Találatok a következő kifejezésre: Mien szoveget a (1148 db)

Nem vágom a német dogát hogy is van a lényeg lent, tudom mit jelentenek, a kérdés az annyit tesz, hogy mi a neve a szövegnek és ebből nem jön ki mit kell csinálni pontonként vannak megadva a lenti szövegek :- is van és oda kéne irni valamit?

Wie heißtes im text?<-feladat ... etwas ist super etwas kostet zu viel etwasist nicht wichtig Kleidungsstücke ohne marke Keidung Kleidungsstück,das man gerne trägt

Legjobb válasz: Wie heißt es im Text? = Hogy nevezik ezt a szövegben? vagyis hogy írja le a szöveg azt, hogy "etwas ist super" =valami szuper... és így tovább

Wie heißt es im Text? = Hogy nevezik ezt a szövegben? vagyis hogy írja le a szöveg azt, hogy "etwas ist super" =valami szuper... és így tovább
A kérdező hozzászólása: Eddig eljutottam...Gondoltam erre én is de ez kb = a 0 val:S ilyen könnyü sose lenne
hány éve tanulsz németet?
A kérdező hozzászólása: hát....2 eddig angolt tanultam de mivel Anyám angol származású ezért sokszor jártunk olyan országokban ahol a hivatalos nyelv az angol volt és 1 évig éltünk Angliában ezért perfectül beszélek már angolul és a nyelv vizsgám megvan angolból. Ezért a németre áttértem...Amugy a feladat 1 szöveg alapján volt ilyen szinonima feladat.

Pontosan mit jelent a "szépirodalom"? A "szépirodalmi szöveg" jelenthet kortárs irodalmi szöveget is, vagy csak klasszikus irodalmi szöveget?

Kérem, csak hozzáértők válaszoljanak, és ne javasoljátok a google-t, ugyanis egzakt választ nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: "Szûkebb értelemben az irodalom olyan történetek, költemények és színdarabok összessége, amelyek mûvészeti alkotásként határozhatók meg. Az ilyen irodalmat a tudományos és egyéb szövegektõl a szépirodalom kifejezéssel különböztethetjük meg.(...)A szépirodalmat csoportosíthatjuk forma, mûnem, mûfaj, ábrázolásmód, stílus, elõadásmód, téma és korszak, illetve országok, nyelvek és nemzetek szerint./http://hu.wikipedia.org/wiki/Irodalom Üdv.: Januári Hóvirág

"Szûkebb értelemben az irodalom olyan történetek, költemények és színdarabok összessége, amelyek mûvészeti alkotásként határozhatók meg. Az ilyen irodalmat a tudományos és egyéb szövegektõl a szépirodalom kifejezéssel különböztethetjük meg.(...)A szépirodalmat csoportosíthatjuk forma, mûnem, mûfaj, ábrázolásmód, stílus, elõadásmód, téma és korszak, illetve országok, nyelvek és nemzetek szerint./http://hu.wikipedia.org/wiki/Irodalom Üdv.: Januári Hóvirág
"Irodalom: Literatúra, a szó eredeti és ma is használt legtágabb értelemben a maradandóan rögzített és szélesebb kör nyilvánosság számára szóló szövegek összessége. Szûkebb értelemben a mûvészi igényû irodalmat jelenti, amit megkülönböztetésül szépirodalomnak szoktunk nevezni." /C. Szálka Márta: Magyar irodalmi fogalomtár az érettségihez/
Kissé absztraktabban: "Az autonóm mûvészeti ágak egyike. Anyaga a nyelv, mûveit tehát a nyelv segítségével kell rögzítenie, ezért is szokták a szó mûvészetének, nyelvmûvészetnek is nevezni. " http://www.vizsgazz.hu/index.php?option=com_content&view=art.. /
Ajánlom továbbá figyelmedbe az alábbi szakirodalmakat: Cs. Gyimesi Éva: Teremtett világ Világirodalom, 21. századi enciklopédia Bókay Antal: Irodalomtudomány a modern és a posztmodern korban, 2001. Osiris
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Egy szépirodalmi mûnek akkor nem kell feltétlenül "mûvészi nyelvezetûnek" lennie? Mert pl. a kortárs regényekre nem feltétlenül jellemzõ a kacifántos nyelvezet, de attól még ezek szerint a szépirodalom fogalomkörébe tartoznak, ugye?
A kérdező hozzászólása: Jaj, Bókay, az már számomra túlontúl tudományos! Próbálkoztam vele, mikor elsõ féléves voltam, majdnem meg is buktam belõle, épp ez a gondom, hogy nekem az irodalom elmélet sajnos kínai... Csak kötelezõ volt, alapozó tantárgy volt az "Bevezetés az irodalomtudományba". Hajszál híján csúnyán elvéreztem... :-(

Az mp4-em (philips gogear ariaz 8gb), mikor lejátszok egy dalt, 3 pöttöt mutat, amit le lehet tekerni. A legalsón azt írja nincs szöveg a dalhoz. Hogyan lehet konkrétan egy dalhoz szöveget rakni?

Úgy már próbálkoztam, hogy txt-traktam a szövegolvasó réészébe, de úgí nem az igazi :/

Legjobb válasz: sok videóhoz külön fájlba van a szöveg, mp3.nál viszont ez ritkaság. TXT formátum nem jó, ahhoz külön speciális formátum kell, amit külön progival irhatsz meg! pld a "subtitle workshop" program alkalmas videók feliratozására, lehet hogy mp3-at is tud, azt még nem próbáltam, de rengeteg formátumba menti a szöveget.

sok videóhoz külön fájlba van a szöveg, mp3.nál viszont ez ritkaság. TXT formátum nem jó, ahhoz külön speciális formátum kell, amit külön progival irhatsz meg! pld a "subtitle workshop" program alkalmas videók feliratozására, lehet hogy mp3-at is tud, azt még nem próbáltam, de rengeteg formátumba menti a szöveget.


Hogy dughatok meg egy csajt csajok szerintetek mi az a szöveg amitöl gerjedtek es lefeküdnetek velem?

pls

Legjobb válasz: szövegtõl nem gerjednék én be. Ha jól nézel ki, akkor nyert ügyed van. Ha egy ronda pasi nyomná a szöveget, nem hatna meg. Olyannal nem tudnék összefeküdni, aki nem vonz.

szövegtõl nem gerjednék én be. Ha jól nézel ki, akkor nyert ügyed van. Ha egy ronda pasi nyomná a szöveget, nem hatna meg. Olyannal nem tudnék összefeküdni, aki nem vonz.
gyere cica dugni!! erre minden nõ be indul!!
Van egy bankkártyám 5 millio van rajta , kéred?Erre biztos beindul.
"hmm.. ne haragudj, de ilyen nõt még soha életemben nem láttam, valami megragadott benned és nem ereszt el.. hadd kényesztesselek ma éjjel..."
Bocs, de szerintem veled semmilyen szöveggel sem...

Írtam egy hosszú levelet a citromail-en de mikor elküldtem nem azt írta ki "levelét sikeresen elküldte" hanem valami angol szöveget, és nem történt meg az elküldés és a levelem szövege is eltûnt. Mi lehetett a baj?

Legjobb válasz: Az történt, amit a szövegben írt. Ha ide bemásolod a hibaüzenetet, csak akkor lehet pontosabbat mondani. Amúgy vszeg elírtad a címet, v már megszûnt/nem létezik a fiók.

Az történt, amit a szövegben írt. Ha ide bemásolod a hibaüzenetet, csak akkor lehet pontosabbat mondani. Amúgy vszeg elírtad a címet, v már megszûnt/nem létezik a fiók.
a legvalószínübb , hogy rossz címre küldted,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nem tudom a szöveget bemásolni mert csak néhány másodpercre írta ki és el is tûnt.
elõtudod csalni a szöveget megint, ha írsz egy blabla levelet, és elküldöd egy tutira rossz email címre,

Mi az a nu-metál? Mi jellemzi a zenét, és a szövegeket?

Meghallgattam pár mudvayne számot ami haverom szerint nu-metál, de valaki leírhatná, hogy pontosan mi ez.

Legjobb válasz: Ezeket legtöbbször a média találja ki, semmi konkrét. Nu -> New Metal - Új Metál olyan metál, ami a modern világot jellemzi, erõs, határozott és semmi máshoz nem hasonlítható. A mára feloszlott System Of A Down az egyik lenagyobb képviselõje, a szövegeket behatárolni nem lehet, legfejebb azt kijelenthetem, hogy semmi sátánista szöveg, inkább társadalmi nézetek, emberi kapcsolatok.

Ezeket legtöbbször a média találja ki, semmi konkrét. Nu -> New Metal - Új Metál olyan metál, ami a modern világot jellemzi, erõs, határozott és semmi máshoz nem hasonlítható. A mára feloszlott System Of A Down az egyik lenagyobb képviselõje, a szövegeket behatárolni nem lehet, legfejebb azt kijelenthetem, hogy semmi sátánista szöveg, inkább társadalmi nézetek, emberi kapcsolatok.
nekem a nu metal eléggé nem jönbe, szerintem elég igénytelen. egy ilyet bárki el tud zörögni egy hónapos gitártudással. az igazi zenékhez, sokkal nagyobb hangszeres tudás kellett, mint amivel a mai élvhajhászok befutkároznak...
A kérdező hozzászólása: látom, törölték a fikázó kommetet amire válaszoltam :D akkor az elõzõ kommentem nagy részét felejtsétek el...
A kérdező hozzászólása: 1: nem mindenkinek egyezik a zenei ízlése. Senkinek nincs joga fikázni a másikat és ez alapján véleményt mondani róla. Ez ugyan az a kaliber, mint hogy minden szemüveges kocka, minden vasalt hajú fiú búza, meg hogy minden nõ qrva. 2: Sistem alatt Sistem of a Down-t értettem, csak valaki nem fogta fel. 3: A Depit nem a zenei minõségért(mert ugye az ne mvalami fényes), hanem a mondanivaló miatt hallgatom, mert azért érdemes. A screamo meg a core-ok pedig egyszerûen csak tetszenek. Kielégítõ magyarázatot adtam minden parasztjának? Köszi az értelmes válaszolóknak, akik nem az oltással foglalkoztak.
a Depresszió az igenis jó zenekar..és eléggé nu-metalos..
Nem, a depresszió egy rakás szar... Igazi nu metal a : P.O.D., a Limp Bizkit, Papa Roach talán még...
A kérdező hozzászólása: ahha... Akkor valami ilyesmi a Depresszió is nem? Egyik kedvenc bandám :D Amúgy én eddig legtöbbször screamot hallgattam, meg core-okat, metálból eddig csak a folk metál mûfaj tudott megtetszeni. Most akkor ráállok erre is :D Köszi a válaszokat, a Sistemet szerettem :D
a Slipknot, a System of a Down, a Linkin Park, a Papa Roach a Limp Bizkit, a Korn, a Deftones és a Soulfly pl.
hát szerintem SlipKnoT inkább a nu metal....
A kérdező hozzászólása: A Beatles számok nagyrésze alap akkordokból áll, mégis zeretjük. Egy Tankcspdát és egy Nirvana-t is el tud játszani bárki, mégis szeretjük. Nem az a lényeg hogy milyen nehéz egy szám, hanem az hogy mennyi fantázia van benne :) Amúgy meg minden mûfajban van igényes és igénytelen zene.

Golyabalra keszulok, es kellene egy humoros, rimelos bemutatkozo szoveg. A szerepben Fredi-t kell eljatszanom <<a fredi es beni<< -bol. Miket irhatok?

Fogolya vagyok, es meszeretnem nyerni, de legalabb a masodik hely jo volna, segitsegeteket elore is koszonom. (mellozetek a tragar szavakat, es ne legyen se tul rovid, es ne tul hosszu. ) elore is koszi.

Legjobb válasz: Sziasztok nagyok Megjött Frédi bátyátok Itt vagyunk a gólyabálon Nyerni fogok úgy találom Fõgólyának neveznek itt Szeretem a Frédi és Bénit Nem akartam hosszú szöveget Ezért ennyit mondok most nektek Befejezem most a szöveget Remélem én leszek az elsõ helyezett!:)

Sziasztok nagyok Megjött Frédi bátyátok Itt vagyunk a gólyabálon Nyerni fogok úgy találom Fõgólyának neveznek itt Szeretem a Frédi és Bénit Nem akartam hosszú szöveget Ezért ennyit mondok most nektek Befejezem most a szöveget Remélem én leszek az elsõ helyezett!:)

Mi ez a szöveg, hogy "túl jó voltam hozzá", és nem érdemel meg engem?

A barátom ezzel a szöveggel szakított velem ...

Legjobb válasz: Lerázós szöveg. Ha ilyen dumát mond azt hiszi, hogy nem olyan sértõ. Lehet, hogy tényleg "túl" jó voltál hozzá, de nehezem hiszem, hogy ezért szakított.

Lerázós szöveg. Ha ilyen dumát mond azt hiszi, hogy nem olyan sértõ. Lehet, hogy tényleg "túl" jó voltál hozzá, de nehezem hiszem, hogy ezért szakított.
na hát ez pont az a szöveg, hogy gyáva, hogy eléd álljon és egy normális magyarázatot adjon. Ez a legegyszerûbb duma. Olyat nem mondott, hogy "de azért legyünk barátok!" :S
Ez egy õsrégi, jól bevált kamuszöveg, hogy ne érezd olyan rosszul magad, saját magát meg felmenti vele a szakító fél. Szinte mindenki megkapja ezt életében. Velem is szakítottak már erre hivatkozva.
Kamu, terelés, undorító bla bla, nem mer egyenes emberként eléd állni az igazsággal. Olyat akar mondani, amire Te nem nagyon tudsz mit válaszolni, hogy gyorsabban letudja a szakítást.
Pontosan: szakítani akar, mert nem jó veled, vagy van már más, de ahhoz nincs bátorsága, hogy ezt bevallja, inkább mondd valami olyat, ami semleges, és amin nem sértõdsz meg.
Ezt a szöveget én is mondtam már, mondjuk tényleg igy éreztem.Azt éreztem sokkal jobbat érdemel nálam, beteg voltam egy roncs.A párom erre azt válaszolta hadd döntse el õ ki a jó neki, azóta is eggyütt vagyunk.

Segítség, utólagos kurzusfelvételi szöveget kéne írnom, mi legyen a szöveg?

elfelejtettem felvenni egy kötelező tárgyat, a tanár gonoszabb mint a pokol hét ördöge, és holnapra kéne saját fogalmazású kérelmet írnom...hát jobban járunk ha nem a saját szavaimat használom,addig jutottam hogy "elkúrtam, nem kicsit, nagyon.." :D aki tud valahogy segíteni, nagyon megköszönném!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!