Találatok a következő kifejezésre: Miert ejszaka el a (18 db)

Miért zsibbad el a karom éjszaka?

Éjszaka 2-szer 3-szor arra ébredek, hogy a jobb karom annyira ki van fordulva, hogy t?b?l elzsibbadt, és a másik karommal fogom meg és teszem arrébb, mert egyáltalán nem tudom mozgatni. Ez mennyire normális?

Legjobb válasz: Szerintem azért zsibbad el mert rajta alszol. Nekem is van amikor reggelre annyira elzsibbad hogy a másik kezemmel teszem arrébb.

Szerintem azért zsibbad el mert rajta alszol. Nekem is van amikor reggelre annyira elzsibbad hogy a másik kezemmel teszem arrébb.

Miért él a 2 hónapos törpenyuszim éjszakai életmódot? Ha éjszakára kiteszem a ketrecét a másik szobába az megoldás lehet?

Az a helyzet hogy nyuszikám képes végigaludni egy egész napot, és éjjel rákezdi a randalírozást a ketrecben, hiába veszem ki egy kicsit szaladgálni.Mivel a szüleim csak úgy engedték meg hogy az én szobámban legyen ezért éjjel nem tudok t?le aludni.Remélem nem zavarom meg vele szegényt ha éjszakára kiteszem a nappaliba.

Legjobb válasz: Nem sokat tudok a torpe nyulakrol viszont az apro ragcsalokrol annal tobbet. Miutan kulonbozo fajtajuak de az alaptulajdonsagok ugyanazok el kell szomoritsalak, hogy a kis ragcsalok jo nagy resze (pl. horcsog, tengerimalac stb) ejszakai allat. Nappal edesdeden szenderegnek es ejszaka van a buli. Nem hiszem, hogy megzavarod ha kiteszed a szuret. Ez ot ugysem erdekli csak az, hogy meglegyen az amivel "ledolgozhatja" a mozgasigenyet.

Nem sokat tudok a torpe nyulakrol viszont az apro ragcsalokrol annal tobbet. Miutan kulonbozo fajtajuak de az alaptulajdonsagok ugyanazok el kell szomoritsalak, hogy a kis ragcsalok jo nagy resze (pl. horcsog, tengerimalac stb) ejszakai allat. Nappal edesdeden szenderegnek es ejszaka van a buli. Nem hiszem, hogy megzavarod ha kiteszed a szuret. Ez ot ugysem erdekli csak az, hogy meglegyen az amivel "ledolgozhatja" a mozgasigenyet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül kiteszem éjszakára:) Csak az a baj hogy ha kiteszem sem engedhetem ki a ketrecbõl, mert felügyelet nélkül nem merem kinnt hagyni. Pedig úgy volna neki a legjobb...

Miért éjszaka jön elő mindig a betegség, csak nálunk van ez így vagy van benne valami logika?

Lányom harmadjára lett náthás-köhög?s az elmúlt másfél évben, mindig este 10körül kezd?dött, esti fürdetésnél még semmi jele nem volt, éjszakát átköhögi, reggelre mindig jobb a helyzet, napközben is. Miért éjjel jön el??

Legjobb válasz: Pontosan a miértjét nem tudom, de ez minden testi dologgal így van. Pl a szülések, halálozások legtöbbsége is este, éjszaka történik. ìgy a belázasodás, betegségek is. Biztos filmekben hallottad, "ha ezt az éjszakát túléli akkor van remény". ez így van. Mondjuk lányomnál inkább délután szokot kezdödni, délelött még semmi baj majd estére már totál beteg.

Pontosan a miértjét nem tudom, de ez minden testi dologgal így van. Pl a szülések, halálozások legtöbbsége is este, éjszaka történik. ìgy a belázasodás, betegségek is. Biztos filmekben hallottad, "ha ezt az éjszakát túléli akkor van remény". ez így van. Mondjuk lányomnál inkább délután szokot kezdödni, délelött még semmi baj majd estére már totál beteg.
Azért, mert fekve jobban nem kap levegõt, jobban bedugul az orr, és irritálja is a lerakódott váladék a torkát. Vegyél hidegpárásítót, jobb lesz a helyzet.
Nálunk is mindig éjszaka jön elõ a betegség és nem csak a nátha, hanem a fülfájás a hányás és minden. Amikor jött a foguk az is csak este fájt. Mi okozhatja passz, de biztosan van rá valami magyarázat. Hátha tudja valaki.
Nem akarlak megijeszteni, de nálam így kezdõdött az asztma. Persze lehet hogy nálatok nincs, sõt remélem. De minden éjjel befulladtam, így derült ki.
Az én fiam is többnyire estére lesz beteg, sõt elég gyakran a hét végére.
Két megjegyzés, tapasztalat, nem csak a kérdezõnek, hátha valakinek segítek vele: 1. Én egyszer jártam így, hogy éjszaka végig köhögtem, nappal szinte semmi és doktornõm azt mondta, menjek allergia-vizsgálatra, mert azt tanulták, aki éjszaka köhög, allergiás. Kiderült: porallergiás vagyok. 2. Érdemes megnézni a betegségek lelki okait is (Én Louise L. Hay könyveit használom erre, de sok irodalom van neten is más), mert sokszor tudunk segíteni az életmódunk, a hozzáállásunk segítségével. A gyermekek asztmatikus betegségei hátterében gyakran házassági gondok, párkapcsolati problémák, szülõk közötti feszültség vagy hangos veszekedés áll, sajnos sok példát fel tudnék sorolni az ismeretségi körömbõl. Akinek rendezõdött a kapcsolata, rendezõdött a gyerek állapota is. Kinõtte :-) Jobbulást a gyerkõcöknek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat, nálunk nincs túl sok vita, minden rendben családilag, viszont most kezdte a bölcsit és jön 4 foga egyszerre, doktornõ szerint sima nátha, majd még jobban figyelek a porra, szellõztetésre, párologtatásra, de nem üres köhögés ez, inkább a slájm irritálhatja a torkát.


Napközben nincs el a babám. Megetetem félóra és megint sír. Tejem van, vagy nem elég neki? De este miért jó? Át alussza az éjszakát.

6hetes . Még szoptatom.

Legjobb válasz: nem az éhségtõl sír, hanem mert ilyen fajta :) az enyém még mindig sírós, 8 hónapos 6hetes babák még nincsenek el

nem az éhségtõl sír, hanem mert ilyen fajta :) az enyém még mindig sírós, 8 hónapos 6hetes babák még nincsenek el
Próbáld ki, hogy ha sír, pelust cserélsz neki, lehet pisis, csak annyira jók ezek a pelenkák, te nem érzed, de õ igen. Én így vagyok a babámmal, megetetem, vállra teszem, sír, akkor kicsrélem a pelust, megint vállra veszem, megnyugtatom, s 1 órát elvan, de utánna megint éhes, s kezdõdik elõrõl.
Nem vagy egyedül:-) Az én lányom is csak akkor "van el", ha a babakocsiban, vagy az autóban van. Ráadásul hasfájós, ma du 5-tól fél 7-ig ordított, majd aludt egy kicsit, de már megint fent van. Õ 2-3x is eszik éjszaka, 8 hetes múlt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Most már nem is vagyok elkenõdve .

Miért pisil be a szobatiszta szuka és kan kutyám éjszaka? Mit tegyek, hogy ne forduljon elő többet?

Családi házban lakunk,nappal semmi gond nincs kikérezkednek,de éjszaka mind a kett? bepisil.

Legjobb válasz: Mert túl hosszú az eltelt idõ? Unatkoznak? Kikérezkednek, csak nem veszitek észre, mivel alszotok????

Mert túl hosszú az eltelt idõ? Unatkoznak? Kikérezkednek, csak nem veszitek észre, mivel alszotok????
Mennyi idõsek a kutyusok? Nekem is családi házban van benti kutyusom, kb. 1-1, 5 éves koráig még elõfordult, hogy hajnalban ki kellett mennie. Mondjuk õ jelzett... Most úgy van, hogy késõ este 9 körül kiengedem és reggel kb. fél 7-ig bírja, sõt hétvégén van, hogy velünk együtt kel 8-9-kor. Próbáld meg minél késõbb mielõtt lefekszel kiküldeni õket, reggel pedig korán. Ha nagyobbak, akkor ki kellene bírniuk az éjszakát.
Nekem is csinálják, panelben vagyunk. Általában az utolsó pisikaki éjfél, 1körül van, mert jelenleg itthon vagyok velük, majd ha lesz munkám ez másképp lesz, a következõ olyan reggel 8-9-10 és simán megcsinálják éjjel azt, hogy többször is bepisilnek, volt hogy be is kakiltak. És nem, õk valamiért nem jeleznek nappal sem, nem is értem, hogy miért.. Soha nem jelzett a 3bõl kettõ, úgyhogy erre én is kíváncsi vagyok mitõl lehet.
Nah akkor van egy nagy félreértés :D Az a kutya aki bepisil nem szobatiszta :) Figyelj oda a rendszerességre. Próbáld meg õket még kivinni a kertbe mielõtt lefekszel egy ucsó pisi re.
Na ez érdekes. A szobatisztaságnak már rég ki kellett volna alakulnia, sõt nekik maguknak is van egyfajta igényük a tisztaságra, én úgy látom. Fûtött kutyaól vagy kamra, mert gondolom nem kellemes már minden reggel felmosással kezdeni... Az enyém 4 éves, állandó kinti, viszont most hogy hidegebbek vannak behozom, ráadásul a hálószobámba. Van hogy este 8-tól bent van, reggel 5-ig, és soha nem pisilt még be. Kb. kétszer fordult elõ hogy odajött és puszikkal felkeltett hogy eresszem ki, egyébként végigalussza.
Lefekvés elõtt, illetve ébredés után az elsõ dolgod legyen sétáltatni!! Én is így csinálom, bár az én kutyám kölyök, és éjszakára kutyapelenkája van.
Reggel egy megszokott idõben adj neki enni, utána nincs nasi! Kiengedem, napközben kijár, ott pisi/kaki. Este 6-ig elõtte hagyom a vizet, utána elveszem, reggelig nem fog kiszáradni. Utolsó pisi 9-10 körül, utána mivel a hólyag üres, és nincs ami ürüljön, nem lesz pisi. Évek óta így csinálom. Mind a 4 kutyámnál mûködött az elsõ pillanattól kezdve, tulajdonképpen ezzel a biológiáját szabályozod be.

Miért nem alussza át újra az éjszakát? Nem fogadja el a vizet.

Tudom, rengetegszer volt már ez a kérdés, de akkor sem értem..

Legjobb válasz: Akár éhes akár élményszopira vágyik egy 4 hós mellé még mindenképp felkelnék. Egy 10 hóshoz már nem és le is fog szokni róla. Ettõl nem kell félni A vizet azért nem fogadja el mert nem arra vágyik.

Akár éhes akár élményszopira vágyik egy 4 hós mellé még mindenképp felkelnék. Egy 10 hóshoz már nem és le is fog szokni róla. Ettõl nem kell félni A vizet azért nem fogadja el mert nem arra vágyik.
Az én lányom 8 hónapos de én is felkelek még mellé. Szopizik és alszik tovább. Nappal már nem igényli annyira, úgyhogy én ezért is. Szerintem, ha csak 1-2x ébred északa akkor adjál neki, nyugodtan, ez teljesen normális.
Nekünk 5 hósan kezdõdött ugyanez, addig aludt éjszaka mint a bunda. Én is mindig szopiztattam és aludt tovább. Elõször csak 1x kelt, aztán már kétszer, most 11 hós és van, hogy négyszer is kel. Már ott alszik velem és így nem olyan fárasztó. Mivel mindjárt 1 éves lesz lassan rá kell magam szánni, hogy leszoktassam róla (eddig nem volt szívem), mert én úgy látom magától nem fogja abbahagyni. Lehet már korábban is megtehettem volna, de ... de így alakult. Nekem is nagyon keservesen sírt mikor egyszer kétszer próbáltam kicsit hagyni, hátha visszaalszik, de teljesen esélytelen volt.
Az én kislányom 7 hónapos, nem szopizik. 5 hónapos korától átaludta az éjszakákat, 20-8 ig. 2 hete kiköltöztem a szobájából, vissza a hálószobánkba, apa mellé. Attól a naptól kezdve újra ébredt. Muszáj volt megetetni, mert különben nem aludt vissza. Amíg evett egyik kezével a cumisüveget, a másikkal az én arcomat, államat, orromat fogta, vagy puszilgattam a kezét. Erre volt szüksége. Most 2 napja újra alszunk. Szerintem nektek is "anya bajotok" van. Szopiztaasad meg, ha úgy érzi jól magát. Még nagyon kicsi. Te kellesz neki. Egyébként az én védõnõm is letolt, hogy miért etetem meg. Ha eddig nem volt éhes éjjel, akkor most sem az. Ez volt az õ véleménye. Az enyém meg más. Megetettem és kész.

Miért dugul el reggelre az orrom minden nap (éjszaka)? Rendszeresen takarítok, a páratartalom általában 48%.

Legjobb válasz: Orrsövényferdülés > Mûteni kell. Nekem is ez van, de nem mûtettem meg. Állítólag segít.

Orrsövényferdülés > Mûteni kell. Nekem is ez van, de nem mûtettem meg. Állítólag segít.
Leggyakrabban ez az atkák miatt van, akik az ágyban tartózkodnak.Nálunk az egész családnak dugult éjjel az orra, ezért lecseréltük az összes ágynemût olyanra amibe nem költöznek bele.Akciós Tescós, nem drága.Azóta megszûnt ez a gondunk.A multkor Anyunál aludtunk, elõvette a régi ágynemûjét, mind a négyen újra dugult orral ébredtünk, úgyhogy biztos attól volt.Mi mér a matracot is szeretnénk majd egyszer valami jófajtára és antiallergénre lecserélni, de hát az azért nagyobb beruházás lenne mint az ágynemû.
A 48%-os páratartalom nagyon kevés! Érdemes párásítani.

Miért indult el most lefelé a hőm? Az elmúlt 2 éjszaka pocsékul aludtam, ma nem is tudok tovább fetrengeni. Okozhatja ez?

Tegnap és tegnap el?tt este nem ittam palástf? teát,mert elfogyott és nem kapok.Még erre is gondolok.Barátcserje kapszula is jó a tea helyett?

Legjobb válasz: Pedig hasszurka is volt,a melleim is nagyon érzékenyek.Lehet nem tapadt meg?

A kérdező hozzászólása: Pedig hasszurka is volt, a melleim is nagyon érzékenyek.Lehet nem tapadt meg?
Szia!Nem vagyok nagy görbeszaki, de szerintem az alvás nagyban befolyásolja ezt. Elvileg 6 órát kell egyhuzamban aludni ahhoz, hogy valóban értékelhetõ legyen az eredmény. Úgyhogy szerintem még ne csüggedj :)
A kérdező hozzászólása: Most találtam: A literális szakasz közepén újra ösztrogéntermelésre kerül a sor, ami a hõmérséklet 1-2 napos esését okozza. Az ösztrogén felelõs a hüvelyi nyálka termeléséért is, így ebben az idõszakban krémes állagú nyálkát is szoktak tapasztalni. Ez a jelenség ugyan idõben összeesik a beágyazódással, de ezzel nincsen semmilyen összefüggésben. Így sajnos ez alapján nem lehet egy esetleges terhességre következtetni.
A barátcserjét a mensi elsõ napjától kell szedni és nem ugyanaz a hatása mint a palástfûnek
Nat Portmant. Azért mert tetszik. :) Fõleg így: http://apricot-tea.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/07/..
A kérdező hozzászólása: 20 éves lány vagyok Elekem :DDD
off: Segítek "Én (ha pasi lennék)" on: ha pasi lennék, 1-est választanám, gyönyörû nõ *-*
És kérdezõ te f/l vagy?
Ha pasi lennék akkor: 1. 5. 6. :) mert szépek, és jó az alakjuk :)
A kérdező hozzászólása: Leginkább arcra...
A kérdező hozzászólása: Végh Béla... =D Uhh... Onnan jött, hogy nézegettem képeket sztárokról, és mind szép volt, de nem tudtam pontosan megmondani, hogy melyik a jobb, és mondom felteszem, megkérdezem, hogy ti hogy döntenétek. :D + kíváncsi voltam, hogy a többségnek milyen típusú lányok jönnek be külsõre. :)
Köszi utolsó, de a sajátommal meg vagyok elégedve :) Amúgy kérdezõ: Honnan jött, hogy ilyen közvéleményt kutass?
na most miért lenne már gond, én ismerek Végh Bélát :)
Az Eleked vagyok?:) Jól hangzik :) Én is 20 vagyok 20/L-em :D
http://www.youtube.com/watch?v=EBd-c8Tihtc Na tessék találtam N'Kara-s videot nektek :) Sokkal szebb, mint képeken.
Cheryl, vagyis az 5. Nagyon jó nõ!
Csaj vok, és, ha pasi lennék..:D akkor vagy beyonce, vagy jessica, és ne kérdezzétek miért??!!!:P Haleee
szerintem a 2. a legszebb :$ L
hú, nekem Jessica Alba régóta befutó :D egyértelmûen vele, nem gondolkodnék egy percet se, nem csak akkor, ha pasi lennék, így lányban is :D 20/L
En csak Shakirat. 34/F Azert ot mert szerintem o a legtermeszetesebb kozuluk. Meg amikor Panamaban jartam, lattam eloben es kegyetlen jo no. Smink es photoshop nelkul is. :)
a legszebb arva 2.nak van a legjobb alakja pedig shakiranak
Nincs mit :) A film is csodálatos, szerintem a legszebb történelmi film. Az Arthur király is nagyon nagyon jó, abban például Keira játszik :)
A kérdező hozzászólása: :D Valóban szép.. köszi a linket :)
A kérdező hozzászólása: Nem gondolom, tudom. =D Amúgy nem, de szerintem nagy lenne, ha így hívnának. :D
Jah, 21/N vagyok :)
Remélem nem gondolod, hogy ez az igazi :)
A kérdező hozzászólása: 21.56-os, jó a neved :'D
A kérdező hozzászólása: Várj egy órát, és rakok fel pasikról is. :D Amúgy valaki csinálhatna ilyet pasikról, ha már szóba jött. :D
6. Ha férfi lennék... Mert csak. Szép.
Nekem Jessica Alba :)
Csajoktól miért nem kérdeznek ilyeneket csak pasikban?:((((
Jessica Alba! Azért, mert sminkkel õ néz ki a legjobban (legalábbis szerintem). Smink nélkül még nem láttam, de szerintem nem rugdosnám ki az ágyamból. Nekem mindigis õ volt az egyik kedvencem :)
Elsõ: 1. Második: 6 Harmadik: 5 üdv^^
Ha pasi lennék akkor Keira Knightley vagy Shakira.Viszont aki nincs a választási leírásokban az Laurel Holloman(akivel bármikor cserélnék arcot meg hajat XD:P
csaj vagyok, nem leszbi, de szerintem nagyon szép a 6. :)
Ha férfi lennék én Keira Knightley-t választanám, 2. kép :) Nagyon nem tetszik, hogy sovány, de olyan szép arca van, még nõi szemmel is. Viszont szerintem a legszebb nõ http://starity.hu/images/celebs/200x300/simmone_jade_mackinn.. Képeken szörnyen néz ki, de a filmekben, gyönyörû. Attila, Isten ostora, ebben talán a legszebb. Õ játsza N'Karát :) A másik akit még szépnek látok: http://everyjoe.com/entertainment/files/2008/06/lisa-edelste.. Õ Cuddy :) (Lisa Edelstein) :) Teljesen heteroszexuális vagyok, soha nem tudnék nõvel lenni, ez csak vélemény. Ha pasit kellene választani: http://www.silvergoldcoincollecting.com/images/PierceBrosnan.. Õ a befutó :)
A kérdező hozzászólása: Grat. a szülõknek, Elek! :'D
A kérdező hozzászólása: Most a külsõ a lényeg, hogy az alapján... természetesen senki nem tudna választani, mivel nem ismerjük õket (max, aki csak a szexre megy).
Köszi :) )
A kérdező hozzászólása: Jessica Alba smink nélkül is gyönyörû jah, de Keira Knightley is, bár utóbbi nagyon vékony, de mégis valahogy, lennék olyan szívesen!
Láttam mind a 6-ot, csinosak, de nem ismerem õket. "ahhoz" más is kell. Igyhát egyikkel sem. 24é Ff
Jessica alba 15 F
A kérdező hozzászólása: Szép lány nagyon, akit linkeltél! :)
ilyen sorrendben. egyébként nem kellenének. nem tudnék együttélni a sztársággal és a nyûgjeikkel.

Miert ejszaka indul el a szulesek nagy resze?

Legjobb válasz: Ez állítólag még az õsember õsi ösztöneibõl maradt ránk. Persze nem mindenkinél mûködik már és mivel a szülést sok minden beindíthatja, ugyanannál az embernél sem biztos, hogy minden szülésnél bejön. Azért van, mert az állatvilág veszélyes. A szülõ nõ meg védtelen. Éjjel nagyobb a nyugalom, be tud húzódni egy eldugodtabb helyre, kevésbé észrevehetõ, ahol nyugodtabban világra hozhatja az utódot. Mármint az õsember. Aztán a "nyugodt környezetben szülni-ösztön" megmaradt máig. Ezt olvastam valahol, valamikor régen. Nekem logikusnak tûnik.

Ez állítólag még az õsember õsi ösztöneibõl maradt ránk. Persze nem mindenkinél mûködik már és mivel a szülést sok minden beindíthatja, ugyanannál az embernél sem biztos, hogy minden szülésnél bejön. Azért van, mert az állatvilág veszélyes. A szülõ nõ meg védtelen. Éjjel nagyobb a nyugalom, be tud húzódni egy eldugodtabb helyre, kevésbé észrevehetõ, ahol nyugodtabban világra hozhatja az utódot. Mármint az õsember. Aztán a "nyugodt környezetben szülni-ösztön" megmaradt máig. Ezt olvastam valahol, valamikor régen. Nekem logikusnak tûnik.
Lehet benne igazság, de sztem azért is, mert a testünk akkor pihen meg és akkor jobban kijönnek ezek a dolgok.Lsd pl izomláz, leégésnél estére fáj a bõrünk stb..nem biztos , hogy így van de sztem az ingerszegény környezet-esti jobban ellezítja az izmokat ezáltal sztem azért is indul be akkor többnyire.De ez sem mindig igaz, mert a stressz is beindíthatja
Nekem két dolog jutott eszembe. Lehet, hogy vicces, ha valaki mégis megbotránkozna rajta, attól elnézést kérek. Az egyik ok az lehet sztem, hogy a gyermek fogantatása általában este történt. Lehet, hogy pontosan ki van számolva. :D Persze ez se igaz mindenkire. A másik meg egyszerûen az, hogy a baba ki akar szúrni az anyjával és csakazért is este születik, nehogy aludni tudjon már az anyja. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!