Találatok a következő kifejezésre: Miből indult az a (1 db)

Miből indult ki az a mondás, hogy 2x2 néha 5? Van valami alapmagyarázat?

Legjobb válasz: Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)

Hát hogy nem olyan egyértelmûek a dolgok mindig, és történhet valami amit még matematikailag sem tudnál soha kiszámolni.... (valami olyan "csoda"-féle...:)
Egy totál matek. Ezt olvasd el: http://digitalage.hu/cikkek.php?cikk_id=34
Hú, lehet hogy most nagy hülyeséget mondok de George Orwell 1984 címû könyvében van egy ehhez kapcsolódó jelenet... "- Hány ujj ez, Winston? - Négy! Négy! Mi egyebet mondhatok? Négy! A mutató valószínûleg ismét feljebb ugrott. Winston azonban nem látta. Látókörét betöltötte a nagy darab, szigorú arc és a négy ujj. Az ujjak úgy meredeztek szeme elõtt, mint óriási oszlopok, elmosódottan, s mintha vibráltak volna - de félreismerhetetlenül csak négy ujj volt. - Hány ujj ez, Winston? - Négy! Állítsd meg! Állítsd meg! Hogy vagy képes folytatni? Négy! Négy! - Hány ujj ez, Winston? - Öt! Öt! Öt! - Nem, Winston, így nem ér semmit. Hazudsz. Még mindig azt gondolod, hogy négy. Hány ujj ez? - Négy! Öt! Négy! Ahányat akarsz. Csak állítsd meg, szüntesd meg a fájdalmat! Hirtelen ülve találta magát, s O'Brien karja ölelte át a vállát. Talán elvesztette néhány másodpercre az öntudatát. A kötelékeket, amelyek testét lefogták, meglazították. Nagyon fázott, reszketésén nem tudott uralkodni, fogai vacogtak, könnyek csorogtak le az arcán. Egy pillanatig úgy csüggött O'Brienen, mint egy csecsemõ, válla körül a súlyos kar különös módon megnyugtatta. Az volt az érzése, hogy O'Brien a védelmezõje, hogy a fájdalom valahonnan kívülrõl, valamilyen más forrásból jön, s O'Brien az, aki meg akarja menteni tõle. - Lassan tanulsz te, Winston - mondta O'Brien gyengéden. - Mit csináljak? - pityeregte Winston, - Mit csináljak, ha látom, mi van a szemem elõtt? Kettõ meg kettõ négy. - Néha, Winston. Néha öt. Néha három. Néha egyszerre mind a három. Keményebben kell próbálkoznod. Nem könnyû meggyógyulni."George Orwell - 1984 Nemtudom, lehet h innen indult de nem biztos..
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mire mondják, azt értem. De miért éppen ezzel fejezik ki? Pl. van matematikai alapja, esetleg valami híres ember mondta régen, vagy csak egyszerû vicc, stb?
A kérdező hozzászólása: Köszi! (Bár az elsõ példában nem értem, hogy hová tûnt a 36 és a 45. A második viszont valóban levezethetõ!)
Igen, szerintem is az Orwell regény miatt terjedt el.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tényleg máshol mosolyognak az emberek csak úgy? Nálunk ez nem szokás?

Azt mondták nekem, több embertől is hallottam, hogy bezzeg ilyen-olyan országokban nagybb a szegénység, mégis az emberek mosolyognak, az utcán, meg bárhol.
És itt meg rámosolyogsz valakira, és beszólna, meg kötözködne.
Máshol tényleg instant mosolyognak az emberek?
És nálnuk nem szokás?

7

Szeretnék elegánsan öltözködni! Tudnátok segíteni? 17f

Úgy gondolom, kinőttem már az ilyen-olyan stílusok korából. Mégis szeretnék egy jó megjelenést. Amikor ingben/nyakkendőben vagyok, sokkal másabb az életfelfogásom és sokkal "több"-nek érzem magam...

A kérdés csak az, hogy hol tudok olyan mennyiségben bevásárolni inget, nyakkendőt, hogy pl. jövő tanévben kitartson, de mégse búcsúzzok el több ébi zsebpénztől?
Illetve: az elegáns öltözetet hogy lehe lt megoldani különböző évszakokban?

3

Volt-e az újságárusoknak vagy az újságárus strandoknak régen más elnevezésük?

Nem a rikkancsokra gondolok.

4

Melyik a leggyakoribb név?

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen nevet adnátok a gyerekeiteknek, ill. melyik nevet adják ma a legtöbben. Egy lány és egy fiú nevet szeretnék kérni minden válaszadótól. Én részemről a lányomnak: Ágota, Laura, Anita, vagy Emese nevet adnám, a fiamnak: András, Erik, Márk, Krisztián, Ádám, vagy Márton nevet adnék.

7

Mire jó a lelkiismeret?

Mármint azon túl, hogy tiszta lúzer és sorsromboló dolog?

6

Miért nem vadásznak az etiópok?

Tudjátok, vadászat-halászat-gyűjtögetés, mint a törikönyvekben. Akkor nem éheznének.... az ausztrál sivatagban is életben tudnak maradni a bennszülöttek, akkor ezek miért nem csinálnak semmit?

17

Mért nem fürdenek a németek minden nap?

persze, vannak kivételek (, sőt...), de ha az ember meghallja, hogy németek, akkor 1.sör 2. nem fürdik. tudja valaki, hogy mért van ez? tanakodtunk ezen már osztállyal, német- és népismerettanárral, de nem jöttünk rá. tudja valaki?

14

Zsidó közösségben mennyire gyakori, és elfogadott a Kristóf vagy Krisztián keresztnév?

6

Olvasta valaki a Parade's Endet?

Nemrég néztem meg a BBC azonos című sorozatát és rákerestem az alapjául szolgáló könyvre, ez viszont csak angol nyelven kapható. Az érdekelne, hogy milyen szintű angoltudás szükszéges hozzá, amennyiben olvasta valaki :)

0

Oroszországban mit jelent a rendőrautók elején ДПС felirat?

http://lh6.ggpht.com/_mmVx8m3VHAA/S0qmqMxjtSI/AAAAAAAADfs/sc..

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!