Találatok a következő kifejezésre: Mi van méhemben (164 db)

Mikor van méhen kívüli terhesség?

Érdekelne h mikor van ez. Meg h ebbe minden esetben bele lehet halni? vagy vannak el?tte jelek? Van aki elmesélné? :)

Legjobb válasz: Hirtelen ezeket találtam, nézd át õket: http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/317429/mehen_kivuli_1.htm http://www.femina.hu/egeszseg/mehen_kivuli_terhesseg

Nekem a jelek ezek voltak: egy + majd egy- tesz, has szurkálás de úgy rendesen.Elmentem ultrahang és már ki sem engedtek a kórházból, hál'istennek nem kellett mûtét mert ahogy be feküdtem a kórházba elment a baba! Én úgymond "SZERENCSÉS"voltam! De most már van egy tündéri 8 hónapos lánykám!
A kérdező hozzászólása: Jajj. :D utolsó elõtti kommentelõ mostmár! :) ) Akkor írtál amikor én, és, akkor még nem láttam a te kommented. Hûû.. Köszönöm szépen a választ! :)
szia! mikor a pete nem a méhben, hanem a petevezetékben termékenyül meg. sajnos ez elég ciki, mert ekkor kivágják a petevezetéket. De hálistennek ott a másik és még lehet gyerme utána. Csak ne legyen olyannak akinek csak 1 petefészke van mint nekem :(
Olyankor van amikor a megtermékenyített petesejt nem a méhben, hanem a petevezetékben ágyazódik be. Ez életveszélyes lehet, mert ahogy nõne a baba, szétszakítja a petevezetéket és belsõ vérzés lép fel.
ha korán elcsípik, akkor "ki lehet mosni", van erre valami szakszerû eljárás, és akkor nem kell kivágni az egész petevezetéket. Ha már túlságosan megnõtt a baba, akkor már nem tudják valami folyadékkal kisodortatni, hanem mûtétileg kell eltávolítani. Nagyon ritkán elõfordul, hogy a méhen kívüli terhességet is ki lehet hordani. 1972-ben Szekszárdon volt egy ilyen asszony, akinek a hasüregében tapadt meg a baba, mégis ki tudta hordani, és császárral meg is szülte. Egészséges baba lett. De õ a nagyon-nagyon-nagyon ritka kivétel. Ha a fejlõdõ baba szétszakítja a petevezetéket, amiben megtapadt, annak nagyon súlyos hasüregi vérzés a következménye, ami halálos is lehet. Ilyenkor a nõ késszúrásszerû fájdalmat érez, tehát nem egyszerû méhhúzódásról, simaizom-görcsrõl van szó, mint a mentruációs vérzésnél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a kommenteket! Az utolsó válaszolónak pedig csak gratulálni tudok! :) )
Mihez? :-)
Szívesen. :-)

Mit van úgy oda mindennek az érettségitől? Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Vagy diplomás? Az is mehet segélyért nem?

Legjobb válasz: Mit van úgy oda mindennek az érettségitõl? Mindenki most írja az érettségit, ebben a hónapban természetes, hogy az egész forum ezzel van tele. Ezen kívül aki nem tud leérettségizni, nos arra nem tudok mit mondani. Egy középiskolát tanulás nélkül ki lehet járni, az érettségin a kettes szintet pedig egy általános iskolás is röhögve eléri. Személy szerint azt gondolom, hogy a szakmunkásokat is érettségiztetni kéne. Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Mi lenne? Akkor jól elvagy. Nem tudom, hogy mire ez a felháborodás. Ha jól elvagy, hát jól elvagy. Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Egy érettségivel biztosan, de amúgy semmivel se. Vagy diplomás? Emberileg õk se értékesebbek, az más kérdés, hogy õk szétszenvedték a fejüket, hogy diplomájuk, karrierjük legyen (nem tisztelet a kivételnek, ugye egyes szakok...). Azért gondolom az neked se lenne vicces, ha egy-egy zh-ra (amibõl van vagy 10 3 hónap alatt) legalább 100 oldalt kéne megtanulnod, tele képletekkel, rövidítésekkel, idegen kifejezésekkel mérnöktanoncként. Az is mehet segélyért nem? Szak/személyfüggõ. Egyes szakokkal nehezebb elhelyezkedni, más szakokért meg kapkodnak. Például gépészmérnökként röhögve válogathatsz a 300 ezer forintos kezdõfizetésû állások között.

Mit van úgy oda mindennek az érettségitõl? Mindenki most írja az érettségit, ebben a hónapban természetes, hogy az egész forum ezzel van tele. Ezen kívül aki nem tud leérettségizni, nos arra nem tudok mit mondani. Egy középiskolát tanulás nélkül ki lehet járni, az érettségin a kettes szintet pedig egy általános iskolás is röhögve eléri. Személy szerint azt gondolom, hogy a szakmunkásokat is érettségiztetni kéne. Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Mi lenne? Akkor jól elvagy. Nem tudom, hogy mire ez a felháborodás. Ha jól elvagy, hát jól elvagy. Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Egy érettségivel biztosan, de amúgy semmivel se. Vagy diplomás? Emberileg õk se értékesebbek, az más kérdés, hogy õk szétszenvedték a fejüket, hogy diplomájuk, karrierjük legyen (nem tisztelet a kivételnek, ugye egyes szakok...). Azért gondolom az neked se lenne vicces, ha egy-egy zh-ra (amibõl van vagy 10 3 hónap alatt) legalább 100 oldalt kéne megtanulnod, tele képletekkel, rövidítésekkel, idegen kifejezésekkel mérnöktanoncként. Az is mehet segélyért nem? Szak/személyfüggõ. Egyes szakokkal nehezebb elhelyezkedni, más szakokért meg kapkodnak. Például gépészmérnökként röhögve válogathatsz a 300 ezer forintos kezdõfizetésû állások között.
mindenki*, néha egy szakma többet ér mint egy diploma, és az állítólag többet ér mint egy érettségi
Egyáltalán nincs mindenki odáig tõle :D Nagyon nagy körülötte a felhajtás, de csak az egész életet befolyásoló célja, a felsõoktatás berkeibe való bekerülés szempontjából van nagy súlya. Önmagában teljesen értéktelen. Maguk a középszintû tesztek általában könnyûek, pláne annak, aki nem csak melegedni járt középsuliba. Nem adnak visszajelzést az érettségizõk valós képességeirõl. Az emelt az már más tészta, annak abszolút van értelme :) Ha te a szakmádból vígan eléldegélsz, akkor [email protected] le tök nyugodtan az érettségit.
Szerintem sok munkahelyen elvárják. Több ismerõsöm is van aki eladó, vendéglátói szakmunkás és a munkahelyen kérték az érettségit is. Ráadásul jó ha van, pl. ha boltban osztályvezetõ csak úgy lehetett az ismerõsöm ha lerakja az érettségit. Szerencsére levelezõi tanfolyamok is vannak ott is lehetséges lerakni. Meg ki tudja, én is gimi után dolgoztam, aztán 26 évesen mentem csak fõsulira. Addig nem érdekelt a dolog aztán megváltozott a véleményem. Szóval szerint jó alap ha valaki megcsinálja az érettségit ha máshogy nem esti/levelezõ suliban.
Akkor lenne értelme az érettségiztetésnek, ha az valóban a diákok megszerzett ismeretirõl adna visszajelzést. A középszintû követelmények a tananyagok egy jó részének még a harmadát sem fedik le. Simán megírhatók volnának viszonylag jóra úgy is, ha elõtte nem melengetnéd 4 évig a s*ggedet az iskolapadban. 1 év BÕVEN elég a felkészüléshez.

Egy sárga virágot mi sárgának látunk egy méh meg kéknek (nem biztos, h pont kéknek, de tudom, h bizonyos színeket másnak lát. ) Mi van, ha neki van igaza?

Legjobb válasz: Igaza ebben egyikünknek sincs. A virág a ráesõ elektromágneses spektrum egy részét visszaveri, más részét elnyeli. A visszaverõdõ fényt dolgozza fel az ember és a méh szeme is, de mindkettõ igazából csak egy csekély szeletét érzékeli a sugárzásnak. Ha jól emlékszem, akkor a méh szeme a UV tartományban is lát bizonyos hullámhosszokat, ezáltal más képet alkot.

Igaza ebben egyikünknek sincs. A virág a ráesõ elektromágneses spektrum egy részét visszaveri, más részét elnyeli. A visszaverõdõ fényt dolgozza fel az ember és a méh szeme is, de mindkettõ igazából csak egy csekély szeletét érzékeli a sugárzásnak. Ha jól emlékszem, akkor a méh szeme a UV tartományban is lát bizonyos hullámhosszokat, ezáltal más képet alkot.
Nincs olyan, hogy "neki van igaza". A színeket minden élõlény úgy látja, ahogy az agya értelmezi. Ez élõlénytõl függ. A színeket az határozza meg, hogy a róla visszaverõdõ fénylek mekkora a hullámhossza (vagy a frekvenciája). Ez objektíven, mûszerekkel is mérhetõ. Viszont az már az adott élõlénytõl függ, hogy õ ezt milyennek, mennyire intenzívnek, mennyire figyelemfelkeltõnek látja. Ezt az õ agya (pontosabban a látóközpontja) határozza meg. Van olyan, amit bizonyos élõlények nem is látnak. Pl az ember sem lát minden létezõ "színt" (helyesebb lenne inkább elektromágneses sugárzásról beszélni ;)), pl az infravöröset, amit viszon sok állat, pl a kígyók látnak. Mi nem látjuk, és emiatt fel sem tudjuk fogni, hogy az milyen lehet, mivel nem hasonlítana egyik ismert színünkhöz sem. Remélem, érthetõ voltam. :)
Na gondolkodjunk: vagy az lehetséges, h mind kettõnknek igazunk van, ez úgy lehet, h a különbözõ anyagok nem csak egyfajta frekvenciáju fotont vernek vissza, vagy is a mi szemünk például, ha a mi szemünk jobban a virág által sárga színnek nevezett frekvenciáju fotonokat ismeri fel akkor mi inkább sárgának fogjuk látni, a méhek meg jobban a kék színt képviselõ fotont alakítják át jellé ezért mindkettõnknek igaza lesz, de agyi eredetû is lehet, például az õ "agyuk" (idegközpontjuk) nem fogja fel rendesen a szem által közvetített jeleket, vagy a mi agyunk.
Szerintem nem számít semmit, mivel "külön világban" élünk. Mi az életünket a saját színeink szerint rendeztük be :) De ha tudnánk is kommunikálni állatokkal, akik másképp látják a színeket, akkor se tudnánk bebizonyítani, hogy kinek is van igaza :) És ha neki is lenne, akkor se változna semmi :)
Egyiknek sincs igaza, mint a korábbi válaszoló is írta, minden szín egy bizonyos hullámhossz-hoz tartozik, a mi szemünk a virág hullámhosszához a sárga színt rendeli, a méh szeme pedig a kéket, de pl. vannak állatok, akik nem is látnak színeket, azt azon mégse filózunk el, hogy mi van, ha neki van igaza, és a színeket csak a beszívott agyunk találja ki:)
Nézz utána ennek: Tetrakromázia nagy lészen a te meglepetésed :)

Mi van a méhben? és ha kiveszik a petefészked/ méhed akkor mi lesz a helyén?

Legjobb válasz: A méhben semmi nincs, az üreges szerv, majd a placenta (lepény) fog tapadni rajta, valamint abban fog fejlõdni a magzat. Ha kiveszik, semmi sem lesz helyette, üresen marad az a "tér".

A méhben semmi nincs, az üreges szerv, majd a placenta (lepény) fog tapadni rajta, valamint abban fog fejlõdni a magzat. Ha kiveszik, semmi sem lesz helyette, üresen marad az a "tér".
A kérdező hozzászólása: DE valami csak van a méhben..vákum, levegõ?
A te fejedben még levegõ sincs, és egy agyrák simán éhen halna kedves kérdezõ. A biológia órákról való lógást mellõzzed szeptembertõl!
A kérdező hozzászólása: csak ugy kérdezném h melyik biológia tankönyvben foglalkoznak azzal h mi van a méh "légkörében"...és csak tudatom, hogy nincs levegõ a fejemben, van agyam...és nem leteremteni kell..érdekelt ezért kérdeztem meg, értelmes válaszokat vártam, nem lehurrogást.
Van benne nyálkahártya
A petefészekben tüszõk vannak

Hogy van ez az ovis dolog? Ha a fiam szeptember végén (2011) tölti be a 3 évet akkor mikortol mehet oviba illetve mikor kell beiratnom? Ha mire menem kell dolgozni nem jut be akkor mi van?

Legjobb válasz: Oviba a 3 évet betöltött gyerekek járhatnak. Beiratni annak az évnek a tavaszán kell, amikor a 3 évet betölti. Az, hogy mikor viheted, az ovitól is függ, de ha dolgozni kell menned, rugalmasak szoktak lenni és akár már szept. 1-tõl is mehet, de ezt az oviban fogod tudni megbeszélni a beiratáskor. Egy volt óvónó Bocs, nem találom a hosszú i-t ...

Oviba a 3 évet betöltött gyerekek járhatnak. Beiratni annak az évnek a tavaszán kell, amikor a 3 évet betölti. Az, hogy mikor viheted, az ovitól is függ, de ha dolgozni kell menned, rugalmasak szoktak lenni és akár már szept. 1-tõl is mehet, de ezt az oviban fogod tudni megbeszélni a beiratáskor. Egy volt óvónó Bocs, nem találom a hosszú i-t ...
Április környékén van beíratás. Ha elmúlt 3 éves akkor már mehet, de valahol kérik, hogy elõtte kapja meg a 3 éves oltást. Tehát 2011 április környékén , mikor beíratás van, akkor beíratod és amikor betölti a 3 évet, másnap már viheted is. Persze kell a gyerekorvostól igazolás, hogy a gyermek közösségbe mehet

Minek van még fullánkja a méheken kívül?

megcsípett valami de nem láttam hogy mi volt az

Legjobb válasz: Ha méh csíp meg az elpusztul utána, mert csak egy fullánkja van, és azzal együtt kiszakad mindene.a darázsnak viszont nem és az nem is pusztul el, ha megcsíp.Ezen kívül a dongóknak is van,a poszméhnek is és van nagyon sokféle kinézetû darázs is, amirõl nem is gondolnád, hogy az, de lehetett valamilyen bogár is.Tegyél rá félbevágott vöröshagymát, az leviszi a duzzanatot, vagy krumplit, szintén félbevágva, vagy vegyél be egy kalcium tablettát, az is a duzzanat elmúlásában segít!Jegelheted is, akkor nem fáj annyira.Viszont, ha allergiás vagy rá (óriásira nõ a megcsípett testrész) akkor irány az orvos, minél hamarabb, ezzel nem lehet viccelni, a háziorvos is tud segíteni. 22l :)

Ha méh csíp meg az elpusztul utána, mert csak egy fullánkja van, és azzal együtt kiszakad mindene.a darázsnak viszont nem és az nem is pusztul el, ha megcsíp.Ezen kívül a dongóknak is van, a poszméhnek is és van nagyon sokféle kinézetû darázs is, amirõl nem is gondolnád, hogy az, de lehetett valamilyen bogár is.Tegyél rá félbevágott vöröshagymát, az leviszi a duzzanatot, vagy krumplit, szintén félbevágva, vagy vegyél be egy kalcium tablettát, az is a duzzanat elmúlásában segít!Jegelheted is, akkor nem fáj annyira.Viszont, ha allergiás vagy rá (óriásira nõ a megcsípett testrész) akkor irány az orvos, minél hamarabb, ezzel nem lehet viccelni, a háziorvos is tud segíteni. 22l :)
a darázsnak...
A kérdező hozzászólása: az igaz, de nem hagyja menne a fullánkját a bõrben úgyhogy HA csak ennek 2 állatnak van fullánkja akkor méh csípett meg. kösz a választ
A bögöly is marha nagyot tud csípni...
Én úgy tudom hogy aki a sávban van az mehet. (nincs jogsim)
Pedig ehhez nem kell sokat lapozni a KRESZ könyvben: A jármûforgalom irányítására szolgáló fényjelzõ készülékek 9. § (6) Ha az (1) bekezdés a) pontjában említett fényjelzõ készülék mellett elhelyezett kiegészítõ lámpa „BUSZ” feliratú fehér fényjelzést ad - a fényjelzõ készülék más fényjelzésétõl függetlenül -, az autóbusz-forgalmi sávban közlekedõknek tovább szabad haladni.
Mehet. Már csak az a kérdés, hogy az illetõ szabályosan tartózkodik-e a buszsávban.

Óvodai beíratás mikor van? Mikor mehet leghamarabb a lányom (9. én lesz 3éves)?

Legjobb válasz: Ha eddig még nem írattad be, akkor leghamarabb szeptemberben mehet, hacsak nem vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy besétálsz az oviba, hogy szeretnéd hozni, és be is veszik. Ahhoz, hogy most elkezdhesse tavaly tavasszal kellett volna beíratni oviba, most tavasszal már a következõ nevelési évre 2013-2014-re lesz beiratkozás.

Ha eddig még nem írattad be, akkor leghamarabb szeptemberben mehet, hacsak nem vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy besétálsz az oviba, hogy szeretnéd hozni, és be is veszik. Ahhoz, hogy most elkezdhesse tavaly tavasszal kellett volna beíratni oviba, most tavasszal már a következõ nevelési évre 2013-2014-re lesz beiratkozás.
pontosan ahogy az elsõ válaszoló írja. amúgy nem lehetsz szívbajos, ha a szülinapja elõtt 5 nappal jut eszedbe az ovi :D ha 1 évvel ezelõtt beírattad akkor 6 nap múlva kezdhet, bár ahhoz már intézni kéne a dolgokat... ha nem írattad be akkor most lesz a 2013-2014 évre a beíratás, tedd meg és szeptemberben kezdhet
Ha tavaly tavasszal nem irattad be, akkor majd most kell, de akkor csak szeptemberben kezdhet. Legalábbis itt nálunk így van.
Mindig tavasszal vannak a beíratások, még jó, hogy elõbb jutott eszedbe! ;-) Ha tavasszal beírattad volna (2012-ben), akkor mehetne már oviba, de így ha idén beíratod, akkor csak szeptembertõl! Talán év közben is van hely az oviba és rugalmasak, lehet felveszik! Érdeklõdj a hozzátok közel esõ ovinál!
Nekem most másodikán volt 3 éves én az óvónõvel megbeszéltem hogy ha lemegy az infulenza az oviba és ha jó idõ lesz viszem picurt. Hál istennek nálunk évközben is be lehet iratni a gyerekeket, ez ovodától függ nálunk rugalmasan kezelik ezeket a dolgokat.
Májusban van beiratkozas. Ha most sikerül beiratni, akkor szeptemberben mehet. Elég ritkán vesznek fel gyereket évközben....
Nálunk fel se veszik év közben... Látod nagyon eltérõek az ovik. Érdeklõdj ott, ahova tartoztok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Én egy szóval sem írtam sehova hogy már azt szeretném ha menne, csak érdeklõdöm!:) Amúgy sem mehetne még mivel nem szobatiszta.:((( Úgy tudtam hogy tavasszal kell beíratni, csak nem tudom pontosan mikor. Szerencsére van aki vigyáz rá, de nagyon kell már neki a társaság! Egyébként akkor mi van ha még tavaly beíratom és felveszik közbe meg még pelenkás???
Akkor nem mehet, ez egyertelmu. A szobatisztasag feltetel.

Van olyan program amivel le tudom korlátozni, hogy egy program milyen időben mehet és mikor nem mehet?

Tehát mondjuk azt szeretném hogy egy program mondjuk 21:00 és 7:30 között nem indulhat el.

Van babám, vagy mim van? Ma voltam nődokinál, végzett hüvelyi UH-t, de azt mondta nem lát semmit, ha terhesség is lehet nem a méhben van.

De nem fáj semmim a derekamon kívül,az meg enyhe és nem folyamatos. A tesztjeim sorra pozitívak,igaz haloványak.Nem szedek semmilyen gyógyszert,nincs cisztám,és semmim,ami befolyásolhatná a tesztek eredményét.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy egyszerûen csak túl korán mentél? Mikor kellett volna megjönnie? Vagy a doki nem mondott semmit, hogy kb hány hetesnek kellene lenned? Nem hívott vissza?

Nem lehet, hogy egyszerûen csak túl korán mentél? Mikor kellett volna megjönnie? Vagy a doki nem mondott semmit, hogy kb hány hetesnek kellene lenned? Nem hívott vissza?
Ilyen pici terhességet nehezen lehet még észrevenni.Én is ilyen idõsen mentem el, épphogy észrevette a doki, és még pirinyó volt a képen.Várj még egy kicsikét, ha tényleg nincs semmi ami módosíthatná a tesztjeid eredményét, akkor biztos baba van.Gondolom ha legközelebb mész, már látni fogja:) ) 20 heteske Amúgy tünetem nekem sem volt semmilyen:)
Elsõ vagyok. Én is 5-6 hetesen voltam és megállapította a doki: élõ embrió. Nekem csak uh alapján tudják nézni, mert a mensim maradt ki. Viszont voltam az elején vérzés miatt kórházban, ahol volt egy szobatársam, akinek a sorozatos pozitív tesz után sem láttak semmit. Azt mondták neki, hogy lehet, hogy volt, de az utolsó vérzéskor távozott, de a szervezete még úgy vette, hogy baba van. Sok nõ nem is tudja, hogy terhes volt, mert a következõ mensinél kitisztul teljesen. Nem elkeseríteni akartalak ezzel, mert nem feltétlen van nálad is így, egyszerûen lehet, hogy tényleg csak korán mentél! Hisz az az 5-6 hét is csak tipp! A következõnél kiderül! Minden jót!
Hány naposak a ciklusaid? Nekem pl 35 naposak és így már elvileg 7 hetesnek kéne lennem de 6 hetes vagyok, mert a 19-20-ik napon volt pé-m. Lehet hogy csak 4 hetes vagy és azért nem látott semmit. Nem mondta hogy meg van vastagodva a nyálkahártyád? Mert ilyenkor jó vastag szokott lenni, átlag(!) 14-20mm között. Arra már azt mondják hogy terhesgyanú. Csak azt nem értem hogy a doki mibõl mondta hogy 5-6 hetes, hiszen azért 6 hetesen (28 napos ciklusnál) már minimum petezsák is van, de van akinek szívmûködés is! Szerintem menj el egy másik dokihoz is! Ha a teszt pozitív ott a baba, reméljük jó helyen és minden ok lesz!
Nekem az elsõ doki akinél voltam 6 hetes 4 naposan semmit sem látott, majd másnap elmentem egy másikhoz aki már látta a petezsákot és az embriót. Ne keseredj el, inkább nézesd meg magad egy másik orvossal is.
én is elmentem ugyanigy kb.5 hetesen, a doki nem latott semmit, mondta menneyek vissza 3 het mulva.... 26 heteske:-)
A kérdező hozzászólása: Jövõhéten megyek vissza, kb.5-6hetes lehetek.Akkor már láthatott volna v.mit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ahhh...Megnyugodtam :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!