Találatok a következő kifejezésre: Miből kell a (194 db)

Valaki megmondaná nekem hogy/miből kell a "hagyományos" tésztasaláta öntetet készíteni? Előre is kössz!

Legjobb válasz: A legtöbben tartásmártást tesznek rá. Ehhez majonézt kell kb fele mennyiségü tejföllel, kevés mustárral, citromlével, cukorral, törött borssal izesiteni, és simára keverni.

A legtöbben tartásmártást tesznek rá. Ehhez majonézt kell kb fele mennyiségü tejföllel, kevés mustárral, citromlével, cukorral, törött borssal izesiteni, és simára keverni.
Úgy, ahogy az elsõ írta - bár a szakácsok húzzák az orrukat a kész majonézes mártástól, õk tojássárgát kevernek ki olajjal - s én egy csipet sót szoktam még beletenni. Így lesz "kerek" az íze:)
Tartár mártás 4 ek majonéz. 1 ek mustár, 1 ek tejföl, só, bors, pár csepp citromlé
Hagyományos a majonézes, én majonéz+tejföl+tejszin, só, kis cukor hozzáadásával készítem, de hagyományos az olaj+citromlé, só, bors öntet is.
Én grafit tégelyre tippelek. A szén ezüstbe nem oldódik be.

Vegyész szakra miből kell érettségizni, illetve miből ajánlott? Matek fontos erre a szakra? :S

Legjobb válasz: Matek, biosz, kémia, fizika, informatika, szakmai elõkészítõ közül kettõ. Amúgy felvi.hu

Matek, biosz, kémia, fizika, informatika, szakmai elõkészítõ közül kettõ. Amúgy felvi.hu
Matek mindenképpen kell, csak a másikat választhatod ki.
Elsõ vagyok. Másodiknak igaza van, sajna elnéztem:) Tehát matek és az elsõ hozzászólásban felsoroltak közül még egy.
Nem teljesen: Ha kémia alapszakra mész (természettudományos képzési terület), akkor nem kötelezõ a matek, viszont ha vegyészmérnökire (mûszaki képzési terület) mész, oda kötelezõ a matekot választani.
De egyébként is az egyetemen lesz matematikaoktatás, tehát anélkül nem úszod meg.
A matekort kb. csak a bölcsészek ússzák meg, de õk meg is érdemlik :)


5 honapos babam csak a 2-es aventes cumibol hajlando inni, mi lesz igy kesobb, mibol fog inni? Egy ennyi idos babanak amugy mibol kellen innia?

Legjobb válasz: Ha nem fárad el és így eleget tud enni, akkor nem baj. Én majd a csõrös itatón gondolkodom, most még 4 hósak vagyunk.

Ha nem fárad el és így eleget tud enni, akkor nem baj. Én majd a csõrös itatón gondolkodom, most még 4 hósak vagyunk.
Én majdnem egy éves koráig itattam a lányomat 1es Aventtal
Az enyém is 2-sel eszik, nincs ezzel semmi gond. Sõt, ha mohó, kifejezetten jó, mert nem habzsol olyan gyorsan, mint szeretne. 4, 5 hós a lányom, de ha lehet, én 6 hós kóráig ezzel szeretném etetni. De ha gondolod, próbáld ki a 3-ast is. Késõbb majd lehet venni az olyan cumit az üveghez, amin nem lyuk van, hanem egy rés. 3 állása van, attól függõen folyik belõle az "anyag" hogy hogyan teszed a szájába. Na azt még nem ajánlom, mert abból szó szerint folyik, ha kell, hanem.
bocsi, a vége értelmetlen lett, szóval folyik ha kell, ha nem.:-)
szia, mi is 2-es avent cumit használtunk 1 éves koráig. a 3 -as állásút kihagytuk, mert az rosszabb mint a pohár. most 4-eset használunk. ne izgasd magad.

A kötelező érettségi tantárgyakon kívül milyen plusz tárgy (ak) ból kell érettségizni, ha biológia szakra szeretnék jelentkezni ill. miből kell emelt szint (ha kell egyáltalán)?

Legjobb válasz: Baromság. Nem kell emelt szintû, legalábbis legutóbb nem kellett és nem tudok róla h megváltoztatták volna. Kettõt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai elõkészítõ tárgy.

Baromság. Nem kell emelt szintû, legalábbis legutóbb nem kellett és nem tudok róla h megváltoztatták volna. Kettõt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai elõkészítõ tárgy.
A kérdező hozzászólása: Most akkor mi a helyzet?
Kémia/Biosz emelt kell.
A két választott közül az egyiknek emeltnek kell lennie!
Mutatnál róla egy hivatalos forrást, miért kéne biológia alapszakra emelt szintû érettségi?
Nem kell de erõssen ajánlott. Így jó?
Azért rohadtul nem mindegy, hogy erõsen ajánlott vagy kötelezõ-e. Mellesleg nem ajánlott annyira erõsen sem, mivel elég alacsony volt ezen a szakon a ponthatár, kivétel az ELTE-t és a SZIE-t. Oda már ajánlott az emelt, hogy legyen elég pluszpont.
Kettõt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai elõkészítõ tárgy. NEM MUSZÁJ EMELT SZINTÛNEK LENNIE!
de kell
Gondolod elrepulsz Mexicoba es atsetalsz az USAba a hataron? ESTA nelkul (vagy mas vizum nelkul) ugy forditanak vissza, hogy eszre sem veszed :)
Az ESTA kötelezõ. És nem az amerikai belépésnél fogják tõled kérni, hanem már induláskor. Én Németországból repültem és már ott kérték tõlem az ESTA-t a check in-nél.
http://www.dhs.gov/crossing-us-borders Gorogj le, citizens from other countries, es alatta, hogy all other es ott irjak, hogy chip-es utlevel, esta, stb.
A kérdező hozzászólása: akkor nagyon nem vagytok tájékozottak... 3. Ha Kanadából vagy Mexikóból autóval lépek be az Egyesült Államokba, szükségem van-e ESTA engedélyre? Nem. Ha olyan ország állampolgára, amely részt vesz a Vízummentességi Programban, és szárazföldön lép be az Egyesült Államokba Kanadából vagy Mexikóból, akkor csak az I-94W nyomtatványt kell kitöltenie a határátlépésnél (a késõbb csatlakozott országok – így Magyarország – esetében követelmény a biometrikus útlevél is, ez a bordó chippes útlevél, ujjlenyomattal vagy ujjlenyomat nélkül). Az ESTA jelenleg csak akkor szükséges, ha légi úton vagy szervezett hajóút keretében utazik. Ha szervezett hajóút keretében érkezik (cruise ship), akkor szüksége van ESTA engedélyre. Nézze meg az ESTA-n, hogy a hajótársaság szerepel-e a jóváhagyott hajótársaságok listáján. A lista megtalálható az ESTA kérelem elsõ oldalán a „Szállító társaságra vonatkozó információk” résznél, a „ A szállító társaság neve” melletti legördülõ menün belül a „Hajótársaságok” címszó alatt. Ha magánhajóval érkezik, akkor érvényes amerikai vízummal kell rendelkeznie, ezért az ESTA engedélyre nincs szükség. Nem utazhatnak a Vízummentességi Program keretén belül azok, akik magánhajón lépnek be az Egyesült Államokba. http://hungarian.hungary.usembassy.gov/faq_esta_hu.html#kanada erre szerettem volna megerõsítést kapni....
minek kerdezoskodsz, ha meg vagy rola gyozodve? Akkor menj el ESTA nelkul, es integess at a hataron, mert oda bizony at nem engednek. Akkora hulyeseget linkeltel be, hogy az hihetetlen. Az I94 es nyomtatvany mar reg meg lett szuntetve a turistaknak, azt mar csak azoknak kell kitolteni akik vizummal utaznak.

Hogyan kell a tejbegrízt jó folyósra főzni? Miből mennyi kell bele?

Legjobb válasz: Keves griz kell bele,akkor folyos lesz. Mondjuk fel liter tejhez kb 3-4 evokanal

Keves griz kell bele, akkor folyos lesz. Mondjuk fel liter tejhez kb 3-4 evokanal
Minden deci tejre egy evõkanál tejbegríz, ennél több semmiképp. És minden két deci tejre egy evõkanál cukor, de ez persze ízlés szerint változtatható. És ennyi :D
Mi rakunk bele kevés sót és cukrot, még mielõtt felrakjuk fõni. Ízlés szerint csináld, a túl cukros se finom, ha úgy nem szereted. Tehát mikor forr a tej, raksz bele kevés grízt. Attól lesz folyós, de egy kicsit még fõznöd kell, mikor belerakod. Ha sokat raksz bele keményebb lesz, mi egy két decis pohárba rakunk 3/4-ed részig grízt, ha több tej van, 2 dl-4 dl között. Pontos értékeket nem tudok, mert nem mérjük le, de eddig sosem sikerült rosszul az adagolás. Valahogy ráérez az ember. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Végül egy liter tejbõl csináltam, 9 ek. grízzel, 4 ek. cukorral, egy csomag vaniliás cukorral, és jó híg lett. :)

Mit kell tudni a BME gazdasági német nyelvvizsgájáról? Miből kell készülni? B2-től mennyi idő?

Egy er?s középfokú, gyenge alapfokú német tudásom van - b2 nyelvvizsgám 94%. Szakmai nyelvvizsgát kell tennem. Ha itthon nekiállok készülni, miket kell pluszban megtanuljak? Szókincset kell csak b?vítenem? Egyedül fél/egy év alatt sikerül?

Legjobb válasz: BME által ajánlott könyvek: Bausteine Oeconom 1-2 1000 Fragen 1000 Antworten-Wirtschaftsdeutsch Neue Wirtschaftsthemen Német középfokú gazdasági gyakorlókönyv, BME Mintafeladatsor német gazd. szaknyelvi nyelvvizsgákhoz, BME

BME által ajánlott könyvek: Bausteine Oeconom 1-2 1000 Fragen 1000 Antworten-Wirtschaftsdeutsch Neue Wirtschaftsthemen Német középfokú gazdasági gyakorlókönyv, BME Mintafeladatsor német gazd. szaknyelvi nyelvvizsgákhoz, BME


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!