Találatok a következő kifejezésre: Miből indult az a mondás, (1 db)

Miből indult ki az a mondás, hogy 2x2 néha 5? Van valami alapmagyarázat?

Legjobb válasz: Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)

Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)
Egy totál matek. Ezt olvasd el: http://digitalage.hu/cikkek.php?cikk_id=34
Hú, lehet hogy most nagy hülyeséget mondok de George Orwell 1984 címû könyvében van egy ehhez kapcsolódó jelenet... "- Hány ujj ez, Winston? - Négy! Négy! Mi egyebet mondhatok? Négy! A mutató valószínûleg ismét feljebb ugrott. Winston azonban nem látta. Látókörét betöltötte a nagy darab, szigorú arc és a négy ujj. Az ujjak úgy meredeztek szeme elõtt, mint óriási oszlopok, elmosódottan, s mintha vibráltak volna - de félreismerhetetlenül csak négy ujj volt. - Hány ujj ez, Winston? - Négy! Állítsd meg! Állítsd meg! Hogy vagy képes folytatni? Négy! Négy! - Hány ujj ez, Winston? - Öt! Öt! Öt! - Nem, Winston, így nem ér semmit. Hazudsz. Még mindig azt gondolod, hogy négy. Hány ujj ez? - Négy! Öt! Négy! Ahányat akarsz. Csak állítsd meg, szüntesd meg a fájdalmat! Hirtelen ülve találta magát, s O'Brien karja ölelte át a vállát. Talán elvesztette néhány másodpercre az öntudatát. A kötelékeket, amelyek testét lefogták, meglazították. Nagyon fázott, reszketésén nem tudott uralkodni, fogai vacogtak, könnyek csorogtak le az arcán. Egy pillanatig úgy csüggött O'Brienen, mint egy csecsemõ, válla körül a súlyos kar különös módon megnyugtatta. Az volt az érzése, hogy O'Brien a védelmezõje, hogy a fájdalom valahonnan kívülrõl, valamilyen más forrásból jön, s O'Brien az, aki meg akarja menteni tõle. - Lassan tanulsz te, Winston - mondta O'Brien gyengéden. - Mit csináljak? - pityeregte Winston, - Mit csináljak, ha látom, mi van a szemem elõtt? Kettõ meg kettõ négy. - Néha, Winston. Néha öt. Néha három. Néha egyszerre mind a három. Keményebben kell próbálkoznod. Nem könnyû meggyógyulni."George Orwell - 1984 Nemtudom, lehet h innen indult de nem biztos..
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mire mondják, azt értem. De miért éppen ezzel fejezik ki? Pl. van matematikai alapja, esetleg valami híres ember mondta régen, vagy csak egyszerû vicc, stb?
A kérdező hozzászólása: Köszi! (Bár az elsõ példában nem értem, hogy hová tûnt a 36 és a 45. A második viszont valóban levezethetõ!)
Igen, szerintem is az Orwell regény miatt terjedt el.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A spanyol hogyan lett ilyen hihetetlenül liberális nép a melegekkel szemben?

8

Japánban az animék/mangák tényleg nagyon szerves részei a társadalomnak?

Pl. felnőttek is olvassák/nézik?

8

Trianonról készített prezentációhoz előadás. Hogyan?

Kedden a könyvtárba levetítik és előadást kell mellé készíteni. Mit mondjak? Hogyan kell egy ilyet csinálni?

3

A Távol-keleti kultúrákban van a pandának, mint állatnak tulajdonítanak valami kultúrális tiszteletet? (Banksy panda)

Ezalatt azt értem, hogy tisztelik-e úgy, mint pl. az indiaiak a fehér tehenet? Tudom, az a vallásukból fakad, de azzal tudnék párhuzamot húzni.

Mert ezzel kapcsolatos az eredeti kérdésem, hogy kompromitálható egy hagyománytisztelő ázsiai embernek Banksy, pandás képe?
Köszönöm a válaszaitokat!
(itt a kép ha valaki esetleg nem ismerné:

0

Mi a különbség az oláh és a lovári nyelv között?

0

Haj hagyomány? Van ennek jelentősége?

Azt mondta egyik cigány osztálytársnőm, hogy neki kiskorában nem engedte levágatni az anyja a haját, aztán később ő se vágott belőle, csak maximum hajvégfrissítésnek 1-2 centit. Ezen elgondolkoztam, és tényleg nem láttam még olyan cigánylányt akinek rövid lett volna a haja. Ez hagyomány? Tök kiváncsi lennék ennek a hátterére. Simán csak a nőiességért, vagy van valami más szokás mögötte?

4

Milyen a haj stílusuk a Skinheadeknek? és baj a ha fönt van hajuk? és még milyen szokásaik vannak?

az a lényeg unom már hogy rendes vagyok mindenkivel és faszoskodnak .

8

Mikor lesz szamócafesztivál Lajosmizsén?

1

Ki megy most hétvégén a lajosmizsei eper fesztiválra?

0

A magyar települések többsége miért olyan városiatlan a mai napig?

Még akkora nagyságúak is, amelyeknek nyugaton néha még egyetemük is van. Főleg az Alföldön jellemző ez, széles utca, nulla csatornázás, alacsony népsűrűség. Ez hogy és miért alakult így?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!