Találatok a következő kifejezésre: Mien kapcsolat ha (332 db)

Mi történik, ha sorba kapcsolunk egy tekercset egy párhuzamosan kapcsolt kondenzátor-ellenállással és az egészre állandó feszültséget adunk?

a tekercsben növekedni fog az áramerősség? Miért?

Legjobb válasz: "sorba kapcsolunk egy tekercset egy párhuzamosan kapcsolt kondenzátor-ellenállással" Most akkor sorba kapcsoljuk, vagy párhuzamosan? És mit kapcsolunk mivel? Vagy mi van?

"sorba kapcsolunk egy tekercset egy párhuzamosan kapcsolt kondenzátor-ellenállással" Most akkor sorba kapcsoljuk, vagy párhuzamosan? És mit kapcsolunk mivel? Vagy mi van?
Jól kérdezett. A tekerccsel sorba kapcsolunk egy kondenzátor+ellenállás (ezek párhuzamosan vannak) "combót". A rákapcsolás pillanatában folyik a legnagyobb áram, azután már csökkenni fog, és beáll az ellenállás és feszültség értékébõl számítható értékre. A kondenzátor feszültsége az állandó feszültségre áll be. Tekercsellenállástól eltekintettem.
#2: Ja így értem. Bocs, kérdezõ, hogy értetlenkedtem, és nem produkáltam semmi hasznosat, de tényleg nem esett le egybõl, hogy mire megy ki a játék.
Nem egészen, mivel a tekercsen nem változhat hirtelen az áram, ezért az csak lassan indul el. A bekapcsolás pillanatában a kondenzátort rövidzárnak tekintheted, a tekercset pedig szakadásnak, így a teljes feszültség a tekercsen esik. Ennek hatására ott szépen elkezd nõni az áramerõsség (egy felfutó görbe szerint), emiatt viszont a feszültsége csökken, hiszen most már a kondenzátor-ellenállás pároson is esik feszültség. Állandósult állapotban a kondenzátor szakadás, a tekercs rövidzár, ezért a teljes feszültség a kondenzátoron és az ellenálláson esik, az áram az ellenállás nagyságától függ. Ezt az állapotot exponenciálisan közelíti meg.

Szerintetek melyik a jobb, és mikor valoszinűbb hogy összejöttök és tartósabb lesz a kapcsolat? Ha hasonlítotok vagy ha inkább különböztök egymástól?

Olyan még nem tőrtént velem h tőlem merőben különbözö személlyel jöttem volna össze de most van valaki akivel hát nem akarok nagy szavakat használni de nagyon egyformák vagyunk gondolok itt ilyenekre hogy hobbi,érdeklődési kör,életszemlélet,stb.és nem tudom hogy hátrány vagy előny lenne e a kapcsolatban hosszutávon az hogy igy hasonlitunk egymásra,mert esetleg ellaposodhatna e miatt a kapcsolat

Legjobb válasz: Egyik eset se garancia arra, hogy tartós lesz a kapcsolat. Ha el tudjátok fogadni egymás szemléletmódját és rigojáit, akkor lesz tartós a kapcsolat.

Egyik eset se garancia arra, hogy tartós lesz a kapcsolat. Ha el tudjátok fogadni egymás szemléletmódját és rigojáit, akkor lesz tartós a kapcsolat.
elõzõ jól mondja.
Szerintem a középutat kell megtalálni a túlzott hasonlóság és különbözõség között. Én nem lennék olyannal aki pont olyan mint én, mert akkor mégis hogyan egészítjük ki egymást? Sehogy.

Mi történhet ha nem teszek relét ködlámpához? Utólag építem be, hátsó gyári. Univerzális ködlámpa kapcsolót vennék.

Legjobb válasz: A hátsó ködlámpa nem igényel feltétlenül relét. 21W-os teljesítményû, az áramfelvétele tehát 2A alatti, vagyis a legtöbb kapcsoló tudja kezelni. Az, amit a gyári leírás "relé" címszó alatt emleget, általában egy olyan kapcsoló szokott lenni, ami azt biztosítja, hogy a hátsó ködlámpát csak felkapcsolt helyzetjelzõ mellett lehessen felkapcsolni (egyébként ha jól tudom, ez is relé, majd az okosok megmondják). Amit viszont nem szabad elfelejteni, az a biztosíték (jól van na, olvadóbiztosító). Vagy olyan áramkörbe kell kötni, ami ezzel védett (az eredeti áramköre biztosan ilyen), vagy be kell iktatni egy lengõbiztosítékot. Biztosíték nélkül viszont nem szabad bekötni.

A hátsó ködlámpa nem igényel feltétlenül relét. 21W-os teljesítményû, az áramfelvétele tehát 2A alatti, vagyis a legtöbb kapcsoló tudja kezelni. Az, amit a gyári leírás "relé" címszó alatt emleget, általában egy olyan kapcsoló szokott lenni, ami azt biztosítja, hogy a hátsó ködlámpát csak felkapcsolt helyzetjelzõ mellett lehessen felkapcsolni (egyébként ha jól tudom, ez is relé, majd az okosok megmondják). Amit viszont nem szabad elfelejteni, az a biztosíték (jól van na, olvadóbiztosító). Vagy olyan áramkörbe kell kötni, ami ezzel védett (az eredeti áramköre biztosan ilyen), vagy be kell iktatni egy lengõbiztosítékot. Biztosíték nélkül viszont nem szabad bekötni.


Azt mondják egy férfit szexel lehet megtartani. De mit tegyek ha én nem kívánom annyira a szexet mint a párom? Erre rámehet egy kapcsolat?

Legjobb válasz: " Olvasgasd a nõi magazinok szextippjeit" ÚRisten, csak azt ne!!! Ha azokat veted be, na az garantált siker arra, hogy lelombozod a férfit. A múltkor épp a kezembe került egy cosmo, ilyeneket írtak benne, hogy suttogd a férfi fülébe reggel, hogy este úgy betolnál egy kolbászt (átvitt értelemben), meg vágd magad szexi állatmintás fehérnemûbe és indulhat a "dzsungelszex", meg a cukrászdában nyald le a szája szélén maradt habot és ajánld fel, hogy mást is nyalogatnál... Hát esküszöm tátott szájjal ültem és nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek :O A kérdésre válaszolván: egyetértek azokkal, akik szerint nem a szexszel lehet megtartani, de annak minõségi, mennyiségi hiányára rámehet a kapcsolat. Ha te undorodsz magától a szextõl mindenféle arra okot adó negatív élmény megléte nélkül, nem ártana felkeresni egy szexuálpszichológust, õ tudna segíteni meghatározni, hogy te végülis aszexuális vagy-e (ami egy normális, létezõ állapot, beállítottság), vagy valami más, pszichológiai jellegû problémád van, amin esetleg segíteni lehet. Ne szégyellj segítséget kérni!

" Olvasgasd a nõi magazinok szextippjeit" ÚRisten, csak azt ne!!! Ha azokat veted be, na az garantált siker arra, hogy lelombozod a férfit. A múltkor épp a kezembe került egy cosmo, ilyeneket írtak benne, hogy suttogd a férfi fülébe reggel, hogy este úgy betolnál egy kolbászt (átvitt értelemben), meg vágd magad szexi állatmintás fehérnemûbe és indulhat a "dzsungelszex", meg a cukrászdában nyald le a szája szélén maradt habot és ajánld fel, hogy mást is nyalogatnál... Hát esküszöm tátott szájjal ültem és nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek :O A kérdésre válaszolván: egyetértek azokkal, akik szerint nem a szexszel lehet megtartani, de annak minõségi, mennyiségi hiányára rámehet a kapcsolat. Ha te undorodsz magától a szextõl mindenféle arra okot adó negatív élmény megléte nélkül, nem ártana felkeresni egy szexuálpszichológust, õ tudna segíteni meghatározni, hogy te végülis aszexuális vagy-e (ami egy normális, létezõ állapot, beállítottság), vagy valami más, pszichológiai jellegû problémád van, amin esetleg segíteni lehet. Ne szégyellj segítséget kérni!
Az elsõ részével nem értek egyet. Szexxel nem lehet egy férfit megtartani, de a szex (hiánya, minõsége) miatt el lehet veszíteni. Igen akár ra is mehet a kapcsolat
Akkor esélytelen.
Rámehet a kapcsolatod. Olvasgasd a nõi magazinok szextippjeit, hátha akkor jobban fogod élvezni a dolgot, ha visztek bele valami újítást. Kényszerbõl pedig nem lehet szeretkezni, mert érzi a pasi, hogy herótod van az egésztõl, és elmegy az önbizalma, stb, elhidegülés, megcsalás...
Az is lehet, hogy csak a párodhoz nem vonzódsz igazán. Ez megtévesztõ lehet. Lehet, máshoz vonzódnál.
Ez a kérdés némi pontosításra szorul. A "nem kívánom annyira" és az "undorodom tõle" között azért van néhány árnyalatnyi különbség...
Igen.
Mióta vagytok együtt? Más kapcsolatodban is éreztél már így? Jó egyébként a kapcsolatotok? Bocs, de kevés az info :)
Aszexualitás?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi lehet az oka de undorodom a szextõl.
A kérdező hozzászólása: Jó vicc. Ha megcsal akkor már tönkrement.
Nem megy tönkre ha hagyod hogy máshol elégüljön ki.
Ez nem igaz. Egy férfit nem kell megtartani, csak akkor, ha más is van a láthatáron, de akkor meg nem szabad. Ha a párod valóban szeret, nem fog más nõhöz fordulni szexuális kielégülésért. Ha téged akar, rád hagyja, nem pedig mást keres. Akkor megy rá a kapcsolat, ha nem is volt igazán az. Ha csak az kell neki, hogy nemi életet élhessen veled úgy, hogy te nem akarod, akkor az a helyes ha szakítotok.

Mit szólnál, ha a (házas) társad sok évnyi rendes, monogám kapcsolat után lebukna a szeretõjével, majd felvetné, hogy mostantól éljetek nyitott kapcsolatban?

Két ilyen is történt mostanában ismerõseim körében, le vagyok hidalva. (Az egyik megcsalt nõ igent mondott és bepasizott, aztán otthagyta a férjét, akit a szeretõje is ejtett, a másik megcsalt házastárs viszont nemet, õk válnak, a félrelépõ szerint azért, mert "nem képes alkalmazkodni".)

Legjobb válasz: Nem korrekt. Ha nyitott egy kapcsolat, akkor legyen az az elejétõl és ne egy lebukástól kezdve! A megcsalt házastársak azért általában nem hibátlanok. Oka van annak, hogyha valaki máshol keresi a boldogságot. Valószínûleg túl keveset nyújtottak.

Nem korrekt. Ha nyitott egy kapcsolat, akkor legyen az az elejétõl és ne egy lebukástól kezdve! A megcsalt házastársak azért általában nem hibátlanok. Oka van annak, hogyha valaki máshol keresi a boldogságot. Valószínûleg túl keveset nyújtottak.
Azt, hogy elkésett a "felvetéssel". Én jobban szeretem a poli fiúkat mint a monokat, de ha valaki ilyen módon eljátszaná a bizalmamat és átverne, az témafüggetlenül kiverné a biztosítékot! Ez olyan jellemhiba, ami kizárja a párkapcsolat lehetõségét velem.
Ha nem te szereted legjobban a férjedet akkor más fogja szeretni! Azért mert összeköltöztetek, nem biztos, hogy attól még boldogok vagytok! naponta meg kell küzdeni a szerelemért azzal, hogy az intimitást gyakoroljátok egymás között! Szeretõ szavak, céltalan érintések napközben, egy-egy ölelés mikor elmentek egymás mellett, vagy megcsókolod bármikor, ha úgy érzed, hogy olyan kedves neked! Ha ezt nem teszed meg, akkor talán már alig ér neked valamit! Nem az esküvõtöl fogtok egymásnak megmaradni! A hûségért napi szinten szerelmeseknek kell lenni!!!
Mivel nem csak úgy élünk a világba, hanem kívül belül ismerjük egymást, ezért a férjem azt is tudja, hogy megcsalás után repülne elsõ alkalommal. Ha pedig eljut addig, hogy nyitott kapcsolatot akar, akkor pedig szépen békében elválunk, mivel egyrészt mást akar, másrészt x éven keresztül hazudott nekem (miszerint õ sem bírná a nyitott kapcsolatot).
A nyitott kapcsolat csak maximális bizalommal és õszinteséggel mûködhet. Ahol megcsalás történt, ott már errõl nem beszélhetünk.
A nyitott kapcsolatnak sok értelme van "Monogám házasság" után. Itt szimpla megcsalásról van szó, én azt mondanám, hogy estig pakolj össze, és látni sem akarlak.
Hát lebukás után már késõ lenne nyitott kapcsolatot ajánlani. Lebukás után azért is nagyon tepernie kellene a páromnak, hogy túlélje. Félrelépés elõtt meg lehet beszélni, és ha mindkét fél elfogadja a szabályokat, akkor mehet.
Dühös lennék. A különcködést sohasem ítéltem el, de ez legyen olyasmi, amibe minden résztvevõ beleegyezik, az elejétõl kezdve, anélkül, hogy bárkit is becsapnának.
én azt nem értem, aki elítéli ezért a másikat. Én nem mennék bele, ha másnak így jó, hát hadd csinálják! A lényeg, hogy boldogok legyenek.
Nekem nem való a nyitott kapcsolat én nem hiszem, hogy be tudnám vállalni.
Én elég nyitott vagyok, szeretek kipróbálni új dolgokat az ágyban. De nyiott kapcsolatra nem lennék képes, a házasságomnak ott lenne vége.
13 éve elmúlt, hogy a nejemmel együtt élek .. de sem ez idõ alatt sem ezután nem tudnám elképzelni , hogy megcsaljam és ez kölcsönös ! Számunkra a monogámia alap , a mi nézetünkbe a nyitott házasság nem fér bele .. Aki így akar és tud élni lelke rajta , de ez akkor sem normális és számomra morbid ! 33/F
ezek szerint nem volt az a kapcsolat monogám. az én értékrendembe nem fér bele egy nyitott kapcsolat. Nem is vonz az ilyen jellegû "változatosság", osztozkodni sem tudnék a társamon.. És nem is akarnék " alkalmazkodni".. Válnék
Ismer annyira a párom, hogy nem merné megkérdezni, hogy mi lenne ha nyitott kapcsolatban élnénk ezentúl. Ha megcsalt, ott az ajtó, ki lehet menni rajta.
Kövezzenek meg, de pl. 15-20 év után el tudom képzelni, hogy kialakul ilyen helyzet, és nem is ítélnék el ezért senkit sem. Azt meg mindenki maga dönti el, hogy hogyan tovább, kinek mi fér bele. Végül is az egyik feleség még jól is járt, mert talált valakit, akivel most boldog :D Persze ha néhány év után történnek ilyenek, az egészen más eset.
A nyitott kapcsolat már nem kapcsolat. Csak annak jó, akinek megvan a szeretõje is és még a feleségét(férjét) is akarja mellette. Valószínû egy felszínes, becstelen emberrõl van szó aki ráadásul nagyon önzõ is és csak a saját jólétét nézi. Az a lényeg, hogy neki mi a kényelmesebb. Szó sem lehet róla. Ha a házastársnak van önbecsülése, nem megy bele a nyitott kapcsolatba. A nyitott kapcsolat megalázást jelent emberileg, érzelmileg.

Mi van ha samsung galaxy mini csak félig kapcsol be?

A barátn?m szerint, vírus van rajta, és el kell menni a t-mobile-hoz! Légyszi sürg?sen!

Legjobb válasz: Az mit jelent hogy félig kapcsol be?

Az mit jelent hogy félig kapcsol be?
A kérdező hozzászólása: Hát, hogy elkezd bekapcsolni, de valahol megakad.
http://www.hardreset.hu/samsung-gt-s5570-galaxy-mini-hard-re.. csinálj egy hard resetet ez viszont mindent le fog törölni
Vírus...persze.A kijelzõt meg megeszi a pixelféreg. Hard resetet neki és nem lesz problem.Valószínûleg eldobta a System-et, csak hogy nem tudod újra mountolni, mert gyanítom se root, se nyitott bootloader, se custom recovery. Ahogy az elõzõ is ajánlotta, hard reset.

Két nő (barátnők) esetében mit jelent a testi-lelki kapcsolat? Mit takar, ha azt mondják, hogy két ember között testi-lelki kapcsolat van?

Van olyan ember, akivel ilyen kapcsolatban vagy? Hogy jellemeznéd?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti,hogy nem csak lelkileg van hozza kozel,nem csak siman jo baratnok,hanem neha felfedezik egymas testet is :) volt ilyen nekem is...de en biszex vagyok.

Ez azt jelenti, hogy nem csak lelkileg van hozza kozel, nem csak siman jo baratnok, hanem neha felfedezik egymas testet is :) volt ilyen nekem is...de en biszex vagyok.
Ha testi lelki, az már leszbikus, de javítsatok ki.Én férfi vagyok, de ha néha a haverom be...ná , akkor azthiszem homokos lennék.Nálatok ezt úgy hívják leszbikus.
akkor bisex.Még rosszabb szerintem.
Nem feltetlenul leszbikus, biszex is lehet... De a kerdesbol nem derul ki pontosan...:)
A kérdező hozzászólása: de ez a kifejezés mindenképpen szexualitásra utal? szerintem nem feltétlenül, de lehet, hogy én tudom rosszul
Búza.
de, az elsõ szó a szexre utal :)

Mit jelent ha egy kapcsolat, egy élet megszentelődik, és hogyan lehet ezt elérni?

Legjobb válasz: Szia! A megszentelõdés talán az egyik legszebb bibliai fogalom. Isten a szentséget Krisztus megváltó munkája által tulajdonítja az embernek, azonban nem elégszik meg ezzel, hanem Krisztus igaz életében részesíteni is kívánja a benne hívõket. Ez a részesített igazság a megszentelõdés. Sajnos a keresztények többsége leragad a tulajdonított igazságnál, és így nem tapasztalhatja meg, hogy az életében mit jelent a megszentelõdés. Pedig ez gyakorlatilag az örök életre tesz alkalmassá bennünket már itt a földi életünkben. Ki ne akarna boldog, egészséges és teljes életet élni?! Ebben akar részesíteni bennünket Isten a megszentelõdés által. A Bibliában így olvassuk Jézus felhívását: "legyetek azért tökéletesek, mint a ti mennyei atyátok tökéletes" Az "embereknél ez lehetetelen, de Istennel minden lehetséges". A kapcsolat megszentelõdése valami hasonló ehhez, csak ugyanezt képzeld el, hogy a házastársad, vagy a (hit)testvéred életében is lejátszódik, és a mindennapi életedben úgy tudsz együtt élni velük, hogy abban nincsen hiba! Kivánom, hogy tapasztald meg ezt a csodát! Üdv. Péter

Szia! A megszentelõdés talán az egyik legszebb bibliai fogalom. Isten a szentséget Krisztus megváltó munkája által tulajdonítja az embernek, azonban nem elégszik meg ezzel, hanem Krisztus igaz életében részesíteni is kívánja a benne hívõket. Ez a részesített igazság a megszentelõdés. Sajnos a keresztények többsége leragad a tulajdonított igazságnál, és így nem tapasztalhatja meg, hogy az életében mit jelent a megszentelõdés. Pedig ez gyakorlatilag az örök életre tesz alkalmassá bennünket már itt a földi életünkben. Ki ne akarna boldog, egészséges és teljes életet élni?! Ebben akar részesíteni bennünket Isten a megszentelõdés által. A Bibliában így olvassuk Jézus felhívását: "legyetek azért tökéletesek, mint a ti mennyei atyátok tökéletes" Az "embereknél ez lehetetelen, de Istennel minden lehetséges". A kapcsolat megszentelõdése valami hasonló ehhez, csak ugyanezt képzeld el, hogy a házastársad, vagy a (hit)testvéred életében is lejátszódik, és a mindennapi életedben úgy tudsz együtt élni velük, hogy abban nincsen hiba! Kivánom, hogy tapasztald meg ezt a csodát! Üdv. Péter
ha a keresztényekre gondolsz, ott a születéskor a megkereszteléssel szentelik meg az életet, a kapcsolatot pedig a házassággal..

Van egy fényképezőm. De nem kapcsol be, hanem pirosan villog. Új elemet tettünk bele, de mégse kapcsol be. Mit csináljak? A fényképező fujifilm vagy mi. és ha számít vmit 8.3megapixeles.

Legjobb válasz: szia igaza van az elõzõ hozzászólónak! Akksi kell bele mert az alkáli elemek(akármilyen erõsek is) valójában harmatgyengék... sõt továbbmegyek az én fényképezõmet még a 2300as akksik is alig hajtják meg... de egy 2700-assal simán ellehet kattintgatni:) próbáld meg azzal! OFF: (amúgy szerintem ideje lenne minden háztartásnak átállni az akksikra az alkáli elemekrõl)

szia igaza van az elõzõ hozzászólónak! Akksi kell bele mert az alkáli elemek(akármilyen erõsek is) valójában harmatgyengék... sõt továbbmegyek az én fényképezõmet még a 2300as akksik is alig hajtják meg... de egy 2700-assal simán ellehet kattintgatni:) próbáld meg azzal! OFF: (amúgy szerintem ideje lenne minden háztartásnak átállni az akksikra az alkáli elemekrõl)
Nem elem kell bele, hanem aku!A gépekben még a tartós elemek sem adnak elég delejt a mûködéshez. Az olyan formájú mint egy elem-ahol vetted a gépet, ott adnak hozzá ha kérsz. és vegyél egy töltõt is hozzá mert akkor 2 pár akuval évekig elmûködik.
Akkumulátort tegyél bele (tudod, az az újratölthetõ elem). De mielõtt használatba veszed, töltsd fel, mert a boltból nem feltétlenül feltöltött állapotban hozod el. Ha ilyennel se jó, lehet más hibája is, de elõbb ezt próbáld ki, és ha ez így nem segít, vidd vissza ha még garanciális és próbáljátok ki úgy, hogy te is ott vagy. 8 napos visszavásárlási garancia van azt hiszem, illetve javítási 1 vagy 2 évig attól függ, hol vetted.
Nekem is Fuji finepix-eim vannak ezeken akkor villog a piros led elöl, ha rákapcsolódnak a számítógépre. A hátul lévõ led akkor villog pirosan, ha foglalt a kártya, vagy nem tudja inicializálni. Ha akkucsere után is pirosan villog próbálj kártyát cserélni benne.
A kérdező hozzászólása: ahha...kösziii.. de nem az enyém a gép szal semmim nincs hozzá:D

Mit csináljak? Ha van egy fiu aki bejon. Es sokat beszeltem vele es en is bejovok neki de mondtuk hogy egyikonk se szerelmes. Es megbeszeltuk hogy akkor megprobáljuk ezt a kapcsolat dolgot. Hatha kialakul?

de a suliba oda se jon hozzam meg egy puszit se ad..es elobe mas mint fb.de en is mas vagyok..mert fb.n merem neki irni hogy adjon puszit meg minden..de elobe mar nem merem mondani..es ugy erzem hogy o nem akarja hogy a suliba lassanak minket..hogy eggyutt vagyunk..mit csinaljak hogy ne parazzak ennyire? mert eggyeltalan nincs onbizalmam.ezt hogy lehetne novelni?

Legjobb válasz: hát az biztos hogy jobbat érdemelsz mint egy fb kapcsolat. mondd meg neki, hogy te benne vagy ebben a kettõtök kapcsolatában, de nem ilyen formátumban... fb... istenem.

hát az biztos hogy jobbat érdemelsz mint egy fb kapcsolat. mondd meg neki, hogy te benne vagy ebben a kettõtök kapcsolatában, de nem ilyen formátumban... fb... istenem.
Hát elõször is hány éves vagy? Ja, sajnos manapság gyakoribbak a facebook kapcsolatok..elég gáz.Meg az is, hogy a pasi full gyáva.De az is lehet, hogy még bizonytalan, vagy nem túl tapasztalt ilyen téren:) Icipici idõt adj neki, ha még friss a dolog, ha ez után sem változik, hanyagold, nem ér semmit! Hajrá, puszi:*


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!