Találatok a következő kifejezésre: Mien vitaminok gyogyszerek (9 db)

Mik azok a legfontosabb vitaminok, gyógyszerek, amit minden hónapban szednünk kell hogy sokáig éljünk?

Mik azok a vitaminok, gyógyszerek, táplálék kiegészít?k, amit ha minden hónapban szedek, számottev?en megnövelem az egészségem, immunrendszerem, az életem hosszát.

Legjobb válasz: Elsõvel abszolút egyetértek. Annál jobbat nem igazán tehetsz magaddal, hogy egészségesen, változatosan táplálkozol, minõségi élelmiszereket fogyasztasz ( lehetõleg kerüld a gyorsételeket és a tartósítószert )és rendszeresen mozogsz. A mesterséges táplálék kiegészítõk nem olyan hatásfokúak, mint a természetes úton bevitt vitaminok és ásványi anyagok.

Elsõvel abszolút egyetértek. Annál jobbat nem igazán tehetsz magaddal, hogy egészségesen, változatosan táplálkozol, minõségi élelmiszereket fogyasztasz ( lehetõleg kerüld a gyorsételeket és a tartósítószert )és rendszeresen mozogsz. A mesterséges táplálék kiegészítõk nem olyan hatásfokúak, mint a természetes úton bevitt vitaminok és ásványi anyagok.
Kezd rögtön a legkézenfekvõbbel: táplálkozz egészségesen és mozogj (mégha csak naponta félóra séta esténként). Egyébként nem hinném, hogy a vitaminok befolyásolnák az élet hosszát! De a minõségét igen. C vitamin, multivitamin, omega3 (krill oil a legjobb), és ha nincs panasz évente egyszer 10 napos vesevédõ tea, májvédõ tea kúra. Én még szoktam 3 hét csalántea (méregtelenítõ) kúra évente egyszer.
Nem tudom mennyi idõs vagy, de én azt tudom javasolni neked, hogy hosszú és egészséges életben az reménykedhet, aki maga termeszti meg a saját betevõjét és mást nem hajlandó megenni. Õseink így életek le 80-100 évet különösebb gond nélkül. Egy régi mondást írok neked: Fûben, fában van az orvosság! Szóval nem gyógyszer, meg táplálék kiegészítõ kell, hanem normális kaja és rendszeres testmozgás. Volt az egyik csatornán egy mûsor, annak a címével tudok egyetérteni: Az étel, a gyógyszer. Ha vitamint akarsz szedni, akkor jobban jársz egy doboz kiwi-vel vagy csipkebogyó szörppel, mint egy doboz C vitaminnal. Itt összeszedni õket idõ sincsen rá, akit érdekel majd felkutatja magának.
Szia! Nem érdemes idõsebb korra halogatni az egészség megõrzését. Minõségi táplálkozás, sok mozgás, folyadékfogyasztás, megfelelõ életmód.A gyógyszereket lehetõség szerint kerüld, meg a mesterséges vitaminokat. Alapnak nagyon jó a stabilizált Aloe Vera, csak nem mindegy a minõsége, forrása. Ehhez még pár gyógynövény és természetes alapú minõségi táplálékkiegészítõ a különféle problémákra és már sokat tettél az egészségedért. Persze jó , ha természetes, gyógynövény alapú a fogkrémed, samponod, deód, mosószered, krémeid stb, mert ezek is befolyásolják az egészségedet. Én is, a családom is és sok ismerõsöm ezeket fogyasztja és nagyon sok jó tapasztalatunk van velük. Az áruk a listaárhoz képest sokkal olcsóbb is lehet. Érdemes utánanézni.

Mien vitaminok vagy gyogyszerek segitenek a megtermékenyülésben?

Legjobb válasz: az Elevitet vagy Gravidát (egyéb terhesvitaminokat) ajánlják a terherbeesés elõtt is, hogy a szervezet felkészüljön a babára, tökéletes legyen neki a környezet

az Elevitet vagy Gravidát (egyéb terhesvitaminokat) ajánlják a terherbeesés elõtt is, hogy a szervezet felkészüljön a babára, tökéletes legyen neki a környezet

Mik azok a gyógyszerek, vitaminom, amiket lehet szedni fogamzásgátló (mercilon) mellett?

mert hallottam olyat is, hogy egyes vitaminok is gyengítik a hatását a foggátlónak,mint az antibiotikumok...

Legjobb válasz: 1g feletti c-vitamin... ezért ajánlják az orvosok hogy, este gyógyszer reggel vitamin

1g feletti c-vitamin... ezért ajánlják az orvosok hogy, este gyógyszer reggel vitamin
http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/551 itt van az összes....sajnos ezekre az emberek figyelmét nem hívja fel senki... így mindenki azt hiszi hogy, akkor is véd amikor nem is véd.... Hányás hasmenés gyógyszerek
A vitaminok nem gyengitik. ez tuti. az antibiotikumok gyengithetik, de az is benne van a tajekoztatoban. egyebkent nincs mellékhatasa?
benne van a tájékoztatójában miket lehet szedni és miket nem. am az antibiotikumok közül sem gyengíti mindegyik. Hogy a vitamin gyengítené azt nehezen tudom elképzelni.
De, a vitamin is gyengítheti. Én sem akartam elhinni, amikor ezt olvastam, de több nõgyógyászt megkérdeztem és megerõsítették az olvasottakat. Ilyen veszélyes vitamin pl. a C-vitamin. A cikk napi 1000 mg-ot említ, mint kritikus érték, de nekem már 300 mg feletti dózist is veszélyes mennyiségként említettek. http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=37365&fr=balaj
Nem kell elfelejteni, h nem mindig lehet hinni az "okos" Internetnek. sõt..
Utolsó! Nem feltétlen a nõk a hibásak a teherbeesésért, hanem a hozzá nem értõ orvosok, akik nem hívják fel a páciensek figyelmét, hogy mire kell vigyázni! Miért az interneten kell megtudnom, hogy a sok C-vitamin miatt teherbe eshetek? Talán nem az orvosom feladata lett volna felhívni rá a figyelmet??? Még jó, hogy olvasgatok, különben lehet már rég babás lennék...De nem mindenki bújja az internetet, azon nõk meg néznek nagyot, amikor a terhességi tünetek jelentkeznek, mert a kedves orvosuk nem érti a szakmáját. (csak azon nõkrõl beszéltem, akik önhibájukon kívül esnek teherbe, nem azért, mert az orvosi utasítást nem tartották be)
és ezért esik sok nõ teherbe mert, kib*szot figyelmetlen...
A kérdező hozzászólása: akarom mondani vitaminok :D
A kérdező hozzászólása: mmint minek? olvastam egy másik fórumon pl, hogy a c-vitamin gyengíti a hatását... hát akkor nem tudom...mert a vitaminok sztem se gyengítik, csak gondoltam megkérdem...elkezdett egy hete fájnia fejem, voltam ideggyógyásznál, mert a nõgyógyász elküldött hogy megtudjuk miért, és õ azt mondta szedjek c meg b vitamint...uh akkor gondolom nem gyengíti...
A kérdező hozzászólása: mmint minek? olvastam egy másik fórumon pl, hogy a c-vitamin gyengyíti a hatását... hát akkor nem tudom...mert a vitaminok sztem se gyengítik, csak gondoltam megkérdem...elkezdett egy hete fájnia fejem, voltam ideggyógyásznál, mert a nõgyógyász elküldött hogy megtudjuk miért, és õ azt mondta szedjek c meg b vitamint...uh akkor gondolom nem gyengíti...
Utolsó! Pont ezért kérdetem meg több nõgyógyászt is és megerõsítést nyert a cikk, miszerint a C-vitamin veszélyes lehet.

Kisbabót szeretnénk.2 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedést. Azt szeretném kéredezni. Hogy milyen vitamint, vagy teát vegyek ami segithet könyebben teherbe esni!? Nektek mi vált be?

Legjobb válasz: Én anno rögtön elsõ hónapban terhes lettem,tabi után.mikor abbahagytam a tabit,elkezdtem az elevitet,és végig szedtem,aztán még szoptatáskor is.de nem volt olyan nap,hogy ne lettünk volna együtt a férjemmel...ennek eredményeképp itt szuszog a 4 és fél hósom:)hajrá!

Én anno rögtön elsõ hónapban terhes lettem, tabi után.mikor abbahagytam a tabit, elkezdtem az elevitet, és végig szedtem, aztán még szoptatáskor is.de nem volt olyan nap, hogy ne lettünk volna együtt a férjemmel...ennek eredményeképp itt szuszog a 4 és fél hósom:) hajrá!
A kérdező hozzászólása: Amihez persze nem szükséges hogy az orvos irja fel
Szedhetsz már most terhesvitamint (Elevit, Béres Gravida) vagy simán folsavat. A terhesvitaminok drágábbak, a folsav 800 Ft körül van. Nekem úgy ajánlotta a doki, hogy egyik nap ezt, a másik nap azt szedjem. A dohányzást kerülni neked is és a párodnak is. Vitamindús táplálkozás, sok folyadék, a folyamatos stressz kerülése. Persze ez az egész egy kutyafülét se ér, ha nincs tevékeny szerelem. :) Érdemes figyelni a peteérést, de nem csak akkor esélyes a fogamzás, a hónap bármely napja tartogathat meglepetést. :) Mi májusban kaptunk zöld utat (méhen kívüli miatt pihentettek), most már 7 hetes babás vagyok. :)
A terhesvitaminok nem segitik a teherbeesest, csak a baba egeszseges fejlodeset majd. Igyal a peteeresig napi 1-2 bogre cickafarkfu teat (segiti a peteerest), a mensi elso napjan kell kezdeni, majd ovutol menszeszig palastfu teat( segiti a begyazodast es erositi a mehet). Ezek segithetnek. Viszont attol nem art szedni terhesvitamint sem. Sok szerencset!
Ja es igen abban egyetertek, hogy a peteerest figyelni sem art. Amit tehetsz ovulacios teszttel vagy homerovel. Viszont ha gyakran (2-3 naponta ) vagytok egyutt, akkor felesleges figyelni.

Már egy hete hőemelkedésem van, egyfolytába . Voltam orvosnál is de nem mondott semmit. Azt mondta szedjek c vitamint meg . Amit felirt gyógyszert. Klabax fejfájással együtt van höemelkedésem (nemmindiG).15 éves vagyok. mi bajom van?

Legjobb válasz: Legalább vettek le vért? Vagy csak vaktában szedeti veled az antibiotikumot, és azt sem tudja szükség van -e rá. Ha tartósan marad a hõemelkedésed ki kell vizsgáltatni!! Egyéb tüneted nincsen? (a fejfájáson kívül)

Legalább vettek le vért? Vagy csak vaktában szedeti veled az antibiotikumot, és azt sem tudja szükség van -e rá. Ha tartósan marad a hõemelkedésed ki kell vizsgáltatni!! Egyéb tüneted nincsen? (a fejfájáson kívül)
A kérdező hozzászólása: Nincsen..
Vérképet néztek?
A kérdező hozzászólása: még, nem de ha továbbra is marad a hõemelkedésem. megnézetjuk.

Mi a véleményetek az Aviva tornáról? Tudnátok olyan tornát ajánlani, amit itthon is elvégezhetek? Vagy van valami "bevált"módszeretek ami segített teherbe esni? Gyógyszerek? Teák? Vitaminok? Torna? Megosztanátok velem? Írjatok többen.

Legjobb válasz: Szextorna ;) Amúgy multivitamin, stresszmentesség, ne fürödj, hanem zuhanyozz, illetve szerintem a legjobb babaelõsegítõ módszer az, ha nem gondolsz arra, hogy babát szeretnél. Tudom ez a legnehezebb, de amint nem görcsölsz rá, és élvezetbõl szeretkezel (tudom élvezed most is :)) meg élsz mint hal a vízben csak ugye védekezés nélkül, sokkal jobb mint bármilyen csodaszer :)

Szextorna ;) Amúgy multivitamin, stresszmentesség, ne fürödj, hanem zuhanyozz, illetve szerintem a legjobb babaelõsegítõ módszer az, ha nem gondolsz arra, hogy babát szeretnél. Tudom ez a legnehezebb, de amint nem görcsölsz rá, és élvezetbõl szeretkezel (tudom élvezed most is :) ) meg élsz mint hal a vízben csak ugye védekezés nélkül, sokkal jobb mint bármilyen csodaszer :)
A kérdező hozzászólása: És azóta lett is gyermeked?
A kérdező hozzászólása: Gondolom ha neked van már gyermeked akkor õ hamar összejött neked. Én ezeket mind "próbáltam" és "próbálom"és semmi :( Ezért kérdezlek titeket.
Nekem semmi nem segített a felsoroltak közül, csak egy alapos orvosi kivizsgálás a MensMentis-ben. Azóta jól vagyok.
Szia! Én 5 évig "szórakoztam" az ilyen módszerekkel. Szedtem vitamint, diétáztam, tornáztam, teáztam, méregtelenítettem. Nem gondoltam rá, mentünk wellnessezni. Nem fürödtem, csak zuhanyoztam, nem keltem fel egy óráig az ágyból, párnát tettem a fenekem alá. Ovuteszt nyálból, ovuteszt pisibõl. Még agykontroll tanfolyamot is végeztem. Konkrétan az Aviva tornát csak könyvbõl próbáltam meg, de úgy nem nagyon sikerült a gyakorlatokat elvégezni. Tavaly elmentünk a Kaáli intézetbe és 3 hónap alatt terhes lettem. Most itt szuszog az 1 hónapos kislányom. Esélytelen lett volna a hormoninjekciók nélkül. Nem tudom, Ti mióta próbálkoztok, de sokáig ne halogasd a kivizsgálást. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én a teákat és a vitaminokat nem rég kezdtem el... Én még maximum 2hónapig próbálom ezeket és ha nem válnak be akkor megyek dokihoz. Te miket szedtél és milyen teákat ittál?
A kérdező hozzászólása: Légyszi irjatok
Én is kipróbáltam minenféle okos praktikát, bele értve az Aviva tornét is, de nekünk is csak a Kaáli intézet jött be! Igaz nem 3 hónap volt, hanem kb. 1 év, mert nekünk a 4. inszem után az elsõ lombik volt sikeres. Most vagyok 26 hkm. Ajánlom nektek is! Sok sikert, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Akkor feleslegesen próbálkozom az okos módszerekkel?Senkinek nincs pozitív tapasztalata ezekkel kapcsolatban?

Segitség, rengeteget eszek de semmi nem hizok. Valki tud esetleg ajánlani, mit tehetek valami gyogyszert vitamint ami hizlal?

Legjobb válasz: Ennek lehet szervi oka is,szerintem egy vérkép nem ártana.Amúgy lehet adottság is,nekem pl. apám volt felesége(azért írom így,mert nem az anyám,hanem a 2.felesége,akitõl azóta szintén elvált),szóval õ volt olyan,hogy ehetett akármennyit,akkor is sovány,vékony kinézetû maradt,és szüléskor(a féltestvérem megszületésekor) se volt kövér,max.5-6 kilót hízott fel,ami szinte meg se látszott rajta...

Ennek lehet szervi oka is, szerintem egy vérkép nem ártana.Amúgy lehet adottság is, nekem pl. apám volt felesége(azért írom így, mert nem az anyám, hanem a 2.felesége, akitõl azóta szintén elvált), szóval õ volt olyan, hogy ehetett akármennyit, akkor is sovány, vékony kinézetû maradt, és szüléskor(a féltestvérem megszületésekor) se volt kövér, max.5-6 kilót hízott fel, ami szinte meg se látszott rajta...
A kérdező hozzászólása: köszi

Milyen vitaminokat ajánlott elkezdenem szedni 4hetes terhesen? Kinek mi vált be a leginkább? Homeopátiás gyógyszerek is érdekelnének.

Legjobb válasz: Vagy szedhetsz femibiont, gravidát, centrum terhesvitamint, hipp natalt vagy komplex vitamin nélkül is "élhetsz", külön folsavval vagy amit ajánl a dokid. Ebben nagy a választék. Én elevitet szedtem a másodiknál, semmi bajom nem volt tõle, gond nélküli terhességem volt hányinger, émelygés nélkül. Most nem bírom lenyelni az elevitet, kiöklendezem, mert olyan nagy. Most hányingerem van ennél a babánál.Így áttértem a femibionra.

Vagy szedhetsz femibiont, gravidát, centrum terhesvitamint, hipp natalt vagy komplex vitamin nélkül is "élhetsz", külön folsavval vagy amit ajánl a dokid. Ebben nagy a választék. Én elevitet szedtem a másodiknál, semmi bajom nem volt tõle, gond nélküli terhességem volt hányinger, émelygés nélkül. Most nem bírom lenyelni az elevitet, kiöklendezem, mert olyan nagy. Most hányingerem van ennél a babánál.Így áttértem a femibionra.
Én is 4 hetes vagyok, de még nem voltam dokinál. Neked mondta a dokid, hogy most menj, vagy te voltál kíváncsi? Jó egészséget nektek! :-)
Én a Hipp Natalt ajánlom!
Magzatvédõ multivitamint. Elevitet mondjuk.
Az Elevitbe nincs jód. Ha azt választod, kérj mellé jódcseppet is. A gravida jobb, mert abba már jód is van egyben. 30 db, kb. 1600 Ft.
A kérdező hozzászólása: Hû, köszönöm szépen a gyors, és sok választ:) . Elevitrõl már hallottam, de a többirõl még nem. Sajnos csak 2hét múlva mehetek újból ultrahangra, pedig már nagyon várom:) ). Ma még csak a petezsák volt látható, de az is fantasztikus érzés volt:D.
Jó ha Te olvasol utána a terhesvitaminoknak, mert ha az orvost kérdezed, tuti, hogy Elevit vagy Gravida lesz belõle. Én nem hinném, hogy ezek a legjobbak, de nagyon nyomják õket az orvosok....:S Én hosszas utánaolvasást követõen a Femibion mellett döntöttem, panaszom nem is volt vele. Kb egy hete átálltam a Hipp Natalra, és eddig ezzel sincs gondom. Talán egy kicsit jobb a gyümölcstartalma miatt, meg hogy folyékony és inni kell.
Nekem az Elevit jobb. A Gravidaval kezdtem, de legtöbbször kihánytam. Az Elevitet egyszer sem. Bár sokaktól hallottam itt, hogy akinek erõs terhestünetei vannak, annak a Hipp Natal vált be, mert az folyékony. kérdezd meg a dokit, hogy Õ mit ajánl! Minden jót Neked!
A kérdező hozzászólása: Hû, köszönöm szépen a gyors, és sok választ:) . Elevitrõl már hallottam, de a többirõl még nem. Sajnos csak 2hét múlva mehetek újból ultrahangra, pedig már nagyon várom:) ). Ma még csak a petezsák volt látható, de az is fantasztikus érzés volt:D.

Találtunk egy akita kóbor kutyát . Nagyon rossz állapotban van. Borzalmasan sovány, és szinte nem bír lábra állni. Kissebb mennyiségeket már eszik és iszik, de szeretnénk valami + vitamint vagy gyógyszert adni neki ami felerősíti. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Azonnal vigyétek dokihoz! Nehogy elkezdjétek otthon gyógyszerezni, mert az egy egészségeskutyára is veszélyes, hát még egy nagyon legyengültre! Rengeteg baja lehet. Jelezzétek a fajtamentõknek, õk segítenek, ha szükségetek van valamire.

Azonnal vigyétek dokihoz! Nehogy elkezdjétek otthon gyógyszerezni, mert az egy egészségeskutyára is veszélyes, hát még egy nagyon legyengültre! Rengeteg baja lehet. Jelezzétek a fajtamentõknek, õk segítenek, ha szükségetek van valamire.
Mindenképpen vigyétek el orvoshoz õ majd elmondja miket lehet vele csinálni. Az is lehet hogy már nincs sok neki hátra... Addig is etessétek, itassátok, legyen meleg helye ahol tud aludni és a legfontosabb egy kutyának hogy tudjon kiben bízni és tudjon kit szeretni!
Szerintem mindenképp vigyétek el dokihoz, hogy biztos legyen, nincs-e komolyabb baja. Tudtok segítséget kérni a szánhúzok fajtamentésétõl, mail: [email protected]. Jelentsétek be a talált kutyát itt: http://www.pilis-budai-kutyasok.shp.hu/hpc/web.php?a=pilis-b... Lehet, hogy van gazdija, aki nagyon keresi õt.
ha borzalmasan sovány, az valószínüleg éhezéstõl van (azt írod étvágya van, ez legalább jó hír) célszerû lenne dokihoz vinni, szüksége lenne infúzióra, biztosan ki van száradva, és ilyenkor nem elég az a mennyiség amit õ magától megiszik. illetve az éhezéstõl a belei-gyomra-stb nagyon ki lehet ürülve, száradva, nehogy elkezdjetek annyi ennivalót adni neki amennyi csak beléfér, kirepedhetnek a belei, és egyéb következménye lehet itassátok minnél többször, és doki amilyne hamar csak lehet
én is azt tanácsolom hogy vigyétek gyorsan állatkórházba! sok-sok víz és tápláló ételek! ja, de mivel az akita nem szánhúzó, így szerintem a szánhúzó fajtamentõk nem fognak segíteni, így is van elég menteni való kutyájuk!
Vigyétek dokihoz. Õ majd a tetoválást és chippet is néz a kutyában. Lehet, hogy már az összes fórumon keresik szegénykét. Nézzétek meg a keresett kutyákat is és tegyétek fel a találtak közé! Értesítsétek a fajtamentõket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!