Találatok a következő kifejezésre: Miert ilyen a delelotti (2 db)

Miért ilyen borzalmasan nehéz és katasztrófális a délelőtti altatás?

Lányom 7hós 3x 30-40percet alszik napközben,de délelőtt nagyon nehéz elaltatni....Látom,hogy álmos,de akkor sem alszik el..Rúgkapál és küzd...a végén amikor már teljesen kifáradt ordít...Mit csinálok rosszul???

Legjobb válasz: Talán már nem jó a napi 3 alvás.Nekem a lányom 6 hónapos kora körül aludt kétszer,8 hótol 1-szer.Persze van hogy látom hogy már fáradt,de kihúzzuk,így mikor lerakom gond nélkül elalszik gyorsan,és vagy 2 órán át durmol.

Talán már nem jó a napi 3 alvás.Nekem a lányom 6 hónapos kora körül aludt kétszer, 8 hótol 1-szer.Persze van hogy látom hogy már fáradt, de kihúzzuk, így mikor lerakom gond nélkül elalszik gyorsan, és vagy 2 órán át durmol.
Altasd kétszer egy nap. Hátha úgy jobb neki. Vagy vidd ki babakocsiba és úgy altasd el délelõtt, az is megoldás lehet. Vannak ilyen fázisok. Nõhet a foga is. Próbálkozz más helyekkel/idõpontokkal, valami csak bejön majd. Kitartás!
Szerintem is kész lehet a 2 alvásra. Még ha õ ezt nem is tudja. :) Nem írtad, mikor alszik, de ha késõ délelõtt, akkor lehet, hogy már az ebéd utáni alvásra is készen állna. Altasd, ahogy eddig szoktad, de ha nem alszik el, hagyd rá, de persze figyelj, hogy jobb neki. Rövidesen ki fog alakulni egy új rendszer.
Én fiam is 7 hósan állt át a kétszeri alvásra. Egy pár napig nehéz volt, mert már fáradt volt, de nem annyira, hogy elaludjon. Utána megszokta. Ez melyik alvás, tízórai elõtt vagy után? Mi a tízórai elõttit hagytuk el, tehát felkelt fél 8 körül, és fél 11-kor tízóraizott, 11-kor aludt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ez egy új rend szerinti alvás, ami 1-2hónapja alakult ki.Elõtte 2x aludt.1x délelõtt tízórai után egy rövidebbet 40perc kb, és d.után aludt egy hosszút 2-3órát.Ez a rendszer sem volt sokáig, csak egy-két hónapot.elõtte is 3x alvás volt... Most kb 7-fél 8körül kel, fél 10kor tízóraizik és 10-fél 11körül alszik el nagy nehezen.majd dután, ebéd után 1-fél 2körül alszik megint 40percet és 4 után megint... De igazából ez az utolsó alvása sincs nagyon jó idõben..mert 7-1/4 8kor fürdik és ha mondjuk negyed 5ig alszik akkor 7re már nagyon benyûgösödik és akkor meg azért nehéz este elaltatni.. Tehát a jelenlegi rendszer borzalom és nagyon nehéz úgy kihozni a napot, hogy jól kijöjjenek a dolgok...Megy a nyûglõdés ezerrel...

Miert ilyen maceras a delelotti elalvas, mikor az estivel nincsen semmi gond?

5 hos a lanyunk, delelott itthon szoktam elaltatni, delutan viszem ki setalni es akkor a babakocsiban alszik. A delelotti elalvaskor mar latszik hogy irto almos, megis nagyon kuzd, sir, kapalodzik az elalvas elott. Este ilyen gond nincs: furdes, kaja, ebren lerakom az agyaba es par perc mulva mar alszik. Pedig delelott is csinaltam neki egy kis "rutint": ugyanoda teszem le, kb ugyanakkor, ismeros jatekaival egyutt. Lenne valami tippetek hogyan csinalhatnam konnyebben? Sirni nem akarom hagyni.. Koszi!

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 16 hetes. Nálunk dettó ez van, mint Nálatok. Az utóbbi idõben sikerült a délelõtti alvás gond nélkül úgy, hogy a kiságyába teszem be - semmi játék, függönyt behúzom -. Cumi, morzsolós kendõje és szépen alszik! :) Ha máshol van, nem tud aludni. Zavarja a sok játék, mozgolódás, stb. Próbáld ki Te is! Hátha Nektek is bejön! Sok sikert és jó babázást!

Szia! Az én kisfiam 16 hetes. Nálunk dettó ez van, mint Nálatok. Az utóbbi idõben sikerült a délelõtti alvás gond nélkül úgy, hogy a kiságyába teszem be - semmi játék, függönyt behúzom -. Cumi, morzsolós kendõje és szépen alszik! :) Ha máshol van, nem tud aludni. Zavarja a sok játék, mozgolódás, stb. Próbáld ki Te is! Hátha Nektek is bejön! Sok sikert és jó babázást!
Nálunk is ez van, túl sok az imput. Én behúzom a függönyt, mellé fekszem és cicin elalszik. 4 és fél hónaposak vagyunk
10 hetesek vagyunk és nálunk nem csak a délelõtti, hanem majdnem az összes alvás elõtt ez van, kivéve az estit. Lehet, hogy az én módszerem brutálisnak tûnik, de az én babám nagyon kíváncsi természet és nem tud elaludni, mert nézelõdik folyton. Ezért egy pelussal le szoktam takarni a szemét. Beválik.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!