Találatok a következő kifejezésre: Mien szavakat Hogy (151 db)

Mi tegyek hogy jobban tudjak ismerkedni más emberekkel és ne legyek csendes? Egyes szaka szavakat, idegen szavakat) egyszerûen nem tudom mit jelent és ez a kommunikálásban másokkal szemben hogy is mondjam szégyellem, mit tegyek?

Néha aszt gondolom újra kéne születni.

Legjobb válasz: rakj piránnyákat a pics*dba és nem leszel csöndes jah és mond el másoknak mit tettél máris instant téma, hajrá te alfahím

rakj piránnyákat a pics*dba és nem leszel csöndes jah és mond el másoknak mit tettél máris instant téma, hajrá te alfahím
Ne mondj idegen szavakat. Ne kommunikálj, hanem beszélgess, úgy sokkal könnyebb. Beszélj nagyon egyszerûen, ahogy kigondolod. Nem az a mûvelt és jó társalgó ember, aki érthetetlenül beszél. Olyan gazdag a mi nyelvünk, majdnem mindent lehet magyarul mondani.
De azt ne feledd, ha újraszületsz, okosabb leszel, mert minden egyes életedben továbbfejlõdsz!

Hasznos tanácsok nyelvtanuláshoz, ha egy nyelvet napi rendszerességgel tanultok, abba mi tartozik bele, hogy tanuljátok, mit gyakoroltok, hogy tanultok szavakat?

Legjobb válasz: Munka közben hangoskönyvet hallgatok, ez napi 2-3 óra. Otthon olvasok valami regényt, erre szánok mondjuk két órát. Közben nem szótárazok, de ha gyakran elõfordul egy szó azt felírom egy papírlapra. Lefekvés elõtt a kiírt szavakat kiszótárazom és példamondatok kíséretében beteszem az Ankiba. (Napi tíznél nem többet, mert úgyse jegyzem meg.) Hétvégente annyi a különbség, hogy még többet olvasok, meg néha megnézek egy-egy filmet is angolul. :) Ezt a módszert csak olyan könyvmolyoknak ajánlom mint amilyen én vagyok, mert csak az olvasott/írott szövegértést fejleszti, de azt mondjuk nagyon gyorsan.

Munka közben hangoskönyvet hallgatok, ez napi 2-3 óra. Otthon olvasok valami regényt, erre szánok mondjuk két órát. Közben nem szótárazok, de ha gyakran elõfordul egy szó azt felírom egy papírlapra. Lefekvés elõtt a kiírt szavakat kiszótárazom és példamondatok kíséretében beteszem az Ankiba. (Napi tíznél nem többet, mert úgyse jegyzem meg.) Hétvégente annyi a különbség, hogy még többet olvasok, meg néha megnézek egy-egy filmet is angolul. :) Ezt a módszert csak olyan könyvmolyoknak ajánlom mint amilyen én vagyok, mert csak az olvasott/írott szövegértést fejleszti, de azt mondjuk nagyon gyorsan.
Heti 3x járok (csoportos) különórára, ott sokat beszélgetünk egymással. Az elsõnek igaza van, próbálj könyveket olvasni, filmeket nézni angolul.

Ti gyerköcötök milyen idös korban kezdett el szavakat mondani? Mivel fejleszthetném hogy hamarabb megtanulja az alap szavakat? Pl. Anya, apa? 1éves 5 hós a babám!

Legjobb válasz: Egy idõsek a gyerekeink. A lányom ezeket használja rendszeresen: apa, mama, papa, baba,pápá, ebbe, abba, ide, oda, eper, este,tej. Anyát nem mond, csak a vagy nyanya. Sok szónak mondja az elsõ szótagát. Szerintem nem kell õket direkt fejleszteni, kialakul ez majd, nem marad egy gyerek se néma. Pár év múlva meg már senkit se fog érdekelni, hogy ennyi idõs korában miket tudott kimondani.

Egy idõsek a gyerekeink. A lányom ezeket használja rendszeresen: apa, mama, papa, baba, pápá, ebbe, abba, ide, oda, eper, este, tej. Anyát nem mond, csak a vagy nyanya. Sok szónak mondja az elsõ szótagát. Szerintem nem kell õket direkt fejleszteni, kialakul ez majd, nem marad egy gyerek se néma. Pár év múlva meg már senkit se fog érdekelni, hogy ennyi idõs korában miket tudott kimondani.
A kérdező hozzászólása: Ügyes kislànyod van:-) Az èn fiam egyetlen szava mama :-)
1 evesen. Apa, mmami, kell, tejcsi, cici, ezekkel kezdte.


Ti hogyan kezelnétek ezt, mit tennétek a helyemben? Mit mondanátok? A szavam anyaként semmit nem ér, mit tegyek, hogy a lányom felé az enyém legyen az utolsó szó?

Kérlek segítsetek, mert megőrülök!(annyit tudni kell, hogy egy háztartásban élünk,az elköltözés anyagiakból kifolyólag lehetetlen,mivel már utána jártunk és esélytelen kivitelezni) Alkalmazkodni mi már jobban nem tudunk a párommal. Tavaly született meg a kislányunk a párommal. Anyu minden egyes cselekedetemet ellesi,amit a lányommal teszek és utána ő is ugyanazt teszi vele.Pl.mellkasomon altattam,utána már ő is ott altatta. A lányom lassan 1 éves lesz és a mai napig a lányommal szembe nem az enyém az utolsó szó,hanem az anyukámé. Ha én megengedek neki valamit, azt anyu nem. Vagy éppen fordítva. Pici korában állandóan ő akarta altatni,egyszerűen nem adta oda nekem,hiába mondtam. Volt egy olyan alkalom,amikor anyu odacsípte a lányom ujját a cumisüveg tetővel a cumisüveghez. Én ott álltam szemtanúja voltam,mire vettem volna felfele hogy megnyugtassam,anyu gyorsan felkapta magához szorította és nem adta oda nekem. Miközben a lányom zokogott.Hiába próbáltam kivenni a kezéből nem adta oda,ráhajolt és úgy szorította magához.Sokszor van az, hogy megüti magát a lányom a jelenlétemben és szinte ki kell tépnem anyu kezéből,mert nem adja oda. Jelenlétemben neveli a lányomat pl.ezt nem szabad azt nem szabad. Én hiába mondom el, ő utánam mondja, hogy az övé legyen az utolsó szó. Hiába mondom hogy egyes ételt,italt ne adjanak neki, mert még nem szabad,akkor is adják,azzal a magyarázattal,hogy ennyitől nem lesz semmi baja pl. szódavíz (a régi szódásüvegből,ami patronnal működik) Etetném a lányomat, anyu akkor kezd el játszani a kislányommal tapsi tapsi mamáját. Hiába mondom, légyszíves most ne hagy egyen a gyerek. Egy pillanatra abbahagyja,de utána egy másik eltereléssel folytatja. Viszem ki a lányomat az udvarra sétálni, visszafordulok, hogy jajj a sapit elfelejtettem. Anyu egyből nem kell az. Miközben fúj a szél. Tehát mindenben az ellenkezőjét mondja, ha én A-t mondok ő B-t mond. A lányommal szemben mindig az övé az utolsó szó. Mindenben felülbírál és addig mondja míg övé nem lesz az utolsó mondat. NORMÁLIS, SEGÍTÕ VÁLASZOKAT KÉREK TÕLETEK, MERT MÁR TELJESEN KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE!!!! Köszönöm!!!

Legjobb válasz: Amíg közös háztartásban éltek, addig esélytelen sajnos hogy bármi változzon. Mi így költöztünk albérletbe, mert inkább pénzem legyen kevesebb, de nyugalmam több. Amióta külön élünk, anyu újra teljesen normális nagyiként viselkedik.

Amíg közös háztartásban éltek, addig esélytelen sajnos hogy bármi változzon. Mi így költöztünk albérletbe, mert inkább pénzem legyen kevesebb, de nyugalmam több. Amióta külön élünk, anyu újra teljesen normális nagyiként viselkedik.
Bölcsi, te el dolgozni és lehet költözni.
Nem tudsz mit tenni. Én ezért mentem férjhez másodszor.
Legyel hatarozott es ne hagyd magad! A te gyereked, o mar felnevelte a sajatjat, te is had neveld a tied. Tuti sertodes es veszekedes lesz, de bird ki. Hosszu tavon megeri
Nos, ez volt nálunk is, csak ott nem volt apuka. A vege az lett, hogy engem komoly depresszióval kezeltek, a gyerekemet pedig pszichiáterhez es nevelesi tanacsadoba kellett hordani, mindezt azért, mert anyám nem támogatott, hanem támadott. Ez az en házam, itt azt csinálod amit mondok, örüljünk hogy el tartalak - ez volt a jelmondata. Pár évig el kellett viselnek, mert nem találtam pici gyerekkel munkát -hiába volt bolcsis, ovis- de amint lehetett, elköltöztem a gyerekkel. Onnantól el lettem hordva mindenféle szar anyának, hálátlan dognek. Igaz, a depresszión elmúlt nyomtalanul, a gyerekemböl pedig kis angyal lett igy, hogy nem volt senki, aki ellenkezõ en velem. Költözzetek el. Meg nyomorogni is jobb, hidd el.
Ezért kell a szülõk nyakára szüli.
A kérdező hozzászólása: Egyesek el se tudják képzelni mibe vagyunk benne, csak osztják itt az észt. Inkább maradj csendbe! Ez nem kifogás. Te hogy mennél el/ hogy tudnál elmenni egy hatalmas beruházás közepette????? Egyszerûen lesz...d az egészet és mennél. Attól függetlenül, hogy hitelre van? Miközben miattad is lesz csinálva ez a több 100 ezer forintos beruházás. Na erre lépj valamit! Kérlek normálisan.
Ez milyen beruhazas? Egyebkent eleg egy huto, meg egy tuzhely. Ha nincs masodkezbol lehet olcson venni amig nem lesz ra penzetek. Meg lehet oldani, csak akarni kell.
Én elõbb elköltöztem volna a párommal KÜLÖN, SAJÁT vagy ALBÉRLETBE! És utána potyogtattam volna egy gyereket.
A kérdező hozzászólása: Érts meg addig nem volt semmi probléma, míg meg nem született a gyerekünk! Utána változott meg, de gyökeresen.
Te meg értsd meg, hogy nem kell más nyakára szülni, más házába. Mert ott neked kuss a neved!
A kérdező hozzászólása: Igen, ha ezt tudom. Elsõ lépésem a költözés házasság után!
Szerintem te is érzed, hogy csak egyetlenegy megoldás van, az a költözés. Innentõl kezdve nem gondolhatsz arra, hogy miért NEM tudjátok megoldani, hanem csak az járjon a fejedben, hogy hogyan oldod meg. Legyen hûtõ, mosógép, akár használt is. Legyen a gyereknek hely ahol alszik. Ennyi, a többi majd folyamatosan jön ahogy be tudjátok szerezni, nem kell mindennek azonnal rendelkezésre állni. Vannak akik építkezés alatt a kádban mosogatnak, lavórban fürdenek. Nem a legideálisabb, de ha tisztaság van, akkor a gyerekkel el lehet lenni, legfeljebb picit nehezebb és kreatívnak kell lenni - de a nyugalom mindennél fontosabb.
A kérdező hozzászólása: Én nem a szülõk nyakára szültem!! Megköszönném, ha hanyagolnátok ezektõl a válaszoktól!!
Jaj jönnek a kifogások :)
A kérdező hozzászólása: Anyagilag bírnánk az albérletet. Csak azt nem hogy két felé fizessünk addig, amíg be nem szerezzük a felszereléseket, bútorokat. Mivel anno úgy volt, hogy itt fogunk lakni, de azóta minden megváltozott. S a lagzira nem kértünk se gáztûzhelyet, se tv-t, se ilyen háztartási felszereléseket.
Miért nem mész el dolgozni?És akkor a te és a párod fizetésébõl, már futná albérletre!!Hajrá!! Ne itt siránkozz, hanem tegyél érte, hogy jobb legyen!
Nem ugy tûnik, mintha lepni akarnál..... Keressetek albérletet. Nem kell anyádnak tudnia róla es nem is kell másnapra. Keress es találsz. Az meg mi hogy részletre vannak a dolgok? kkor nem lehet õket mozdítani???
A kérdező hozzászólása: Nekem itt eszembe ne jusson kulcsra zárni az ajtót. Akkora perpatvar lenne belõle hogy csak na. Mit képzelek én magamról, tán titkolni valóm van stb. Igen, sajnos eléri azt hogy már lassan nem tekintem magam anyának, mivel teljesen felettem uralkodik.
A kérdező hozzászólása: Egy nagy veszekedés után el is indultunk albérlet után. Csak egy probléma volt. 1 napot hagytak a gondolkodásra, mivel központi fûtést most csináltatják. Mondták, gondoljuk meg mert akkor csak az õ szobájukba csináltatják meg. A vállalkozóval már le volt ekkorára beszélve. Másnap mi bejártuk a férjemmel az albérleteket. De fél nap alatt nem lehet egy albérletet elintézni, mivel aznap ment estére dolgozni. Így nem tudtunk elmenni. Ezek után meg már hogy? Fõleg hogy részletre vannak megvéve a dolgok. Pedig minden vágyam egy külön kis lyuk.
Hosszú séták, barátnõzés, kulcsra zárni a szobátokat, és gyûjteni az elköltözésre. Amúgy (tapasztlat) még nem tekint Téged igazán felnõttnek az anyukád, de Te se magadat. Az elõbbi nem siettethetõ, de az utóbbin Neked kell dolgoznod. A leírtak fele nem lényeges, nevethetnél. A másik fele pedig igenis komoly, a baba nem tulajdon, hanem érzõ emberi lény nem való körülötte kavarni. Sok sikert Neked ehhez a nem kis feladathoz! ui: gondolom a kicsikéd elsõ unoka, nálunk is így volt, a harmadiknál már örültem volna, ha rám nyitja valaki az ajtót, de az elsõt mindenki kikapkodta a kezembõl.
Hát szegénykém, megértelek, nálunk ennek a tizedrésze van és ettõl is robbanok. Szerencsére mi nem élünk együtt. Hiába mondanám, hogy ülj le vele megbeszélni, tök fölösleges mert nem fogja megérteni az anyukád, én is hiába tépem a szám, hogy nem kell a gyereknek napi 24 órán át a mesecsatorna meg az édesség. Egyetlen egy megoldás van, a költözés bármi áron, a gyerek bölcsibe, te meg dolgozni. Biztos, hogy minden kilõve, önkormányzati lakás, más rokonhoz költözés?
Lehet bútorozott albérletet is kivenni... És akkor nem kell gáztûzhelyet meg egyéb dolgokat venni.

Én mi vagyok? Hogyan lehetséges, hogy nyelvismeret nélkül is értek szavakat?

Ha kapcsolgatom a tévét, az idegen nyelv? adok között vándorolva az els? egy-két szót értem. Többet nem. Speckó laborban is voltam már, de csak hümmögtek. Nem olyanról van szó, hogy angol Jó reggelt, olasz szerelem, német tavasz stb. , amit nyelvtanulás nélkül is ismerhetek. Próbálták a világnyelveken kívül rétoromán, koreai, flamand, fárszi örmény és arab m?sorokkal is. Nem tudom mennyi volt, de 90% körül teljesítettem. Viszont tényleg csak az els? néhány szóval m?ködött.

Legjobb válasz: Ezt nem értem. Mi az, hogy csak elsõ néhány szónál mûködött. Milyen laborban voltál? Mit vizsgáltak ott?

Ezt nem értem. Mi az, hogy csak elsõ néhány szónál mûködött. Milyen laborban voltál? Mit vizsgáltak ott?
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, de tulajdonképpen a kérdést rontottam el. Valójában arra lennék kíváncsi, hogy valami hasonló dolog mással is elõfordult, tud valami olyant, ami nem hétköznapi. Az a fura számomra, hogy sorra kapom az olyan beírásokat ide, ami engem becsmérel. Fogyatékos vagyok, bolond vagyok, unatkozom, s hülyeségeket írok be stb. Persze a reptoidot láttam, szellemmel találkoztam, ufó járt a lakásomba típusú dolgoknál megy az egyetértõ bólogatás ezerrel.
honnan tudod, hogy helyesen "érted" azt a szót? lehet, hogy a hasadra ütsz, és azt mondod, te bizony azt értetted, hogy "zárt", de igaziból azt mondták, hogy fasírt. arra pedig én is kiváncsi lennék, hogy miféle laborban vizsgáltak téged :P
"Nem nevezem meg a helyet, " Józsi bácsinál.
A kérdező hozzászólása: Nem én értem, hanem a tesztelõk. Nem nevezem meg a helyet, mert ha azt írom, hogy az Ulmi egyetem paranormális jelenségekkel foglalkozó osztályán (mindegy, létezik-e), akkor arra fogja valaki azt írni, hogy marhaság. Ha azt írom, hogy Zelebiusz Töhötöm magyar ufókutató laborjában, akkor arra.
Tirem tula kanalag. Ez egy õsi nyelven van, na mit jelent ?
igen, ez azt jelentene hogy 90%-osan le tudsz forditani barmilyen szot, illetve szopart, barmilyen nyelven, ha valtogatunk a csatornak(nyelvek) kozott Hany kiserlet volt a teszt soran? Ha nyelvvaltas utan mindig le tudod forditani az elso ket szot, akkor ezeket cserelgetve, egy adott nyelv szokeszletenek 90%-at tudned kene, es itt tobb nyelvrol is beszelunk ugye...
de magat a tesztet leirhatnad pontosan hogyan, mennyi ideig zajlott stb, ahogy volt az eredmenyt miert nem mondtak meg? egyaltalan most igy ennyiben maradt a dolog? hummentettek egyet, hogy hat erdekes, erdekes, koszonjuk hogy itt jart?
A kérdező hozzászólása: Két alkalommal voltam bent teszten, kb. fél óra volt az elsõ, a második mindennel együtt 4-5 óra, ebbõl a kifejezett felismertetés kevesebb. EEG volt rajtam a második alkalommal. A megszokottól eltérõ jeleket rögzítettek, de számomra is érthetõ dolgokat nem fogalmaztak meg, azon túlmenõen, hogy valami van, de nem tudják mi. Nem tévét használtak, hanem csak magnót, meg arab nyelven élõ szót.
Azt, hogy te mi vagy, saját magadnak kell feltárnod. Keress meg segítõket ez ügyben, látókat, angyalmédiumokat. Õk többet fognak tudni mondani, mint mi itt neked.
A kérdező hozzászólása: Valahogy így értendõ: Klikk – Soha nem gondoltam volna, hogy a gyakorira írok. – mondja a hang a tévében. Én ennyit értek: Soha nem… Klikk – A zárt osztályon a reptoidozóknak kell a hely. – így a mûsorban. Én ennyit értek: zárt
Ide butuska kamaszok irkálnak, már bocsánat, persze vannak kivételek, de éretlen válaszolóból sokkal több van. Azt hiszem, nem ez a fórum fog tudni neked választ adni.

A kisfiam kettő és fél éves és még alig beszél csak szavakat mondogat (anya apa szia stb. ), mondatokat egyáltalán nem. Most már kezdek egy kicsit aggódni. Mit csináljak hogy rávegyem a beszédre és ne "hümmögéssel" értesse meg magát?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj ezen- ha egyébként minden rendben van vele (figyel, mozog, érzéseket kifejez,stb.) Az én kisfiam 2év 4 hósan kezdett beszélni, 3 héten belül folyékonyan. Figyelj! Annál, hogy mikor kezd beszélni, ezerszer fontosabb, hogy mit mond! :) Mesélj, énekelj, mondókázz neki sokat, kommentálj mindent, ami történik- akkor is, h õ csak szótöredékekkel reagál- vagy úgy se.

Szia! Ne aggódj ezen- ha egyébként minden rendben van vele (figyel, mozog, érzéseket kifejez, stb.) Az én kisfiam 2év 4 hósan kezdett beszélni, 3 héten belül folyékonyan. Figyelj! Annál, hogy mikor kezd beszélni, ezerszer fontosabb, hogy mit mond! :) Mesélj, énekelj, mondókázz neki sokat, kommentálj mindent, ami történik- akkor is, h õ csak szótöredékekkel reagál- vagy úgy se.
a második vagyok, mi a túróért lettem lepontozva vajon??? :((
Az én fiam 2 éves és 4 hónapos. Most voltunk logopédián mert õ még ennyit se beszél amit te írsz. Megvizsgálták, letesztelték, érteni ért mindent szinte, és szótöredékekkel megérteti magát, ezért "nem küzd". Semmi baja, nekünk ezt mondták most. Nem mindenki beszél mondatokban 2 évesen... Nekünk javasolták már korábban hogy csináljunk úgy mintha nem értenénk...hát ez nem vált be, csak hsiztis lesz tõle és semmivel se ment elõrébb a beszédje ettõl.
Ha tényleg nem tud mondatokat alkotni, jobb, ha megnézeted egy szakemberrel-bár egy fél évet még várhatsz esetleg-.Barátnõm gyerekérõl így derült ki, h autisztikus, mindenféle fejlesztésre kell járnia, így kezdett javulni a helyzet.Nála sem volt elõtte semmi különös jel, ami erre utalt volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitséget!

Mikor halljátok, hogy kis gyerekek szájából eszméletlen ocsmány szavak hangoznak el, hogyan reagáltok erre? Mik fordulnak meg a fejetekben?

Legjobb válasz: Az jut eszembe, hogy legszívesebben egy hatalmas nagy pofont kevernék le neki. Csak az a baj, hogy utána még én lennék feljelentve.

Az jut eszembe, hogy legszívesebben egy hatalmas nagy pofont kevernék le neki. Csak az a baj, hogy utána még én lennék feljelentve.
Nem feltétlen a szülõ tehet róla. A gyerek az óvodában is sokat tanul nem túl nevelt társaitól. Viszont a szülõ feladata ilyen esetben, hogy elmagyarázza gyerekének vagy meg is büntesse, hogyha ilyen elõfordul.
7-es 8-as látszik, hogy nincs gyereketek. Ez olyan dolog, hogy egyszer, mondom, egyetlen egyszer kicsuszik egy csúnya szó a számon, mert egymással beszéltek, és nem is veszitek észre, hogy hallja a gyermek, és utána a gyermek képes hetekig azt ismetelgetni és minél jobban tiltod, annál inkább viccesnek tartja. Mondok mást : ovoda. Az egyik gyerek tanul otthon vmit, beviszi, tanitja a többinek. És a gyerekek viccesnek tartják, fogalmuk nincs, mit beszélnek, és mondják, mint egy mondókát..
Az jut eszembe, hogy milyen szülei vannak... A gyerek szerintem nem tudja mit beszél, jó esetben a szavak jelentését se érti. Bár a fene tudja, de ha tudja, az még rosszabb :(. Szinte biztos hogy az ilyen gyerekeknél a szülõk, vagy az idõsebb testvérek beszélnek így otthon, ráadásul elég gyakran. Vagy csak megtetszik a gyereknek a szó, és "ráragad" Egyszer a barátnõmmel beszélgettünk mikor odajött egy 3 év körüli kislány és azt mondta: a bátyám szívesen [email protected] titeket... Köpni-nyelni nem tudtunk, úgy meglepõdtünk. A báty amúgy azonnal ott termett, és zavartan elrángatta a kislányt... Rég volt már, de ezt nem felejtem el.
gyökerek a szülei
Én sosem felejtettem el mikor mentem városban és kettõ 10 év körüli fiúcska nagyon rappot hallgatott, rámnéztek és közösen kántálták: "Apád f..szát sz..ptad volna inkább r..baanc" Konkrétan majdnem lefordultam a biciklirõl mikor ezt meghallottam.
A kérdező hozzászólása: 24 éves lány vagyok, de nekem így is szokatlan és rossz hallani. Szerintem fogalmuk sincs az ilyen gyerekeknek, hogy mit is mondanak, csupán látják a szülõk és a környezetük reakcióiból, hogy hogyan hatnak rájuk ezek a szavak, és ha a gyerekeknek tetszik, hogy esetleg feldühíthetik pl a szülõket, akkor lehet, hogy ezért is fogják használni. Na meg azért, mert a felnõttektõl hallják és megtetszik nekik és így talán menõbbnek érzik magukat. Viszont szerintem legyen akár fiú/férfi, vagy lány/nõ az illetõ, a csúnya szavak akkor is fölöslegesek és az illetõt minõsítik, ha használja.
Nálunk a családban szinte minden elvetemült gyerek káromkodik (lóf***, pic** szavak). Amíg nem minden mondatában káromkodik, szerintem nincs baj :)
Egy felnõttnek még szokatlanok, de nekem huszonévesnek már nem tûnik fel. Kiskoromban én is ebbe nõttem fel, és nem lettem neveletlen, bunkó, rossz ember. A szókincsünkben forognak ezek a szavak, minek kellene elhallgatni õket. 22F
A kérdező hozzászólása: Most az elõbb a nyitott ablakon keresztül hallottam, hogy egy kisfiú hogyan beszél. Egy pillanatra ledöbbentem. Ilyenkor hol a szülõi nevelés? Mit tanítanak az ilyen gyerekeknek a szülõk?
Ha túlzásba viszik, akkor már-már a gyomrom tartalma fordul meg a fejemben. De... Amikor nekem valami nagyon nem tetszett gyerekkoromban, akkor nem verekedtem és nem is sírtam, hanem csúnya szavakat használtam. Érted b+ ?

Mi az hogy "Adj meg kulcsszavakat"? Be kell írni újból a kérdést vagy csak pár szavat belőle?

Legjobb válasz: Mivel nem írtad meg, hogy melyik oldalról van szó, így csak általános választ lehet adni: Jópár oldal a jelszót kulcsszónak hívja.

Mivel nem írtad meg, hogy melyik oldalról van szó, így csak általános választ lehet adni: Jópár oldal a jelszót kulcsszónak hívja.
A kérdező hozzászólása: Ez az oldal amelyiken vagy!
Oké, értem! Ezen oldal kérdésfeltevésénél látottakra gondolsz. A kulcsszavaknak a keresésnél, illetve a hasonló kérdéseknél van szerepe. Nem kötelezõ megadni, de nem is célszerû az egész kérdést odaírni. Keress pár szót, ami jól jellemzi a kérdésedet. Akkor lehet igazán hasznos, ha a kérdésben nem szerepel egy olyan szó, ami viszont jól jellemzi a kérdést. Pl.: Kérdés: Mikor kell elültetni a sárgarépát? Kulcsszavak: kert, kertészet, földmûvelés, sárgarépa, ültetés
(Célszerû a kulcsszavaknál nem ragozott szavakat használni. Pl. az elõbbi példánál a kérdésben az „ültetni” szó van. Ha valaki rákeres az „ültetés” szóra, akkor a találatokban nem fog megjelenni a fenti kérdés. Márpedig aki tud keresni az ragozatlan szavakra fog keresni: „sárgarépa ültetés”)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen!

Mit és hogyan kell reagálnom, ha egyszerűen nem értem az éppen beszélni tanuló kisgyerekem egyik-másik szavát?

Mivel ma héten ma már másodszor fordult el?, hogy fogalmam sincs, mint mondott, így megkérdezlek benneteket. Jön hozzám a pont 2 éves kislányom és mond egy szót. Nagyon mondja, szép hangosan, többször ismétli, néz rá és vár...nekem meg fogalmam sincs, mit mond, hiába próbálom kitalálni. Pedig egyébként mindent megértek, meg nincs is ezzel gond, mert szépen beszél. Olyan szavakat hibátlanul kimond, hogy "egészségedre" meg "cip?kanál". Egyik-másik sajátos szavát csak apával értjük, mint pl: "jotoj"=motor vagy "jabja"=labda. De talán több ilyet nem is tudok mondani példaként. De ma megint mondott valamit, ami örök rejtély marad. Ilyenkor ti mit reagáltok?? Próbálod kérdezgetni, hogy mit is szeretne vagy hagyod??

Legjobb válasz: Én ilyenkor mindig azt szoktam neki mondani, hogy nem értem. Ha megismétli, és még mindig nem értem, akkor elnézést kérek tõle, és megkérem, hogy mutassa meg mire gondolt. Néha megmutatja, néha meg vállat von, és elmegy mással foglalkozni (gondolom ilyenkor konstatálja, hogy az anyja milyen hülye, egy egyszerû szót sem ért meg:DDDD)

Én ilyenkor mindig azt szoktam neki mondani, hogy nem értem. Ha megismétli, és még mindig nem értem, akkor elnézést kérek tõle, és megkérem, hogy mutassa meg mire gondolt. Néha megmutatja, néha meg vállat von, és elmegy mással foglalkozni (gondolom ilyenkor konstatálja, hogy az anyja milyen hülye, egy egyszerû szót sem ért meg:DDDD)
Én ugyanúgy vagyok, mint az elsõ válaszoló. Általában sikerül elmutogatnia de van mikor begurul és feladja. Olyankor kap egy nagy puszit és mással foglalkozunk.
Én szintén azt csinálom, hogy visszakérdezek tõle, mit is szeretne. Vagy elmondja még vagy hússzor, és elõbb-utóbb rájövök, vagy ügyesen megmutatja, odavezet ahhoz, amit akar mondani. Mondjuk általában a mutogatásból már rájövök, mit is szeretne. Vannak érdekes szavai: KÖVESZ - alma közepét kiszedni, pl. de mutogatta, így rájöttem, hogy ezt szeretné. :)
Hagyjad, még csak két éves, majd kinövi.
A második válaszoló vagyok. Szerintem nem kell ezt olyan nagy dobra verni, meg fog tanulni beszélni, ne aggódj, de komolyan.
A kérdező hozzászólása: Nem aggódok, mert amúgy valóban szépen ejti a szavakat és pár hét alatt rettentõ sokat tanult. De mikor elõfordul ilyen eset, nem tudom, hogyan reagáljak.
Nálunk is néha van ilyen, ilyenkor kérem, hogy mutassa meg, mit szeretne. Ha még akkor sem értem, akkor inkább elterelem a figyelmét, és bénának érzem magamat :(
Ilyen nálunk is van. Ilyenkor közlöm a fiammal, hogy nem értem, ismételje meg még egyszer. ha akkor sem, akkor megkérem õt, hogy próbálja úgy mondani, hogy én is értsem. Többnyire ilyenkor faképnél hagy, vagy megmutatja mit akart. :o)

Mit jelent a hangoztatás? Bontsd hangokra a szavakat és jelezd hány hangot találsz. Mi ez? Hogyan csináljam? SOS!!

Kisfiam általános iskolát most kezdte és nem igazán értem a feladatot amit a kérdésben leírtam. Pl. alma, körte, esernyő, könyv....stb

Legjobb válasz: Pl. a "ny" hiába két betû, egy hangnak ejtjük Alma betûi: a, l, m , a (négy hang) Viszont esernyõ: e, s e r ny õ (hat hang)

Pl. a "ny" hiába két betû, egy hangnak ejtjük Alma betûi: a, l, m , a (négy hang) Viszont esernyõ: e, s e r ny õ (hat hang)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!