Találatok a következő kifejezésre: Miből lehet ha (126 db)

Miből lehet tudni, ha a baba hasra fektetem le aludni, hogy csak hiszti vagy büfizni kell és bukni fog Miből lehet tudni ha már nem kell büfiznie? Ti meddig szoktátok büfiztetni?

Most próbálom egyedül alvásra szoktatnia 4 hónapos kislányomat és büfiztetés közbe elalszik néha a vállamon.

Legjobb válasz: Az én lányom is szokott ilyet csinálni, én ilyenkor felveszem, hátha büfizik, és utána leteszem. Általában kijön a büfi és utána megnyugszik. Kicsit ütögesd meg a hátát akkor jobban feljön a levegõ neki.

Az én lányom is szokott ilyet csinálni, én ilyenkor felveszem, hátha büfizik, és utána leteszem. Általában kijön a büfi és utána megnyugszik. Kicsit ütögesd meg a hátát akkor jobban feljön a levegõ neki.
nEKEM EGY ÖREG DOKTOR NÉNI AZT MONDTA, HA 5 PERC, bocsi, szóval ha kb 5 percig nem büfizik, akkor tegyem vízszintes állásba (lefekteted vagy a karodon) és aztán vegyem fel, ha ezután sem büfizett akkor már nem kell neki. Az én kisfiam már lassan 7 hónapos, nem mindig büfizett, mondjuk nem is bukott, csak mostanában, hogy annyit jön-megy rögtön szopi után, hiába büfizett ;)
Igen, mert ahogy kapálózik a kis gyomrából jön a levegõ, és az maga elõtt tolja a kajcit, ami utána van.Én addig sétálok vele amíg nem sikerül, persze ha kb fél óra is akár eltelt és nem akkor hagyom, ezért elõfordul amit írtál nálunk is , s még sokaknál is.Vagy úgy tedd le hogy mélyen aludjon s ha felébred büfi, vagy ezt ahogy tapasztalod, addig ne hagyd amíg nem büfizik, igazából ahogy eddig szokta, ha sok idõ kell neki akkor hagyd, sétáljatok beszélj neki.

Miből lehet látni ha egy kisgyerek kiegyensúlyozott, boldog stb?

Legjobb válasz: Ez érdekes kérdés. nekem a lányomnak mindig azt mondják hogy látszik hogy jó a családi háttér mert kiegyensúlyozott boldog gyerek. most 17 hós, de indig ilyen volt. persze tud hisztizni, de ok nélkül nem sír. pici babának is vidám boldog baba volt, most is az. az hogy miböl látszik az a mozdulatain, mások iránti megnyilvánulásán. ismerek szuper anyukákat és tudom hogy nincs minden rendben otthon, és ez tükrözödik a gyereken is . nyugtalan, folyamatos problémák, még ha nem is nagyok de látszik rajta.

Ez érdekes kérdés. nekem a lányomnak mindig azt mondják hogy látszik hogy jó a családi háttér mert kiegyensúlyozott boldog gyerek. most 17 hós, de indig ilyen volt. persze tud hisztizni, de ok nélkül nem sír. pici babának is vidám boldog baba volt, most is az. az hogy miböl látszik az a mozdulatain, mások iránti megnyilvánulásán. ismerek szuper anyukákat és tudom hogy nincs minden rendben otthon, és ez tükrözödik a gyereken is . nyugtalan, folyamatos problémák, még ha nem is nagyok de látszik rajta.
A viselkedésébõl.Szemmel láthatóan nyugodt, nem sír, jól érzi magát a környezetébe, sokat nevet, biztonságérzete van.
azért rengeteg függ a temperamentumtól és az életkortól is, nem csak a családi háttértõl :) Tehát egy 2 éves gyerek akkor kiegyensúlyozott, ha dacol, mert dacolnia kell, ez a dolga. A kisbaba meg akkor, ha anya cicijére vágyik. a 8 hónapos, meg ha fél az idegenektõl. Tehát vannak a fejlõdésben szakaszok, amiknek meg kell lenniük. A beszoktatós óvodás meg sírjon az anyja után, a 14 éves tini pedig lázadjon és legyen tini. szerintem is az összbenyomás látszik. szerintem egy kiegyensúlyozott, boldog gyerek a dackorszak közepén is bízik a felnõttekben, jókedvû, érdeklõdõ, jól fejlõdõ.
elsö vagyok 3, 4-esnek telejsen igaza van. ezért is írtam hogy nálunk is van iszti ha nem úgy történik ahogy akarja, akkior nem sír ha nincs rá oka. vagy is oknélkül nem sír. a beszoktatásra pontosan ez igez, ha az elsö napok nehezebbek akkor könnyebb a beszoktatás, mert szép lassan engedi el a szülöt, de megbízik benne. ahol gyors az elválás nincs erös kapcsolat a szülövel nem bízik meg benne majd mikor rájön hogy otthagyták (1-2 hét után) jön az óriási üvöltés folyamaots sírás stb...
5. vagyok. Valóban, még annyit tennék hozzá, hogy nem a jó gyerek a kiegyensúlyozott gyerek, hanem amit az egyik válaszoló írt, hogy az életkori fejlõdési szakaszokon át kell esni, pl. dackorszak, de ennek is vannak határai. Nem mindegy, hogy úgy borul ki az anyuka, hogy "nem igaz, milyen hisztis gyerekem van, mindenen hisztizik, földhöz vágja magát stb" vagy csak annyit mond, és ezzel el is van intézve: igen, hisztizik is néha, mert ez a dolga most éppen, majd elmúlik. És pont. A kettõ között azért van különbség.
Második vok, csak azért írtam ennyire röviden, mert még a dackorszak sem kezdõdött el nálun, tehát gyakorlat annyira nincs, DE egy boldog, kiegyensúlyozott gyermek születésétõl fogva egész nagyobb koráig magában hordozza a fentebb említett dolgokat.Mondhatni apljáraton ilyen a kiegyensulyozott gyermek.
Elõttem válaszolónak igaza van. Még annyit fûznék hozzá, amikor elkezdi az ovit, és ha nem sír Anya Apa utána, akkor vannak a gondok. Ha viszont fordítva van, akkor minden rendben. :) Nálunk az utóbbi van, és így a jó. :)
Nem biztos hogy azért mert 2 évesen áldott jó és sose hisztizik ez így is marad:) Én is azt hittem a fiamnál hogy milyen jó, megússzuk ezt a dolgot, és 2.5 éves korától kezdõdött nála a dackorszak:)
Szerintem nem az a gyerek boldog és kiegyensúlyozott, aki nem hisztizik néha.Mert ezt minden szakember elmondja hogy a dackorszakhoz hozzátartozik a hiszti, és a dackorszak pedig a gyermek fejlõdésének a része. Hát hogy egy gyerek nyugodt természetû, mert mondjuk a szülõk ilyenek, az egy dolog, de nem biztos hogy ettõl boldog is, és ez vissza is igaz, attól hogy vehemensebb természetû, nem biztos hogy boldogtalan.Nekem egy örökmozgó, mindenre kíváncsi, és beismerem néha hisztizõ két éves fiam van. És mivel mindent megteszünk hogy boldog legyen, úgy gondolom az is.Barátkozó, mindenhol hamar feloldódik.
Miért kérded ha szabad tudni?Utolsó voltam.

Ha egy kutyának rühatkája van azt miből lehet észre venni?

Olvasgattam itt és egy rühatkás kérdésnél olvastam hogy ilyenkor a kutya büdös, és sokat vakarózik. A mi 3 hós vizslánk aki kinti-benti kutyus is elég büdös az utóbbi id?ben, és vakarózik is eleget. (Most tettünk rá új bolhairtónyakörvet). Na most lehet rühatkás ? És ha az akkor az minket is veszélyeztet ? Van egy 3 éves kislányom, és hát eléggé össze szoktak bújni. Válszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem ha rühös akkor teljesen kikaparja magáról a szõrt és sebes. Még talán az orra is sebes szokott lenni. A bolhanyakörvtõl ugyanúgy vakarózhat, az nem jelenti azt h rühös. Nem sokat érnek ezek a vackok. Szórd be bolha és élõsködõirtó porral, vagy lehet kapni fújósat is. Menj be valami ilyen jellegû boltba és kérdezd meg melyik a legjobb termék, ami nem csak bolha hanem egyéb élõsködõk ellen is hatásos. A kislányodat pedig egy ideig ne engedd a kutyához, néha megsimogathatja de aztán mosson kezet. Ha nagyon aggódsz vidd el állatorvoshoz a kutyát, de szerintem nem kell aggódnod nem rühös. Ilyenkor télen lehet büdös azért is mert kint vizes lesz stb.

Szerintem ha rühös akkor teljesen kikaparja magáról a szõrt és sebes. Még talán az orra is sebes szokott lenni. A bolhanyakörvtõl ugyanúgy vakarózhat, az nem jelenti azt h rühös. Nem sokat érnek ezek a vackok. Szórd be bolha és élõsködõirtó porral, vagy lehet kapni fújósat is. Menj be valami ilyen jellegû boltba és kérdezd meg melyik a legjobb termék, ami nem csak bolha hanem egyéb élõsködõk ellen is hatásos. A kislányodat pedig egy ideig ne engedd a kutyához, néha megsimogathatja de aztán mosson kezet. Ha nagyon aggódsz vidd el állatorvoshoz a kutyát, de szerintem nem kell aggódnod nem rühös. Ilyenkor télen lehet büdös azért is mert kint vizes lesz stb.
Mi Frontline cseppet teszünk mindig az állataink tarkójára (kutya + macskák), az minden élõsködõt távoltart. Sokkal jobban bevált, mint a bolhanyakörv. A bolhanyakörvnek már a szagát sem szeretem.
A már meglévõ rühatkát, a Frontline sem távolítja el. kezelésre szorul és nem házilagosra hanem orvosira, még akkor is ha nem biztos hogy rühatkája van.
Onnan lehet biztosan tudni, hogy elmégy vele az orvoshoz aki azt mondja rühatkás. Házilag megállapítani nehéz és értelmetlen, hiszen a gyógyítás úgyis az orvos dolga.
Szõrvesztés és vakarózás nagyon sokmindentõl lehet....ezt nem lehet házilag megállapítani. Menj vele orvoshoz. Az elsõ voltam


Miből lehet észrevenni ha a tejföl rossz?

túl savanyú, vagy sok rajta a savó vagy penészes a teteje? vagy mi?

Legjobb válasz: Megkóstolod és nem finom, savanyú, erjedt. Ha sokat állt akkor penészes is lehet simán. Én megkóstolni szoktam ha finom és nem kiköpni valóan ocsmány ízû akkor ehetõ, ha olyan eldönthetettlen, de még ehetõ kategóriát üti meg akkor valamibe gyorsan belefõzöm, sütöm.

Megkóstolod és nem finom, savanyú, erjedt. Ha sokat állt akkor penészes is lehet simán. Én megkóstolni szoktam ha finom és nem kiköpni valóan ocsmány ízû akkor ehetõ, ha olyan eldönthetettlen, de még ehetõ kategóriát üti meg akkor valamibe gyorsan belefõzöm, sütöm.
Az érzékszervi bírálat, magyarul a kóstolás. ha neked nem ízlik, ne fogyaszd el. tejfölnél sem a savanyúság, sem a só mennyiség nem releváns minõsítõ. a savanyúság szubjektív érzés, ki így, ki úgy szereti. a savó értékes , természetes anyag, egyszerûen fel kell keverni a sûrû tejföllel és máris homogén lesz. a penész más kérdés, bár, ha idõben észreveszi valaki, azt is ki lehet mélyen kannállal alányúlva emelni a többi közül, de biztos, ami ziher, ne bajlódjunk vele, inkább dobjuk ki.
***... savó mennyiség...

Ha kevés lehetősgetek van arra, hogy házi zöldség, gyümölcs és húsfélét egyetek, hogy oldjátok meg az aránylag bio étkezést? Milyen húsokat, zöldség és gyümölcsféléket lehet megenni? Miből lehet ráismerni ha valami nem "tiszta"?

Legjobb válasz: Semmibõl. Amit biónak hiszel,azok között is csak mutatóban van valóban bió! A föld is szennyezett,amiben terem, a víz is amivel öntöznek,de akár permetezhették is a zöldségeket. Semmi bajod nem lesz,ha nem biót veszel. A házi meg fõleg nem bió,csak nem üvegházi.és frissebb,mint a boltokban kapható.

Semmibõl. Amit biónak hiszel, azok között is csak mutatóban van valóban bió! A föld is szennyezett, amiben terem, a víz is amivel öntöznek, de akár permetezhették is a zöldségeket. Semmi bajod nem lesz, ha nem biót veszel. A házi meg fõleg nem bió, csak nem üvegházi.és frissebb, mint a boltokban kapható.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a bio sem bio, de megnyugtatóbb lenne bióbb kajákat enni. Magam miatt azért mert a kisgyereknek még szüksége van rám, a kicsit meg nyilván féltem bármilyen méregtõl és tehetetlennek érzem magam abban, hogy kivédjem és megvédjem õt mindattól amitõl végülis nem lehet. Nemrég azt mondta egy orvos, hogy a hormonháztartásom felborult és ez a sok adalék miatt van amit a kajákba ma belenyomnak. Elkeserítõ, pánikkeltõ, de még csak alig múltam 30, és már jelentkeznek a problémák. Mindidáig makkegészséges voltam. Ti, hogy csináljátok?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm tartalmas válaszod, azért bizonytalanodtam el kicsit, mert legutóbb a krumplit egy kistermelõtõl szereztük be, megbízhatónak ismertük (ismerõsünk), végül kiderült, hogy agyonvegyszerezett, mert minden fõzés, sütés után csúnyán megzöldül, és most tudtam meg, hogy volt aki megvizsgáltatták ezért. Kiderült ez sem az igazi. Ezért elbizonytalanodtam már a kistermelõkkel kapcsolatosan is. No, de nem adom fel, nekiállok keresgélni másokat. Köszi az eddigi válaszokat.
A természet egészséges egyensúlyában mindenféle állatnak és növénynek jut tápanyag, és mindenbõl megmarad egy kevés, amit az ember összegyûjt. Ha az ember húsz hektáron krumplit ültet, máris terített egy asztalt a kártevõinek, a természetes ellenségek nem képesek féken tartani. Ez vegyszer nélkül nem megy, mert negyede lenne a termés. Ezért kéne négyszerannyit fizetni a valódi bioért, ami még férges-foltos is lenne. Ne ringasd magad álmokba, vagy te megtermeled magadnak saját hektárokon az élelmed, vagy lejársz kis falvakba vásárolni. Szerintem ami egészséges és rendesen ehetõ, az már tiltott. Mi kerüljük a külföldi és utóérlelt, íztelen-szagtalan termékeket. Befõzünk, amikor a legolcsóbb, a legérettebb és legplöttyedtebb a legfinomabb:)

Fel lehet törni egy e-mail címet, ha feltörik miből lehet rájönni (tartok tőle, hogy az enyémmel ez történt)?

le lehet nyomozni,hogy ki törte fel?

Legjobb válasz: Ha feltörni nem is fogja bármelyik mezei felhasználó, de a jelszavad kiderítésével beléphetett. A Gmail pl feljegyzi, az utolsó bejelentkezések ip címét, és ezt magad is meg tudod nézni, de azzal nem sokra mész :) Válts jelszót, és vigyázz rá jobban! :)

Ha feltörni nem is fogja bármelyik mezei felhasználó, de a jelszavad kiderítésével beléphetett. A Gmail pl feljegyzi, az utolsó bejelentkezések ip címét, és ezt magad is meg tudod nézni, de azzal nem sokra mész :) Válts jelszót, és vigyázz rá jobban! :)
Ha abba sem vagy biztos hogy fel törték-e avagy sem, akkor hogy akarod kinyomozni hogy ki volt?!

Miből lehet észre venni, ha egy babának nyúl szája van? Ultrahangon lehet látni? Ha igen hányadik héten? Vagy vér vizsgálatból, integrált teszt?

Legjobb válasz: A 30 hetes UH-n nekem nézték, mutatta is a szonográfus, hogy nézzek oda, semmi gond a pici szájával.

A 30 hetes UH-n nekem nézték, mutatta is a szonográfus, hogy nézzek oda, semmi gond a pici szájával.
a vérteszteken nem ezt nézik, hanem Downt, edwardsot uh-n lehet látni
8. vagyok! Ma rendezgettem a leleteimet, délután. És a 18. heti genetika ultrahang eredményemen rajta van, hogy az arca teljesen ép, elváltozás nem látható rajta. Szóval a 18. heti genetikain elvileg akkor ezt is nézik. (Legalábbis nekem nézték.)
Egy jó felbontású ultrahanggal ki lehet szûrni, de persze csak a 12 hét után. De szerintem ennek nincs túl sok értelme, mert természetesen méhen belül ezt nem lehet gyógyítani, elvetetni meg gondolom senki nem akarja csak emiatt, pláne nem a 12. hét után.
13 héten voltunk kiterjesztett kombinált vizsgálaton, magán úton, aminek a része volt egy 1 órás uh vizsgálat. Ebben volt 4 d uh is, rengeteg mindent megnéztek a babán már akkor. Már akkor mondta a doki, hogy nincs nyúlszája, és hogy a szájpadlása is teljesen ép. Szóval hozzáértõ helyen a megfelelõ technikával már a 12-13. héten megmondják.
Nekünk a 25. heti 4D-s ultrahangon teljesen jól látni, hogy nem nyúlszájú a kislányunk. (Ez volt a párom nagy félelme.) Szóval jobb híján én azt merem javasolni, hogy ekkortájt ugorjatok el egy 4D-sre, mert ott már biztos látni. Esetleg az orvosoddal is beszélhetsz róla, hátha õ tud valami pontosabb vizsgálatot. Viszont a nyúlszájat a sima, 2D-s uh nem hinném, hogy kimutatja, mivel a puha, lágy szöveteken az fajta készülék hulláma áthatol. Ahogy én láttam, legalábbis. De ha ettõl tartasz, jobb, ha az orvosodtól érdeklõdsz. :)
Szerintem ha rendes uh-n nem is 4D-n biztos.A farkatorok szerintem látszik 2D-n is, de, hogy mikor azt nem tudom sajna.Engem is érdekelne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, csak eszembe jutott.
2 vagyok: Még annyi, hogy ha volt a családban ilyen betegség, akkor lehet keresni orvost aki specialista ebben a témában. (sajnos nevet nem tudok mondani, de biztosan van) Valamint meg kell kérdezni az orvosod/orvost , hogy mit vagy kit tud ajánlani ezen a téren.
UH-n látszik, integrált teszt nem erre való az Down és Edwárd syndómát néz.Vérvétellel szintén nem kimutatható szerintem a nyúl száj. De ha nincs nyúl szája csak szájpad hasadéka azt szerintem UH-n sem látják csak már mikor megszületett a picike.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Miből lehet azt megállapítani, hogy ha a kutyám vemhes?

A Rottweilerem mellei, mint ha megnövekedtek volna.

Legjobb válasz: Mikor tüzelt? Volt-e lehetõsége kannal találkozni? Ha kb két hónapja tüzelt, akkor álvemhes.

Mikor tüzelt? Volt-e lehetõsége kannal találkozni? Ha kb két hónapja tüzelt, akkor álvemhes.

Miből lehet tudni/érezni, ha egy fiú szerelmes egy lányba és nem csak tetszik neki?

Legjobb válasz: ezt nem lehet leírni! majdnem mindig más! EZT ÉREZNI KELL!! Ha az ember nem érzi , akkor nem is úgy van!

ezt nem lehet leírni! majdnem mindig más! EZT ÉREZNI KELL!! Ha az ember nem érzi , akkor nem is úgy van!
Érzed és nincs kétséged. 26n
ohh én érzem. :) Istenem köszönöm Õt.

Miből lehet arra következtetni, ha szomjas a baba?

3 hónapos kisfiam akkor sem sír ha éhes, hamarabb megeszi az öklét.

Legjobb válasz: Az en kislanyom nyugosseggel jelzi.Amikor meleg van gyakran kinalom.Igaz mi mar hozzataplalunk,igy kell a folyadek.Mivel a tied szopizik nem feltetlen lehet szomjas.De megprobalhatsz kiskanallal forralt,lehutott vizet adni neki.A melegben mindenkepp.Ha elfogadja utana mar te dontod el,hogy cumisuvegbol,vagy poharbol itatod.

Az en kislanyom nyugosseggel jelzi.Amikor meleg van gyakran kinalom.Igaz mi mar hozzataplalunk, igy kell a folyadek.Mivel a tied szopizik nem feltetlen lehet szomjas.De megprobalhatsz kiskanallal forralt, lehutott vizet adni neki.A melegben mindenkepp.Ha elfogadja utana mar te dontod el, hogy cumisuvegbol, vagy poharbol itatod.
Elvileg nyügösséggel jelzi. Hát én sem nagyon látom rajta, hogy éhes vagy szomjas lenne, nézem is az órát, mert õ nem jelez ha éhes. Most is vidáman játszottunk, betettem a székébe és hang nélkül betolt 210 tápit öt órakor:) én két étkezés között kinálgatom langyi mecsek teával, ha nem szomjas, csak párat kortyol belõle, de van, mikor lehúzza a fél üveget egyszerre. 6 hós kishapsi:)
Az én fiam se jelzi, ha szomjas, idõnként kinálgatom.
A kérdező hozzászólása: A babam csak anyatejes, nem is ismeri meg a cumisuveget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!