Találatok a következő kifejezésre: Miben más terhesség (120 db)

Vetélés utáni terhesség miben más?

Ez év áprilisában volt egy missed.ab.-m (sajnos) de most újra kismama vagyok. :) Ez a terhesség mennyiben tér el egy vetélést át nem élt n? terhességénél? Mire kell odafigyelnem? Mennyire lehet ezt második terhességnek venni?

Legjobb válasz: Semennyire nem más, mint egy normális terhesség, az elsö megszakadásának oka volt, ez az ok megszünt, most "tiszta lappal" kezded újra. Mindenképpen elsö terhességnek számit, de ha bizonytalan vagy, akkor kérdezd meg az orvosodat, ö az illetékes szakember.

Semennyire nem más, mint egy normális terhesség, az elsö megszakadásának oka volt, ez az ok megszünt, most "tiszta lappal" kezded újra. Mindenképpen elsö terhességnek számit, de ha bizonytalan vagy, akkor kérdezd meg az orvosodat, ö az illetékes szakember.
Semmiben nem lesz más. Nekem is elment az elsõ és aztán született két egészséges gyerekem, semmi különöset nem tettem. Sok sikert!
Annyiban azért más a helyzet, hogy egy vetélés utána dokik kicsit óvatosabbak. Sajnos nekem is volt :-( A dokim mondta, hogy mivel nem tudni, hogy genetikai rendellenesség vagy progeszteron hiány miatt történt, ezért amint megtudom hogy újra babát várok, azonnal menjek, ír fel progeszteron pótló gyógyszert biztos ami biztos alapon. Ezen kívül semmiben nem volt más. Szóval a progit szednem kellett a 12. hét végéig, és ennyi, nem volt semmi más különleges dolog. Teljesen problémamentes terhességem volt utána.
Sok minden más, jobban odafigyelsz magadra, jobban parázol, ami tudom, h nehéz, én magam 5x éltem át, de ne parázz és próbálj pozitívan hozzá állni, elsõ terhességemet az 5 missed ab. után végigrettegtem, nem volt jó, nagyon parás voltam.Született egy egészséges kislányom és megnyugodtam, most újra pocakos 10 hetes kismama vagyok, de már csak kicsit parás:) )!Ja igen, soha ne gondolj arra, h újra megtörténhet, csak arra, h egészséges gyönyörû kisbabád fog születni!Boldog babavárást és minden jót kíván Neked egy 5éves és egy pocaklakó anyukája:) )!!!
Nekem annyiban lett más, hogy most ikreket várok:) 14hkm

9 napja késik, terhességnek semmi jele. Mi más lehet ami miatt nem jön meg?

Átlagos 29 nepos ciklusaim voltak. Most már 9 napja késik, terhességi teszt negatív, terhességnek semmi jele. h?m normális. Csak a melleim érzékenyek minimálisan, de ez akkor is így van miel?tt megjönne. Két sikeres terhességem elég korai szakaszában már jöttek a terhességi tünetek hányás stb...!Örülnénk ha mégis baba lenne. Csak azért félek, mert a család minden n? tagjának volt n?gyógyászati gondja. Szerdán orvos, félek mit mond majd.

Legjobb válasz: Azt mondják minden terhesség más,lehet,hogy ez is. Az orvostól ne félj,ott jó helyen vagy. Drukkolok,hogy minden rendben legyen! Ne gondolj mindig a legrosszabbra!

Azt mondják minden terhesség más, lehet, hogy ez is. Az orvostól ne félj, ott jó helyen vagy. Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Ne gondolj mindig a legrosszabbra!
Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni!Lehet baba, vagy a hormonjaid szórakoznak Veled, esetleg történt valami amirõl nem is gondolnád, hogy hatással van a havidra.Nyugalom!Hiszem, hogy nincs komoly bajod, és ezt a doki is igazolni fogja!
ha a melled erzekeny a teszt negativ es nem jon meg az mind a prolaktin tultermelodesenek tunete, ha ez van nalad akkor a legjobb ha hamar elkezded szedni a bromocriptin nevu gyogyszert amit majd az orvosod kell h felirjon egy alapos kivizsgalas utan.

A vetélés utáni terhesség miben más? Ugyértem mire kell vigyázni? Kell valami gyógyszert szedni esetleg?

A,zért kérdezem,mert az orvosom azt mondta,hogy ha terhes leszek legközelebb ne menjek ilyen hamar (5 hét volt),most 4 hetes vagyok,tele félelemmel,aggodalommal.

Legjobb válasz: ilyen korán nem kell aggódni, a vetélést valamilyen genetikai probléma okozhatta, ha ez ismét elõfordul akkor a gyógyszer sem segít.... Utrogestant szoktak írni a terhesség támogatására, de csak a 6. hét körül, mert addigra már használ is a hatóanyaga,de genetikai probléma esetén az sem. Nyugodtan várd ki az idõdet, vagy menj ambulanciára, hogy fáj a hasad, én is ott kaptam utrogestant, de nem kell hogy ténylegfájjon is, elég ha csak említed.

ilyen korán nem kell aggódni, a vetélést valamilyen genetikai probléma okozhatta, ha ez ismét elõfordul akkor a gyógyszer sem segít.... Utrogestant szoktak írni a terhesség támogatására, de csak a 6. hét körül, mert addigra már használ is a hatóanyaga, de genetikai probléma esetén az sem. Nyugodtan várd ki az idõdet, vagy menj ambulanciára, hogy fáj a hasad, én is ott kaptam utrogestant, de nem kell hogy ténylegfájjon is, elég ha csak említed.
Attól is függ, hogy mitõl következett be a vetélés. Valószinû neked nem derült ki, egyszerûen elhalt a terhesség. Én is így voltam vele, nálam akkor derült ki egyszerûen a terhesség mikor már a vetélés bekövetkezett. A mostani terhességemnél az ötödik héten mentem dokihoz, de csak egy hét múlva csinált UH-ot. Akkor már lehetett a szívhangot is hallani. Sajnos a korai idõszakban viszonylag gyakori a magzatelhalás. Nekem nem kellett szednem semmit, pihenni sem kellett. A doki azt mondta az az egy vetélés abban a korai idõszakban nem jelent semmit, orvosi szempontbl mintha meg sem történt volna. Ennek ellenére persze izgultam, de minden rendben volt, van, már a 38. hétben járok. Kitartás, pozitív gondolkodás és hidd el nem lesz semmi baj!
Nálam a 11. héten derült ki hogy már nem él a baba. Azt senki nem tudta megmondani mi történt mi volt az oka. Most, hogy újra terhes lettem azt mondta a doki azonnal menjek hozzá és kaptam Duphastont. Azóta minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Mûszeresen kellett befejezni a terhességet, és nem derült ki mitõl lehetett.De remélem minden rendben lesz!!

Aki a 3. babájával terhes, miben más a 3. terhesség?

Gyorsabban telik az idő? Hamarabb látszódik a pocak? Mi az ami más, mint az első kettőnél? Nehezebb/könnyebb?

Legjobb válasz: Hát nekem már egy éves a harmadik gyerekem, de a harmadik terhességem messze a legnehezebb volt. Elõbb is látszott a hasam, de mondjuk ez volt a legkisebb problémám. :) Összességében hasonló volt az elõzõekhez, csak minden tünet/nyavalya hamarabb jött, tovább tartott és sokkal erõsebb volt. Pluszba jött egy ambuláns mûtét a 8. hónapban, és hogy túlhordtam a kicsit nagyon. Nagy és nehéz lett hozzám képest. Az egyetlen ajándék maga a szülés volt, az gyorsan és könnyen ment, amikor már végre beindult. (Fájni persze fájt :)

Hát nekem már egy éves a harmadik gyerekem, de a harmadik terhességem messze a legnehezebb volt. Elõbb is látszott a hasam, de mondjuk ez volt a legkisebb problémám. :) Összességében hasonló volt az elõzõekhez, csak minden tünet/nyavalya hamarabb jött, tovább tartott és sokkal erõsebb volt. Pluszba jött egy ambuláns mûtét a 8. hónapban, és hogy túlhordtam a kicsit nagyon. Nagy és nehéz lett hozzám képest. Az egyetlen ajándék maga a szülés volt, az gyorsan és könnyen ment, amikor már végre beindult. (Fájni persze fájt :)
Minden terhesség más.Nekem is 1 éves a 3.baba, és nekem is a legnehezebb volt minden tekintetben, de a gyerek súlya is.
Szia. Nekem is 1éves a harmadik fiam. A szülés 4óra alatt megvolt, de ez fàjt a legeslegjobban. A harmadik fiam nekem is a legnagyobb volt súlyilag (majd 4kg). Hozzàm képest meg fõleg. A terhesség sem volt egy leànyálom. Az elõzõ kettõ problémamentes volt, még a harmadiknàl az elsõ trimeszterben vérzés, 19 hetesen úgy begörcsöltem, hogy azt hittem szülni fogok, 16 hétig hànytam, egyszóval minden nyavaja elõjött, ami csak elõjöhetett.

A terhesség alatti vérzés mennyiben különbözik a normális menszesztől? Úgy hallottam vannak akik a terhesség alatt is menstruálnak. De miben más az a vérzés?

Legjobb válasz: Valóban létezik olyan eset, - hogy egy pár hónapig még mintegy "emlékezik" a szervezet, ez általában a szokott idõben jelentkezõ, gyenge pecsételõ vérzést jelent - amikor ez nem kóros eredetû. Azonban az a gyakoribb, hogy komoly problémára hívja fel a figyelmet. Ez a fajta vérzés is lehet gyenge, de lehet erõsebb is, vagyis semmiképp ne hagyatkozz a saját megítélésedre, azonnal fordulj orvoshoz.

Valóban létezik olyan eset, - hogy egy pár hónapig még mintegy "emlékezik" a szervezet, ez általában a szokott idõben jelentkezõ, gyenge pecsételõ vérzést jelent - amikor ez nem kóros eredetû. Azonban az a gyakoribb, hogy komoly problémára hívja fel a figyelmet. Ez a fajta vérzés is lehet gyenge, de lehet erõsebb is, vagyis semmiképp ne hagyatkozz a saját megítélésedre, azonnal fordulj orvoshoz.
Bocsi a választ nem tudom, de ez engem is érdekel.
Abban, hogy terhesség alatt minden( vérzés kóros (egy csepp is), míg a másik egy természetes folyamat. A mennyisége jóval kevesebb.
Ha terhes vagy és vérzel, azonnal ügyelet! Ez nem játék! Az életedbe is kerülhet! Nem a levegõbe beszélek, sajnos átéltem ezt...
A kérdező hozzászólása: De hallottam hogy valaki menstruál alatta még az elsõ egy két hónapban. Amúgy nem vagyok terhes, csak érdeklõdöm. :)

Terhesség ez vagy mi más?

feb11 én voltam utoljára a párommal utána menszeszeltem igaz nem ugy mint szoktam.Most pedig már 6 napja késik,de a teszt negatív.Állandó hasszurkám van de nem olyan mint a mensi elött szokott lenni.A mell fájdalmam pedig szinte elmúlt.

Legjobb válasz: Nem valószínû,hogy terhesség,bár megeshet..viszont lehet,hogy felfáztál vagy valami hasonló miatt késik és van ez a fájdalom..ha tovább csúszik azért érdemes orvoshoz is elmenni:)

Nem valószínû, hogy terhesség, bár megeshet..viszont lehet, hogy felfáztál vagy valami hasonló miatt késik és van ez a fájdalom..ha tovább csúszik azért érdemes orvoshoz is elmenni:)
Szia. Szerintem erre csak a doki fog tudni valamit mondani...
Nem mindenki émelyeg a terhesség során. Teszteltél már, hogy van-e hcg a szervezetedben? Szerintem simán lehetsz terhes.
Én sosem émelyegtem. Semmit nem éreztem a tünetekbõl. Ne alapozz rájuk! Szorítok, hogy babó legyen! 34 hetes mami
Szia.Szürke foltot talált a PETEFÉSZKED mellett?Nem a méhedben?Akkor méhen kívüli terhességre gyanakszik a doki, úgyhogy nem szorítok, hogy baba legyen.Nekem volt mkívülim, petevezetõben, meg is mûtöttek, mert nem látták meg idõben.Te szerencsés vagy, ha idõben észreveszik, akkor laeporoskohia-val megmûtenek(2-3 apró lyukat jelent), én 32 cm-es vágással "büszkélkedem" az õ hibájuk miatt.Ha baba, és kívül van, nagyon sajnálom, de még lehet cysta is.Az émelygés abszolúte nem jellemzõ tünet mkire.Szorítok, hogy ne legyen egyik sem.Írj, mi lett a végeredmény.Egy öreg róka
Ezt én is akartam kérdezni, hogy nem-e a méhben írta? Folt lehet ciszta is... Jó uh-val azt is hamar kiszûri a doki. Én olyan esetet hallottam, hogy valaki az utolsó pillanatban menekült meg a mûtéttõl, mert egy pontosabb uh kimutatta, hogy a baba jó helyen van, és nem kívül... Ha a petefészek mellett van, onnan még hosszú út vezet a méhbe, ez esetben egy megtermékenyült sejtet látott volna a doki, azt nem tudom, hogy látja-e. drukkolok neked, hogy köv jó hírt mondjon a doki! Majd írd meg légyszi!
A kérdező hozzászólása: ja!és ha az a szürke folt, ha esetlge baba, nem lehet hogy idõvel "bevándorol" a méhbe?.....tudom hülye kérdés, de hátha....
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, ha megvan az eredmény írok
32 cm-es vágás??????!!!!!Na ne viccelj már!Inkább 32 mm-es!Az enyém legalább is 34 MM-es!
Szerintem a doki a petezsákot láthatta, csak még ilyen hamar nem tud biztosat mondani. a tünetekre ne alapozz, holnap tesztelj, drukkolok! Majd írd meg az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Holnap reggel fogok tesztelni...remélem tényleg baba és ne mvalami daganat...köszi
Öreg róka vagyok.IGEN!!!!Csípõcsonttól-csípõcsontig vágtak Kedves Hitetlen János, a nõvérke mérte elõször le az intenzíven centivel, mivel a "kedves" doktorbácsik nem jegyeztek fel mindent, és emiatt közvetlen életveszély alakult ki, így fel kellett vágni végig, és ki kellett pucolni a hasüreget is.Örülj neki, hogy Te megúsztad 34 mm-rel, én nekem kicsit húzós volt.Ja, a kálváriám ha esetleg érdekel, oldalakkal odébb olvasható.Kedves Kérdezõ!Ha Te küldtél privit, küldtem választ.Egy öreg róka

Miben más a terhesség alatti szex?

Legjobb válasz: A statisztikák szerint az elsõ harmadban kevésbé, a másodikban jobban kívánják a szexet. A harmadikban a pocak mérete okozhat problémát, amit megfelelõ pozíció választással lehet elkerülni. Olyan helyzetet kell keresni, ahol nem nehezedik súly a nõ hasára. A hüvely megváltozott vérellátás miatt lehet, hogy jobban élvezi a nõ a szexet, a mellbimbó is érzékenyebbé válik terhesség alatt. De vannk, akik mindekettõt inkább kellemetlenül élik meg. A kispapákra is hatással van az a tudat, hogy a párjuk terhes. Van akit kifejezetten vonz a pocak, és vannak akik a félnek közeledni párjukhoz, nehogy baja legyen a kicsinek.

A statisztikák szerint az elsõ harmadban kevésbé, a másodikban jobban kívánják a szexet. A harmadikban a pocak mérete okozhat problémát, amit megfelelõ pozíció választással lehet elkerülni. Olyan helyzetet kell keresni, ahol nem nehezedik súly a nõ hasára. A hüvely megváltozott vérellátás miatt lehet, hogy jobban élvezi a nõ a szexet, a mellbimbó is érzékenyebbé válik terhesség alatt. De vannk, akik mindekettõt inkább kellemetlenül élik meg. A kispapákra is hatással van az a tudat, hogy a párjuk terhes. Van akit kifejezetten vonz a pocak, és vannak akik a félnek közeledni párjukhoz, nehogy baja legyen a kicsinek.
A vége felé már nehézkesebb. :) De elvileg vannak, akik sokkal jobban kívánják a szexet a középsõ hónapokban. Az elején a hányinger és a fáradtság miatt esetleg nem annyira, a végén meg már kényelmetlen.

Miben más a szülés, ha kialakul a terhességi cukorbetegség?

Azt mondta az orvosom,ha inzulinos leszek akkor csak centrumban szülhetek,az okát nem mondta.Ez miben külömbözne ? lehet simán is szülni így is?Vagy császároznak?

Legjobb válasz: Itt nálunk semmiben nem más. Ditázni kell, 38. héten befeküdni, ha van baj, ha nincs, de ennyi.

Itt nálunk semmiben nem más. Ditázni kell, 38. héten befeküdni, ha van baj, ha nincs, de ennyi.
az inzulinos részrõl nem tudok nyilatkozni. de a terhességi cukor elvileg megszûnik a szüléssel, tehát utána nem kell diétázni. nálam császárról szó sem volt, egyedül a túlhordást nem engedik
Hm szerintem semmiben. Diétáztam, így rendben lett a cukrom. Rendesen szültem. 1 éve a kisfiam és még szoptatom! Ja szülés után már nem kellett diétázni visszaállt a cukrom azonnal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Azért örülök, hogy nem sokban változik a szülés menete és remélem visszaáll minden a régibe szülés után! diétával kaja uán egy órával 6, 1 és 6, 0 a cukrom. Akkor ez így rendben van?Még csak ma kezdtem a mérést, sõt a diétát is (eddig is diétáztam , csak nem 165 g szénhidrátos diétát csináltam, hanem magamnak találtam ki amíg dietetikus nem adott tanácsot) Azt mondták 6 alatt kell lennie.
Szia! én inzulinos lettem, 160g Ch-t ehettem, úgy volt h be kell feküdnöm legkésõbb a 38.héten, de a cukrom jól beállt a végére 5, 7 és 6, 5között mozgott így 39hét 4naposan feküdtem be és másnap császároztak.-nem a cukrom miatt!!!- a Kisfiamnak teljesen jók lettek a vércukorértékei így nem kellett semmi infúziót kapnia hála az égnek...
Hm... én már másodszor vagyok terhességi diabéteszed, és úgy tudom, hogy étkezés után 7, 0 alatt kell lennie, még az inzulinosnak is. A szülés módja annyiban más, hogy (legalábbis a dokimnál és a kórházban), hogy egyáltalán nem lehet túlhordani. (A dokim úgy magyarázta, hogy a cukrosok méhlepénye 2 héttel "öregebb", tehát a 40. héten úgy funkcionál, mintha 42 hetes lenne a mama.) A 35. héttõl hetente kétszer ctg és flowmetria (áramlásvizsgálat), hogy rendszeresen ellenõrizzék a méhlepény, magzatvíz állapotát és a baba súlyát. A baba nem hízhat extrémen (akkor baj van a cukorral), nem csökkenhet a súlya (a méhlepény nem táplálja). Simán szülni lehet, császár max. akkor lesz, ha a baba vagy a te állapotod indokolja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hm, én az elsõvel voltam terhességi diabéteszes és túlhordtam, simán engedték. Korábban el kellett kezdenem nst-re járni meg aztán flowmetriara, de mindenhol tökéletes volt végig az eredmény, lehet ezért is (bár szó sem volt róla, hogy egyáltalán fennáll a lehetõség, hogy ne engedjék a túlhordást). A méhlepényem arra emlékszem, hogy 39 hetesen is II. fokban volt csak érett szóval, nagy gond azzal sem lehetett. A szülés maga nekem annyiban volt más, hogy a szülésznõ a lelkemre kötötte elõtte, hogy legyen nálam szõlõcukor, mert ilyenkor a víz-vér stb veszteség miatt az amúgy is rosszul mûködõ cukorháztartásnál nagyon hirtelen leeshet a cukor, azt meg senki szeretné, ha beájulnék szülés közben. De mondta, hogy amúgy erre kicsi az esély, infúzió volt bent végig, nézték állítólag többször közben a cukrom (?) én erre egyáltalán nem emlékszem, mindegy, szóval elvileg ez is csak óvintézkedés. És a fiamnak is nézték rögtön szülés után a cukrát, erre viszont emlékszem, mert mondták is. Diétás menüt kaptam a elvileg a kórházban, de arra a menüre a terhes diabetológián azt hiszem nem lettek volna túl büszkék :) ))
7-es vagyok, bocs a többi válasz kimaradt. Szóval természetes úton szültem, annyi tejem volt, hogy a gyerekorvos és a védõnõ pedzegette, legyek tejleadó.
ezt a ctg és hasonlók érdekesek. hétvégén töltöm a 36 hetet és eddig senki nem küldött semmire. 10 nap múlva megyek a dokimhoz, akkor kapok beutalót az utolsó uh-ra. és majd utána jönnek a ctg-k-

Miben más a terhesség alatti menctruació?

Legjobb válasz: Rövidebb ideig tart, más jellegû, inkább csak barnás színû, és jóval kevesebb mint a megszokott.

Rövidebb ideig tart, más jellegû, inkább csak barnás színû, és jóval kevesebb mint a megszokott.
Nalam is ez volt. A rendszeres 5 naposak utan, csak 2 napos volt. Meg a szine sem volt mas. Csak rovidebb ideig tartott.
2-es.... es baba lett? :-) nekem most igy van, meg ket napos se volt... enyhe hanyinger, ehseg....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!