Találatok a következő kifejezésre: Mi volt Kasztíliai uralkodó mellék (1 db)

Mi volt Izabella Kasztíliai uralkodó mellék neve?

a:"Nagy" b:"Õrült" c:"R?tszakállú" d:"Gy?zedelmes"

Legjobb válasz: Jagelló volt Kasztília Izabella.

Jagelló volt Kasztília Izabella.
Én csak úgy ismerem, hogy Kasztíliai Izabelle, de ha választani kéne, akkor a, Nagy.
szerintem BRAUN!!!:-)
szerintem Rõtszakállú :) tuti!
Õrült.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok témaötleteket adni a történelem házi dolgozatomhoz?

A feladat egy problémaközpontú téma megoldása 10 oldalon keresztül a 18-19. század történelméből. Lehet magyar és egyetemes történelem is. A tanár azt hozta fel példának, hogy mennyire befolyásolta Napóleon hadjáratait az utánpótlási útvonalak megnyúlása. Ilyen szintű témákra lenne szükségem. Lehetőleg olyan kellene amihez könnyen találok forrást. Szeretnék valami érdekesebb dologról írni, de nincs semmi ötletem.

4

Mit jelent az, hogy pillérversszak?

1

A második világháború után hallott valaki valamit arról, hogy az Oroszországból hazaérkező, Máramarosszigetről Tiszalökre, az erőmű építésére, kényszermunkára "hazaengedett" hadifoglyok hol halhattak meg, hol a sírjuk?

Vagy valami nyilvántartást meg tudnék nézni valahol?

0

Ki uralkodott a Nyugat-Római Birodalomban a Libius Severus halála és Anthemius megválasztása közötti időben?

2

Most akkor "árja" vagyok?

A nyáron dolgozni vagyok egy üzemben, és az egyik gépkezelő vigyorogva így nevezett: Árja. Kérdezem tőle, hogy az mit jelent? Azt válaszolta, hogy Hitler nevezte így a Német kék szemű szőke hajú, (viszonylag) magas erős embereket (katonákat). Valójába véve ezek mind jellemzőek rám, mivel még német származású is vagyok.

19/F

10

Régen az emberek hogyan csináltak viszonylag pontos térképeket?

Találtam egy térképet az Óvilágról, 1490 körül rajzolták, és viszonylag pontos. Európa teljes egészében, Afrika déli része kicsit ferde, bele van csúszva az Indiai óceánba, és Ázsia is viszonylag pontos.

Hogyan rajzolták meg? Én nem értem, mert csak úgy tudom elképzelni, hogy felülről lehet megrajzolni pontosan, mert úgy látjuk a széleit. Ha körbehajózom, vagy körbelovaglom, nem tudom elképzelni, hogy le tudjam rajzolni.

5

Meg tudja nekem valaki adni Nagy Ervin filozófus és egyetemi tanár e-mail-elérhetőségét?

3

Natalia Ginzburg melyik könyvéből való az idézet?

El szeretném olvasni a könyvet. Köszönöm, ha valaki tud segíteni. "Napjainkban az emberből nem lesz felnőtt, megmarad gyereknek. A gyerekek pedig hűvös szemmel nézik a világot. Én is. Nem mintha a hozzám hasonlóknak nem volnának szorongásaik. Szörnyű szorongások gyötörnek. De a szem, az hideg marad. Hideg, akár a kő. És nincsenek könnyei."

2

A király miért vette félvállról a tatárokat? Nem szégyellt utána hazajönni a népéhez?

sziasztok azt nem értem hogy Béla királyunk miért vette ennyire félvállról a tatárjárást? szerintem ő is hibás hogy ilyen puszítás ment itt végbe. a Kán írt levelet is neki hogy nem érti miért öleti meg minden szó nélkül már a harmincadig követét is és nem küld az övéiből egyet sem, de még levélben sem válaszol neki. (főleg hogy nem is volt a tatároknak szokásuk az ilyesmi ha már 1 követ nem ment vissza hadüzenetnek vették és támadtak) nem hiszem el hogy az ország első emberének nem volt annyi esze hogy itt egy másik nép, eddig fél Európát leigázták és most itt van útban az én országom talán tenni kéne valamit... utána persze a Muhi csatából alig tudták kimenekíteni és dalmáciáig futott a nyakában egy mongol sereggel addig meg itt lerombolták az országot... nem tartott visszajönni hogy a nép nem a legkedvesebben fogadja majd ezek után? vagy elintézte annyival hogy majd építtetek én kővárakat aztán minden ok lesz? hm..

4

Nagy Sándor miért nem foglalta el Indiát?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!