Találatok a következő kifejezésre: Miből indult az a mondás, (1 db)

Miből indult ki az a mondás, hogy 2x2 néha 5? Van valami alapmagyarázat?

Legjobb válasz: Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)

Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)
Egy totál matek. Ezt olvasd el: http://digitalage.hu/cikkek.php?cikk_id=34
Hú, lehet hogy most nagy hülyeséget mondok de George Orwell 1984 címû könyvében van egy ehhez kapcsolódó jelenet... "- Hány ujj ez, Winston? - Négy! Négy! Mi egyebet mondhatok? Négy! A mutató valószínûleg ismét feljebb ugrott. Winston azonban nem látta. Látókörét betöltötte a nagy darab, szigorú arc és a négy ujj. Az ujjak úgy meredeztek szeme elõtt, mint óriási oszlopok, elmosódottan, s mintha vibráltak volna - de félreismerhetetlenül csak négy ujj volt. - Hány ujj ez, Winston? - Négy! Állítsd meg! Állítsd meg! Hogy vagy képes folytatni? Négy! Négy! - Hány ujj ez, Winston? - Öt! Öt! Öt! - Nem, Winston, így nem ér semmit. Hazudsz. Még mindig azt gondolod, hogy négy. Hány ujj ez? - Négy! Öt! Négy! Ahányat akarsz. Csak állítsd meg, szüntesd meg a fájdalmat! Hirtelen ülve találta magát, s O'Brien karja ölelte át a vállát. Talán elvesztette néhány másodpercre az öntudatát. A kötelékeket, amelyek testét lefogták, meglazították. Nagyon fázott, reszketésén nem tudott uralkodni, fogai vacogtak, könnyek csorogtak le az arcán. Egy pillanatig úgy csüggött O'Brienen, mint egy csecsemõ, válla körül a súlyos kar különös módon megnyugtatta. Az volt az érzése, hogy O'Brien a védelmezõje, hogy a fájdalom valahonnan kívülrõl, valamilyen más forrásból jön, s O'Brien az, aki meg akarja menteni tõle. - Lassan tanulsz te, Winston - mondta O'Brien gyengéden. - Mit csináljak? - pityeregte Winston, - Mit csináljak, ha látom, mi van a szemem elõtt? Kettõ meg kettõ négy. - Néha, Winston. Néha öt. Néha három. Néha egyszerre mind a három. Keményebben kell próbálkoznod. Nem könnyû meggyógyulni."George Orwell - 1984 Nemtudom, lehet h innen indult de nem biztos..
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mire mondják, azt értem. De miért éppen ezzel fejezik ki? Pl. van matematikai alapja, esetleg valami híres ember mondta régen, vagy csak egyszerû vicc, stb?
A kérdező hozzászólása: Köszi! (Bár az elsõ példában nem értem, hogy hová tûnt a 36 és a 45. A második viszont valóban levezethetõ!)
Igen, szerintem is az Orwell regény miatt terjedt el.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Cigány iskolába költözik a sulink mit csináljak hogy ne kössenek belém?

1 évig a 8.legs*arabb iskolájába leszünk a Diószegi utca mellett..az iskola 99% cigány mondanom sem kell hogy nem a normális fajtából de akárhogy próbáltak minket elszigetelni tőlük (külön emelet stb) 1 bejáraton közlekedünk és közös wc-k lesznek plusz még a Diószegin is végig kell mennem :/ mit csináljak hogy suliba/utcán ne kössenek belém? és hogy védekezzek ellenük?

18

Amerikaban vanak meg indianrezervatumok ahol indianok elnek?

6

Melyik nép a legerkölcsösebb fehér bőrű nép?

minden országban mások a szokások Magyarországon elég erkölcstelenek pl jó most ezért majd mindjárt ír vagy 100 okoskodó .... de nem érdekel a kérdésem az lenne hogy melyik a legerkölcsösebb fehér bőrű nép tudom az arabok és a Kinaiak ... de ők nem fehérek hozzájuk hasonló érdekelne ha van?

26

Láb fétiszesek mit szoktatok csinálni a lábbal?

2

Hogy szoktátok izzasztani a lábatok?

8

Eközött a cigánytípus között mi a különbség, jobban mondva melyik minden "fajta"?

Szóval így a környezetemben észrevettem, hogy cigány és cigány között is nagy különbség van.
Vannak ilyen "csőlakó" cigányok, ott pl a nők nagyon rondák, soványak, a hajuk sem az a tipikus hosszú fekete, hanem pl. narancssárgára van szőkítve, közmunkán dolgoznak max... Emellett pedig van egy másik "fajta", amelyiknél a nők semmiképp nem dolgoznának még közmunkám sem, viszont "husibbak", nagy mellűek általában, combosok, a hajuk hosszú és ápolt... Melyik minden fajta?

Kép, kb.

16

Ismer valaki olyan népmesé (ke) t, amiben farkas és nyúl szerepel (legfőképp)? Tudná linkelni, vagy címet mondani hozzá?

6

Ugye, hogy lehet több keresztszülő is? Reformátusok vagyunk.

Apám meg anyukán oldaláról is van egy-egy keresztszülő pár... barátnőm meg nem tudja elhinni, hogy több is lehet... vagy mi csináltunk valamit rosszul, vagy hogy lehetséges ez?

2

Nem volt hiányos a tücsök lakodalmi zenész bandája? (kifejtem lenn)

ugye a házasodik a tücsök című dal második felében elsorolják a zenekarát is "gólya volt a szekundás, kisbéka a flótás, dongódarázs a brúgós, pulyka volt a prímás"

mutatok nektek egy linket ebben egy ilyen felhozatal van, szal elképzelhetjük a zenei képet a lagzin, (ez az 180aas években olyan volt mintha most valakinek egy hiperszuper bulizenekara lenne a lagzijában aki elég jó hangulatot teremt és bármit eljátszik) a linkben van jobbról a második, a prímás, a banda vezetője aki hegedűn viszi a dallamot és énekel, mellette szélen a szekundás azaz másodhegedűs ő ugyanazt játssza mint a prímás kevesebb díszítéssel erősíti a dallamot, tőlük visszafelé középen a flótás(itt klarinétos, melyik tájegységen milyen fújós hangszert használtak a flóta a fuvola fából lévő elődje)
a szélen pedig a két ritmusjátszó hangszer a kontrás, !!Õ az aki hiányzott tücsökéktől!! brácsán közreműködött akkordkísérettel a legszélen lévő brúgóssal azaz bőgőssel közösen szolgáltatta a ritmust a zenében.
szóval körülbelül ilyen hangzásvilágot nyújtott a zenekar a tücsök lakodalmán, szerintetek attól hogy egyel kevesebb hangszer volt még érezhették jól magukat?

2

A ti férjeteknek is büdös szokott lenni a lába vagy a zoknia? És ti ezt szeretitek?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!