Találatok a következő kifejezésre: Mi volt fő (22 db)

Mik a fő különbségek az első és a második Orbán kormány között? Az elsőnél miért nem volt ilyen nagy kalamajka, mint most?

Legjobb válasz: Az Elsõ Orbán Kormány ideje alatt egy jó konjunkturális idõszak volt, húzott a gazdaság Európában mindenhol nagy volt a növekedés, és Németország nagyon felhúzott minket, mint fõ export partner. E-mellett nem volt Matolcsy két és fél évig pénzügyminiszter. A másik fele, hogy volt mit privatizálni. Például tizenkét állami gazdaságot tett pénzzé a fidesz. Viszont akkor is voltak korrupciós botrányok.

Az Elsõ Orbán Kormány ideje alatt egy jó konjunkturális idõszak volt, húzott a gazdaság Európában mindenhol nagy volt a növekedés, és Németország nagyon felhúzott minket, mint fõ export partner. E-mellett nem volt Matolcsy két és fél évig pénzügyminiszter. A másik fele, hogy volt mit privatizálni. Például tizenkét állami gazdaságot tett pénzzé a fidesz. Viszont akkor is voltak korrupciós botrányok.
Az elsõ kormánya alatt még nem volt 2/3-a. Nem tudta bevezetni az egykulcsos adót, nem tudott a gazdagoknak kedvezni ennyire, nem tudott annyi embert tönkretenni mint most. Nem tudott az Alkotmány helyett egy Tákolmányt összehozni.
Nem látok lényegi különbséget. Ugyanúgy azon munkálkodnak hogy megtömjék a zsebeiket közben nyomorba taszítják az egész országot. Az eszközök mások a cél ugyanaz.
Mert akkor az nemzetgazdaság élére (legalábbis az elsõ két évben) és a pénzügyek élére sem egy elmebeteget neveztek ki. Meg hát konjunktúra volt kérlekszépen, jöttek a multik pörgött a GDP volt mibõl feltûnés nélkül lopni. A kleptománia megmaradt, csak most kétharmadot kaptak és már a szakmaiság és függetlenség látszatára sem akarnak adni, így szabad a rablás, csak az a baj, hogy már nincs igazán mibõl lopni, kiszervezni stb..
egy kulcsos adó lendítette fel a verseny társakat a régióban ... melynek az a célja, hogy a fogyasztást adóztatják és nem a munkát! Szerinted a gazdagabbnak mibe kerül egy alacsonyabb adókulcsba bejelenti magát vagy áttenni szlovákiába a cég telephelyét ... Több kulcs a szürkegazdaság melegágya ... mindenki spekulál számol és aszerint bérez, ahogy a legjobban jár ... lásd minimálbér adómentes, ezért nem fogja megemelni a fizetését 10-20 ezer forinttal, mert elviszi az adó, akkor inkább majd feketén oda adjuk vagy év végén .... stb
elsõ orbán kormány hármas koalíció miatt sok hibát követett el ... Fõleg az mdf baloldali reflexei miatt ...
Orbán kormányt azért támadta a baloldal mert nem privatizált ... sõt ugyanúgy visszavásárolt dolgokat ...
Egy lényeges különbség van, akkor elõtte volt MSZP, aki, Bokrossal feltöltõtte a kincstárat, és volt mibõl szórni a haveroknak, meg a népnek valamennyit. Most a ládikát üresen hagyta az MSZP, így kénytelenek feltölteni. De persze helyette a saját zsebüket tömték. Akkor nem trafik botrány volt, hanem Happy End kft, aki 1 milliárdért csinált tûzijátékot, mikor kiderült, akkor gyorsan 50 évre titkosítva lett. Volt a Torgyán Malév botránya, és még jó pár. Akkor ebbe belebukott a Fidesz. Szerintem most is tette eleget, Trafik botrány, diákok röghöz kötése, játéktermek bezárása. Csinált közel 300 ezer munkanélkülit, csak ezzel. Unokatesóm egy orvosi mûszereket gyártó cégnél dolgozik. Januárban a különadók és egyéb hülyeségek miatt olyannyira veszteséges lett a cég, hogy 500 embertõl meg kellett válni, pedig az egyik nagy magyar sikertörténet volt a cég. 15 év alatt egy ember inditotta, és semmilyen támogatást nem vettek fel ez idõ alatt. Mindent teljesen legálisan csináltak, senkinek nem ment zsebbe semmi. A tulaj azt mondta, ha jövõre is a Fidesz nyer, akkor mennek. És még lesz 600 munkanélküli lesz. Elmennek külföldre, ahol köztudott, hogy egy, de némely országoban, kettõ adómentes inditó évük van. És sokkal kisebbek az adók. A lényeg, akkor nem csináltak 8 hónap alatt ennyi munkanélkülit, és nem probálták a maradék összes pénzét elvenni, sárgacsekk adóval, meg banki átutalással, telefon adó, és egyéb hülyeségekkel.

Elvált asszonyok és emberek! Mennyi idő után döntöttetek a válás mellett? Mi volt a fő indok? Haragban, vagy békességben tértetek külön utakra?

Gyerekek esetében, volt hogy a másik félnek joga lett volna láthatásra, ám ? mégsem élt a lehet?séggel, úgymond lemondott a gyerekr?l a tetteivel? Mit gondoltak az ilyen szül?r?l?

Legjobb válasz: Bõ 1 évig voltam tudatában hogy folyamatosan csal a férjem.Válás mellett azért döntöttem mert nem változott semmit a helyzet miután ez kitudódott otthon.Sokáig én is így gondoltam hogy eldobta a gyerekeinket egy másik nõért,mire rájöttem hogy õket még ha nem is látogatja(a távolság miatt)szereti.Akit lecserélt az én voltam.Bár a sztorit nem ismerem,nem tudom nálatok mi volt a gond így nem is tudok érdemben választ adni.Még annyit,hogy mi tényleg békében váltunk el.Azóta is beszélünk sokat telón és ha van alkalom személyesen is.Szerintem meg lehet beszélni a dolgokat.De erre mondtam nem ismerem a sztoritokat!

Bõ 1 évig voltam tudatában hogy folyamatosan csal a férjem.Válás mellett azért döntöttem mert nem változott semmit a helyzet miután ez kitudódott otthon.Sokáig én is így gondoltam hogy eldobta a gyerekeinket egy másik nõért, mire rájöttem hogy õket még ha nem is látogatja(a távolság miatt)szereti.Akit lecserélt az én voltam.Bár a sztorit nem ismerem, nem tudom nálatok mi volt a gond így nem is tudok érdemben választ adni.Még annyit, hogy mi tényleg békében váltunk el.Azóta is beszélünk sokat telón és ha van alkalom személyesen is.Szerintem meg lehet beszélni a dolgokat.De erre mondtam nem ismerem a sztoritokat!
Elköltözött a férjemegy nõ miatt, ezért adtam be pár hónap után, rendezni kellett a gyt-t, elhelyezést. Láthatással hol él, hol nem(fárasztja), de nem segítene semmiben, ezért már rossz a kezdetben elfogadható viszony. A környéken mindenkinek megvan a véleménye róla, mondanom sem kell nem pozitív.
Asszonyok és emberek?

Mi volt a Spartacus-féle felkelés kirobbanásának két fő oka? Mi lett a rabszolgák büntetése a felkelés leverése után?

Legjobb válasz: Szerintem az egyik a rabszolgák sanyarú sorsa volt a Római birodalomban. A másik, hogy õk gladiátorok voltak, akik értettek a fegyverforgatáshoz, a harchoz. Ha nem képezik ki õket, akkor valószínûleg eszükbe se jutott volna harcolni. A büntetésük az volt, hogy Crassus 6000 lázadó rabszolgát feszíttetett keresztre a Via Appia mellett, és évekig ott hagyták õket elrettentésül.

Szerintem az egyik a rabszolgák sanyarú sorsa volt a Római birodalomban. A másik, hogy õk gladiátorok voltak, akik értettek a fegyverforgatáshoz, a harchoz. Ha nem képezik ki õket, akkor valószínûleg eszükbe se jutott volna harcolni. A büntetésük az volt, hogy Crassus 6000 lázadó rabszolgát feszíttetett keresztre a Via Appia mellett, és évekig ott hagyták õket elrettentésül.
Igazat adok az elõttem szólónak, de ajánlom megtekintésre az amúgy fantasztikus alkotás, Spartacus c. filmet. Persze ha a kérdést nem dolgozatírás alatt tetted fel :-D
Akit nem feszítettek keresztre, azt pedig eladták rabszolgának. :D
azt nem tudja valaki hogy az egyesületeket mért nevezték el spartacusnak pl nyíregyházi spartacus


Mi Nagy Sándor 3 fő csatája? És mikor volt? Mit lehet róla tudni röviden?

Legjobb válasz: 334: Dardanellék 333: Isszosz 331: Gaugaméla - õ volt a legnagyobb csata

334: Dardanellék 333: Isszosz 331: Gaugaméla - õ volt a legnagyobb csata
ma írtam témazárót ebbõl Granikosz 334 Isszosz 333 Gaugamela 331

Mi volt az idei Sziget fesztivál fő dala?

Amit a reklámokban is adtak. Punnany Massifhoz hasonló zene volt. Mi volt az?

Legjobb válasz: Az Punnany Massif volt. http://www.youtube.com/watch?v=B4GPhQRnQes

A kérdező hozzászólása: Tudom, idõközben már megtaláltam, de köszönöm! :D

Mi volt a fő oka a hidegháború kialakulásának?

Miért volt különösen veszélyes a kubai válság? Miért osztották fallal ketté Berlint?

Legjobb válasz: Azért, mert Berlin nyugati oldala sokkal jobb körülmények között élt, mint a kelet berlini lakosság. És ezért Sztálin elszigetelte õket egymástól, nehogy átszökjenek egyesek a nyugati oldalra, otthagyva ezzel a kommunistákat, stb. A kubai rakétaválság azért volt különösen veszélyes, mert majdnem kirobbantotta a 3. VH-t.

Azért, mert Berlin nyugati oldala sokkal jobb körülmények között élt, mint a kelet berlini lakosság. És ezért Sztálin elszigetelte õket egymástól, nehogy átszökjenek egyesek a nyugati oldalra, otthagyva ezzel a kommunistákat, stb. A kubai rakétaválság azért volt különösen veszélyes, mert majdnem kirobbantotta a 3. VH-t.

Mi jellemzi Pokorni Zoltán oktatási miniszterségét? Mi volt a fő intézkedése?

Legjobb válasz: hahó? semmi komment? én még csak 10 éves voltam akkor szóval nem emlékszem, valaki segítsen

A kérdező hozzászólása: hahó? semmi komment? én még csak 10 éves voltam akkor szóval nem emlékszem, valaki segítsen
A pontos intézkedéseire nem emlékszem, de a rendszerváltás óta szerintem a legjobb oktatási miniszter volt. Már csak azért is, mert pl Hofmann Rózsával elélentétben értett is ahhoz, amit csinált, nem nyírta ki az oktatást, nem lehetetlenítette el a továbbtanulást. Magyar Bálintról nem is beszélve, róla a duplán érettségizõk tudnának regélni. Most pl. Pokorni szeretné bevezetni a felvilágosító órákat az iskolába, de Hofmann és nagyszerû kereszténydemokrata társainál süket fülekre talál. Támogatta a tanárokat, gyerekközpontú volt, szóval nekem nagyon jó véleményem volt-van róla.
Például a diákhitel az õ nevéhez fûzõdik


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!