Találatok a következő kifejezésre: Mi volt mai (144 db)

Mi volt az a mélypont Bruce Dickinsonnál (Iron Maiden), amikor a magasabb hangok gondot okoztak neki? (kb '86-89 között)

A '90-es évekt?l meg újra TÖKÉLETESEN énekel.

Legjobb válasz: Nem tudom, mit értesz azon, hogy "tökéletesen", de a stúdióalbumokon mindig is kifogásolhatatlan volt a hangja, az említett idõszakban is. Legföljebb nem volt annyi sikoly a számokban. Egyébként sem volt annyira jellemzõ rá, mint pl. Halfordra. Viszont a nagyszabású turnékon rendesen lestrapálta magát (ld. World Slavery Tour). Rengeteg bootleget meghallgattam, és azokon is hallható, hogy néha mit megszenvedett az énekléssel a koncerteken, gondolom akkor már hónapok óta nyomták.

Nem tudom, mit értesz azon, hogy "tökéletesen", de a stúdióalbumokon mindig is kifogásolhatatlan volt a hangja, az említett idõszakban is. Legföljebb nem volt annyi sikoly a számokban. Egyébként sem volt annyira jellemzõ rá, mint pl. Halfordra. Viszont a nagyszabású turnékon rendesen lestrapálta magát (ld. World Slavery Tour). Rengeteg bootleget meghallgattam, és azokon is hallható, hogy néha mit megszenvedett az énekléssel a koncerteken, gondolom akkor már hónapok óta nyomták.
A kérdező hozzászólása: Tökéletes alatt azt értettem, hogy sokkal jobban, mint a 80-as években. A kérdést az élõben való éneklésre értettem. Amúgy valószínû, hogy igazad van, jobban utána olvasgattam közben, és többen is azt mondják, hogy a több, mint 1 évig tartó World Slavery Tour lehet az oka. Nem tudom mennyi alapja van, de azt is olvastam, hogy '85 tájékán azt fontolgatta, hogy kilép a Maidenbõl.
A kérdező hozzászólása: Ezekrõl eddig nem is tudtam. Köszönöm ezt a sok információt! :)
Hû a Queensryche tényleg király zenét játszik. Az Operation.. is és a Maidentõl a Seventh... is a kedvenceim között van.
Az elõzõ vagyok, azt hittem ez az én kérdésem:D Én is ki akartam ezt írni, ezekszerint nem én írtam :D. Amúgy Bruce-al mi történt? hát felnõtt. 30 felett volt. És amúgy szerintem nem lestrapálta. Akkor inkább rekedtes és fátyolos lett volna. Inkább kialakult a végsõ hangterjedelme, amit nagy bõ torokkal bírt. Ezért valahogy meg kellett tanulnia ismét a magasabb hangokat. Pl ha meghallgatod ezt:http://www.youtube.com/watch?v=vnkWCuUQKzk ez 1990 es felvétel. A magasabb hangokat szinte préseli, és szerintem ez zseniális. Aztán 2001-re a hangterjedelme megmaradt, de szerintem néha kellemetlenül éles volt a magas, és tompa a mély. Én jobban kedveltem a 88-as hangját. meg persze ezt amit mutattam.
Fátum Doktor! Na lehet hogy különbözik a véleményünk, talán jó is, hogy belém kötöttél, mer pontosítanék. Azt elfelejtettem írni, hogy ja tudom hogy betett neki 1984. Hangilag is ez egyértelmû, viszont az életkor is fontos. Bár igen ebben igazad van, hogy leénekelte a hangját. A 89-es Maiden England koncerten akkor sem teljesített volna sokkal jobban, ha elõtte pihen egy évet. Vagy ép jól beénekli magát. 89 után viszont sok újítás volt a hangképzésében szerintem. Természetesen nem arra gondoltam, hogy újra meg kellett tanulnia énekelni. Viszont ha a Bring Your Daughter-t hallgatod, ott teljesen máshogy hangoznak a magas hangok, mint mondjuk a Run To The Hills-ben. A bõ torok: ez nem egyenlõ a torokból énekléssel. Tudom hogy nem énekelt torokból. Az veszélyes, Bruce pedig vigyázott a hangjára. Viszont bõ torok kell a tüdõbõl való énekléshez. Miközben hasával támaszt, sok levegõt enged ehhez kell a bõ torok. A link pedig, ...hát tök mindegy hogy nem a Maiden, attól még õ énekel. Végszó: Ha bárki úgy érezné, hogy én Bruce-t lenézném, hát... õ a kedvenc énekesem, és õt tartom a legtehetségesebbnek. Én csak ugyanúgy mint a kérdezõ meg akartam fejteni, mi volt vele a 80-as évek második felében. És szerintem õ egy kicsit máshogy énekel 90 után. Nem jobban nem rosszabbul, máshogy. Azért is gyanakszom erre, mert pl nézzük Steven Tylert, vagy akár Rob Halfordot. Teljesen egyenletesen rontották a hangukat. Míg pl Bruce szerintem jobban szól most, mint 2001-ben.
Ismét én vagyok, most nem nevezném meg magam :D. Ti mit tudtok arról, hogy Bruce valamikor Steve állítása szerint lökdöste vagy arréb tolta a színpadon a többieket? Azt olvastam, vagy valami ilyesmit, hogy lökdösõdött. Lehet hogy ez 82 táján volt. Lehet hogy hülyeség, de Az Iron Maiden könyvben olvastam.
Nem a többieket lökdöste, hanem - szokása szerint - a színpadon történõ szaladgálás, mászkálás, ugrálás közben gyakran nekiment - kinek másnak - Harrisnek, amit a fõnök nem igazán tolerált. Állítása szerint Bruce túlságosan is beleélte magát a frontember szerepébe, és át akarta venni a teljes irányítást a színpadon. Voltak ilyen hülye vitáik, nagyon sok, de ezek a "harcok" Harris és Dickinson között zajlottak. Õk ketten voltak a két legerõsebb karakter a Maidenben, de ez nem változtatta meg azt a tényt, hogy mindig is Steve Harris volt maga az Iron Maiden, és ez ma sincs másképp. Egy önfejû, vaskezû, diktátor típusú zenekarvezetõ. Ezért is tisztelem a legjobban, s egyik legnagyobb példaképem.

Voltatok már úgy féltékenyek, hogy nem volt kézzel fogható bizonyítékotok rá, nem volt okotok rá, és mi volt a legdurvább mait elkövettetek féltékenységetekben?

Gondolok itt telefon nézegetésre, kutatás másik szekrényében, esetleg kitörölni telefonszámokat, vagy interneten kutakodni, írni másik nevében, vagy letesztelni valahogy.

Legjobb válasz: Én pont a másik véglet vagyok. Tudom, hogy volt okom féltékenynek lenni (az is voltam persze), de semmit nem tettem, még csak ki sem mutattam.

Én pont a másik véglet vagyok. Tudom, hogy volt okom féltékenynek lenni (az is voltam persze), de semmit nem tettem, még csak ki sem mutattam.
Én egyszer a barátom laptopjába beleöntöttem egy üveg pezsgõt. Nagyon szégyellem magam emiatt, de hát na...
Voltam már sokszor féltékeny, de elõbb-utóbb mindig bebizonyosodott, hogy okkal. Egyébként utálom azokat az embereket, akik tagadják, hogy kutatnak. Mindenki kémkedik egy kicsit. :)

Régebben volt a Jetixen egy gyerek sorozat. MAi arrol szolt hogy két testvérpának vannak képregényei és azok életre kelnek abban fognak szerepelni. Valaki esteleg tudná mi volt a címe?

Legjobb válasz: Tudom melyikrõl beszélsz, és most hogy írtad eszembe jutott hogy én szerettem azt a sorozatot. xD De sajnos a címét nem tudom. :( Azt hiszem a képregény neve volt a cím is... és még talán azt hogy volt egy lány aki tetszett a srácnak azt Hilly Hindi játszotta... talán. :/ Majd még írok ha többet megtudtam. :)

Tudom melyikrõl beszélsz, és most hogy írtad eszembe jutott hogy én szerettem azt a sorozatot. xD De sajnos a címét nem tudom. :( Azt hiszem a képregény neve volt a cím is... és még talán azt hogy volt egy lány aki tetszett a srácnak azt Hilly Hindi játszotta... talán. :/ Majd még írok ha többet megtudtam. :)
A sötét jóslat Azt hiszem ez volt a címe.
Jesszus, tényleg! :D Én meg jó sok hülyeséget összeírtam Oo Fúú, elnézést. Most eléggé ég a fejem. :$ (elsõ válaszoló voltam xd)

A mai napon az orvos egy véralvadékot észlelt a méhszájban valamint egy polypusnak látszó képletet! Ha volt valakinek ilyen, mi volt a teendő vele? !?

Ma voltam 12. hetes UH. Vizsgálaton, előtte az orvos megvizsgált, mert ez még nem történt meg! Tavaly októberben voltam rákszűrésen ott minden rendben volt! Nagyon megijedtem ahogy láttam, hogy a műszer is véres volt! A babával úgy néz ki minden rendben! Nagyon aggódom, azóta is sírok! A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem elõtte fedezték fel és kiszedték-rutinmûtét. De hogy terhesen mit csinálnak vele azt nem tudom-de így biztos nem zár rendesen. Doki mégis mit mondott?

Nekem elõtte fedezték fel és kiszedték-rutinmûtét. De hogy terhesen mit csinálnak vele azt nem tudom-de így biztos nem zár rendesen. Doki mégis mit mondott?
Az orvossal nem beszéltél?
A kérdező hozzászólása: Orvos azt mondta lehet , hogy terhességi polip! Leecsetelte és 3 nap múlva vissza kell mennem kontrollra! De igazából nem fûzött hozzá semmit! Annyit mondott, hogy így kenetet sem tud akkor levenni! Én nagyon megijedtem a terhességem kezdetén volt kisebb barnázás amire kaptam is Duphastont! De ilyen véralvadékot még menzim idején sem láttam! Elsõ válaszadótól kérdezném: Mit mondott a doki mitõl lehet ez?
Artalmatlan dolog. A terhesseged elejen is ez okozhatta a verzest. A verzesek kozul ez a legkevesbe rossz. Tenyleg csak annyi a gond vele, h max verezget es amig nem tudni, h ez, addig folos aggodas van. Ha tudjak lecsipik.
1. vagyok. Emlékeim szerint csak annyit, hogy elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! De pénteken talán nyugodtabb leszek a kontroll vizsgalat után! Majd megírom mi történt!.....
Nekem a második terhességemnél vette észre a doki. Csak legyintett, de minden vizsgálatnál megnézte, hogy nõtt-e. Nekem szerencsére nem vérzett. A tervezett 3. gyerekem fogantatása elõtt leszedettem. Rövid egy napos altatásos "rutinmûtét" - mármint a dokinak. Ki is kapartak, de semmi fájdalmam nem volt utána, alig véreztem, nem volt vészes. Azóta (kop-kop-kop) nincs semmi... bár azt mondják, kiújulhat. Egyébként ártalmatlan dologról van szó, nagyon-nagyon ritkán rákosodik el. Majd szülés és szoptatás után sztem vetesd le és megnyugszol.

Mi volt a mai tartalma Dr. Bubónak? Nagyon jó lenne tudni, nem látta a keresztfiam és addig nem hagyj békén míg el nem mondom neki mi volt benne, részletesen :-S Légyszi ha vki látta segítsen.

Legjobb válasz: Az MTV oldalán fent van a teljes sorozat, inkább nézze meg, mert ezt úgysem lehet elmesélni. http://videotar.mtv.hu/Cimkek/k/e/kerem_a_kovetkezot.aspx

Az MTV oldalán fent van a teljes sorozat, inkább nézze meg, mert ezt úgysem lehet elmesélni. http://videotar.mtv.hu/Cimkek/k/e/kerem_a_kovetkezot.aspx

Mit kaphattam? Oxitocint? Burokrepesztés is volt? Mai napig nem tudom.

Annyit olvasom itt hogy akinél burkot repesztettek és kapott oxitocint, annak nagyon fájdalmas volt a szülés.

Legjobb válasz: nézd meg a zárójelentést. de szerintem volt ott burokrepesztés meg oxi is. de miért nem érdekelt, hogy mit csinálnak veled?! nem értem. én mindent megkérdeztem, el is mondták. a no-spa injekciót görcsoldónak kaptad, én is kaptam, semmit nem használt.

nézd meg a zárójelentést. de szerintem volt ott burokrepesztés meg oxi is. de miért nem érdekelt, hogy mit csinálnak veled?! nem értem. én mindent megkérdeztem, el is mondták. a no-spa injekciót görcsoldónak kaptad, én is kaptam, semmit nem használt.
Igen, oxytocin lehetett, gondolom fokozatosan növelték az adagot, nehogy nagyon megterhelje a babát. A No-Spa nem görcsoldó, szülésnél elé furcs lenne, hanem No-Spa-Papaverin injekciót kaptál ami simaizom lazító, és azért adják, hogy könnyebben eltünjön a méhszáj.
A nos-spa a méhnyakadra van, hogy elsimuljon, ha még túl kemény. Burokrepesztésed volt és oxit is kaptál.
A kérdező hozzászólása: Valahogy olyan állapotban voltam, hogy hiába is mondta a szülésznõ mit kapok, mit csinál, lehet elfelejtettem :o) Bíztam benne, meg a dokimban is, ha kell hát kell alapon. A babámra koncentráltam, késõbb a légzésre, ami jól is jött, amit tanultam, nem tudom, hogy miért nem tudom pontosan mi történt. A legnagyobb fájások alatt majd elaludtam, ragadt le a szemem, de amint kibújt a kisfiam, onnantól úgy éreztem magam, mint aki fel van pörögve, és még a dokitól is kérdezgettem volna mindent a varrás közben is (amit meg sem éreztem már), úgy kellett visszafogni magam, hogy ne dumáljak annyit.. fura egy állapot volt.. ezt most csak kíváncsiságból tettem fel, majd ha megyek megint a dokihoz, megkérdezem pontosan. Még azt sem kérdeztem meg, miért kellett volna a vákum, az tény, hogy sokadik nyomásra sem akart kijönni, és kiderült, hogy a keze beszorult az arca mellé, úgy jött ki végül....
Igen, a nospa a méhnyak "felszámolására" van. Nem mindenkit visel meg az oxitocin, a fájdalom abszolút szubjektív érzet, tehát lehet, hogy neked nem volt olyan erõs, mint esetleg pl. nekem. :D:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor most már szakszavakkal is tudom, hogy mi volt, ha esetleg más kérdezi :o)) Eddig csak azt mondtam, hogy "leengedték a magzatvizet egy tálba" illetve, hogy "kaptam infúziót is"... :o)
A zárójelentésen minden ilyen "beavatkozás" fel van tüntetve!
Kedves kérdezõ: burokrepesztésed volt, kaptál oxitocint, és fájdalomcsillapításra kéjgázt. Sokszor felesleges az oxi...Anélkül is meglenne a baba, csak mondjuk késõbb. Nálad pont nem volt felesleges. Egyébként a záróból nálam is kifelejtették a méhszájlazító injekciót, csak a gátmetszés szerepel a papíromon.

Mi volt a mai jó cselekedeted? Családoddal vagy akár idegenekkel? Nem kell nagynak lenni bármi jöhet, aki hasonlóan hiszi, hogy napi egyjócselekedet mosolygósabbá teheti a napodat neked is.

Legjobb válasz: Segítettem egy nõnek a babakocsit felrakni a buszra, de mivel rég ettem és nagyon melegem volt a hosszú ruháim miatt, így utána szinte repültem, hogy leülhessek, mert majdnem összeestem. Persze meg sem köszönte, mindegy, karma's a bitch. Aztán még ma láttam egy vak nõt, akivel mindig találkozom hazafelé, szokásosan hazakísértem. Kitakarítottam Anyuéknak a házat és vacsorát fõztem, bár még mindig nem jöttek haza. 14/L

Vettem sutit anyueknak.:) ))
Segítettem egy nõnek a babakocsit felrakni a buszra, de mivel rég ettem és nagyon melegem volt a hosszú ruháim miatt, így utána szinte repültem, hogy leülhessek, mert majdnem összeestem. Persze meg sem köszönte, mindegy, karma's a bitch. Aztán még ma láttam egy vak nõt, akivel mindig találkozom hazafelé, szokásosan hazakísértem. Kitakarítottam Anyuéknak a házat és vacsorát fõztem, bár még mindig nem jöttek haza. 14/L
Dm-ben nem volt pont gyûjtõm és oda adtam a utánam fizetõnek a pontokat :)
Vettem tejet lakótársamnak:)
Szendvicset csináltam a húgomnak. Ma csak ennyire futotta. :D 21L
Útbaigazítottam két nõt is a vasútállomáson. Elvittem anyósomnak a munkához szükséges anyagot, mert õ nem tudott bemenni érte. Ezután meghallgattam a panaszkodását, mert tudom, hogy nagyon nehéz neki (haldoklót ápol). Mondjuk ez nehéz volt, három órán keresztül mondta, és a végeredmény az lett, hogy vsz el kell adni a lakást, amiben most lakunk :(
Segítettem egy turistának lyukasztani a villamoson :) Szegénykém nem értette hogyan mûködik, nem látott még manuális jegykezelõt :D Valamint megvártam az egyik ittlakót (panel) a kapuban, magyarul tartottam neki az ajtót, pedig még elég messze volt. Ezeket nem különösebben tartom jó cselekedetnek, ösztönösen jönnek... 22/L
Ma egy beosztottamat sem [email protected] le. (nagyon)
Kielégítettem orálisan a barátomat. 19/L
Felpontoztam 13-ast:)
Átadtam a helyemet a villamoson egy néninek. Meg a mai hírek szerint, jó cselekedet, hogy én meg sem ütöttem az ellenõrt :DDDD
Segítettem elintézni valakinek egy hivatalos ügyet (neten keresztül), mert õ nem értett hozzá, én meg már csináltam hasonlót (nem hivatalban dolgozok) Megcsináltam a szomszédasszonyom adóbevallását (ezt mondjuk minden évben megcsinálom neki) Segítettem a võmnek kitakarítani a kocsiját (ballagásra ment és mint mindig, késésben volt)
Ma itt a gyk-n keresett az egyik anyuka egy babanaplót. Nekem van egy amit tudom, hogy nem fogok használni. Elkértem a címét és elküldtem neki. (természetesen nem kértem a postaköltséget) Néha jól esik valami olyan dolgot csinálni amivel egy másik embert boldoggá, akár pár percre is de mosolygóssá tehetünk. Naivság azt hinni, hogy egyszer majd visszakapom?
A héten a kolléganõm szabin volt és orvosok mellett dolgozunk, én dolgoztam az õ orvosával. Mikor munka végén felhoztam a hétfõi anyagát az iktatóból, láttam, hogy nincsenek bevíve a paciensek adatai a gépbe, mert az a kolléganõ is szabin volt, aki ezeket az adminisztrációkat végzi. HÉtfõn reggel kellett volna kapkodva megcsinálnia, mikor már idõpontra jönnek a betegek, én pedig bevittem a hétfõi anyagát a gépbe, hogy ne kelljen neki akkor kapkodnia vele. Nekem elég lesz annyi, ha látni fogom, hogy mennyire örül neki és milyen meglepetés lesz számára. Ez már jó érzéssel tölt el.
A sógornõm most nagyon maga alatt van, láttam rajta, hogy lelkileg nincs rendben, ezért 4 órán keresztül beszélgettem vele az érzéseirõl. Úgy érzem sikerült jobb kedvre deríteni, mert azóta mintha kicserélték volna. :) Ezt azért tartom jó cselekedetnek, mert nem vagyunk túl jó viszonyban, nekem pedig a holnapi vizsgámra kellett volna tanulnom. De nem bánom, hogy így alakult, mert kiderült, hogy sokkal jobb fej mint gondoltam. :)
vettem a kolléganõmnek csokit, mert ma van a Névnapja! :)
Átadtam a helyem egy idõs néninek és az unokájának a buszon. Tudom, nem nagy szám, de még csak 12.20 van, egyelõre ennyire futotta. :) 18/F
Reggel elõttem fizetett egy idõs házaspár a boltban. Nem volt elég a pénzük és egy zacskó búzadarát ott kellett hagyniuk. Kifizettem és utánuk vittem.
A kérdező hozzászólása: Ezek mind jók :)
Szomszédasszonyom helyett elmentem a patikába kiváltani a gyógyszereit, meg bevásároltam neki.
Egy idõs néni tanácstalanul állt a boltnál a bevásárlókocsiknál, mert nem volt 100 ft-osa. Adtam neki egy érmét(zsetont?) mert nekem kettõ volt.
Vettünk egy zacskó tejet a boltban egy bácsinak, aki beteg és min. nyugdíjat kap, ezért mindig megy a régi kenyerekért amiket ingyen ad a boltos neki. Mondjuk akartunk venni neki egy friss kenyeret is, de amikor mondtuk a boltos inkább oda adta neki ingyen. Szóval lett vacsorára való a közbenjárásunkkal. Ez jó érzés volt.
Egész este óta próbáltam segíteni itt az emberkéknek, akik kérdéseket tettek fel. Karma pedig nincs vagy elromlott, mert mindet lepontozták, hiába tudom, hogy hasznosak voltak...
Kiálltam két kollégámért egy nagyon kényes ügyben.
Adtam egy cigit a cigányasszonynak az utcasarkon, aki gyakran ott ácsorog és lejmol :D Meg segítettem egy munkatársamnak lecuccolni a kocsijába, közben nem is kérte!
A kérdező hozzászólása: ööö.. ja végülis örömet szereztél :) hát nem teljesen ilyenre gondoltam de sebaj :) és ez számodra nehéz vagy kötelesség ízû volt?
Nem volt wc papír a plázában a wc-ben, elszaladtam venni zsepit, mikor vissza értem körbeosztogattam a pisilésre várók között és hagytam a wc papír tartón is :) tök jó fej vagyok :D

Miben volt más egy 2001-es 20 éves lány egy mai 20 éveshez képest?

Legjobb válasz: Akkor még nem volt a legtöbb elkurvulva és nem a ratyi fiúkat szerették. De szerencsére vannak kivételek.

Akkor még nem volt a legtöbb elkurvulva és nem a ratyi fiúkat szerették. De szerencsére vannak kivételek.
Nem volt szifon5öse, hogy felrakja a csecsét a f.aszbúkra.
a 2001-es évjárat még nem ismerte Edwardot. Mi ez, valami házifeladat? Nem volt ily mértékben elterjedve a net, nem volt facebook, sem okoskütyük. Innen indulj ki.
nekem is az jutott eszembe amit elõzõek írtak. Nem volt ennyi minden, emiatt másabbak is voltak az emberek, vagy legalábbis más dolgokat csináltak. Furcsa is néha visszagondolok hogy milyen volt akkor.... Annyi minden nem volt ami ma van.
Igaz én akkor még csak 16 voltam, de a mostani 16 évesek már sokkal több mindenen átestek ennyi éves koruka, mégis jóval gyerekesebbek, mint én, vagy akár a kortársaim akkoriban.
az, hogy 2001ben odamentem, felcsíptem, elvoltam vele kicsit aztán megkaptam. ha most odamegyek egy 18-20 éves lányhoz ismerkedni, nem ritka, hogy köszönök-szia!-õ meg visszaköszön-jó napot, de kaptam már csókolomot is:) . úgyhogy most az eleje az ismerkedésnek döcögõsebb, de ha túl vagyunk a kor mizérian, akkor meg könnyebb sokkal a tapasztalatom és a helyzetkezelési rutinom miatt. 35/F
utolsó xDDD

Szerintetek mi volt a mai történelem érettségiben középszinten, amikor a barokk műveket kellett kiválasztani?

Kétféle megoldást is láttam neten.

Legjobb válasz: hülyeség volt az egész

hülyeség volt az egész
Állítólag a "c d e f" a jó (A többi az inkább reneszánsz)
A b) az (a barokknál) tuti nem lehet jó A megoldókulcsban valami nem stimmel De azért el lehetett találni
A barokkra nagyon jellemzõ volt a dagályosság (még irodalomból is tanították)
A B az száz hogy nem barokk! Rafaello festmény, belinkeltem, aki röneszánsz festõ :) (:
Igen, reneszánsz festõ, de az a festménye a barokk elõdjének tekinthetõ, tehát barokk stílusú...
Igen, lehet igazad van... Ha már annyira ilyen képes baromságot kellett beletenni, akkor legalább valami egyértemû barokkot raktak volna bele...szánalom, ami itt van.
Hát ha az gráciás kép barokk, akkor én lenyelem a fejem Viszont az a kép, amin az az udavari jelenet van (a negyedik azt hiszem) az nagyon barokkosnak néz ki Vlmilyen infánsnõ
és a h., amin azok a szentek voltak, meg alatta az a kicsi kép sok emberrel? az barokk? mert szerintem a csatás, mert ugye szerették a mozgás ábrázolását, tehát az inkább meg a harmadik asszem az volt egy templom, na az is jó barokkos de gáz...
Raffaello mûve hogy lehetett barokkos, mikor nem is a barokkban élt- Különben is még a reneszánsz meg a barokk között volt a rokokó !
és a kislányos, az barokk volt?
Talán azért ezeket írták bele (megoldsának), mert ez még nem a végleges megoldókulcs (De azért nem kéne ennyire hülyíteni az embert)
Az elsõ kettõ (kép) biztos nem barokk volt De ami utána jött az igen
A kérdező hozzászólása: hát bocsika, de remélem, hogy igazuk van, mert én ezeket írtam: c, f, e, h így nem vesztenék sokat. amúgy tipp volt az egész feladat.
Az iskola 2 töritanárja szerint: d, c, e, f Nekem kicsit gyanús, de hiszek nekik (de bárcsak ne így lenne, mert nem ezt írtam be:D)
heh, ezt kicsit elméretezték Õfelségéék Ez inkább rajz érettségibe illet volna, semmint töribe... -.-
Amúgy Fertõdy-kastély, a templombelsõ, meg a csatás kép az szerintem barokk...
B) C) D) E) volt a helyes (Hármat simán fel lehetett ismerni)
Csodálkoztam, hogy ilyen mûvészettörténeti témát beleraktak a töribe
negyedik a B az reneszánsz volt nem, A három grácia, mivel Rafaello reneszánsz festõ http://hu.wikipedia.org/wiki/Raffaello_Sanzio
A barokkot mondjuk nem annyira nehéz felismerni a túldíszítettségrõl (akár építmény, akár fetmény)
akkor bocsi, ha nem az volt a B
A végén kiderül, hogy nem jól van megadva a megoldás (a kulcsban) Na még egyszer megnézem
én azt egybõl kizártam mivel ugye az emberi test ábrázolása a reneszánsz újdonsága... szóval én zártam ki, hogy az barokk lenne
A kérdező hozzászólása: Az egyik megoldásban: c, d, e, f A másik megoldásban: b, c, d, e
Szóval nyolc kép volt- azokból kellett négy barokkot kiválasztani A barokk festészetrõl nekem valahogy Goya ugrik be (Az egyik kép a spanyol udvart mutatta, amin az a kislány volt)
Mária Lujza Jozefa spanyol infánsnõ - Wikipédia hu.wikipedia.org/wiki/Mária_Lujza_Jozefa_spanyol_infánsnõ - (Goya festménye). Hát sztem az barokk (Meglehet nézni Goya-nál) Meg Velazquesnél

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!