Találatok a következő kifejezésre: Miből lehet hogy egy (98 db)

Miböl lehet megállapitani egy iPhone-bol, hogy 3g vagy 3gs?

Kivülröl illetve belülrölm, szoftveresen is?

Legjobb válasz: Hát kívülrõl : A hátulján ha megnézed, hogy hány gigás onnan megtudod, hogy 3G vagy 3Gs a teló, mert 3G-ben csak 8 GB-os van ( bár mostanában többször hallom hgy iPhone 3G 16 Gb-os teló, de én úgy tudom ebbõl csak 8 GB-s van ), 3Gs-ben pedig 16 ill. 32 GB-osak. Amúgy szerintem tök ugyanúgy néz ki a két telefon, ezen a gigabyte cuccon kívül. Belülrõl pedig : A 3Gs-es iPhonen van hangvezérlõ ( mondasz angolul valamit, és a telefon megcsinálja ), digitális iránytû és tudsz vele videót rögzíteni, míg a 3G-n ilyen alapjában nincs, de videófelvevõt lehet rárakni. 3G-nek 2 megapixeles kamerája van, 3Gs-nek 3 megapixeles. És mivel már kijött az új iPhone is, ezért ha 3Gs-ed van, akkor az új iphone-on lévõ dolgokból többet tudsz rárakni, mint egy 3g-re. Gondolok itt a multitaskingra .. Remélem segítettem :)

Hát kívülrõl : A hátulján ha megnézed, hogy hány gigás onnan megtudod, hogy 3G vagy 3Gs a teló, mert 3G-ben csak 8 GB-os van ( bár mostanában többször hallom hgy iPhone 3G 16 Gb-os teló, de én úgy tudom ebbõl csak 8 GB-s van ), 3Gs-ben pedig 16 ill. 32 GB-osak. Amúgy szerintem tök ugyanúgy néz ki a két telefon, ezen a gigabyte cuccon kívül. Belülrõl pedig : A 3Gs-es iPhonen van hangvezérlõ ( mondasz angolul valamit, és a telefon megcsinálja ), digitális iránytû és tudsz vele videót rögzíteni, míg a 3G-n ilyen alapjában nincs, de videófelvevõt lehet rárakni. 3G-nek 2 megapixeles kamerája van, 3Gs-nek 3 megapixeles. És mivel már kijött az új iPhone is, ezért ha 3Gs-ed van, akkor az új iphone-on lévõ dolgokból többet tudsz rárakni, mint egy 3g-re. Gondolok itt a multitaskingra .. Remélem segítettem :)
1.: 3G-bõl is van 8, 16 ill. 32 gigás, és 3GS-bõl is van 8, 16, és 32 gigás, szóval ha megnézed a hátulját, avval nem csináltál semmit.

Miböl tudhatod hogy egy gyerek autista? 2 évesen lehet tudni? Ha sok az autista tünet illik rá akkor autista?

gondolok itt,lábujjhegyjárás,de csak néha,nem beszél,csak mutogat,ilyenek

Legjobb válasz: Pont most olvastam egy újságban, hogy az autista babák nem kommunikálnak a szülõkkel, tehát nem "aranyos" kisbabák, akik visszamosolyognak, elvannak a maguk kis világában, teljesen kizárva a külvilágot. Szerintem egy jó szakember tud ebben tanácsot adni, kár találgatni és idegesíteni magad.

Pont most olvastam egy újságban, hogy az autista babák nem kommunikálnak a szülõkkel, tehát nem "aranyos" kisbabák, akik visszamosolyognak, elvannak a maguk kis világában, teljesen kizárva a külvilágot. Szerintem egy jó szakember tud ebben tanácsot adni, kár találgatni és idegesíteni magad.
"Ha egy gyerek 1 évesen már pár szavas mondatokat tud az tuti jele az autizmusnak" - ez hülyeség, egyáltalán nem így van ez nem igaz.
elsõ válaszoló, ajánlom figyelmedbe a következõ linket: http://www.autizmus.hu/gyfk.shtml nyilván valóan fogalmad nincs az autizmusról, mielõtt okoskodsz, olvass utána. nem, az, hogy 1 évesen beszél az nem jele az autizmusnak. az lehet jele, ha 3-4 évesen sem beszél. nyilván láttad az esõembert így te mindent tudsz, de a szomorú igazság az, hogy az autizmus gyakran szellemi sérülést von maga után. amit írtam 3 területet azt sajnos érinti az autizmus, ez a szomorú igazság. ezen a 3 területen kívül vannak olyan területek amikben nagyon jók lehetnek
3 éves korban, vagy azután lehet diagnosztizálni, mert akkor vannak olyan funkciók amelyeknek a megléte van hiánya alapján meg lehet állapítani.
és még a 4. válaszolóba is bele kötnék, bár tudom már inkább húzzak el innen a francba :) nem, amúgy nem kötekedni akarok, csak ezeket tényleg tudom mert benne vagyok és hátha valakinek segítség. nem, nem 3 éves kortól tudják diagnosztizálni, sõt!!! 15 hónapos kortól jelenik meg ez a betegség, 2-3 éves kor KÖZÖTT a legkönnyebben diagnosztizálható ugyanis ekkor produkálják legerõsebben a tüneteket a gyerekek! tehát ha valakinek gyanúja van, megéri minél elõbb felkeresni egy gyerekpszichiátert mert ha idõben elkezdik a kezelést akkor nagyon jó eredményt tudnak elérni!
Az autizmusnak ezer féle fajtája létezik. Tudtad, hogy a zsenik is autisták, legalább is nagy részük az, még is természetes éltet élnek, és igazából senki tisztában sincs vele. Pl egyik jele a korai beszéd. Ha egy gyerek 1 évesen már pár szavas mondatokat tud az tuti jele az autizmusnak. Szerintem úgy lehet látni ha valamiben túl kirívó a gyerek. Mert az autizmus az agynak egy olyan betegsége ami az egyik részt túl fejleszti míg a másikat nem, így valamiben túl jó másban lemaradott lesz. pont ezért is a zsenik nagy rézse autista.
Amiket leírtál, azon tünetek jelei az autizmusnak, de ezek alapján nem szabad, nem lehet kimondani ezt. Fordulj a megfelelõ szakemberhez, intézményhez akik jogosultak az autizmus diagnózis kiadására. Inkább legyen egy kontroll, minthogy valóban autista kegyen a gyerek, de a megfelelõ felismerés nélkül ne kapja meg a korai fejlesztést, mert azzal rengeteg idõt, és esélyt veszíthettek.
Kedves 1 hozzászóló! A hozzászólásodból ítélve nem sok közöd lehet az autizmushoz, ezért legyél olyan kedves legalább butaságot ne írjál. Akinek lehetséges autista vagy autisztikus hajlamú, tünetû gyermeke van, annak számtalan más problémája akad, nemhogy vakvágányra vigyék. Köszike!
Még a mai napig erõs tévhitek keringenek az autizmus körül. Pedagógiai, és pszichológiai körökben erõsen tagadják, sõt üldözik azokat akik orvos-biológiai szemszögbõl közelíti meg az autizmust, holott a több tíz évvel elõttünk járó külföld, azért már produkált elég szép eredményeket. Sõt! Már a Magyar média is beszámolt jó pár esetrõl mely orvosi vonalon javított állapotról szólt. Akármilyen agyi problémával is állunk szemben, az valahonnan származik, s ez is meg van már hogy honnan. Azt kell kezelni, s akkor elképzelhetõ, hogy az autista gyermekek egy kicsivel elviselhetõbb életet tudnak élni. Meg van a lehetõség, csak utána kell járni, s nem az elsõ fehér köpenybe bújt sarlatánnak elhinni minden szavát! Az érintettek tegyék meg!

Azt miből lehet látni egy ismeretlen lányon, hogy várja tőlem, hogy próbáljak ismerkedést kezdeményezni, vagy legalább is nem utasítana el egyből, ha megpróbálom?

Állítólag adnak ők is jeleket...

Legjobb válasz: Figyeld a tekintetét! Fel próbálja venni veled a szemkontaktust?? (Ha igen, akkor õ is érdeklõdik irántad, ha viszont nem, akkor felejtõs a dolog, nem érdekled)

Figyeld a tekintetét! Fel próbálja venni veled a szemkontaktust?? (Ha igen, akkor õ is érdeklõdik irántad, ha viszont nem, akkor felejtõs a dolog, nem érdekled)
állítólag. ez jó XD szemez veled..keresi a kontaktust.. sokat van "véletlenül" ott, ahol te. zavarban van, ha a közelben vagy.. ilyesmik. :)
Hat, nem keresi mindenki a szemkontaktust, de a zavar igaz. En pl ha nagyon tetszik egy srac, ra se nezek, probalom falnak venni, de a zavarom nem tudom leplezni a jelenleteben.


Miből lehet felismerni egy kölyök kutyáról hogy jó Ö-V lesz belőle?

Kölyök kutyám mikor elhoztam a tenyészt?t?l akkor harapdálta a nadrágomat, kulcscsomót dobtam le elé, nem rettent meg, hanem megszaglászta. Viszont el?ször fentartásokkal fogadott. Míg a testvérei körülöttem ugráltak, ? ült a tenyészt?je mellett és várt. Nem félt, várt.

Legjobb válasz: Nem írtad, milyen kutya fajtád van. Amiket leírtál az részben pozitív kutyára nézve. Nyugodt, kiegyensúlyozott kutyának tûnik és ez nagyon jó. Viszont azt ne engedd meg neki, hogy bárkinek is a nadrágszárát tépje. Ne feledd te dirigálsz neki és nem õ neked. Ha ez a kutya felnõ akkor már nem fogják díjazni a nadrágtépést az idegenek. Még most idõben állítsd le róla. Majd, ha felnõ és 1-éves lesz akkor már nyugodtan járathatod kutyasuliba. Addig is alapvetõ fegyelmezõ gyakorlatokkal otthon is próbálkozhatsz mint pl. helyben maradás, fektetés, ültetés és a magadhoz hívást is gyakorolni kell.

A kérdező hozzászólása: Szia! Küldöm a mail címem: [email protected] Köszike! :)
Örömmel olvasom, hogy a kutyus nem reagál a petárdára.Ez nagyon jó.:D Remélem ez így marad a késõbbiekben is. A sok rágcsálással kapcsolatban viszont, azért ne hagyd, hogy mindent összerágjon. A fog váltása igaz most zajlik és ilyenkor szinte minden kutya rág. Jó lenne, ha vennél neki egy jó nagy marhalábszárcsontot, amin jó nagy bütyök van a végén. Azt fõzd meg és add oda neki hadd rágja le a bütykös végét. Az jó cupákos. Mire végez vele addigra jól kifárad és a rágcsálás is kielégíti. A csont többi részét dobd ki.
A kérdező hozzászólása: Ma volt lehetõségem letesztelni mit csinál a kölyköm petárdázás közben. Valaki 1 vagy 2 utcával arrébb petárdázott (nem tudom honnan szedte az a mocsok, és miért kell egyáltalán már ilyenkor dobálni) és mintha semmi sem történne. Pont akkor jöttem haza, õ meg ott ugrabugrált nekem és üdvözölt. :D Még csak fel sem figyelt rá, semmi. Remélem szilveszterkor is ennyi lesz max a reakció! :)
A kérdező hozzászólása: Hát az lehet látod, mert minden ami az enyém az jóóó! :D Múltkor a kesztyûmet kapta szét, addig erõszakoskodott amíg le nem szedte a kezemrõl és adott is utána neki rendesen. :D:D Jó mondjuk nem baj. :) Bár tegnap már letépkedte apu kinti munkásnadrágjait is. :D Kint találtam meg õket a hóban (garázsba rakja be a munkásruhát) Ma meg azzal a plüssel játszott, amit még akkor kapott amikor megérkezett hozzám. Most ért meg benne a gondolat, hogy az is jó dolog. :D:D:D:D
:D:D A többi állat fajta is szõrös és a fajtársai is. Valószínûleg azért. Nem utolsó sorban a mamuszon gondolom a te szagod érzõdik.
A kérdező hozzászólása: Egyébként még egy kérdés.. Miért van az hogy egy szõrös dolog jobban érdekli, mint valami sima? A mamuszomat állandóan el akarja vinni, és amikor a szájába került a szõrös csizmám (két kedvenc, szõrös valami és cipõ) úgy tépte, mint még soha. De ugyanakkor egy sima ronggyal nem tudom így felkelteni az érdeklõdését. Mit fogok mondani a "csibésznek", öltözzön szõrösbe!? :D:D
A kérdező hozzászólása: Zsuzsabazsa! Köszönöm a válaszodat. :) nem tudom hogy fog reagálni a durrogásra, de ma azért elég nagy zajt csaptam a háta mögött közvetlen (nem direkt, véletlenül) és mintha mi sem történt volna, megnézte, de nem érdekelte. Konkrétan az autóm csomagtartóját vágtam be mögötte (88-as évjáratú autó, elég nagy hangja van a csomagtartónak ha csak úgy levágjuk). A kutyakaját vettem ki (azzal is volt elfoglalva) és utána vágtam be. De én ezt jó jelnek értékeltem. :) A tenyésztõnek írtam mailt tegnap, még nem válaszolt rá, de nagyon kíváncsi vagyok a válaszára. :) Az apja munkavizsgás a gyermekemnek ezt még annó kiecseteltük. :)
Igen jó lenne tudni, hogy a szülõk hogy reagáltak rá. Kérdezd meg a tenyésztõt, hogy a kutyái voltak-e tenyészszemlén és volt-e lövéspróba, mert annak lenni kell. Ha igen akkor jó az esély rá, hogy lövésálló lesz a kutyád. De mindenesetre ha jön a durrogtatás ne nyugtasd, hanem tereld el a figyelmét, tégy úgy mintha te sem hallanád. Vidd a lakásba hangosítsd fel a tv-t szóljon a zene, minél kevesebb külsõ hang jusson a lakásba. Az 1-2 évet azért írtam mert a genetikailag félõs kutyák az elsõ szilveszteri alkalommal a dörejekre dermedten reagálnak és izgatottakká válnak. Ezeket a kutyákat, késõbbiekben baszhatjuk ide-oda dugdoshatjuk szilveszterkor egész életükben. Ez az örökletes. Viszont a szerzett félénkségen mint pl. a kutya jól tûri a dörejt, de ugyanakkor szilveszterkor elé vagy mellé bevágnak egy petárdát ugyanúgy félõssé válhat, de ezen viszont lehet javítani, nem úgy mint az örökletesen.
A kérdező hozzászólása: Szia Zsuzsabazsa! Köszi a válaszodat! :) Esetleg ha megkérdezem a tenyésztõt, hogy a szülei hogy reagálnak rá, akkor tudok valamit levonni abból? Mert mondtad, hogy örökletes. De örökölheti a nagyszülõktõl is, gondolom? Kint leszek vele az biztos, persze nem az udvaron, ahol erõsek a zajok, hanem a garázsba (van rajta "lyuk" a kutyáknak hol be tudnak menni, tehát fogjuk bent is hallani). Ha nyugisan viselkedik (és én is úgy fogok) akkor naggyon meg lesz dicsérve. Viszont azt látod nem tudtam, hogy ez késõbb jöhet rajtuk ki. De miért? Köszi elõre is a választ és a segítségedet! :)
A szilveszteri durrogtatással kapcsolatban. Nem mondanám, hogy zárd be a garázsba sõt az alatt az idõ alatt próbálj valami feladatot adni neki. Játsz vele, labdázzatok vagy találj ki valami figyelem elterelõt. Kutyája válogatja, hogy hogyan reagálnak a lövésre. Általában a félõs egyedek az elsõ 1-2 évükben még nem félnek a lövéstõl. késõbb, mikor meghallják az elsõ lövést reszketve várják a következõt. Beindul a lövés frász. Ez sajnos genetikai hiba.Vigyázat öröklõdik és, örökítik.Tenyészszemléken mivel ebben az estben Német juhászról van szó lövéspróbával tesztelik az idegrendszert. Nos ha félõs magatartást tanúsít a kutya akkor a tenyésztésbõl kizárják. Bízom benne, hogy a kutyád nem most de késõbbiekben ennek a kritériumnak megfelel.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hála istennek, hogy nem reagált rá. :) Én is nagyon örültem ennek. :) Igyekszem akkor sok játékkal elterlni a figyelmét majd szilveszterkor is. :) Így akkor is csak a jót fogja összekötni vele, ha amúgy nem is érdekli. :) Rágcsálásra mindent elõvesz, ami neki megtetszik. :D Van apportfája, van sok játéka, kap csontot, de a legjobban a garázsban lévõ dolgokat szereti. :D Mûanyag csõ, vascsõ, stb. :D Már nem sok foga lehet hátra, ami még nem hullott ki, mert az elsõk már újak. :) Egyébként nem baj, hogyha szétpakol, idõvel majd leszokik róla. :D:D:D De nagy zsivány lesz belõle, mostmár az idegeneket is megugatja a kapunál, és elég morcosan ugat. :) Nem tudom mennyire gondolja ezt még komolyan, de édes pofa. :D
Azért azt megkérdezném, hogy amit épp rágcsál és te el akarod venni tõle, morgás nélkül átadja? Nagyobb korában ezeket a tárgyakat zsákmánynak is tekintheti és gond lehet akkor mikor el akarod venni. Már most gyakorold vele azt, hogy amit el akarsz tõle venni azt el is vegyed, és akkor kapja meg újból ha nem követeli.
Töltsd le ezt torrentrõl: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Egy mail címet írj nekem, azt egy füsttel el tudom mindenkinek küldeni akit érdekel. Vannak itt egy páran akiket érdekel a dolog.
A lejátszó progidat cseréld le.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a segítséged! :) Vagyis, köszönném, csak nem akarja betölteni a videót.. :S Pedig nagyon kíváncsi vagyok rá!
Néhány nap múlva felteszem hogyan kell a fogáskészséget fejleszteni :)
***** Töltsd le ezt a Leerburg videót :) Sikerült feltennem a dropboxba.* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Neked is Kellemes Ünnepeket! :)
Jól csinálod a dolgaidat. Így tovább. Kellemes ünnepeket kívánok neked és a kutyusoknak.
A kérdező hozzászólása: Nekem bármit odaad, még az ennivalóját is. :) többi kutyámmal szokott balhézni. :) Maximum utána elkezdi húzni a nadrágomat, ha nem tetszik neki valami. :D:D De tényleg minden morgás nélkül átadja. Mikor enni adok neki, akkor is elõbb leültetem és megvárom míg megcsinálja, akkor kapja csak meg. :) Egyébként is jó, ha leül elõtte, mert nagyon ugribugri. :D
A kérdező hozzászólása: :D Szerintem ha én elkezdek sikítozni szétrohan a szomszédság. :D:D:D Szeretem a kutyákkal suttogót, meg a "Sssssss"-t. :D Asszem igazad van, ezt fogom alkalmazni nála. Nem csaptam nagyot a nózira. Csak olyan figyelmeztetõt (tényleg minimális, ráadásul puha kesztyûben). De nem igazán szeretem azt sem, nem akarom én bántani azt a gyereket. :D De akkor majd "bökdösöm". :D Nagyon érdekel hogy fog reagálni rá. :D:D Köszike! :)
Kézrágásra javaslat: Amikor rágja a kezedet, sikíts vagy kiálts fel! (tudod ááááááuuuu):D Ha lány vagy nem lesz probléma :D Az orrkoppintást, mint fegyelmezõ eszközt felejtsd el. Csináld úgy, mint õ : http://www.youtube.com/watch?v=9TRE7Zv7xdE A fogváltáskor több rágóeszközt adj a kutyusnak változatosan, így tudod segíteni õt. Rongyhúzás pont azért tilos, amit leírtál: Rosszul nõhet ki az új fog, és ezzel csökkenhet a harapás ereje. A fog problémákról nem is beszélve.
A fahasábok összecsapását rezzenés nélkül kellene elviselnie, tényleg nem jó jel amit csinál. A másik amit nem mertem volna megtenni, hogy kihagyom a kutyaovit. A kezed rágcsálásáról úgy tudod lenevelni, ha mutatsz/adsz neki izgalmasabb dolgokat - amit természetesen rágcsálhat - , mint a kezed. Szoktál neki adni valami rágni valót? Ez a kérdés már csak azért is fontos, mert ha minden igaz hamarosan fogváltás lesz/van nála (talán pont ezért rágcsál nadrágot is). Én inkább hanyagolnám erre az idõre a rongyozást nehogy a harapása lássa a kárát. Szilveszterrel kapcsolatban én azt javaslom inkább zárd be a garázsba, mert nem tudod hogyan fogja viselni. Csukott ajtónál is elég borzalmas lesz neki. Én kb 1 évvel ezelõtt kezdtem idejárni, hogy felszedjem a megfelelõ tudást, mivel halvány fogalmam sem volt az állattartásról. Amikor szüleim látták mennyire érdekel a dolog, közölték velem: ide kutya nem jöhet. Ezt tiszteletben tartom, nem tudok mást tenni. Viszont amint minden összejön, tuti veszek házat/tanyát, mert nagyon szeretnék állatok közt élni. Sokszor csodálkozom hány embernek lesz hamarabb kutyája, mint tudása hozzá. Ez olyan kb, mint elõbb veszem meg az autót és utána tanulom meg vezetni.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam sétálni a csivavával és a németjuhival, és volt egy szemetes zacskó tekeredve az egyik kis bokorra. Ott zizegett. A németjuhi megállt és nézte, aztán kicsit közelebb merészkedett (mert én is megindultam, meg a csivava is), mikor jobban megzizzent a zacskó, akkor a németjuhi megugrott kicsit hátra, aztán felborzolt szõrre elindult felé. Láttam, hogy gondolkodik, ugasson vagy sem, de inkább elindult. Aztán megint megállt, és mikor mi is újra elindultunk akkor ment oda megszagolni a zacskót (persze a szõr akkor is állt a hátán, farka egyáltalán nem volt behúzva). Szerintetek? Ez jó jel? (még életében nem látott zacskót zizegni a szélben).
A kérdező hozzászólása: Tamash! Találtam Leerburg videókat youtubeon! :) köszi!
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó! :) Sajnos tényleg nagyon messze lakok, Tárnokon (Pest megye). :( Pedig nagyon kiváncsi lennék azokra a videókra. Esetleg megpróbálok hasonlót keresni. :) Ez a zsinóros labda nagyon kedvenc, alig tudom elszedni tõle, ha már egyszer megkaparintotta. :D:D Ha eldobom és a másik kutyám hamarabb elkapja, akkor addig húzza, amíg vissza nem szerzi. :D:D Természetesen, ha majd járunk suliba mindenképp viszem, mert ezzel nagyon sok mindenre rá tudom venni. :) Ma játszottam vele húzósat megint, úgy fogta, hogy alig bírtam húzni. :D Persze nem akarom nagyon ráncigálni, mert nem szeretném ha a zsinór esetleg felsértené a száját, meg az egyik tejfoga le van törve, nem szeretném ha esetleg történne valami. De örülök, hogy úgy látod jó esélyekkel indul. :) Ez nagyon jól esik! :)
Ne hagyd otthon a kedvenc játékát, mikor mész engedelmességire ;) Azzal tudod majd a legjobban motiválni. Illetve ez fog kelleni a fogáskészség fejlesztéséhez. Most néztem torrenten már nincsenek fenn azok a videók amirõl írtam neked :( Pedig fontos lenne végig nézned akár többször is! Nem tudom merre laksz (én Gyõrben), mert személyesen tudnám csak odaadni. Hatalmasak a videók - 14Gb összesen -, de a minõségük nem a legjobb, azért nézhetõek. Tartok tõle nem sikerül átadnom, mert te sokkal messzebb laksz :( Egyébként a kutyus nagyon jó esélyekkel vág neki a munkának, így láthatatlanban laikusként nézve (ugyanis nekem kutyám még soha nem volt).
A kérdező hozzászólása: Szia! Kék zsinóros a kedvenc. :D Mit szûrtél le belõle!? :)
A kérdező hozzászólása: Na ezt holnap megnézem neked! :D
Melyik játékát szereti a legjobban tudod-e? Elárulom hogyan derítheted ki. Vedd a kezedbe az említett 3 játékból kettõt (egyet az egyik kezedbe, a másikat a másikba). Hívd magadhoz a kutyát és ültesd le. Ugye elõtted kezeidben a játékok egymás mellett.Mozdítsd el kezeidet kifelé tehát <- -> így. Amelyik játék neki jobban tetszik, azt fogja tekintetével követni. Kíváncsian várom az eredményt :)
Bizony, óvoda és öv-ben a fogáskészség fejlesztése már most.A kölyköknél a jó iskolában a zsákmányszerzõ ösztönt és a játékra való hajlamot használják ki.Neked is jó lenne, ha megmutatják, mit, hogyan csinálhatsz ebben a korban a kutyáddal.
A kérdező hozzászólása: Szia! Németjuhiról van szó. :) Köszönöm a válaszodat. :) NÁlunk a kutyasuli 3 részból áll, 1. óvoda, 2. engedelmesség, 3. õrzõ-védõ (3 helyszín tulajdon képpen, minden foglalkozás külön órában). Úgy gondoltam, 8 hónaposan járatom engedelmességire, aztán mikor kicsit nagyobb lesz ÖV-re. nem szeretném, ha esetleg fiatalon rossz tapasztalat érni ott és soha többé nem csinálná. Végülis valahol azt olvastam, hogy vigyük oda a kerítéshez ÖV alatt és nézzük meg a reakciót, ha nem érdekli, akkor még nem érett rá, ha érdekõdik, akkor lehet próbálkozni. Szerinted ez beválhat!? Én nem voltam ott mikor nadrágot tépett (dolgoztam és szüleim voltak otthon, õk várták a szerelõt), de anyura annyira nem hallgat. Csak apura és rám.
Azok a videók közel sincsenek ahhoz, ami nálam van :o Ugyanis ezeket elvileg csak pénzért lehet megvásárolni. A youtube-os videókon nem sokat magyaráz, inkább demonstrációs okokból van kinn. A zizegõ zacskós reakció talán érthetõ ha még nem látott olyant. Ezek szerint te nem próbáltad ki mennyire jó idegzetû a kutyád? Ismered azt a technikát, hogy két keményfa (akác, tölgy stb) hasáb összeütésével lehet az idegzetet tesztelni?
Menj iskolába! Tárnokon van az ország egyik ma legjobb sulija. A labdázás tanítását is el lehet ám rontani.
Hát akkor tegyél ellene. Neked sem lesz vicces ha felnõtt korában is harapdálni fog vagy bevadul a játékban hidd el. Még nem késõ tenni ellene ne aggódj. A német juhászok nagyon okosak nekem is van:) Nem lesz itt probléma!
A kérdező hozzászólása: Na látod erre nem gondoltam. :S Mondjuk közterületen nem sétáltatom póráz nélkül, nem is lehet. :) Réten ahol sétálunk meg inkább kutyások vannak, mióta oda járok kutyát sétáltatni (több mint 11 éve) nem sûrûn látok arra gyermeket. :) Bár ez nem mentség. :) Most még nagyon a réten sem engedem szabadon, de ha el is van engedve, akkor is ha jön valaki megfogom (elég kajla még). De márciustól kutyasulizás lesz (akkor lesz 8 hónapos), utána már megtanulja, hogy csak parancsra támadunk és parancsra eresztünk. Az hogy kapkod a kezek után gondolom azért van, mert az enyémet is hagyom harapdálni. Ami most még vicces, de késõbb nem lesz az.. Ha nem is a sajátomra gondolok, hanem máséra. Tisztában vagyok én ezzel.... :S Köszönöm egyébként a választ! :)
Semmi gond :) Arról beszélek, hogy kapdos az emberek keze után. Errõl le kéne szoktatni. Mert egyáltalán nem jó. A rongy húzogatós játékkal semmi bajom nincs. De például azt sem jó szerintem ha csapdosod elõtte a fát és támad. Mi van ha elengeded a kutyát és egy kis gyerek netán elkezdi csapdosni a fát és ráugrik a kutya? Gondolkozz elõre. Neked kell okosnak lenned. Ráadásul jobban arra kell rágyúrni, hogy elsõ szóra elengedje az áldozatot. Hagyd meg ezt a kiképzõknek. Én azt mondom ne vadítsd ilyenekkel mert nem tudod mikor milyen szituációban találod magad. Hidd el az utca zaja elég hangos különféle hangok vannak nem kell külön támadásra szoktatnod. Mert akkor egy idõ után minden csattanó, vagy ahhoz hasonló hangra támadni fog. És sosem tudhatod mikor lesz belõle probléma.
A kérdező hozzászólása: Jaj bocsi, Thimmy88. :) elírtam a nevet!
A kérdező hozzászólása: Tommy88 :) Általában minden másnap viszem sétálni, ha mégsem, akkor kint vagyok vele és játszunk. Rajta kívül 3 kutyám van még.:) Emberekkel is ismerkedhet, hiszen az utcán nem egyszer jönnek oda gyerekek, felnõttek, hogy megsimogathatják-e? Viszem iskola felé is, ahol sok a gyerek, nagy a zsivaly, hogy minél több dolgot megszokjon. :) Engedelmesség.. Ül, hozzám megy neki, lábhoz-t még gyakoroljuk. :) Miért gondolod, hogy vadítom? Esetleg arra gondolsz, hogy húzósat játszunk, vagy hogy csapkodom elõtte a fát és támad? Azt én azért nem tartom hátránynak, mert így legalább megszokja, hogy ilyen is van. :) És késõbb sem fogja meglepetésként érni. :)
Szerintem meg egyáltalán nem kéne így elvadítanod mád kölyök korban. Ez egyáltalán nem jó jel, hogy kapkod a kezek után. Inkább az engedelmességi részre gyúrj rá, hogy normálisan menjen melletted stb. Szocializáld. Mennyit van más kutyák társaságában naponta? Az õrzõ-védõ tanítását hagyd a hozzáértõknek. Hidd el egy németjuhász nem hülye benne vannak az ösztönök amit ki is tudnak belõle hozni. De ez a kéz kapkodós téma nagyon nem jó..
A kérdező hozzászólása: * szörnyeteget akartam írni :D
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy Tárnokon van a legjobb suli, az Ebdorado. :) De egy alkalommal voltam oviba, inkább kihagynám. Majd amikor érett lesz az iskolára, akkor szeretném majd oda vinni. :) Esetleg te is oda jársz!? :) Tamash! De, lepróbáltam a kutyát. :) Nyitottam ki esernyõt elõtte (elég jól reagált, elkezdte kitépni a kezembõl), összenyomtam elõtte petpalackot, volt egy játék, aminek ha a végével a falat csapkodtam ostorcsapás hangot hallatott, arra is rátámadt, aztán elvette a kezembõl (ezek még olyan 2, 5 v. 3 hónapos korában voltak).Természetesen még most is csapkodom a falat (mint valami elmebeteg :D) és ugyanúgy jön és fogja a játékot (konkrétan bende hurka). De vannak dolgok, amit pl. nem látott még soha azt nézi mereven. Aztán mikor én meg indulok akkor õ is megindul felé és körbeszaglássza (de nem látod, hogy félne vagy valami), utána következõ alkalommal már nincs vele gondja. Ma is elmentünk a zizegõ zacsi mellett (még mindig ott van), de már nem érdekelte. :) Emberek mellett viszont ha elsétálunk, állandóan a kezükbe akar belekapni. Hiába szólok rá, hogy nem, akkor is csinálja. Pedig olyankor láb mellett viszem, szorosan, mert tudom milyen, de erõszakoskodik. Egyébként ha úgy gondolod, hogy ezt a fás dolgot is próbáljam ki, akkor kimegyek és megnézem. :)
Majd elfelejtettem ... Ne nagyon számíts arra, hogy valaki más is rajtam kívül hozzá fog szólni. Az ok egyszerû: A te kérdésed már kifutott az elsõ oldalról, ez miatt sokaknak "lejárt" lemezt jelent. Én azért járok vissza, hogy a válaszokat elolvassam.
Nem írtad, milyen kutya fajtád van. Amiket leírtál az részben pozitív kutyára nézve. Nyugodt, kiegyensúlyozott kutyának tûnik és ez nagyon jó. Viszont azt ne engedd meg neki, hogy bárkinek is a nadrágszárát tépje. Ne feledd te dirigálsz neki és nem õ neked. Ha ez a kutya felnõ akkor már nem fogják díjazni a nadrágtépést az idegenek. Még most idõben állítsd le róla. Majd, ha felnõ és 1-éves lesz akkor már nyugodtan járathatod kutyasuliba. Addig is alapvetõ fegyelmezõ gyakorlatokkal otthon is próbálkozhatsz mint pl. helyben maradás, fektetés, ültetés és a magadhoz hívást is gyakorolni kell.

Miből lehet látni egy lányon hogy bejövök neki, vagy esetleg szerelmes e belém?

Legjobb válasz: hány éves vagy? Egyébként hogy (ha beszélõviszonyban, esetleg barátiban vagytok) gyakran rád néz, sokat mosolyog, ha veled van, sokat nevet, a teste, még ha nem is veled beszélget, feléd fordul, véletlenül többször is megérint, ilyesmi

hány éves vagy? Egyébként hogy (ha beszélõviszonyban, esetleg barátiban vagytok) gyakran rád néz, sokat mosolyog, ha veled van, sokat nevet, a teste, még ha nem is veled beszélget, feléd fordul, véletlenül többször is megérint, ilyesmi
Lehet azért néz, mert tetszel neki, lehet mert zavarod. Lehet azért nem néz, mert tetszel neki, lehet mert nem érdekled... Nõknél sosem lehet tudni, de hülyének néznek, ha nem jössz rá.
A kérdező hozzászólása: 16 fiú. Az a helyzet hogy nem igazán ismerjük egymást, csak osztálytársak vagyunk.
Ha gyakran néz rád, esetleg odamegy hozzád beszélgetni, mosolyog rád ha köszön akkor szimpi vagy neki.A többin szerintem felesleges még gondolkozni, ha nem igazán ismeritek egymást akkor ismerkedjetek hajrá:)
Szia! Ismerõs a helyzet, csak a másik nem szemszögébõl!:) :D Na, szóval szerintem a viselkedésén látni, bõvebben kifejtve zavartan viselkedik (Veled), vagy éppen az, hogy "sehogysem" viselkedik Veled. Láthatóan levegõnek néz ->de ez csak a látszat (félénkebb jellemre is utalhat).Tapasztalatból mondom. Akkor szokott - olykor titokban, h észre sem veszed - nézni téged, keresi esetleg a társaságod. De komolyan nem beszéltetek még, annak ellenére h oszt.társak vagytok. Ez meg h lehetséges?
A kérdező hozzászólása: Beszéltünk, csak nem valami sokat. És köszönöm a válaszokat!
Kb semmi.
Hát ránézésre semmibõl...
van e valami közös a természetetekbe
Abból ha látod, hogy néznek egymásra azonnal tudni fogod, hogy összeillenek e vagy sem :)
Hogy viselkednek egymással.

Miből lehet észrevenni egy lányon, hogy kevés az önbizalma?

Legjobb válasz: Húzd le a cipzárt a nadrágodon.

Húzd le a cipzárt a nadrágodon.
Kövér.
Csúnya.
Viselkedés (nagyon visszafogott), esetleg túl nagy a szája (ezzel kompenzálja). Rám az utóbbi illik. Mindenki egy beképzeld ribinek hisz..:D Aztán közelebb megismernek és megtudják, hogy 20évesen szûz vagyok és annyira nem is vagyok beképzelt csak szeretném, ha önbizalmat sugároznék... Az erõteljes kisugárzás sokszor segít, jobb, mintha meghúznám magam.:P
Egyetértek az utolsóval! Engem is beképzelt, nagyképû csajnak hisznek, addig amíg meg nem ismernek. Nem egy barátom mondta már, hogy nem mert leszólítani vagy egyszerûen nem is akart, olyan beképzeltnek tûntem. Nem kell, hogy egy csaj kövér legyen, vagy kicsit csúnyácska, az önbizalomhiány nem itt kezdõdik.. Észrevenni nehéz, elõtte meg kell ismerni. Ez olyan, mint amikor látsz valakit az utcán és egybõl véleményt nyilvánítasz róla, pedig nem is ismered, nem tudod mit miért tesz, vagy miért viselkedik így.
Kedves másodiknak és harmadiknak üzenném, hogy a kövér lányok néha egocentrikusabbak a soványaknál, illetve az, hogy csúnya, arról nem tehet. Egyébként a viselkedése a meghatározó szerintem is.
de én nem vagyok se kövér, se csúnya..:D vagy nem tudom ez mire szólt.:D

Miből lehet látni egy lányon, hogy tetszek neki?

Legjobb válasz: Ezt soha nem tudhatod biztosan.

Ezt soha nem tudhatod biztosan.
Mosolyogj rá, légy vele udvarias, beszélgess vele, szemezz vele vagy hasonló :) amúgy hány éves vagy ?
bocsi félre olvastam hirtelen a kérdést, tehát ha ezeket csinálja veled szerintem tetszel neki.
Istenem, annyi ilyen kérdés van, miért nem nézel azok között szét?

Miből lehet megállapítani egy babánál vagy kisgyermeknél, hogy milyen hangszer lenne jó neki a későbbiekben?

Egyszer hallottam err?l, hogy bizonyos mozdulatokból, gesztusokból lehet erre következtetni, hogy mi való neki, valami billenty?s, fúvós, penget?s vagy üt?s hangszer. Vannak itt szakért?k? :)

Miből lehet megtudni egy gumiabroncsról, hogy mikor gyártották?

A gumis mondta javításkor, hogy régi a gumi, '94-ben gyártották. Én akárhogy nézegetem, nem látok sehol semmi olyat, amib?l ez kiderülne.

Legjobb válasz: A gumi oldalán van a DOT szám pl.: 4302:ez 2002 év,43 hét.Ha a szám elõtt van 1 háromszög akkor pedig a 90-es években gyártoták a gumit.

A gumi oldalán van a DOT szám pl.: 4302:ez 2002 év, 43 hét.Ha a szám elõtt van 1 háromszög akkor pedig a 90-es években gyártoták a gumit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!