Találatok a következő kifejezésre: Mi van magánorvoshoz (4 db)

Mi van ha magánorvoshoz járok és hetente akar a végén behívni én pedig nem bírom azt kifizetni?

Mit kell ilyenkor tenni?Mikor elkezdtünk hozzá járni semmi gond nem volt,csak közben munkanélkülire kerültem.Most 30hetes vagyok 2hétre hívott vissza ,mert kicsit többet keményedtem de semmi gond a méhszájjal.Kérdeztem most már így kell jöjjek azt mondta nem.Én nem tudok alkalmanként 8ezret kifizetni ha hetente fog behívni.Mit csináljak ekkor???Kérhetem,hogy a kházban vizsgáljon?Amúgy területileg nem abba a kh ba tartozom,de a kh miatt mentem oda a dokihoz,mert nem akartam a sajátomba menni.Nem jókat hallani róla.Köszi a válaszokat

Legjobb válasz: A helyedbe megbeszélném veled a próblémát.Hogyha rendel kórházba is akkor még szerencsés vagy én is így oldottam meg.Mivel a magánrendelése marha borsos lett volna be járok hozzá a kórházba és 5000 ftot szoktam fizetni.Neki is jó nekem is.Viszont... Én is tartok attól, hoögy amikor majd nst-re kell menni meg hetetnte lát akkor mindig kell-e fizetnem... Én a helyedbe mivel még csak 30 hetes vagy, vmi piát vinnék neki, persze ha nem az alkalmazottja veszi le rólad a pénzt.De mindenképp beszéld meg vele ezt a problémát.Hidd el kerenek õk eleget, nem hiszem, hogy olyan éhesek lennének.

A helyedbe megbeszélném veled a próblémát.Hogyha rendel kórházba is akkor még szerencsés vagy én is így oldottam meg.Mivel a magánrendelése marha borsos lett volna be járok hozzá a kórházba és 5000 ftot szoktam fizetni.Neki is jó nekem is.Viszont... Én is tartok attól, hoögy amikor majd nst-re kell menni meg hetetnte lát akkor mindig kell-e fizetnem... Én a helyedbe mivel még csak 30 hetes vagy, vmi piát vinnék neki, persze ha nem az alkalmazottja veszi le rólad a pénzt.De mindenképp beszéld meg vele ezt a problémát.Hidd el kerenek õk eleget, nem hiszem, hogy olyan éhesek lennének.
A kérdező hozzászólása: nekem most az is furi volt, hogy említettem, hogy sokat keményedik a hasam-átváltottam béres magnéziumra, most semmi gond nincs.Megvizsgált teljesen zárt a méhszáj-mondjuk nagyon fájt most a vizsgálat..tudja, hogy nincs már munkám és erre mégis behívott 2 hét mulvára kontrollra mondván ellenõrzi a méhszájat.Na de ha semm baj nem volt eddig és teljesen zárt-nem értem , hogy mire jó ez???Így is alig bírom fizetni-nem beszélve a szülésrõl ami szintén sokba kerül, ezt már letisztáztam vel...szval nem tudom, nem akarok összekapni sem vele, mert rá vagyok szorulva ha abban a khban akarok szülni, de ez így nagyon sok lesz nekem..Mikor arról kérdeztem, mi van ha rosszul vagyok, nem azt mondta hívjam nyugodtan, hanem, hogy menjek be a khba és majd hívják.ez is furi volt, hogy 8ezerért úgy gondolom, állhatna a szolgálatomra ha szükségem van rá.vagy rosszul látom???
Abban igazad van, hogy 8ezerért nyugodtan mondhatta volna, hogy hívd nyugodtan, ha baj van. Szerintem ezért van az embernek választott orvosa (és ezért fizet), hogy ha gondban van tudjon kit felhívni. Arra készülj fel, hogy az utolsó hetekben 2 naponta, sõt a legvégén naponta kell menni, és akkor nekem nem csak nst-t csinált, hanem vizsgálta is a méhszájat. Tehát akkor fizetni is kellett mindig. Tehát szerintem az anyagi problémáidat nyugodtan megbeszélheted vele, nem csak te vagy ilyen helyzetben. Ha nem érti meg, akkor jobb még most másik dokit keresni.
A kérdező hozzászólása: de nekem az nst-t nem ott végzik a rendelõben majd, hanem a khban.Tehát nem a dokim rendelésén.Akkor is kel tartsak ettõl??
A kérdező hozzászólása: Jah meg a ctg-t is a khban csinálják....õ a rendelésen csak méhszáj állapot felmérést csinál, meg beutalót ad..esetleg receptet ír fel..
Meglátásom szerint csak biztosra akar menni, hogy ne legyen semmi baj. (Mikor rákérdeztél, hogy ezután mindig így kell-e járnod, azt mondta nem.) Én 31 hetes vagyok, a dokim azt mondta, még 2x menjek a rendelõjébe, utána már a kórházba kell járnom a vizsgálatokra. Szerintem a te dokid is így gondolhatta. Mindenesetre beszélj vele, én mindig elõre tájékozódom, hogy mire számítsak.
A 2. válaszoló vagyok. Nekem is a kórházba kellett járnom nst-re. De ott ideadták az eredményt papíron, és azzal másnap kellett menjek a dokihoz. Akkor õ azt megnézte és meg is vizsgált. Nem biztos, hogy mindenhol így van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, legtisztább ha kerek perec rákérdezek a dolgokra, mégha az kínos is lesz.de az én pénzemrõl van szó és jelen esetben nem mindegy mennyi és miért.

Mi van olyankor ha szülés után a magánorvost nem fizetem ki? Visszateszi a gyereket, mit tud csinálni?

Legjobb válasz: Csinálni nem tud semmit, de ha megegyeztetek, hogy Vele szülsz, és Õ teljesítette a feladatát, akkor ez elég gusztustalan lépés lenne részedrõl.

Csinálni nem tud semmit, de ha megegyeztetek, hogy Vele szülsz, és Õ teljesítette a feladatát, akkor ez elég gusztustalan lépés lenne részedrõl.
Semmit nem tud tenni jogilag, hiszen nem is kérhet pénzt a szülésért! A hálapénzt azért adja aki ad(én is magánhoz jártam, és adtam, de annyit csak amennyit én akartam)mert elégedett az orvos munkájával, hozzáállásával, és a továbbiakban is hozzá járna. Mi az ok hogy ezen gondolkodsz?Ha simán csak a "nincs"akkor egy ajándék csomaggal vagy hasonlóval is kifejezheted a hálád! Ha pedig az elégedetlenség az ok, nincs mirõl beszélni, nem adsz és kész!
Nem, persze, hogy nem teszi vissza. Ahogy nincs garancia ilyen esetben arra sem, hogy a doki ott lesz szüléskor (számtalan esetet hallani, hogy elment szabira és tojik anyuka fejére), úgy arra sincs garancia, hogy anyuka kifizeti utána. Én azt gondolom, hogy mindkét fél oldaláról igaz, hogy ilyen helyzetben látszik, mennyit ér a szava. Alapvetõen nem kell olyasmit vállalni, amit nem tudsz teljesíteni. Ha meg igent mondtál rá, beleegyeztél, akkor vállald is a következményeit. Jogilag semmit nem tehet, természetesen. Az a kérdés, neked mennyit ér a szavad? Lehetsz gerinctelen, jogi következményei nem lesznek. Gondolom lelki sem, ha felmerült a kérdés.
Õszintén megmondom, én is gondolkodom rajta(és most le lehet szólni, pontozni), hogy nem adok neki.Az én orvosom nem mondta meg, mennyit kér. Viszont 24 órát hagyott vajúdni, azért, mert õ nincs a városban, nem engedett semmi beavatkozást az ügyeletes orvosoknak(zselé felhelyezés, oxi), nehogy másnál szüljek meg.Majd végül közel 22 óra vajúdás után az ügyeletes orvos döntött úgy, hogy most már beköti az oxit, mert a vizem folyamatosan folyt a 24 óra alatt, és nagy volt a fertõzés veszély.Nem egész 2 óra múlva a kezemben volt a lányom, azaz, már réges rég meg lett volna, ha engedi a beavatkozásokat. Nem jött be hozzám mikor visszaért a városba, mondván, hagyjuk a dolgokat a maguk útján, ne avatkozzunk be... Mikor bekötötték az oxit, akkor hívták, hogy jöjjön be.Beért a kórházba, és még akkor sem volt hajlandó odajönni h na mégis mi a helyzet, csak mikor már a baba feje látszott ordítottak neki, h jöjjön gyorsan. Én nem adtam neki pénzt a kórházban, Még a 6 hetes kontrollra most kell visszamennem, de úgy érzem, nem állt mellettem, és nem érdemli meg azt a pénzt.Az ügyeletes orvos többet volt velem, mint a fogadott orvosom. Szóval nehéz ügy ez, mert ha hozzá megyek vissza kontrollra, leég a pofámról a bõr, ha nem adok, viszont nem is érdemli meg se szerintem, sem a párom szerint.
Utolsónak: ne is adj ilyennek, gondolom nem így volt megbeszélve, én biztos nem adnék, bár elég kellemetlen, ezért ha lehet, máshova menj kontrollra, ha nem, akkor meg mondd el neki ha rákérdez, hogy õ szerinte mennyit érdemel??? ez gusztustalan hozzáállás a részérõl..
visszateszi:) hallod nagy forma vagy vagy bár ha az alku rádesörészét nem teljesited akkor gusztustalan is:) amúgy aládrakhat úgy hogy garantálom még a gondolatát is megbánod annak hogy nem akartál csenetni:)
Vannak rendes szülészorvosok is, akik tényleg ott vannak a kismama mellett, iylen esetben én fizetnék (fizettem volna) de nem az egyszeri alkalom 10x-ét, az is biztos!!! Én ügyeletesnél szültem, pedig volt fogadott dokim....:S (hosszú story), ügyeletes dokival is maximálisan meg voltam elégedve, pedig elõtte sosem látott /láttam, mégis normális volt.....de az a lényeg, h adtunk neki valamennyit. Ha a fogadott dokim méltóztatott volna bejönni, neki is adtunk volna. De nem csillagászati összegeket.
Nem teszi vissza, de ha nincs probléma az orvos hozzáállásával akkor etikailag nem ferr nem adni oda azt a pénzt, amit valószínû megbeszéltek már a terhesgondozás alatt.
Igen, kérdésedre válaszolva: visszateszi a babát az anyuka hasába.
Durva, amit a 6-os írt. Én most vagyok 38 hetes, és remélem nem járok majd így mint te. Most kicsit megijedtem. A helyedbe én se fizetnék neki egy fillért se, merthogy nem volt bent a szülésnél, és nem is hozzá mennék kontrollra, hanem keresnék egy másikat. De ha hozzá mész, akkor se kell, hogy te szégyeld magad, mert nem fizetsz. Neki kéne, hogy leégjen a pofájáról a bõr, mert annyi "kidobott" pénz után nem volt képes ott lenni a szülésnél. Kérdezõ, szerintem ha a terhességed alatt mindig foglalkozik veled, és a szülésnél is bent van az orvos, akkor az a minimum, hogy kifizeted. Ha nem mond semmilyen összeget, akkor annyit adsz neki, amennyit gondolsz. 38hkm
A kérdező hozzászólása: Ahogy gondolod kedves utolsó..... Inkább egy unatkozó tini, mint egy megkeseredett kötekedõ felnõtt!!! A kíváncsiság meg nincs korhoz kötve, ahogy az sem hogy bizonyos életkor után milyen kérdést lehet feltenni az arra való fórumon!!!
Már van gyereked és ilyen kérdést írtál ki? Mint egy unatkozó tini....
bocsi 6 os voltam :d elütöttem a számokat :D
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm szépen! Egybõl le lettem minõsítve mindennek!:((( Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést mikor E/1 személyben fogalmaztam! A kérdésem csak elméleti, és kíváncsiság. Nem vagyok terhes nem is szültem mostanában! 2, 5éves a kislányom és volt fogadott orvosom akinek akkor természetesen kifizettem a megbeszélt tarifát!!!
Azért a magánorvos nem ugyanaz, mint a fogadott orvos!! :) Én a Róbertben szültem, ott lett volna jogi következménye, ha nem fizetek... :)
Nekem anyósom mondogatja állandóan ezt. Fõleg mióta mindkét szülésemnél mûteni kellett utána. Mikor mondtam neki, hogy hozza már be a pénzt, hogy odaadjam a dokinak, akkor ugyanezt a kérdést tette fel nekem. Lehet igaza volt, mert õ rontott el vmit és nekem azért kellett élet-halál között lenni mind a kétszer, de én azt mondtam, hogy mindent elkövetett, hogy megmentsen és ezért adtam neki. Most a harmadiknál másnál szülök, mert bennem van, hogy õ volt a hibás. De amúgy sose mondta mennyit kér. Meg amúgy se érdekel, annyit adunk amennyit tudunk.
8 as vagyok tétlenül akart lenni...

Magánorvosom van 35 hetes terhes vagyok és döntenem kéne, hogy fogadjak-e Szülésznőt. Ez lesz az első szülésem és a legjobbat szeretném, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekenm is magánorvosom van és sokat gondolkodtam a szülésznõ dolgon.Sokan ajánlották,hogy érdemes fogadni.Én nem tettem végül.Senkit nem ismerek közülük,csak ajánlani tudtak volna.Úgy döntöttem nem fogadok.Meglátjuk milyen lesz,mennyire törõdik majd velünk aki éppen ott lesz.Ha meg leszek vele elégedve,akkor adok neki hálapénzt,ha nem akkor meg nem kap semmit.

Nekenm is magánorvosom van és sokat gondolkodtam a szülésznõ dolgon.Sokan ajánlották, hogy érdemes fogadni.Én nem tettem végül.Senkit nem ismerek közülük, csak ajánlani tudtak volna.Úgy döntöttem nem fogadok.Meglátjuk milyen lesz, mennyire törõdik majd velünk aki éppen ott lesz.Ha meg leszek vele elégedve, akkor adok neki hálapénzt, ha nem akkor meg nem kap semmit.
Nekünk 3 szülésbõl mindháromszor volt fogadott orvosunk, fogadott szülésznõnk sosem! Mindig az ügyeletes szülésznõ volt az aki a lelkét is kitette! Az elsõ szülésnél a doki csak a köldökzsinór vágásra érkezett. A másodiknál másik volt, az egyszer beköszönt, egyszer az epidurálra kisérte az anesztest, aztán már csak vágott, és varrt! A harmadiknál megint más dokink volt: SK csinálta az epidurált, még õ volt a legtöbbet jelen! Akkor már vágni se kellett, szerencsére a szülésznõ lebeszélte róla! Mindent egybevetve két asszonnyal két kórházban (MÁV, Péterfy) a szülésznõk elõtt le a kalappal! Mindig az volt aki ügyelt, és soha nem vártak el semmit!
örülök az elõttem szóló hozzászólásának, mert épp én is ezen a szülésznõ dolgon filózom, s pont a MÁV kórházban fogok szülni én is.. Bár nekem ajánlottak ott egy szülésznõt, nála szült a sógornõm is, és Õ áradozott Róla.. férjét nem engedték be vele, mert influenza járvány volt, s végig a szülésznõ tartotta benne a lelket.. az orvos állitólag csak a fényképezõt kezelte.. :-) én szerintem fogadni fogok szülésznõt.. de szerintem is mindegyik elõtt le a kalappal. csak jót hallottam eddig én is..
En is fogadok szulesznot, mert nem szeretném, ha a mûszakváltások alatt 4 különbözõ sz.nõ legyen, aki velem foglalkozik és õt ajánlották és szimpatikus is, tehát nincs kockázat, hogy egy banyával szüljek, aki esetleg nem is szimpi.


Ha nem magánorvos, hanem sztk-s dokim van, de mégis a legjobb tudásával és a legrendesebb énével és a legnagyobb odafigyeléssel lát el engem terhesgondozáson akkor mit tanácsoltok mit adjak neki szülés után?

Bocsánat,hogy megint kiírom,de valamiért nem enged a másik kérdésemhez hozzászólni. Így itt kijavítottam ,hogy nem a szülésre gondoltam,mert az ügyeletes dokinál lesz és persze ez a dolga.Neki nem is fogok adni semmit. Viszont ilyen orvossal évek óta nem találkoztam és ? gyógyított meg és a babát is "neki" köszönhetem. Megszeretném így köszönni az eddigi munkáját és igen ez hála pénz, vagy ajándék lenne,mert tényleg hálás vagyok neki.

Legjobb válasz: Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.

Adhatsz neki pénzt, vagy kisebb ajándékot. Ahogy érzed.
Hát nemtudom. Ha ennyire hálás vagy neki, akkor a pénz kicsit személytelen talán. Esetleg egy ajándékkosár és egy jó minõségû bor, az üvegre pedig gravíroztathatnál is, pl. "Köszönöm!"vagy hasonló. Ez csak ötlet! :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem a pénzt el se fogadná, sõt tuti nem. E borosüvegre való gravirozás jó ötlet, hol tudom ezt kivitelezni? Ajándékcsomiba mit tennétek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!