Találatok a következő kifejezésre: Miből készül hogy működik (1 db)

Miből készül és hogy "működik" a csillagszóró? Hogyhogy csak szikrázik de nem gyullad meg?

Legjobb válasz: utolsónak minden tisztelet, de az alumíniumot.. nehéz megmunkálni? szerinted a kocsi.. a repülõgép, a konyhai eszközök, kilincsek, meg a legtöbb lemez mibõl van? sorolhatnánk napokig. és az a válasz alumínium. az alumínium könnyûfém, JÓL megmunkálható. annyiban igazad van hogy oxidréteget képez a levegõ oxigénjével és alumínium-oxid képzõdik, emiatt passzív fém. mellesleg puha és nagyon gyakran porítják.

utolsónak minden tisztelet, de az alumíniumot.. nehéz megmunkálni? szerinted a kocsi.. a repülõgép, a konyhai eszközök, kilincsek, meg a legtöbb lemez mibõl van? sorolhatnánk napokig. és az a válasz alumínium. az alumínium könnyûfém, JÓL megmunkálható. annyiban igazad van hogy oxidréteget képez a levegõ oxigénjével és alumínium-oxid képzõdik, emiatt passzív fém. mellesleg puha és nagyon gyakran porítják.
Én ugy tudom hogy aluminium por az alapja mert az csak szikrázva ég el
a magnéziumpor ég éles fénnyel az aluminiumot még megmunkálni is nehéz(a felületén oxigénes és mentes körülmények között képzõdõ oxidréteg miatt hiába marják mihejt elveszed róla a munkáló szerszámot olyan mind ha neki sem álltál volna csunya egy fém xSS)nem hogy még porítsák neked csillagszóróba.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csonka kúpot (eltolt csonka kúpot) melynek ovális az alapja, és egyik szára hosszabb a másiknál hogy rajzolom fel síklapra? "Vetület"

60cm kerületű alu füstkémény kibújik a padláson belül mért 32 fokos tetőn. Így a kémény tengelye és attól lejtésoldalán, tehát kint mérve kéménytől tatőn lefelé 122 fokos. Tehát a tető 58 fokos lejtésű. Kéményre , köré eső becsepegés ellen galléros kúp alakú "bádog" kéne. Van alu.táblám mely 2x1 méter. Alu.táblára képtelen vagyok rárajzolni a csonka kúpot mely ovális aljának és tetejének kell lenni. Azért ovális, mert, ha a tető vízszintes lenne akkor is ezt a kúpot a 60 centis kerületű kémpnyre úgy raknám rá, hogy felül 60 centi alul meg mondjuk 80 vagy 85 centi. De ugye a tető ferdesége nagyon megnehezíti, hogy milyen alakot vágjak ki a táblalemezből, milyet rajzoljak rá. Vágtam egy 1x1 méteres lemezt. Ezt még pont ketté vágtam ott ahová körzővel rárajzoltam a 60 centis kört. Kaptam két félpatkót. Így felmenvén a padlásra két patkót azaz U alakot ugye feltudtam tenni. De a gallér? Mondjuk úgy 20 centis magasságú. Az kifogott rajtam. Olyan gallér ami két félből áll, hogy felülről és alulról összetolva kúpot alkosson az sehogy nem sikerül. Ki tudja hogy rajzoljam egy alu. lemezre rá. De akár egy nagy papírlapra mintának?

0

Cosinus 3x=gyök2per2?

1

Nyomaték-erő számítása. A fogaskerék erőkar?

Adott egy 25kg/cm nyomatékú 14 rpm fordulatszámú motor, ami egy 2cm átmérőjű fogaskereket forgat, ami pedig egy 10cm átmérőjűt, egyszerűség kedvéért az áttétel is legyen 5:1hez. Mekkora nyomatékot fog leadni a kis fogaskeréken?
Tehát fordulatszám 2,8rpm, a nyomaték pedig: ?
Köszönöm a segítséget!

3

Van ilyen gép? (szaglás)

Ilyen műorra gondolok, ami sokkal érzékenyebb mint az emberi orr.

pl.
pl van távcső amitől sokkal jobban lehet látni
vagy halló készülékek, meg ilyen parabolás lehallgatókészülékek is, akkor gondolom van olyan is ami a szaglással kapcsolatos.

És ha van ilyen, akkor mennyivel jobb mint az emberi orr?

2

Nekem sosem mentek a "találd ki" dolgok. Ha lenne szobahőmérsékleten atomos hidrogéngáz, akkor elnyelné-e a látható fényt?

(Valóságban csak hidrogénmolekulákból álló gáz van szobahőmérsékleten. ) Vegyük figyelembe, hogy szobahőmérsékleten az atomok túlnyomó többsége alapállapotban van, ahol energiájuk -2,18aJ!

4

Mennyi négyzetméterben ez?

neharagudjatok de fiatal vagyok és nem tanultunk még ilyet, bútorlapot szeretnék csináltatni, apuék veszik
falipolc asztal fölé 120cm hosszú, 25széles
2999ft /négyzetméter
mennyibe kerülne egy ekkora lap?

3

100% os hatásfokú energiával el lehetne érni ilyesmit?

http://www.youtube.com/watch?v=luZklMqLgDs

11

Valaki el tudná magyarázni, hogy az (1-x) ^0.5 (gyökalatt 1-x) függvény deriváltja miért -1/ (2 (1-x) ^0, 5) ) (tehát a derivált mínusz 1 per 2gyökalatt 1-x)?

csak azt a mínusz előjelet nem értem, a többi stimmel

2

MATEKOSOK! Van 2DB pont. Ebből hogy lehet szerkeszteni egy NÉGYZETET? CSAK KÖRZÕT lehet használni. (értelem szerűen így nem kell összekötni őket)

Légszives aki tud rajzoljon hozzá. A lehető legegyszerűbben magyarázzátok légyszives!

5

Füst előállítása viz hatására tüz nélkül?

Lehetséges, hogyan? Jelzőfüstnek használnánk.
Mikor vizet ér, akkor kellene jeleznie.
Létezik valami egyszerű kémiai anyag? Ami be is szerezhető?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!