Találatok a következő kifejezésre: Miből indult az a mondás, hogy (1 db)

Miből indult ki az a mondás, hogy 2x2 néha 5? Van valami alapmagyarázat?

Legjobb válasz: Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)

Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)
Egy totál matek. Ezt olvasd el: http://digitalage.hu/cikkek.php?cikk_id=34
Hú, lehet hogy most nagy hülyeséget mondok de George Orwell 1984 címû könyvében van egy ehhez kapcsolódó jelenet... "- Hány ujj ez, Winston? - Négy! Négy! Mi egyebet mondhatok? Négy! A mutató valószínûleg ismét feljebb ugrott. Winston azonban nem látta. Látókörét betöltötte a nagy darab, szigorú arc és a négy ujj. Az ujjak úgy meredeztek szeme elõtt, mint óriási oszlopok, elmosódottan, s mintha vibráltak volna - de félreismerhetetlenül csak négy ujj volt. - Hány ujj ez, Winston? - Négy! Állítsd meg! Állítsd meg! Hogy vagy képes folytatni? Négy! Négy! - Hány ujj ez, Winston? - Öt! Öt! Öt! - Nem, Winston, így nem ér semmit. Hazudsz. Még mindig azt gondolod, hogy négy. Hány ujj ez? - Négy! Öt! Négy! Ahányat akarsz. Csak állítsd meg, szüntesd meg a fájdalmat! Hirtelen ülve találta magát, s O'Brien karja ölelte át a vállát. Talán elvesztette néhány másodpercre az öntudatát. A kötelékeket, amelyek testét lefogták, meglazították. Nagyon fázott, reszketésén nem tudott uralkodni, fogai vacogtak, könnyek csorogtak le az arcán. Egy pillanatig úgy csüggött O'Brienen, mint egy csecsemõ, válla körül a súlyos kar különös módon megnyugtatta. Az volt az érzése, hogy O'Brien a védelmezõje, hogy a fájdalom valahonnan kívülrõl, valamilyen más forrásból jön, s O'Brien az, aki meg akarja menteni tõle. - Lassan tanulsz te, Winston - mondta O'Brien gyengéden. - Mit csináljak? - pityeregte Winston, - Mit csináljak, ha látom, mi van a szemem elõtt? Kettõ meg kettõ négy. - Néha, Winston. Néha öt. Néha három. Néha egyszerre mind a három. Keményebben kell próbálkoznod. Nem könnyû meggyógyulni."George Orwell - 1984 Nemtudom, lehet h innen indult de nem biztos..
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mire mondják, azt értem. De miért éppen ezzel fejezik ki? Pl. van matematikai alapja, esetleg valami híres ember mondta régen, vagy csak egyszerû vicc, stb?
A kérdező hozzászólása: Köszi! (Bár az elsõ példában nem értem, hogy hová tûnt a 36 és a 45. A második viszont valóban levezethetõ!)
Igen, szerintem is az Orwell regény miatt terjedt el.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Magyarországon miért nézik le a nacionalista embereket? Amerikában meg büszkék a zászlajukra, jelképeikre.

Itt azt látom, ha valaki szívesen hord nemzeti színeket, kirakja a zászlót, magyar motívumokat hord, akkor jönnek, a "Jaj, mit magyarkodsz?!"
Amerikában meg annyi filmben, képen, videóban látom kint a csillagos zászlajukat, a piros-kék-csillagos jelképeket, a sast...
Ott valahogy ezek szerint nem megy a "jajj, mit amerikaiskodsz?!" dolog...
Miért büszkék ott a nemzetükre, és itt miért szégyenli sok ember, miért szólnak meg másokat?

12

Fiú, ti még jártok locsolni?

Az a helyzet,hogy a szüleim állandóan rákényszerítenek.De ti még jártok 14 évesen?
14/F

3

Mi a címe a két keresett népdalnak?

http://www.youtube.com/watch?v=2z3CYObujoc Az egyik ebben a videóban van, ezzel kezdődik az egész.
Esetleg úgyis jó, ha zenekaroktól küldtök youtube linket, vagy hasonló.. Címnek nagyon örülnék vagy akár szövegrészletnek, mert nem sikerült megtalálni. Köszönöm szépen előre is a segítséget! :)
Egy néptáncos

8

Régen is divat volt az otthonról való elköltözés?

Mármint arra gondolok hogy most már lenézik az emkbert ha 30 évesen otthon van a szülői házban,pedig erről nem tehet igazán senki sem,mert valljuk be sok embernek a fizetése átlag alatti,és emellett lehet nem fizetnek ezt azt.

3

Ti szoktatok még a locsolóknak pénzt adni? A 21 év körüli korosztálynak? Ha igen akkor kb mennyit?

21 éves vagyok. és egyedül leszek itthon húsvét hétfőn. nagyon nem akarok beengedni senkit. de ha jönnek barátok akkor maximum őket!

2

Milyen locsolóverset modnjak a legjobb barátomnak?

Szóval: Õ is én is 16 . Milyen olyansmi locsolóverseket tudtok ami humoros de mégsem durva... Gondolok itt a Pajzán locsolóversekre :D
Szóval iylenkorú csajnak milyen versikét kell mondani ? :D

1

A japánoknál a vezeték- vagy a keresztnév van elől?

8

Mi értelme a locsolásnak?

Környezetemben mindenki olyan komolyan veszi,miért? mit jelent az, hogy 'azért kell locsolkodni, hogy xy ne hervadjon el.'?!! Ez számomra felfoghatatlan..

3

Locsolkodóvers németül?

2

A székelyek között vannak depressziósok?

Valahogy nem tudom elképzelni...:D

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!