heteroszexuálisok ráeröltetésérõl meg annyit, hogy amíg négy fal közé szorítod a másságod a kutyát se érdekli, sõt szerintem még akár a kézenfogva sétálás + 1-1 csók se zavarná a többséget." Négy fal közé SZORÍTVA azért létezhetünk. De kedves tõled, hogy ezt megengeded. Az a probléma, hogy mi azt szeretnénk hogy ugyanolyan elbírálásban részeszüljük mint a heteró párok. Szeretnénk megmutatni, hogy így is lehet tisztességesen, ember módjára élni, hogy ez is egy lehetõség. De ahhoz hogy ez eljusson az emberek agyáig, kell a nyilvánosság, kell, hogy legyenek élõ példák szemelõtt. "A gond ott kezdõdik amikor a sok díszb*zi latexbe ugrál a kamionokon mert neki joga van hozzá." Igen, meg mellette a tömegben vonul a másik jópárszor annyi sima farmer-pólóban, teljesen konszolidáltan, kézenfogva. És akkor még nem beszéltünk a még X szer annyi LMBT emberrõl aki ott sincsen, mert nem akar, vagy nem tud ott lenni. A heterók között is van aki szeret latexben lenni, meg a melegek között is. Az arány kb. egyforma. Õk is zavarnak?
anyjuk p*csáját az összes melegnek...õszintén sztem ássátok el magatokat szégyenetekbe vagy csak simán rohadjatok meg...én utállak titeket mert ellentmondotok az egész életfolyamat lényegének!!!csak mert megtehetitek! hát szarok a boldogságotokra de egy valami biztos: SOHA NEM LESZTEK ELFOGADVA!!! meg arról prédikáltok hogy milyen színes társadalom... HÁT MÉG MEGKÖZELÍTÕLEG SEM VAGYTOK ANNYIAN MINT A HETEROK!!!!!! MÉG CSAK MEGKÖZELÍTÕLEG SEM!!! szal szakadjatok meg remélem kipusztultok mert az egész életritmusotok egy kalap szar!!! ha az lenne a normális amilyenek ti vagytok akkor kidöglenének az emberek a ti kis ragyás bomlott elmétek miatt ami azt súgja nektek hogy "b*zinak" kell lennetek! soha a büdös életben nem lesztek elfogadva és mindig is kisebbségben lesztek!!! lényeges kisebbségben! és nagyon remélem hogy születik még egy HITLER AKI NEM ZSIDÓKKAL HANEM MELEGEKKEL GYÚJTJA BE A KAZÁNOKAT!!!! ez e véleményem rólatok
"HÁT MÉG MEGKÖZELÍTÕLEG SEM VAGYTOK ANNYIAN MINT A HETEROK!!!!!! MÉG CSAK MEGKÖZELÍTÕLEG SEM!!! " Mi magyarok se vagyunk annyian mint mondjuk a amerikaiak vagy a kínaiak, de mágis lehet normálisan együttélni a világban nem? Az hogy valaki kissebségben van az nem jelenti azt hogy nem hasznos tagja a társadalomnak, és nincsenek jogai.
Látom azért elég nagy vita kerekedett mióta leléptem, nem is baj, látom nem igazán ért veletek egyet senki. A szerencse az, hogy a társadalom ezt nem fogadja el, és a melegek nem is fogadhatnak örökbe. A nõknek egyszerûbb a dolga, mert fognak egy pasit random és kész (magyarul szexelnek szerelem nélkül a gyerekért, gyönyörû). Ha esetleg mégis lesz gyereked készülj rá, hogy folyamatosan ki fognak nézni. Küzdhetsz te a normális szemléletért, ha a te szemléleteddel van gáz. Arra is készülj fel, hogy a gyámhatóság folyamatosan cseszegetni fog, mert az emberek rendszeresen be fognak szólni nekik, hogy leszbik nevelik a gyereket. Nem tudom eldönteni, hogy ez emberi rossz vagy jó indulat, de így szokott történni, fõleg ha idõsek a szomszédaid, akkor pedig tényleg törvényszerû. Mint mondtam, aki vállaltan meleg, az azt is vállalja, hogy neki a szexuális beállítottságánál fogva nem lehet gyereke. Illene ezt is felvállalni, nem csak felvonulni és mutogatni magatokat, mint a régi emlékmûveket. (Az emlékmûvekre kíváncsiak az emberek, rátok nem. Minden esetre becsületedre legyen mondva, hogy egy válaszomat sem pontoztad le, pedig számítottam rá, hogy 0%-on lesz mindegyik.
15:14: Megnyugodhatsz, a meleg körökben eléggé át van tanulmányozva a gyerevállalás témaköre. A melegjogi aktivisták között van elég jó jogász akik megtalálták a módját, hogy ne vehessék el tõlünk a gyerekeineket amennyiben a családi háttér egyébként rendezett. Az az igazság, hogy a rendszerváltás óta már felnõtt egy generációnyi melegek által nevelt gyerek. Ismereteim szerint teljesen normális tudtommal heteroszexuális fiatalok lettek belõlük. A szemléletmódom meg lehet hogy most még meredeknek tûnik, de én látok javuló tendenciákat. Száz éve még mindenki ki volt akadva azon hogy a nõk szavazati jogot szeretnének, ma már a legkeményebb konzervatívok sem kérdõjelezik meg. Szerintem elõbb-utóbb lesz a melegeknek joguk házasságot kötni, családot alapítani. Lehet azzal érvelni, hogy ja persze, akkor majd elszabadul a világ és majd a kutyával is lehet majd házasodni. A feketék is megkapták a szavazati jogot, de senki nem kampányol a kutyák ilyen jellegû jogaiért. Ugyanolyan állampolgár vagyok mint te, egy demokratikus állmban ugyanolyan jogok illyetnek. Nehogy elkezdj nekem vallási szemszögbõl érvelni, a világi és az egyházi hatalom elválasztása már jó régóta megtörtént. Ez jogi kérdés, és mint ilyen racionális döntésen kell, hogy alapuljon nem elõítéleteken meg félinformációkon. Az hogy valaki miért nem szeretne vagy tud heteroszexuális aktus során teherbe esni magánügy. Orvosi eszközökkel ez lehetséges, tehát ha úgy látom hogy van egy stabil egzisztenciám és fel tudok nevelni egy gyereket, miért ne vágnék bele. Ez a "természetes úton nem mûködik, akkor add föl" attitûd nagyon vaskalapos. Ilyen alapon elutasíthatnál mindenféle orvosi beavatkozást, mondván ha a természetes úton nem oldódik meg a baj fogadd el, ezt dobta a gép....
Hidd el nekem, hogy nem fogják elfogadni. Mindennek van egy egészséges határa és a társadalom is úgy van kitalálva, hogy undorodjon a melegektõl, undorodik is. Az meg hogy jogilag elvenni nem fogják oké, nem is mondtam, hogy el fogják, de állandóan b*szogatni fognak, erre tényleg készülj fel. Örökbe fogadnod nem lehet, ahogyan a meleg férfiaknak sem (hála a jó istennek), szóval ilyen úton nem lehet gyereked. Akik pedig heteroszexuálisak és nem lehet gyerekük mint mondtam egészen más tészta, éppen most próbálom gyógyítani az unokabátyámat, nekik csak lombikkal lehet babájuk az alacsony spermaszám miatt, de biológiailag ettõl függetlenül nincs kizárva a sikeres gyermekáldásuk. Õk azok, akik nem abban a szituációban vannak, amiben te, az õ gyerekvállalásuk nem ellenkezik a természet alapvetõ törvényeivel, náluk történt egy betegség, amelynek következtében a 250 milliós spermiumszám helyett van 3 millió, és még így sem mozog rendesen. Teljesen alkalmasak a gyereknevelésre, mindenük adott. Nem vagytok egy kategóriába sorolhatóak. Egyébként a vallást hiába hozod fel, én nem vagyok vallásos, soha nem is voltam, nem is fogom elhinni soha, amit a vallás tanít. Én a természetben, az evolúcióban és a tudományban hiszek, mind a három ellenkezik a te gyerekvállalásoddal, de ebbe nekem már nincs beleszólásom.
A kérdező hozzászólása: hû, eddig voltak fenntartásaim, de kedves 17:40-es, nagyon meggyõzõek az érveid
Ugy utáltok, itéltek el minket mintha mi tehetnénk arrol hogy igy születtünk (leszbikusként, melegként). Azt hiszitek hogy mi igy akartunk születni? Nekem is egyszerûbb lenne az életem heteroként...óóó de még mennyivel....de NEM ÉN AKARTAM IGY SZÜLETNI....egyszerüen nem érzem jol magam férfival, ahogy ti heterok sem éreznétek jol magatokat egy azonos nemüvel. Igaz, nem normális a leszbikusság, melegség....de sajnos igy születtünk, AMIRÖL NEM TEHETÜNK. Leszbikus létemre azt tudom mondani hogy nem nézem jo szemmel azt hogy leszbikusok, melegek felvonulnak és kiabálják hogy "meleg vagyok!", igen ezt nem kéne csinálni, mert igy végképp nem fogadnak el, és az ilyen megnyilvánulások miatt utálnak minket ennyire, pedig némelyik leszbikus, meleg nem reklámozza magát, csak annyit akar hogy boldog legyen, hamár nem élhet ugy mint ahogy ti fogalmaztok "normális életet". Ha választhatnék hogy leszbikus vagy hetero legyek akkor a heteroságot választanám, mert nem könnyû igy élni.....de ezért nem fogom magam kinyirni.
Kedves ma 12:08kor író kommentelõ: Kiváncsi lennék ha a te gyereked születne melegnek vagy leszbikusnak ugyanezt mondanád? Vagy esetleg megvernéd, hátha kivered belölle? Vagy csak egyszerüen kitagadnád? Kiváncsi volnék mit tennél!!!!!!
Azért nem, mert nem adott okot rá, mert korrekt a szemléletmódja. Ez nem agytorna, mert nem IQról szól a dolog, hanem meglátásról, szemléletmódról. Én sem vagyok rákényszerítve, hogy ideüljek :) Az internet tényleg tele van rengeteg mindennel, de én errõl a fórumról beszélek, itt ha valamire nem akarok nem kattintok rá és kész. Azért nem lehet esküvõd, mert a házasságot az alkotmány védi, gyereked pedig azért nem, mert homoszexuális vagy, ami együtt jár a gyermektelenséggel. Ez így logikus nincs miért vitatkoznod rajta, ez a természet, két petesejtbõl nincs baba. Baba csak hímivarsejtbõl és petesejtbõl lesz. Ott van nektek a bejegyzett élettársi kapcsolat, az miért nem jó? Vagy talán azt hiszed valaha is betehetitek a lábatokat a templomba mint két menyasszony? Páros lábbal vágnak ki a vallásos emberek :)

Miért jó az ilyen telefonokhoz ezt használni?

miért jó az érint?képerny?s telefonokhoz 'ceruzát' használni? és miért jók az ilyen telefonok?

Legjobb válasz: ceruza azért jó hozzá, h ne kopjon annyira a kijelzõ, és ne zsírosodjon annyira. Miért jók? mert divatos, és jó sokszor kell tölteni :D

ceruza azért jó hozzá, h ne kopjon annyira a kijelzõ, és ne zsírosodjon annyira. Miért jók? mert divatos, és jó sokszor kell tölteni :D
A kérdező hozzászólása: hogy érted azt, hogy kopik?
Azért van hozzá kis ceruza hogy a férfiak is tudják használni akik nem ragasztanak fel mûkörmöt. Nekem csak addig tetszett a Nokia 5800 míg haverom nem vett egyet és ki nem próbáltam. Meg is õrûlnék hogy két kezes a telefon. Rájöttem hogy a lassan 3 éves 6288 minden olyan funkciót tud ami nekem kell. Bõvíthetõ memórai (sosem bõvítettem) kamera (nem nagyon fotózok vele) Rádi, Mp3 és szétcsúsztatható :D Kell a francnak "tapogatós" telefon nem jött be, kényelmetlen de tény hogy baromi jól lehet villogni vele.
A kérdező hozzászólása: 5800 tényleg szép, csak én soha életemben nem szerettem a nokiát. érintõképernyõsben sem vennék...
hét úgy kopik, hogy gondolj bele, naponta kb. 1-2 órát csürüszkölöd a kijelzõt. :)

Miért jó ez, miért jó az?

Írjatok érveket, ellenérveket, kíváncsi vagyok hogy vélekednek az emberek. Egy párat mindegyikhez.

Legjobb válasz: Egy párkapcsolat akkor jó, ha teljes az egyetértés, nem akarja egyik fél sem birtokolni a másikat teljes egészében.

Egy párkapcsolat akkor jó, ha teljes az egyetértés, nem akarja egyik fél sem birtokolni a másikat teljes egészében.
Fiúszemmel: Párkapcsolatban lenni jó, mert van valakid, szeretsz és szeretnek. Bizalom van köztetek. Törõdsz valakivel és viszont, egyre mélyebben megismerheted. Viszont a szabadságod korlátozott, és akkor is megvan mindez, amikor épp nem kívánod annyira. Függetlennek lenni jó, mert az összes fenti dolog nem terhel, azzal fekszel össze akivel nem szégyelled, kevesebb a kötöttség. Viszont nincs társad. De ez a téma az emberiséggel egykorú, szóval nem sok mindent mondhatok, amit ne írtak volna le elõttem, és más nem nyilvánított [email protected]ágnak...
A kérdező hozzászólása: látom nem volt teljesen egyértelmû a kérdés, szóval miért jó a párkapcsolat, és miért jó a függetlenség?
megirtad már a leckéd?
Figyu azert jo a parkapcsolat mert akkor van egy stabil kapcsolatod es fuggetlenseg azert jo mert akkor baszo meg valakit amikor akarsz , amenyit akarsz es akarhanyszor tisszta?
ilyen egy nyitott kapcsolat
Párkapcsolat azért jó, mert van kire gondolni, ha magányosnak érezzük magunkat van kihez fordulni, szerelmeskedni frankóbb mint szeretkezni, van akinek örömet okozol és visszafele, illetve erõt, és ihletet adhat a másik. Függetlennek lenni azért, mert akkor megyek jövök kocsmába szórakozóhelyre stb. amikor és akikkel és ameddig csak akarok. Flörtölni izgalmas, és néha több önbizalmat is ad. Több pénz is marad (nincs randi+ajándékok) Több tervet lehet bevalósítani (utazás, hobbik), senkinek nem tartozik az ember elszámolni valóval, és senki sem dorgálja meg hogy 'mámeg hogy néézel ki hogy viselkedik mieeza szag?? 23/L
***szagnál nem kell mindjárt a legroszabbakra gondolni:)

Miért jó az embereknek, ha azt hallják, hogy két sztár szakít egymással?

Például, ha beírod a googlebe, hogy Robert Pattinson, akkor a második, amit kihoz, az az, hogy Robert P. + Kristen Stewart broke up, vagyis, hogy szakítottak, tehát erre keresnek rá egy csomóan. De ez miért jó? Miért nem arra gondolnak, hogy talán nem olyan jó nekik egyedül, vagy valami? Vagy talán ha szakítanak, akkor reménykednek, hogy ?k lehetnek az új barátn?? Mi ennek az értelme? Miért mondják az újságokban, hogy nyugi lányok, XY-nak nincs barátn?je...

Legjobb válasz: miért lenne jó nekem nem jó :D

miért lenne jó nekem nem jó :D
A kérdező hozzászólása: de egy csomó embernek jó:)
szereintem a válasz abban rejlik, hogy ugye mindenki, fõleg a tinédzserek imádnak fantáziálni a kedvenceikkel, és imádják elhinni, hogy egyszer õk lehetnek a sztár bartánõi (ami szerintem nem baj) és ha valakinek van barátnõje, akkor azt akadálynak érzi, akkor nem lehet olyan hiteles a fantázia!

Miért jó az, ha a sóliszt gyurmába olajat is tesz az ember? Legtöbb helyen kihagyják, de máshol meg tesznek bele, miért jó?

Legjobb válasz: Soha nem csináltam ilyet, így csak logikai úton gondolkodom. Lássuk csak: kevésbé lesz vízoldható, erõsebb kötést képez, kevésbé ragad a felülete mintázáskor, fényesebb felülete lehet... Persze a napraforgóolaj kevésbé szárad mint a lenolaj, de megszárad.

Soha nem csináltam ilyet, így csak logikai úton gondolkodom. Lássuk csak: kevésbé lesz vízoldható, erõsebb kötést képez, kevésbé ragad a felülete mintázáskor, fényesebb felülete lehet... Persze a napraforgóolaj kevésbé szárad mint a lenolaj, de megszárad.
A kérdező hozzászólása: a kevésbé ragad ok, de az erõsebb kötést mivel gondolod?
Az olaj önmagában kötõanyag. Biztos hallottál már az olajfestékrõl, vagy a mésszappanról.
A kérdező hozzászólása: az olajon elcsúszni szoktam, az alapján azt hinném nem köt, hanem éppenhogy segít elválni
A falfestéken is elcsúszol meg a tapátaragasztón is, aztán mégis... A szintetikus gépolajok nem száradó olajok, a lenolaj, tökmagolaj, mákolaj száradó olajok. Pár nap és bebõrösödik egy csepp. A napraforgó is szárad, csak nagyon lassan. Ha eloszlatod segédanyagként, akkor gyorsabban köt a sok levegõ miatt.
A kérdező hozzászólása: akkor jobb lenolajat rakni bele? vagy mindegy ha azt a két evõkanálnyit eloszlatom? vagy érdemes többet tenni bele, hogy jó olajos tészta legyen? kb. mint a pizzatészta?
Minél több olajat teszel bele, annál folyósabb lesz, ami mintázás szempontjából nem szerencsés. 2% is egész jó kötést ad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!