Találatok a következő kifejezésre: Mien hatással a (938 db)

Mik a hatásai a kokainnak?

Minden ember másképp reagál ugye...dee, úgy általánosságban, milyen érzést vált ki,rá lehet-e szokni stb..

Legjobb válasz: Fiziológiai hatások. Biokémiailag a kokain az amfetaminszármazékokhoz hasonlóan mûködik: megakadályozza az agyban a noradrenalin, a dopamin (és külön specialitásként a szerotonin) újrafelvételét, így ezek folyamatosan ingerlik a nekik megfelelõ receptorokat, stimuláló, élénkítõ hatást váltva ki. A szív- és érrendszer adrenerg receptorait stimuláló hatása miatt emelkedik a vérnyomás és gyorsul a szívverés. Egy adag kokain hatásának idõtartama max. egy óra. A szer hatásának intenzitása nagyban függ attól, milyen gyorsan emelkedik a szervezetben a drog koncentrációja. Ennek következtében a freebase, illetve a crack elszívása jóval nagyobb erõsségû (egyesek szerint minõségileg különbözõ) hatást vált ki, mint a kokain-hidroklorid felszippantása. Terhes nõknél a kokain koraszülést, illetve magzatkárosodást okozhat. Pszichikai hatások. A kokain leggyakrabban említett pszichés hatásai: a hangulat jelentõs javulása, megnövekedett teljesítmény, a fáradtság és az étvágy eltûnése, a szexuális vágy fokozódása. Nagyobb mennyiségû kokain elfogyasztása esetén felléphet szorongás, az adott helyzetben indokolatlanul agresszív viselkedés, álmatlanság, verejtékezés, impotencia, a végtagok elnehezülése, illetve egyfajta másnaposság érzése is (a "nagyobb mennyiség" személyenként változik, egyesek szervezete naponta több grammot is tolerál, mások esetében már negyed grammnál fellépnek a negatív reakciók). A szer idült fogyasztóinál idõvel erõsen paranoid viselkedés alakulhat ki.

Fiziológiai hatások. Biokémiailag a kokain az amfetaminszármazékokhoz hasonlóan mûködik: megakadályozza az agyban a noradrenalin, a dopamin (és külön specialitásként a szerotonin) újrafelvételét, így ezek folyamatosan ingerlik a nekik megfelelõ receptorokat, stimuláló, élénkítõ hatást váltva ki. A szív- és érrendszer adrenerg receptorait stimuláló hatása miatt emelkedik a vérnyomás és gyorsul a szívverés. Egy adag kokain hatásának idõtartama max. egy óra. A szer hatásának intenzitása nagyban függ attól, milyen gyorsan emelkedik a szervezetben a drog koncentrációja. Ennek következtében a freebase, illetve a crack elszívása jóval nagyobb erõsségû (egyesek szerint minõségileg különbözõ) hatást vált ki, mint a kokain-hidroklorid felszippantása. Terhes nõknél a kokain koraszülést, illetve magzatkárosodást okozhat. Pszichikai hatások. A kokain leggyakrabban említett pszichés hatásai: a hangulat jelentõs javulása, megnövekedett teljesítmény, a fáradtság és az étvágy eltûnése, a szexuális vágy fokozódása. Nagyobb mennyiségû kokain elfogyasztása esetén felléphet szorongás, az adott helyzetben indokolatlanul agresszív viselkedés, álmatlanság, verejtékezés, impotencia, a végtagok elnehezülése, illetve egyfajta másnaposság érzése is (a "nagyobb mennyiség" személyenként változik, egyesek szervezete naponta több grammot is tolerál, mások esetében már negyed grammnál fellépnek a negatív reakciók). A szer idült fogyasztóinál idõvel erõsen paranoid viselkedés alakulhat ki.
Hülye leszel. Aztán még hülyébb.... végül zsákba végzed egy sötét sikátor mélyén!
Az utolsó válaszon jót nevettem!
http://www.kareszvegakarata.hu/ nézze meg mindenki, ennek a gyereknek az apja végigjárt minden iskolát, szlovákiában is volt, felszedte a gyereke életét, és ahogy meghalt a drogok miatt.szivhezszóló
Megnéztem az oldalt, hát van pár dolgog, amivel nem értek egyet...persze azt nem itt fogom elmondani.Egyébként meg szerintem itt senki se akar drogozni, se a kérdezõ se a válaszadók.
Ez a mondat, hogy néz meg mielõtt elszívsz egy füves cigit... szerintem erõs. Már önmagában azt nem értem, hogy tudnak ászokni a füvescigire, mert én már elszívtam 10-15 ilyen vicces kis tekercset és ez mind két éve volt, azóta egyáltalán nem hiányzik. Jó volt, az elsõ hármat kivéve(nem éreztem azoknál semmit), de szerintem ritka gyenge ember, aki erre képes rászokni. Mellesleg úgy tartják, hogy a sima cigire meg a koffeinre könnyebb rászokni mint erre...hát én egyet értek vele..aki képes rászokni meg is érdemli
ojasmi mint a speed é csak enyhébb mert a kokotol már 2-3ora mulva tudsz enni aludni:D jameg sexelni is jot lehet vele:D

Csuklós kimblewick zabla tényleg olyan durva? Mitõl az? Van valamennyi feszítõ hatása, (szerintem mondjuk egy pelham erõsebb? ) ezen kívül mi benne a nagyon durva?

még mielõtt írnátok, hogy nem zablával kell lovagolni/megfogni stb, csak érdekel, nem tervezek ilyet használni!

Legjobb válasz: Egyáltalán nem durva. A felsõ lyukba csatolva pont olyan, mint egy csikózabla, az alsóba pedig van egy nagyon-nagyon gyenge emelõ hatása, illetve a tarkóra gyakorol hatást. Mint egy feszítõzabla álldzóval, csak épp 3 centis karokkal... Semmi durva nincs benne, hajlított szájrésszel ideális feszítõre való váltás elõtt.

Egyáltalán nem durva. A felsõ lyukba csatolva pont olyan, mint egy csikózabla, az alsóba pedig van egy nagyon-nagyon gyenge emelõ hatása, illetve a tarkóra gyakorol hatást. Mint egy feszítõzabla álldzóval, csak épp 3 centis karokkal... Semmi durva nincs benne, hajlított szájrésszel ideális feszítõre való váltás elõtt.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi! :)
Még annyit fûznék hozzá, hogy önmagában egyik zabla sem "durva", mivel az nem fáj a lónak, ha csak beletesszük a szájába. Ami fájhat neki, az az, ahogy a szárat kezeljük. Bizonyos zablákkal egyszerûbb fájdalmat okozni, mint másokkal, de csakis a lovason múlik, hogy mihez kezd velük.
A kérdező hozzászólása: persze, ez nekem egyértelmû, csak ilyeneket olvastam róla hogy mennyire durva :) )

A Metin2-be nagyon sokan mondják, hogy, , esik már hátas? " vagy, , mikor fog esni hátas? ". Mi az a hátas?

Legjobb válasz: Nem játszottam metinen de a gates alapján az 1 állat/szörny amire rátudsz ülni és gyorsabban mehetsz vele mintha simán csak a karival mennél

Nem játszottam metinen de a gates alapján az 1 állat/szörny amire rátudsz ülni és gyorsabban mehetsz vele mintha simán csak a karival mennél
Hátas, más néven mount, megülhetõ állat, vagy pecsét. Elsõ válasz teljesen korrekt.
Az elso es a masadik valasz viszonylag helyes.Amugy ha sima metinen jatszasz, akkor este 7-9 ora kozott dobjak a metin kovek(nem 100% hogy dob).Ha kapsz akkor tanusitvany formajaban jelenik meg a leltarodba.Ez utan ha fel akarsz ulni ra a Lovaszinasnal be kell valtanod pecsetre.Itt kedved szerint valaszthatsz hozza egy bonuszt(+ero +vedelem + tamado ertek +tapasztalat pont stb...)Ahogy fejleszted(valtozas tekercsstb...)Ez a bonusz egyre csak novekszik.Remelem segitettem.Sok szerencset!:)
Elozo vagyok.Ha lehet akkor szinted beli metineket uss es egyedul.(25 feletti metin kovek adnak csak).Ja es kihagytam, hogy ez a hatas egy allat pl:Oroszlan, farkas, renszarvas, vadkan.stb...:)

Mit tudtok a keserűvíz használatáról? Lehet ízesíteni valamivel? És a bélrendszerben mikor kezdi el a kipucoló hatását?

2 órája iszom negyed óránként és semmi hatás. Mikor kéne történnie valaminek?

Legjobb válasz: A keserûvizet nem kortyolgatni kell, mert akkor nincs semmi hatása. Egyszerre kell meginni belõle legalább 2 dl-t, de inkább 3-4 decit. Ezt követõen kb. 2 óra múlva lesz hatása. Enni nem szabad (nem érdemes) egészen addig amíg legalább 2 óra nem telik el anélkül, hogy az illemhelyet meglátogatnád. Szóval ne kortyolgasd, hanem egyszuszra ígyál meg nagyobb adagot. Kevés citromlével ízesíteheted, de szerintem nem érdemes, mert úgy is borzalmas az íze.

A keserûvizet nem kortyolgatni kell, mert akkor nincs semmi hatása. Egyszerre kell meginni belõle legalább 2 dl-t, de inkább 3-4 decit. Ezt követõen kb. 2 óra múlva lesz hatása. Enni nem szabad (nem érdemes) egészen addig amíg legalább 2 óra nem telik el anélkül, hogy az illemhelyet meglátogatnád. Szóval ne kortyolgasd, hanem egyszuszra ígyál meg nagyobb adagot. Kevés citromlével ízesíteheted, de szerintem nem érdemes, mert úgy is borzalmas az íze.

Nagyon korpás volt a hajam, sportolás hatására és dohányzás elhagyásával megszûnt teljesen. Mi volt a baj?

Bárhogy és bármivel próbáltam mosni egyszerûen nem szûnt meg, mosás után azonnal korpás volt. Évekig volt ilyen, most teljesen elmúlt. Vérellátás lehetett rossz amiért hámlott a fejbõröm? Volt ilyen valakinek?

Legjobb válasz: Igen, a vérellátás zavara egy lehetséges ok, mivel azt mondtad, hogy a dohányzás után megszûnt. A dohányzás rengeteg hatása mellett pedig az egyik az, hogy rontja a bõr és a végtagok vérellátását. Sõt, mivel több ezer anyag van a cigarettafüstben (szûrõn át is 3000 bizonyítottan rákkeltõ anyag), lehet hogy ezek okozták, amik hatására bõrirritáció (ekcémaszerû allergiás reakció) lépett fel a fejbõrödön. A sportolás pedig javítja a vérellátást, a méregtelenítést fokozza (izzadás), a tüdõ és a szív kapacitását fokozza, úgyhogy nagyon jól csináltad, hogy az egészséges életmódot választottad. :)

Igen, a vérellátás zavara egy lehetséges ok, mivel azt mondtad, hogy a dohányzás után megszûnt. A dohányzás rengeteg hatása mellett pedig az egyik az, hogy rontja a bõr és a végtagok vérellátását. Sõt, mivel több ezer anyag van a cigarettafüstben (szûrõn át is 3000 bizonyítottan rákkeltõ anyag), lehet hogy ezek okozták, amik hatására bõrirritáció (ekcémaszerû allergiás reakció) lépett fel a fejbõrödön. A sportolás pedig javítja a vérellátást, a méregtelenítést fokozza (izzadás), a tüdõ és a szív kapacitását fokozza, úgyhogy nagyon jól csináltad, hogy az egészséges életmódot választottad. :)

Mit gondoltok a repesztő körömlakkról? Szerintetek igénytelen hatása van?

http://img.index.hu/imgfrm/8/1/8/0/THM_0009338180.jpg

Legjobb válasz: Szerintem nincs igénytelen hatása,bejön nagyon,énis vettem de iszonyat csunya lett az én körmeimen sajnos,nemtudom miért:S

Szerintem nincs igénytelen hatása, bejön nagyon, énis vettem de iszonyat csunya lett az én körmeimen sajnos, nemtudom miért:S
mindig kell rá csillogó fedõlakk és úgy nagyon szép! essence repesztõ körömlakkajai a legjobbak szerintem! Vettem már lovely-t is az nagyon csúnya hiába nagy a választéka meg vettem már miss sporty-sat is de az meg beszáradt pedig jól rá volt csavarva:) Én szeretem!
Én körömlakkmániás vagyok, imádom a lakkokat, minden színt szeretek, több, mint 60 lakkom van, és blogot is írok róla. Viszont a repesztõ körömlakk az, ami valamiért engem nagyon taszít. Egyszerûen elmondhatatlanul nem tetszik, nem tudom miért. De ez csak az én véleményen, biztos sokaknak tetszik amúgy, mert sok helyen árulják és mostanában nagy szám.

Most hétvégén fogom kipróbálni először a marihuanat mien hatást várjak tőle? és mien mellékhatást úgy értem hogy mi van ha elműlik a hatása? és ha2en szeretnénk kipróbálni hány grammot vegyünk?

Legjobb válasz: ne próbáld ki, van egy két ismerõsöm.. õk is csak kipróbálták egyszer,aztán még egyszer.. azóta is próbálgatják, két - három napi rendszereséggel ...

ne próbáld ki, van egy két ismerõsöm.. õk is csak kipróbálták egyszer, aztán még egyszer.. azóta is próbálgatják, két - három napi rendszereséggel ...
azért ne keverjétek össze a füvet a heroinnal kedves válaszolók ;)
úgy veszem észre hogy a válaszolók elég tájékozatlanok :)
tÖK OLYAN ÉRZÉS, MINTHA RÉSZEG LENNÉL. nEM FÁJ, AMINEK FÁJNIA KELLENE, ÉS FOLYAMATOSAN, MINDENEN RÖHÖGSZ.
Hát igen, senki nem tervezi, hogy függõ lesz, de az elsõ alkalom szüli a következõt, a következõt, a következõt és máris jó ismerõs leszel a drogambulancián. Hajrá kiskomám, nyugodtan utánozd az osztálytársaidat, utánozás majom szokás és mint tudjuk az ember a majomtól származik.
Engem nem érdekelne olyanok véleménye, akik füveznek... Sõt, azokat a cigarettásokat is utálom, akik miatt nap mint nap szívom a füstöt. NE érdekeljen osztálytársaid véleménye! Én például elhatároztam, hogy soha nem próbálom ki a cigit, drogot, hiába leszek kíváncsi rá. Ha te mindenképpen kipróbálod, akkor akármilyen lesz, állj le egynél, mert bajok lesznek!
Mi az hogy most hétvégén fogod elõször kipróbálni?! Ez így tervezés alapján megy? Most hétvégén füvezek, jövõ hétvégén mondjuk elütök valakit, aztán átmegyek a piroson, végül letesztelem valakin az új pisztolyom... Szégyeld össze-vissza magad, hogy ennyire érdekel a törvény, és az egészséged! Milyen emberek vannak már itt? Kész õrület!
HÜLYE! 15 vagy? Jó, élvezd ki, ennyire az életed, és 20-25-re depressziós leszel. Szûz vagy még? Ha igen, nyomás k*rvázni! Még nem függsz a cigin? Hajrá! Járj bulikba, piálj minél többet! Csak gratulálni tudok.
:D én 1x kipróbáltam... 1g-t ketten, annyi vt h röhögtünk mindenen.. jah meg szomjas leszel! de nem szoksz rá.. meg cigizek is... am
kedves utosó hozzászóló elég idióta vagy... :)
A kérdező hozzászólása: 15éves vagyok
egyik elõzõ hozzászóló: inkább mutass egy olyan drogost aki nem alkohollal kezdte ;)
Úgy bírom azokat a válaszokat, hogy a fû függõséget okoz, kapudrog, meghalsz tõle, stb....Aki nem is szívott soha, honnan ilyen "tájékozott"...választ már adtak neked, úgyhogy nem azt nem írok.
ja, és kettötöknek elég egy cigi, de attol függ, milyen a belevalo.. és szabad megkérdeznem, hogy hány éves vagy ?:D
be leszel lassulva, nyugodt leszel, jo kedved lesz, szakadni fogsz a röhögéstöl, emiatt a hasad is fájni fog :D, nagyok lesznek a pupilláid, ha mulik a hatása éhes és álmos leszel, és egy nagyon jot fogsz aludni :) és rá lehet szokni, igen, de pl. én 3 éve probáltam ki elöször és azota is csinálom, de nem napi szinten ! na nincs nem hiányzik. vannak stresszes hetek, akkor hétvégén nagyon jol ellazit. :) lehet okosan is csinálni.
A kérdező hozzászólása: pl az egyik osztálytársam soha nem füvezett mindig csak katizott speedezett
Mutass egy olyan drogost, aki nem fûvel kezdte...
A kérdező hozzászólása: a fûre csak nagyon nehezen lehet rászokni és télleg nem heroin vagy crack nem komolydrog
A kérdező hozzászólása: nem tervezem azt hogy függõ legyek csak így kiszeretném ezeket próbálni
A kérdező hozzászólása: csak azért tervezem mert az osztályomba sokan csinálják és megakarom tudni hogy mire számítsak õket mégse kérdezhetem meg eléggé ciki lenne
Szerintem meg ha belegondolsz, nekem van igazam. Ha nem így látod, akkor te is valami fiatal vagy, aki nem akarja felismerni ilyen hibáit.

Mi a tengervíz hőkapacitása és az óceán/tenger klímára gyakorolt hatása közötti összefüggés? Mi közöttük a különbség?

sehol nem találok róla információt a neten, pedig érdekelne. el?re köszönöm a válaszaitokat! :)

Legjobb válasz: A tengervíz, illetve minden egyéb vízfelület kapcsán az u.n. hûtõ-fûtõ hatást szokták említeni. Azaz télen a nyáron elnyelt hõt leadva a tenger fûti a parti területeket, nyáron pedig fordítva. Az óceáni/tengerparti klíma így az évszakok tekintetében kiegyenlítetteb lesz, kisebb lesz az évszakok közötti hõingadozás. A hõkapacitás az egységnyi hõmérsékletváltozáshoz tartozó energia mérõszáma, azaz ahhoz hogy egy nagyobb hõkapacitású anyag azonos tömegû mennyiségének hõmérsékletét emeld meg, vagy csökkentsd 1 fokkal arányosan több energia közlésére, illetve elvonására van szükség. Azaz nagyobb hõkapacitású tengervíz esetén a hûtõ-fûtõ hatás markánsabb lesz, a klíma kiegyenlítettebbé válik és fordítva.

A tengervíz, illetve minden egyéb vízfelület kapcsán az u.n. hûtõ-fûtõ hatást szokták említeni. Azaz télen a nyáron elnyelt hõt leadva a tenger fûti a parti területeket, nyáron pedig fordítva. Az óceáni/tengerparti klíma így az évszakok tekintetében kiegyenlítetteb lesz, kisebb lesz az évszakok közötti hõingadozás. A hõkapacitás az egységnyi hõmérsékletváltozáshoz tartozó energia mérõszáma, azaz ahhoz hogy egy nagyobb hõkapacitású anyag azonos tömegû mennyiségének hõmérsékletét emeld meg, vagy csökkentsd 1 fokkal arányosan több energia közlésére, illetve elvonására van szükség. Azaz nagyobb hõkapacitású tengervíz esetén a hûtõ-fûtõ hatás markánsabb lesz, a klíma kiegyenlítettebbé válik és fordítva.
Hát nem telejesen értem a kérdésed... De a tenger klímára gyakorolt hatása az fõleg a víz fizikai tulajdonságai, az óceáni éghajlat, tengeráramlatok, tengerek idõjárása témakör. Ezekre már biztos lesz találat neten.

A feszítő zabla az mitől lesz 'feszítő'? Hatását tekintve miben különbözik a rendes zablától? Hogyan lehet felismerni egy feszítő zablát?

Legjobb válasz: A feszítõzabla feszítõ hatást fejt ki a ló szájára, ezáltal jóval gyengébb segítségekkel is el lehet lovagolni a lovat. Ez általában durva eszköz, és nem való kezdõ kezébe, mert fájdalmat okozhat a lónak. Egyesek az ún. kezelhetetlen/nagyon rohanós lovaknál használják, de szerintem ez max. idõlegesen lehet indokolt, a cél az, hogy csikózablával el lehessen lovagolni a lovat. Díjlovaglásnál a nagykantáron van egy feszítõ zabla, de azt az átmenetekhez használják fõleg. A feszítõvel akkora hatást lehet különben a ló állkapcsára gyakorolni, hogy el is törheted azt...

A feszítõzabla feszítõ hatást fejt ki a ló szájára, ezáltal jóval gyengébb segítségekkel is el lehet lovagolni a lovat. Ez általában durva eszköz, és nem való kezdõ kezébe, mert fájdalmat okozhat a lónak. Egyesek az ún. kezelhetetlen/nagyon rohanós lovaknál használják, de szerintem ez max. idõlegesen lehet indokolt, a cél az, hogy csikózablával el lehessen lovagolni a lovat. Díjlovaglásnál a nagykantáron van egy feszítõ zabla, de azt az átmenetekhez használják fõleg. A feszítõvel akkora hatást lehet különben a ló állkapcsára gyakorolni, hogy el is törheted azt...
Ami a ló szája mellett van, elég hosszú, így az orrlyukait is böki.. Bocs, nem tudom máshogy elmagyarázni :DD Azokhoz a lovakhoz kell, akiknek túl erõs a szájuk...http://www.google.hu/search?hl=hu&site=imghp&tbm=isch&source..
A kérdező hozzászólása: Ez eddig így oké, de mitõl tud feszítõ hatást kifejteni? mi az amitõl több mint a rendes csikó zabla? attól mert hosszabb és felér a ló orrlyukához ? ennyi erõ a pálcás zabla is feszítõ nem? csikó zablával miért nem lehet akkora erõt kifejteni h eltörjön a ló orra? /á ennél a mondatnál kirázott a hideg/ de érthetõ mire akarok kilyukadni? Azért köszönöm az eddigi válaszokat mentek a zöldek.:) várom a többiekét is.
A kérdező hozzászólása: Valletta, igen köszönöm pontosan erre voltam kíváncsi. Így már minden világos, köszönöm!
A pálcás zablán nincs karika a pálca részen, márpedig a feszítõnél az is számít, melyikbe csatolod a szárat, hogy mennyire erõs a feszítõ hatás, illetve, hogy használsz-e hozzá álladzó láncot.
Valletta, az elsõ mondatoddal a szívembõl szóltál!:)
Vallettával nagyon egyetértek. A feszítõ zablában az a pláne, hogy nem ott van a szár, mint a csikózablánál, vagy a pálcás zablánál, (Ott rögtön a szájszögletnél van a zablakarika) hanem lejjebb, tehát "a pálca alján". Nézz róla képeket, megérted. Ez az erõkaros dolog pedig fizika, így erõsebben hat, ahogy az elõttem szólók is mondták már, finomabb segítségek is elegendõek, és nem csak a szájára fejt ki nyomást, hanem a tarkóra is. Az orrlyukait nem pöcögeti. :) (A válaszoló talán a hackamore-ra gondolt, az megint más dolog, de megnyugtatlak, az se pöcögeti az orrlyukakat.) Kemény szájú, neadjisten iskolalóra semmi értelme, erre is eltompul, fõleg, ha gyerekek rángatják vele, nem erre való, de sajnos sokszor látni ezt is. A nagykantárról hallottál már? Ott két zabla van, az egyik egyszerû csikózabla, az "egyszerûbb dolgokhoz", és egy feszítõzabla a finomabb segítségekhez. (Bár azt hiszem, Valletta ezt is leírta)
Mindenképpen akartam egy videót is linkelni, hogy könnyebben érthetõ legyen amit itt próbáltam magyarázni, de csak ezt találtam. A lényeg látszik: ahogy húzzák a szárat, a tarkóra nyomás kerül, illetve megfeszül az álladzólánc: http://www.youtube.com/watch?v=I-BzAZrenOo

El akarok kezdeni kondiba járni és megfordult a fejembe hogy fehérjét is veszek. Csak nem tudom hogy pontosan mit segít a fehérje? Milyen feltételek mellet kell szedni, mikor mutatja meg ennek hatását? 17/F

Legjobb válasz: mivan?? mi az hogy mikor mutatja meg a hatását?????? a fehérje egy folyamatos dolog ami az izomépítés elsõdleges építõköve,nincs fehérje nincs izom egyszrû a képlet

mivan?? mi az hogy mikor mutatja meg a hatását?????? a fehérje egy folyamatos dolog ami az izomépítés elsõdleges építõköve, nincs fehérje nincs izom egyszrû a képlet
Nálatok nem tanítottak biológiát?
Te tényleg szedjél inkább mellet.
A kérdésed feltevésébõl adódóan, olyan sok mindent kellene errõl írni, hogy több oldalas lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!