Találatok a következő kifejezésre: Miből indult az a mondás, hogy (1 db)

Miből indult ki az a mondás, hogy 2x2 néha 5? Van valami alapmagyarázat?

Legjobb válasz: Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)

Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)
Egy totál matek. Ezt olvasd el: http://digitalage.hu/cikkek.php?cikk_id=34
Hú, lehet hogy most nagy hülyeséget mondok de George Orwell 1984 címû könyvében van egy ehhez kapcsolódó jelenet... "- Hány ujj ez, Winston? - Négy! Négy! Mi egyebet mondhatok? Négy! A mutató valószínûleg ismét feljebb ugrott. Winston azonban nem látta. Látókörét betöltötte a nagy darab, szigorú arc és a négy ujj. Az ujjak úgy meredeztek szeme elõtt, mint óriási oszlopok, elmosódottan, s mintha vibráltak volna - de félreismerhetetlenül csak négy ujj volt. - Hány ujj ez, Winston? - Négy! Állítsd meg! Állítsd meg! Hogy vagy képes folytatni? Négy! Négy! - Hány ujj ez, Winston? - Öt! Öt! Öt! - Nem, Winston, így nem ér semmit. Hazudsz. Még mindig azt gondolod, hogy négy. Hány ujj ez? - Négy! Öt! Négy! Ahányat akarsz. Csak állítsd meg, szüntesd meg a fájdalmat! Hirtelen ülve találta magát, s O'Brien karja ölelte át a vállát. Talán elvesztette néhány másodpercre az öntudatát. A kötelékeket, amelyek testét lefogták, meglazították. Nagyon fázott, reszketésén nem tudott uralkodni, fogai vacogtak, könnyek csorogtak le az arcán. Egy pillanatig úgy csüggött O'Brienen, mint egy csecsemõ, válla körül a súlyos kar különös módon megnyugtatta. Az volt az érzése, hogy O'Brien a védelmezõje, hogy a fájdalom valahonnan kívülrõl, valamilyen más forrásból jön, s O'Brien az, aki meg akarja menteni tõle. - Lassan tanulsz te, Winston - mondta O'Brien gyengéden. - Mit csináljak? - pityeregte Winston, - Mit csináljak, ha látom, mi van a szemem elõtt? Kettõ meg kettõ négy. - Néha, Winston. Néha öt. Néha három. Néha egyszerre mind a három. Keményebben kell próbálkoznod. Nem könnyû meggyógyulni."George Orwell - 1984 Nemtudom, lehet h innen indult de nem biztos..
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mire mondják, azt értem. De miért éppen ezzel fejezik ki? Pl. van matematikai alapja, esetleg valami híres ember mondta régen, vagy csak egyszerû vicc, stb?
A kérdező hozzászólása: Köszi! (Bár az elsõ példában nem értem, hogy hová tûnt a 36 és a 45. A második viszont valóban levezethetõ!)
Igen, szerintem is az Orwell regény miatt terjedt el.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem kínálják meg a zsidó emberek az üzletfeleiket semmivel?

Nem rosszból, eddig több olyan ügyfelem volt, aki önmagát ehhez a közösséghez sorolta, és még egy pohár vízzel sem kínáltak meg az órákig tartó tárgyalásokon... Az hogy nem esett jól az egy dolog, de nem értem az okát, biztos van valami, ami miatt nem teszik.

15

A májusfa állítás honnan ered? Mi a jelentése?

Ha jól emlékszem alsó tagozatból akkor az udvarló fiúk állították a kiválasztott lányoknak?

Tudom, hogy google a barátom.. de fürdeni akarok és addigra mire visszaérek remélem kapok néhány választ..

2

Miért köcsögök a magyarok egymással?

6

Nektek nincs elegetek a tévéből?

Régen még talán értelmesebbnek mondhattam volna, nem voltak ennyire eligénytelenedve a műsorok, most már mindenhol gyilkosságok, a sorozatokban verik a feleségeket, rabolnak, hazudnak, esti főműsoridőkben kis tiniribancok kurvulását mutogatják. Undoritó. Nem nézem ezeket csak látom miközben vmi értelmeset keresek.. szerencsére sok ismeretterjesztő csatornánk van, azokat nézem.. lassan már csak az animal planetet bírom elnézni.

Ti hogy vagytok ezzel? Mit szoktatok nézni?

21

Néptáncosok! Melyik a kedvenc tájegységetek? Melyik táncok állnak legközelebb a szívetekhez?

Magam is néptáncolok, nagyon szeretem a sárközi és a kalocsai táncokat, kedvencem pedig abszolút a rábaközi :).

11

Miért fekete a Turulmadár?

6

Mikor érdemes viricselni?

Van-e valamilyen pontosabb dátum, vagy jeles nap, amihez köthető? /pl. Gyümölcsoltó Boldogasszony után, vagy ilyesmi?/

3

Svájcban miért kantonok vannak és nem megyék?

2

Ha az Európaiak szerint az Amerikaiak hülyék, akkor az Amerikaik meg az Európaiakat degradálják le?

Azt hallom innen, hogy "áhh, hülye amcsik..."
Akkor az amerikaiak meg "áhh, hülye európaiak..."

8

Ti milyen sonkát vesztek Húsvétra, melyik a legfinomabb?

Tudom hogy válság,van meg sokan még nem is gondolhatnak arra hogy bármilyen sonkát vegyenek,de ha az ember egyszer egy évben mégis rászán egy kis pénzt akkor ezért a lehető legfinomabbat szeretné kapni.Nem vákumfóliás mindenféle gyorspácokkal telenyomott utánzatot,hanem igazi sonkát.Én mindig a nagyapám által készített házi sonka ízét keresem,de persze még nem találtam meg.
Hol készítik a legjobb sonkát? Várom az ötleteket!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!