Találatok a következő kifejezésre: Mien kovetkezmenyei a fogamzasgatlonak (6 db)

Mit takar az, hogy a fogamzásgátló felborítja a hormon háztartást? Milyen következményeket von maga után?

Legjobb válasz: A hormonális fogamzásgátló tabletták rengeteg progeszteront (és a legtöbb ösztrogént is) tartalmaz, amik szabályozzák, visszatartják a peteérést, ergó nem tudsz megfoganni. Namármost ahhoz hogy ez megtörténjen rengeteg hormon kerül a szervezetedbe, ahhoz hogy vissza tudjon fogni egy ilyen természetes eseményt. A következmények töbekk között fõleg a mellékhatások, amik személytõl függõen nagyon különbözõek és nagyon súlyosak is tudnak lenni. Az egyik legkomolyabb ilyen az, hogyha amúgyis labilis a hormonháztartásod, késõbb megtörténhet hogy nem lesz gyereked amikor majd szeretnéd... Viszont ha beírod a googleba akkor koadja a mellékhatásokat és ott nyugadtan böngészhetsz napokig, minden infót megtalálsz. De a legfontosabb infókat a NÕGYÓGYÁSZ adhatja. Õ úgyis elküld mindenféle vizsgálatra, és lehet hogy kiderül hogy neked nem is írhatja fel. (én pl így jártam...)

A hormonális fogamzásgátló tabletták rengeteg progeszteront (és a legtöbb ösztrogént is) tartalmaz, amik szabályozzák, visszatartják a peteérést, ergó nem tudsz megfoganni. Namármost ahhoz hogy ez megtörténjen rengeteg hormon kerül a szervezetedbe, ahhoz hogy vissza tudjon fogni egy ilyen természetes eseményt. A következmények töbekk között fõleg a mellékhatások, amik személytõl függõen nagyon különbözõek és nagyon súlyosak is tudnak lenni. Az egyik legkomolyabb ilyen az, hogyha amúgyis labilis a hormonháztartásod, késõbb megtörténhet hogy nem lesz gyereked amikor majd szeretnéd... Viszont ha beírod a googleba akkor koadja a mellékhatásokat és ott nyugadtan böngészhetsz napokig, minden infót megtalálsz. De a legfontosabb infókat a NÕGYÓGYÁSZ adhatja. Õ úgyis elküld mindenféle vizsgálatra, és lehet hogy kiderül hogy neked nem is írhatja fel. (én pl így jártam...)
ld. Konchita :D

Sensonette fogamzágátlót szedek. Véletlenül kihagytam egy napot, de aztán bevettem. Ma megjött én pedig bevettem a fogamzásgátlót mégis. Mi bajom lehet? Mi lesz a következménye? :S

Legjobb válasz: ha megjött a vérzésed, nem lesz semmi bajod. Nem lesz következmény. Annyit viszont javaslom h tegyél meg, hogy az új levelet az eredeti idõben kezded szedni, tehát azon a napon, amikor kihagyás nélkül kezdted volna. :)

ha megjött a vérzésed, nem lesz semmi bajod. Nem lesz következmény. Annyit viszont javaslom h tegyél meg, hogy az új levelet az eredeti idõben kezded szedni, tehát azon a napon, amikor kihagyás nélkül kezdted volna. :)

Mien kovetkezmenyei lehetnek a fogamzasgatlonak?

fogamzagatlot szeretnek szedni....csak nem tudom mien kovetkezmenyei lennenek....azert szeretnem mert nem szeretnek minden honapba idegeskedni h terhes e vok.ovszert nem szeretek hasznalni,a baratom se

Legjobb válasz: Barátnõm mélyvénás trombózist kapott két évi fogamzásgátló-szedés után, fél évig lábra sem tudott állni, mindenek tetejébe pedig kiderült, hogy a sosem lehet gyereke természetes módon, mert az állítólag ultrakönnyû tabletta (Diane35) úgy szétcseszte a hormonrendszerét, hogy nincs peteérése. Én ezek után maradok az óvszernél...

Barátnõm mélyvénás trombózist kapott két évi fogamzásgátló-szedés után, fél évig lábra sem tudott állni, mindenek tetejébe pedig kiderült, hogy a sosem lehet gyereke természetes módon, mert az állítólag ultrakönnyû tabletta (Diane35) úgy szétcseszte a hormonrendszerét, hogy nincs peteérése. Én ezek után maradok az óvszernél...
Hát pl:Nem leszel terhes. Ha ennyire nem tudod hogy mire jó a fogamzásgátló szerintem bele se kezdjél a nemi életbe!
Igen, az a következménye, hogy nem leszel terhes...
Gondolom a mellékhatásaira gondolt... csak elírta... Én sajnos ebben viszont nem tudok segíteni ... nem szedtem még soha...
A kérdező hozzászólása: azt tudom...koszi.elhizas v stbre gondoltam
-szebb lesz a bõröd -lecsökken a mensid ideje -nem görcsölsz -mindig tudod, mikor jön meg A mai modern tabletták már kevés hormont tartalmaznak, ezektõl nem hízol és nem leszel szõrös (ha ilyenekre gondoltál) Egyébként a Diane 35 nem fogamzásgátlásra van kitalálva, ezt elsõsorban bõrgyógyászati panaszokra írják fel és a fogamzásgátló hatása csak egyik mellékhatása!
Sziasztok!Le lehet pontozni a válaszomat, de azért leírom. Az összes fogamzásgátló tele van hormonnal, nem a C vitamin hat, az biztos. Következmény lehet: elhízás, nemi vágy csökkenése, fogamzásképtelenség akkor is, ha abbahagyod(magyarul nem lehet gyereked). Találkoztam olyan esettel, hogy a nõ leállt a fogamzásgátlóval, mert csökkent a libidója. Megjött azután a menstruációja, és nem állt el magától. Orvosi segítség kellett, simán elvérzett volna, ha nem megy el dokihoz. Szóval hagyd ki az életedbõl, ha lehet, és ne higgy a gyógyszergyár propagandájának!

Elméleti kérdés! Ha valaki terhesen kezd el fogamzásgátlót szedni, annak mi lehet a következménye?

Milyen hatással van az az embrióra és a n?re?

Legjobb válasz: elvetélhet akár, de a baba beteg is lehet

elvetélhet akár, de a baba beteg is lehet
Kedves utolsó, miután nem egy ilyen gyereket láttam, az ellenkezõjét meg soha se, nyugodtan elhiheted, egy terhes nõben a fogamzásgátlóhoz képest eszméletlen hormonszintek mozognak biológiailag, a fogamzásgátló nem változtat rajtuk érdemben, max hozzáad pár százalékot. Ami a terhességre tényleg veszélyes volt, azok a kéátrányból kinyert, ösztrogén hatású szintetikus vegyületek, az úgynevezett stilbének, amelyeket egy idõben elõszeretetettel adták (70-es évek) terhes nõk különbözõ problémáira is, és hosszan, nagy adagban alkalmazva a leánymagzatnál, ha az majd a serdülõkorba ért, megnövelték a nõgyógyászati rákok valószinûségát. Nálunk az ebbe a csoportba tartozó cuccok zömét (Syntestrin és tsai) a 90-es években teljesen kivonták a forgalomból, 1-2 darab maradt meg hormondependens nõgyóhgyászati daganatok kúrájára, de terhesnek nem adhatók (asszem tán a TACE még van) Szóval kedves Kérdezõ, ha valaki terhesen kezd el fogamzásgátlót szedni, az max elvetél (ha még kicsi és így nem tudott a terhessége, és alacsonyak a saját-hormonszintjei) - a 80-as években sokan használtak egy akkor elterjedt fogamzásgátlót eltérõ adagolásban (aktus után, másnap reggel, másnap este 2-2 szem) esemény utáni tablettának, nagyobb, már tudottan terhesen meg a terhességnek valszeg a világon semmi baja nem lesz, az illetõ elmeállapota a kérdéses...
Deformált testû vagy halott gyermeket hozhat a világra. Borzasztó szenvedés lehet ez a gyógyszerrel való bombázás még a méhen belül is a magzatnak. És az 'anyának' sem tesz jót. Ha nem akarja a gyereket és még abban a stádiumban van, hát el kell vetetni.
Jó hosszú pszichiátriai kezelés meg egy kiadós biológia oktatás.
Igazából ezt nem tudom, de arról olvastam, hogy ha valaki gyógyszer szedés közben esik teherbe akkor a gyógyszer nem káros a magzatra. bár én ezt nem nagyon hiszem.
Ja, érdekességként egyébként csak úgy mondom: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/fogamzasgatlo-keszul-a-.. Ma már azért a legtöbbet félszintetikusan állítják elõ a mexikói édesgyökér (Mexican wild yam) egy anyagából (diosgeninbõl - ma ezt testépítõk is eszik egyébként) kiindulva (szóval növényi alapanyagból), de a 70-es években még jól lehetett zrikálni a lányokat a "lópisi-tabletta témával". Szóval gyakorlatilag semmi olyan nincs benne, ami egy terhes gerinces emlõsben ne lenne alapban... (legfeljebb nem pont ugyanaz a kémiai struktura)
amint írtam én sem hiszem, hogy nem árt a babának, de ezt olvastam. Amúgy ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem. Ha fagamzásgátlót szed valaki és terhes lesz, ami azért ritkán de elõfordulhat, akkot el kell vetetnie vagy megtatrthatja?
Minden további nélkül megtarthatja, ismerek én is pár (már felnõtt) fogamzásgátló mellett "készült" babát. Tudod, az elsõ 6 hétben a mindent vagy semmit elv érvényesül, ha károsodott az embrió nem ágyazódik be rendesen, és megszakad a terhesség magától... Ez egyébként a tudománynak egy jó nagy meglepije volt olyan 20-25 éve, amikor már sok volt az elvégzett szervtranszplantáció a világban, a transzplantáción átesettek ugye már jól voltak, nemi életet is éltek, és némelyikük terhes lett, olyan elvileg abszolút magzatkárosító cucc mellett, mint a szerv-kilökõdés ellen szedett Imuran. És ugye ezek közül többen vallási vagy egyéb ok miatt nem voltak hajlandóak megszakíttatni a terhességet, a gyógyszert meg már csak a terhesség tudottá válása, tkp a 6. hét után lehetett lecserélni... és kiderült, hogy az így megszületett gyerekek között semmivel sem magasabb (tkp alacsonyabb, de az valszeg a fokozott odafigyelés hatása) a fejlõdési rendellenességek száma az átlagnál. Természet-õsanyánk mûködik.
a vészmadár válaszolók vajon a rég betiltott elsõ fogamzásgátlókat miért nem tudják kitörölni a fejükbõl? kérdezõ, semmi nem lesz, ha terhesen fogamzásgátlót szedsz, csak feleslegesen költöd a pénzt
büntetés fizetheted a gyerek tartást :D
Ki tud szúrni, "felcsináltatja" magát. Büntetésed apaság.
ja, ez a büntetés, hogy lesz egy gyereked, amit vélhetõleg nem akartál, , és onnantól cseszheted,
Ha nem bízol meg a párodban, illetve ha semmi esetre se akarsz apa lenni, akkor ne légy kényelmes és húzz gumit! Csak azzal lehet "kiszúrni", aki hagyja magát!
A fogamzásgátlót csak az elõírásnak megfelelõen szabad szedni, ha azt akarod, hogy hatásos legyen!!
"( ennek milyen következményei lehetnek)" Teljesen felborulhat a hormonháztartásod... Ha teljesen le akarod állítani a ciklusod kérj injekciós fogamzásgátlót, de ilyeneket ne játssz, mert minden tabletta más, és igen sokból komolyabb gondod is lehet ha tologatod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!