Találatok a következő kifejezésre: Mibe fagyasszam az anyatejet (2 db)

Az anyatejet meddig lehet hűtőben tárolni? Ha hűtőben volt 2-3 napig, és nem fogyott el, akkor még le tudom fagyasztani? Vagy azt egyből kell? Mit tanácsoltok, mekkora mennyiséget fagyasszak egybe le, mármint egy edénybe?

Legjobb válasz: hûtõben 24 óra, fagyasztóban fél év. Ha teljes étkezésre kell akkor legalább 1 dl-t fagyassz le. ha pépekhez higítani akkor 0,5 dl is sok egy kajához

hûtõben 24 óra, fagyasztóban fél év. Ha teljes étkezésre kell akkor legalább 1 dl-t fagyassz le. ha pépekhez higítani akkor 0, 5 dl is sok egy kajához
Szia! A kisfiam 8 honapig kapott fejt anyatejet. Ha a huto jol hut, kb 2 napig is elall, a fagyasztoban pedig akar 1 evig is.
hûtõben melegítés nélkül 48 óráig tárolható, illetve gyûjthetõ az anyatej. én ikeás jégkockatartóba fagyasztottam a fõzéshez. 1 tartóba belemegy kb 20 mili, de a sok munka ellenére sem kell a babámnak a fagyasztott tej, sem a kaja amibe belekerült....
* hidegen :)
jaj, gyerekek, hát nektek nem esett le, hogy egyszerûen megfölösödik a tej? az nem baj, melegítésnél újra összeáll, de hidenen is össze lehet rázni, és olyan lesz a tej, mint újkorában :) én a két napig a hûtõben álló tejet már nem fagyasztottam, ha nem fogyott el, ment a csapba. de még simán oda lehet adni a babának. azért a három nap már az én megítélésem szerint necces.
akkor nekem rosszul mondták, és sose mertem odaadni, mert már "plöttyedt" volt :( Köszi!!
http://www.babazo.hu/bebi/20070913-anyatej-tarolas-fagyaszta.. Elõzõ vagyok. Itt azt olvastam, hogy 4 fokon vagy az alatt 2-3 napig eltárolható, és hogy ne ijedjünk meg, mert a tárolt tejnek bizar a kinézete, mert kiül a zsír a tetejére...de ezt írtam is.
Én úgy tudom, hogy hûtõben 48 órát tárolható a tej, ha nem volt felmelegítve, és visszahûtve. Mi is így használtuk, hogy 24 és 48 óra között ette meg, és nem volt semmi baj belõle. Az állaga meg nem azért szétmenõs, mert már megromlott, hanem mert az anyatej ilyen, kiválik a zsíros rész a tetejére, de ha felmelegíted, akkor újra rendesen fog kinézni.
hozzányúlás nélkül is, max. 24 óráig tartható el. Amikor én több mint 24 óra múltán akartam odaadni, szinte ilyen "szétmenõs" volt már az állaga is. Ha már sejted, hogy nem fogod odaadni 24 órán belül , le kell fagyasztani vagy mehet a csapba.
Ha ez idõ alatt egyszer sem melegítetted fel és hûtötted vissza, akkor szerintem még lefagyaszthatod. A mennyiségekrõl a fenti tájékoztató reális. Bár nekem van, hogy 150-et is benyom a babám... :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nem fagyasztottam le a 3 napos tejet, nem mertem:) A többi ment a fagyóba.

Mibe fagyasszam le az anyatejet? 20g, vagy egy napit össze lehet gyűjteni egy kispohárba, és nap végén lefagyasztani?

vagy mibe lehet? Nincs sok helyem és ki tudja mikor de még akár f?zelékhez is jó lehet kés?bb, nem?

Legjobb válasz: Szia!Jégkockatartóba próbáld meg, nagyon sokan abba fagyasztják le. Van, hogy nekem is apránként gyûlik össze és a nap végén fagyasztom le. Én MEDELA anyatejgyûjtõ zacsiban fagyasztom (10 db 150 ml-es van egy csomagban és kb. 2000 ft) Dia - 6 hós anyuka

Szia!Jégkockatartóba próbáld meg, nagyon sokan abba fagyasztják le. Van, hogy nekem is apránként gyûlik össze és a nap végén fagyasztom le. Én MEDELA anyatejgyûjtõ zacsiban fagyasztom (10 db 150 ml-es van egy csomagban és kb. 2000 ft) Dia - 6 hós anyuka
24 órát lehet nyugodtan hütõben (van aki szrint 3 napig, de én annyit sosem hagyom) aztán én is jégkockatartóban lefagyasztottam, ha megfagyott akkor mehet zacsiba felcimkézve hogy mikor került be. Nekem a védõnõ is ezt a módszert javasolta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsot, tök jóötletek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!