Találatok a következő kifejezésre: Mi van sok a (1677 db)

Miben van sok A-vitamin?

Legjobb válasz: répában (kérek felpontozást)

répában (kérek felpontozást)
máj, hal, tojás, tej, tejtermékek
Sütõtökben.
repaban, sutotokben
A patikában van, dobozosan árulják, én szoktam venni.
tojássárgája, répa, spenót, hal, máj, vaj és vajból származtatott tejtermékek. Nem szabad túlzásba vinni az A vitamin bevitelét, táplálkozz kiegyensúlyozottan!
alma, akácfa, anyádp.csája....
A-vitamint a máj, vese, szív, tojássárgája, tengeri halak, narancsfélék, sötétzöld leveles zöldségek, paradicsom tartalmaznak, A-provitaminokat: a répában, parajban, kajszibarackban, kelkáposztában, sárgadinnyében, sütõtökben, paradicsomban, pirospaprikában találunk.

Szerintetek mibe van sok á vitamin?

amugy az a vitamin meg az á vitamin az ugyanaz vagy nem??

Legjobb válasz: Párolt répában, répalében, stõtökben, májban, tojásban. A karotin az elõanyaga az A vitaminnak. Á vitaminról nem tudok.

Párolt répában, répalében, stõtökben, májban, tojásban. A karotin az elõanyaga az A vitaminnak. Á vitaminról nem tudok.
A kérdező hozzászólása: hát akkor lehett hogy ugyanaz a kettõ!!:) köszi szépen!!:)

Miben van sok A vitamin?

Legjobb válasz: Természetes forrásai: - belsõségek (máj, vese, szív, stb.) - tej és tejtermékek - tengeri halak - tojássárgája Provitaminját tartalmazza nagy mennyiségben: - sárgarépa - paraj - sütõtök - kajszi- és sárgabarack - sárgadinnye - paprika - általában az erõsen sárga, piros, vagy zöld színû zöldségek, gyümölcsök. A paradicsom kivétel, mert a benne található karotinoid típusú vegyület, a likopin nem bomlik A-vitaminra.

Természetes forrásai: - belsõségek (máj, vese, szív, stb.) - tej és tejtermékek - tengeri halak - tojássárgája Provitaminját tartalmazza nagy mennyiségben: - sárgarépa - paraj - sütõtök - kajszi- és sárgabarack - sárgadinnye - paprika - általában az erõsen sárga, piros, vagy zöld színû zöldségek, gyümölcsök. A paradicsom kivétel, mert a benne található karotinoid típusú vegyület, a likopin nem bomlik A-vitaminra.
Legjobb A-vitamin forrásaink a belsõségek (tehát a máj, vese, szív), a tojássárgája, a tej és tejtermékek, tengeri halak. Provitaminját tartalmazza nagy mennyiségben a sárgarépa, a spenót, a sütõtök, kajszi- és sárgabarack, sárgadinnye, paprika, általában az erõsen sárga, piros, vagy zöld színû zöldségek, gyümölcsök. A paradicsom kivétel, mert a benne található karotinoid típusú vegyület, a likopin nem bomlik A-vitaminra.

Mi van ha a barátnöm azt állitja hogy heti egy szexnél több már sok?

csak hétvégén találkozunk de valamikor még azt az eggyet is soknak tartja.azt mondja hogy velem nincs semmi gond de mégis sok.

Legjobb válasz: Pedig csak van vele valami gondja, vagy csak simán nem élvezi.

Pedig csak van vele valami gondja, vagy csak simán nem élvezi.
Régebben milyen volt a barátnõd? Mindig ilyen volt, vagy megváltozott?
a heti egy alkalom baromira nem sok hülye(vagy országos ribi a bnõd, kifáradt a sok kolbitól)ez a lány. egészséges szexuális étvágyú férfinek egyáltalán nem sok!
A kérdező hozzászólása: 11es te egy mákos vagy.bár mi is igy lennénk.mi is 3éve vagyunk eggyütt
Mi van akkor? Baj.
Így van..heti egy szex az nem sok, pláne ha ne találkoztok egész héten.Látod rajtam kívûl 3-an mondták hogy úgy jártak mint én, plusz még páran egybõl arra gondolnak itt.Szerintem egy egészséges fiatal lánynak a heti egy szex az nem sok, pláne úgy hogy alig találkoztok.Én erõsen a körmére néznék nem e kezelgeti más is esetle.Nem akarom az ördögöt a falra festeni de nekem ez kicsit gyanús.Ráadásul még fogamzásgátlót sem szed, sszóval az is kilõve hogy a libiddója csökken..
A kérdező hozzászólása: szerintem nincs neki más.szeretem de én is furcsának tartom.azt mondja hogy nincs velem gond de egyre sürübben gondolok rá hogy talán én csinálok valamit rosszul.
Vagy ez, kérdezõ, vagy elmúlt a szerelem.
A kérdező hozzászólása: nem tudom mit gondoljak de valóban változott nem is keveset.
Vagy egy fapina vagy félrekefél. Mind2 esetben akkor jársz legjobban ha dobod szóval.. Én barátnõmnek meg napi 6 is kevés ha vele vagyok, hétköznap meg három az kötelezõ suli meló mellett is. Nap közben meg élõhalott vagyok a maximum 3-4 óra alvások miatt..:) 20F
Hát nem tudom.Mennyi idõsek vagytok?Azért fiatalon a heti egy az elé kevés, pláne ha egész héten nem szexeltek.Kicsit fura nekem ez...a volt csajom sem volt szexmániás, de azért a hétvégén mindig bepótoltuk:) )), szóval akkor szombat, vasárnap volt olyan hogy ki sem keltünk az ágyból.De azért a két nap alatt 3-4-szer tuti szexeltünk..szóval nem tudom.Nincs neki más farok is amíg nem vagy ott?
ma 15:16 na hallgass rá! sztem nem szerelmes beléd! heti 1 alkalom korántsem sok!!! a barátnõmmel 3 éve minden nap csináljuk, és nem unom õt, ahogy észreveszem õ sem engem.....
én arra gondolnék, hogy nem én vagyok az egyetlen barátja, mert aki teleeszi magát, az már nem éhes......
nem elégíted ki rendesen már nem vágyik rád leszbi lett
VAzért mert hétköznap van ki kelégítse amikor te nem találkozól vele:D Vagy pedig egy fapina..:D
Kérdezõ!A csajodnak lehet hogy van más is aki hétköznap megteszi helyetted.Én tudom mert nekem is volt így csajom hogy csak hétvégén találkoztunk, de le sem tudtam magamról vakarni, mert egész nap kívánta a [email protected]án amikor kezdett olyan lenni mint a te csajod, akkor elgondolkodtam azon hogy vajon kezelgeti e valaki a kis pu.nciját hétköznap.Be is bizonyosdott mert valóban volt aki helyettem is beszált néha..:D
amúgy nem mindig..ha elõtte nem volt ilyen és mondjuk fogamzásgátlót kezdett szedni drasztikusan eshet a libidó akár csak egy év múlva szedéstõl számítva
A kérdező hozzászólása: azt állitja hogy nekem nagy a szexuális étvágyam és neki normális.igaza lehet? ha az a heti egy alkalom kimarad akkor ingerült, feszült vagyok.én minden nap tudnék szexelni ez igaz de vissza fogom magam.
Amit leírtál, az egy férfinak teljesen normális és nem nagy. Vele van a gond, sok nõ van így.
nekem is így volt, messze laktunk, hete egy alkalom, ott aludtam, de volt hogy nem kívánta, aztán kiderült hogy rajtam kívül még ketten szondáztatják......csak legalább szólt volna, nem utaztam volna feleslegesen 80km-et.
A kérdező hozzászólása: nem szed fogamzásgátlót gumival védekezünk.
Nincs már érzelem , rengeteg nõ van akinél ha elmúlik a rózaszín köd már nem kell a szex.

10 (orvosisoknak 12) félévet támogat az állam, mi van azzal a medikussal, aki 6 év alatt nem tudja elvégezni az egyetemet? Sokan vannak ilyenek, hogy csúsznak?

Az állam 10 félév (12 félév orvosisoknak - ahogy tudom) egyetemi képzést tud támogatni fejenként, ha az ember bekerül a nemfizet?sre. Na már most, sokan még a bölcsészkart sem végzik el a "kiírt" id? alatt, akkor ha egy orvos "csúszik", akkor meg utolsó évben mondjuk fizetni kell a milliókat? (1millió az orvosi/félév)

Legjobb válasz: 14 félévet támogat, ahogy már írták. Amúgy aki szerint 1 év sok: Más karokon nem épülnek annyira egymásra a tárgyak, mint az orvosin. Itt ha egy fontosabb tárgyból megbukik vki (márpedig a fontosabbak a húzósabbak, amiket meg szoktak bukni), akkor nem félévet csúszik, hanem rögtön egyet, mert nincs keresztfélév. Szóval azért nem kell nagyon hülyének lenni ahhoz, hogy el is menjen az a plusz egy félév. Ennek ellenére szerintem (remélem) 7 év csak elég lesz az elvégzésére, de én inkább csak 6ot szeretnék rászánni, és teszek is ennek érdekében:)

14 félévet támogat, ahogy már írták. Amúgy aki szerint 1 év sok: Más karokon nem épülnek annyira egymásra a tárgyak, mint az orvosin. Itt ha egy fontosabb tárgyból megbukik vki (márpedig a fontosabbak a húzósabbak, amiket meg szoktak bukni), akkor nem félévet csúszik, hanem rögtön egyet, mert nincs keresztfélév. Szóval azért nem kell nagyon hülyének lenni ahhoz, hogy el is menjen az a plusz egy félév. Ennek ellenére szerintem (remélem) 7 év csak elég lesz az elvégzésére, de én inkább csak 6ot szeretnék rászánni, és teszek is ennek érdekében:)
Nem vagyok bölcsész, de szerintem nem szerencsés ez a stílus. Ha az orvosi felé kacsintgatsz, legalább tényekkel tisztában lehetnél: 12 félévet támogat az állam, az ötéves illetve 3+2-es képzéseknél. Orvosin 14-et, tehát mindenki egy évet csúszhat, egyébként meg nem kell bukni...
Utolsó: Ezt nekem írtad, vagy a kérdezõnek?
Rendben, ismersz valakit, aki egy évet fog csúszni, semmi gond, próbálj arra gondolni, hogy Te meg nem fogsz, ha kell, akkor tanulsz annyit, olyan keményen, mint azok, akik el tudják végezni 6 év alatt. És még egyszer, ne más szakokhoz hasonlítsd, azzal nem lesz jobb.
mondtad=mondtam.
De ilyet hol mondtad? Annyit mondtam, hogy sok képzésen nem épülnek egymásra a tárgyak, szóval lehet a tárgyakat tologatni, ha nem megy. Nálunk meg ilyen nincs. Egyetlen szóval sem mondtam azt, hogy bölcsész vagy, vagy hogy a bölcsészeknek nem kell tanulni, vagy hogy senki másnak nem kell tanulni. Annyit mondtam, hogy nálunk az az egy év nem olyan sok idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem így kezdek neki az orvosinak nyugi és nem "kiskapukat" keresek... Csak ismerek vkit aki minimum egy évet fog csúszni és elhihetitek nem azért, mert egy link alak lenne. És én ebbõl indultam ki. Az azért megnyugtató, hogy 14 félév támogatott (akármit is mondtok én ennek örülök). Nyilván ha nem akarnék tanulni és nem lennék szorgalmas, illetve nem lenne meg a kellõ motivációm, nem is jelentkeznék orvosira. Erre nem is gondoltatok?
1. vagyok, ismétlem nem vagyok bölcsész, ellenben van egy kedves orvosis ismerõsöm, õ szokta mondani, hogy ha õ BTK-ra járna, tuti 5 egész felett lenne az átlaga... Elhiheted, hogy ez a magatartás senki számára nem követendõ példa. Matek szakra járok, ne mondd, hogy az könnyebb.
A válaszok minden részével egyetértek. Az is igaz, hogy 14 félévet támogatnak orvosin, és az is, hogy ha valaki arra számol, hogy mennyit csúszhat, akkor nem való egyetemre. Normális tanulással az egyetem is simán elvégezhetõ, bár én még csak a második évemmel végeztem, de eddig semmi komolyabb akadályba nem ütköztem. Az egyetem is úgy van, mint minden más, csak az akar belepusztulni, aki nem oda való, és azzal akarja igazolni, hogy nem õ a hülye/lusta, hogy "ez egyetem, ez azért nehéz, meg nem úgy van az, ahogy elképzelik, hogy bekerülsz, aztán simán megy...".
Bölcsészkaron is csak az csúszik, aki nem tanul normálisan (vagy az, aki úgy jár, mint az egyik ismerõsöm, hogy csak másodévben tudta felvenni minornak azt, amit akart). Viszont az orvosin keményen kell tanulni a kettesekért is (legalábbis minden orvosis ismerõsöm ezt mondja), ez nem kérdés. Ha erre nem állsz készen, és kiskapukat keresel, akkor nem neked való szak.
2 szemesztert bukhatsz. Az azért sok. Ha eleve úgy állsz neki, hogy ez neked nem lesz elég, akkor inkább ne menj az orvosira.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy tényleg nem szerencsés a stílus. Bár szerintem szerintem majdhogynem vitathatatlan, hogy egy orvosi nehezebb, mint a bölcsészkar. De ezzel nem akarok senkit megbántani, és a kérdés nem is erre irányul.
A kérdező hozzászólása: Nekem írta sztem. Csak nem értem, miért kellett néhány elõttem szólónak lehurrogni... mintha annyira lehetetlen dolog lenne, hogy egyszer valami nem sikerül. Én nem hiszem, hogy ez az ismerõsöm szeretett volna bukni egy évet, de így alakult. Nyilván én se így kezdek neki, de ha már ilyen pénzekrõl van szó, akkor gondoltam jobb tájékozódni, mert anyukám egyedül nevel engem meg a tesómat is és ezért akartam tudni, hogy hogy van. De ettõl még nem vagyok nem-orvosira-való! :-(

Fitymatúltengésem van. Sok a bőr, de könnyedén húzható, de óvszer használata közben kellemetlen, amikor visszacsúszkál. Műtétet nem akarok. Arra gondoltam, mi lenne, ha tablettával megnövelném a méretét, és így nem lenne olyan sok a bőr 'aránya'?

Valaki hozzáért? válaszára lennék kiváncsi, h ez hatásos lehet-e!

Legjobb válasz: Nincs olyan tabletta ami megnöveli a pénisz méretét. Csak pénzkidobás. Ha véletlen nõne is tõle (de nem fog), akkor sem a makkod.... Vagy megbarátkozol vele, vagy elmész egy urológushoz és kicsit levágatsz belõle.

Nincs olyan tabletta ami megnöveli a pénisz méretét. Csak pénzkidobás. Ha véletlen nõne is tõle (de nem fog), akkor sem a makkod.... Vagy megbarátkozol vele, vagy elmész egy urológushoz és kicsit levágatsz belõle.
Elsõ válaszoló talán a saját péniszét vigye olyanhoz, aki levág majd belõle...

7 éves fiam TEJALLERGIÁs, mostanában FÁJnak a FOGai. Attól félek kevés kalciumot kap. Hogy tudnám pótolni? Mibe van sok kálcium? Más hogy csinálja?

Legjobb válasz: Esetleg sima kálciummal!?Lehet kapni mindenféle formában... szirup,tabletta,ampullás stb.

Esetleg sima kálciummal!?Lehet kapni mindenféle formában... szirup, tabletta, ampullás stb.
Jo lenne ha elvinned egy fogorvoshoz (erre biztos te is gondoltal) lehet fluor tablettara is szuksege lenne. Kalciumot tartalmaznak az olajos magvak: például a mák, a mandula, a dió, a mogyoró;a húsok, a tojás; gyümölcsök: banán, mazsola; zöldségek: brokkoli, karfiol, kelkáposzta, sóska, fehérrépa. A brokkoli-, karfiol-, kelkaposztabol nagyon fincsi rakottat lehet kesziteni es meg sok recept van amit a gyerekek szivesen megesznek.( de azert mindenkepp az orvos tanacsat kerd ki)

Miben van sok vas, amit ehetnék? Vérszegény a babám, 7 hetes, szoptatok.

Legjobb válasz: spenot, sóska,cékla,vöröshúsok

spenot, sóska, cékla, vöröshúsok
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én is vérszegénhy vagyok, mindig is az voltam, de a dokim nem irt fel vasat nekem..
nagy hiba a doki részérõl. neo ferro folgamma a legjobb vagy más recept nélküli termék esetleg multivitamin abban is van vas.
Spenót
Mindig is vérszegény voltam, már a terhesség alatt is szednem kellett a Maltofer tablettát. Hiába akarsz a táplálkozással, nem tudsz annyi vasat bevinni. Inkább most is szedem ÉN a Maltofert, mint hogy a babának kelljen adni.
Az elõzõhöz még annyit hozzátennék, hogy ilyen esetben sokszor javasolják a korai hozzátáplálást (6 hó elõtt). Ha ez nálatok is felvetõdik, én mindenképp felhívnék egy szoptaási szaktanácsadót is, mert õk szoptatási ÉS belgyógyászati stb. ismeretekkel is rendelkeznek, nemcsak az egyikkel, mint a legtöbb orvos (az utóbbival).. Nem mondom, hogy soha nincs indokolt szükség korai hozzátápra, de lehet, hogy mégsem.
Az anyatejbõl szívódik fel a legjobban a vas, nem a gyógyszerekbõl, cseppekbõl....
Egyél kismamavitamint is az elõzõ felsorolásokon kívül, mert sok idõ mire a szervezet kiheveri a szülésnél a vérveszteséget, nomeg a cicizéssel is sok távozik a szervezetedbõl. Nomeg nemsokára biztos fog hullani a hajad, is, mert szülés után szokott, fõleg ha még vérszegény is az ember, hátha megelõzheted. Szerintem a kicsinek írass valami cseppet, amikor mi kicsik voltunk akkor mi kaptunk annak idején, a doki biztos tudja, hogy kell-e neki vagy-se.
cékla, csirkemáj, sertésmáj, vörös husok - marha- steak pl. ha a babád vasszegény és te nem akkor neki kellene adni készitményt mert ha te rendbenvagy és túladagolod abból baj lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszi, veszek akkor maltofert magamnak, a babának lehet szorulása lenne ha ö szedné nem? de majd 8-n megyünk vérvételre, addig kibirom, állitolag ilyen kicsi korban normális ha vérszegény,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!