Találatok a következő kifejezésre: Miert beszelnek egyre tobbet (13 db)

Miért beszélnek egyre többben trágárul és szelng szavakat használva?

A szomszédom diplomás, vezet? beosztású 32 éves férfi és olyan ocsmány szavakat írt egy email váltásunk alkalmával, hogy elképedtem teljesen, leírta magát el?ttem, mondanom sem kell. Az egyik volt kollégám is f?nök létére, volt hogy olyan szavakat használt, hogy csak kerekítettem a szemem, hogy honnan ismer ilyen kifejezéseket.

Legjobb válasz: Nem beszélnek egyre többen így, csak egyre többrõl van tudomásunk a kiterjedt és szabad, gyors kommunikációnak hála. A 17. században is ugyanannyit káromkodtak és le is írták. Csak az nincs az orrod elõtt. ;)

Nem beszélnek egyre többen így, csak egyre többrõl van tudomásunk a kiterjedt és szabad, gyors kommunikációnak hála. A 17. században is ugyanannyit káromkodtak és le is írták. Csak az nincs az orrod elõtt. ;)
A szleng ellen sok kifogás nem lehet, a nyelv "természetes" képzõdménye, és létrejötte megakadályozhatatlan. (Már egy 2-3 tagú kis csoport is képes sajátos rétegnyelvet kialakítani.) A trágársággal önmagában nincs gond, a kommunikáció része, és nagyon kifejezõ. Szerintem sznobizmus azzal érvelni, hogy a mûvelt ember nem káromkodik. Hát hogyne tenné! Az, hogy téged nem kifinomult módon, türelmesen kritizál, hanem szándékosan megsért, az nem függ a nyelvhasználattól. Ha azt nézed, a célját eléri, a kommunikáció hatékony, amennyiben a szerzõ is ezt szerette volna. Mindenkinek egyéni vehemenciája határozza meg, miként él a nyelvével - nem feltétlenül hülye az, aki káromkodik és eszméletlenül p.raszt módon beszél valakivel. Ettõl még nem lesz szép dolog, csak általánosságban ez az, ami körvonalazódik elõttem.
kísért a gyerekkor. :D aki otthon káromkodást hallott, ha a szülei mérgesek voltak, annak nagyon nehéz levetkõznie ezt a szokást, annyira ráragadt.
Mert a szlenget néhány ember jobban megérti , és így könnyebb párkapcsolatot alakítani , és sajnos ez van .
Szerintem a szomszédod példája teljesen tükrözi a magyar közoktatás milyenségét. Diplomát ma már nem csak az értelmes, okos, mûvelt emberek kapnak, hanem mindenki.
A kérdező hozzászólása: Kedves pelgrim! Valóban igazad van, hogy szabadon dönthetünk, hogy melyik "táborhoz" csatlakozunk. Én is maradok abban a táborban, akik inkább tartózkodnak az efféle beszédtõl.
Kedves kérdezõ én is úgy gondolom, hogy nem beszélnek egyre többen trágárul és szleng szavakat használva, mégis, ha már csak egy valaki is van közelünkben, kinek talán minden második szava káromlás, az már túl sok. Fiatal koromban az én környezetemben is voltak többen akik hasonló módon beszéltek, és nagy volt az esély hogy én is átveszem ezt a szójárást, de mintha valami azt súgta volna, ne tedd ez helytelen dolog! Akkor elhatároztam, hogy nem követek ilyen példát. Most lehet hogy sokan sznobizmusra gondolnak, ám legyen. Én örvendek, hogy nem követtem a példát. Nem ítélem el azokat akik ilyen módon beszélnek, és ha dolgom van velük akkor a lehetõ legilledelmesebben szólok hozzájuk. Hol is hallottuk: „Hisz a száj a szív bõségébõl beszél.” ?
A cégnél ahol tanuló vagyok az ügyvezetõ igazgató diplomás ember és õ is szokott néha káromkodni. Nem csak a szakmunkások beszélnek csúnyán.
A kérdező hozzászólása: rugva=rúgva Bocsi!
A kérdező hozzászólása: Ezen jót mosolyogtam!!! Nem hinném egyébként, hogy be lett volna rugva.
nem lehet, hogy be volt rúgva, mikor a levelet írta?
A kérdező hozzászólása: Nem nekem szánja egyébként azokat a szavakat. Ezzel kezdni a levelét, nekem ez már durva: "Az elõzõ lakódat hagyjuk, az egy [email protected] hárpia volt, ha nem lett volna vesztenivalóm megfojtottam volna, esküszöm." És hasonló stílusban ír a levél többi részében is. Jó, néha indulatból kicsúszik az ember száján, de egy levélben ilyen szavakat leírni, szerintem nem túl intelligens, igényes dolog. Max. írjon ilyeneket a haverjának, de nekem ne.
A kérdező hozzászólása: Én szomorúnak tartom, ha valaki csak trágár módon tudja magát kellõen kifejezni. Valószínûleg gond lehet a szókincsével. Olyan agresszió, feszültség árad a szomszédom soraiból, nem tudom eldönteni, hogy miattam, vagy õ alapjáraton ilyen, de félelmetes nekem ezek után.
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy én otthon sosem hallottam ilyet.
A kérdező hozzászólása: Vagy akkor a szomszédom engem ennyire alpárinak tarthat, hogy ilyen szavakat használ, egy nekem írt emailben? Szerintem nem illik, meg a párom is kiakadt, hogy egy nõnek ilyen stílusban írni nem szokás.
Aki igy beszel veled, vagy ir, nem csak hogy egy bunko, hanem tisztan latva nem tisztel.

Miert beszel egy srac arrol, hogy milyen eskuvonk lesz? Ez beteg? (tobbi lent)

na szoval, egyebkent nincs koztunk semmi... 19e.mondtam hogy egy orult de csak annyit mondott, hogy szeret marhaskodni velem. xd Vlki tapasztalt mar ilyet? aztan persze, en sem birtam nem hulyulni, szoval ugy 2 orat beszeltunk a jovonkrol stb.

Legjobb válasz: Szerintem tetszel neki;)

Szerintem tetszel neki;)

Miért beszélnek egyre többen és többet a világ végéről, amikor nem is hisznek benne?

Ma olvastam egy helyi lapban, hogy egy afrikai törzs is világ végével fenyeget?zik.

Legjobb válasz: tudod.. bolond aki elhiszi :) és hát vannak bolondok :) jó üzlet :D

tudod.. bolond aki elhiszi :) és hát vannak bolondok :) jó üzlet :D
A kérdező hozzászólása: Kössz, de valami csak lehet ebben ha ennyire beszélgetnek róla, nem?
Kedves kérdezo, nefoglalkozz idota emberekkel......Akik tudják-azok kevesen vannak-eljon....Lehet nem akkor, kicsit késob, de hadjd meg magadnak, mert felesleges. Ezek az ostoba emberek azt se tudják, hogy Isten létezik, akor mit akarsz toluk? Hagyd rajuk, majd rájonnek azon a napon!

Miert beszelnek manapsag egyre tobbet igy az emberek, mint pl. hús helyett husi?

Hus helyett husi

Legjobb válasz: * Miert beszelnek ...

A kérdező hozzászólása: * Miert beszelnek ...
Egyik osztálytársam is használja a -csi-t a szavak végén :) mi kiröhögjük, mint egyetlen ilyet az osztályban, és már születtek gúnyos megjegyzések is :D de husival nekem sincs bajom, az mára eléggé megszokott szerintem. Én csak ha nagyon sietek akkor írok olyanokat (és csak ha gépelek) hogy: sztem = szerintem h = hogy nekem ennyiben ki is merül a hülyeségem :)
jah és még vmi... amit viszont én is gyûlölök az a -csi becézõ, képzõ vagy nem tuodm mi... szupcsi, szarcsi stb... és ha halmozzák akkor meg aztán végkép... szupcsika kis fülcsike, kircsi kis napszemcsi... borzasztó... -.-
én fentrõl a hetediknek üzenem h a magyar nyelv nem teljes mert nincs benne jövõidõ...:P kiveszett(régebben volt) A kérdésre válaszolva pedig szerintem aranyos néha, de ha folyton így beszélsz az már nevetséges és komolytalanná tesz... am én is szoktam néha becézgetni...:P és a tejcivel meg a babácskám ruhácskájával egyáltalán semmi baj, hisz kisbabákra vonatkozik. ez a szeretet jele...:)
Ez az infantilizálódás része. Most éppen ez a divat. "Eddig édi voltam, de most már Cuki vagyok..." :DDDDD A nyelv nem változik, csak egyes részei változnak rugalmasabban, de ezek a részek folyamatosan, így nem is nagyon kell vele törõdni. Nem érdemes rajta aggódni. Aki olvasta mondjuk a Gépnarancsot az gondolkodjon el, hogy most vajon hallja-e a 50-es 60-as évek szlengjét. Sehol sincs. És szinte nincs is szó ami onnan került volna be a formális nyelvbe. Ez is elmúlik, nyomtalanul. Sajnos az, hogy agyatlanok tudunk lenni, az nem múlik el, mert ugyanazok akik most cukin beszélnek a gyerekeiket majd leszólják ha "furcsán" beszél. :DDD
Én még a magyar szavak magyar becézését elfogadom, bár nem nagyon használom, mert én is idiótának tartom. ("Jaj, tegnap olyan depi voltam, majdnem öngyi lettem...") Na de az angol szavaktól rosszul vagyok (felling, shoppingolni, lightos satöbbi). Ki is szoktam javítani, ha valaki olyan mondja, akit ki szabad. :)
Én is elájulok ezektõl a kicsinyítgetõs, nyehegõs szavaktól. Fiatal vagyok(26), nem egy begyöpösödött, idõs valaki. Kabi=kabát, naci=nadrág, köcce=köszönöm, stb... És egyre többet lehet hallani, holott szörnyû. Rendben , hogy a nyelv mindig változik, de a magyar nyelv ezek szerint hátrányára. Én azt gondolom, becsüljük meg a nyelvünket és használjuk rendesen!
SZia en Olaszorszagban elek es itt is van becezgetes..igaz az olasz nyelv nem olyan gazdag, mint a magyar de itt is valtozik a nyelv...itt pl. nagyon sokat hasznaljak a ka, -ke kicsinyito kepzot pl. gatta-cica gattina-cicacska, vagy stregha-boszorkany streghetta-boszorkanyocska, cara-kedves carina-kedveske( de lehet csinos is-mondanivalotol fuggoen).....de pl hus vagy husi, tej es tejci igy itt meg nem hallottam, igaz neha en krealok uj szavakat amin az ismeroseim vagy a parom nagyokat derulnek :) ) de en is falra tudok maszni ezektol az uj magyar szavaktol....szerintem mindez csak kenyelem, ami a magyar nyelv elkorcsosulasahoz vezet...mert ugye miert hasznalnak az egyik legszebb magyar szavunkat a "tunemenyt" ha ugy is jo, hogy "tunci"....vagy ugye tejci, udito-uccsi, unalmas-uncsi.....bar vannak szavak, amik mar szinte mindennapossa valtak....a suli, kolesz, husi, tv, kaja stb...bar en igy is ellene vagyok....foleg miota egy grillezesen egy csaj megkerdezte tolem: "Kersz a husihoz csemi ubit is???" En meg csak neztem ki a fejembol, hogy mi is az a csemi ubi....azutan rajottem....csemege uborka...nahaaaaat.....:) ))
A kérdező hozzászólása: mert a husi semmivel nem szebb, mint a tejci, nyami, stb. Szerintem. Felall a szor a hatamon mikor ilyen szavakat hallok!!! Probalok nem foglalkozni vele, de neha azert kiborulok, foleg olyan emberek tarsasagaban akiknek minden masodik szava becezo!!! De pont ezert kerdeztem, mert kivancsi voltam, hogy masnak mi a velemenye.
höh
Emberek! A magyar nyelv folyamatosan változik! Miért állunk hozzá magához a változáshoz pesszimistán? Miért ne lehetne jó egy változás, fõleg, ha ezzel színezi a nyelvet, szélesíti a szavak sorát? Ezzel nem azt mondom, hogy az elfogadható nyelvhasználatba tartozzon pl a "jaj de fincsi ez a tejci, de cukrocskát kéne csöppintgetni beléje, hogy picikét nyamibb legyen" sõt, ez így talán sok is egy mondatba:) de pl a husit miért ne lehetne használni?
Nem csak az ilyen csinált magyarosítás gáz, hanem az is, amikor egy angol kifejezést angolul több dologra is használnak, és akkor azt tükörfordítják magyarra, és úgy használják. Pl. amikor a filmr azt mondják manapság, hogy mozi. Mert ugye a movie szó mozit jelent és filmet is. És használják mindkettõre. De könyörgöm, a magyar nyelvben a mozi egy helyiség, ahol filmet lehet nézni. Rém hülyén hangzik, hogy pl. X.Y. legújabb mozijában...
Nem tudom. En is meglepodom a koszi szo "y"-al valo irasan millioszor. Nem ertem, miert van erre az idetlen beszedre szukseg. Szerintem nem kedves hanem inkabb idetlen. Mellesleg a szlav eredetu nyelvekben gyakori a becezgetes mint "ka"...es egyaltalan nem igaz, hogy mas nyelveken nem gyakori a becenevek hasznalata. Ehez mar csak annyit tennek hozza, hogy a magyar nyelv igazi teljes, gyonyoru nyelv. En azt kerdeznem, miert "trendi" szingli lenni es hasonlo mas angol szavakbol magyarositani...? Ez is idetlen.
Mert így lágyabb és kedvesebb amit mondunk.
Tiszta nyál, én kifejezetten utálom hha így beszél vki. Valaki elkezdte a másiknak megtetszett, innen meg már "trend" és hû de jó pfff
mert nem normálisak
Ez nem más, mint nyálaskodás, kényeskedés! Mert olyan "trendi" !
ez egy elég magyaros szokás a becézgetés. más nyelvekben kevésbé fordul elö. pl a név becézés is sokkel ritkább más országokban, itthon 10 emberböl 11-nek van beceneve vagy csak a nevét becézik. ez még jobb mint a mai szleng amit néha itt olvasok.
Csiripöri parisalival.

Miért beszélnek mostanában a fiúk egyre többet a tökükről?

Ezzel mennek azt agyamra. Pár fiú kivételével az osztlyból mind tesz megjegyzéseket a tökér?l. Megy hogy elkezdik mondani, hogy xy-nak nincs is [email protected] vagy azzal a 2 cm-el él. De ezt akkor f?leg ha 100% minden csaj jelen van. Nállam nem fognak bevágódi azzal, hogy a tökükr?l dumálnak. S??t...Ez olyan fura.:S

Legjobb válasz: Ilyen az élet, a nõk meg a kilóikról, mellükrõl, ruhákról, havi bajaikról, fejfájásról... beszélnek, nekünk csak ez az egy dolgunk van. ^^

Ilyen az élet, a nõk meg a kilóikról, mellükrõl, ruhákról, havi bajaikról, fejfájásról... beszélnek, nekünk csak ez az egy dolgunk van. ^^
nincs másról beszélniük..hála égnek...
Nyilván fel akarnak vágni..
Mert kamaszok.
Még jó darabig ez lesz, szokd meg. És ne foglalkozz velük.

Miért van az hogy egy csaj facen beszél velem több órát suliba meg alig szóll hozzám éa még nem is áll meg csak néha beszél úgy velem hogy ha mellete megyek mond valamit?

emélem nem tart cikinek habár múltkor elmondta mindenkinek hogy füzögetem

Legjobb válasz: tuti szégyelne a barátnõi elõtt

tuti szégyelne a barátnõi elõtt

Amikor beszelek egy lannyal itt a gykn es megkerdezi, hogy hol lakom, azt felelem, hogy Sarospatakon, akkor 10 bol 9 lany miert nem ir mar vissza soha tobbet?

Annyit vissza lehetne irni, hogy huh az jo messze van, nem kesz.ez igy jo stb. De utana mar egyik sem ir vissza annyit sem, hogy abrakadabra. Nema csend kesz. Lanyok van bennetek erkolcsosseg? Can bennetek egy kis empatia? Van jo magaviseletek? Mert ha lenne, akkor ennyit igazan vissza lehtne irni. Kivetel alig van, ezert altalanositok, teljesen jogosan.

Legjobb válasz: Mindegy, de annyit lehetne irni, hugy bu vagy bà. Gondolom.ha ennyire nem irnak vissza, akkor otthon mikor az apjuk eloveszi oket, hogy miert kaptal megint egyest lanyom, akkor a lanycmeg sem szolal. Olyankor meg jogosan repul a pofon. Akkor elhiszem, hogy csendben vannak, pedig az a tiszteletlwnseg jele. Pedig en nem adok nekik pofont, sot orulnek ha visszairbak, hogy bocsj de baj ban, bocsi tul messze laksz stb.

A kérdező hozzászólása: Mindegy, de annyit lehetne irni, hugy bu vagy bà. Gondolom.ha ennyire nem irnak vissza, akkor otthon mikor az apjuk eloveszi oket, hogy miert kaptal megint egyest lanyom, akkor a lanycmeg sem szolal. Olyankor meg jogosan repul a pofon. Akkor elhiszem, hogy csendben vannak, pedig az a tiszteletlwnseg jele. Pedig en nem adok nekik pofont, sot orulnek ha visszairbak, hogy bocsj de baj ban, bocsi tul messze laksz stb.
hát hogy gondoljátok ti szakadárok?????:DDDDD báttya ezekbe nem lélek van hanem csapágy!!!!!! XDD hát anyaszült titeket????? :D amúgy túlreagálod :/
Szerintem nem jogosan általánosítasz. Én velem tutira nem leveleztél még, mert engem nem érdekel ki hol lakik. 21/L
Talán azért van ez, mert a legtöbben Budapestrõl, meg annak a környékérõl írnak.Sárospatak meg ugye az ország legvége majdnem.Fel a fejjel.
A kérdező hozzászólása: Igen. Az orszag vege, de annyit vissza lehetne irni, hogy toooooo far. Amugy meg jogos az altalanositas, ha 10 bol 9 lany ilyen, az tob mint a nagytobbseg, az majdnem 100%.
ok de én akkor is kivétel vagyok. Hiába akarod bebeszélni magadnak h minden lány ilyen. 21/L
hazudj

Miért van az, hogy ha megtetszik nekem valaki, és valahogy kapcsolatba kerülök vele, soha nem jövünk össze? Ha pedig csak úgy elkezdünk beszélgetni valakivel akkor egy idő után egyre többet beszélünk és esetleg lesz is valami?

Ez elég érthetetlen, de annyi a lényeg, hogy ha valaki tetszik és már úgy közeledek nem lesz semmi, de eddig akivel együtt voltam mindenkivel úgy indult, hogy teljesen semlegesen kezdtünk beszélni. És nem akarok tolakodó lenni, és ezért nem is tudom eldönteni egyértelm?en, hogy most irjak-e vagy sem, ha ? nem ir..(és tetszik az illet?) És ezért inkább nem irok. Mit csináljak másképp?

Legjobb válasz: szar vagy Leina

szar vagy Leina
Nyugi, nem vagy egyedül, bár tudom ez nem vigasz.
írj neki!
A kérdező hozzászólása: De ha irok neki, akkor ellaposodik az egész és már nem válaszol. Meg a közös hangot se találom meg. Pedig azt mondják jó velem beszélgetni, meg néha ömlik belõlem a hülyeség és bárkivel elvagyok, ha kicsit is ismerem. Meg az is bennevan, hogy úgy érzem mondanom kell valamit, de nem akarom hogy hülyeség legyen és inkább nem mondok semmit:D És ha mondjuk egy társaságban vagyunk és van ott valaki aki tetszik akkor ilyen csendesnek tûnök. Meg ha mondjuk valaki ismerõse tetszik meg, és segit az ismerõs akkor is biztos közbejön valami vagy inkább valaki.. Á, nem értem én ezt x)
Nekem jobb kérdésem van! Miért van, hogyha NEKEM tetszik meg valaki, akkor még csak a beszélgetésig se jutok el vele?
Úhh velem is ez van... Bocsi, hogy nem tudok normális választ adni, de vigasztaljon hogy nem vagy egyedül.:)

Miért beszélnek így a " sztárok" és sajnos egyre több színész is? Engem marhára idegesít, hogy minden második "szavuk" az, hogy "ööö...

Legjobb válasz: Azért, mert a celebek nem az eszükrõl és a választékos szép magyar beszédükrõl híresek. létezésük célja a hülyeség produkálása, meg az agymosott néprétegek szórakoztatása, akiket ez az beszédnívó tökéletesen kielégít. ami meg a színészeket illeti, egyre többen válnak belõlük celebbé.

Azért, mert a celebek nem az eszükrõl és a választékos szép magyar beszédükrõl híresek. létezésük célja a hülyeség produkálása, meg az agymosott néprétegek szórakoztatása, akiket ez az beszédnívó tökéletesen kielégít. ami meg a színészeket illeti, egyre többen válnak belõlük celebbé.
Meg olyan mûvésziesch a távolba révedve "ööö"-zni, mintha gondolkodna...:D Csak aztán a végén úgyis leleplezõdik, hogy nem is...
A kérdező hozzászólása: Szerintem is 100%-os a válaszotok, köszi!
Tökéletes válasz!Nem is tudok már mit hozzátenni...

Miért van, hogy bár már több alkalommal meggyőződtem róla, hogy nem illünk össze egy sráccal, mégis, akármikor elhatározom, hogy többet nem beszélünk, sosem tudjuk lezárni a dolgot igazán?

Fél éve ismerem a koliból, a nyáron neten beszélgettünk, majd nyár végén egy buliban összemelegedtünk, csókolóztunk, és azóta tart ez a se veled-se nélküled dolog. Az elején kiderült, hogy számára egy párkapcsolat szexszel kezdődik, valamint ő jelenleg nem akar semmi komolyat - az én gondolkodásom pont a szöges ellentéte ennek. Gondoltam, attól barátok/jó ismerősök még lehetünk, mert szeretünk beszélgetni és együtt lenni, de egy idő után nekem elegem lett, és bántott a tudat, hogy ő nem akar komoly kapcsolatot, csak bulizni meg kavarni, én viszont igen, és megmondtam, ne találkozzunk többet, nem megy ez a barátság dolog sem. Kb. egy hétig bírtuk a "soha többet nem beszélést", aztán mikor összefutottunk, megint újrakezdődött, megölelt és azt mondta, hiányoztam, szüksége van rám.. Ami nagyon szép, és én is ugyanígy érzek, de ez így akkor sem megy, saját magamból csinálok hülyét, amikor pont az ellentettjét teszem annak, amit megfogadtam és megmondtam neki... Mégis, ha otthagyom, rossz, ha nem, az is. -_- Mi a fenét csináljak? Kérlek, az idióta válaszoktól kíméljetek meg :)

Legjobb válasz: Egyszerûen csak ne nagyon reagálj a kereséseire és a 'bókjaira'. Keress más fiúkat, akik elterelik a figyelmedet róla. Ha tudod hogy nem illetek össze, nem kell kísérteni egymást...

Egyszerûen csak ne nagyon reagálj a kereséseire és a 'bókjaira'. Keress más fiúkat, akik elterelik a figyelmedet róla. Ha tudod hogy nem illetek össze, nem kell kísérteni egymást...
A kérdező hozzászólása: Tudom, ez lenne az ésszerû, és könnyen is megy az ignorálása, amikor csak facebookon írok/nem írok neki, de amikor személyesen találkozunk, és látom, hogy neki is rossz, hogy nem beszélünk, akkor az addigi jól felépített védõfalam hopp, összeomlik és képtelen vagyok haragudni rá...
Áh hiába adnál neki ultimátumot, hogy vagy lesz kapcsolat köztetek, vagy hagyjon békén.A kapcsolat is túl erõltetett lenne így és hamar vége lenne, de a barátság v a nemkeresés is rossz lenne..úgyse menne! Csak az a megoldás lenne, ha végre magától jönne rá, hogy téged akar és senki mást...(erre valszeg a besz*riság és a fiatalság miatt kevés az esély!)
A kérdező hozzászólása: Igen, ez lenne a legjobb, de nem tudom, meddig bírom, meg hogy megéri-e várni rá... Mert ez olyan, hogy ha közben jön valaki, akivel meg mûködne, ez a dolog ott fog lógni a levegõben.. õ maga mondta, hogy valahol a barátnõ és a barát között vagyok nála... :/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!