Találatok a következő kifejezésre: Miből készül hogy működik a csillagszóró (1 db)

Miből készül és hogy "működik" a csillagszóró? Hogyhogy csak szikrázik de nem gyullad meg?

Legjobb válasz: utolsónak minden tisztelet, de az alumíniumot.. nehéz megmunkálni? szerinted a kocsi.. a repülõgép, a konyhai eszközök, kilincsek, meg a legtöbb lemez mibõl van? sorolhatnánk napokig. és az a válasz alumínium. az alumínium könnyûfém, JÓL megmunkálható. annyiban igazad van hogy oxidréteget képez a levegõ oxigénjével és alumínium-oxid képzõdik, emiatt passzív fém. mellesleg puha és nagyon gyakran porítják.

utolsónak minden tisztelet, de az alumíniumot.. nehéz megmunkálni? szerinted a kocsi.. a repülõgép, a konyhai eszközök, kilincsek, meg a legtöbb lemez mibõl van? sorolhatnánk napokig. és az a válasz alumínium. az alumínium könnyûfém, JÓL megmunkálható. annyiban igazad van hogy oxidréteget képez a levegõ oxigénjével és alumínium-oxid képzõdik, emiatt passzív fém. mellesleg puha és nagyon gyakran porítják.
Én ugy tudom hogy aluminium por az alapja mert az csak szikrázva ég el
a magnéziumpor ég éles fénnyel az aluminiumot még megmunkálni is nehéz(a felületén oxigénes és mentes körülmények között képzõdõ oxidréteg miatt hiába marják mihejt elveszed róla a munkáló szerszámot olyan mind ha neki sem álltál volna csunya egy fém xSS)nem hogy még porítsák neked csillagszóróba.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen alkalmazások vannak az elektromágnesekre?

Villanymotorok működésénél, távkapcsolók, lebegő vonat...ezeken kívül valamiket még...:D

9

Lehet hogy ezek a technikák jövőbeli időutazóktól származnak. Lásd Chaplin egyik filmjében a háttérben mobiltelefonáló alak. Ez volt 1928-ban. Linkek lent: www.youtube.com/watch? V=RTgP1jhWE9A Chaplines telefonálós

6

El lehet így kezdeni egy okj-s tanfolyamot?

A tanfolyam feltétele az érettségi, de bizonyos okok miatt csak ősszel tudom megszerezni a teljes érettségit. Viszont nem szeretnék évet veszíteni. Felvennének egy ősszel induló tanfolyamra így? Volt már valaki ilyen helyzetben?

5

Matek bukás érettségi előtt, ilyenkor mi a helyzet?

Írattak a végzős osztályokkal matekból (naná, hogy az egyetlen tantárgyból, ami szarul megy) próbaérettségit, aminek a jegye 3-at ér... 1-es lett... bár a bosszant, hogy két pont hiányzott a 2-eshez..., aztán írattak egy pótot, ami csak úgy 3-szor volt nehezebb és most kiderült az is 1-es lett, ami azt jelenti, hogy a normális jegyek mellé, most még van 6db 1-esem, így vagyok 1.5-ős átlagú...
És akkor ilyenkor mi a helyzet vagy a teendő? Valószínűtlen, hogy még engedjenek javítani, vagy ez már azonnal bukás... és ha meg is buktatnak, akkor hogy lesz az érettségi? Mindenből mehetek csak matekból nem?

10

Milyen indikátor szükséges ahhoz hogy a vér láthatóvá váljon uv fénynél?

A legegyszerűbb módszer érdekel az indikátor elkészítéséhez.

5

Aluminium lemezeket össze lehet rakni úgy, mintha forrasztanák? De gyorsan szét is lehessen szedni? Vagy valami szegecs erre a célra?

6

Ezt hogy kell módosítani hogy 5 volt 500 miliamperről működjön rendesen?

http://www.hobbivasut.hu/cikkek/modellvasut_elektromos_vezer..

2

Levezetnétek kérlek, hogy mennyi a füzet eredeti ára, ha egy 4%-os emelés után a füzet új ára 2, 6 font?

2

Leírnátiok kérlek, hogyan kell kiszámolni valaminek az átlagát?

pl.Egy nap a követkeyő hőmérsékletet mérték:
0-3 óra között:10C
3-6 óra között:8C
6-11 óra között:15C
11-15 ora között:20C
15-19 óra köyött:18C
19-21 óra között:15C
21-24 óra között:12C
Mennyi volt ezen a napon az átlag hőmérséklet?

2

Szerintetek milyen lehetne a legegyszerűbb űrhajó/űrrepülő?

Mi az, amire feltétlenül szükség van egy hajón, és hogy lehet azt a legegyszerűbben megoldani. Amennyire lehetséges, számítógépek kihagyásával.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!