Találatok a következő kifejezésre: Miből készül fehér (2 db)

Marcipán borítású tortát szeretnék díszíteni oly módon, mint ahogy a profi cukrászdák torta-fotóin látható:vékony, fehér pöttyök, kacskaringós formák. Miből készül? Kézzel teszik a tortára, vagy gépesített valamelyik munkafolyamat?

pl Zila cukrászda honlapján, vagy Horváth Cuki Bp

Legjobb válasz: valamelyik csatornán megy ilyen mûsör. szombatonként van 10:00 körül. majd nézd meg. sokat fog segíteni.

valamelyik csatornán megy ilyen mûsör. szombatonként van 10:00 körül. majd nézd meg. sokat fog segíteni.
Remélem, jól értettem a kérdést. Ráteszed a tortára az alapot képezõ marcipán "leplet", szépen eligazgatod, alul levágod a felesleget. Különféle színes marcipánból (elõtte ugyanúgy kinyújtod) kivagdosod a kívánt formákat, motívumokat, egy ecset segítégével az egyik oldalát olvasztott cukorral (maradjon fehér! Nem kell karamellizálni, csak megolvasztani)) "beragasztózod" és rásimítod a tortára.
Szija:) Én a páromnak csináltam itthon születésnapjára ilyen formatortát, és hát azt mondták, hogy szakmát tévesztettem:) Én pillecukorbol csináltam a "hamis marcipánt"Finom vaníliás íze lett:) Ha érdekel akkor segítek még neked:)

Miből készül a fehér esztétikai fogtömés?

Legjobb válasz: Fogcement,zománc stb.

Fogcement, zománc stb.
Kerámia, porcelán.
Szia.A legyakrabban kompozít anyagokból készülnek.Ez egy olyan anyag, ami, fényre kötödik, általában ebbõl készítik az esztétikai töméseket, és Magyarországon ez a legelterjedttebb.Hátránya az, hogy az évek során, zsugorodik, agy ajánlatos cserélni, 5-10 évente.A másik fajta az inlay nem "valódi" tömés, ugyanis a fogban kialakított üregrõl készített lenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készül. Az üregbe ragasztással rögzitik. Formája, a szomszédos fogak, illetve a lágyrészekkel történõ érintkezésével a többi töméshez képest a legjobban adja vissza a fog eredeti formáját.Kihordási ideje messze meghaladja a hagyományos tömésekét! Anyagát tekintve lehet: arany, kerámia, fém-kerámia, arany-kerámia vagy kompozit inlay.Ez azonban lényegesen drágább.
Az elõttem szólónak igaza van, bár a tömés sztem max 5évet bír ki ill.illõ kicseréltetni kkor már.Az inlakbõl a kompozitot tudnámjavasolni az kb annyit bír mint egy tömés.A kerámiát felejtsd el az nagyon rideg kb 1-2 évet bír ki és törik-saját tapasztalat.A fém inlay-nekem arany van az nagyon jó de csak gyökérkezelt fogba, mert iszonyat vezeti a hõt és az élõ fogat megviseli.Sztem ez a legjobb megoldás.Esetleg lehet arany-kerámia inlayt is berakatni ez kevésbé vezeti a hõt de nem is olyan tartós sztem.Egy fogtechikus..
gradia!!!!!! Emberek, ez az igazi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!