Találatok a következő kifejezésre: Miből van szappan (1 db)

Miből van a szappan?

Legjobb válasz: Láttad a "harcosok klubja" c. filmet? :D

Láttad a "harcosok klubja" c. filmet? :D
Általában állati, növényi zsírból vagy olajból.
http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b10102/ch05s01s02.h.. a kis piros nyilakkal lépkedhetsz tovább.
A hitleri németországban egyéb alapanyagot is igénybe vettek, ami elég súlyos erkölcsi problémákat vetne fel.
Zsírokból, olajokból, glicerinbõl.
jól mondja az elõttem szóló, zsírsavakból meg olajokból, glicerinbõl. Olyan molekulákból áll, amelyeknek van egy poláris és egy apoláris része (amfipatikus molekula), és köztudomású, hogy poláris polárisban, apoláris meg apolárisban oldódik. Így tud pl. zsírt oldani.
Hitler idõszakában szegény elhunyt zsidókból

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1 kedves jo osmerosom intelmere olvasgatok az alkanokrol. de szigma kotes van a C atomok kozt, valamilen szimetria tengelrol ir nem mindeg a tengel?

a fo hog kapcsolodnak nem?es hogy lehet befolasolni hog 1es kotes legyen vagy kettos kotes a C atomok kozt?vagy hogy csinaljakk meg hogy 3szoros kotest alakijjon ki?

3

Elvesztett hőmennyiség pótlásához szükséges energia mennyiség kiszámítása (épületfűtés) hogyan?

Adott egy elszívó berendezés, amelynek a térfogatáramából és a csőkeresztmetszetből kiszámolható a kifújt levegő mennyisége (10m3/perc). Ha a hőmérsékletét is tudjuk (20C fok) és feltételezzük, hogy ugyanannyi levegő pótlódik a szabadból (10m3/perc -10C fok), hogyan lehet kiszámolni mennyi hőenergia szükséges a visszafűtéshez (mondjuk kJ-ban)?

2

Hogy kell 3 halmaz elemeit összeszorozni?

Descartes szorzattal kéne összeszoroznom 3 halmaz elemeit.
AxBxC
A={1;2;3}
B={4;5;6}
C={7;8;9}
Ez nem házi feladat még mielőtt letorkolna vki,csak a tanár lusta magyarázni és a google-t ajánlotta, ami segítségével nem sikerült megértenem.
Aki foglalkozik a kérdéssel annak előre is köszönöm!

9

Egy 2.5 méter hosszú rúd egyik végén 300Newton súlyú teher lóg. A rudat a másik végén és a másik végétől 1, 5 méterre ékekkel (támasztákokkal) rögzítik. Mekkora erőkkel hatnak a rúdra a támasztékok?

1

Hogyan kell kiszámítani a közös hőmérsékletet fizikából?

Meg van adva két különböző fajhő(c1 és c2), meleg és a hideg hőmérséklet( Tm és Th) , meleg anyag és hideg anyag tömege( mm és mh).

4

Hol lehet az alapszintű kémiai ismereteket megtalálni na neten, tanulható formában?

Nagyon érdekel a kémia és megy is a suliban. De az osztálytársaim egy része nehezebben birkózik meg vele ezért gyakran toporgunk ugyanannál az anyagnál. Ezért gondoltam hogy kiépezném magam, főként netről, de nem tudom hol kezdjek hozzá.

1

Hogyan oldjam meg a következő döntéselmélet feladatot? (Hosszú, de kérlek olvassátok át! )

Van 100 millió forintom. 3%-os valószínűséggel az ötödére csökken. 2,5 millióba kerül egy teljes körű biztosítás teljes kárpótlással. Ha a kockázathoz való viszonyom u=w^(1/2), akkor vajon hajlandó vagyok-e ennyit adni egy biztosításért?

Van két megoldásom, az egyik a biztosítás nélküli hasznosság, ami 9,834. Fogalmam sincs hogy jön ki.
A másik a biztosítással együtt lévő hasznosság, amit a következőképpen számolhatunk ki. (100 m- 2,5m)^(1/2)=9,874
Nem nehéz kitalálni, hogy az u=w^(1/2) egyenlet szerint jártunk el, és a 100 a vagyonunk a 2,5 pedig a biztosítás ára.

A gondot a biztosítás nélküli hasznosság jelenti számomra. Az biztos, hogy a 100-at be kell szorozni a vagyonmegmaradás valószínűségével, tehát a 0,97-tel. Elvileg a megmaradó vagyont is be kell szorozni az vagyonvesztés valószínűségével, ami ugye 0,03, azaz 3%. De nekem az istenért nem jön ki az a végeredmény ami a tanárnak. Arra gondoltam, hogy 97%-os valószínűséggel marad 100 millióm. Ennek a pénzértéke 97 millió. Ennek veszem a gyökét a hasznossági függvény miatt. Aztán ugye 3%-os valószínűséggel veszítek 80 milliót. Ennek a pénzértéke 2,4 millió. Ennek veszem szintén a gyökét. Az 1,549. De ez 8,299. Elvileg külön kell számolni a vagyonmegmaradás és a vagyonvesztés lehetőségének hasznosságát, de megpróbáltam együtt. Ekkor (97-2,4)^(1/2)=9,726 jött ki. Nincs olyan számítás, ami alapján kijönne. Van egy döntéselmélet könyvem de abban még hasonló sincs.

7

Mi lehet az 551 osztói ha a primszámellenörző szerint nem prím? Hogy kehet az ilyet megkeresni

7

Van olyan energia fegyver mint az alien vs predatorba? Vagy barmi ilyesmi? Vagy csak elmelet?

0

Milyen mértékegységben adják meg a gitár- illetve basszusgitárhúrok vastagságát?

Pl. veszek egy 45-ös méretű basszerhúrt, ez milyen mértékegységet takar?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!