Találatok a következő kifejezésre: Miből áll cigaretta (1 db)

Miből áll a cigaretta?

Legjobb válasz: A cigaretta apróra vágott dohánylevéllel töltött papírhenger, melynek egyik végére egy szûrõt (filter) helyeznek. A cigarettát két dohánylevél fajtából keverik össze: a sárgásabb, fényes levéldarabok 2-3% nikotint tartalmaznak, míg a barnás a magasabb nikotintartalmú dohány (3-4%-os). Bizonyos márkáknál aromás, de kevesebb mint 2% nikotint tartalmazó ún. keleti dohánnyal is "fûszerezik" a cigarettát. A dohányok elegyén kívül a tartalmaznak még márkánként különbözõ arányban adalék anyagokat is. Az adalék anyagoktól a cigaretta íze kellemesebb és jellegzetes, van közöttük oldószer a nikotin számára, a tartósításhoz cukor, és aromák.

A cigaretta apróra vágott dohánylevéllel töltött papírhenger, melynek egyik végére egy szûrõt (filter) helyeznek. A cigarettát két dohánylevél fajtából keverik össze: a sárgásabb, fényes levéldarabok 2-3% nikotint tartalmaznak, míg a barnás a magasabb nikotintartalmú dohány (3-4%-os). Bizonyos márkáknál aromás, de kevesebb mint 2% nikotint tartalmazó ún. keleti dohánnyal is "fûszerezik" a cigarettát. A dohányok elegyén kívül a tartalmaznak még márkánként különbözõ arányban adalék anyagokat is. Az adalék anyagoktól a cigaretta íze kellemesebb és jellegzetes, van közöttük oldószer a nikotin számára, a tartósításhoz cukor, és aromák.
A cigi CSAK káros anyagokat tartalmaz! Nikotint, benzint, ólmot, bizmutot. Okoz: rákot, szívelégtelenséget. Mellékhatásai: folyamatos hányás, álmatlanság, folytonos "Csak még egyet!"-érzés, ...és végül, de elsõsorban AZONNALI HALÁLT!!!!!! !!!!!!
OFF: Az elõzõ hozzászóló nem normális... Akkora hülyeségeket írt... A fele sem igaz. Édeském, ha nem tudod, ne írj.
Szerintem sem normális. A cigaterra füstje vagy 4000 anyagot tartalmaz. Volt a Spectrumon egy jó film errõl - de itt is van néhány jobb rovat, ahol leírják.
A második hozzászóló hamis dolgokat mond!!!!!! Ne higyjetek neki

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti rágyújtotok ma? :-D

Ma hallottam a rádióban, hogy ma ilyen dohányzásellenes világakármi van, szal megfogadtam, hogy ma még többet cigizek, mint más napokon :-D
Titeket meghat ez? :-P

10

Ha a dohányzás annyira öl, meg káros, meg minden, miért nem látom a haverjaimat rossz színben?

Igaz, 2-3 éve cigiznek, majd 40-50 év múlva nézzem meg őket, de akkor is!

Annyira nyomatják ezt a dohányzás, öl, meg káros, hogy tiszta parásnak hinné az ember. És megnézem ezeket 20 évesen, és vígan rohangálnak, élik az életüket.
Tehát annyira nem veszélyes.

Ha fél év dohányzás múlva az embernek sorba kihullana a foga, haja, akkor azt mondanám, hogy hű b+!
De így!
Vagy belül már tiszta szép a tüdejük, kivülről meg semmi bajuk?

8

Hol lehet venni?

Sziasztok. Meg szeretném kérdezni, hogy hol lehet venni DRAJUM cigiket?:D mert tegnap édesapám kapott egy finom vaníliásat és ugye mivel 1550(vagy mamár több is) ezért nem volt pofám kérni tőle én így vennék de nem tudom, hogy hol.:) és mára már mennyi az ára?
köszi a válaszokat :D F/21

1

Gyenge, olcsó, jó?

Tudnátok ajánlani zacskóban kapható dohanyokat, amik gyegék és jók?
Kiszerelést és árat is írjatok ha tudtok legyetek szívesek! :)

3

Miért nem téptem be?

Múltkor egy haverom hozott át füvet és kipróbáltam. Elég erős volt és szerintem gyenge a tüdőm mert alig tudtam letüdőzni. Viszont én nem álltam be nagyon tőle mint a haverom? Rosszul szívtam vagy miért? Ti, hogy szoktatok, sok kicsit szívtok vagy nagyobbakat?

U.I.: és légyszi ne írjatok semmi kioktatást, hogy miért csinálok ilyeneket

2

Elektromos cigi csípi a torkom!?

Már kb 3 hónapja ezt szívom, nagyon jó, csak mostanság elkezdte csípni a torkom. Az eladó azt mondta, mikor ma vásároltam nála Liquid-et, hogy már sok benne a nikotin, próbáljam meg eggyel gyengébbel. Szerintetek?

6

Alapbol barna szürös cigik 800ft-alat milyen márkák vannak? (benson and hedges is az? )?

8

A Zippo (benzines) gyújtó tényleg káros?

3

Végleg letettem a cigit! Jól döntöttem?

25 éves lány vagyok, nem sokat dohányoztam, napi 1-2 szál ment el csak. De most, hogy elszívtam egy szál cigit, azt éreztem hogy már nem is kívánom, sőt hogyha arra gondolok hogy cigizni akarok csak idegesebb leszek. Kibírom nélküle is, úgyhogy kidobtam a maradék cigarettámat! Inkább a gitározásra szeretném költeni a pénzt, nem szeretném tovább roncsolni az egészségem! Jól tettem?

4

Dohányozni több értelme van mint alkoholt inni?

Az alkoholistákat elég sokan lenézik, meg semmire kellőnek tartják.
Hogy alkoholra költi el a pénzét.
De aki meg napi 2-3 dobozzal szív, azzal semmi gond.
Dohányozni több értelme van?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!