Találatok a következő kifejezésre: Miből tudom hogy (173 db)

Miből tudom, hogy én vagyok a falkavezér?

Szeptemberben lesz 2 éves a szuka kutyám. Megtanítottam neki pár dogot, amit úgy gondoltam, hogy alap, hogy tudnia kell.

Legjobb válasz: Hát pedig pont abból tudod, hogy te vagy a falkavezér, hogy BÁRMIKOR? BÁRHONNAN vissza tudod hívni. Vadról, tüzelõ szukáról, stb. Ha nem nyúl ételhez az engedélyed nélkül, ha nem jut eszébe semmilyen ajtót átlépni az engedélyed nélkül, azok is ezt bizonyítják.

Hát pedig pont abból tudod, hogy te vagy a falkavezér, hogy BÁRMIKOR? BÁRHONNAN vissza tudod hívni. Vadról, tüzelõ szukáról, stb. Ha nem nyúl ételhez az engedélyed nélkül, ha nem jut eszébe semmilyen ajtót átlépni az engedélyed nélkül, azok is ezt bizonyítják.
Ha a zárt megszokott helyén megcsinálja a kunsztokat akkor az lehet hogy számára csak játék. Igazából, ha elengeded, egy nagy körbekerített helyen és akkor is megcsinálja, akkor igen valószínú ûleg te vagy.
Egyébként behívás szempontjából nem kéne leírnod a beaglet. Lakik egy arra, ahol mi lakunk, sosem láttam rajta pórázt. Megyek a kutyámmal a járdán, õ jön szembe a gazdi mellett, ki se szagol, pedig az én kutyám provokálja. Gazdi olyan magabiztos, hogy még a nyakában se lóg póráz, zsebre tett kézzel sétál a kutya mellett. Sose láttam még csak szándékot sem a kutyában, hogy lelépjen. A beagle-t is meg lehet nevelni.
A kérdező hozzászólása: Igen, panelben lakunk. Egy szobából van kitiltva, nyitott ajtónál se megy be. Sétánál õ megy elõl, de nem ráncigál. Erdõben idén még nem voltunk, mert nagyon meleg van..és sok a kullancs. Van egy kertünk, ott szoktam elengedni, de onnan nemud megszökni.
A kérdező hozzászólása: Nem írtam le a beagle-t, nekem is van jól nevelt beagle-s ismerõsöm. Õ kutyaiskolába járt vele. Az utcán a házak között nem engedhetem el (közterület felügyelõ megbüntetne, bár még egyszer se találkoztam vele), kutyafuttatónak kinevezett hely meg egy 3x 5 méteres terület, ami NINCS bekerítve.
A kérdező hozzászólása: Igen, bármit el tudok tõle venni, nem morog.
Attól hogy a behívás nem megy , attól még te vagy a vezér , nem jelent semmit ha nem tudja.Meg kell rá tanítani és kész.

Miből tudom, hogy szeretem?

Legjobb válasz: Abból, hogy boldog vagy attól, hogy Õ létezik. Abból, hogy nem tudod elképzelni azt, hogy nélküle élj. Abból, hogy reszket mindened, ha rád néz. Abból, hogy az életedet adnád azért, hogy egyszer, csak egy pillanatra rád nézzen... Akkor is, ha már te, évek óta nem láttad Õt.

Abból, hogy boldog vagy attól, hogy Õ létezik. Abból, hogy nem tudod elképzelni azt, hogy nélküle élj. Abból, hogy reszket mindened, ha rád néz. Abból, hogy az életedet adnád azért, hogy egyszer, csak egy pillanatra rád nézzen... Akkor is, ha már te, évek óta nem láttad Õt.
Kedves elõzõ! Ez nagyon így van...

Miből tudom hogy a robogómba van fojtás?

Azt szeretném kérdezi hogy honnan tudom megállapitani hogy a robogómba van-e fojtás ? ha van akkor hogy lehet azt kiszedni ?

Legjobb válasz: Onnan hogy egy bizonyos sebesség után nem gyorsul. Pl ha 60 ra van fojtás akkor nem tudsz menni 80nal, mert 60 fölé nem megy hiába húzod neki. Legalábbis az én robogómnál így volt. Hogy hogy lehet kiszedni nem tudom, végül is nem viccbõl lett beleépítve!

Onnan hogy egy bizonyos sebesség után nem gyorsul. Pl ha 60 ra van fojtás akkor nem tudsz menni 80nal, mert 60 fölé nem megy hiába húzod neki. Legalábbis az én robogómnál így volt. Hogy hogy lehet kiszedni nem tudom, végül is nem viccbõl lett beleépítve!
közlekedés kategóriában kérdezz ilyet, ott valószínû tudnak majd válaszolni.
bejáratáshoz van benne tudtommal, utána ki lehet a szervizessel vetetni 6-7ezerért, legalábbis havernak pár napja annyit mondtak.

Miből tudom hogy a macskám vemhes?

Ez a macska amolyan törpecica (maradt), nem n?tt meg! :) De nagyon aranyos, és a doki szerint csak genetika. De az igazság hogy már nyár vége van, és ilyenkor is szokásuk elleni a macskáknak. Ráadásul picit gömbölyödik (sajnos nem tudom hogy mennyit kapott enni, mert nem voltam otthon), és folyton pukizik.. :D De tényleg, nagyon féltem mert lehet hogy nem elég nagy ahhoz hogy hogy megelljen. S?t az is lehet, hogy nem is vemhes... Igazábol nem tudom. Lécci segítsetek, mert még nem ellett macskám, nálatok mi a szokása ilyenkor??

Legjobb válasz: Hát a doki csak tudja xd nekem nincs macskám de mát láttam vemhes macskát xd :) úgy a hátsó felérõl kezd gömbölyödni a hasuk szerintem nem vemhes ha meg mégis akk örüljél hogy lessz kismacska

Hát a doki csak tudja xd nekem nincs macskám de mát láttam vemhes macskát xd :) úgy a hátsó felérõl kezd gömbölyödni a hasuk szerintem nem vemhes ha meg mégis akk örüljél hogy lessz kismacska
Nekünk is van egy ilyen cicánk nem rég ellet 3 cicát. Mi onnan állapítjuk meg a macskáról, hogy vemhes, hogy egy ideje nagy a pocakja és barátságosabb természetû lesz.
Mivel kis termetû, lehet, hogy nem fog életképes utódokat szülni, magyarul vagy halva születnek vagy késõbb pár hetesen halnak meg. De az is lehet, hogy elvetél, amibe bele is pusztulhat vagy magába a szülésbe pusztul bele. Nekem is volt kis termetû lány macskám, amikor elvittem orvoshoz, akkor derült ki, hogy egy óriási ciszta van benne, kivették a méhével együtt, így ivartalanítva lett. Most, hogy nincs benne a ciszta szépen megnõtt, mint más normális macska, nyomta a gyomrát is azért nem hízott. A tied is lehet, hogy azért szellent.
Ja és az orvos mondta, hogy valószínûleg belehalt volna a szülésbe.
hát nézd meg reggel amikor még nem evett :) amúgy tegyél fel képet és megmondom
Ha úgy néz ki mintha a hátsó része beszippantott volna egy labdát akkor az az. Amúgy meg szimplán kövér :D
Felmész a hp honlapjára, kikeresed a 630-ast, és ott lesz neki az összes drivere.
A kérdező hozzászólása: Ezt az oldalt már néztem.De pontosan nem tudom mit kell letölteni.Ezek a hibák amiket kiír:Generic bluetooth adapter, hálózati vezérlõ, pci eszkõz, Esetleg tudsz segiteni milyen cimen keressem?
A kérdező hozzászólása: ráadásul a saját gépem is nem hajlando f1 gomb megnyomása nélkül elindulni cseréltem elemet az alaplapban de semmi mitõl lehet ez mit csinájak?
Itt van magyarul is. http://www8.hp.com/hu/hu/hp-search/search-results.html?cc=hu.. A gépnek megfelelõ típusszámot kiválasztod, ha fölé viszed az egeret, akkor ott a Szoftverek és illesztõprogramok letöltése. Utána oprendszer választás. Ott is minden magyar. A bluetooth-ot is a hálózati driver-ek csoportjában találod, csakúgy mint a lan-t. Ha valamibõl több gyártó meghajtói is vannak, azt neked kell tudnod, melyik van a gépben.
Amikor kéri az f1 gomb megnyomását, a képernyõn ki szokott írva lenni a probléma oka.
A kérdező hozzászólása: floopy disk(s) fail (40) Ezt írja ki
Baja van a floppy meghajtóval, ami valószínûleg nincs is, így érthetõ. A BIOS-ban le kell tiltani a floppy-t és kész.
A kérdező hozzászólása: az én géppem nagyon tutti let : )
szerintem az fel kéne tûnjön, neked meg fõleg.
Pfff... no comment :D 12 éves kb -...-
Te jó ég... Tényleg kb 12 lehetsz. Ha mégsem, a szellemi színvonalad akkor is ott van.
Ez naggggyon dúrva... :o xD

Sokan mondják, hogy hisztis vagyok. Miből tudom, hogy az vagyok? Hogyan lehetne erről "leszokni"?

Legjobb válasz: pl én hisztis vagyok mielött megjön, hormonok, alig tudom kontrolálni. mindenen nyafogok semmi nem jó, kiborulok ha valami nem úgy történik ahogy akarom és kiabálok másokkal. de az állandó nyafogás is hiszti. pl barátnömnek volt egy idöszaka amikor semmi nem volt jó neki, az 5 lánybol mindig csak neki nem feleltek meg a programok,ha usziba mentünk túl hideg volt a fürdöbe úl meleg ha salit ettünk túl száraz ha hambit akkor túl zsíros. így mi hisztis picsának hívtuk és le is szokott mert mikor már elegünk lett megmondtuk hogy mindenen nyafog és egy hisztis picsa.

pl én hisztis vagyok mielött megjön, hormonok, alig tudom kontrolálni. mindenen nyafogok semmi nem jó, kiborulok ha valami nem úgy történik ahogy akarom és kiabálok másokkal. de az állandó nyafogás is hiszti. pl barátnömnek volt egy idöszaka amikor semmi nem volt jó neki, az 5 lánybol mindig csak neki nem feleltek meg a programok, ha usziba mentünk túl hideg volt a fürdöbe úl meleg ha salit ettünk túl száraz ha hambit akkor túl zsíros. így mi hisztis picsának hívtuk és le is szokott mert mikor már elegünk lett megmondtuk hogy mindenen nyafog és egy hisztis picsa.
önkontroll!!!pl mikor nem tetszik valami és épp támadnál, számolj el magadban 10-íg.mire eljutsz a 9-hez nem nem is akarsz hisztizni.nálam ez vált be...meg egy bukás mert ez miatt hagyott el a férjem aki életem szerelme volt.
Önismerettel, nem önkontrollal lehet "leszokni" a hisztériáról. Nem megfékezni kell az indulatokat, hanem megérteni miért reagáljuk túl a dolgokat. :) F. Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam Ajánlom még Eric Berne: Emberi játszmák c. könyvét amiben remek példák vannak a társkapcsolatok jellemzõ sajátosságaira. Sokat megtudhatsz az ismétlõdõ helyzetekrõl amikben mindig a "hisztisen reagáló" a szereped. Ajánlhatnám még a Hellinger féle családállítást is, de ahhoz már tudnod kéne, hogy mi a valódi probléma. A hiszti csak tünet. Már elindultál az úton és ehhez gratulálok! Sok sikert! :) )
Sajnos én is ilyennel küszködöm, hisztizem és túl forgok mindent a kapcsolatban. Ahogy egyre jobban kombinálok egyre jobban eltávolodik tõlem és elveszíthetem. Vannak olyan idõszakok amikor nyugodt nem hisztizem, de késõbb felrobban bennem egy bomba, és újból ezt csinálom. Tudom mi miatt van, de mondta hogy nincs velem semmi gondja, nem lenne velem ha nem lennék jó neki, csak a hisztik és a forgások az nem hiányzik neki. Tényleg amikor mondom mondom utána rájövök milyen fafejû voltam, és vissza pörgetném az idõt. Az a fura az egészben hogy volt kapcsolatokban persze velem egykorúakkal voltam, soha nem hisztiztem nem forogtam, nyugodt voltam, most akivel vagyok õ jóval idõsebb (27 éves) ami megint más személy, hülyéskedik velem és van hogy máshogy reagálok és így halmozódnak a kételyek. pl:(Lát egy csajt vhol, vagy tv és mondja helloka "milyen jóóóóó csaj" és piszkál, látom rajta tényleg sokkal szebb és vele egykorú lehet, ekkor is mire gondolhatok, megcsalna engem egy olyan szépségekért mert én még egy fiatal (19) hülye vagyok stbstb...Mindig mondja "na ez jó csaj" engem nem fényez hogy milyen szép vagyok. Nem tudom mit gondol, mit érez. Nem lennék olyan érdekes fontos, hogy csak a tenyerén hordoz. Leakarok szokni de nem pár napokra, hanem kitörölni egy életre a hisztis szokásom. Tudom hogy nem tûnik el egy csettintésre, hanem figyelnem kell magamra. Csak van hogy szarul megy a napom és mindent tönkre teszek, és akkor középpontban kívánnám magam a hogy tudjam még velem akar lenni egy kicsit. Nem érzem a ragaszkodást, futna utánam. Meg nem olyan szeretlek téged típus pasi, én meg azt szeretem. Ezekbõl kiindul sok minden .... Vélemény?! :(
Hát gondolkozz el rajta, hogy te kire mondanád, hogy hisztis, namost elgondolkodsz azon is, hogy te hogyan viselkedsz, aztán rájössz magadtól is. Leszokni? Figyeld magad, több önkontroll, tudatosság. Sok sikert.
Hisztis az aki duhrohamot kap akkor ha nem minden ugy tortenik ahogy o elkepzeltee vagy ha nem tudja elviselni hogy masnak is lehet igaza.Egyetertek az elottem szoloval csak onkontrollal es onismerettel es nemi kompromisszumkeszseggel le lehet szokni.De jo erre allitolag a tarkora ontott hideg viz is.(legalabb egy vodornyi)-a baratnomet igy szoktatta le az anyukaja.
Az elsõ lépést már megtetted: felismerted a problémát :) Csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!:)
fú haver, itt nagy gáz van
Két oka (illetve ezek kombinációja) lehetséges: 1. Homár vagy 2. Csúnya vagy 3. 1.+ 2.
Belsõ kisugárzásból.

Mikor és honnan miből tudom hogy a törpehörcsögöm beteg? Hogyan vegyem kézbe és hogy ne ugorjon ki?

Legjobb válasz: Amikor beteg egy hörcsög, akkor levert, nem olyan virgonc mint szokott, sokat fekszik, meg ilyesmik. A szõre csapzott lesz, szeme, orra váladékozik. A kézbevételt óvatosan csináld! Nem szabad soha hirtelen mozdulatokat tenni. A kezedet mindig lentrõl közelítsd a hörcsög felé, ne fentrõl mert azt hiszi ragadozó vagy. Utána szépen a hasa alá csúsztatod a kezed. Ha olyan a höri, akkor belemegy. Amint belement, lazán összezárod az ujjaidat. Vigyázz, mert ki tudnak hirtelen is ugrani bújni a kezeid közül. http://horcsog.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=576676

Amikor beteg egy hörcsög, akkor levert, nem olyan virgonc mint szokott, sokat fekszik, meg ilyesmik. A szõre csapzott lesz, szeme, orra váladékozik. A kézbevételt óvatosan csináld! Nem szabad soha hirtelen mozdulatokat tenni. A kezedet mindig lentrõl közelítsd a hörcsög felé, ne fentrõl mert azt hiszi ragadozó vagy. Utána szépen a hasa alá csúsztatod a kezed. Ha olyan a höri, akkor belemegy. Amint belement, lazán összezárod az ujjaidat. Vigyázz, mert ki tudnak hirtelen is ugrani bújni a kezeid közül. http://horcsog.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=576676
Ha egyszer belement akkor már könnyebb megfogni máskor!(legalább is én ezt tapasztaltam) A z enyém pl szeret olyat játszani, hogy felmászik valami magas helyre majd addig visít még le nem veszem é s meg nem simogatom :)

Miből tudod, hogy a szerelmed viszont szeret e?

A barátommal pár hónapja vagyunk együtt,nemrég mondta el?ször, hogy szeret engem. Én még nem mondtam, mert nagyon félek, jó együtt meg aranyos, állandóan bújik hozzám és kb. 7-b?l 4 napot együtt vagyunk, együtt alszunk, amikor csak ráérünk. Mikor valamiért megharagszok rá ill. mikor nem veszi észre, hogy bunkón viselkedik, akkor veszekszek vele, de utána mindig jóváteszi valamivel, pl. legutóbb ? f?zött és gyertyákat gyújtott úgy terített meg... vagy kaptam t?le egy lakáskulcsot... a kedvenc kajám ott várt a mikróban, mikor hazaértem egy fárasztó nap után. Vagy egy szál rózsa buliból hazafelé hajnal 5kor... Mikor valami gondom van, és sikerül megbeszélni, akkor mindig próbál változtatni rajta. Viszont gyakran el?fordul, hogy nem találkozunk 2-3 napig és kikívánkozik bel?lem valami, leírom neki msn-en és felkapja a vizet, nem lehet vele beszélni! felhívni ilyenkor nem lehet, mert azt mondja nem akar veszekedni és ne hívjam. de volt már olyan is, hogy rosszul voltam (bor+vicces cigi...) és kint ültem zokniban a hidegben 1 órát, és mikor kijöttek cigizni, észrevett, oda sem jött megkérdezni mi van velem. Kés?bb azt mondta azt hitte csak hisztizek. Nem érzem úgy, hogy számíthatok rá, nem érzem úgy, hogy érdeklik a problémáim. Én mindennap végig hallgatom a bajait, segítek amiben tudok, de úgy érzem nem becsül meg eléggé. Mostanában nem ír vissza a kedvesked? sms-eimre sem. Szeretem ?t, de megérdemli, hogy elmondjam ezt neki?

Legjobb válasz: A szerelem egy kölcsönös dolog. Arra még nem gondoltál, hogy Neki milyen rosszul esik, hogy Te sosem mondtad, hogy szereted? És hogy mikor épp stresszel milyen rosszul esik neki, hogy valami apró kis hibájába még Te is belekötsz? Mindig nézd a másik oldalt mielõtt kritizálsz.

A szerelem egy kölcsönös dolog. Arra még nem gondoltál, hogy Neki milyen rosszul esik, hogy Te sosem mondtad, hogy szereted? És hogy mikor épp stresszel milyen rosszul esik neki, hogy valami apró kis hibájába még Te is belekötsz? Mindig nézd a másik oldalt mielõtt kritizálsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!