Találatok a következő kifejezésre: Miben fagyaszthatom a (3 db)

Miben fagyaszthatom le a tejet? Van erre valami speciális zacsi vagy edény?

Legjobb válasz: Szia! Van az Aventen kis dobozkája fedéllel, késõbb babaétel tárolására is lehet használni, de elég drága, én Medela zacsit használtam amíg volt felesleges tejem, van rajt cimke amire ráírhatod mikor fagyasztottad le, meg mérce hogy mekkora mennyiség van benne.

Szia! Van az Aventen kis dobozkája fedéllel, késõbb babaétel tárolására is lehet használni, de elég drága, én Medela zacsit használtam amíg volt felesleges tejem, van rajt cimke amire ráírhatod mikor fagyasztottad le, meg mérce hogy mekkora mennyiség van benne.
A gyógyszertárakban lehet kapni anyatej gyûjtõ tasakot egy kicsit húzós az ára, de megéri mert steril.
Mi vásároltunk steril kis mûanyag dobozkákat amiket általában vizeletmintát lehet vinni vizsgálatra, legalábbis az ötlet innen jött, de írja a csomagoláson, hogy sok minden másra is használható mert teljesen steril. Vannak 100 ml és 50 ml-ek is mi nagyobbat nem vettünk, lehet nem is létezik. Ezek nem is drágák, mércések, jól záródó kupakkal. Én ebbe fagyasztom a tejcsit.
Nekem a védõnõ azt javasolta, hogy mûanyag kávéspohárba gyûjtsem. Nekem ez bevált.
Szia! Egy jégkockatartót kisterilizálsz, abba gyültöd a tejet, ha megtelt, akkor lefoliázod, mert úgy mégkisebb helyet foglal és késõbb, ha majd az ennivalójához akarsz adni egy kicsit, akkor nem kell pl 200ml-t felmelegíteni. A védõnöm kávéspoharat, meg ilyen-olyan steril tejtárolózacsit ajánlott, de nekünk ez vállt be a legjobban. A legjobbakat!
Ez a jégkockatartó nagyon jó ötlet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon rendesek vagytok. Sok jó ötletet adtatok.

A megmaradt húslevest hogyan tudom tartósítani alapléként? Miben fagyaszthatom meg? Ti kiszoktátok mérni az adagokat az adott kajákhoz és úgy teszitek a mélyhűtőbe?

Legjobb válasz: Egy szögletes zárható mûanyag ételdobozban szoktam fagyasztóba tenni, és nem nagyon méregetem, ami marad, attól függõen mekkora adag, 1 vagy 2 részletben teszem be. De a tésztát, zöldséget kiveszem/leszûröm a lét.

Egy szögletes zárható mûanyag ételdobozban szoktam fagyasztóba tenni, és nem nagyon méregetem, ami marad, attól függõen mekkora adag, 1 vagy 2 részletben teszem be. De a tésztát, zöldséget kiveszem/leszûröm a lét.
Vagy ha sokallod, akkor kb. egyforma edényekbe rakj neylon zacsit, abba öntögesd bele a húslét, amikor megfagytak, a zacsit kiveszed a dobozból, lezárod, és így több kisebb adagot tudsz akár egy dobozba összezárva is tárolni. Amikor szükséged lesz egy-egy adagra, akkor csak azt a mennyiséget fogod kiengedni: a zacsit beleállítod egy kislábasba, amikor már annyira kiengedett, akkor átöntöd a zacsiból a lábaskába, fel tudod forralni, és máris használható. A többi pedig a fagyóban vár a sorára.
Alaplének direktbe is szoktam csontlevet fõzni. a megmaradt leszûrt húslevest és a csontalaplét is fél literes mûa.üdítõs palackokba teszem, és abba fagyasztom le. annyi el is fogy egy pörkölt , vagy egy leves felengedéséhez, de van mikor kettõ is.
üres fagyisdobozba:)

Hogy főzzem meg, hogyan készítsem el, a gesztenyét 6 hónapos babámnak? És mivel keverjem össze? Fagyasztható?

Legjobb válasz: Kb. 2-300 ft-ért lehet kapni fagyasztott, NATÚR gesztenye masszát - én ebbõl szoktam gyümölcshöz keverni.

Kb. 2-300 ft-ért lehet kapni fagyasztott, NATÚR gesztenye masszát - én ebbõl szoktam gyümölcshöz keverni.
Tényleg egyszerûbb a mirelit gesztenye, abból is van abszolút natúr változat - én almával, körtével szoktam összekeverni, de olykor tejpépbe is teszem. Szereti a fiam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!