Találatok a következő kifejezésre: Miert faj noknek a szules (3 db)

Miert faj a noknek a szules? A ferfiak miert nem szenvednek meg a gyerekert? Igazságos ez?

Legjobb válasz: Nem az volt a kérdés, hogy megérte e, hanem miért fáj a szülés? Nekem is van gyermekem és természetesen megérte, még többet is szenvedtem volna érte!

Nem az volt a kérdés, hogy megérte e, hanem miért fáj a szülés? Nekem is van gyermekem és természetesen megérte, még többet is szenvedtem volna érte!
:) ))) Ez a természet rendje, nincs mit tenni. Azért a férfi is megszenved a maga módján. Megteremti a család számára azt amit kell, vigyáz rátok egy életen keresztül. Az igaz, hogy a szülés nekik nem fáj, de közben majd meg õrülnek az izgalomtól, idegességtõl, eleget aggódnak õk. 27 hetes kismama
Én ezt nem nevezném szenvedésnek! azért szülünk mi nõk, mert ha a férfiak szülnének már kihalt volna az emberiség:) Szerintem így vannak jól leosztva a "lapok".
Sziasztok!Miért kell egymást szekálni édesanyák vagytok?!Mind a két félnek igaza van!A férfiak igazán akkor tudják meg , hogy mennyit szenved a nõ mikor bent vannak a szülés allatt és látnak mindent.Igen nagyon fáj , de csodálatos dolog(bûszke voltam magamra, mert világra hoztam a babámat)Elfelejtettem minden fájdalmamat (elhietitek volt benne részem)mikor a mellkasomra fektették a babámat.A férjem bent volt mind a két szülésnél és azt mondta a barátainak, hogy uraim mi ebbõl semmit nem birnánk ki le a kalappal a hõlgyek elõtt!
Egyetértek az elõttem szólóval! Annyit tennék csak hozzá, hogy a világ összes kincséért sem "adnám oda" a férfiknak ezt a csodálatos élményt, érzést! Fáj, de akkor is megéri!
Akik lepontozzák az válaszadókat azok nem tudják értékelni a baba világrahozását!Ha ránéztek a gyerekeitekre nem gondoljátok azt, hogy(istenem megérte)ezek szerint nem.
Ez a természet rendje. Viszont a szülés egyáltalán nem a világ legcsodálatosabb élménye, érzése, mint ahogyan az elõttem szóló írta. Amennyiben Õ így gondolja akkor kívánom, hogy minden nap szüljön egyet! :) A "végeredmény" a csodálatos!!
Hogy lehet ekkora hülyeséget kérdezni? Te hány éves vagy 10? Mert akkor még talán tolerálható a dolog. Amúgy én sem adnám át a szülést a pasiknak és igenis szenvednek, csak nem fizikailag hanem lelkileg. Legalábbis az én férjem végig bennt volt és bizony nagyon aggódott értem is és a babánkért is! Másrészt a szülés igenis nagyon nagyon fáj, és egyáltalán nem csodálatos! A csodálatos az amikor kibújik a baba, elmúlik a kín, és megfoghatod a saját gyermekedet. És amúgy úgy hallottam, hogy van akinek tényleg nem, vagy csak alig fáj a szülés, de ez a ritkább. Attól leszel édesanya, hogy átéled a szülés minden pillanatát. Hát ezért fáj a nõknek többek között.
Azert a nok szenvednek, mert a vilag kezdetekkor, amikor az ur megtiltotta evanak es Adamnak, hogy arrol a bizonyos farol tilos enni, megis kisertesbe estek, Eva volt a bunosebb, ezert az ur azt mondta, hogy az asszony kinok kozt fogja vilagra hozni a gyermeket, hat ezert.
A felegynesedés miatt van. Az állatok könnyen szülnek. Ez ugyan az tökbe, mint amit a biblia mond. Ez az ára annak hogy emberek vagyunk, tudatosak. És szabad a két kezünk, amivel pl. köthetünk kissapkát. Pár óra szenvedés, de van mikro, toronyház meg multiplex. Mi jártunk jobban! Ja, a férfiak dolga ezeket megépíteni nekünk! Szenvednek õk ott eleget, a mélyben, a napon meg a fõnök asztala elõtt.
Én sem adnám át nekik ezt a , , szenvedést"!Érdekes, hogy az életem legborzasztóbb napja volt a legcsodálatosabb is.Még mindig vegyes érzésekkel gondolok vissza, pedig ennek már 7 hónapja...
Azt hiszem értem mire gondolsz. A pasi gondol egyet, elhagyja a családját, és többé nem kell törödnie a gyermekével. Nem az õ dolga megteremteni az anyagiakat, megszervezni a gyermek életét. Õ csak éli a saját világát, a nõk akik egyedül nevelik gyermekeiket, örülhetnek ha az apa ránéz a gyermekükre, és fizeti a gyermektartást. Most nem az olyan apákra gondoltam, akik törödnek egy válás után a csemetékkel. Szülés fáj, ez tény, de nem adnám át a 9 hónapot mig bennem növekedett, a szülés csodáját a férfiaknak. Sem a felnevelésüket. Szóval a férfiaknak könnyebb bizonyos téren, ugyanakkor más téren meg nekik nehezebb. Igy osztották le a lapokat, ezt kell elfogadnunk.
Én igazából nem a Bibliával magyaráznám. Valóban élettanilag alakult így. Mikor még nem egyenesedtünk fel, állítólag nem járt ekkora szenvedéssel, mert a csípõnk más helyzetben volt. Ahogy felegyenesedett az ember, a csontozata is átformálódott, a medencecsontok közt szûkebb lett a hely és emiatt fájdalmas a születés. Azt olvastam, hogy ezért is egyre több a téraránytalanság miatt végzett császár, mivel egyre magasabb lesz az emberiség és egyre nagyobb babák születnek. pl õseink csak 150 cm átlag magasságúak voltak. Ezért elõbb-utóbb nem leszünk képesek megszülni normál úton a babáinkat, persze ezt mi már nem érjük meg, még az unokáink sem. Nem gondolom, hogy Évára kellene ezt is fogni vagy belelátni más dolgokat. A születés csodáját pedig nem befolyásolja, hogy valaki normál úton vagy császárral hozza világra kisbabáját, bár én utóbbin nem estem át. 3. babáját váró 24 hetes pocis
Éva anyánkat kéne megkérdezni! Fájdadalommal szüld gyermeked! A férfira ez vonatkozott: Ne teremjen a Föld csak kórót és bogáncsot! HOMLOKOD VERÍTÉKÉVEL KERESD MEG A KENYERED! Meg is teszik szegények, szenvednek értünk egész életünkben! Mi ahhoz az a pár óra? S meghalni is a férfiak mentek, amíg volt még miért.
-Azért fáj, hogy jobban értékeljük a gyerekünket. -A férfiak "szenvedése" hogy nem szexelhetnek /hozzáteszem sokan megoldják házon kívül :P/ vagy hogy sokat dolgoznak és stresszelnek, hogy helytállanak családfõként meg sem közelíti a nõkét, talán ezért is felejtik el sokan közülük, hogy van gyerekük... -Nem, egyáltalán nem igazságos!!!
Van olyan hely, ahol a nõ szül, a férfi meg szenved. Kiabál. Jajjgat. Aztán amint megvan a gyerek a nõ felkel, s ápolja a férjét, valamint ellátja a népes nézõ-(vendég)sereget. Azt mondják, magukra veszik a fájdalmat.Van aki még be is lázasodik.
ha azt vesszük a maguk módján a férfiak is megszenvednek a gyerekért.pl:aki nem szeretkezhet már a terhesség alatt sem, és még utána se nagyon akar-igaz nem ér fel a szülési fájdalommal, de egy szexmániásnak ez is "fáj".Vagy van olyan akinek muszáj 2 munkahelyen dolgozni, vagy épp a kényelmes munkáját egy keményebbre/strapásabbra váltani....-ez sem kutya.És talán a legnagyobb szenvedés számukra az, ha bent vannak vajúdás közben és látják, hogy szívük szerelme szenved és nem tudnak segíteni rajta. konkrétan az hogy miért fáj a szülés, az elõttem szólóak nagyon is jól leírták-nem okoskodom tovább :-)
A tudományos válasz valami olyasmi, hogy a szülés, élettanilag jár fájdalommal. A születés során olyan hatások érik az anyát és a babát is, amelyek segítenek (majd) a tejtemelésben és a szervezet regenerálódásában, a babának pedig a külvilághoz szokásban. Én négyszer éltem át a szülés fájdalmait, így talán nem tûnik okoskodásnak, ha amondó vagyok, hogy a nõk többnyire nem szülni akarnak, hanem gyereket szeretnének. Ez a hozzávezetõ út. Ezt igazságosnak, vagy igazságtalannak tartani, épp annyira felesleges, mint az idõjárásra haragudni, ha hét közben süt a nap, hétvégén meg zuhog az esõ...:-D
A kérdező hozzászólása: Nekem is van egy 11eves kislanyom, tehat nem vagyok 10eves! Az en parom nem volt a szulesnel es a noverek is parasztok voltak! Es sajnos a gyerekem apja sem torodik a gyerekevel! Lehet, hogy rossz helyen voltam rosszkor? Tehat ezert kerdeztem, hogy ez igazsag? Szerintem az en esetem nem egyedi! Amugy en is csodanak tartom a kislanyom, attol eltekintve, hogy egyedul csodalom a csodamat:) )
A féfiak belehalnának a szülésbe... Amúgy valóban butuska kérdés, kb olyan, hogy miért kék az ég... Így vagyunk megteremtve, ez a természet rendej, és én örülök ennek. Én sem megyek ki fát vágni, füvet nyírni, kocsit szerelni, és még sorolhatnám... Férjem viszont hajnalban kel, napi 16 hórát dolgozik, éjjel ér haza azért, hogy legyen mibõl pelenkát venni a gyerekenk-ez is igen nagy áldozat, és szerintem nagyobb, mint kihordani és megszülni egy gyereket... Amúgy én szülnék minden nap, én nagyon élveztem, és már várom a következõt 18 hét mulva, majd a harmadikat rá két évre.)
Jah, hogy mindenkinek a hasznos válasza le lett szavazva. Értem. Más magyarázat nem is kell, rájöttem magamtól is, hogy megint valami gyökér szabadult be ide aki hozzászólni nem bír mert nincs annyi esze, de a normális válaszokkal sosem ért egyet.
Elsõ vagyok. Miért lettem leszavazva? Nem zavar, csak magyarázatot szeretnék, hátha én is tanulok belõle.
Mindegy, majd 10 év múlva másképp gondolod úgyis.
Na, látod, te magad is felismerted, hogy a testi érettség nem egyenlõ a szellemi és lelki érettséggel! A te korodban szinte mindenki így gondolkozik és ez így van rendjén! Majd, valamikor 18-25 éves korod között, amikor a te felnõtté érésed befejezõdik (mindenki más ütemben fejlõdik), rájössz, hogy az életben a legnagyobb csoda a gyerekvállalás! Nincs az a kellemetlenség, fájdalom, ami vissza tud tartani egy nõt a terhességtõl és szüléstõl! Egyébként pedig az egész 9 hónap elrepül, a napi kellemetlenségek abszolút elviselhetõk, a szülõszobán töltött néhány órából sem feltétlenül a rossz emlékek maradnak meg (kivéve, aki szeret mindent túldramatizálni, de ez másik téma:) és a felszedett kilóktól is meg lehet szabadulni. Marad viszont egy csodás kis lény, aki csak tõled és az apukájától függ, akiért ha kell, akár felnõttkorában is az életedet adnád. Hát ezért örülünk annyira, amikor teherbe esünk!
Mert mindent ki kell próbálni:) én férfi vagyok de ha nõ lennék én az Atya Úr Istennek sem csinálnék gyereket, nem szenvednék azzal a sok nyûggel, még szerencse hogy a nõket sokszor meghatja a sok kis apróság:) Ha nem vállalod be ezt fogadj vkit örökbe:) mindenki jól jár...
14 leszek 3. án és én nem így gondolom egy baba csodálatos szinte bármit vállalnék érte
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! (:
Senki nem jön azzal. Mindenkinek más az értékrendje. Neked is. Csak te nem a kérdésre válaszoltál.
Valószínû majd jól kioktattok, de nagyon nem tudom elképzelni ezt az egészet magamnak, pedig 23 vagyok. Most ne gyertek azzal hogy majd 5 év múlva.
Hát 13 éves korom tájt én is így gondoltam. Igazából a felnõtté válás és az érettségnek az egyik jele az, ha az ember rájön, hogy azért az apróságért semmiség az a fájdalom amit akkor át kell élniük, mert bõven megéri érte.
Én például a második válaszoló uraságot jól fejen rúgnám.Én is babát várok és nincs is attól jobb érzés amikor megszületik egy kisbaba.Sokat gondolkodom hogy milyen lesz ha megszületik hogy fog kinézni.Ezt szerintem az tudja akinek gyermeke van és nem hogy szenvedett a szüléssel és a terhesség idõszakával hanem még az életét is odaadná érte.:) Én ugy gondolom hogy a 2 válaszolónak vagy nincsenek szülei és nem tudja becsülni az életét.Pedig bizony teveled is megszenvedett az édesanyád..... Kedves kérdezõ ez teljesen természetes hogy ez a téma téged még megrémít.De ha eljön a te idõd is örülni fogy és várni hogy megszülessen.

Miért a nőknek fáj minden? Pl: szülés, menstruáció, szüzesség elvesztése .

Miért a nőket bünteti az Isten?

Legjobb válasz: Miért lenne ez büntetés. Más a szervezetünk, ennyi. No meg mi sokkal jobban bírjuk a fájdalmat. Képzeld el, ha a pasik menstruálnának, összedõlne a társadalom. Minden pasi táppénzre menne, és meg akarna halni havonta egy hétig. No meg a feleségük barátnõjük is, aki kis teát visz nekik amíg haldokolnak. :D

Miért lenne ez büntetés. Más a szervezetünk, ennyi. No meg mi sokkal jobban bírjuk a fájdalmat. Képzeld el, ha a pasik menstruálnának, összedõlne a társadalom. Minden pasi táppénzre menne, és meg akarna halni havonta egy hétig. No meg a feleségük barátnõjük is, aki kis teát visz nekik amíg haldokolnak. :D
ha már itt tartunk én azt nem értem miért mi vagyunk a gyengébbik nem?lehet hogy a férifak ''erõsek'' meg õk végzik a nehéz fizikai munkát, de ha megkéne szülni egy gyereket hát na.nem véletlenül magasabb a nõk fájdalomküszöbe a férfiakénál
Nõként mondom, hogy ne nyavajogj. Egy faszinak szerinted mennyire kellemes érzés egytõl tízes skálán, ha tökön rúgják? "Normálisabb esetben" ha verekedés tör ki, ha faszit rúgják/ütik péppé, ha pedig nem áll ki magáért? "Szerencsétlen kis balf'sznak", "hülye kis b'zinak" lesz titulálva. Õk végzik a nehezebb fizikai munkát. A férfiak nem húzhatnak fel akármit; ha egy lányka fiús ruhába bugyolálja magát, az rendben van, "belevaló, vagány"; fordított esetben "langyos homár". Mindezek mellett rájuk is egy tonna társadalmi elvárás nehezül - szóval hagyd abba a nyivákolást, nekik sem fenékig tejfel az élet.
"Miért a nõket bünteti az Isten?" Ha már így kérdezed, akkor tudod, az alma miatt. Amúgy nem csak õket bünteti, és nem nekik fáj minden.
Egyetértek a kérdezõvel valamilyen mértékben. De 1es ne általánosítsunk. Nem minden férfi végez fizikai munkàt az irodákban a 70% pasi. A közértben is egyre több pasi eladó van. A másik meg hogy ha egy nõ alá rúgnak legalább annyira fáj mint egy pasinak a tökönrúgás. Arról nem is beszélve hogy a verekedésben, balhéban sem viszi mindegyik vásárra a bõrét egy nõért sõt.. a nagyja nem. Hálát adok az égnek hogy nekem egy igazi férfi a férjem külsõleg és belsõleg is.
Mi van, ha azt mondom, hogy nekik is nap-mint-nap helyt kell állniuk, és bizonyítaniuk, hogy érdemesek arra, hogy "férfinek" titulálják õket? Aki nem felel meg az nõk (többsége) által elvártaknak, vagy alul teljesít, már szóra sem méltandó? Igen, bizony, az ilyen már ássa is el magát, pfuj. Lásd, a rakat GyK-s kérdés, amivel naponta bombázzák az embert: a pasik miért nem tudnak udvariasak, kedvesek lenni? a pasik miért ilyen buták? miért nincs több jóképû, sportos pasi? miért van ennyi mimóza pasi? Miért nincs már 'igazi férfi' sehol? címû kérdések hada. Általánosítás általánosítás hátán.
A ritka események (szülés, szûzhártya) tényleg a tökönrúgással összemérhetõ dolgok. A menstruáció valóban szívás, viszont cserébe a férfinek el kell viselnie a menstruáló nõt. Gondolom a kedves posztoló sem lehet könnyû eset, ha még gyakorikérdéseken is rinyál.
Lehet, hogy ezek fájdalmasak, de mégis megéri. Mert csak mi nõk tudunk szülni és a szívünk alatt hordani egy új kis lényt. Ez pedig a legnagyobb jutalom a világon.
mert Isten férfi
A kérdező hozzászólása: Oh te jó ég, még nem szültem de baromira félek mi lesz akkor ha megindul a szülés. Uhh. Nem adnak fájdalomcsillapítót?
Nõként mondom, hogy ha a terhességet át lehetne adni a férjemnek, simán megtenném. A szülés meg...hát kvra fáj. Meg lehet ezt utólag ideologizálni, de gyakorlatilag élve szakadsz szét, a szép része az, amikor vége van.
#1: mert ugye egy normál átlag pasit minden hónapban egy héten keresztül verik meg tökön rúgják, igaz? Azt meg inkább ne hozd fel, hogy a külsõvel kapcsolatban melyik nem iránt nagyobb a társadalmi elvárás. Ha egy férfi munka után koszos munkásgatyában megy haza, nem szólják meg. Ellenben egy nõt? Bár a válaszod alapján kétlem, hogy nõ vagy. Csak egy felháborodott férfi. A férfiaknak nem kell havonta egy hétig hasgörcsöket elviselni, miközben alul csordogál a vér. (És eközben senki ne lássa rajtad, hogy bármi bajod van.) Egy férfinek nem kell egy komplett gyereket kitolnia magából, miközben majdnem szétreped. Most csak az orvostudomány fejlõdésének köszönhetjük, hogy nem hal bele az anyák jelentõs része a szülésbe. Ezt azért egy tökönrúgással nem lehet egy lapon említeni. #8: egy menstruáló nõt elviselni közel sem olyan teher, mint ha menstruálnál. Mindezt férfiként mondom. Bár a vallási hivatkozás nélkül is feltehetted volna a kérdést.
Szerintem inkább a férfiakat bünteti az Isten azzal, hogy nem lehetnek terhesek, és nem élhetik át azt a csodás folyamatot, ami bennünk végbe megy. Ahogy növekszik a mi kicsikénk. Egyszer megkérdeztem a párom, ha férfi létére szülhetne, vállalná-e. És igen volt a válasz. Tehát ha ezeket büntetésnek éled meg, akkor vedd úgy, hogy cserébe kaptál egy hatalmas jutalmat.
Elõzõ- Azért nem kell átessünk egybõl a ló túloldalára. Egy általános kérdéstõl/témától átsiklunk olyan sztereotípiákra, melyeket gyakran felesleges felhozni ( az általad leírt hanyag, gerinctelen, stb. férfiak ) , mert : 1. Sokan provokációnak veszik és elindul egy olyan lánc, amely végeláthatatlan vitaként folytatódik. 2. A kérdés alapvetõen nem errõl szól. 3. Lassan, de biztosan eltérünk a kérdés tárgyától. Tehát a kérdés tárgya a nõk fájdalmainak az eredete volt, valamint esetleges célja, szerepe, stb. Ha erre a kérdésre akarunk válaszokat és perspektívákat, akkor elsõ lépésként hagyjuk ki ebbõl a férfiakat és a férfiakkal kapcsolatos sztereotípiákat, mert nem azok fognak minket elõrébb vinni. Amíg azzal dobálózunk, hogy ki szenved többet és ki tehet arról, hogy a másik miért szenved és miért nem, addig esélyünk sincs tisztán látni.
Aranyosak az elõzõ válaszok és részben igazak is szerintem. Valaki írta azt, hogy rinyál a kérdezõ - hát melletted, kedves kamasz kisfiú, biztos öröm élete lehet egy igazi nõnek. Kérdés, hogy vajon megérdemled-e. A kérdezõvel egyetértek, hiszen olykor tényleg nehéz elviselni egyes fájdalmas testi gondokat, ugyanakkor mindig top-on kell lennünk a hétköznapokban is, smink, harisnya felszalad, magas sarkú viselése, pedikûr, rendszeres nõgyógyász, gyakori felfázás veszély, rossz minõségû cipõk a boltokban, nagyobb hajlam a hízásra, stb. Nagyon tisztelem a férfiakat és kedvelem õket, de ha már egyszer egy tûszúrástól-urológustól-popsi kúptól rinyálnak, akkor nem tudom, hogy a fájdalom küszöbük hol lehet. Azért arra kíváncsi lennék, fõleg a gerinctelen, családjukat faképnél hagyó férfi egyedeket kérdem, hogy õk vajon fel tudnának nevelni két gyermeket egyedül min. 20 évig úgy, hogy közben az elvált házastársuk kibúvókat keres és külföldre menekül csak azért, hogy ne fizesse a gyerektartást? - s mindez csak azért, mert más szexuális igényei lettek?? Fiúk, ha a ti anyátok olyan viselkedésû és hozzáállású lett volna a családjához, mint amilyenek ti vagytok mostanában, akkor ti max. a utca emberei lennétek és tele lennétek betegségekkel! Ennyit a nõk tiszteletérõl.
A gerendára.. bocsi ez kimaradt
Nekem sajna volt benne részem hogy milyen... gimnasztikáztam és tárt lábbal estem rá... 3 napig megmozdulni se bírtam nem légbõl kaptam hogy fáj hanem megéltem
Mindennek van elõnye és hátránya is.
10-es. Nem általánosítottam, csak amennyit a Kérdezõ. (Haha.) Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet mindenkit egy kalap alá sorolni. Viszont azzal már korántsem értek egyet, ha alánk rúgnak, fáj-e annyira, mintha fasziból lennénk. A többit ne is firtassuk, elõzõleg már leírtam a véleményemet.
Azért mert mi vagyunk az ERÕSEBB nem! És erre igenis legyünk büszkék:-)
8-as :-D :-D :-D Az Isten a nõket "bünteti" azzal is, hogy megélheti azt a csodát, mikor elõször a testébõl, majd a testével táplálja a gyermekét. Magához ölelve azt a kis puha szuszogó életet, mikor eteted..... Mennyország. Ez nem büntetés!!!! Kérdeznél meg valakit, aki már mondjuk 15-17 éves, és nem jött meg a vérzése. kézzel lábbal kapálózik utána. Szüléssel kapcsolatban én azt mondtam mindig, inkább szülök egy gyereket, ( pedig 4 kiló volt mindkettõ és megszültem) mint fogfájással vergõdjek.
A kérdező hozzászólása: De gondolom nem havonta rúgják õt tökön. Amúgy nem riványkolok csak érdekelt. Amúgy meg a mai társadalomban õk se végeznek nagy fizikai munkát lásd elhízott emberek.
Próbálj meg álló pénisszel hugyozni, farmer nadrágban erekció közben járni megtudod hogy az se kellemes :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!