Találatok a következő kifejezésre: Mien hatással a kutyákra (4 db)

Azt mondjak hogy ha egy Husky kutyat hozunk ide a mi kornyezetunkbe ahol melegebb van, es nem ott tartsuk ahol szoktak elni, akkor az rossz hatasra van a kutyara?

Legjobb válasz: A husky-k már nemzedékek óta itt élnek. nem szibériából veszed gondolom. és a kutya annyi szõrt növeszt amennyire szüksége van.

A husky-k már nemzedékek óta itt élnek. nem szibériából veszed gondolom. és a kutya annyi szõrt növeszt amennyire szüksége van.
Ez nem igaz :D Viszont amint kicsit melegszik az idõ iszpnyatosan vedlenek.Ha lehûl akkor kinövesztik a téli bundát...egy hát allatt képesek bundát váltani szóval amikor ilyen hülye idõ van mint mostanság, hogy hideg-meleg-hideg-meleg akkor folyamatosan vedlik hiába van fésûlve.Huskyt csak furminátorral tudok elképzelni tartani :D
Bõven élnek Mo-on huskyk, minden probléma nélkül. De ugyanúgy, ahogy egy hoszúszõrû kutyát fésülni kell, vagy egy afrikai oroszlánkutyánál figyelni kell, meg ne fázzon télen, a huskynál figyelni kell, hogy nyáron 40 fokban el tudjon bújni a nap elõl hûsölni. Am. jól alkalmazkodik, a nyári bundájuk nem olyan sûrû és ha kicsit odafigyelsz, hogy ne melegedjen túl, nincs vele probléma.
A miénk félig az, de ismerek fajtisztákat is. Télire bundásak, aztán a vedlés, igen az rossz... tele a kert a szõrével:) Azért számolni kell vele, hogy az életciklusuk kicsit más, pl. a kicsik télen születnek.
A kérdező hozzászólása: nem fogja birni itt?
A kérdező hozzászólása: aham ertem.koszi a valaszokat :) meg johetnek ;) (zold kez)
nekem van, lakásban tartom, télen nagy bunda, idén jan. közepén kezdett vedleni. Furminátor van, de inkább fémfésût használok, mert tavaly furminátorral téptem és úgy nézett ki, mint aki nagyon beteg (hirtelen kijött a sok bunda). Nem feltétlenül igaz, hogy máskor ellenek, enyémnek április közepén születtek meg a babái... Teljesen alkalmazkodnak az adott éghajlathoz, nem bírja rosszabbul a nyarat, mint egy Golden vagy egy n.juhi, de a telet annál inkább! Amúgy van jópár másik fajta, ami nagyobb bundával rendelkezik (szerintem legalábbis: moszkvai, skót juhász, újfundlandi, stb...)

Mi a véleményetek a fojtós nyakörvről? Hasznos vagy épp ellenkezőleg káros hatással van a kutyára?

Legjobb válasz: az eszköz használatának módján múlik minden....hámmal, sima nyakörvvvel is tönkre lehet tenni egy kutyát...jól használva egy természetes korrekció érzetét kelti és kifejezetten egy jó kommunikációs eszköz lehet belõle

az eszköz használatának módján múlik minden....hámmal, sima nyakörvvvel is tönkre lehet tenni egy kutyát...jól használva egy természetes korrekció érzetét kelti és kifejezetten egy jó kommunikációs eszköz lehet belõle
Fegyelmezhetõ kutyáknál nincs rá szükség. :) Pont a fegylmezetlen kutyáknál használják kényszerítõ eszköznek, pedig nélküle is meg lehet nevelni egy kutyát. Ha jól használják, akkor biztosan hatásos, de ettõl még felesleges. Nélküle is nagyon jól el lehet boldogulni a kutyákkal.
az enyémet nem érdekelte. mondjuk sose tettem belülre a tüskés részét, mindig kívül hagytam. ha húzott, szorosabbra húzódott a lánc a nyakán, de akkor is csak ment. de fegyelmezhetõ kutyáknál biztos hatásos :)
Ha megfelelõen használják akkor hatásos és semmi baja nem lesz tõle a kutyának. Nem mindig és nem minden kutyát lehet kutyulimutyulizással meg falatkákkal tanítani. Emellett gyors a felhelyezése, nem koptatja a hosszú szõrt és a kutya nem tudja kihúzni belõle a fejét. Én ezen okokból használom, nem nevelési célzatból, és szeretem.
#2 vagyok. A szõr dologgal egyetértek, én is ezért használom, csak nem fojtóra állítva, hanem mindkét karikát a karabinerbe akasztva.
Remek eszköz, ha jól használják, bár ez igazából bármire igaz. Mindent lehet jól és rosszul alkalmazni; a fojtóval annyi baj van, hogy az emberek többsége nem érti, hogyan és miért kellene használni, azt hiszik, hogy az majd automatikusan megoldja minden problémájukat, hiszen a kutya nem hülye, hogy fojtogassa magát. Pedig de. Ezért nem kell fojtogatni vele.
Viszont nálam ha nem állítom fojtóra akkor ki tudja húzni a fejét. Az én kutyáim pórázon nem húznak, én meg nem rángatom õket, így nem érzik, hogy fojtóra van állítva. A szõrkopástól meg az egészanpos nyakörvviselet alatt féltem õket, a séta ideje nem olyan sok.
Természetesen az enyém is simán ki tudná húzni a fejét belõle, de miért tenné? Nem akarja kihúzni. Tartom a láncot és jön oda, tartja a fejét, hogy rácsatoljam. Pont arról van szó, hogy nem azért van rajta a póráz, hogy ne menjen világgá, hanem azért, mert kötelezõ. Meg aztán elõre fele megyünk, a kihúzáshoz meg tolatnia kellene, szóval véletlenül se tud róla leesni. Ha fojtóra állítanám, akkor nehezebb lenne róla levenni, amikor elengedem szaladgálni a többi kutyával, márpedig fém nyakörv olyankor nem maradhat rajta, mert baleset veszélyes.
Az én kutyáim jólneveltek de nem tökéletesek. Amikor pl egy rottweiler tör rájuk (12 kgosak) vagy egy részeg ember, akkor nem állnak szépen mellettem meg ilyenek és nem is akarom. Ez van, ez a környék sajnos ilyen, történnek dolgok. Én nem kockáztatok, bármi megtörténhet és nem a kutyáimat féltem jobban, mert azok nem mennek el tõlem.

Mien hatással van a kutyákra az ivartalanítás?

Ha ivartalanítják a kutyust akkor nem is lesz kedve túlzottan rohangálni, olyan sokat játszani és rakoncátlankodni? mert az nem lenne túl jó...:S:)

Legjobb válasz: Noveremnek yorkija van, amiota ivartalanitottak, azota meg bolondabb mint volt. De szerintem ez minden kutyanal mashogy van.

Noveremnek yorkija van, amiota ivartalanitottak, azota meg bolondabb mint volt. De szerintem ez minden kutyanal mashogy van.
Szia! Nekem decemberben ivartalították a kutyusom, mert mindent szétrágott és egész nap énekelt a lányoknak. Én annyit vettem észre, hogy sokkal nyugodtabb, de ha a játékról van szó, na abban nem változott semmit. Állandóan játszani akar velünk csak kb. 2 kilót hízott, pedig nem eszik többet, de jól áll neki, most olyan mint egy kisgombóc! :)


Hatással van a felnött kutyára, hogy kölyök korában mit csinált?

Ha kölyöknek sokat játszok a kutyával, akkor felnöttnek is olyan lesz, igényli majd a foglalkozást? És, ha nincs a kutyával foglalkozva, akkor felnöttnek se lesz játékos? Vagy nem számít, olyan lesz majd amilyen?

Legjobb válasz: Hát bocs de gondolkozzál már. Rád nem hat hogy milyen volt a gyerekorod?? Egy kutya miért lenne más?

Hát bocs de gondolkozzál már. Rád nem hat hogy milyen volt a gyerekorod?? Egy kutya miért lenne más?
A kutya annyiban más h nincs hosszútávú memóriája. Kondicionálás útján tanulnak. Tény h amik kölyökkorában rögzülnek azok sokkal intenzívebb viselkedési formák. Ám ezeket nem lehetetlen felülírni. Így azt sem lehet mondani h amelyik kutyával nem foglalkoztak kölyökként, pl. nem játszottak vele, az nem lesz felnõttként játékos - ha akkor meg foglalkoznak vele.
úgy van, ahogy írtad: tehát számít. Konkrétan, én az én kutyámmal folyamatosan játszottam kölyökkora elsõ 3-5 hónapjában. Utána folyamatosan igényelte a játékot, törõdést, vagy csak azt, hogy a közelemben legyen. Kb. mostanra (4 éves) nyugodott le. Tesómék kutyája késõn került hozzájuk, sem elõtte, sem azután nem igazán tanították, játszottak vele. Csak "úgy elvolt". Na, az a kutya most is olyan (6 éves), hogy ahová rakod, ott marad, nem érdekli semmi.
De ott sem az volt a baj, h kiskorában nem kapta ezt meg, hanem utána sem.
Bizonyos dolgok ha kölyök korban elmaradnak, nagyon nehezen vagy sehogy sem pótolhatók. De ezt nem kell szó szerint értelmezni, mert a kutyától is függ és a szóban forgó ingerektõl is.
Persze


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!