Találatok a következő kifejezésre: Miböl lehet venni (24 db)

Miből lehet észre venni a vetélést?

kb 8 hetes terhes vagyok és edig voltak tüneteim mostmár semmi nemis vérzek és görcseim sincsenek igy nem hiszem h elvetéltem volna de ha mégis miből veszem észre?

Legjobb válasz: Az, hogy nincs terhes tüneted (örülj neki) nem jelenti azt, hogy észrevétlen elvetéltél, mert az nagyon is észre lehet venni. Nálam erõs, görnyedõs görcs, iszonyatos mennyiségû friss és mélybordó darabos vér. Hányinger, szédülés, ájulás érzés.

Az, hogy nincs terhes tüneted (örülj neki) nem jelenti azt, hogy észrevétlen elvetéltél, mert az nagyon is észre lehet venni. Nálam erõs, görnyedõs görcs, iszonyatos mennyiségû friss és mélybordó darabos vér. Hányinger, szédülés, ájulás érzés.
Hogy menstruáció szerü vérzésed lesznek, és erös görcseid. Az elhalt magzat is úgy ürül mint egy menstruáció csak nagyon erös. Szerintem ne izgulj, lehet holnaptól leszakadnak a melleid, de lehet ilyen jó lesz az egész terhesség.
Nálam is így volt, ahogy az elõttem válaszoló írta.Rengeteget véreztem...De nálam annyiban volt még más, hogy én utána napokig rosszul voltam, úgy éreztem elájulok, gyenge voltam, és az az ürességérzés...Soha nem felejtem el...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a gyors válaszokat és nagyon sajnálom a helyzeteiteket
Ne is gondolj ilyenekre! Sajnos nem biztos, hogy észre lehet venni! Van akinek vérzéssel indul meg, van akinek nem. Nálam egy hete indul meg a vérzés (se görcs, se hányinger), sajnos az uh-n kiderült, hogy szabálytalan a petezsák, és megindult a vetélés. 2 nap múlva kaptam idõpontot a missed ab. mûtétre, addig itthon vérezgettem. :-( Szóval nálam csak vérzés volt, se hányinger, se görcs.
A kérdező hozzászólása: nagyon sajnálom!
Köszönöm, aranyos vagy, de te ne is gondolj ilyenekre, a lányom 2 éve született. Amikor kismama voltam vele, annyi rossz dolgot olvastam, de szerencsére vele semmi baj nem volt. Sajnáljuk, hogy a tesója nem akart megszületni, de 3 hónap múlva próbálkozunk, reményeim szerint több sikerrel!
Elsõ vagyok. Egyébként ne félj attól, hogy baj lehet. Miért lenne? Csak mert nincsenek tüneteid? Képzeld, én a második terhességnél veszélyeztetett voltam (sajnos végig véreztem, barnáztam) rengeteg bajom volt. Itt fájt, ott fájt meg mikor már nagy volt a pocakom a baba rettenetesen tornázott a bordám aljában minden nap (beékelte a sarkát) , ám egy nap eltelt a dél is és aznap még nem éreztem a mozgását. Nagyon megijedtem. Bökdöstem a hasam meg minden, a szívem dobogott ezerrel. Kiderült, hogy csak aludt, de utána nagyon tudtam örülni ennek a "bordazúzásnak", amit folyamatosan csinált:D Szóval, ha idõnként nem ad jelet magáról, az még nem biztos, hogy bajt jelent. Fõleg ilyen fiatal terhességnél még:)
A kérdező hozzászólása: szurkolok h sikerüljön

40 hetes terhes vagyok. Észre lehet venni ha a baba nem érzi jól magát túlhordás miatt? Miből fogom észrevenni, hogy mikor szülök? Normális hogy fél óránként járok pisilni? Ez szülés alatt is így lesz?

Legjobb válasz: szerintem ha már nem érzi jól magát akkor úgyis kibujik én mind a két lányommal 6 napot vittem rá, mert ciklusom 34 napos volt a szülés idõpontját pedig a 28 napos ciklushoz számolják, szülés közben nem kell sûrün pisilni menned, azt hogy mior jött le az idõ észre fogod venni én már teljesen nyogodt voltam hogy még nem szülök egyszer csak jöttek a fájások 10 perecenként meg iszonyatos hasmenésem volt, ezek már biztos jelek, a hasmenés már elõbb is jelentkezhet az is biztos jel önmagában is, remélem olyan szép szülésed lesz mint nekem, szorítok ha esetleg van kérdésed nagyon szívesen válaszolok rá írhatsz privit

szerintem ha már nem érzi jól magát akkor úgyis kibujik én mind a két lányommal 6 napot vittem rá, mert ciklusom 34 napos volt a szülés idõpontját pedig a 28 napos ciklushoz számolják, szülés közben nem kell sûrün pisilni menned, azt hogy mior jött le az idõ észre fogod venni én már teljesen nyogodt voltam hogy még nem szülök egyszer csak jöttek a fájások 10 perecenként meg iszonyatos hasmenésem volt, ezek már biztos jelek, a hasmenés már elõbb is jelentkezhet az is biztos jel önmagában is, remélem olyan szép szülésed lesz mint nekem, szorítok ha esetleg van kérdésed nagyon szívesen válaszolok rá írhatsz privit

Ha egy kutyának rühatkája van azt miből lehet észre venni?

Olvasgattam itt és egy rühatkás kérdésnél olvastam hogy ilyenkor a kutya büdös, és sokat vakarózik. A mi 3 hós vizslánk aki kinti-benti kutyus is elég büdös az utóbbi id?ben, és vakarózik is eleget. (Most tettünk rá új bolhairtónyakörvet). Na most lehet rühatkás ? És ha az akkor az minket is veszélyeztet ? Van egy 3 éves kislányom, és hát eléggé össze szoktak bújni. Válszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem ha rühös akkor teljesen kikaparja magáról a szõrt és sebes. Még talán az orra is sebes szokott lenni. A bolhanyakörvtõl ugyanúgy vakarózhat, az nem jelenti azt h rühös. Nem sokat érnek ezek a vackok. Szórd be bolha és élõsködõirtó porral, vagy lehet kapni fújósat is. Menj be valami ilyen jellegû boltba és kérdezd meg melyik a legjobb termék, ami nem csak bolha hanem egyéb élõsködõk ellen is hatásos. A kislányodat pedig egy ideig ne engedd a kutyához, néha megsimogathatja de aztán mosson kezet. Ha nagyon aggódsz vidd el állatorvoshoz a kutyát, de szerintem nem kell aggódnod nem rühös. Ilyenkor télen lehet büdös azért is mert kint vizes lesz stb.

Szerintem ha rühös akkor teljesen kikaparja magáról a szõrt és sebes. Még talán az orra is sebes szokott lenni. A bolhanyakörvtõl ugyanúgy vakarózhat, az nem jelenti azt h rühös. Nem sokat érnek ezek a vackok. Szórd be bolha és élõsködõirtó porral, vagy lehet kapni fújósat is. Menj be valami ilyen jellegû boltba és kérdezd meg melyik a legjobb termék, ami nem csak bolha hanem egyéb élõsködõk ellen is hatásos. A kislányodat pedig egy ideig ne engedd a kutyához, néha megsimogathatja de aztán mosson kezet. Ha nagyon aggódsz vidd el állatorvoshoz a kutyát, de szerintem nem kell aggódnod nem rühös. Ilyenkor télen lehet büdös azért is mert kint vizes lesz stb.
Mi Frontline cseppet teszünk mindig az állataink tarkójára (kutya + macskák), az minden élõsködõt távoltart. Sokkal jobban bevált, mint a bolhanyakörv. A bolhanyakörvnek már a szagát sem szeretem.
A már meglévõ rühatkát, a Frontline sem távolítja el. kezelésre szorul és nem házilagosra hanem orvosira, még akkor is ha nem biztos hogy rühatkája van.
Onnan lehet biztosan tudni, hogy elmégy vele az orvoshoz aki azt mondja rühatkás. Házilag megállapítani nehéz és értelmetlen, hiszen a gyógyítás úgyis az orvos dolga.
Szõrvesztés és vakarózás nagyon sokmindentõl lehet....ezt nem lehet házilag megállapítani. Menj vele orvoshoz. Az elsõ voltam

Astra G 1.7 D-t szeretnék venni. Mit nézzek meg a motoron, miből lehet következtetni az esetleges hibákra?

Legjobb válasz: Indítsd be, és meg kell nézni elsõ sorban hogy jól indul-e, elindul-e az összes henger. Ha beindult akkor meg kell nézni a kipufogó füstöt. Ha fehéres, édeskés szagú akkor kívánj sok szerencsét az eladónak az eladáshoz és menj haza. Ugyanez a helyzet abban az esetben is ha az olajbeöntõ sapkánál, vagy a nívópálcánál kapucinoszerû lerakodást találsz. De akkor is menj haza ha járó motornál leveszed az olajbeöntõ sapkát, és nagy mennyiségû füst száll ki belõle, mert az a motor túlzott kopására utal. Valamennyi füst alapból lesz, mivel kartelgáz tud távozni a nyíláson. Hogy kb mennyi a normális azt itt nem lehet leírni, keress egy ismerõst akinek egyben van a kocsija, és nézd meg hogy ott mi a helyzet. Ha a kipufogó füst kékes színû az nagy mennyiségû olaj jelenlétére utal az égéstérben, amit okozhat a túlzottan elkopott motor de akár egy gyûrûtörés is.

Indítsd be, és meg kell nézni elsõ sorban hogy jól indul-e, elindul-e az összes henger. Ha beindult akkor meg kell nézni a kipufogó füstöt. Ha fehéres, édeskés szagú akkor kívánj sok szerencsét az eladónak az eladáshoz és menj haza. Ugyanez a helyzet abban az esetben is ha az olajbeöntõ sapkánál, vagy a nívópálcánál kapucinoszerû lerakodást találsz. De akkor is menj haza ha járó motornál leveszed az olajbeöntõ sapkát, és nagy mennyiségû füst száll ki belõle, mert az a motor túlzott kopására utal. Valamennyi füst alapból lesz, mivel kartelgáz tud távozni a nyíláson. Hogy kb mennyi a normális azt itt nem lehet leírni, keress egy ismerõst akinek egyben van a kocsija, és nézd meg hogy ott mi a helyzet. Ha a kipufogó füst kékes színû az nagy mennyiségû olaj jelenlétére utal az égéstérben, amit okozhat a túlzottan elkopott motor de akár egy gyûrûtörés is.

Miből lehet észre venni, ha egy babának nyúl szája van? Ultrahangon lehet látni? Ha igen hányadik héten? Vagy vér vizsgálatból, integrált teszt?

Legjobb válasz: A 30 hetes UH-n nekem nézték, mutatta is a szonográfus, hogy nézzek oda, semmi gond a pici szájával.

A 30 hetes UH-n nekem nézték, mutatta is a szonográfus, hogy nézzek oda, semmi gond a pici szájával.
a vérteszteken nem ezt nézik, hanem Downt, edwardsot uh-n lehet látni
8. vagyok! Ma rendezgettem a leleteimet, délután. És a 18. heti genetika ultrahang eredményemen rajta van, hogy az arca teljesen ép, elváltozás nem látható rajta. Szóval a 18. heti genetikain elvileg akkor ezt is nézik. (Legalábbis nekem nézték.)
Egy jó felbontású ultrahanggal ki lehet szûrni, de persze csak a 12 hét után. De szerintem ennek nincs túl sok értelme, mert természetesen méhen belül ezt nem lehet gyógyítani, elvetetni meg gondolom senki nem akarja csak emiatt, pláne nem a 12. hét után.
13 héten voltunk kiterjesztett kombinált vizsgálaton, magán úton, aminek a része volt egy 1 órás uh vizsgálat. Ebben volt 4 d uh is, rengeteg mindent megnéztek a babán már akkor. Már akkor mondta a doki, hogy nincs nyúlszája, és hogy a szájpadlása is teljesen ép. Szóval hozzáértõ helyen a megfelelõ technikával már a 12-13. héten megmondják.
Nekünk a 25. heti 4D-s ultrahangon teljesen jól látni, hogy nem nyúlszájú a kislányunk. (Ez volt a párom nagy félelme.) Szóval jobb híján én azt merem javasolni, hogy ekkortájt ugorjatok el egy 4D-sre, mert ott már biztos látni. Esetleg az orvosoddal is beszélhetsz róla, hátha õ tud valami pontosabb vizsgálatot. Viszont a nyúlszájat a sima, 2D-s uh nem hinném, hogy kimutatja, mivel a puha, lágy szöveteken az fajta készülék hulláma áthatol. Ahogy én láttam, legalábbis. De ha ettõl tartasz, jobb, ha az orvosodtól érdeklõdsz. :)
Szerintem ha rendes uh-n nem is 4D-n biztos.A farkatorok szerintem látszik 2D-n is, de, hogy mikor azt nem tudom sajna.Engem is érdekelne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, csak eszembe jutott.
2 vagyok: Még annyi, hogy ha volt a családban ilyen betegség, akkor lehet keresni orvost aki specialista ebben a témában. (sajnos nevet nem tudok mondani, de biztosan van) Valamint meg kell kérdezni az orvosod/orvost , hogy mit vagy kit tud ajánlani ezen a téren.
UH-n látszik, integrált teszt nem erre való az Down és Edwárd syndómát néz.Vérvétellel szintén nem kimutatható szerintem a nyúl száj. De ha nincs nyúl szája csak szájpad hasadéka azt szerintem UH-n sem látják csak már mikor megszületett a picike.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Öngyilkosság előtt hogyan viselkednek az emberek? Miből lehet észre venni?

Legjobb válasz: Akár ez is! De simán lehet, hogy csak védekezésbõl vette fel ezt a nemtörõdömséget, mert rájött, hogy akkor kevésbé piszkálják!

Akár ez is! De simán lehet, hogy csak védekezésbõl vette fel ezt a nemtörõdömséget, mert rájött, hogy akkor kevésbé piszkálják!
emberfüggõ és nem mindenkinél lehet, de a legtöbb embernél ilyesmik : Sokat beszél a halálról gyors változás az alvásábán (túl sok vagy túl kevés) és étkezésben (inkább a túl kevés) Megjelenésben hirtelen változás Sok nagyon pesszimista megnyilvánulása van ilyen dolgok
Sok TV2-est néznek.
Ha van rá idõd, szerintem kezdj el sportolni! Ja, és természetesen jobbulást! :)
én is elindultam lejtõn, míg végül nagy nehezen rávettem magam arra, hogy befeküdjek Tündérhegyre. http://www.tunderhegy.hu/ Ott hasonló eseteket kezelnek mint te. Szóval csak enyhe esetek vannak, nem zártosztály, nem az õrültek vannak ott. Hétvégente hazaengednek. Minden nap van valami foglalkozás, terápia. Hétvégente haza lehet menni. Kevés a három hónap ahhoz hogy meggyógyulj, de elindít egy folyamatot, és közben sok mindenre rájössz ott. Valamint jó érzés hogy látod nem vagy egyedül ezekkel a problémákkal. Ha gondolod nézd meg, érdeklõdj utána. Egyébként ott mondták, hogy az öngilkosság gondolata, és a tett között óriási mérföldkõnyi távolság van. Nagyon betegnek kell lenni ahhoz hogy valaki azt megtegye. Inkább csak tényleg arról van szó, hogy az ember figyelmet akar kicsikarni, és tehetetlenségében ezzel fenyegetõzik.
Így mint Te! Felhívják magukra a figyelmet, jelzést tesznek.
Cry for help... ez a neve az öngyilkosság elõtti állapotnak. Vagy segítséget igyekeznek kérni (mint te), vagy feltûnõen megváltozik a viselkedés. Pl. egy depressziósnál elég feltûnõ, ha egyik napról a másikra jó kedve lesz - ez általában azért van, mert kitalált egy öngyilkossági tervet és minden eszköze megvan annak kivitelezéséhez, mindent elrendezett (indokolatlan eufória).
Bár az öngyilkosság rendkívül komplex, multikauzális jelenség, mégis körvonalazható több olyan tényezô, amelyek fennállása esetén a suicidium esélye jelentôsen megnô. Az öngyilkossági rizikófaktorok klinikai elôrejelzô értéke rendkívül különbözô mértékû. A suicidium pszichiátriai, pszichoszociális és demográfiai rizikófaktorait a következôképpen csoportosíthatjuk: Elsôdleges rizikófaktorok 1. Pszichiátriai betegségek: depresszió, schizophrenia, alkoholizmus/drogabúzus 2. Megelôzô öngyilkossági kísérlet(ek) 3. Suicidium a családban 4. Az öngyilkossági szándék/halálvágy kommunikációja 5. Csökkent központi idegrendszeri szerotoninaktivitás, illetve alacsony szérumkoleszterin-szint Másodlagos rizikófaktorok 1. Kora gyermekkori veszteségek (szülô halála, válás) 2. Izoláció, magányosság 3. Munkanélküliség, komoly anyagi problémák 4. Súlyos, negatív életesemények 5. Dohányzás Harmadlagos rizikófaktorok 1. Férfi nem 2. Adolescens/serdülôkor férfiaknál, idôs kor nôknél 3. Vulnerábilis periódusok (tavasz, premenstruum) A másodlagos és harmadlagos rizikófaktorok elôrejelzô értéke önmagában igen csekély, de ha egyidejûleg egy vagy több elsôdleges rizikófaktor is fennáll, az öngyilkossági kockázat komolynak mondható.
A kérdező hozzászólása: Elsõdleges : gondolom depi van, alkeszság is biztos lehetne ha lenne pénzem...Kísérlet rég egyik szülõnél volt, 5ös pont nem, tudom :/ Másodlagos: háááát...a dohányzáson kívül mind a 4 (1esnél sz válása) Harmadlagos nincs. Szóval ez alapján?
Ilyet ne csinálj...biztosan nagyon sok embernek számítasz. sokkal többre mennél ha többet kommunikálnál, akár egy psichológust is ajánlok.. Nekem volt egy barátom, 3 éve lett öngyilkos, semmit sem lehetett észrevenni rajta, szombat este még együtt buliztunk, vasárnap meg kaptam a szomorú hírt... több mint fél évig ki voltam... inkább értékeld át az életed
Én két éve voltam a mélyponton, havi 60ezret kerestem a világ legrosszabb munkahelyén, hazafelé egy lyuk volt a tömegben ott ahol álltam mert bûzlöttem (kukás voltam). A régi barátaim mind fõsulira mentek, én meg értségi elõtt otthagytam a sulit... aztán csak úgy elrepült 4-5 év semmittevéssel... 0 barát, 0 pénz(amit kerestem, azt el játék-gépeztem, meg elcigiztem és ittam)... arról, hogy barátnõm legyen, nem is álmodtam. Egyszer részegen beszélgettem egy részeg csövessel aki "vándor filozófusnak" nevezte magát, de a lényegen, hogy csöves volt számomra ez nem változtatott... elmesélte az életútját, másnap kijózanodva elgondolkodtam, és rájöttem, hogy ha vacak az életem, azon csak én változtathatok. Leszoktam a cigirõl, alkoholról, játékgépezésrõl, 2 hónap múlva meglepõdve tapasztaltam, hogy 60e sokkal több mint amennyinek addig hittem, következõ szeptemberben, beiratkoztam értségire, és különbözeti vizsgákkal elvégeztem 1 év alatt. Most programozást tanulok, és tervben van a marketing, ugyanis már most abból élek, gerillamarketingbõl... Az iskolákban rengeteg új barátot szereztem, a legjobbak tudnak az elõéletemrõl is és nem ítélnek el, sõt tisztelnek, amiért ekkorát tudtam változni... Azóta barátnõm is van, aki minden percemet gyönyörûvé varázsolja... Egyetlen egy negatívuma van, most már nincs helyem a buszon...
A kérdező hozzászólása: # 24/25 A kommunikáció nekem nem megy :/ és nem számítok senkinek, kiheverik ha eltûnök...
Amelyik kutya ugat, az nem harap. Aki csak fenyegetõzik vele, az még nem érett meg rá. Szeirntem nagyon is a vihar elõtti csend, a végsõ belenyugvás az ami jobb jel lehet.
A legjobb ha háziorvostól megkérdezed, hogy a városban hol van TB támogatott és adja meg a számot hozzájuk, aztán felhívod õket és kérsz egy idõpontot. Vagy netrõl is kikeresheted, de nem minden városé szokott fent lenni
A kérdező hozzászólása: Hát oké :/ Megpróbálom.Talán 1-2héten belül elnézek dokihoz, de: oda kell beutaló v simán oda is mehetek?
A kérdező hozzászólása: Jel lehet ha pl egyre kevésbé tudja kifejezni az érzéseit?Pl mikor beszólnak neki, megbántják, hasonlók és semmit nem reagál, stb
A kérdező hozzászólása: Nem, csak már beletörõdött hogy értelmetlen minden.Viszont el kellene kerülni hogy észre vegyék rajta(m).
Szóval rólad van szó... de hát mi a gond? nincs kedved elmondani?
A kérdező hozzászólása: Semmi értelme, csak nem akarom h észre vegye bárki is.Szóval hogy titkolhatom el?
De van értelme ! és jó lenne ha valamelyik barátodnak feltûnne, hátha tudna valaki segíteni. Szóval kivele, úgyis anonym oldal, nem ismer fel senki úgyhogy itt nyugodtan leírhatod, hátha valaki majd tud valamiben segíteni neked
A kérdező hozzászólása: Se pénz, se meló, családdal [email protected] kapcsolat, az anyámtól függök anyagilag, pedig neki sincs;párommal problémák vannak, a legjobb barátnõm(40km-re lakik) szabályosan eltûnt (rajta kívül nincs más barátom), és még a sulit is elrontottam olyan szinten, h újra kell majd felvételiznem.Így hirtelen ennyi, de van még több "apróság" is.De nem hiszem hogy ez számít, nem akarom h észrevegyék
Na jó elolvastam a másikat is, szerintem próbáld ki a pszichológust, én voltam már kifejezetten jó TB-s lógusnál is és sokat segített. Nekem is van ilyen szociális fóbia szerûségem, és én úgy oldottam meg ezt, hogy nem mertem neki beszélni a dolgaimról, hogy leírtam egy lapra és odaadtam neki. Aztán szép lassan elõtte egyre jobban tudtam beszélni. Meg lehet elmehetnél egy csoportos terápiára is, azokból is van ingyen. Az öngyilkosság nem jó megoldás, ahogy mondani szokás : egy végleges megoldás, egy ideiglenes problémára.Most biztos úgy látod, hogy nincs már semmi lehetõséged, de ez nem így van.
A kérdező hozzászólása: Egy éve tart ez az "ideiglenes". Turkászhoz menni sem merek, már nem is akarok :(
Nem akarsz te meghalni szerintem, te csak "majd' meghalsz" , hogy valaki segítsen, de nem kapod meg senkitõl :( Megértem, hogy nem mersz pszichológushoz menni, de azért megpróbálhatnád. Nekem is szükségem volt rá, iszonyúan féltem, mert alapból egy szorongós, félénk ember vagyok, de végül erõt vettem magamon és segítséget kértem, és kaptam, és ha nem is vagyok jól még, de fényévekkel jobban, mint elõtte! Pedig az elsõ hely, ahová mentem egy hatalmas pofon volt számomra, a doki le se sz*rt, közölte, hogy felír gyógyszert, semmi bajom, ne is menjek vissza hozzá. Én azt hittem, utána kinyírom magam, de végül nem tettem meg, máshonnan kaptam segítséget
A kérdező hozzászólása: Szolnokon vagy Kecskeméten van aki bevállt valakinek? +Egyáltalán mivel tudna meggyõzni a bogyón kívül hogy van bárminek is értelme?Kételkedem :(
nemár :( amúgy a barátodnak küldök 2 nagy pofont, hogy nem figyel rád oda jobban ... :D nem tudom mit írhatnék még amúgy, de szeretnék neked segíteni (mármint abban, hogy kicsit átgondold ezt a dolgot). Egy kicsit össze kéne szedned most magad és megpróbálni egyesével megoldani a dolgokat, nem lehet mindent egyszerre de lépésenként... És a pszichológustól meg nem kell félni, menjél el nyugodtan hozzá Esetleg próbáld meg azt is, hogy minden este írsz egy listát amit másnap meg szeretnél csinálni, lehet akármilyen apró dolog is pl kimenni az utcára, aztán szépen megcsinálni õket. Sokkal jobban fogod érezni magad 1-1 nap után
Szerintem, ha lenne egy kikapcsoló gomb rajtunk, kihalt volna már a nemzet. Velem az élen :D Élni különben nem azért "kell", mert másoknak hiányoznánk, hanem mert... :D lehet, ha tudnám, nem olvasnék depis kérdéseket... szóval nem tudom. Ösztön.

Kipufogó tömítést miből lehet kivágni vagy hol lehet venni?

sziasztok van egy 50ccm endurom és a kipufogó dob tömítés (ilyen kartonpapírszer? anyag) szétszakadt és most orrán száján jön a füst és kaki hangja van ilyen tömítést mivel lehet helyettesíteni vagy hol lehet kapni?

Legjobb válasz: Esetleg motorboltot próbáltad? Ha nincs klinker lemezed amibõl kivághatnád!

Esetleg motorboltot próbáltad? Ha nincs klinker lemezed amibõl kivághatnád!
Én motoros boltban vettem kifejezetten erre a célra gyártott kartonszerû lapot, amibõl vágtam. Bár készítettem már kartonpapírból is hengertalp tömítést, az is teljesen jól mûködött, nem égett meg.

Miből lehet észre venni hogy tüdőgyulladásom lenne? Mik az elő jelei?

Legjobb válasz: Elhúzódó nátha, köhögés, hátfájás, láz. Nekem úgy derült ki, hogy kb egy hónapig nem tudtam kigyógyulni a köhögésbõl.

Elhúzódó nátha, köhögés, hátfájás, láz. Nekem úgy derült ki, hogy kb egy hónapig nem tudtam kigyógyulni a köhögésbõl.
Hátfájás, csúnya köhögés, láz stb :P én így vettem észre :)
Szinte ugyanaz, mint egy influenzánál, orvos hallgatózással tud rá következtetni és röntgen mutatja ki.

Szex közben miből lehet észre venni, hogy?

Csak a szex miatt van velem a pasi és csak strigula alapon dug vagy valami érzelem is van a dologban? Persze úgy, hogy nem vagyunk kapcsolatban és ezeket nem is tárgyaljuk meg. Mik ezek a gesztusok?

Legjobb válasz: "Persze úgy, hogy nem vagyunk kapcsolatban és ezeket nem is tárgyaljuk meg." épp ez

"Persze úgy, hogy nem vagyunk kapcsolatban és ezeket nem is tárgyaljuk meg." épp ez
tapasztalatból írom.... figyel rád, sokszor megcsókol, simogat, kényeztet és nem csak a saját orgazmusa hajtja :D 19/L
A kérdező hozzászólása: Akkor aztán mondom, hogy 'még nem', tehát ilyen alakulóban van a dolog. Vagy ugye az elsõ esetkor pont hogy nem alakul majd sehogy.
Bizonyos mértékû tartással rendelkezõ emberek párkapcsolaton belül dugnak, nem pedig szexelnek csak úgy, aztán hátha... Az egész szituáció szerintem gáz, de mondjuk akár meg is beszélhetnéd ezt vele, és akkor nem kell pszichológusosdit játszanod.

Miből lehet észre venni hogy vemhes a szuka? hogy viszonyul a kanhoz?

Tegnapelőtt összeragadtak a kutyáim. Azòta a szuka nem engedi a közelébe a kant. Néha morog rá. Hogy viszonyulnak ilyenkor egymáshoz ha megtörtént a megtermékenyItés?

Legjobb válasz: Akkor esélyes a vemhesség. De miért nincs ivartalanítva a szuka???

Akkor esélyes a vemhesség. De miért nincs ivartalanítva a szuka???
Ha a szuka morog a kanra, azzal ilyen helyzetben a gazdájának akar jelezni, hogy ivartalanítsa.
Elsõ, ne ultrahangra vigye a kérdezõ a kutyáját, hanem ivartalaníttatni, és ne 4 hét múlva, hanem most
Hogy vemhes-e azt csak 4 hét után lehet észre venni. Az normális ha morog a kanra, mivel az ugrál rá és a kutyánál már vége a termékeny idõszaknak. 4 hét múlva vidd el ultrahangra és többet fogsz tudni
Ez a viselkedés normális, nagyon valószínû hogy sikeres volt a megtermékenyítés, de ez csak késõbb derül ki.
3-as bocsánat ha a kérdésre válaszoltam azt hittem ez az oldal azért mûködik, hogy mások kérdéseire válaszoljunk. Tudtommal a kérdés nem arról szól, hogy mikor vigye ivartalanítani a kutyáját. Mégegyszer mindenkitõl elnézést kérek, hogy a kérdésre válaszoltam!
Nem azért írtam, hogy beléd kössek:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!