Találatok a következő kifejezésre: Miben fagyaszthatom a (5 db)

Van egy csomó snidlingem. Körözötten kívûl van jó receptetek? Mit lehetne készíteni belõle? Fagyasztható a snidling?

Legjobb válasz: fagyasztható. Tojáskrémbe teheted tocsniba Csinálhatsz füszer vajat és grill húsokhoz jó lesz

fagyasztható. Tojáskrémbe teheted tocsniba Csinálhatsz füszer vajat és grill húsokhoz jó lesz
krémlevest fasirtba teheted
Bármibe, amibe hagymát szoktál tenni. csak sokkal kíméletesebb, gyengébb, és nem mellesleg nagyon finom üdezöld íze is van. No persze nem pörköltre gondoltam :) Fagyasztani nem próbáltam, mert egész õszig van a kertben. de szerintem sokat veszít a fagyasztott az élvezeti értékébõl. Turmixolva, kis tejszínnel mártást is készíthetsz belõle, kapros tejfölbe keverve szószként is finom valami sült, vagy rántott hús, -zöldség mellé.

Miben fagyaszthatom le a tejet? Van erre valami speciális zacsi vagy edény?

Legjobb válasz: Szia! Van az Aventen kis dobozkája fedéllel, késõbb babaétel tárolására is lehet használni, de elég drága, én Medela zacsit használtam amíg volt felesleges tejem, van rajt cimke amire ráírhatod mikor fagyasztottad le, meg mérce hogy mekkora mennyiség van benne.

Szia! Van az Aventen kis dobozkája fedéllel, késõbb babaétel tárolására is lehet használni, de elég drága, én Medela zacsit használtam amíg volt felesleges tejem, van rajt cimke amire ráírhatod mikor fagyasztottad le, meg mérce hogy mekkora mennyiség van benne.
A gyógyszertárakban lehet kapni anyatej gyûjtõ tasakot egy kicsit húzós az ára, de megéri mert steril.
Mi vásároltunk steril kis mûanyag dobozkákat amiket általában vizeletmintát lehet vinni vizsgálatra, legalábbis az ötlet innen jött, de írja a csomagoláson, hogy sok minden másra is használható mert teljesen steril. Vannak 100 ml és 50 ml-ek is mi nagyobbat nem vettünk, lehet nem is létezik. Ezek nem is drágák, mércések, jól záródó kupakkal. Én ebbe fagyasztom a tejcsit.
Nekem a védõnõ azt javasolta, hogy mûanyag kávéspohárba gyûjtsem. Nekem ez bevált.
Szia! Egy jégkockatartót kisterilizálsz, abba gyültöd a tejet, ha megtelt, akkor lefoliázod, mert úgy mégkisebb helyet foglal és késõbb, ha majd az ennivalójához akarsz adni egy kicsit, akkor nem kell pl 200ml-t felmelegíteni. A védõnöm kávéspoharat, meg ilyen-olyan steril tejtárolózacsit ajánlott, de nekünk ez vállt be a legjobban. A legjobbakat!
Ez a jégkockatartó nagyon jó ötlet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon rendesek vagytok. Sok jó ötletet adtatok.

A megmaradt húslevest hogyan tudom tartósítani alapléként? Miben fagyaszthatom meg? Ti kiszoktátok mérni az adagokat az adott kajákhoz és úgy teszitek a mélyhűtőbe?

Legjobb válasz: Egy szögletes zárható mûanyag ételdobozban szoktam fagyasztóba tenni, és nem nagyon méregetem, ami marad, attól függõen mekkora adag, 1 vagy 2 részletben teszem be. De a tésztát, zöldséget kiveszem/leszûröm a lét.

Egy szögletes zárható mûanyag ételdobozban szoktam fagyasztóba tenni, és nem nagyon méregetem, ami marad, attól függõen mekkora adag, 1 vagy 2 részletben teszem be. De a tésztát, zöldséget kiveszem/leszûröm a lét.
Vagy ha sokallod, akkor kb. egyforma edényekbe rakj neylon zacsit, abba öntögesd bele a húslét, amikor megfagytak, a zacsit kiveszed a dobozból, lezárod, és így több kisebb adagot tudsz akár egy dobozba összezárva is tárolni. Amikor szükséged lesz egy-egy adagra, akkor csak azt a mennyiséget fogod kiengedni: a zacsit beleállítod egy kislábasba, amikor már annyira kiengedett, akkor átöntöd a zacsiból a lábaskába, fel tudod forralni, és máris használható. A többi pedig a fagyóban vár a sorára.
Alaplének direktbe is szoktam csontlevet fõzni. a megmaradt leszûrt húslevest és a csontalaplét is fél literes mûa.üdítõs palackokba teszem, és abba fagyasztom le. annyi el is fogy egy pörkölt , vagy egy leves felengedéséhez, de van mikor kettõ is.
üres fagyisdobozba:)


Hogy főzzem meg, hogyan készítsem el, a gesztenyét 6 hónapos babámnak? És mivel keverjem össze? Fagyasztható?

Legjobb válasz: Kb. 2-300 ft-ért lehet kapni fagyasztott, NATÚR gesztenye masszát - én ebbõl szoktam gyümölcshöz keverni.

Kb. 2-300 ft-ért lehet kapni fagyasztott, NATÚR gesztenye masszát - én ebbõl szoktam gyümölcshöz keverni.
Tényleg egyszerûbb a mirelit gesztenye, abból is van abszolút natúr változat - én almával, körtével szoktam összekeverni, de olykor tejpépbe is teszem. Szereti a fiam...
én nem tenném...
Ha nem teljesen plöttyre olvadtak ki, igen.
Ilyenkor amit tettünk: megettük, amit tudtunk, vagy átraktuk a normál hûtõbe, ami bírja egy darabig (pl. fõtt kaják), ami nagyjából fagyott maradt, azt visszafagyasztottuk, és legközelebb alapos hõkezelésnek vetettük alá (értsd: olvasztottuk/forraltuk/sütöttük), és volt pár dolog, amit inkább kidobtunk ilyenkor.
Vissza fagyasztani nem szabad. A fõtt ételt egyetek meg, a többit fözd meg es ugy fagyaszd le
Ami már egyszer fagyasztva volt, én kevésbé szeretem visszafagyasztani, a kétszeri fagyasztás-kimelegítés épp elég, pláne, ha akkora adagban teszed le, hogy azt az életben nem eszed meg egy evésre. Akkor újból hûtõ, majd megint melegítés? Az már veszélyesen hangzik...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!