Találatok a következő kifejezésre: Mien az kapcsolat (661 db)

Videoton DC 3011 A hangfalakon mi aza kapcsoló?

Mármint ami vana reflexnyilás felett egy ilyen teker?s kapcsoló szerüség az mirevaló?

Legjobb válasz: Ha kettö van akkor a közép meg a magas állító vagy csillapító..

Ha kettö van akkor a közép meg a magas állító vagy csillapító..
http://retronom.hu/index.php?q=node/4201 bizonyos mértékû, hang vágás (hanszínszabályozás) céljára alkalmas (hangváltó frekvenciát módosít)
Üdvözlöm! A középsugárzó hangerejét lehet vele változtatni, 0-100 %-ig.

Mi az a nyitott kapcsolat? Mit jelent?

Nemrég szakítottunk, és ilyen barátságban vagyunk most, de pár napja kirakta, hogy nyitott kapcsolatban van. Ez mit jelent? Vajon kivel? Vagy...?

Legjobb válasz: google: nyitott kapcsolat: www.siccpasik.hu/noi_lelektar/nyitott_kapcsolat_5122 http://www.ha_vegeter_egy_szerelem_2.abbcenter.com/?m=Szexua.. http://www.gondtalanfogamzasgatlas.hu/noi_lelek/1/A_kotodest..

Azt nem tudom mit mond a szakirodalom rá, de nálam ez olyasmi volt amikor összejárkáltam csajokkal... Elmentünk együtt ide oda, dugtunk alkalmanként de semmi komoly. Ahhoz hasonlónak tudnám leírni mintha egy éjszakás kalandod lenne ugyan azzal többször, vagy akár nappal, szóval érted.
Megengedem az asszonynak, hogy mással is lefeküdjön, de én is mehetek, amerre csak akarok. Szexkapcsolat.

Mi az a nyitott kapcsolat?

Legjobb válasz: Igen, a tömör lényege ez. Valójában olyan, mint egy normál kapcsolat, nem feltétlenül kell a szexrõl szólnia csak, elmehettek ti attól még ide-oda is együtt, de bármelyikõtök bármikor gond nélkül megcsalhatja a másikat. Ilyen a nyitott kapcsolat.

Igen, a tömör lényege ez. Valójában olyan, mint egy normál kapcsolat, nem feltétlenül kell a szexrõl szólnia csak, elmehettek ti attól még ide-oda is együtt, de bármelyikõtök bármikor gond nélkül megcsalhatja a másikat. Ilyen a nyitott kapcsolat.
Pl. amikor a férj elhúz otthonról és átengedi az asszonyt a jóképû számlálóbiztos bácsinak. ; P
Van egy "pár" de szexelhetnek mással is.


Mitől jó, egy komoly kapcsolat? Melyek azok a dolgok, amik pozitív és mik azok amik negatív irányba mozdíthatják el a dolgokat?

Én egy 24 éves srác vagyok. A barátnőm 18. Sok csajom volt, napokig, esetleg hetekig, de ő nekem az első, akire tényleg barátnőként tekintek. Soha nem érdekeltek hosszú távon a lányok, mindig csak a szex vonzott, és ha éppen olyan kedvem volt, legyen mellettem valaki. Most viszont életemben először szerelmes vagyok. :O Nagyon fontos nekem ez a lány. Legszívesebben állandóan csak vele lennék, és iszonyat rossz kedvem van, ha nem vagyunk együtt. Egy hónapja tart ez a dolog. Soha nem volt még "komoly" kapcsolatom. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy ez hogy működik!? :D Mitől jó egy ilyen kapcsolat? Mik az egészséges határok? Hányszor keressem egy nap? Hányszor akarjak találkozni? Engedjek e mindig neki ha látni akar? Vagy néha azért mondjak nemet is? Az a baj, hogy sohasem volt még fontos számomra egy lány sem. Még új nekem ez a helyzet. Mit és hogyan tegyek?

Legjobb válasz: komoly?? inkább úgy fogalmaznék, hogy "ragaszkodás" mennyire ragaszkodunk mennyire fontos nekünk a másik és mit jelent az h szeretjük, hogyan szeretjük! Amúgy minden kapcsolatban kell teret hagyni a másiknak szabadságot! Nem szabad görcsösen ragaszkodni a másikhoz..mert az semmi jót nem hoz végül.... És nem attól komoly egy kapcsolat h minden nap 20x elmondjuk h "szeretlek" mert annál jobban értékét veszti! Nem szavakkal kell kimutatni h mit érzünk, azt éreztetni kell, és éreznie kell magától a másiknak h mennyire sokat jelent nekünk!

komoly?? inkább úgy fogalmaznék, hogy "ragaszkodás" mennyire ragaszkodunk mennyire fontos nekünk a másik és mit jelent az h szeretjük, hogyan szeretjük! Amúgy minden kapcsolatban kell teret hagyni a másiknak szabadságot! Nem szabad görcsösen ragaszkodni a másikhoz..mert az semmi jót nem hoz végül.... És nem attól komoly egy kapcsolat h minden nap 20x elmondjuk h "szeretlek" mert annál jobban értékét veszti! Nem szavakkal kell kimutatni h mit érzünk, azt éreztetni kell, és éreznie kell magától a másiknak h mennyire sokat jelent nekünk!
Mindig emlékezz arra, hogyha valami elromlik, azt nem eldobni kell, hanem megjavítani. Lesznek alkalmak, amikor majd megbántjátok egymást, de így kerek az egész. Csak annyit engedj meg magadnak vele szemben, ami tõle jól esne, legalábbis nem bántana. Emellett, jó ha belátod, egy kapcsolat szabályait mindig az adott két fél írja. Nem várhatod, hogy mi megmondjuk, mik a határok. Ha így történne, az nem a te, hanem a mi kapcsolatunk lenne. Vannak olyanok, akik szeretik a citromtortát és vannak akik nem. Ha te nem szereted, de én állítom, hogy a világ legfinomabb sütije, te akkor sem szereted meg. Az egyik párnak bejön valami, a másiknak nem. Csak kettõtökön múlik, hogy mi az elég. Viszont a fenti kettõ tényleg jó tanács, én is az egyik legjobb barátomtól hallottam, öt éve vagyunk együtt a párommal és napról napra jobban szeretem, pillanatról pillanatra szeretek belé újra.
na 2-eske is jót írt! :)
A kérdező hozzászólása: ... köszönöm szépen a válaszokat, mindegyik hasznos... és tetszik!!! Na igen ilyenekre gondoltam... ezekbõl azért sokat lehet tanulni egy magamfajta amatõrnek! :D ... jöhetnek még ilyenek!!!
Remélem, most is boldog kapcsolatban élsz, és most már sokkal tapasztaltabb vagy. Talán még azt írnám le, hogy nem a mennyiség a fontos, hanem a minõség (hiába találkoztok naponta tízszer, ha zsörtölõdtök, görcsösség van, és lehet, hogy egy hétig, vagy hónapokig kénytelenek vagytok egymás társaságát hiányolni, hogy egy órát láthassátok egymást, és akkor megszûnik a külvilág, és csak ti vagytok. Azt tartom nagyon fontosnak, hogy mindent meg tudjatok beszélni, ne kerüljétek a konfliktusokat, hanem amikor valami nem tetszik, valamire vágytok, szépen meg tudjátok fogalmazni, mielõtt még a sok kicsi feszültség összeadódna, és elmérgesedne a kapcsolat. Rengeteg kapcsolatnak ez a veszte. Fontos, a figyelem, de nem csak a másikra, hanem önmagunkra is. A kompromisszum se mindig ideális megoldás (bár erre sokan felszisszennek) de gondolj arra, hogy valaki az édes fehér bort szereti, valaki meg a száraz vöröset, a kompromisszum a száraz fehér végül senkinek sem ízlene, szóval valami konstruktív vitáknak mindig van helye. Sok türelem kell, bizalom, és önbizalom, önismeret, és a másik ismerete, és rengeteg mindent kell egymásnak megbocsájtani, hibákat elfelejteni (nem helyes, hogy valamit húsz év múlva is egymás fejéhez vágnak az emberek). Idõnként kell a kikapcsolódás, környezetváltozás, mert elfásul az ember. Még ha semmi pénzetek sincs, egy kirándulást, vagy piknikezést a város szélén meg lehet ejteni. Apró figyelmességek, és lehet ám súgni is, hogy te milyen figyelmességre vágysz, ha a másik nem tudná magától. lehetnek kis meglepetések, szellemes/szerelmes üzenetek a másik ruhazsebében, csoki a cipõben - nem csak mikuláskor... fontos, hogy egymás örömét keressék. És fontos a felelõsség is, hogy tudja a két fél, hogy mindenben számíthat a másikra: jóban, rosszban. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ha kérsz a bölcsek kövébõl egy fõzetet, délután 14.00-tól 16.00-ig veszem fel a rendelést. Elõtte azonban zöld kezet kérek, a többit utólag. :)

Mi az a komoly kapcsolat?

Mi valójában az a komoly kapcsolat?

Legjobb válasz: Amikor egy férfi és egy nõ elhatározza, hogy elkötelezõdnek egymás iránt, mert mélyen tisztelik egymást, és szerelemet éreznek a másik iránt. Egy döntés ez, mint a hûség kérdésköre. Közös képek lebegnek elõttük és képesek a kapcsolat szépségei mellett kompromisszumok megkötésére is. Meghal az én és a te élmény, és megszületik a mi. A titka az, hogy akarsz-e meghalni azért, hogy egy új, közös célt tartalmazó állapot megszülethessen.

Amikor egy férfi és egy nõ elhatározza, hogy elkötelezõdnek egymás iránt, mert mélyen tisztelik egymást, és szerelemet éreznek a másik iránt. Egy döntés ez, mint a hûség kérdésköre. Közös képek lebegnek elõttük és képesek a kapcsolat szépségei mellett kompromisszumok megkötésére is. Meghal az én és a te élmény, és megszületik a mi. A titka az, hogy akarsz-e meghalni azért, hogy egy új, közös célt tartalmazó állapot megszülethessen.
Errõl regényt lehetne írni. Nincs egy meghatározott "definíciója", mindenkinek mást jelent. Számomra azt, amikor megtalálom azt az embert, akivel önmagunk lehetünk egymás elõtt. Szeretjük, tiszteljük egymást és õszintén megbeszélhetünk mindent egymással. Legyen közös életcélunk, de adjuk meg egymásnak a támogatást az egyéni célok elérésében is. Nagyon sok mindent tudnék még írni, hogy számomra mit jelent a komoly kapcsolat, de röviden: mikor 2 ember egy jó kis csapatot alkotva nézz szembe a világgal.:)
Az elsõ két kérdésbõl átjött hogy elképzelésed sincs róla mi lehet az...Tiniknél azt jelenti hogy jártok megfogjátok egymás kezét csókoloztok és akár szex is lehet... felnõteknél egy fajta elõjele a házasságnak(vagy ahoz hasonló kapcsolatnak) Mi a titka? tisztelet, megértés, józan ész, jó szex, közös érdeklõdés, és jó kommunikáció.... szerintem még ezek opcionálisak lehetnek: közös (elégséges) egzisztencia, barátok, és hobbik

Van egy 2x24w-os fénycsõ armatúrám /elektronikus elõtétes/ami egy mechanikus idõkapcsolóval van vezérelve akvárium világításnak. Mikor az idõkapcsoló kikapcsol a fénycsövek váltakozó idõszakonként felvillannak. Ez mitõl van?

Legjobb válasz: Az elektronikus elõtétben lévõ kondenzátorok töltött állapotban maradnak, és az elektronika megpróbál mûködni, ami 1-2 villanás erejéig sikerül is, addigra lemerülnek a kondenzátorok. Ha ettõl többször villan, akkor valami probléma van az elõtéttel.

Az elektronikus elõtétben lévõ kondenzátorok töltött állapotban maradnak, és az elektronika megpróbál mûködni, ami 1-2 villanás erejéig sikerül is, addigra lemerülnek a kondenzátorok. Ha ettõl többször villan, akkor valami probléma van az elõtéttel.
A konnektorba dugd fordítva a dugvillát.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam fordítva bedugni a dugvillát de úgy is villog.Az talán számítana ha fordítva dugnám be az idõkapcsolót ?
Igen, számít, az idõkapcsolót dugd be fordítva, hogy megszakítsa a fázist (most szinte biztos hogy a nullát szakítja meg, ha van fázisceruzád megnézheted). Így nem tud feltöltõdni a kondenzátor.
Gondolom a Quad/Odyssea armatúrát használod. Sajnos típushiba.

Ha felkapcsolom a helyzetjelzőt, vagy a tompítottat, akkor nem csak azok kapcsolódnak fel, ami olyankor szokás, hanem mindhárom féklámpám is! Ha fékezek, akkor mindösszesen annyi a különbség, hogy csak kicsit erősebben égnek! Mi lehet a probléma?

Itthon is megcsinálható, vagy szerviz? Ha szerviz, akkor nem szeretném, ha átvernének, mi lehet a probléma és átlagosan mennyibe kerül a javítás?

Legjobb válasz: Jah meg még annyit hozzá tennék, hogy egy Mercedes-rõl van szó, kicsit szövevényes, amíg nem kapcsolok helyzetjelzõt, vagy tompítottat, addig minden rendben, de ha mondjuk felkapcsolom akár csak a helyzetjelzõt is, és fordítok egyet a kulcson, tehát nem kettõt, ami ugye a gyújtás, na és egy kulcsforgatás után rálépek a fékre, azt érzékeli gyújtásnak és kigyullad minden, felmegy a benzinmutató és a hõfok mutató is! Ekkor is természetesen folyamatosan ég a féklámpa, viszont ilyenkor ha rálépek a fékpedálra, akkor pedig halványul kicsit mindhárom féklámpa. Szóval érdekes. 3 éve van meg az autó, de még soha nem csinált ilyet. Mi lehet szegénnyel?

A kérdező hozzászólása: Jah meg még annyit hozzá tennék, hogy egy Mercedes-rõl van szó, kicsit szövevényes, amíg nem kapcsolok helyzetjelzõt, vagy tompítottat, addig minden rendben, de ha mondjuk felkapcsolom akár csak a helyzetjelzõt is, és fordítok egyet a kulcson, tehát nem kettõt, ami ugye a gyújtás, na és egy kulcsforgatás után rálépek a fékre, azt érzékeli gyújtásnak és kigyullad minden, felmegy a benzinmutató és a hõfok mutató is! Ekkor is természetesen folyamatosan ég a féklámpa, viszont ilyenkor ha rálépek a fékpedálra, akkor pedig halványul kicsit mindhárom féklámpa. Szóval érdekes. 3 éve van meg az autó, de még soha nem csinált ilyet. Mi lehet szegénnyel?
A középsõ is csak azért világít, mert visszakap a többitõl némi feszültséget. Szerintem. Vonóhorog nincs rajta?
A kérdező hozzászólása: ez egy 99-es Mercedes CLK automata. Így esetleg tudsz segíteni? Azt értem az oldalsó két lámpát, de ugye 3 féklámpám van, ott van a hátsó ablak mögött az a hossú LED-es. Azzal mit tudnék csnálni? Az is ég egyfolytában, ha lámpát kapcsolok.
Ha ez a része sincs meg, akkor inkább szakember, vagy valaki aki kicsit ért hozzá. Amúgy ki kell venni a lámpát, befelé. Típusonként változó, van amelyiknél égõ cseréhez is az egész lámpabelsõ kijön az összes izzóval. Ott egy csatlakozó van, amit le lehet húzni
A kérdező hozzászólása: A lámpára menõ csatlakozókat h megpucoljam, hol keressem? Hogy fogjak hozzá?
A kérdező hozzászólása: Szóval ezt lehetne itthon orvosolni? nincs pénz szervizre :S
test hiba szerintem. A lámpára menõ csatikat le kell szedni, és szépen megpucolni.Ott ahol látszik a vezeték, megnézni, nincs e kidörzsölve.
Ja, és ilyenkor szokott indexeléskor - ha közben fékezel is - felváltva villogni a féklámpa és az index.
Gyakran okoz ilyen hibát a lámpák hibás testelése is! Én a csomagtartóban kezdenék: kiszedném a kárpitot, és követném a hátsó lámpáktól kijövõ kábelköteget. Valahol kell lennie a karosszériához kötve egy vezetéknek, azt szedném le elõször és megtisztítanám a kötést.
A kérdező hozzászólása: Alapvetõen nagyon megbízható, eddig teljesen jól mûködött minden, soha nem csinált még csak hasonlót sem, szóval jól vannak bekötve a dolgok, de ma jöttem vele haza este és felhívta rá a figyelmem egy kedves autós.
Ezzel szerintem autóvillamossági szerelõhöz kell menni. Ott valahol nagyon el lehet kötve valami... Nagyon nem tudnak átverni, ha szerviz után megszûnik a hiba akkor megcsinálták. Ha keresel valami korrekt villamosságist és rájön fél óra alatt, akkor pár ezer. Sokáig mindenesetre nem használnám így az autót, nehogy véletlenül kigyulladjon alattam.
A kérdező hozzászólása: Nincs rajta, dehogyis.

Mi az az eszköz (talán kapcsoló) amivel egy izzó fény erejét tudom változtatni, jó lenne ha minél kisebb lenne?

Legjobb válasz: Kaphatók tirisztoros fényerõszabályzók, de ezek általában a hagyományos fali kapcsolók helyére szerelhetõk. Ezeknél kisebb is létezik biztosan, mert az állólámpák között is vannak szabályozhatók, de külön beszerezni nem tudom hogy sikerülne. Villamossági szakboltokban rá kellene kérdezni. Vigyázat: energiatakarékos izzókkal nem mûködnek!

Kaphatók tirisztoros fényerõszabályzók, de ezek általában a hagyományos fali kapcsolók helyére szerelhetõk. Ezeknél kisebb is létezik biztosan, mert az állólámpák között is vannak szabályozhatók, de külön beszerezni nem tudom hogy sikerülne. Villamossági szakboltokban rá kellene kérdezni. Vigyázat: energiatakarékos izzókkal nem mûködnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

V43-as mozdonyoknál mi az a kapcsoló ami a videón szereplő menetszabályozó alatt kapcsol a mozdonyvezető?

http://www.youtube.com/watch?v=9-ePnX7V_8M&feature=related

Legjobb válasz: 0:35-nél van a videón.

A kérdező hozzászólása: 0:35-nél van a videón.
Söntkapcsoló.
A kérdező hozzászólása: Az mi célt szolgál?
Hát megpróbálom neked konyhanyelven elmagyarázni... A Szilin van egy fokozatkapcsoló, amivel ~50 Voltonként lehet a motorfeszültséget növelni. Nem teljesen egyenes arányban van a fokozatok száma és a tényleges motorfeszültség a valóságban, ez a vonalfesztõl függ (felsõvezeték). A lényeg, az utolsó fokozatot is berakod, de még csak 60-80 km/h-val mész. Ahhoz, hogy tovább tudj gyorsulni, be kell iktatni a söntöket (mezõgyengítés), aminek 4 fokozata van. A sönttel úgy tudod az áramerõsséget tovább növelni, hogy a motorfeszültség már nem változik (sõt, picit lejjebb is megy). Képzeld ezt az egészet úgy, mintha a sönt egyfajta bónusz lenne. Az feszültség már nem nõ, mégis további 4 fokozatban a mozdony újult erõre kap. :) Kivenni alacsony motorfeszültségnél szokás, azaz visszarakod a kontrollert 0-ba, és amikor már lejjebb ment a feszültség, sorban egyesével lehet kivenni õket.
a nagy kör alakú kapcsoló a fokozatkapcsoló. a transzformátor tekercseinek átkapcsolásával szabályoz. A négyállású kapcsoló meg a mezõgyengítés. Az arra szolgál- nagy vonalakban- hogy nagyobb teljesítményt tudjanak kivenni a vontatómotorokból. A feszültség növelésével egy ideig növekedik az áram. Viszont ahogy csökken a terhelés (mert a vonat megmozdításához több erõ kell mint a mozgásban tartásához) úgy csökken az átfolyó áram is. Ezt korrigálja a mezõgyengítéssel.
Ja és a gigantban a mezõgyengítést a szabályzó áramkör magától végzi. sõt, az még fékezni is tud villamos fékkel.

Mi az a "nyitott kapcsolat"? Azt jelenti, hogy kapcsolatban vagy, de félred*ghatsz?

Legjobb válasz: Avagy nyílt kapcsolat. Ez a megcsalás legalizált formája?

A kérdező hozzászólása: Avagy nyílt kapcsolat. Ez a megcsalás legalizált formája?
Hát nagyjából igen. Együtt vagytok "hivatalosan", de attól még azt csinál a másik azzal akivel akar, amit csak akar...
ja.. sztem ez nagyon gáz.
Ez a fajta kapcsolat az esetek 99, 9%-ban nem mûködõ képes...Vagy csak az egyik fél tudja átadni magát ennek a lehetõségnek, viszont, ha már rögtön ezzel nyitjátok a párkapcsolatot, akkor utólag nem lehet reklamálni, hogy te nem így gondoltad... Szerintem ez mind egy nõnek, mind egy férfinak egyformán megalázó... Folyton gumiban tudnátok még egymással is dugni, arról nem is beszélve, hogy amikor megcsókolnád a párodat és eszedbe jutna, hogy mi van, ha elõzõ nap más répája volt a szájába, vagy másik lánynak nyalta a sunáját, akkor az egy kellemetlen érzés tud lenni...
Igen. Ez két esetben mûködik: 1) Olyanoknál akik TÉNYLEG szeretik egymást és nem csak mondják, ám tapasztalatszerzésre/testiségre van szükségük. Ilyenkor a kapcsolat felesleges feláldozása nélkül tehetik meg. 2) Olyanoknál akiknek már nem fontos a másik, de a "B" terv biztonsága (úgyis ott a másik) mellett akar félredugni.
Amúgy amíg tudja, hogy hol az otthon addig tõlem annyi répát majszol amennyit csak akar.
Általában a 2-es megoldáskor részesítik elõnyben... Mert ugye mi van, ha a másiknak mégsem kell az illetõ, akkor még jó talonban a "megalázott" megcsalt kedves...
Liberális félállatok gyakorlata a fûvel-fával kúrásra.
A kérdező hozzászólása: Nagyjából az utolsüval értek egyet. Egyébként a kifejezést csak Facebookról ismerem, ahol döbbentem láttam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!