Találatok a következő kifejezésre: Mi volt fő oka (4 db)

Hogy szakadhat fel?? Nem szakad az csak úgy.. mit csináltál, hogy felmerül a te felelõsséged is?
Én úgy gondolom, ha valaki állatot tart, annak takarítani kell utánuk!! Nálunk is játszanak, szabadon is vannak, igen mindennap porszívózok utánuk, ezzel jár, de nem is bánom!! Imádom õket!!
Nem a madár buta.. Figyelj. Ausztráliában óriásai csapatokban élnek. Az ember befogja, hazaviszi, és kis kalitkában tartja õket. Komolyan a madár hibája, ha megsérül a plexitõl, mert még a szemetelés sem szabad neki? A papagájok a föld egyik (!) legértelmesebb, legtaníthatóbb, legalkalmazkodóbb állatai. Foglalkozni kell velük, nem csak betenni egy kalitkába, akkorába, hogy megfordulni is épphogy megtudjon, majd várni a megváltást.. Ha megsérül a madár, akkor meg õ a buta? Ki kell õket engedni, tanítani, foglalkozni velük, ha szívvel csinálnád, a napi két felmosás sem lenne akkora teher, hogy inkább éles plexilapot szerelsz a kalitkára, ami felvágja szegényt. Szerény véleményem szerint. 20 éve tartok papagájokat, ismerem a lakásom korlátait, így csak hullámosokat és nimfákat. Ha tehetném, meg sem állnék egy arapapagájig. Viszont mindig az õ szemszögüket nézem, ha már hazahozom õket. Méteres kalitka, játszósarok, biztonság, nem utolsósorban pedig foglalkozás. Érdekes, egyetlen egyszer sem történt még baleset semelyik madárral sem. Igaz, én nem is plexizem õket körbe, nehogy nagy rumlit csináljanak.
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs, hogy, hogy történhetett a dolog, lehet betegség, és lehet az én saját felelõsségem is ... Mert ketten voltak (az egyik még eé), és mivel sokat szemeteltek, úgy döntöttem, hogy a kalitka oldalára egy plexit helyezek, hogy a szemetet ne tudják kiverni. És gondolom én, hogy attól is elszakadhatott, mivel a faroktolla sosem fért ki a kalitkán, így is elszakadhatott. De betegség is valószínú, mivel az utóbbi idõben láthatóan legyengült, és végül a kezemben meg is halt :(
Hát.. egyet tudok neked mondani, mindannyian jobban fogtok járni: nagy kalitka. Amiben a madár elfér, abból nem veri ki a szemetet, illetve maximum véletlenül. Így a plexi sem sérti fel, és fertõzõdik el a sebe. Neked is könnyebb takarítani. Nem lehet ilyen kis helyen papagájt tartani.. Ha egyszer parlamenti képviselõ leszek, betiltok minden 50*35*a csillagos ég centi alatti kalitkát.
A kérdező hozzászólása: Végülis a kalitka nem a legkisebb méret, elfértek benne mind a ketten, csak szerettek néha játszani, ami sok szeméttel jár. Csak sajnos a madár buta, ezért nem fogja fel, hogy ne a kalitka legszélsõbb részére menjen, mert felakad a faroktolla ...

Mi volt a Spartacus-féle felkelés kirobbanásának két fő oka? Mi lett a rabszolgák büntetése a felkelés leverése után?

Legjobb válasz: Szerintem az egyik a rabszolgák sanyarú sorsa volt a Római birodalomban. A másik, hogy õk gladiátorok voltak, akik értettek a fegyverforgatáshoz, a harchoz. Ha nem képezik ki õket, akkor valószínûleg eszükbe se jutott volna harcolni. A büntetésük az volt, hogy Crassus 6000 lázadó rabszolgát feszíttetett keresztre a Via Appia mellett, és évekig ott hagyták õket elrettentésül.

Szerintem az egyik a rabszolgák sanyarú sorsa volt a Római birodalomban. A másik, hogy õk gladiátorok voltak, akik értettek a fegyverforgatáshoz, a harchoz. Ha nem képezik ki õket, akkor valószínûleg eszükbe se jutott volna harcolni. A büntetésük az volt, hogy Crassus 6000 lázadó rabszolgát feszíttetett keresztre a Via Appia mellett, és évekig ott hagyták õket elrettentésül.
Igazat adok az elõttem szólónak, de ajánlom megtekintésre az amúgy fantasztikus alkotás, Spartacus c. filmet. Persze ha a kérdést nem dolgozatírás alatt tetted fel :-D
Akit nem feszítettek keresztre, azt pedig eladták rabszolgának. :D
azt nem tudja valaki hogy az egyesületeket mért nevezték el spartacusnak pl nyíregyházi spartacus

Mi volt a fő oka a hidegháború kialakulásának?

Miért volt különösen veszélyes a kubai válság? Miért osztották fallal ketté Berlint?

Legjobb válasz: Azért, mert Berlin nyugati oldala sokkal jobb körülmények között élt, mint a kelet berlini lakosság. És ezért Sztálin elszigetelte õket egymástól, nehogy átszökjenek egyesek a nyugati oldalra, otthagyva ezzel a kommunistákat, stb. A kubai rakétaválság azért volt különösen veszélyes, mert majdnem kirobbantotta a 3. VH-t.

Azért, mert Berlin nyugati oldala sokkal jobb körülmények között élt, mint a kelet berlini lakosság. És ezért Sztálin elszigetelte õket egymástól, nehogy átszökjenek egyesek a nyugati oldalra, otthagyva ezzel a kommunistákat, stb. A kubai rakétaválság azért volt különösen veszélyes, mert majdnem kirobbantotta a 3. VH-t.


Mi volt a fő oka annak, hogy az SZDSZ kivált a kormányból?

Legjobb válasz: Horváth Ágnes menesztése.

Horváth Ágnes menesztése.
Félrevezetés. Mindenáron meg akarják tartani Gyurcsányék a hatalmat és egyelõre mindenféle trükkökkel próbálkoznak, hogy sikerüljön. Ez is csak egyfajta trükk.
a népszavazás eredménye
A farok nem tudta tobbe csovalni a kutyat.
Így az MSZP és az SZDSZ is növelheti a népszerûségét, amit kell azt meg úgyis megszavazzák.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!