Találatok a következő kifejezésre: Mi volt az (9044 db)

Mi volt az első gondolatod mikor először megláttad a párodat?

Azonnal levett a lábadról? Szimpatikus volt, vagy nem is gondoltad, hogy később még lesz köztetek valami?

Legjobb válasz: Sztorival együtt is jó? =D Úgy találkoztam vele össze,hogy nem sokkal az szakítás után,elmentem egy barátnõmmel bulizni,mert már majd" meghaltam fájdalmamban,illetve nem igazán tudtam mit kezdeni magammal... Szóval,egy péntek este elmentünk egy elég színvonalas szórakozóhelyre,ahol megláttam Õt.A mosolya tûnt fel legelõször,mert gyönyörû,és szikrázó volt./Még ha ez hülyén is hangzik egy fiúra vonatkoztatva./ A barátnõm is kiszúrta egybõl,és úgy bámultunk rá,mint valami félistenre.Mivel csak 170 körüli,a barátnõm meg vagy 10cm-vel magasabb nála,ezért le is tett róla gyorsan.Én viszont már akkor tudtam,hogy ezt a srácot egyszerûen MEG KELL SZEREZNEM.De akkor láttam elõször,és fogalmam sem volt merre induljak el,csak azt tudtam,hogy biztosan a városban lakik,mert mikor vége láttam a bulinak,láttam,hogy bicajjal ment haza.Szépen teltek a napok,már nem az exem járt a fejemben,hanem AZ a srác.Kb. a buli utáni második héten,a barátnõmtõl,akivel a buliban voltam,kaptam egy üzenetet azzal a szöveggel,hogy el sem fogom hinni,hogy mit talált.Hát,elõször tényleg nem is akartam elhinni,ugyanis a buliban látott srác adatlapját linkelte be.Mindketten bejelöltük ismerõsnek,de csak nekem írt üzenetet.Másnap azt hiszem,már telefonon is beszéltünk,és még azon a héten sort kerítettünk a találkára is.Szintén szerelem volt elsõ látásra,pedig nem volt se szõke,se kék szemû...=) Nos,azóta is együtt vagyunk,és ennek már több,mint egy éve...=)

Sztorival együtt is jó? =D Úgy találkoztam vele össze, hogy nem sokkal az szakítás után, elmentem egy barátnõmmel bulizni, mert már majd" meghaltam fájdalmamban, illetve nem igazán tudtam mit kezdeni magammal... Szóval, egy péntek este elmentünk egy elég színvonalas szórakozóhelyre, ahol megláttam Õt.A mosolya tûnt fel legelõször, mert gyönyörû, és szikrázó volt./Még ha ez hülyén is hangzik egy fiúra vonatkoztatva./ A barátnõm is kiszúrta egybõl, és úgy bámultunk rá, mint valami félistenre.Mivel csak 170 körüli, a barátnõm meg vagy 10cm-vel magasabb nála, ezért le is tett róla gyorsan.Én viszont már akkor tudtam, hogy ezt a srácot egyszerûen MEG KELL SZEREZNEM.De akkor láttam elõször, és fogalmam sem volt merre induljak el, csak azt tudtam, hogy biztosan a városban lakik, mert mikor vége láttam a bulinak, láttam, hogy bicajjal ment haza.Szépen teltek a napok, már nem az exem járt a fejemben, hanem AZ a srác.Kb. a buli utáni második héten, a barátnõmtõl, akivel a buliban voltam, kaptam egy üzenetet azzal a szöveggel, hogy el sem fogom hinni, hogy mit talált.Hát, elõször tényleg nem is akartam elhinni, ugyanis a buliban látott srác adatlapját linkelte be.Mindketten bejelöltük ismerõsnek, de csak nekem írt üzenetet.Másnap azt hiszem, már telefonon is beszéltünk, és még azon a héten sort kerítettünk a találkára is.Szintén szerelem volt elsõ látásra, pedig nem volt se szõke, se kék szemû...=) Nos, azóta is együtt vagyunk, és ennek már több, mint egy éve...=)
" Hmm de szúrnám! "
Elsõ gondolat? "Téged bizony fel foglak próbálni!"
Nekem is az volt az elsõ gondolatom hogy , , Õ kell nekem!, , A 12.-es válaszon meg jót nevettem. :D
"Megvan a következõ exem."
"Atyaég, ilyen édes mosoly a világon nincsen!" :)
Az volt az elsõ gondolatom, hogy ez a srác kell nekem, pedig egy szót se beszéltünk még, csak megláttam. Szerintem õ is hasonlót gondolhatott, mivel egy fél órán belül már csókolóztunk :D azóta is 4 éve együtt... :)
"Ezt a f*szt."
'úristen azok a szemek'
"DEBASZ!"
azt hogy hmmm itt dugás lesz elõbb vagy utóbb..és lett is.de még mekkora.:D
Az elsõ gondolatom h hûû mekkora lába van :D de a második az volt h nagyon bejön :D
Õszintén elsõre nem nagyon jött be...mármint külsõre.
Most épp nem járok senkivel, de az eddigieknél amennyire emlékszem ezek: -De helyes ez a pasi, csak kár, hogy teljesen más a stílusunk, szóval úgysem fogunk összejönni. -Na, milyen jófej ez a fiú, egész jól is néz ki, és még az italomat is fizeti. Ebbõl még lehet valami. -Aranyos srác, külsõre annyira nem jön be, de látom, hogy én neki igen, próbáljuk meg, hátha lesz valami. -Mi a fenét akar tõlem? Én most tuti senkivel nem akarok öszejönni, ez a pasi meg még csak nem is helyes. -Ennek a srácnak tuti bejövök. Jó, mert õ is nekem, jól néz ki, és normálisnak látszik. Lehet, hogy össze fogunk jönni.

Mien volt az első tripped? :D

minden érdekel

Legjobb válasz: pl lsd salvia gomba, szal hallucinogén cuccok?:D nos hát úgy kezdõdött az egész hogy egyszer csak elcsendesült és belassult minden. ezt még teljesen természetesnek véltem mondom is magamban nem használ ez semmit. láttam hogy haverok már kész vannak forognak össze vissza és mondják a dolgaikat. utána szép finoman azt vettem észre hogy õk nem is a haverjaim hanem a super marioból mario és luigi. minden szín egyre élénkebb volt és hallottam a mario zenéjét és minden 2dimenziós lett. mikor fordultam , a világ fordult velem együtt de ez nagyon bejött de utána volt nagyon durva... összerakom abból amit meséltek hogy mit csináltam és amire emlékszem. külsõ szemlélõ ezt látta: erõltetett tempóban sétálgatok céltalanul össze vissza 45fokos szögben állva és a kezemet elõre hátra mozgatom és kiabálok. ez az én szemszögembõl úgy nézett ki hogy a szavak amiket kimondtam kinõttek a földbõl és nekem jöttek és azok tartottak meg mert különben felborultam volna és eltüntem volna a semmibe. láttam a hangokat. a zene kék volt és gömbölyû, más beszéde hoszúkás és fekete az enyém meg nagy nyomtatott betûvel kinõtt a földbõl. + azt éreztem hogy én valaki más testében vagyok és az én testemet más irányítja. utána láttam kívülrõl ahogy ülök a kanapén. mikor csillapodtak a dolgok kimentünk kutyát sétáltatni. haverom mondta hogy fogjam meg a kutya pórázát. onnantól az volt hogy a kutya húzott engem oylan volt mintha a kutya a pórázzal is a végtagom lenne és én valójában nem is ember lennék. utána mentem haza busszal akkor már csak flesselgettem ilyeneket hogy ez egy óriás világ és én egy nagy õrtorony vagyok akiben laknak és néznek ki a szememen. :DD

pl lsd salvia gomba, szal hallucinogén cuccok?:D nos hát úgy kezdõdött az egész hogy egyszer csak elcsendesült és belassult minden. ezt még teljesen természetesnek véltem mondom is magamban nem használ ez semmit. láttam hogy haverok már kész vannak forognak össze vissza és mondják a dolgaikat. utána szép finoman azt vettem észre hogy õk nem is a haverjaim hanem a super marioból mario és luigi. minden szín egyre élénkebb volt és hallottam a mario zenéjét és minden 2dimenziós lett. mikor fordultam , a világ fordult velem együtt de ez nagyon bejött de utána volt nagyon durva... összerakom abból amit meséltek hogy mit csináltam és amire emlékszem. külsõ szemlélõ ezt látta: erõltetett tempóban sétálgatok céltalanul össze vissza 45fokos szögben állva és a kezemet elõre hátra mozgatom és kiabálok. ez az én szemszögembõl úgy nézett ki hogy a szavak amiket kimondtam kinõttek a földbõl és nekem jöttek és azok tartottak meg mert különben felborultam volna és eltüntem volna a semmibe. láttam a hangokat. a zene kék volt és gömbölyû, más beszéde hoszúkás és fekete az enyém meg nagy nyomtatott betûvel kinõtt a földbõl. + azt éreztem hogy én valaki más testében vagyok és az én testemet más irányítja. utána láttam kívülrõl ahogy ülök a kanapén. mikor csillapodtak a dolgok kimentünk kutyát sétáltatni. haverom mondta hogy fogjam meg a kutya pórázát. onnantól az volt hogy a kutya húzott engem oylan volt mintha a kutya a pórázzal is a végtagom lenne és én valójában nem is ember lennék. utána mentem haza busszal akkor már csak flesselgettem ilyeneket hogy ez egy óriás világ és én egy nagy õrtorony vagyok akiben laknak és néznek ki a szememen. :DD
még nem volt tripperem...
A kérdező hozzászólása: az kemény :D 3 cseppes volt? :D
A kérdező hozzászólása: nagyon szépek :D
16:46 vagyok (A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.) Naés a te elsõ tripped milyen volt?
A kérdező hozzászólása: még nem volt meg :P de szeretnééék :D csak azért fosok tõle kicsit :D
Elõzõ vagyok: Ment egy privát üzenet...
Egyszer megértettem a létezés lényegét. Nem szeretnék beszélni róla, de ha szeretnék se tudnék...

Kismamák! Mi volt az első tünetetek a teherbe esésről és mikor jelentkezett?

Lehet már a peteérés utáni napokban is az első tünetek megjelenése? Kérlek válaszoljatok, olyan jó lenne tudni, kinek mi és mikor volt az első jele a terhességnek!

Legjobb válasz: Elsõ terhességemnél: nemvárt napja elõtt rosszullét, gyengeség, a szokottnál nagyobb fáradtságérzet és olyan "bármitõl kiborulnék" hangulat. Gongoltam holnap jön a jó erõs menzim. Helyette csak kicsit jött meg és csak fél napig tartott. Viszont görcsöltem, mintha meglenne. Na akkor már biztos voltam benne. Ez volt szombaton. Vártam hétfõig, még akkor is görcsöltem, csináltam tesztet délutáni vizeletbõl, eredmény: óriási második csík. Második terhességem: Nagyon vártuk, minden hónapban éreztem valamit a menzi elõtti napokban: alhasi görcs és szurka, ételundor stb., sõt volt hogy késett is néhány napot, de sokáig semmi. Aztán megint késett, 2-3 nap után teszteltem: negát. Nem éreztem semmit, gondoltam, biztos valamitõl késik és ennyi... Aztán eltelt egy hét, menzi sehol, de tünetek sincsenek, szóval teszteltem újra és ott volt egy nagyon-nagyon halovány csík, annyira halvány, hogy azt még csak én láttam, férjem bárhogy forgatta a tesztet, nem látta. Két nap múlva ismétlés, ott volt a haloványka csík, de ez már egyértelmû volt! Tünetem nem volt itt sem, egészen a hatodik héttõl, onnantól a szokásos, vukk kb. kétnaponta. Peteérés után egyik esetben em volt tünetem és nem is nagyon hallottam, hogy valakinek egyértelmûen lett volna. Talán a megérzés, ha valakinél mûködik... :) Ha várod a babát, akkor sok sikert kívánok!!!

Elsõ terhességemnél: nemvárt napja elõtt rosszullét, gyengeség, a szokottnál nagyobb fáradtságérzet és olyan "bármitõl kiborulnék" hangulat. Gongoltam holnap jön a jó erõs menzim. Helyette csak kicsit jött meg és csak fél napig tartott. Viszont görcsöltem, mintha meglenne. Na akkor már biztos voltam benne. Ez volt szombaton. Vártam hétfõig, még akkor is görcsöltem, csináltam tesztet délutáni vizeletbõl, eredmény: óriási második csík. Második terhességem: Nagyon vártuk, minden hónapban éreztem valamit a menzi elõtti napokban: alhasi görcs és szurka, ételundor stb., sõt volt hogy késett is néhány napot, de sokáig semmi. Aztán megint késett, 2-3 nap után teszteltem: negát. Nem éreztem semmit, gondoltam, biztos valamitõl késik és ennyi... Aztán eltelt egy hét, menzi sehol, de tünetek sincsenek, szóval teszteltem újra és ott volt egy nagyon-nagyon halovány csík, annyira halvány, hogy azt még csak én láttam, férjem bárhogy forgatta a tesztet, nem látta. Két nap múlva ismétlés, ott volt a haloványka csík, de ez már egyértelmû volt! Tünetem nem volt itt sem, egészen a hatodik héttõl, onnantól a szokásos, vukk kb. kétnaponta. Peteérés után egyik esetben em volt tünetem és nem is nagyon hallottam, hogy valakinek egyértelmûen lett volna. Talán a megérzés, ha valakinél mûködik... :) Ha várod a babát, akkor sok sikert kívánok!!!
1vagyok...úgy látom nem csak én jártam így :( dokim megnyugtatott, hogy 99%-ban ez történik a terhességel az elsõ trimeszterben....
leghamarabb nekem a viszketõ, égõ mellbimbó volt...sajnos ez a baba nem maradt meg de nekem ez a tünet volt az amibõl tudtam, hogy tuti terhes vagyok, pozitív is lett a teszt, viszont nem maradt meg :(
ez nagyon szép:)
Köszönöm :) már 23 hetes a kisfiam odabenn :) mikorra nem várod?? :)
mára nem várom. mensinek semmi jele. ma csináltam egy 25ös xepilt halványan kijött a második ahogy a vizelet ment fel felé de rá kb fél percre eltünt most már egyértelmûen negatív.
igaz nem elsõbõl csináltam
Ha nem jön meg - remélem nem fog :) - akkor 2 nap múlva tesztelj megint, lehet nem középidõben volt a peteérésed:)
és ha holnap reggel megcsinálnám?
Hát egy próbát megér, de ne keseredj el elsõre ha nega lesz.tesztelj akkor két nap múlva szintén reggeli elsõ vizeletbõl :) drukkolok :)
nem keseredem el addig van remény még nem jön meg.
negatív lett.
volt külföldi teszt is közte, 10'es érzékenységû. de volt egy dgitális clear blue is, mindjárt mutatok képet róla. meg a halvány teszteket is, amin ott a 2. csík :) a digitális cb aznap este: http://kepfeltoltes.hu/130802/clearblue_www.kepfeltoltes.hu_.. és egy külföldi teszt, a firstresponse, szintén aznap csak ez délben készült: http://kepfeltoltes.hu/130316/first_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
utolsó milyen érzékenységû teszttel csináltad?
Nekem nemvàrt elõtt 5 nappal elkezdtek fàjni , majd elszínezõdni a mellbimbóim. Majd 2 napig elég szokatlan fejfàjàsom volt. Menszi szerû görcsök is voltak. Sajnos ez az elsõ terhességem nem maradt meg, 8 hetesen elvetéltem :-( Hamarosan ismét próbàlkozhatunk :-)
nekem is mensi elõtt 4-5 nappal hányingerem volt fájt a mellem és duzzadt volt. de sajnos nekem sem maradt meg
A lányommal semmi, csak a pozitív teszt, a második babánál érzékeny mellek, ami rám nem volt jellemzõ. Ez kb. a mensi idejében volt.
5 terhességem volt, az elsõ és a negyedik nem maradt meg. Na mindegy nem is ez a lényeg, de mindnél éreztem a hányingert a nemvárt elõtt egy-két nappal. Még meg sem jött, de már rosszul voltam reggelente és az utolsó kettõnél hánytam is. Innen tudtam, hogy terhes vagyok!! Korábban nem voltak jelek..
2. Vagyok Igen sajnos elég gyakori a vetélés az elsõ 12 hétben...még sem hittem hogy ez velem is megtörténhet. Én úgy tudom hogy 70% végzõdik így...
engem is ezzel nyugtatott a doki hogy sok a vetélés es sok nö észre sem veszi. én se tettem volna észre ha nem furcsálom a hányingert és nem tesztelek. 3.voltam
Nekem nem jött még a menszeszem, de mivel nagyon sokszor szabálytalankodott nem tulajdonítottam neki nagy jelentõsséget. Kb 5 nap késés után elkezdtem görcsölgetni úgy mint máskor, na mondom holnap biztos meg fog jönni. Nem jött meg, és elmúlt a görcs is. Aztán 2 nap múlva megint görcsöltem, másnap megint semmi. No akkor beszéltük a párommal hogy kéne már tesztelni. Én szkeptikus voltam mert már többször elõfordult hogy teszteltem reménykedve, és negatív lett, de mondom a párom kedvéért megcsinalom. Abban a pillanatban ahogy "megszívta" magát pozi lett. 2 napra rá jött az egész napos rosszullét, hányás, émelygés, szagérzékenység, fáradékonyság, ami tartott a 13. hétig. Hát ilyen volt az eleje, ma már 6 hónapos a kisfiam :) .
2hete fajt a fejem folyton. 2 munkahelyen dolgoztam egyiken reggel masikon ejjel..gondoltam csak faradtsag..egy reggel beidegesedtem h megint faj a fejem..betelefonaltam hogy pihennem kell nem birok menni. Nagy raeresemben felutottem a naptart es rajottem hogy 2 hete kesik..egy hettel ezutan teszteltem mert ezt is a stresszre fogtam..erdekes hogy a teszt utan hirtelen mindenem elkezdett fajni:) hasam is almossag tort ram folyton..lehet a nagy rohanasba fel sem tuntek ezek csak a fejfajas mert az ranyomta a belyeget az egesz napomra..
8. dpo-val pozit teszteltem, mert azon a reggelen nagyon rosszul éreztem magam, mintha hajón aludtam volna és tengeribeteg lennék :D és délnél tovább nem bírtam, meg is csináltam a tesztet, ami pozitív lett :) így indult, majd jött a menzesz elmaradása és a hányinger csak durvult, a ciciérzékenység nálam késõbb jött.
Mizujs veled? 2es voltam


Mi volt eddig a legnagyobb gödör, amiből sikerült kimásznod? Miért kerültél oda? És hogyan sikerült onnan kikecmeregned? És mit tanultál az egészből, mi volt az az életre szóló tanulság, amit levontál belőle?

Legjobb válasz: Barátnõméknél laktam másfél hónapot, azalatt mindenféle ürüggyel (kocsi javítás, mûszaki, számla, kaja, hitel stb) elkértek a szülei 300000 ft-ot. Ez a tartalék pénzem volt, meguntam, hogy fejõs tehén vagyok, eljöttem pénz nélkül, meg hát össze is vesztem a szülõkkel, mert már nem igazán tudtam mibõl adni nekik. Volt kb. fél hónap következõ fizetésíg, az volt életem egyik legrosszabb 2 hete, kukákból gyûjtöttem üvegeket, visszaváltottam, abból tudtam valamennyi kaját venni, munkahelyen aludtam, és ott is fürödtem, egy szobát nem tudtam kivenni. Szüleimhez meg nem akartam visszamenni, mert nagyon ciki lett volna, nem szoktam sosem kölcsön kérni, vagy szivességet kérni.

Nekem több ilyen idõszakom is volt.Az egyik legnehezebb az volt, amikor gimibe jártam.Apám iszik, folyton terrorizált minket, mindennaposak voltak a balhék.Nagyon utáltam otthon lenni, mindig késõn jártam haza.A szüleim akkor válni akartak, de ez sajnálatos módon nem történt meg.Emellett a suliban is teljesen egyedül voltam és az osztálytársak sem szerettek.Utána érettségikor nagyon összevesztem a családommal, apám majdnem kidobott az utcára és összeomlottam, teljesen szétestem.Elkezdtem egy okj-s sulit, amivel alig foglalkoztam, mert már kb azt sem tudtam, hol vagyok.Állandóan buliztam, minden délután piáltunk és teljesen kicsúsztak a kezembõl a dolgok.Akitõl meg próbáltam segítséget kérni, azok meg mind magamra hagytak, köztük az egyik gyerekkori barátnõm.Tõle nem egyszer próbáltam segítséget kérni úgy, hogy legalább beszélgessen velem.Ezek után agydokihoz kerültem, a sulit is félbe hagytam és fél év alatt sikerült ebbõl az állapotból kilábalni.Ezalatt pedig kiderült, hogy nem kellett volna se gyógyszer, se semmilyen [email protected], csak az, hogy valaki beszélgessen és foglalkozzon velem.Végül megtaláltam azokat az embereket és érdekes módon pár év alatt helyre is rázódott az életem.A sok szemétláda "barátommal", akik akkor mind cserbenhagytak, megszakítottam a kapcsolatot, ami azért volt necces kezdetben, mert kibukkant az igazi énjük és fenyegetni meg zsarolni kezdtek néhányan, de végül csak lekoptak.Már van egy szakmám és most egyetemezek, minden megoldódott.Már csak munkát kell találnom.A tanulság az, hogy hozzám nem méltó emberekkel soha nem fogok szóba állni és hogy mellõzöm az önsajnálatot.Ezt mind ezektõl a régi "barátoktól" tanultam, de rájöttem, hogy ezzel õk is csak maguk alatt vágják a fát.
Barátnõméknél laktam másfél hónapot, azalatt mindenféle ürüggyel (kocsi javítás, mûszaki, számla, kaja, hitel stb) elkértek a szülei 300000 ft-ot. Ez a tartalék pénzem volt, meguntam, hogy fejõs tehén vagyok, eljöttem pénz nélkül, meg hát össze is vesztem a szülõkkel, mert már nem igazán tudtam mibõl adni nekik. Volt kb. fél hónap következõ fizetésíg, az volt életem egyik legrosszabb 2 hete, kukákból gyûjtöttem üvegeket, visszaváltottam, abból tudtam valamennyi kaját venni, munkahelyen aludtam, és ott is fürödtem, egy szobát nem tudtam kivenni. Szüleimhez meg nem akartam visszamenni, mert nagyon ciki lett volna, nem szoktam sosem kölcsön kérni, vagy szivességet kérni.
Elkaptam egy ismeretlen betegséget, ami csak nekem van az országban.... Nem tudták megállapítani mi az, maradandó károsodást okozott, amivel mára már megtanultam élni. Mivel tanultam még és muszáj volt mellette dolgoznom, nem volt idõm sajnálni magamat, így észrevétlenül megbékéltem a dologal, mert láttam hogy így is tudok teljes életet élni (iskola+munka). Nem volt könnyû, de hamar rájöttem mit hogy tudok megoldani. Aztán összejöttem a férjemmel, aki így is elfogad, szeptemberben volt az esküvõnk, most babát várok. A legfontosabb tanulság szerintem az, hogy úgy kell hozzáállni, hogy ez van és mihamarabb megbékélni a helyzettel. Ha otthon ülsz és sajnáltatod magad, attól nem lesz jobb. Ebbõl a szempontból még jó is volt, h nem álltam túl jól anyagilag, mert így rá voltam kényszerülve, hogy mással foglalkozzak. A férjem pedig különösen felnéz rám ez miatt, hogy még betegen is annyit dolgozok mint mások.
Egy pasi után kijöttem külföldre, aki gerinctelenül megcsalt és kidobott az utcára. Nem volt hol laknom, nem voltak barátaim, éppenhogy csak találtam szállást. Nem akartam hazamenni. 1 hónap alatt kb 15 kilót fogytam és láncdohányos lettem, rémálmok, rosszullétek és minden ami vele jár. Azt hittem belepusztulok. Alig 2-3 év leforgása alatt lett egy nagyon jó állásom, rátaláltam életem szerelmére, boldog házas ember vagyok és épp babát várunk.
43 éves voltam, mikor szinte egyszerre ért minden rossz. Meghalt édesapám (édesanyámat már nagyon fiatalon elvesztettem), csõdbe ment a munkahelyem és bár napi 10-12 órát dolgoztam hónapokig nem kaptam fizetést, és éppen válás után voltam, anyagilag és érzelmileg teljesen lenullázva. Cukros lettem, és hónapokig küzdöttem a pánikbetegséggel, én aki elõtte csak hirbõl ismertem a nyugtatókat. Azóta egy stabil és boldog kapcsolatban élek, saját vállalkozásom van, amibõl ugyan meggazdagodni nem fogok, de elég jól megélek belõle. Tanulság nincs, csak annyi, hogy csak akarat kell ahhoz, hogy helyrehozzuk az életünket.
Inkább nehézségnek hívnám õket: - Szüleim halála gyerekkoromban - most is fáj - alig ismert betegséget állapítottak meg rajtam- jól vagyok : ) - egyszer azt hittem, hogy eltûnt az akkor 4 éves lányunk a Balatonban (meglett!) - kirúgtak a munkahelyemrõl, mert gyereket vártam (kétszer is megtörtént ez)- van munkám - majdnem elvitte a házunkat a bank - végtörlesztéssel megúsztuk Életre szóló tanulság: bízni kell az Úrban!
Az amikor egy két éves kapcsolatom úgy ért véget, hogy zsaroltak, tetlegesség is volt, követett az ex és mindneütt keresztbetett ahol csak lehetett. Természetesen figyelt arra, hogy semmi illegális ne legyen. Azóta túlléptem, van családom, szeretõ férjem és gyerekem De soha nem fogom elfelejteni és sokszor bennem van, hogy bármikor elõbukkanhatna.
Az utolsó voltam. Még annyit írnék, hogy nagyon tetszett a kérdésed. Kiváncsi lennék miért tetted fel? Mi a te történeted? A többiekét is szívesen olvastam, a tanulságokat és hogy ki mitõl lett erõsebb!
Nekem igazán szép, tartalmas gyerekkorom volt, nem lehet okom valódi panaszra. Azonban 2007. szeptembere nekem maga volt a kénköves pokol. A suli végeztével nem sikerült munkát találnom (akkorra borultam ki ez miatt, a nyarat addig jól bírtam), ezzel egyidõben meghalt Nagyim (valójában dédmama, csak így hívtuk) és nyáron szakítottam párommal, aki szeptemberben új reményekkel kecsegtetett, de végül oltári vitába és aztán fájdalomba torkollt. Ekkor 20 éves voltam... tudom, másnak lehet, hogy bagatell, illetve maga a szerelmi része is utólag csipcsup, de aki átélte már ezt, tudja mirõl beszélek. Azóta valahogy "félem az õszt", addig sem szerettem, de mintha ilyenkor csõstõl jönne a baj...
5ös válaszoló vagyok: nekem is 2007-ben kezdõdött a lejtmenet....
Én meg 2007-ben jöttem össze a férfival, aki aztán fenyegetett és üldözött.
Nekem is 2007-ben kezdõdött a szívás és 2008-ra értem nagyon a mélypontra.Úgy látszik, az egy ilyen [email protected] év.
5ös vagyok: én akkor 21 éves voltam. Ti?

Kinek mennyi ideig élt szeretett állata? Mi volt az? És miben pusztult el?

Legjobb válasz: Sok macskám volt általában eltûnnek! De aki a legtovább volt velem és nagyon szerettem õ elcsavargott és nem jött haza! A másik aki még sokáig volt velem õt elütötték! Õ hiányzik a legjobban és szerintem azért mert láttam az úton mikor jöttem haza és ott volt a nyakörve is de reménykedtem, hogy ne õ legyen! A többit legalább nem láttam ahogy meghalt! Akit elõször írtam az egy félperzsa kandúr volt valószínûeg valaki befogadta!

Sok macskám volt általában eltûnnek! De aki a legtovább volt velem és nagyon szerettem õ elcsavargott és nem jött haza! A másik aki még sokáig volt velem õt elütötték! Õ hiányzik a legjobban és szerintem azért mert láttam az úton mikor jöttem haza és ott volt a nyakörve is de reménykedtem, hogy ne õ legyen! A többit legalább nem láttam ahogy meghalt! Akit elõször írtam az egy félperzsa kandúr volt valószínûeg valaki befogadta!
Csöpi tacskó- és szerintem spánielkeverék volt. Fekete kutyácska volt hófehér mellénnyel. Kis görbe tacskólábai voltak, de a feje, füle, szõre inkább spánieles. Csodaszép meleg barna szemei voltak, ha felfele nézett, látszott a szeme fehérje, mint egy játékkutyának. Sokszor dobta magát hanyatt és csak a farka járt mint a motolla.
Az én kiscicám egy elrontott mûtét miatt halt meg 5 hónaposan, az új cicánk pedig most 7 hónapos.Amúgy a macskák átlagban 16 évig élnek, de a világ legidõsebb macskája több mint 25 évig élt.
szia! Az általam legjobban szeretett állat eddig az angol cocker spániel kanom volt, Pamacs. 15 évig élt, végelgyengülésben halt meg. Már süket volt, vak volt az utolsó 3-4 évben, nagyon szerettem azt a kutyát. Kevés macskánk volt. De egy 10 éves burma-házi keverék ezüstszürke kandúrt nagyon szerettünk. A neve Gaszton volt. Õ kullancstól pusztult el.
A németjuhász kb 8 évig élt :((
A kérdező hozzászólása: Jajj szegény kutyus:( Egyébként milyen fajta volt?
A kérdező hozzászólása: Jó hosszú ideig élt a cicád.Mostaniról ne is beszéljünk:) Remélem még sokáig melletted lehet:) És a németjuhász kutyus hány évet élt?
Elsõ hörim majdnem 3 évet élt. Agydaganata volt. Ennek a kisfia is majdnem 3 évig élt. Szerintem tüdõdaganata volt, vagy elpattant egy ér a torkában valahol. Mentett hörink két és fél évet, vagy többet élt meg. Öreg volt, és egyik délután elaludt. Gyerekkoromban kaptam házinyulat, amit késõbb meg akart enni a családom (nem emlékszem szegényre), de egy róka kiszedte az ólból és elvitte.
Volt egy gyönyörû szép németjuhász kan kutyánk. Cézár sajnos diszpláziás lett, és nem gyógyult meg, pedig hónapokig gondoztuk(éppen késõ õsz-tél volt).Mûtétre nem volt pénzünk.A mai napig élénken él bennem, amikor elbúcsúztam tõle azon a reggelen, és kívántam neki boldog macska kergetést a szivárvány hídon túl.Nagyon sokszor eszembe jut! :((
Régi cicánk 14 évet élt, veseelégtelenség végzett vele. A jelenlegire az egész család úgy vigyáz, mint a szeme fényére, jelenleg 16 és fél éves, és köszöni, jól van :)
nekem az aranyhalam kb. 12órát élt azután hogy kihoztuk az állatkereskedésbõl én nem tudok másra gondolni, csak arra hogy megfulladt.
Egy kis faluban lakom, szóval itt szinte alap hogy macskák, kutyák legyenek a háznál :D A kedvenc cicám csak 3 évig élt, szerintünk megehetett valami mérget amit a környéken kiraktak. Abból gondoljuk, hogy több állat is elpusztult errefelé akkoriban. A mostani macsekom szuperül van, imádjuk egymást, évek óta megvan, és a régi kedvenc leszármazottja :) Volt egy papagájunk, családi kedvenc, az õ elvesztése nagy csapás volt, még anyum is sajnálta, aki annyira nem állatbarát. Szerintünk végkimerülésben pusztult el, 18 évig volt nálunk :)

Milyen emberi tulajdonságok miatt utáltatok ki osztálytársat, munkatársat? Vagy láttatok olyan helyzetet, ahol kiutáltak valakit? Milyen ember volt ő? Mi volt az oka a kiközösitésnek?

kiközösités, közösség

Legjobb válasz: Nálam azt nem tudták elfogadni gimiben, hogy nem társult a jó tanulóságom mellé egy jó tanulói magatartás. A gimiben a legrosszabb átlagom is 4,5 volt, ebben benne van az egy hármas és egy négyes. De az a laza, figura voltam, aki nem átallt néha elcsalni egy kört a futásnál, vagy nem átallt puskázni a rajzdolgozatnál. Ne értsd félre, nem a puskázás miatt voltam jó tanuló. Viszont az ilyen kis lazaságokat én mindig vagány dolognak fogtam fel, a mi osztályunkból ez teljesen hiányzott, mind idióták voltak, az a fajta, akinek nincs hobbija, sem saját élete, hazamegy, tanul, hazamegy, tanul. Nekik nem tetszett, hogy én bandákkal mászkálok, mégis jók a jegyeim. Volt olyan lúzer, aki egy tesióra ötödik köre után, amikor mentünk a pályára, képes volt fennhangon figyelmeztetni, hogy "héé, neked még van egy köröd" ezt figyelte az a majomsegxû aszottkóró. Mellesleg ma én vagyok az, aki megengedhet magának sok mindent, õk pedig csak irigykedjenek. Sosem bántottam senkit, de õk mindent megtettek azért, hogy utáljam õkwt.

Nálam azt nem tudták elfogadni gimiben, hogy nem társult a jó tanulóságom mellé egy jó tanulói magatartás. A gimiben a legrosszabb átlagom is 4, 5 volt, ebben benne van az egy hármas és egy négyes. De az a laza, figura voltam, aki nem átallt néha elcsalni egy kört a futásnál, vagy nem átallt puskázni a rajzdolgozatnál. Ne értsd félre, nem a puskázás miatt voltam jó tanuló. Viszont az ilyen kis lazaságokat én mindig vagány dolognak fogtam fel, a mi osztályunkból ez teljesen hiányzott, mind idióták voltak, az a fajta, akinek nincs hobbija, sem saját élete, hazamegy, tanul, hazamegy, tanul. Nekik nem tetszett, hogy én bandákkal mászkálok, mégis jók a jegyeim. Volt olyan lúzer, aki egy tesióra ötödik köre után, amikor mentünk a pályára, képes volt fennhangon figyelmeztetni, hogy "héé, neked még van egy köröd" ezt figyelte az a majomsegxû aszottkóró. Mellesleg ma én vagyok az, aki megengedhet magának sok mindent, õk pedig csak irigykedjenek. Sosem bántottam senkit, de õk mindent megtettek azért, hogy utáljam õkwt.
Engem azért közösítettek ki személy szerint a volt osztálytársaim, mert nem hallgattam azokat a zenéket mint õk például. Nem ugyanazokat a dolgokat szerettem, s az már nekik szemet szúrt, hogy amiket õk szeretnek én nem. Pedig nem hangoztattam. S emiatt felfigyelve rám kiközösítettek lassacskán. Mindig belém kötöttek, stb. Persze nem csak õk voltak, én is hibás voltam valamilyen szintig. De nem érdekelt annyira a dolog, hogy ezt boncolgassam. Kerestem egy másik társaságot és megoldottam. S igyekeztem nem veszekedni velük. De azért mégsem hagytam, hogy beszólogassanak azok, akik semmit se tanulnak de mégis olyan nagyok, én pedig otthon teszek valamit talán azért, hogy ötös legyek. Én ennyit tudok errõl. 13/L
Engem azmiatt mivel kepletesen szolva ok es en 1milio es -1millio Teljesen mas vagyok VISZONT ez meg nem ad okot nekik arra hogy KIRAKJANAk
Általános utolsó két évében engem utáltak, mert nem festettem a szemem meg a körmöm és nem fiúztam, nem voltak emós elképzeléseim, hanem tanultam mint az állat a továbbtanulásért. A gimiben van aki nem szeret (stréber vagy, mert jól tanulsz) de ez csak egy pár ember és õk nem érdekelnek, én egyetemre akarok menni. A többiekkel jól megvagyunk, összetartunk, mindenki abban segít a másiknak, amiben jó, én például jó vagyok angolból és németbõl, én ebben segítek, nekem meg a matekban segít valaki más, szóval összetartó, jó csapat vagyunk, azt hiszem. Akit kiutáltunk, az jellemtelen volt, hazudozott, nem csak rólunk másoknak, de a saját családját befeketitette, amikrõl minden kiderült, hogy nem igaz - õt kiutáltuk magunk közül.

Nem várt előtti pozitív tesztelők, mikor volt az első pozitív tesztetek?

Arra lennék kíváncsi,hogy akik idő előtt el lőttek tesztet és az pozitív lett,ők csak kíváncsiságból vagy érezték,hogy most összejött vagy valami jel is volt arra,hogy meg kell csinálni...

Legjobb válasz: Második babánál volt úgy hogy a nemvárt menszesz elõtt 3-4 nappal érdekesen kezdtem érezni magam szédülni kezdtem, émelyegni és elég hányingerem volt szinte egész nap.Elõször azt hittem beteg leszek, de mivel terveztük a babát gondoltam csinálok egy tesztet hátha...és 3 nappal nemvárt menszesz elõtt elég látható pozitív lett.Miután késett is még egy teszt és az már teljesen erõs pozitív lett.Most 16 hónapos a kisfiam. Lányomnál semmi jele nem volt a terhességnek, csak mikor késett de nála 4 napos késés után mutatta csak ki a teszt.

Második babánál volt úgy hogy a nemvárt menszesz elõtt 3-4 nappal érdekesen kezdtem érezni magam szédülni kezdtem, émelyegni és elég hányingerem volt szinte egész nap.Elõször azt hittem beteg leszek, de mivel terveztük a babát gondoltam csinálok egy tesztet hátha...és 3 nappal nemvárt menszesz elõtt elég látható pozitív lett.Miután késett is még egy teszt és az már teljesen erõs pozitív lett.Most 16 hónapos a kisfiam. Lányomnál semmi jele nem volt a terhességnek, csak mikor késett de nála 4 napos késés után mutatta csak ki a teszt.
6-nap van még a nem vártig ma reggel csináltam 1-tesztet és pozitiv lett :) reggelente és közbe -közbe borzalmas hányingerem van, azért is csináltam meg a tesztet. :)

Mi volt az a mélypont Bruce Dickinsonnál (Iron Maiden), amikor a magasabb hangok gondot okoztak neki? (kb '86-89 között)

A '90-es évekt?l meg újra TÖKÉLETESEN énekel.

Legjobb válasz: Nem tudom, mit értesz azon, hogy "tökéletesen", de a stúdióalbumokon mindig is kifogásolhatatlan volt a hangja, az említett idõszakban is. Legföljebb nem volt annyi sikoly a számokban. Egyébként sem volt annyira jellemzõ rá, mint pl. Halfordra. Viszont a nagyszabású turnékon rendesen lestrapálta magát (ld. World Slavery Tour). Rengeteg bootleget meghallgattam, és azokon is hallható, hogy néha mit megszenvedett az énekléssel a koncerteken, gondolom akkor már hónapok óta nyomták.

Nem tudom, mit értesz azon, hogy "tökéletesen", de a stúdióalbumokon mindig is kifogásolhatatlan volt a hangja, az említett idõszakban is. Legföljebb nem volt annyi sikoly a számokban. Egyébként sem volt annyira jellemzõ rá, mint pl. Halfordra. Viszont a nagyszabású turnékon rendesen lestrapálta magát (ld. World Slavery Tour). Rengeteg bootleget meghallgattam, és azokon is hallható, hogy néha mit megszenvedett az énekléssel a koncerteken, gondolom akkor már hónapok óta nyomták.
A kérdező hozzászólása: Tökéletes alatt azt értettem, hogy sokkal jobban, mint a 80-as években. A kérdést az élõben való éneklésre értettem. Amúgy valószínû, hogy igazad van, jobban utána olvasgattam közben, és többen is azt mondják, hogy a több, mint 1 évig tartó World Slavery Tour lehet az oka. Nem tudom mennyi alapja van, de azt is olvastam, hogy '85 tájékán azt fontolgatta, hogy kilép a Maidenbõl.
A kérdező hozzászólása: Ezekrõl eddig nem is tudtam. Köszönöm ezt a sok információt! :)
Hû a Queensryche tényleg király zenét játszik. Az Operation.. is és a Maidentõl a Seventh... is a kedvenceim között van.
Az elõzõ vagyok, azt hittem ez az én kérdésem:D Én is ki akartam ezt írni, ezekszerint nem én írtam :D. Amúgy Bruce-al mi történt? hát felnõtt. 30 felett volt. És amúgy szerintem nem lestrapálta. Akkor inkább rekedtes és fátyolos lett volna. Inkább kialakult a végsõ hangterjedelme, amit nagy bõ torokkal bírt. Ezért valahogy meg kellett tanulnia ismét a magasabb hangokat. Pl ha meghallgatod ezt:http://www.youtube.com/watch?v=vnkWCuUQKzk ez 1990 es felvétel. A magasabb hangokat szinte préseli, és szerintem ez zseniális. Aztán 2001-re a hangterjedelme megmaradt, de szerintem néha kellemetlenül éles volt a magas, és tompa a mély. Én jobban kedveltem a 88-as hangját. meg persze ezt amit mutattam.
Fátum Doktor! Na lehet hogy különbözik a véleményünk, talán jó is, hogy belém kötöttél, mer pontosítanék. Azt elfelejtettem írni, hogy ja tudom hogy betett neki 1984. Hangilag is ez egyértelmû, viszont az életkor is fontos. Bár igen ebben igazad van, hogy leénekelte a hangját. A 89-es Maiden England koncerten akkor sem teljesített volna sokkal jobban, ha elõtte pihen egy évet. Vagy ép jól beénekli magát. 89 után viszont sok újítás volt a hangképzésében szerintem. Természetesen nem arra gondoltam, hogy újra meg kellett tanulnia énekelni. Viszont ha a Bring Your Daughter-t hallgatod, ott teljesen máshogy hangoznak a magas hangok, mint mondjuk a Run To The Hills-ben. A bõ torok: ez nem egyenlõ a torokból énekléssel. Tudom hogy nem énekelt torokból. Az veszélyes, Bruce pedig vigyázott a hangjára. Viszont bõ torok kell a tüdõbõl való énekléshez. Miközben hasával támaszt, sok levegõt enged ehhez kell a bõ torok. A link pedig, ...hát tök mindegy hogy nem a Maiden, attól még õ énekel. Végszó: Ha bárki úgy érezné, hogy én Bruce-t lenézném, hát... õ a kedvenc énekesem, és õt tartom a legtehetségesebbnek. Én csak ugyanúgy mint a kérdezõ meg akartam fejteni, mi volt vele a 80-as évek második felében. És szerintem õ egy kicsit máshogy énekel 90 után. Nem jobban nem rosszabbul, máshogy. Azért is gyanakszom erre, mert pl nézzük Steven Tylert, vagy akár Rob Halfordot. Teljesen egyenletesen rontották a hangukat. Míg pl Bruce szerintem jobban szól most, mint 2001-ben.
Ismét én vagyok, most nem nevezném meg magam :D. Ti mit tudtok arról, hogy Bruce valamikor Steve állítása szerint lökdöste vagy arréb tolta a színpadon a többieket? Azt olvastam, vagy valami ilyesmit, hogy lökdösõdött. Lehet hogy ez 82 táján volt. Lehet hogy hülyeség, de Az Iron Maiden könyvben olvastam.
Nem a többieket lökdöste, hanem - szokása szerint - a színpadon történõ szaladgálás, mászkálás, ugrálás közben gyakran nekiment - kinek másnak - Harrisnek, amit a fõnök nem igazán tolerált. Állítása szerint Bruce túlságosan is beleélte magát a frontember szerepébe, és át akarta venni a teljes irányítást a színpadon. Voltak ilyen hülye vitáik, nagyon sok, de ezek a "harcok" Harris és Dickinson között zajlottak. Õk ketten voltak a két legerõsebb karakter a Maidenben, de ez nem változtatta meg azt a tényt, hogy mindig is Steve Harris volt maga az Iron Maiden, és ez ma sincs másképp. Egy önfejû, vaskezû, diktátor típusú zenekarvezetõ. Ezért is tisztelem a legjobban, s egyik legnagyobb példaképem.

Ti mennyi idő után léptetek félre egy kapcsolatban? És mi volt az oka?

A kérdés természetesen csak azoknak szól, akik megtették. Kort és nemet is kérnék!

Legjobb válasz: 2 év után. Nem klappoltunk az ágyban kezdetektõl kezdve, aztán volt egy féléves idõszak, amikor egyáltalán nem is szeretkeztünk, ha én nem kerestem, õ sem engem, hanyagolt, nem figyelt rám, mintha a falnak beszéltem volna sokszor. Volt hogy bõgve könyörögtem neki, hogy ha nem kellek már, akkor mondja ki, de ne csinálja ezt velem, mert belebetegedek. Hát az lett a vége, hogy jött egy srác, kedves volt, figyelmes és én teljesen ellágyultam. Sodródtam az árral, úgy éreztem, hogy "igen, ezt érdemlem, nem azt amit kapok a páromtól". Nem érdekelt, hogy mi fog történni. Kb egy héttel késõbb be is vallottam a páromnak, hogy mi történt és miért. Nem mondom, hogy megérte, mert nagyon kibukott, nem így kellett volna alakítanom, de ez ébresztett rá valahol, hogy nem kell boldogtalanságban leélnem az életemet. Pár héttel késõbb õ is megcsalt engem és néhány hónap erõlködés után végül is én mondtam ki, hogy legyen vége.

2 év után. Nem klappoltunk az ágyban kezdetektõl kezdve, aztán volt egy féléves idõszak, amikor egyáltalán nem is szeretkeztünk, ha én nem kerestem, õ sem engem, hanyagolt, nem figyelt rám, mintha a falnak beszéltem volna sokszor. Volt hogy bõgve könyörögtem neki, hogy ha nem kellek már, akkor mondja ki, de ne csinálja ezt velem, mert belebetegedek. Hát az lett a vége, hogy jött egy srác, kedves volt, figyelmes és én teljesen ellágyultam. Sodródtam az árral, úgy éreztem, hogy "igen, ezt érdemlem, nem azt amit kapok a páromtól". Nem érdekelt, hogy mi fog történni. Kb egy héttel késõbb be is vallottam a páromnak, hogy mi történt és miért. Nem mondom, hogy megérte, mert nagyon kibukott, nem így kellett volna alakítanom, de ez ébresztett rá valahol, hogy nem kell boldogtalanságban leélnem az életemet. Pár héttel késõbb õ is megcsalt engem és néhány hónap erõlködés után végül is én mondtam ki, hogy legyen vége.
11 év után. A sztori teljesen hasonló, mint az elsõ hozzászólóé. Totális elkényelmesedés, szexmentesség és a problémák megoldásától való teljes elzárkózás. Évekig könyörögtem a változtatásért, hiába. Tulajdonképpen úgy léptem félre, hogy már lezártam, kimondtam, hogy legyen vége, csak hát még ugye házasok vagyunk, így "hivatalosan" félrelépésnek számít. Én viszont nem érzem annak, mert azt hiszem, tényleg minden esélyt megadtam, hogy változzanak a dolgok. Az elsõ alkalom után elmondtam, hogy van valakim.

Mi volt az a pont, amikor azt mondtad elég? Mikor lehet tudni, hogy már tényleg menthetetlen a kapcsolat?

Legjobb válasz: Amikor elkezdtem látni az exemet az álmaimban!(nem azért mert még az exem szerettem!)Akkor már tudtam, hogy rossz ember mellett vagyok, pedig igazából nagy problémáink nem voltak(se alkohol probléma,se megcsalás nem volt,sem anyagi gondok,gyerek sem volt!).Egyszerûen éreztem, hogy elhanyagol, elkényelmesedett. Aztán rájöttem, hogy az elõzõ párom,akivel viharos volt a kapcsolat,de mégis százszor jobb volt....Aztán szépen gerincesen megmondtam neki, hogy sajnálom de vége. 3év után. Végülis mindig is volt egy dolog ami zavart vele kapcsolatban,de próbáltam magamba súlykolni, hogy áh de szeretem és elfogadom.Valójában sosem sikerült.....

Amikor elkezdtem látni az exemet az álmaimban!(nem azért mert még az exem szerettem!)Akkor már tudtam, hogy rossz ember mellett vagyok, pedig igazából nagy problémáink nem voltak(se alkohol probléma, se megcsalás nem volt, sem anyagi gondok, gyerek sem volt!).Egyszerûen éreztem, hogy elhanyagol, elkényelmesedett. Aztán rájöttem, hogy az elõzõ párom, akivel viharos volt a kapcsolat, de mégis százszor jobb volt....Aztán szépen gerincesen megmondtam neki, hogy sajnálom de vége. 3év után. Végülis mindig is volt egy dolog ami zavart vele kapcsolatban, de próbáltam magamba súlykolni, hogy áh de szeretem és elfogadom.Valójában sosem sikerült.....
ezen én is sokat gondolkodom mostanában. Egyszer biztosan betelik a pohár, de mikor és honnan tudjuk?
Talán akkor jön el a vég amikor már nincs egymás iránti tisztelet. A beszélgetések már nem beszélgetések hanem inkább viták. És ha ez már mindennapossá válik az már a vég! Nekem! Bár kinek mennyi a tûrõképessége.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!