Találatok a következő kifejezésre: Miben altassuk újszülött (4 db)

Mibe altassam ujszülött babámat a kiságyba?

Legjobb válasz: Hogy érted? Én rugit adtam rá, hûvösebb idõkben bodyt is. Meg betakartam.

Hogy érted? Én rugit adtam rá, hûvösebb idõkben bodyt is. Meg betakartam.
A kérdező hozzászólása: hálozsák is jo ? természetesen a rugin v.bodyn felül.
elsõ vagyok. persze, hogy jó. Kisfiam nem szerette a hálószákot, üvöltött benne, már piciként is.
szerintem a bady meg a hálózsák sok egyszerre amikor ilyen meleg van. amikor 25-26fok volt a szobájába, akkor csak egy rövidujjú badyt adtam rá. soha nem szabad túlmelegen öltöztetni éjszakára
Most rugi + takaróval alszunk, igaz, mellettem, szóval én is melegítem. Nemrég, amikor hûvösebb volt, a rugira én is hálózsákot adtam, de belemelegedett és peluscserénél macerásabb is mindig levenni.
Rugi mindenképp, hálózsákból lehet vékonyat venni, bár egy ilyen apróság még nem mozog annyit, hogy lerúgja magáról a takarót. Én különben hálózsák párti vagyok, nekünk nagyon hasznos, egyrészt melegen tart, másrészt nem akad bele a lába a kiságyba.
Szerintem mehet rugi+hálózsák együtt egy újszülöttre, õk még nagyon fázósak, most bújtak ki a 36 fokból. Ha reggelre leizzad, azt fogod látni, de szerintem nagyon jól fogja érezni magát.

Miben altassak egy ujszülött csecsemőt?

Mit adjak rà éjszakàra,ami se nem hideg se nem tul meleg,mi szokàs?

Legjobb válasz: A szobájában legyen kb. 22 fok, az ideális. Hosszú ujjú body és egy ujjatlan hálózsák (vastagabb), vagy egy rövidujjú body és egy hosszúujjú hálózsák. A takarót valószínû leficergi magáról. Ja és zoknit nyugodtan adj a lábacskáira. Rá fogsz érezni miben jó altatni... Csak túl ne öltöztesd, rosszabb, mintha fázna!

A szobájában legyen kb. 22 fok, az ideális. Hosszú ujjú body és egy ujjatlan hálózsák (vastagabb), vagy egy rövidujjú body és egy hosszúujjú hálózsák. A takarót valószínû leficergi magáról. Ja és zoknit nyugodtan adj a lábacskáira. Rá fogsz érezni miben jó altatni... Csak túl ne öltöztesd, rosszabb, mintha fázna!
Háát az enyém tuti megfázott volna 22fokban!gondolj bele 36ból jött!sztem ez hülyeség, hogy ennyi fokban kell aludjon.mi most fûtûnk kb 24-25fok van, épp, hogy én sem fázom, õ meg jól fel van öltöztetve s így kellemes neki.Az enyém irtó fázós volt újszülöttnek.2hósak vagyunk
A kérdező hozzászólása: nàlunk nem megoldhato a 26-27 fokos meleg, sajnos központi, és elég gyenge a fütés, kb 20-22 fok.... Hösugàrzot nem merek venni, mert ép a tv-ben làttam hogy az anya meg a babàja is megégtek , mert a hösugàrzotol valami kigyuladt.
Én vok az utolsó író:Nekünk orion hûtõ fûtõnk van, az megy.Mi is panelban lakunk , 19-20fok lenne, így felfûti a szobát kb 26fokra, csak ha kiviszem a konyhába pl, becsavarom egy meleg plédbe, ott 19fok van.Amúgy a 20-22fokban én is fázom, hátha még a babákra még egy réteg kell plusszban-vajon miért..mert fázósabbak!
Amúgy én is hosszú újju bodyt vagy plüss kezeslábast adok rá ami alá egy atléta fazonú badyt adok, rövidujjú hálózsák-vastagabb-cheeroke, plusz zokni, meg ha nem kezes lábas van rajta csak egy body, akkor egy plüss gatyót.elõzõ író voltam..

Miben altassuk az újszülött babát? Hálózsákot szeretnék használni, de az alatt mi legyen a babán?

Legjobb válasz: Nyáron elég egy pamut body alá, csak ne legyen huzat.

Nyáron elég egy pamut body alá, csak ne legyen huzat.
Még annyit, ha izzad , akkor vékonyabb hálózsákot kell venni.
Én az enyémet hálózsákban altatom. Igaz az enyém már 5. hónapos. Év elején, míg hideg volt vastagabbat használtunk alatta hosszú újjú body, most, hogy jó idõ van vékonyat adok rá vékonyabb rövid újjúval.
Én is bodyt adok rá a hálózsák alatt, de mivel mindíg hidegnek éreztem reggel a talpacskáit, egy puha zoknit is fel szoktam húzni a lábikójára. (olat ami nem túl szoros gumis, hogy ne szorítsa)
Szia! Attól függõen, hogy tél vagy nyár, más öltözet kell a babára, kisgyermekedre. Én télen egy vékony, hosszú ujjú bodyban altattam csak Mírát. Hosszú hetekig kutattam hálózsákot, végigjártam a körutat is, az egyik barátnõm ajánlására a neten, az egyik webáruházban találtam rá egy szuper zsákra. Álomzsáknak hívják, de az is! A webáruház neve Ruhafalva. Edus77


Hogy altassam majd az újszülött babámat? Mit csináljak ha sír? (bovebben lent)

Nem szeretnem elkényeztetett hogy állandóan ölbe keljen altatni....es hat az lenne a kerdes hogy ha beteszem a kisagyaba es sir nagyon.....akkor mit csinaljak vele hogy magatol elaludjon???? Es napkozbe mennyit lehet olbe hogy ne szokja meg???

Legjobb válasz: Egy újszülött baba természetes, hogy igényli az anyai közelséget. Nyugodtan vedd fel, nyugtasd meg és úgy próbáld letenni a kiságyba, simogatni. Hidd el, olyan gyorsan elszalad ez a kisbabás idõszak, hogy sajnálni fogod, hogy nem ringattad ilyen picurka korában. Nyugi, 3 évesen már nem fogja igényelni, hogy cipeld. :-)

Egy újszülött baba természetes, hogy igényli az anyai közelséget. Nyugodtan vedd fel, nyugtasd meg és úgy próbáld letenni a kiságyba, simogatni. Hidd el, olyan gyorsan elszalad ez a kisbabás idõszak, hogy sajnálni fogod, hogy nem ringattad ilyen picurka korában. Nyugi, 3 évesen már nem fogja igényelni, hogy cipeld. :-)
Hidd el nem tudod elkényeztetni a pár napos, hetes babát.. Elég sokáig nem akaratból, hisztibõl cselekszik, tapasztalatból tudom. És Neked is jól fog esni, ha a sírás helyett elégedetten szuszog a karodban. Igen, lehet eleinte ijesztõen sokat lesz így, és rengeteget kéri a szopizást. De hidd el, ez a legjobb út, én végigcsináltam bizonytalan elsõ babásként a sok szigorú "okos" tanácsra hallgatva mindent, hogy mihamarabb "önálló" baba legyen kislányom. Igaz õ rettentõ sírós volt, ami csak növelte bennem, hogy mit rontottam el, de 2 hónap kínlódás után nem néztem az órát, ha szopni szeretett volna, nem hagytam sírni, hogy tanítsam. Fogtam, felvettem, szoptattam, ha kellett, és olyan 1-2 hét volt, vagy fogzás, akkor éjjel akár 5-6szor is. Lehet módszeresen nevelve hamarabb leszokott volna "rólam", de a nyugtatlan, sírós babám lassan nyugodt, kiegyensúlyozott lett, én pedig végre élveztem a szerepem. Oktattak a rokonok, hogy na mi lesz így, hogy kaphat ha akar ennyiszer cicit, de olyan jó volt látni, hogy magától - lassabban mint más - de 9 hónaposan 9-10 órát alszik éjjel, jókedvû, nyugodt baba. Persze volt/van ritka éjszaka, hogy felébred, ha maga nem nyugszik meg, megyek, kivárom, míg megnyugszik. Ma lassan 2 éves, anyás persze, de magától lemondott az idõnkénti éjjeli ügyeletemrõl a kanapén, szerintem elégedett páros vagyunk, és a sok szoptatás eredménye az lett, h a nem kevés kg-imat leadtam.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát elég érdekes, hogy még meg sem született a babád, de már most azon vagy, hogy hogyan vakarhatod le magadról minél elõbb. Bár lehet, hogy a hozzáállásod változni fog, ha meglesz a babád, sokaknál történik ez. Az elsõ hónapokban bizony nem "fogsz kapni levegõt", olyan értelemben, hogy kb össze kell gyógyulni a babával, és átmenetileg mindent alá kell rendelni neki. Lehet, hogy szerencséd lesz, és olyan babád lesz, aki csak eszik és alszik, de ez ritka. A legtöbb baba nem tud egyedül aludni és rengeteg testközelséget igényel. És azzal nem rontod el, ha ezt megadod neki, ellenkezõleg. Azzal rontod el, ha magára hagyod, és azt tanulja meg, hogy nem érdemes jelezni, mert nincs reakció. Egyenes út egy szorongó, bizalomhiányos gyerekhez. Nem lehet "elkapatni" egy kisbabát, ezt felejtsd el. Nézd meg ezt a videót, tanulságos és könnyen érthetõ: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Es napkozbe mennyit lehet olbe hogy ne szokja meg???" Hát errõl sajnos már most lekéstél. Ott van a nap 24 órájában a hasadban, a tested melegét érzi, a szívverésedet hallgatja - és bizony ezt már most, születése elõtt MEGSZOKTA. Ez van, ezt visszacsinálni már nem tudod. Azzal teszed a legjobbat, ha hagyod, hogy a saját tempójában váljon le rólad. Ez nem újszülött korban fog bekövetkezni, de ha nem trenírozod, ugyanakkor hagysz neki szabad teret, akkor 2 éves kora körül már egy szuper, önálló gyereked lesz. Persze le tudod errõl erõszakkal is szoktatni, de az anyaság nem arról szól (ideális esetben persze), hogy ott van az a cuki baba, de azért túl sokat ne kelljen már vele foglalkozni. Bizony az anyasággal együtt jár a folyamatos készenlét, az éjszakázás, a ringatás, altatás, a korábbinál drasztikusan kevesebb szabadidõ. A babasírás meg nem véletlenül olyan rettenetesen idegesítõ. Úgy alkotta meg a természet, hogy olyan zavaró legyen hallgatni, hogy az ember szinte bármire hajlandó - legyen az ringatás, soron kívüli szoptatás, vagy az elveivel ellentétes ágyba vétel - csak legyen már csend. :) Egyébként az elsõ gyerekem születése elõtt én is Hozzád hasonlóan gondolkoztam, de az élet szerencsére megtanított arra, hogy árnyaljam a nézõpontomat. :)
Mi együtt alszunk a babánkkal (1 hét múlva lesz 4 hónapos), és sokat van kézben. Mégis, ha úgy adódik, hogy nem érünk rá hurcolni, akkor is jól elvan magában. Igaz, hogy szûk fél percben elpanaszolja az elégedetlenségét, amikor letesszük, de utána mindig talál valami izgalmasat, amivel elfoglalja magát. És hosszan el is van egyedül. Gondolom, már megszokta, hogy mindig ott vagyunk neki, ha fontos és ha igényli. Az pedig nálunk egyértelmû volt, hogy olyan helyzetben nem hagyjuk a babánkat, amiben nem érzi jól magát és sír. Szerintem ilyesmivel nem lehet elkényeztetni. De ahány ház, annyi szokás. És annyi vélemény. Én azt a nézetet osztom, hogy egy kisbaba minél többet legyen ölben, kézben, testközelben. Hiszen õ csak ebbõl érzi, hogy biztonságban van. És a biztonságérzet teszi nyugodttá nemcsak õket, hanem a felnõtteket is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "biztos hogy 1 honapos koraig nagyon sokat fogom dajkalni utana meg rendszerhez szoktatom :) " na remélem ezt adod fel leghamarabb....hidd el, tapasztalatból beszélek, pici babával nincs olyan, hogy rendszer..annál nehezebb, minél jobban akarod ezt. Ha rugalmas vagy és elfogadod a dolgokat, a helyzetet, sokkal könnyebb lesz. óvatosan apró dolgokkal el lehet érni, hogy 6 hónapos korára nagyjából lesz egy napirendetek, de ez is inkább a baba érdeme. Ha kiegyensúlyozott és boldog, akinek az igényei ki vannak elégítve, akkor ez el fog jönni. Ráadásul az egyedül alvás is idegrendszeri érettség függvénye is, én is sokat ringattam, ölben aludt el (hasfájós volt), de most már 9 hónapos, rendkívül nyugis, boldog baba, akit nem kell órákig altatni. Ha látom, hogy álmos, megdajkálom, szépen nyugisan elvagyunk pár percet, aztán beszunnyad az ölemben és leteszem aludni - nem alszik még, félálomban van, de elég nyugodt ahhoz, hogy magától elalszik ezután. Szóval nincs olyan, hogy "elkapatod" ha ölben van, egy éves korig semmiképpen sem. Sõt, a kutatások szerint pont azok a gyerekek lesznek késõbb sokkal önállóbbak, akiket hordozott, dajkált, sokat tartott testkontaktusban az anyukája
A kérdező hozzászólása: Nekem a védõnõ azt mondta hogy ha haza hozom ampici babamat akkor csak rakjam be a kisagyaba simogassam vagy dudoljak neki es elalszik magatol......nembaj ha sir :( dehat mar most tudom hogy nemfogom birni halgatni hogy sir :( de az biztos hogy 1 honapos koraig nagyon sokat fogom dajkalni utana meg rendszerhez szoktatom :)
Ez tetszett: szeretnék tõle levegõt is kapni. :-) De nyugis is volt az újszülött koruk a mostanihoz képest. 3 évesek és MOST tényleg alig lehet tõlük levegõt kapni. (Bocsi az offért!)
Az elsõ hetek-hónapok arra valók, hogy vele legyél, kialakuljon a kötõdés, akkor még nem tudod elkényeztetni, az majd késõbb jön... :)
Nekem 2 hónapos. Ha sír, felveszem, megnyugtatom, visszafektetem. Ezt ismétlem, ha kell 40x. Most már ott tartunk, hogy 1-2 ismétlés után mosolyogva néz rám az ágyból, majd magától alszik. Tudja, hogy ha sír, számíthat rám, de ha nincs baj, akkor aludni egyedül kell. Ehhez persze azonos idõben, azonos helyen, azonos környezetben alszik, amikor odakerül már tudja, mi következik. Nagyon gyorsan megszokta. Elsõ 1 hónapban nem foglalkoztam ezzel, de amikor elkezdett foylton csak kézben elaludni, ringatva és átlépte a 6kg-t, hááát, nehezedett a pálya, muszáj volt kitalálni valamit, ami lelkileg nem árt neki, testileg meg nekünk.
A kérdező hozzászólása: Tudom de szeretnek azert levegot is kapni tole....najo bezzeg ha 2het mulva megszuletik nem ezt fogom mondani es epp ezert felek hogy ugy elkenyeztetem hogy csak az olembe marad el....mert sajnos mar most alig varom hogy ringassam a kicsikemet :)
Ha el tud magától aludni, akkor hagyd, ha csak kicsit nyöszörög, akkor is hagyhatod. Ha sír, akkor vigasztald meg. Újszülöttet még nem lehet elkényeztetni, legyen annyit ölbe, amennyit igényli, meg amennyit Te igényled (lehet ölben úgy is, ha nem sír). A magától elalvást elég néhány hónap múlva "megtanítani", de azt sem úgy, hogy hagyod sírni, hanem úgy, hogy lerakod, mikor már nyugodt, de még nem alszik mélyen.
Nem olvastam a többi hozzászólást, de nekem csak egyetlen tanácsom van: NE gondolkozz ezen! Egy újszülött még teljes szimbiózisban van az anyukájával, majd szépen összeszoktok, megérzed, hogy mi a jó neki. Én pl sose ringattam (szerencsére :) ), de mai napig cicin alszik el. Nekünk így volt jó, csendben nyugodtan összebújni és úgy elaludni. Ahányszor megpróbáltam könyvbõl, vagy tanácsok alapján nevelni (altatni vagy napirendre szoktatni), minden elromlott és tök nehéz volt visszaállni erre az összhangra ami köztünk van. Az egyetlen amire figyelhetsz esetleg, hogy ha megnyugtattad (cicin, ringatva, akárhogy), akkor még félálomban tedd be a kiságyba, hogy kicsit azért szokja... de ezt se muszáj eleinte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!