Találatok a következő kifejezésre: Mien a íze (624 db)

Mi a helyzet ilyenkor ha egy jó pár bnőm mind mesélik, hogy ők le. Ták a pasijukat és bele is élveztek a szájukba és állítják, hogy nincs semmi íze, de szerintem ez kamu. Ha ti is szeretnétek megtenni ti hogyan tennétek?

Legjobb válasz: Szerintem tisztázzuk a sorrendet: A sima szopás végén szájba élvezéssel természetes, a mélytorok pedig egy jóval extrémebb technika, aminek elsajátításához ráadásul sok gyakorlás is kell. Igaz, hogy a mélytoroknál az ondó rögtön a torkodba megy, és valóban nem érzed az ízét, de akkor sem ezzel kell kezdeni. Ízleld meg nyugodtan, nem lesz semmi bajod tõle. A barátnõid azt, hogy nincs semmi íze, érthették úgy is, hogy nincs kellemetlen íze. Pontosan nem lehet meghatározni sem az ízét, de még az állagát sem, mert erõsen függ a pasitól és attól, hogy mit evett, illetve ivott elõtte. Akár az is elõfordulhat néha, hogy tényleg teljesen íztelen, bár nem ez a tipikus.

Szerintem tisztázzuk a sorrendet: A sima szopás végén szájba élvezéssel természetes, a mélytorok pedig egy jóval extrémebb technika, aminek elsajátításához ráadásul sok gyakorlás is kell. Igaz, hogy a mélytoroknál az ondó rögtön a torkodba megy, és valóban nem érzed az ízét, de akkor sem ezzel kell kezdeni. Ízleld meg nyugodtan, nem lesz semmi bajod tõle. A barátnõid azt, hogy nincs semmi íze, érthették úgy is, hogy nincs kellemetlen íze. Pontosan nem lehet meghatározni sem az ízét, de még az állagát sem, mert erõsen függ a pasitól és attól, hogy mit evett, illetve ivott elõtte. Akár az is elõfordulhat néha, hogy tényleg teljesen íztelen, bár nem ez a tipikus.
Az mindegy csak csináljad neki, naggyon jó dolog-na és persze le is kell nyelni.Imádni fog a srácod.A mázlista.
Szóval le szeretnéd õket buktatni? :) Amúgy, kb úgy, hogy, akkor túlsokszor nem csinálhattátok, mert akkor tudnátok, hogy van íze. vagy nem tudom, légy kreatív! :D
Hülyén tetted fel a kérdést nagyon... A hogyanra meg nagyon egyszerû a válasz: megmondod a barátodnak, hogy szeretnéd ezt csinálni. Majd õ mondja, hogyan esik jól neki.
Elsõre mélytorok? Aztán vigyázz nehogy öklendezz egyet és lehányd a pasidat :)
"Ha szereti az ananászt, akkor etess vele elõtte sokat.Attól édes lesz.:D Ne igyon kávét, sem sört, mert attól keserû." - Tömören: urban legend.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó kis tanácsokat kaptam! Ha valaki tud írjon!
20: 36-os vagyok, szerintem ne a mélytorokkal kezdj, mert hányingered lesz, ezt tanulni és gyakorolni kell. Nekem most már megy és egyáltalán nem vagyok tõle rosszul. Eleinte persze nem mindig sikerült.
Én is mindig lenyelem a barátomét, és nincs különösebb íze. Nem kellemetlen egyáltalán. Mondjuk én alapból imádom orállal kényeztetni a szerelmem:)
Ha szereti az ananászt, akkor etess vele elõtte sokat.Attól édes lesz.:D Ne igyon kávét, sem sört, mert attól keserû. Félre értés ne essék, én még sosem kóstoltam, csak a csajok szokták mondani.:D A mélytorkozással meg csak óvatosan, fõleg ha nem 13cm-rel áldotta meg az ég, ahogy engem sem, nehogy tényleg lehányd teljesen véletlenül, mert azt nem mindenki viseli el.:D Sok sikert!;)
Nos, egyrészt nem kell megbeszélni semmit, csak kezd el. Nem hiszem, hogy ellöki a fejed:) Másrészt meg kötve hiszem, hogy te elsõre mélytorkozni fogsz, korántsem olyan egyszerû, mint a videókon látszik. Jah és felejtsd el, hogy bármi is kötelezõ lenne. Csak azt csinálj és úgy ahogy neked jólesik. A párodnak is jó lesz, ha látja rajtad, hogy élvezed amit csinálsz
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló magyarán mondva leszeretném sz...ni a barátomat de sokan azt tanácsolják hogy használjam a mélytorok bevetését! Így érted?
A kérdező hozzászólása: Na szóval lényegében akkor hogy legyen?

Mi a jó a sör ízében amikor olyan keserű?

Legjobb válasz: Amiért a tonikot is sokan szeretik. Az is keserû, régen én is utáltam, de most már szeretem egy ideje, pont a keserû íze miatt. A keserû dolgoknak van egy aromája, sokkal jobban kijön az italok alapanyagainak igazi íze, mint egy édes vacakban. Sajnos manapság már gyakorlatilag minden italt a végletekig elcukroznak (én még elvileg 100%-os narancslén is láttam az összetevõk között cukrot "a savas íz ellensúlyozására"-ez így rá volt írva). A cukrozással pedig csak azt érik el, hogy az ízlelõbimbóid sokkal érzékenyebben fognak reagálni a nem édes dolgokra, mint eddig. Tehát a savanyú még savanyúbbnak fog tûnni, a keserû még keserûbbnek, mint valójában. Javaslom, hogy egy darabig ne igyál szörpöket, szénsavas üdítõket, és utána kóstolj meg egy igazán jó minõségû sört! Máris nem lesz olyan keserû! :) mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok sörrajongó, de ha alkalom adódik, most már szívesen iszok sört is. Most már tudom élvezni az ízét.

Amiért a tonikot is sokan szeretik. Az is keserû, régen én is utáltam, de most már szeretem egy ideje, pont a keserû íze miatt. A keserû dolgoknak van egy aromája, sokkal jobban kijön az italok alapanyagainak igazi íze, mint egy édes vacakban. Sajnos manapság már gyakorlatilag minden italt a végletekig elcukroznak (én még elvileg 100%-os narancslén is láttam az összetevõk között cukrot "a savas íz ellensúlyozására"-ez így rá volt írva). A cukrozással pedig csak azt érik el, hogy az ízlelõbimbóid sokkal érzékenyebben fognak reagálni a nem édes dolgokra, mint eddig. Tehát a savanyú még savanyúbbnak fog tûnni, a keserû még keserûbbnek, mint valójában. Javaslom, hogy egy darabig ne igyál szörpöket, szénsavas üdítõket, és utána kóstolj meg egy igazán jó minõségû sört! Máris nem lesz olyan keserû! :) mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok sörrajongó, de ha alkalom adódik, most már szívesen iszok sört is. Most már tudom élvezni az ízét.
Nincs is annál jobb, mint egy rántott csirkecomb után egy pohár hideg sör.Nyáron a bogrács mellé is illik!))
Az ilyen dolgokat meg "kell" tanulni szeretni. Sok dolog van, ami elsõ nekifutásra nem tetszik az embernek (legfõképp a dohány- és alkoholos termékek), de néhány alkalom után kifejezetten jól esik. Nem tudom, hogy van-e erre kicsit tudományosabb magyarázat. Ha még néhányszor kipróbálod a sört, szerintem 4-5. alkalommal már ízleni is fog :) (Persze nem akarlak alkoholizmusra buzdítani, meg persze ha nagyon nem ízlik, akkor kár erõltetni, csak érzékeltetni szeretném, hogy valószínûleg a sarki alkoholista béla bácsinak sem ízlett elõször a szilvapálesz, és mégis hogy megkedvelték egymást)
Szerintem nyáron a melegben nagyon jól is esik :)
Elõször nekem sem jött be a keserû íze de aztán megszerettem :-)
Nekünk biológián valami ilyet magyaráztak, hogy sok ember nem is igazán v. szinte egyáltalán nem érzékeli a keserû izt. Ezzel is lehet magyarázni, hogy sokan minden gond nélkül megisszák a legkeserûbb söröket. Na, meg ugye van, aki a keserût szereti... Amúgy én édes sörbõl Budveisert ajánlom neked
Ez szerintem nagyon egyénfüggõ. Van, aki szereti, van, aki nem. Meg lehet kedvelni, de van, akinek sosem sikerül, ugyanakkor van, akinek már elsõre is ízlik. A 2 éves fiam például nagyon szereti a sört :) (Na persze csak az alkoholmenteset, de azt néha direkt neki szoktam venni... csak azért, mert szereti)
Errõl az jut eszembe, hogy tudósok megállapították, hogy az ember fejlõdése során a következõ sorrendben kedveli meg az ízeket: édes, sós, savanyú, keserû. A gyerekek mind szeretik az édeset, gyakorlatilag újszülött koroktól kezdve. A sósat is hamar megszeretik (lásd chipsek, sósmogyoró, stb), a savanyút általában késõbb, de azért az emberek többsége szereti a savanyúságot például. És csak legvégül fejlõdik ki annyira az ízlés, hogy a keserû ízt is élvezni tudják. Ez persze nem feltétlenül igaz mindenkire, én pl. kimondottan nem szeretem az édeset, de pl. a savanyú dolgok közül se mindennek szeretem a savanyú ízét. Pl. savanyúságot nem eszem, de a savanyú gyümölcsöket imádom. A sör pedig szerintem a legjobb ital a világon :) De általában ez a folyamat a jellemzõ.
Az elõzõ válaszok is jók, de hozzátenném, hogy kinek mi ízlik... Van aki édesszájú, van aki nem, van aki szereti a sört, van aki nem. :-) Én pl igen. :-)
Nem mindegyik sör keserû, vannak kifejezetten édeskések is, pl Leffle, Edelweiß :) Próbálkozz ezekkel.
nekem a sör elsõre izlett a tonikot máig nemtom meginni nemtudom miért

Melyik elektronikus cigaretta liquid íze hasonlít legjobban a piros Symphonia ízére? Mik a tapasztalataitok?

e-liquid Duhill, e-liquid MD 555, e-liquid Mboro, e-liquid Pal Wall, e-liquid D-vidoff, e-liquid Kamel Natural Flavour ezeket az ízeket találtam eddig neten

Legjobb válasz: Szia! Ezek ha jól tudom, Mellow Dew típusú folyadékok és nem a legfinomabbak és nagyon drágák. Eleinte kesernyés az ízük, kaparják a torkot, néhány embernek fáj tõle a feje, foga, nekem például a fülem csöngött tõle rendesen... Ezeket ajánlanám: http://eliquid.hu/c-35-utantolt-k/c-36-dohany Ami igazán kaparja a torkot és erõs (fekete Dunhillhoz hasonló az a Havanna, illetve a Camelo is nagyon finom ízû :D) Ha kell további segítség, szólj, de konkrétan olyan ízût nem találsz, csak hasonlót, mint a cigi, viszont a felsoroltak közül a Duhill és az Mboro lényegében közel sem olyan.

Szia! Ezek ha jól tudom, Mellow Dew típusú folyadékok és nem a legfinomabbak és nagyon drágák. Eleinte kesernyés az ízük, kaparják a torkot, néhány embernek fáj tõle a feje, foga, nekem például a fülem csöngött tõle rendesen... Ezeket ajánlanám: http://eliquid.hu/c-35-utantolt-k/c-36-dohany Ami igazán kaparja a torkot és erõs (fekete Dunhillhoz hasonló az a Havanna, illetve a Camelo is nagyon finom ízû :D) Ha kell további segítség, szólj, de konkrétan olyan ízût nem találsz, csak hasonlót, mint a cigi, viszont a felsoroltak közül a Duhill és az Mboro lényegében közel sem olyan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Én ezt ajánlom: http://www.hungary.usa-liquid.com Konkrétan piros Symphonia ízû liquidjük nincs :-) de van több féle valódi dohánykivonatos cuccuk, ami egy az egyben cigi ízû. Nagyon jók.
azt hiszem a linket nem sikerült berakni rendesen. Megpróbálom megint: http://www.hungary.usa-liquid.com

Mit egyek, hogy más ízem legyen mikor a barátom kinyal?

arról hallottam már h a srác ha ananászt esznek akkor édesebb lesz nekik az ondó,és a csajoknál milyen ilyen "kaja" van?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy milyen kajától lehet jobb, de azt igeb, hogy mikre figyelj oda. Nõgyógyász mondta, hogy ha kevesebb fûszeres kaját eszel, ha nem iszol sok alkoholt és nem drogozol, akkor javíthatsz az ízén. Na most ha most így táplálkozol, akkor nem tudok okosabbat mondani.

Azt nem tudom, hogy milyen kajától lehet jobb, de azt igeb, hogy mikre figyelj oda. Nõgyógyász mondta, hogy ha kevesebb fûszeres kaját eszel, ha nem iszol sok alkoholt és nem drogozol, akkor javíthatsz az ízén. Na most ha most így táplálkozol, akkor nem tudok okosabbat mondani.
nyalogass citromot bevált nekem is
Nem tudok ilyen kajáról a lányok esetében. Szerintem ha rendszeresen tisztálkodik a csaj az megteszi. Fiúk szeretik a puncink izét, ugye? :D L, 18
Együttlét elõtti alapos tisztálkodás, ha esetleg arra panaszkodott, hogy nem jó az íze számára. Egyáltalán utalt valamire, vagy csak Te gondolod, hogy nem lehet jó íze. Ha nincs semmilyen nõgyógyászati problémád és a tisztálkodással sincs gond, akkor semmi rossz íz nem lehet. Esetleg külsõleg egy kis csoki, vagy tejszin:) )
esetleg szeretkezés elõtt zuhanyozzatok le.. akkor nem lehet érezni az izét..
Ha íze van az szerintem valami elváltozás.Baci, gyuszi egyebek.Inkább illata van nem?
Használhattok ízes sikosítót is:)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.még régebben ajánlották a csokit, hát megettem egy táblával és azt mondta h ugyanolyan íze van xD

Mi a különbség az erő és izom között?

Kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de arra lennék kíváncsi, hogy miért van az hogy egy teljesen izomtalan ember er?s és miért van az hogy egy teljesen kigyúrt ember kevésbé er?s? Tehát er? az miért nem egyenl? az izom nagyságával?

Legjobb válasz: Mert az erõt az izomkötegek sûrûsége határozza meg, nem a méretük. Az úgy abban a formában nem egészen igaz, hogy egy izmos ember nem erõs. Ahhoz, hogy az izom növekedjen, terhelni kell, rá kell kényszeríteni a testünket, hogy akkora izomtömeget tartson fent nekünk, hogy a megemelni kívánt nehéz súlyt fel tudjuk emelni. Ez egyfajta rövidtávú evolúciós környezeti alkalmazkodásnak is tekinthetõ. Amikor egy vékony ember is erõs, az genetika. Az izomrostjai sûrûn helyezkednek el, valószínûleg az izomreakciója is kimagasló, hirtelen egyszerre tudja az összes izmát megfeszíteni. Szóval erõben a kisebb, de tömörebb izomzat lehet akkora, mint a nagy, de ritkább szerkezetû izom, de azért itt sem a cérnahuszár és a Herkules összehasonlításáról van szó.

Mert az erõt az izomkötegek sûrûsége határozza meg, nem a méretük. Az úgy abban a formában nem egészen igaz, hogy egy izmos ember nem erõs. Ahhoz, hogy az izom növekedjen, terhelni kell, rá kell kényszeríteni a testünket, hogy akkora izomtömeget tartson fent nekünk, hogy a megemelni kívánt nehéz súlyt fel tudjuk emelni. Ez egyfajta rövidtávú evolúciós környezeti alkalmazkodásnak is tekinthetõ. Amikor egy vékony ember is erõs, az genetika. Az izomrostjai sûrûn helyezkednek el, valószínûleg az izomreakciója is kimagasló, hirtelen egyszerre tudja az összes izmát megfeszíteni. Szóval erõben a kisebb, de tömörebb izomzat lehet akkora, mint a nagy, de ritkább szerkezetû izom, de azért itt sem a cérnahuszár és a Herkules összehasonlításáról van szó.
Itt érvényesül az, hogy tömörebbek az izomrostjaik azoknak, akik erõsebbek. Fekvõtámasznál érdekes a helyzet, mert sok izmot használ, köztük a rotátorköpenyt is, aminek a fejlettsége is eltérõ egyénenként. Az erõ meghatározását nem lehet így mérni, ki hány fekvõt tud megcsinálni, mert sok tényezõtõl függ. Aki keveset tud csinálni, annak lehet gyenge izomzata, rossz regenerációja, gyenge állóképessége, rossz légzéstechnikája, gyenge ízületei. Ezek mind fejleszthetõek, nem lehet rámondani valakire, hogy te azért tudsz ennyit, mert tömör az izomzatod. Az izom reagálóképessége is nagyon fontos, mennyire feszülnek meg együtt a rostok, rengeteg tényezõtõl függ az, amit te erõnek hívsz.
Miért is? Ostobaságot nem kéne leírni.
Most erre mit mondjak? Vegyen a nyakába 150kg-t aztán guggoljon.
Képzeld mindent tud.Guggolni, brutálisat ütni, rúgni, egyszer felkapott egy 80 kilós boxzsákot..de 30 év kungfu után õ kivételes eset.Ha átlagembereket nézünk, akkor az izmosabb az erõsebb..
Aha. De a mester valószínûleg nemtud guggolni. Na akkor ki az erõs? Vagy megemelni akármit.
Àltalában igen, de nem mindig. Nálunk kungfun a mester egy pocakos, külsõre nem egy izomkolosszus ember.De felkapja a 16 kilós lándzsát, és simán megtartja a kezében kinyújtva.Egyszer egy jóval nagyobb darab testépítõ próbálta utána csinálni kb. 5 mp-ig bírta.Pedig ugyanúgy fogták..
Lehet vizes amelyik jóval nagyobb, lehet szar atechnikája. Izomtömegre minnél nagyobb vki annál erõsebb.
A kérdező hozzászólása: Ismerek olyat aki jár kondiba fekve nyom és nem a legvastagabb a karja.. kb 30as és van egy izmosabb csávó akinek jóval nagyobb és kb egy szinten vannak fekvenyomásba. Na ezt nem értem
Pedig egyenlõ. Mondj egy példát mikor egy vézna ember erõsebb mint egy izmos?
Az erõ nem nõ arányos az izom nagyságával..
És az mitõl függ, hogy valakinek tömörebb lesz az izomzata? Vagy csak a térfogata nagy? Genetika, edzés vagy étrend kérdése?
Persze, mint mondtam, nem vagyunk egyformák. Egyébként a fekvõtámaszozás nem annyira az erõ nagyságát jelzi, inkább a kitartást.
A kérdező hozzászólása: Akkor hozok egy olyan példát mint általános suliba például felmérés fekvõtámaszból. Van sok olyan gyerek akinek a karja ugyanakkora meg a testsúly is mégis más az erõképessége.
Az emberek között lehetnek ilyen téren különbségek, ha nem is olyan szélsõséges módon, mint ahogy írtad. Viszont egy adott ember esetében az erõ és az izomtömeg között szoros kapcsolat van. Magyarul ha jelentõsen szeretnéd növelni az erõdet, akkor ahhoz növelni kell az izomtömeget.
Pont ezt kezdtem el fejtegetni, hogy ez a szó, hogy erõ, meghatározhatatlan. A saját testsúllyal végzett erõgyakorlatok teljesen más izmokat mozgatnak, máshogy terhelik az ízületeket, így egy harcmûvész sokkal erõsebbnek tûnik, ha ilyen gyakorlatokról van szó. Egy testépítõ súlyokat emelget, ahhoz más izomzat fejlõdik. Az erõ meghatározhatatlan fogalom, nem az lesz erõs, aki kitart egy lándzsát és nem az, aki 150el guggol.

Mi a megoldás? Lehet e műteni, esetleg tényleg szem izom problémám lehet, vagy látó ideg? Mi okozhatja és mivel gyógyítható? Lehet egy szem egyszerre pluszos is meg minuszos is?

Én írtam ki azt a kérdést, hogy lehet használ a szemüveg?

Legjobb válasz: hogy lehet megkülönböztetni tünetek alapján a láto ideg problémát és a szem izom gondokat? és a szem izom problémát lehetm üteni, vagy segithet a kobntakt lencse? ha igen, kakor mér nem tudják memgondnai mi a baja a szememnek, és h nem érdemes vele foglalkoznom?

A kérdező hozzászólása: hogy lehet megkülönböztetni tünetek alapján a láto ideg problémát és a szem izom gondokat? és a szem izom problémát lehetm üteni, vagy segithet a kobntakt lencse? ha igen, kakor mér nem tudják memgondnai mi a baja a szememnek, és h nem érdemes vele foglalkoznom?

Elkezdtem inni egy diétát. Elsőnek de nagyon rossz a íze ha tejjel turmixolom. Azt mondják tejjel csináljam. De a ize nagyon rossz. Mivel lehetne ezt a izt valahogy olyanná tenni hogy meg lehessen inni? Mert igy nem lehet ki birni

Legjobb válasz: Építette volna az Úr biztonságosabbra az állatkerteket! A diétát nem tudom hogy lehet meginni, de diétás port általában vízzel szokás turmixolni, nem tejjel, bár ízlés kérdése. Kis fahéjjel tudod ízesíteni, ne adj Isten kakaóporral, de akkor az már régen rossz... milyen fajta por?

Építette volna az Úr biztonságosabbra az állatkerteket! A diétát nem tudom hogy lehet meginni, de diétás port általában vízzel szokás turmixolni, nem tejjel, bár ízlés kérdése. Kis fahéjjel tudod ízesíteni, ne adj Isten kakaóporral, de akkor az már régen rossz... milyen fajta por?
Bármi is ez, hagyd abba! :)
Ja, a "turbina" diéta?! Szar az íze, és a haszna is! Kalóriaszegény vegyes táplálkozás, és a sport a titok nyitja!
A kérdező hozzászólása: ezt mindeki ismeri ez a turmixot csak nem irhatom ki de reklámozák nagyon meg olvastam róla és nagyon dicsérik monták szara ized e hatásos
A kérdező hozzászólása: enm engedi hogy ki irjam de nagyon reklámozák hogy 2 hét allat 3-8 kg ismert turmix

Mi a velemenyetek a kek Lucky Strike-rol? Milyen ize van?

Legyszi irjatok le a tapasztalataitokat vele :)

Legjobb válasz: Szerintem elég ratyi egy cigi. Rossz íze van. Ha lucky strikeot veszel akkor vegyél inkább pirosat, annak sokkal normálisabb íze van és erõsebb, ergó kevesebbel is kibírod. Egyébként megváltoztak a mostani luckyk, a régi kb egy fél évvel ezelõtti sokkal jobb volt, "fûszeresebb" volt és én azért vettem sokáig. A mostani jellegtelen ugyan olyan mint a többi cigi semmi nagy dolog

Szerintem elég ratyi egy cigi. Rossz íze van. Ha lucky strikeot veszel akkor vegyél inkább pirosat, annak sokkal normálisabb íze van és erõsebb, ergó kevesebbel is kibírod. Egyébként megváltoztak a mostani luckyk, a régi kb egy fél évvel ezelõtti sokkal jobb volt, "fûszeresebb" volt és én azért vettem sokáig. A mostani jellegtelen ugyan olyan mint a többi cigi semmi nagy dolog
Tényleg szar lett az új. Inkább Camelt vegyél, abból jó a kék is.
Én is a camel-t ajánlanám helyette. Az új lucky már nem az igazi.
Nem rossz az a kék Lucky. Nekem a pirostól fáj a fejem, a kék pedig kifejezetten jól esik. Ha unom a Marlboro vagy a Camel ízét, mindig kék Luckyt veszek.

Mikor lehet "ízeket kóstoltatni" a babákkal? Bővebben lent.

10 hetes a babám. Alig várom már, hogy ízeket kóstoltassak vele, értem ezt úgy (jobban nem tudtam megfogalmazni, de remélem így is értitek), hogy pl. joghurtba vagy lekvárba, levesbe mártom a kisujjamat és a szájába dugom utána :) hogy az ételb?l ne nagyon kapjon csak az íze miatt...

Legjobb válasz: Én nem a mai divat szerint etettem soha a gyerekeimet.Három hónapos kor után adtam nekik elõször gyümölcsöt keksszel.Azután fokozatosan a gyümölcsöket,fõzelékeket stb. Annak,hogy ízeket kóstoltass vele,nem sok értelmét látom. És ne az ujaddal,hanem kiskanállal.Ha majd elkezded mással is etetni,akkor az ízeket is megfogja ismerni.Most még nem lenne értelme,még akkor sem,ha ízlik neki amit kóstol.10 hetesen még nem adhatsz neki sem joghurtot,sem levest.Legalább a 3,5 hónapot várd meg.

Én nem a mai divat szerint etettem soha a gyerekeimet.Három hónapos kor után adtam nekik elõször gyümölcsöt keksszel.Azután fokozatosan a gyümölcsöket, fõzelékeket stb. Annak, hogy ízeket kóstoltass vele, nem sok értelmét látom. És ne az ujaddal, hanem kiskanállal.Ha majd elkezded mással is etetni, akkor az ízeket is megfogja ismerni.Most még nem lenne értelme, még akkor sem, ha ízlik neki amit kóstol.10 hetesen még nem adhatsz neki sem joghurtot, sem levest.Legalább a 3, 5 hónapot várd meg.
szerintem sincs sok értelme, ha még úgysem ehet belõle. minek gyötörni szegénykét, lehet, hogy szívesen enne a levesbõl, lekvárból, miután megkóstolja, de ha egyszer nem kaphat még, akkor csak kínzás.
Szia!Szerintem úgy 3 vagy 4 hónapos kortól már érdeklõdhet a baba az ízek iránt, elõbb nem érdemes.Az ízlelõ bimbóknak meg kell érniük, amíg ez nem történik meg a baba a pörkölt szaftot is jó étvággyal lenyalja a kanálról, de csak kíváncsiságból.Az igazi íz élmény bõven egy éves koruk után jelenik meg.Elkezdenek válogatni, és kialakul a saját íz világuk, hogy mit szeretnek és mit nem.
Semmi értelme nincs.Felesleges türelmetlenkedni, hamar eljön a 6 hónapos kor, addig ki lehet bírni.Neki nem hiányzik, ne magadhoz hasonlítsd, neki most kizárólag anyatej kell, mert az a legjobb amit adhatsz.
Az anyatej íze is változik valamennyit, annak függvényében, hogy mit ettél. Ha pl. mozogtál, sportoltál és megizzadtál, akkor sósabb, savasabb ételektõl savanykásabb stb. Szóval a szoptatott baba is megkóstol különbözõ ízeket. Nem marad le semmirõl az a baba sem, aki fél éves koráig nem kóstol az anyatejen kívül mást, elõtte az egész élet, amíkor már ehet mindenfélét.

Ismeri itt valaki a koreai konyhát? Milyen íze van a kimchi-nek és mi a különbség a koreai gimbap és a japán sushi között?

Legjobb válasz: Ettem már mind a hármat, amit említettél és nekem az összes nagyon ízlett. A kimchi jó csípõs és sok benne a fokhagyma. Amikor elõször ettem, nem tetszett, de most már odáig vagyok érte. A gimbap és a sushi közti különbséget nem tudom, már nem nagyon emlékszem a gimbap ízére, de nagyon finom volt. Talán valamivel erõsebb íze volt, mint a japánnak.

Ettem már mind a hármat, amit említettél és nekem az összes nagyon ízlett. A kimchi jó csípõs és sok benne a fokhagyma. Amikor elõször ettem, nem tetszett, de most már odáig vagyok érte. A gimbap és a sushi közti különbséget nem tudom, már nem nagyon emlékszem a gimbap ízére, de nagyon finom volt. Talán valamivel erõsebb íze volt, mint a japánnak.
Ha jól tudom, a szusi=rizs+nyers hal+alga. A kimbapban lehet omlett, marhahús, tonhal, sonka, és sok zöldség, de nyers hal nem. A kimbapot nem wasabival, szójaszósszal, sushi gyömbérrel szolgálják fel. Más a rizs fûszerezése is. A sushinál viszonylag nagy mennyiségû édesített rizsecetet adnak a rizshez, és hagyományosan nem használnak szezám olajat, mint a kimbap esetében. A kimcsi olyan, mint nálunk a savanyú káposzta, csak csípõs és sótlan.
Engem érdekelnének a hozzávalók magyarországi beszerzési helyei például az algalapnak...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!