Találatok a következő kifejezésre: Miből lehet csinálni (35 db)

Előre hozott érettségit miből lehet csinálni?

Azt tudom hogy például angolból lehet érettségizni akár már tizedik végén is, de a többi tantárgyból (matek,magyar,töri..) is lehet korábban érettségizni akár mindenb?l is vagy ezt már megszüntették?

Legjobb válasz: Lehet, csak kell csinálni osztályozó vizsgát belõle, én pl 3ba angolból érettségiztem, de meg kellet csinálni a 4-es követelménybõl az osztályozót, mert 4 évig tanultam volna eredetileg. De pl. föcit 2 évig tanultuk, 10be sokan megcsinálták.

Lehet, csak kell csinálni osztályozó vizsgát belõle, én pl 3ba angolból érettségiztem, de meg kellet csinálni a 4-es követelménybõl az osztályozót, mert 4 évig tanultam volna eredetileg. De pl. föcit 2 évig tanultuk, 10be sokan megcsinálták.
A kérdező hozzászólása: Szóval akár matekból is csinálhatok elõrehozottat?

A legszebb pázsitot miből lehet csinálni?

Legjobb válasz: Hemianthus callitrichoides var.'cuba' Szerintem nem létezik szebb a sûrû, apró és élénkzöld levélkéinél. És egészen vékony tökéletesen fedõ gyepet lehet nevelni belõle.

Hemianthus callitrichoides var.'cuba' Szerintem nem létezik szebb a sûrû, apró és élénkzöld levélkéinél. És egészen vékony tökéletesen fedõ gyepet lehet nevelni belõle.
Mûanyagból xD
Az üvegfû nagyon szép!! de nem ajánlott rálépni! :D
A kérdező hozzászólása: Látom ilyen hülye oldalon nincs mit kérdezni... Én akváriumban gondoltam...
:D igazad van... de azért néha jó azok között lenni akik ilyenné tették.. (elsõ)
parvula. viszont annak egy high tech aksi kell, ami alsó hangom 270ezer.
A Cuba nálam kidöglik, csak a HM marad meg. De szertinem cubát azt úgy kéne nevelni, hogy nem töltöd tele az akvárimuot vízzel, csak addig töltöd hogy kicsit kilógjanak a levelek, mondjuk 6cm víz csak. Úgy jól nõ, csak a halak nem férnek mellé. Vagy nyomatod ezerrel a CO2-t neki ha akváriumba akarod normálisan, és táptalaj is kell az mindenképp.

Miből lehet csinálni nagyon élethű, nedves mű szájat?

Legjobb válasz: dugd bele egy narancsba. nedves és még az illata is jó!

dugd bele egy narancsba. nedves és még az illata is jó!
Meguntad a kezed?
A kérdező hozzászólása: meguntam, valami változatosság kéne
Almás lepény


Simson hengerfejtömítést miből lehet csinálni a tejesdobozon kivűl?

Legjobb válasz: remélem hogy nem komolyan írod. :D 250forint a tömítés készlet..- ennyit megérdemel a motor :D - amúgy én a másik motoromhoz.- amihez 9E ft a készlet.. 'tömítésanyag'ból vágom ki a tömítést ,ami épp kell. Motorosboltokban érdeklõdj utána..- most a pontos neve nem jut eszembe :/ sorry

remélem hogy nem komolyan írod. :D 250forint a tömítés készlet..- ennyit megérdemel a motor :D - amúgy én a másik motoromhoz.- amihez 9E ft a készlet.. 'tömítésanyag'ból vágom ki a tömítést , ami épp kell. Motorosboltokban érdeklõdj utána..- most a pontos neve nem jut eszembe :/ sorry
12 napos kismacskát megnyuzod és a kiszáritott ecetes lében pácolt bõrébõl kivágol egy méretarányos darabot amit még fontos , hogy az annya ürülékében meg kell forgatni és már kész is ahova ezt beteszed onnan semmijen fars levegõ nem jut ki , be utt nem fog kifujni még a hurrikán se nem hogy a simson :!
Az a "spárga"az azbeszt zsinór. Maxinyúl arra jó, ha kifúj a kipufogó csonknál, és betekered, amíg hazaérsz.....
idiota mit gondoltál olyan gagyi kérdéssel
A kérdező hozzászólása: Nagyot mondtál! öblögess! fogyatékos ezt a táptelepet
:D:D
Igen, és kb szart se tömít, meg kb a próbaútig jó, mert elég.
egyszer láttam egy olyat hogy "Spárga" (zsinor) volt a hengerfejhez tekerve, XD komoly, am télleg 300 ft és minden falusi boltba kapni.
ha teszel oda tömítést, a hengerfej magasabban fog a hengerre illeszkedni, mivel gondolom a hajtókart nem akarod kicserélni. lehethogy nem lesz akkora kompresszió, és csökken a teljesítmény.
A hengerfejhez felesleges, normálisan síkba kell csiszolni aztán kész. Gyárilag sincs alatta.
jaj, ne bonyolítátok már túl, mellesleg a tömítékészlet Simsonhoz 260 forint. De a hengerfejnél NINCS és nem is kell tömítés. Inkább hõálló sziloplszt és kész
0.5mm vastag alumínium lemez jó lesz hozzá.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nincs de nem árt neki ha van :D (erre 5000 forint a tömítéskészlet nem vicc ötezer)
Simsonon nincs hengerfejtömítés. Síkba kell csiszolnod a hengerfejet ha azt akarod hogy ne fújjon ki.
hát a simson hengerfeje alá nem kell tömités ott aluzár aluval síkban oda nem kell semmi.

Miből lehet zen-t csinálni, össze állítani?

Legjobb válasz: Zenére gondolsz? Vagy a zen buddhizmusra? Vagy talán még én nem hallottam oylan zen-rõl, amit csinálni kell?

Zenére gondolsz? Vagy a zen buddhizmusra? Vagy talán még én nem hallottam oylan zen-rõl, amit csinálni kell?
asszem a jvh a hatóanyaga de nem biztos.

Miből lehet nyílpuskahúrt csinálni házilag?

Legjobb válasz: Teniszütõ húrjából. Az elég erõs is és nem is nyúlik ki. Hypermarketben is lehet kapni szerintem.

Teniszütõ húrjából. Az elég erõs is és nem is nyúlik ki. Hypermarketben is lehet kapni szerintem.
Ha éppen készítesz egy számszeríjat, amíg próbálgatod, a legegyszerûbb a 2-es, 3-as acélsodrony, mert olcsó. Viszont nem a legideálisabb, mert fajlagosan nehéz, és nem elég hajlékony, késõbb jobb olyasmi, amit elõttem írtak, esetleg horgászdamil-fonat, ha nem túl erõsek a karok.És az elsütõ nem nyírja el...Erre vigyázni kell.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors segítséget!

Tengerimalacnak miből lehet házilag búvóhelyet, házikót csinálni?

Cip?s dobozra gondoltam. Abból lehet?

Legjobb válasz: A dobozt szerintem megrágja. De ha van pár fadarabod VESZÉLYMENTESESEN összeszögezheted ôket!:)Bár lehet hogy ez hülyeség...:)

A dobozt szerintem megrágja. De ha van pár fadarabod VESZÉLYMENTESESEN összeszögezheted ôket!:) Bár lehet hogy ez hülyeség...:)
A kérdező hozzászólása: A cipõs dobozon én is azért gondolkozok, mert megrágja. A másik jó ötlet.
:)
Szia! Az én malacaimnak, amíg nem volt rendes házuk, készítettem konyharuhából egy függõágyat.Nagyon szeretik.

Simson hőfokmérő órára boltban nemlehet kapni, azt a huzalt vagy mit, amit a henger bordái közé kell dugni, a másik végét az órába, miből lehetne csinálni, vagy helyettesíteni mive lehet?

a motoros boltban az úr aztmondta hogy sehol nemlehet azt már kapni, magamnak csináljak otthon..olvastam hogy az mtz-é is hasonló. valami tipp?

Legjobb válasz: Nem egészen tudom hogy mirõl beszélsz. De szerintem az a huzal az nem normál huzal. A végén gondolom van egy hõellenállás. És az óra a hõmérséklet függvényében változó ellenállás mértékébõl számolja az aktuális hõmérsékletet. Vagy ha analóg(bár azt motornál kétlem)akkor egy hõre jól táguló folyadékkal töltött vékony csõ. És az óra az ebben lévõ folyadék tágulását méri(bár az ilyen rendszereknél az érzékelõ egybe van építve a csõvel) Hõellenállást lehet kapni szerelve digitális multiméterekhez. Csatlakozót átalakítod és talán jó hozzá.

Nem egészen tudom hogy mirõl beszélsz. De szerintem az a huzal az nem normál huzal. A végén gondolom van egy hõellenállás. És az óra a hõmérséklet függvényében változó ellenállás mértékébõl számolja az aktuális hõmérsékletet. Vagy ha analóg(bár azt motornál kétlem)akkor egy hõre jól táguló folyadékkal töltött vékony csõ. És az óra az ebben lévõ folyadék tágulását méri(bár az ilyen rendszereknél az érzékelõ egybe van építve a csõvel) Hõellenállást lehet kapni szerelve digitális multiméterekhez. Csatlakozót átalakítod és talán jó hozzá.
A Simsonokon használt hõmérõ nem más, mint egyszerû nyomásmérõ. A végén, az "érzékelõ" egy üreges rézdarab, abban van valamilyen gáz, a "vezeték" egy vékony csõ, az óra meg egy manométer. Felmelegszik a gáz a rézbetétben, kitágul, megnõ a nyomása, az meg elmozdítja a mutatót és látod, hány fok van. Otthon ilyet nem fogsz tudni gyártani, fõleg nem úgy, hogy valamennyire hitelesítve is legyen. Az MTZ hõfokmérõ pedig nem csak hogy hasonló, hanem pontosan ugyanaz. Általában az MTZ hõmérõjét használják a Simsonokon, gyári hõmérõje ugyanis nincs szegényeknek.
Ezt jó tudni :D Egyébként ott is egybe van szerelve a csõ és az érzékelõ?(a nyomásmérõ) És a csõ nem törik el a sok hajlítgatástól?
A kérdező hozzászólása: 12v-s akku nélküli a rendszerem, vmi olcsó megoldás kellene, ami mechanikus ugye :)
vegyél vmi egyszerû hõmérõt ami 40-130oC között mér, és azt tedd rá
Én neten láttam ilyen mtz órát (újat) kb. 2.000 ft-ért szerintem az elég olcsó.
És az akku nélkül mûködik.

Miböl lehet kézlenyomatott csinálni?

2 honapos kisbabánál ami nem ártalmas ötletek.

Legjobb válasz: elsõ vagyok,a só-liszt gyurmára gondolsz?Az nem málik szét,mivel ki kell sütõben szárítani,aztán lehet akár festeni is.

ma 13:15-ös: nagyon szépeket készítettetek: én próbáltam 1 hete készíteni ilyet 1, 5 éves kisfiammal, de olyan csúnya lett, amit csináltunk... Megrepedezett, nem finom szemcsés sót vettem, így durva lett az egész, és alig száradt, így kidobtam. Most vettem finom sót, és megpróbáljuk azzal.
elsõ vagyok, a só-liszt gyurmára gondolsz?Az nem málik szét, mivel ki kell sütõben szárítani, aztán lehet akár festeni is.
.
bocs, de én is kiváncsi vagyok rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a receptet délután ki is probálom sütöbe kisütöd.köszi és kellemes ünnepeket
13.15 vagyok.Van aki kevesebb gyurmát ´csinál.Ez elég jó adag.Ha egy babának kell akkor a fele elég.Mármint 250g listböl.Ja, én nem sütöm, hanem csak szárítom.Pár nap alatt készre s´zárad a szobában. Ha sütöd, elözször szárítsd, a sütö ajtaját nyitvahgyva és a legkissebben.mert felpúposodik, és bereped. Èn ezért csak szárítom.Az elsö nem tudom hogyan csinálja, de nem sok különbséggel lehet.... Még annyi.Van aki pici olajat is tresz a tészába.Èn nem.
só-liszt gyurma, mi ezzel csináljuk, vagy gyurma.
Só liszt gyurma 500g liszt 500g só kb.1dl-1, 5 víz. De mikor összegyúrod meglátod mennyit vesz fel..... Szerintem a baba belefog mafrkolni.Legalábbis az én fiamnak nem lehet.1x sikerült, azóta sem.Viszont a talpa....Èdes. Megmutatom miket csináltunk. http://www.kepfeltoltes.hu/view/101218/CIMG3925_www.kepfelto.. http://www.kepfeltoltes.hu/view/101218/CIMG3926_www.kepfelto.. A nagyinak már becsomagoltuk.Az övék fényképes mindkét gyermektöl.....
A kérdező hozzászólása: szia leirnád hogyan csinálod köszi
A kérdező hozzászólása: miböl csinálod? pára hatására nem málik szét köszi
13.15 vagyok. Eléggé összegyúrtad a tésztát??Elég vízzel?? Hagyd állni kb.1/2 órát, utána dolgozzatok vele....

Miből lehet ilyen nyakláncot csinálni?

http://ny-image2.etsy.com/il_430xN.76661310.jpg Ugye sajnos MO-n nem kapható,ezért szeretnék magam csinálni ilyet. Er?s karton nem jó,mert eltörik az is :( Olyat mondjatok,ami nem törik,kemény és sniccerrel lehet szépen vágni! El?re is köszi :)

Legjobb válasz: A Gyöngyhalászban a Mûvész Mozi aljában lehet kapni ilyesmiket... hátha van ilyen gyémánt alakú is.

A Gyöngyhalászban a Mûvész Mozi aljában lehet kapni ilyesmiket... hátha van ilyen gyémánt alakú is.
Hát... nagyon szép a medál, de fogalmam sincsen, hobbiboltban nem néztél körül? Még valami vékony falemezt tudok elképzelni!
szijóó ^^ na én ilyet ebbõl a vasalós gyöngyökbõl csináltam és kur*a jólett ;)
A kérdező hozzászólása: és az hol van pontosan? :)
A kérdező hozzászólása: Hobbiboltban még nem, de ma pont megyek arra felé...benézek :) A falap is jó ötlet, megpróbálom :)
A kérdező hozzászólása: Nincs is messze ez a gyöngyhalász...valamikor beugrok ide, lehet még ma :)
A kérdező hozzászólása: na pont van itthon ilyen gyöngyöm meg táblácskám is, csinálok valami szépet :) nem fog szétesni azután, miután kivasaltam, szóval nem fog eltörni? :) Köszi, ez jó ötlet nagyon :) sajnos gyöngyhalászba nem találtam ilyet :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!