Találatok a következő kifejezésre: Miert hivjak az (93 db)

Miért hívják az Újpesteseket Dózsásoknak?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a választ! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)

Miért hívják az Alkotás utcát utcának?

Azért nem értem az utca elnevezést mivel 2x2 sávos és még villamos is közlekedik rajta. Szerintem ez már út. De kérdezhetném úgy is hogy mi a különbség az utca és az út között.

Legjobb válasz: Az út közterület-jelleget hagyományosan a távolabbi településekre vezetõ országút-szakaszokra alkalmazták, úgymint Üllõi út, Váci út, Kerepesi út, Budafoki út, Bécsi út, stb. Azóta ez nyilván oldódott.

Az út közterület-jelleget hagyományosan a távolabbi településekre vezetõ országút-szakaszokra alkalmazták, úgymint Üllõi út, Váci út, Kerepesi út, Budafoki út, Bécsi út, stb. Azóta ez nyilván oldódott.
Mintha elsõben leírtam volna. Igen. Az utcák régen nem is nagyon kaptak nevet, mint ahogyan az embereknek sem volt családneve. Pesttel és Budával kapcsolatosan: bécsi (sic!) út. Budáról azon az úton mehetsz Bécs felé. Persze nem ér el odáig, s a név sem több évszázados. A kerepesi (sic!) a pesti városkaputól vitt Kerepesig. Kecskeméti út, Hatvani út, Váci út stb. mind csak akkor vált tulajdonnévvé, amikor bevezették ezek hivatalos nyilvántartását. Az utcákat is valami jellemzõ dolog alapján emlegették az emberek. Aranymûvesek utcája, malom utca, sáros utca, temetõ utca, piac utca, diák utca, stb. Ezek sem hivatalos elnevezések voltak kezdetben.
Jól érzed, hogy az utca kisebb jelentõségû. A furcsaság oka a város fejlõdése. Az Alkotás utca is jelentéktelenebb volt régen. Neve várostörténetileg jelentõs, érdekes története van.
Vannak máshol is ilyen furcsaságok. Anygalföldön, 2x2 sáv + villamos, a kerület egyik "ütõere": Lehel utca, Béke utca, viszont egy jelentéktelen keresztezõ út, ami egy szinte állandóan lezárt sorompóhoz visz: Szegedi út. Biztos ennek is várostörténeti okai vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elolvastam a Hegyvidék újságban az Alkotás utcza történetét, de nem lettem okosabb az "utca" elnevezéssel kapcsolatban. Itt a története : http://www.hegyvidekujsag.eu/archivum/archivum-2009-xxxix/te..
A kérdező hozzászólása: Köszi négyes! Ezt nagyon szórakoztató volt végigolvasnom :XD
A kérdező hozzászólása: Tehát úgy kell ezt értenem, hogy az út nem attól út mert milyen széles hanem attól út mert valahova vezet?

Miért hívják az ismerkedős oldalakat társkereső oldalnak?

Ott az emberek 98%-a szexpartnert keres,nem pedig társat.

Legjobb válasz: pont ez a baj,hogy az emberek 98%a nem veszi komolyan

pont ez a baj, hogy az emberek 98%a nem veszi komolyan
Pontosan mely oldalakról is beszélünk?
Én ezt nem így gondolom. Párszor már felevett a fene kíváncsiságból és mindenki kapcsolat céljából keresett meg. Kivéve persze a szextárskeresõt, ott mindenki szex miatt írt nekem, de ott nyilván ezért vannak ott az emberek.
hát a nevében is benne van az ismerkedés célja egy társ/pár találása... Amúgy sokan félre értelmezik a társ szót azaz hogy mire keres társat... De igen sok a kiéhezett egyed és ott keresgél. Normális ember nem is ismerkedik szerintem internetes oldalon.
A kérdező hozzászólása: Leírnád melyik oldal ez?
Éppen az a baj, hogy sokan nem veszik komolyan a társkeresõt, ezért is "megbízhatatlan"!
Tõlem kérdezed? A parom.hu-n mindenki normális volt. Soha, egyetlen tiszteletlen levelet sem kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Leellenõrzöm. Nem mintha nem hinnék neked, de a saját tapasztalat meggyõzõbb.
Persze, igazad van :) Van olyan pasi, aki még ki is írja az adatlapjára, hogy nem keres szexkapcsolatot, neki csak komoly jöhet szóba. Szóval akadnak ott rendes pasik :)

Miért hívják az 5. kerületet Belváros-Lipót városnak?

Csütörtökön (XI.29. -én) töri versenyem lesz . Aki tudja h miért hívják az 5. kerületet Lipót vásosnak az kérem írja le .!

Miért hívják az olaszokat digó-nak?

Arra lennék kíváncsi, hogy honnan vagy mib?l/miért alakult ki ez az elnevezés.

Legjobb válasz: A digó kifejezés elsõsorban a tréfás nyelv vagy a szleng sajátja, van annak némi negatív mellékzöngéje is, ha egy olaszt ledigózunk. E szó eredete egy egyes szám elsõ személyû igealak, a „dire-mondani” „dico”, pontosabban az észak-olasz dialketusokban használt, zöngésedett „digo” alakja. Az olaszok gyakran használták a szót figyelemfelkeltésre, mondandójuk kihangsúlyozására, s mivel a népi érintkezés során a magyarok sokat hallották tõlük, lassanként az olasz emberrel, majd néppel azonosították.

A digó kifejezés elsõsorban a tréfás nyelv vagy a szleng sajátja, van annak némi negatív mellékzöngéje is, ha egy olaszt ledigózunk. E szó eredete egy egyes szám elsõ személyû igealak, a „dire-mondani” „dico”, pontosabban az észak-olasz dialketusokban használt, zöngésedett „digo” alakja. Az olaszok gyakran használták a szót figyelemfelkeltésre, mondandójuk kihangsúlyozására, s mivel a népi érintkezés során a magyarok sokat hallották tõlük, lassanként az olasz emberrel, majd néppel azonosították.
Köszönöm, ezt én is régóta szerettem volna tudni, csak sose néztem utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Miért hívják az Annunakikat vagy a Reptoidokat Istengyíkoknak?

Ebben a zeitgeist filmben hangzik el az Istengyík fogalma és ezt itt a fórumon sokat hallottam Szenthelyi Árpád úrtól. Miért használták ezt az elnevezést ? Mire utal ? Megtisztelne Szenthelyi Árpád úr a válaszával ! Trollok kíméljenek.

Legjobb válasz: x) Te honnan tudsz ennyi mindent, te is benne voltál a SZ.A.R-ben ? Estelge te alapítottad ? Viccet félretéve, trollok kíméljenek. Azt olvastam, hogy az Annunakik akik valamilyen rokonságban vannak a Reptoidokkal, hozták létre génmanipuláció által a HOMO SAPIENS fajt. Esteleg innen mint teremtõk eredne az Istengyík fogalma ?

A kérdező hozzászólása: x) Te honnan tudsz ennyi mindent, te is benne voltál a SZ.A.R-ben ? Estelge te alapítottad ? Viccet félretéve, trollok kíméljenek. Azt olvastam, hogy az Annunakik akik valamilyen rokonságban vannak a Reptoidokkal, hozták létre génmanipuláció által a HOMO SAPIENS fajt. Esteleg innen mint teremtõk eredne az Istengyík fogalma ?
Ki kell hogy ábrándítsalak kedves kérdezõ. A Homo sapiens a Neander-völgyi emberbõl illetve a Homo erectusból (felegyenesedett emberbõl) alakult ki. A Homo erectus pedig az elõemberekbõl (pl. Homo habilis) alakult ki. És ez egészen visszavezethetõ az egysejtûekig.
Amúgy kérdezõ, szerinted miért hoztak volna létre minket, ha most meg le akarnak igázni? xD
Az Annunakik olyan földönkívüliek melyek gonoszak, ideérkeztükkor az itt élõ õsemberekbõl a saját génjeiket hozzáadva intelligens embert azaz a Homo Sapienst alkották meg, hogy helyettük dolgozzanak a bányákban érceket bányászva nekik. Rabszolgafaj az ember. Az Annunakik Önnmagukat nevezték ki Istennek és így uralkodtak kezdettõl fogva felettünk, ezért nevezzük Istengyíkoknak ezt a hüllõ fajt.
Elég fantáziátlan sztori.
Akik a saját génjeikbõl egy értelmes fajt hoznak létre, azoknak nincs szükségük arra, hogy szolgákkal ércet bányásztassanak...
Az ufo hívõk között elég elfogadott elmélet az, h az annunakik hozták létre az emberi fajt, ezért akit mi Istennek hiszünk azok valójában õk.
Ugyan nem alakultunk ki a neandervölygiekbõl, az egy különálló emberfaj, csak kihaltak.
Szerintem te is troll vagy. Amúgy fórumokon nyugodtan lehet tegezni, mert az is lehet te vagy 19 õ meg 11. Szóval ez elég hülyén jönne ki.

Death Note kérdés. Miért hívják az emberek Kirának Yagamit?

Csak a filmet láttam, az animéb?l csak néhány részt, így sajnos nem tudom, hogy miért lett Yagami az emberek körében Kira. Ennek a névnek van valami külön jelentése a japán nyelvben amir?l nem tudok?

Legjobb válasz: A sorozatban azt mondják, hogy az angol "killer" - azaz gyilkos szóból alkották a "rajongói" ilyen fan oldalakon.

A sorozatban azt mondják, hogy az angol "killer" - azaz gyilkos szóból alkották a "rajongói" ilyen fan oldalakon.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a választ! Most legalább már tudom :)
Sorozatban kiderül.
Mert az az álneve.
Ha a film tetszett, akkor a sorozatot is ajánlom, sokat vesztesz ha kihagyod. Pár ismerõsömet (akik utálják az amiméket mert szerintük "hülye rajzfilmek") sikerült rávennem hogy nézzék meg, és nem bánták meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat! Már elkezdtem nézni az elejétõl, tényleg nagyon jó! A zenéje is állatira tetszik.
Az egyik legjobban gondolkottató Anime!

Miért hívják az emberek úgy a gépeket, hogy P3-as, meg P4-es?

Egyik haverom is aki nem ért hozzá, megkérdezi, hogy milyen géped van? P4-es? A Pentium 4 csak egy régi processzor, de akkor miért mondják még mindig azt a gépekre? Egyáltalán hogy terjedt ez el? Csak engem zavar?

Legjobb válasz: Gyereke van már p7 is!

Gyereke van már p7 is!
A kérdező hozzászólása: xD
A kérdező hozzászólása: Csak gondoltam, hogy vki aki így hívja a gépeket, hogy P3-as, P4-es az leírhatná, hogy ezt mi alapján teszi :D
Ott kezdõdött, hogy még nem is volt föld, csak plazmatikus magma... Félre a tréfát, az elsõ számítógépek mint a zx spectrum, commodor64, amiga, (a teljesség igénye nélkül), váltották az elsõ pc-k.(Personal Computer).Ezeket nem kell a mostani gépekhez hasonlítani, a nevük ilyen volt, hogy 286, 286dx, 386 , 386dx....és ezeket váltotta az elsõ intel pentium processzor.A pentiumból ered a P megnevezés.P4 volt az utolsó amit Pentium sorozatban gyártottak.a p4fél, és p5 valószinüleg a celeron procit takarhatja a hirdetõ szerin(jegyzem meg, helytelenül.), míg a p5 szintén helytelenül valószínû, hogy Pentium D illetve az Intel Core 2 processzorokat takarhat.ugyanis ezek jöttek a pentium sorozat után.Hozzáfûzném még, hogy nem a számítógép neve a P, P2, P4, hanem a processzorcsalád neve.
Gratulálok!Javaslom guglizz egy kicsit!javaslom itt is kezdhetsz!:http://rendszerinformatika.com/Processzor/processzor-toerten.. Vagy ahogy gondolod! :D A kérdezõnek:Most már kezd engem is idegesíteni!:D
sõt már p8-is az már nyoc giga magos!

Miért hívják azonnal ribancnak a csinosan öltözött, mutatós, szép lányokat az emberek?

Szerintem attól még nem kéne könny?vér?nek nevezni valakit, ha ad a külsejére, sminkel, szolizik és esetleg felmer venni magassarkút..

Legjobb válasz: A válasz teljesen egyszerû: irigységbõl:)

A válasz teljesen egyszerû: irigységbõl:)
Oké, akkor elárulom, azért, mert aki így öltözik, az általában úgy is viselkedik mint egy ribanc. Saját tapasztalatból mondom, ilyen ismerõseim alapján, hogy nem véletlenül öltöztek kihívóan. Idegenekkel kapcsolatban meg csak általánosítani tud az ember, ez van. A nõiesség nekem más jelent, nem azt, hogy kitesszük az összes csöcsünket-seggünket.
Nem a csinosan öltözött, magassarkús, szép lányokat hívják annak, hanem azt aki úgy néz ki mint egy ribanc.
A kérdező hozzászólása: Én már láttam olyat, hogy egy lány leribancozott egy másik lányt aki nem ribancosan öltözött, hanem ízlésesen, feltünõ volt igaz, mert csinos volt, de nem ribancos! dehát igen valószinûleg az irigység az..
Jó, de linkelnél képet is, te kb. kirõl gondolod azt hogy szép, ízléses, amit mások ribancosnak gondolnak?
A kérdező hozzászólása: http://data.whicdn.com/images/25587321/tumblr_m1ijl9u7g91qg4.. pl õk?
A kérdező hozzászólása: http://data.whicdn.com/images/17929672/tumblr_lurpe1TPpF1qdw.. vagy õ:D attól még nem ribanc valaki mert felmer ilyet venni, de fogadjunk mindenki egybõl azt írná rájuk..
Nincs ezzel az öltözködéssel semmi baj ha olyan alkalomra vesszi fel. ( Buli, bál, vmilyen rendezvény, szülinap stb...) De ha egy átlagos hétvégén látok egy ilyen csajt felöltözve a városközpontban egy szabadtéri kávézóban néhány kopasszal taggal, akkor teljesen jogos hogy az emberek ezt mondják.
Az a kérdés hogy ezt mennyire korához illõen teszi ezt. például 12 éves ízlésesen magassarkúba öltözött lány ribanc mert ilyen korban nem kell magassarkút hordani. De egy ugyanilyen 16 évesre már inkább a jólöltözött jelzõt használnám

Miért hívják az iPhone-t szifonnak?

Hallottam azt a kifejezést, hogy a "szifonom", nem tudtam mire gondol, és mondta, hogy az iPhone-ja.

Legjobb válasz: az iphone nem szifon! a szifon a kamu iphone (kinai ocskavas)

az iphone nem szifon! a szifon a kamu iphone (kinai ocskavas)
http://www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=sciph.. kb ugyanugy néz ki mint az igazi almás fone-ok csak sokkal szarrabbak! (enyhe kifejezés!) volt szerencsém kipróbálni! xDDDD AZT HITEM OTT KAPOK INFARKTUST! Egy igazi Iphone 4-el egy Sciphone nem lehet összehasonlitani! egy kalap szar a szifon aki kitalálta az nem volt normális, inkább egy régi nokia 3310-es is jobb mint egy szifon :D
Szerzöi jogi okai vannak . A apple nagyon durván nekiment 2008-ban a zug-iphone lapoknak , igy magyarországon ezt találta ki valaki, aki a lapot azóta is üzemelteti , igy elkerülve a szerzöi jogi problémát .. És azóta rajta maradt az iphone-on . Egyfajta vicces szleng a nevére.
Az elõzõ hozzászólóval ellentétben ez a valós ok : http://szifon.com/
Ha magyarul kimondod az iPhone-t akkor ifon-t mondasz, innen már csak odabiggyesztesz egy sz betût és voila kész a szifon (tehát ez magyar kifejezés) amirõl a többiek beszélnek az a "szájfón" ami ugye iPhone kópia.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!