Találatok a következő kifejezésre: Miben szokás és (147 db)

Májusfa, májuskosár? Mi ez, mikor szokás? És hol?

Nekem ez eddig kimaradt az életemből,de páromnak is ezek szerint,csak most facebokkon látom kitéve sok ismerős lánynak,hogy kapott a párjától. Mire fel,vagy milyen szokás ez?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1jusfa

Szokás, nem szokás én nem adtam semmit. Elég pénzt elvitt a felkészítés.
oktatófüggõ.. nekem egy nagyon rendes fiatalember volt akival össze is barátkoztunk, így én vettem neki egy üveg Jägermeister-t.. ha úgy gondolod hogy megérdemli és szeretnél kedveskedni akkor teis vegyél neki jelképesen valamit, ha szemétkedett veled akkor ne :)

Mi értelme van stack használni és mikor szokás deque használni?

Köszi. :D

Legjobb válasz: Ha a verem és a kétvégû sor használata közti különbségre vagy kíváncsi, nos: hogy mikor szokás: amikor az algoritmusunk ezt követeli meg. Jóval ritkábban használt adatszerkezetek, mint például a tömb. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi értelme van a veremnek, miközben a kétvégû sor is viselkedhet veremként, nos: általában a verem sokkal hatékonyabban implementált. Bár manapság a gyorsaság és a memóriafelhasználás már csak másodlagos tényezõk, de azért egy (normálisan implementált) vermet mindig gyorsabban elérhetünk, mint egy sort.

Ha a verem és a kétvégû sor használata közti különbségre vagy kíváncsi, nos: hogy mikor szokás: amikor az algoritmusunk ezt követeli meg. Jóval ritkábban használt adatszerkezetek, mint például a tömb. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi értelme van a veremnek, miközben a kétvégû sor is viselkedhet veremként, nos: általában a verem sokkal hatékonyabban implementált. Bár manapság a gyorsaság és a memóriafelhasználás már csak másodlagos tényezõk, de azért egy (normálisan implementált) vermet mindig gyorsabban elérhetünk, mint egy sort.
Ennyi erõvel egyikre sincs szükség, mert egy tömbbel bármelyiket lehet helyettesíteni. Más adatszerkezet, más-más hatékonyság.

Mikor szokás lovagló kesztyűt húzni? Mármint csak melegben szükséges vagy lehet máskor is pl:mikor esik az eső vagy csak nincs meleg.

Legjobb válasz: Akkor "szokás", ha egyébként feltöri a kezed a szár - ez hajlam és hozzászokás kérdése (nemigazán idõjárás). Télen jól jön, mert amúgy jéggé fagyhat a kezed, pláne ha szél is van. Úgy amúgy én nem használom, mert nem annyira érzem a szárat (és ezáltal a ló száját).

Akkor "szokás", ha egyébként feltöri a kezed a szár - ez hajlam és hozzászokás kérdése (nemigazán idõjárás). Télen jól jön, mert amúgy jéggé fagyhat a kezed, pláne ha szél is van. Úgy amúgy én nem használom, mert nem annyira érzem a szárat (és ezáltal a ló száját).
A kérdező hozzászólása: köszönöm.csak mert sokan azért is húznak kesztyût melegbe mert izzad a kezük és "kicsûszik" a kezükbõl a szár..nekem például nem.
Hát az fura... Nem hallottam h valaki ennyire izzadékony legyen. Mindegy. Szerintem akkor is érdemesebb gurtnis szárra váltani a bõr helyett, minthogy kesztyût húzni. Sok sikert a lovagláshoz! :)
A kérdező hozzászólása: hátjóó.nem úgy értettem h annyira csak 1 kicsit... márakinek..(: köszíí.deked is.

A külső konzulensednek milyen ajándékot szokás adni? Ti mit adtatok? És mikor?

Akkor már leirnátok, hogy a bels? konzulensnek is mit adtatok?

Legjobb válasz: Látom januárban írtad ki a kérdést... Engem is érdekelne mit szokás adni. Te végül mit adtál?

Látom januárban írtad ki a kérdést... Engem is érdekelne mit szokás adni. Te végül mit adtál?
Sajnos én nem tudok segíteni, mert én még csak nem is láttam a külsõ konzulensem, még a belsõt is csak egyszer, szóval nem adtam semmit...Nem tudom amúgy, hogy ez mennyire kötelezõ. Ez az ajándékozás.
Én majd akkor, ha végeztem a gyakorlattal és mindent letudtunk, adok neki valamit. Rengeteget segített, nagyon odafigyelt rám mindenki az egész üzemben, és sok olyan dolgot is csinált, ami nem lett volna kötelessége. (Rengeteget furikázott, stb...) Szerintem egy üveg piát viszek neki, de remélem mire végzünk lesz jobb ötletem. :)

Ingzsebben szokás tollat hordani? Mikor elfogadott és mikor nem?

Legjobb válasz: Tollat SEMMILYEN zsebben nem illik hordani. (Lehet, hogy szokás, de nem helyes)

Tollat SEMMILYEN zsebben nem illik hordani. (Lehet, hogy szokás, de nem helyes)
csk a tudósokéknál
A kérdező hozzászólása: Szerintem jól néz ki egy fém toll.
Azt nem tudom, hogy mi elfogadott és mi nem, de orvoson és tudóson kívül sztem kb. mindenkin iszonyat hülyén néz ki. Orvosnál és tudósnál érthetõ, mert õk mindig használják. De más esetben hidd el, egy elegáns, kisebb tolltartó sokkal jobban mutat (ja, és nem ingzsebben :P).
"Orvosnál és tudósnál érthetõ, mert õk mindig használják." Tévedés, ez ezelött 50 évvel volt, most laptopot vagy okostelefont használnak.
Ja persze, nagyvizit közben is, nyilván, nagyokos...
Nagyvizitnél az ORVOS beszél, a növérek meg írnak!!!!
Én ilyet pincéreknél és tanároknál szoktam látni, szerintem jobb ha üres az a zseb.

Mi a különbség a szokás és a hagyomány között?

Legjobb válasz: A hagyomány több évre vagy több nemzedékre jellemzõ szokás.

A hagyomány több évre vagy több nemzedékre jellemzõ szokás.
Úgy ahogy az elsõ mondja. Nálunk már hagyomány, hogy a szokásainkat nem adjuk fel. :-DD
A hagyományt ápoljuk, az az ünnepélyesebb, a szokás pedig mindennapi életünk része. Pl. szokásból szoktuk mondani, hogy jaj, istenem, de hagyományból nem.
A házunkban megszokásból veszekszik néhány házaspár, nem azért mert a hagyomány így kívánja.
megszoktam enni a kaját már több évtizede ez mégse hagyomány... a szomszéd faluban pedig húsvétkor tojást szoktak gurítani... ez hagyomány..

Mi a családotokban a szokás mennyit fürösztöttek titeket gyerekként? Összefüggés lehet mit látott otthon valaki mihez szoktatták és késöbb ez lesz a mintaja? Tehat akit 2 hetente fürdettek az igy tesz felnőttként?

Legjobb válasz: Engem napi szinten fürdettek a szüleim, és én is így fogok tenni a gyermekeimmel, ha lesznek. Sok embernek az a normális, amit otthon lát, de ha idõsebb lesz, akkor nyilván rájön, hogy a kétheti fürdés, nem éppen normális és higiénikus.

Engem napi szinten fürdettek a szüleim, és én is így fogok tenni a gyermekeimmel, ha lesznek. Sok embernek az a normális, amit otthon lát, de ha idõsebb lesz, akkor nyilván rájön, hogy a kétheti fürdés, nem éppen normális és higiénikus.
He?
Mindennap fürödtünk. Mondjuk, ha apámon múlik, akkor biztos nem, mert õ más elveket vall errõl... :S (munkahelyén minden nap fürdik munka végeztével, de otthon már csak lábmosás, ámde nyáron, mikor otthon is még végigdolgozza a délutánt, lesz szaga estére...) De anyukám nem ilyen, õ nem hagyta volna, hogy ne fürödjünk, hajmosás is heti egyszer minimum volt. Jó is volt, mikor még megtehettem, hogy hetente mossam, mert nem zsírosodott. :S Sajna mivel a komfortérzetem azt diktálja, muszáj vagyok legalább kétnaponta mosni.
Napi egyszeri zuhanyozás volt, van, lesz. Nyáron nagy melegben-, edzés után igény szerint.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 2 hetente 1x volt.most meg ósszevissza ahogy kedvem tartja. De most mar elitelem anyukám hogy ezt szoktatta rank.meg õ is 2 hetente fürdött. És az volt hogy ha már a nyakam retkes volt törólközövel vizessel áttörólt meg magat is. Miért ilyen csaladba születtem?pedig nem vagyok cigány.anyám tanar.de nem fürdom tul sokat de nem vagyok koszos. Csak arra gondolok azertvvan igy mert igy szoktattak.anyam lába iszonyat büdös izzadós azt az egyet szokta naponta mosni.en lába, nem izzadós
Nálunk is naponta volt fürdés.Hajmosás hetnte legalább egyszer. Már felnõtt vagyok és most is ehhez tartom magam.Nyáron a nagy melegben van, hogy naponta 2x is letusolok. Gyerekem még nincs, de biztos, hogy ha lesz, õt is így fogom szoktatni. Szerintem legtöbb ember felnõttként is azt a mintát követi, amit gyerekként tapasztalt, bár vannak kivételek is.Nekem van olyan ismerõsöm, akinek a szülei konkrétan úgy élnek, mint a putris cigányok.A lakásukban kupi van és õk maguk is piszkosak, de a gyerekük teljesen rendben van.Felnõttként felfogta, hogy nem jó, amit a szülei csinálnak és õ normálisan tisztálkodik.Olyat is ismerek, akinek a szülei rendesek és gyerekként odafigyeltek, hogy normálisan tisztálkodjon, de felnõtt korára egy zûlött alak lett belõle és nem nagy hangsúlyt fordít a higiéniára.
Nálunk a napi fürdés volt a természetes. Emellet egész kicsi gyerekként, mikor nõvérem ovis, kisiskolás volt én pedig még kisebb (4 év van köztünk) együtt fürödtünk a kádban néha. Általában heti 1-2 alkalommal volt így, akkor pacsáltunk, játszottunk. Hajmosás amennyire emlékszem hetente 1x volt, de bõven elég is volt annyi. Hogy miért születtél abba a családba, nem tudhatjuk, de oka van. És az ilyen dolgokból rengeteget lehet tanulni, késõbb ezekbõl elõnyt kovácsolhatsz magadnak. Hiszen látod, tapasztalatod, hogy mihez hogyan állnak a szüleid, mik azok a dolgok, amik teljesen korrekt, pozitív dolgok, s majd késõbb te is hasonlóan szeretnél hozzáállni bizonyos dolgokhoz, vagy épphogy máshogy.

Aki nem rég szült a Debreceni Klinikán vitt a babának saját ruhát vagy ottaniban volt? Hogy szokás? És ha vittetek miket és mennyit?

33 hetes vagyok ott fogok szülni.Nem igazán tudom hogy hogy szokás mert már hallottam ezt is azt is.F?kép használt kis ruháink vannak itthon, újat csak egyet kett?t vettünk meg amiben hazahozzuk a kórházból.Most akkor érdemes vennem pár dolgot még a kórházba hogy ne a használt holmit adják a babóra.Természetesen nem rossz állapotúak, de azért szerintem oda már csak ujjat kellene vinni?De mit és mennyit?

Legjobb válasz: Szia!Én májusban szültem a klinikán.Nyugodtan viheted a használt ruhát,mi is azt vittünk,és mindenki.Egyébként Te adod majd a ruhát a babára,ha meg nem viszel be,akkor adnak kórházi kisinget és rugdalózót,de pl az én gyerekem pici volt 49cm,minden lógott rajta:-))Én minden napra vittem 1db bodyt és 1db rugdalozót.Szerintem bõven elég ennyi is,ha meg valami miatt cserélni kell,akkor hozatsz be majd,vagy lesz a kórháziban.

Szia!Én májusban szültem a klinikán.Nyugodtan viheted a használt ruhát, mi is azt vittünk, és mindenki.Egyébként Te adod majd a ruhát a babára, ha meg nem viszel be, akkor adnak kórházi kisinget és rugdalózót, de pl az én gyerekem pici volt 49cm, minden lógott rajta:-))Én minden napra vittem 1db bodyt és 1db rugdalozót.Szerintem bõven elég ennyi is, ha meg valami miatt cserélni kell, akkor hozatsz be majd, vagy lesz a kórháziban.
Én februárba szültem, és vittem ruhákat, de nem volt értelme ráadni, mert a büfitõl mindig cserélni és mosni kellett volna-persze többet vittem, de naponta többször kellett cserélni.így inkább kértem a nõvérektõl és ha újra kellett újra kértem.másoknál is ezt tapasztaltam, mert mindenki így járt!szép szülést, és jó babázást!Kinél fogsz szülni?
utolsó vagyok:vigyél egy újat amit te veszel, és abba hozd haza!Vigyél magaddal több betétet, mert keveset adnak...és a babának pelust, mert napi 5-nél többet nem adnak.figyelj az elõlgombos hálóingre és a papucsra, amibe tudsz zuhanyozni.Ja, és innivalót, az legyen bõven, mert csak 2 dl kapsz reggel!és a tejcsi miatt kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat sokat segítenek!Dr Lukács Jánosnál fogok szülni bár most megy szabira és csak egy hónap múlva jön vissza de remélem addig nem fogok megszülni. Akkor csak nem muszáj annyira saját ruhát vinni viszek egyet kettõt de akkor nem igazán fontos.Amibe meg hazahozzuk majd a papa hozza be utánunk.:) Már nagyon várom, nagyon izgatott vagyok.Már szeretnék túlenni a szülésen és a kezemben tartani a kis apróságot.:)
Szia! Februárban szültem, nem vittem ruhát a babámnak, mert adtak. Nekünk adtak betétet is, ha elfogyott és még a saját hálóingemet sem használtam, mert azt is adtak, minden nap lehetett tisztát kérni, és az sokkal jobb volt, mint az enyém, mert vászon volt és elõl végig gombos. Pelenkát is adtak, ha kevés volt a napi 5. Amire figyelj még, hogy bugyi legyen nálad elegendõ, mert akár hogy figyelsz, vigyázol elcsúszhat a betét, szoptatáskor nagyobb mennyiségû vér távozik belõled és könnyen elázhatsz. És a szülés utáni vér nem olyan, mint a rendes menstruáció, hogy hipp-hopp kijön a hidegvízzel. Én bizony nem bírtam kimosni, így ki kellett dobni. Vegyél olcsó nagy bugyikat a kíbaiban és azt vidd be magaddal, így nem sajnálod majd, ha napi 2-3 is a kukában landol. Nagyon fontos még a papucs, amit a zuhanyzáshoz fogsz használni. És vigyél még wc fertõtlenítõ törlõpapírt, meg papír wc ülõke takarót, mert szülés után nagyon nehéz lebegve pisilni, a többirõl nem is beszélve. Ezeket a DM-ben beszerezheted, szinte filléres dolog. Ja és plusz törölközõt is vigyél, mert sosem lehet tudni. És inni, meg enni valót is, mert februárban brutál rossz volt a kaja, ha nem lett volna nálam semmi és esténként a férjem nem hozott volna valami kaját, szerintem éhen haltam volna. Amit viszont nem adnak: popsitörlõ. Nekem a párommal még hozatni kellett krémet is, mert nagyon száraz volt a babám bõre és azt nem tudtak adni, pedig már a vére is kiserkent a térdén. Amúgy Jhonsons fürdetõvel fürdetik a babákat, ha nem szeretnéd, hogy ezt használják, akkor vigyél magaddal még fürdetõ krémet is. Remélem, nem hagytam ki semmit. Könnyû, gyors szülést és boldog babázást kívánok neked!

Keresztelő kérdés? Református keresztelőnek mi a menete, hol kell intézni, és mibe kerül kb? Továbbá mit illik egy kisfiúnak adni keresztelőre? Kislánynak oké, de egy fél évesnél fiatalabb picifiúnak mit szokás?

Legjobb válasz: Ha te vagy a keresztszülõk egyike, akkor ugyanazt, mint a katolikusoknál: Ezüst kiskanál, kisvilla, és ezüst pohárka, belevésve a gyerek keresztneve!

Ha te vagy a keresztszülõk egyike, akkor ugyanazt, mint a katolikusoknál: Ezüst kiskanál, kisvilla, és ezüst pohárka, belevésve a gyerek keresztneve!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!