Találatok a következő kifejezésre: Miert beszelnek egyre tobbet igy az (2 db)

Miert beszelnek manapsag egyre tobbet igy az emberek, mint pl. hús helyett husi?

Hus helyett husi

Legjobb válasz: * Miert beszelnek ...

A kérdező hozzászólása: * Miert beszelnek ...
Egyik osztálytársam is használja a -csi-t a szavak végén :) mi kiröhögjük, mint egyetlen ilyet az osztályban, és már születtek gúnyos megjegyzések is :D de husival nekem sincs bajom, az mára eléggé megszokott szerintem. Én csak ha nagyon sietek akkor írok olyanokat (és csak ha gépelek) hogy: sztem = szerintem h = hogy nekem ennyiben ki is merül a hülyeségem :)
jah és még vmi... amit viszont én is gyûlölök az a -csi becézõ, képzõ vagy nem tuodm mi... szupcsi, szarcsi stb... és ha halmozzák akkor meg aztán végkép... szupcsika kis fülcsike, kircsi kis napszemcsi... borzasztó... -.-
én fentrõl a hetediknek üzenem h a magyar nyelv nem teljes mert nincs benne jövõidõ...:P kiveszett(régebben volt) A kérdésre válaszolva pedig szerintem aranyos néha, de ha folyton így beszélsz az már nevetséges és komolytalanná tesz... am én is szoktam néha becézgetni...:P és a tejcivel meg a babácskám ruhácskájával egyáltalán semmi baj, hisz kisbabákra vonatkozik. ez a szeretet jele...:)
Ez az infantilizálódás része. Most éppen ez a divat. "Eddig édi voltam, de most már Cuki vagyok..." :DDDDD A nyelv nem változik, csak egyes részei változnak rugalmasabban, de ezek a részek folyamatosan, így nem is nagyon kell vele törõdni. Nem érdemes rajta aggódni. Aki olvasta mondjuk a Gépnarancsot az gondolkodjon el, hogy most vajon hallja-e a 50-es 60-as évek szlengjét. Sehol sincs. És szinte nincs is szó ami onnan került volna be a formális nyelvbe. Ez is elmúlik, nyomtalanul. Sajnos az, hogy agyatlanok tudunk lenni, az nem múlik el, mert ugyanazok akik most cukin beszélnek a gyerekeiket majd leszólják ha "furcsán" beszél. :DDD
Én még a magyar szavak magyar becézését elfogadom, bár nem nagyon használom, mert én is idiótának tartom. ("Jaj, tegnap olyan depi voltam, majdnem öngyi lettem...") Na de az angol szavaktól rosszul vagyok (felling, shoppingolni, lightos satöbbi). Ki is szoktam javítani, ha valaki olyan mondja, akit ki szabad. :)
Én is elájulok ezektõl a kicsinyítgetõs, nyehegõs szavaktól. Fiatal vagyok(26), nem egy begyöpösödött, idõs valaki. Kabi=kabát, naci=nadrág, köcce=köszönöm, stb... És egyre többet lehet hallani, holott szörnyû. Rendben , hogy a nyelv mindig változik, de a magyar nyelv ezek szerint hátrányára. Én azt gondolom, becsüljük meg a nyelvünket és használjuk rendesen!
SZia en Olaszorszagban elek es itt is van becezgetes..igaz az olasz nyelv nem olyan gazdag, mint a magyar de itt is valtozik a nyelv...itt pl. nagyon sokat hasznaljak a ka, -ke kicsinyito kepzot pl. gatta-cica gattina-cicacska, vagy stregha-boszorkany streghetta-boszorkanyocska, cara-kedves carina-kedveske( de lehet csinos is-mondanivalotol fuggoen).....de pl hus vagy husi, tej es tejci igy itt meg nem hallottam, igaz neha en krealok uj szavakat amin az ismeroseim vagy a parom nagyokat derulnek :) ) de en is falra tudok maszni ezektol az uj magyar szavaktol....szerintem mindez csak kenyelem, ami a magyar nyelv elkorcsosulasahoz vezet...mert ugye miert hasznalnak az egyik legszebb magyar szavunkat a "tunemenyt" ha ugy is jo, hogy "tunci"....vagy ugye tejci, udito-uccsi, unalmas-uncsi.....bar vannak szavak, amik mar szinte mindennapossa valtak....a suli, kolesz, husi, tv, kaja stb...bar en igy is ellene vagyok....foleg miota egy grillezesen egy csaj megkerdezte tolem: "Kersz a husihoz csemi ubit is???" En meg csak neztem ki a fejembol, hogy mi is az a csemi ubi....azutan rajottem....csemege uborka...nahaaaaat.....:) ))
A kérdező hozzászólása: mert a husi semmivel nem szebb, mint a tejci, nyami, stb. Szerintem. Felall a szor a hatamon mikor ilyen szavakat hallok!!! Probalok nem foglalkozni vele, de neha azert kiborulok, foleg olyan emberek tarsasagaban akiknek minden masodik szava becezo!!! De pont ezert kerdeztem, mert kivancsi voltam, hogy masnak mi a velemenye.
höh
Emberek! A magyar nyelv folyamatosan változik! Miért állunk hozzá magához a változáshoz pesszimistán? Miért ne lehetne jó egy változás, fõleg, ha ezzel színezi a nyelvet, szélesíti a szavak sorát? Ezzel nem azt mondom, hogy az elfogadható nyelvhasználatba tartozzon pl a "jaj de fincsi ez a tejci, de cukrocskát kéne csöppintgetni beléje, hogy picikét nyamibb legyen" sõt, ez így talán sok is egy mondatba:) de pl a husit miért ne lehetne használni?
Nem csak az ilyen csinált magyarosítás gáz, hanem az is, amikor egy angol kifejezést angolul több dologra is használnak, és akkor azt tükörfordítják magyarra, és úgy használják. Pl. amikor a filmr azt mondják manapság, hogy mozi. Mert ugye a movie szó mozit jelent és filmet is. És használják mindkettõre. De könyörgöm, a magyar nyelvben a mozi egy helyiség, ahol filmet lehet nézni. Rém hülyén hangzik, hogy pl. X.Y. legújabb mozijában...
Nem tudom. En is meglepodom a koszi szo "y"-al valo irasan millioszor. Nem ertem, miert van erre az idetlen beszedre szukseg. Szerintem nem kedves hanem inkabb idetlen. Mellesleg a szlav eredetu nyelvekben gyakori a becezgetes mint "ka"...es egyaltalan nem igaz, hogy mas nyelveken nem gyakori a becenevek hasznalata. Ehez mar csak annyit tennek hozza, hogy a magyar nyelv igazi teljes, gyonyoru nyelv. En azt kerdeznem, miert "trendi" szingli lenni es hasonlo mas angol szavakbol magyarositani...? Ez is idetlen.
Mert így lágyabb és kedvesebb amit mondunk.
Tiszta nyál, én kifejezetten utálom hha így beszél vki. Valaki elkezdte a másiknak megtetszett, innen meg már "trend" és hû de jó pfff
mert nem normálisak
Ez nem más, mint nyálaskodás, kényeskedés! Mert olyan "trendi" !
ez egy elég magyaros szokás a becézgetés. más nyelvekben kevésbé fordul elö. pl a név becézés is sokkel ritkább más országokban, itthon 10 emberböl 11-nek van beceneve vagy csak a nevét becézik. ez még jobb mint a mai szleng amit néha itt olvasok.
Csiripöri parisalival.

Miért beszélnek így a " sztárok" és sajnos egyre több színész is? Engem marhára idegesít, hogy minden második "szavuk" az, hogy "ööö...

Legjobb válasz: Azért, mert a celebek nem az eszükrõl és a választékos szép magyar beszédükrõl híresek. létezésük célja a hülyeség produkálása, meg az agymosott néprétegek szórakoztatása, akiket ez az beszédnívó tökéletesen kielégít. ami meg a színészeket illeti, egyre többen válnak belõlük celebbé.

Azért, mert a celebek nem az eszükrõl és a választékos szép magyar beszédükrõl híresek. létezésük célja a hülyeség produkálása, meg az agymosott néprétegek szórakoztatása, akiket ez az beszédnívó tökéletesen kielégít. ami meg a színészeket illeti, egyre többen válnak belõlük celebbé.
Meg olyan mûvésziesch a távolba révedve "ööö"-zni, mintha gondolkodna...:D Csak aztán a végén úgyis leleplezõdik, hogy nem is...
A kérdező hozzászólása: Szerintem is 100%-os a válaszotok, köszi!
Tökéletes válasz!Nem is tudok már mit hozzátenni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!