Találatok a következő kifejezésre: Miből indult az a mondás, hogy (1 db)

Miből indult ki az a mondás, hogy 2x2 néha 5? Van valami alapmagyarázat?

Legjobb válasz: Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)

Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)
Egy totál matek. Ezt olvasd el: http://digitalage.hu/cikkek.php?cikk_id=34
Hú, lehet hogy most nagy hülyeséget mondok de George Orwell 1984 címû könyvében van egy ehhez kapcsolódó jelenet... "- Hány ujj ez, Winston? - Négy! Négy! Mi egyebet mondhatok? Négy! A mutató valószínûleg ismét feljebb ugrott. Winston azonban nem látta. Látókörét betöltötte a nagy darab, szigorú arc és a négy ujj. Az ujjak úgy meredeztek szeme elõtt, mint óriási oszlopok, elmosódottan, s mintha vibráltak volna - de félreismerhetetlenül csak négy ujj volt. - Hány ujj ez, Winston? - Négy! Állítsd meg! Állítsd meg! Hogy vagy képes folytatni? Négy! Négy! - Hány ujj ez, Winston? - Öt! Öt! Öt! - Nem, Winston, így nem ér semmit. Hazudsz. Még mindig azt gondolod, hogy négy. Hány ujj ez? - Négy! Öt! Négy! Ahányat akarsz. Csak állítsd meg, szüntesd meg a fájdalmat! Hirtelen ülve találta magát, s O'Brien karja ölelte át a vállát. Talán elvesztette néhány másodpercre az öntudatát. A kötelékeket, amelyek testét lefogták, meglazították. Nagyon fázott, reszketésén nem tudott uralkodni, fogai vacogtak, könnyek csorogtak le az arcán. Egy pillanatig úgy csüggött O'Brienen, mint egy csecsemõ, válla körül a súlyos kar különös módon megnyugtatta. Az volt az érzése, hogy O'Brien a védelmezõje, hogy a fájdalom valahonnan kívülrõl, valamilyen más forrásból jön, s O'Brien az, aki meg akarja menteni tõle. - Lassan tanulsz te, Winston - mondta O'Brien gyengéden. - Mit csináljak? - pityeregte Winston, - Mit csináljak, ha látom, mi van a szemem elõtt? Kettõ meg kettõ négy. - Néha, Winston. Néha öt. Néha három. Néha egyszerre mind a három. Keményebben kell próbálkoznod. Nem könnyû meggyógyulni."George Orwell - 1984 Nemtudom, lehet h innen indult de nem biztos..
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mire mondják, azt értem. De miért éppen ezzel fejezik ki? Pl. van matematikai alapja, esetleg valami híres ember mondta régen, vagy csak egyszerû vicc, stb?
A kérdező hozzászólása: Köszi! (Bár az elsõ példában nem értem, hogy hová tûnt a 36 és a 45. A második viszont valóban levezethetõ!)
Igen, szerintem is az Orwell regény miatt terjedt el.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

SŰRGÕS lenne www.youtube.com/watch? V=AMoBOqfwERE&feature=relmfu a végén van egy salsa zene, nem jövök rá sehogy hogy mi ennek a címe.

4

Mit szóltok ehhez a locsolóvershez?

Zöld erdőbe jártam
megláttalak téged,
kivertem a brémet,
lett egy kis leve,
megöntözlek vele.

2

100 évvel ezelőtt, ha a lányokat a csípős hidegben fellocsolták egy vödör kútvízzel, nem haltak bele sokan a tüdőgyulladásba? Vagy pont ez volt a lényege, hogy az erősebbek idő előtt kiválasztódjanak?

2

Hány órára várjátok a locsolókat?

Hánytól illik menni?

6

Más is utálja hogy így húsvétkor ki kell találnia valami locsolóverset?

Apropó, ha már itt vagytok lökhetnétek valami locsolóverset.

6

Valaki már nem tartja a locsolkodós szokást? Én személy szerint nem szeretem csinálni.

Lehet túlságosan elvárosiasodtam, de én nem szeretek locsolni, meg bárgyú versikét mondani. Gyerekkoromban is frusztrált, de akkor még a szüleim hajtottak. Most már nem csinálom egyáltalán.
Nem mondom hogy rossz, de engem nem szórakoztat.

Ki hogy van vele?

6

Ha locsolkodáskor a fiú 12 óra után érkezik akkor a lány locsolja meg őt?

Ti hallottak már ilyen szokásról? Mert a barátnőm ezt hajtogatja, de sem az interneten nem találtam erről semmit, sem a nagyszülők nem tudnak erről, szerintetek?

8

Mi a véleményetek arról ha senkit nem locsolok meg húsvétkor?

Mindenki utálja az ünnepeket...

4

Írnátok locsolóverseket?

Locsolóverseket írjatok nekem légyszíves , de ne a szokásos zöld erdőbe jártam meg egy tök, két tök .. Esetleg érdekesebbeket

7

Miért harangoznak ilyenkor, és már elég rég óta?

Budapest, 18. kerület

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!