Találatok a következő kifejezésre: Mi van köldökzsinór (7 db)

Mi van a köldökzsinór másik végén?

Lehet, nevetséges a kérdés, de napok óta azon agyalok, hogy miután megszületik a baba, elvágják a köldökzsinórt, a csonk kés?bb leesik, de miben folytatódik a köldökzsinór a szervezetünkön belül? Bélben? Vagy ott is elcsökevényesedik? Tudom, nevetséges kérdés, de érdekelne a válasz.

Legjobb válasz: A méhlepény(placente) van a másik végén,ami a méh belsõ felszínéhez kapcsolódik és elválasztja a baba keringési rendszerét az anyáétól.A szülés után a palcente is távozik a baba után.

A méhlepény(placente) van a másik végén, ami a méh belsõ felszínéhez kapcsolódik és elválasztja a baba keringési rendszerét az anyáétól.A szülés után a palcente is távozik a baba után.
A koldokzsinor egyik vegen a baba , masikon a mehlepeny van.:) Terhesseg alatt a koldokzsinoron at kerul a babahoz a "taplalek", oxigen, amit a mehlepeny gyujtoget neki ossze a mamaja szervezetebol.Ha a baba megszuletik elvagjak a koldokzsinort, es max fel oran belul megszuletik a mehlepeny is, ami (azt olvastam) 1 kg-osra is megnohet a terhesseg alatt.Valahogy igy van, de lehet , hogy nem voltam pontos.
szia.úgy látom senki nem arra a kérdésre válaszolt amit feltettél.Te a születés utánra gondoltál.Állítólag(én ezt olvastam)a hasunkon belül összeforr.nagyon sok ér megy onnan az érrendszerbe és rengeteg idegvézõdés van ott.ezért is érzékeny annyira a köldök belseje.és itt a legvékonyabb a bõr.remélem kellõ válasszal szolgáltam.
Szerintem maga az az ér ami magzati korban a köldöktõl a szívig viszi a vért, szülésnél elzáródik. De a környékén rengeteg ér megy. Ezért van az, hogy ha jódhiányos valaki, és jódtinktúrát ken naponta aköldökébe, olyan hirtelen meggyógyul mint a sicc :)
Szerintem te arra gondolsz, hogy a babából hová tûnik a köldökzsinór. Tényleg hová tûnik? Annyit tudok, hogy a megszületés után még 2-3 percig pulzál , ezalatt a lepényben lévõ vér egy része még a magzatba jut.Hogy mi lesz a sorsa a köldökzsinórnak az újszülöttben, hát ez tényleg jó kérdés.
szerintem egyáltalán nem nevetséges ez a kérdés, de minden esetre jóóó! Meg fogom kérdezni a dokimat, de szerintem mikor leesik beforr az összeköttetés...huu ez csúnyán hangzik, de tényleg ha a köldökzsinóron keresztül kap mindent akkor az valójában a baba testébe hova is jut be...magzat korába-vérárámba??Talán, de utánna érdeklõdön én is..
És ebben is az utolsó mondat az amire -szerintem a kérdezõ- kíváncsi volt.

A SOTE I-en mikor bemegyek szülni és megvizsgálnak, akkor van még egy ultrahang? Ha nincs akkor honnan látják, hogy hogyan fekszik, meg a köldökzsinor hol van?

Legjobb válasz: Csak akkor csinálnak akkor uh-t, ha valami indokolja, valami nem egyértelmû. Azt, hogy hogy fekszik, a vizsgálat során meg lehet állapítani. A köldökzsinór hollétét nem nézik rutinszerûen. Ha nyak körül van, vagy bármiben akadályozza a babát, a vajúdás alatt folyamatosan rajtad lévõ CTG-n látható jelek vannak. Egy volt "I-es Nõis"

Csak akkor csinálnak akkor uh-t, ha valami indokolja, valami nem egyértelmû. Azt, hogy hogy fekszik, a vizsgálat során meg lehet állapítani. A köldökzsinór hollétét nem nézik rutinszerûen. Ha nyak körül van, vagy bármiben akadályozza a babát, a vajúdás alatt folyamatosan rajtad lévõ CTG-n látható jelek vannak. Egy volt "I-es Nõis"
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! Pont ettõl féltem, hogy akkor már nincs uh... Remélem tuti kiszûrik a köldökzsinort, ha ott lenne, mert az az egyik parám....
Nyak köré csavarodott köldökzsinórral is simán meg lehet születni, ha elég hosszú és nem feszül. Ne aggódj, vannak jelek, amik mutatják a veszélyt. Jó kezekben leszel.
Nyugi! attól, hogy a baba nyakán van esetleg a köldökzsinór, minden gond nélkül meg tud születni. egyetlen gondot az okozhatná, ha rövid lenne a köldökzsinór, de azt elõzõleg már látták volna. Nekem 4 gyerekem közül 3 a nyakára tekeredett zsinórral született, sõt egyiküknek 2x is rajta volt. Mindegyik makk egészséges gyerek...2 közülük kamasz már :) ) Szóval ne idegeskedj ilyeneken, inkább a picire és magadra koncentrálj! :) Azt meg, hogy hogyan fekszik, az orvos és a szülésznõ is simán ki tudja tapintani a hason keresztül. Ha a babával bármi gond adódna, rögtön észre fogják venni, mert a vajúdás alatt is többször hallgatnak szívhangot és többször csinálnak CTG-t is.
Szia! Szülésfelkészítõn a szülésznõ azt mondta, a gyerekek felénél a köldökzsinór a nyak köré van tekeredve, és egyáltalán nem ritka, hogy kétszer is. Ez önmagában szerinte semmi bajt nem okoz, simán megszülhetõ így is, amikor kibújik a feje, a szülésznõ automatikusan letekeri. Azt is mondta, hogy ultrahangon ez sokszor nem is látszik, csak ha nézik az áramlást is, akkor fedezhetõ fel. Gyakori hogy meg se mondják, mert indokolatlan félelmet okoz a szülõkben.

Mit tudtok arról ha 2 ér van a köldökzsinórban 3helyett?

Voltam 18hetes genetikain és ezt látták meg még ezen kívül elég sok rosszat, de mivel elég gyorsan összecsaptak elmentem az Istenhesyi klinikára d-s ultrahangra! Ahol miden mással kapcsolatban megnyugtatott az orvos csak ezzel nem! Minden rendben van sehol nem lát a babán rendellenességet! Viszont a köldökzsinór miatt magzatvízvételt javasolt, amibe persze nem tudom, hogy belemenjek-e! Elég ijeszt?en hangzik!

Legjobb válasz: Szerintem menj bele, hogy kiderüljön, semmi baja a babádnak. Az, hogy csak két ér van a köldökzsinórban, ez egy fejlõdési rendellenesség, de ettõl még simán lehet a baba tökéletesen egészséges. Mindenesetre nézesd meg, legalább megnyugszol, hogy minden oké. Minden jót nektek!

Szerintem menj bele, hogy kiderüljön, semmi baja a babádnak. Az, hogy csak két ér van a köldökzsinórban, ez egy fejlõdési rendellenesség, de ettõl még simán lehet a baba tökéletesen egészséges. Mindenesetre nézesd meg, legalább megnyugszol, hogy minden oké. Minden jót nektek!
Elolvastam a belinkelt kérdést, atyaisten, kedves Kérdezõ mindenképp menj el amnióra !
Az áramlást UH-n nézik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Én is arra hajlom, hogy elmegyek csak kicsit félek tõle!
szia.pont a napokban tettem fel egy ilyen kérdést én is. szerintem ne csináltass amniot.nekem 4d ultrahangon vették észre hogy csak 1 artéria van a 2 helyett, de megnézték az áramlását ami tökéletes!!és ez a lényeg.a vége fele valószínûleg többször ellenörízni fogják nálunk az áramlást.én már utánna olvasgattam és nem olyan vészes ez mint elsõre hangzik.amíg szépen fejlõdik a baba és jó az áramlás addig nincs gond.mepróbálom belinkelni a kérdésemet.gondold át, nézz utánna de én nem kockáztatnék. egy 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: szia!nekem errõl az áramlás megfigyelésrõl nem is mondott semmit az orvos!egybõl az amniót hozta fel és úgy beszélt róla, mintha egy teljesen kockázatmentes rutin vizsgálatról lenne szó!hogyan nézik meg az áramlást?


Az nem baj, ha medencevégû, még bõven van ideje megfordulni. A fej-nyakszögletben köldökzsinórkacs látható, ezt jelenti.
A kérdező hozzászólása: akkor a nyakán van a köldökzsinor? remélem semmi baj nem lesz

Hogyan csavarodhat a baba nyaka köré a köldökzsinór, és ha már ott van okozhat bajt? Mire kell vigyázni?

24+6 napos kismami vagyok és egyik ismer?söm teljesen kétségbe ejtett, hogy valakinek az ? ismer?sei közül 8 hónaposan csavarodott a babóra a pocakban a zsinor és nem élte túl!

Legjobb válasz: Szerintem nem kellene ilyeneken gondolkoznod. Sajnos elõfordulhat, de errõl inkább egy orvost kérdezz ha ha már mindenképp nem tudsz szabadlni a gondolattól. Poziívan gondolkozz a babáva kapcsolatosan és akkor boldogan éled meg a terhességet, de így többet ártasz a manónak. A te babád szépen egészségesen születik majd meg mikor õ úgy gondolja hogy már uncsi odabent. 38 heteske

Szerintem nem kellene ilyeneken gondolkoznod. Sajnos elõfordulhat, de errõl inkább egy orvost kérdezz ha ha már mindenképp nem tudsz szabadlni a gondolattól. Poziívan gondolkozz a babáva kapcsolatosan és akkor boldogan éled meg a terhességet, de így többet ártasz a manónak. A te babád szépen egészségesen születik majd meg mikor õ úgy gondolja hogy már uncsi odabent. 38 heteske
Mond meg a barátnõdnek, hogy ha rettegni akarsz, akkor elmész egy jó horrorért a video TK-ba, de köszönöd nem kérsz a paráztatásból.
nekem meg olyan ismerosom van, akinek a babaja ugy szuletett, hogy a nyaka kore volt tekeredve a koldokzsinor. Az orvos megnyugtatta, hogy amig a zsinor nincs elvagva, nem fullad meg a baba, mert nem a legcsoven, hanem a zsinoron keresztul kapja az oxigent.
Szia.Az én babámnak a nyakán volt a köldökzsínór, és teljesen egészségesen született.
Szia! Szerintem ez ellen nem tudsz semmit tenni. Az uh-n látja a doki, hogy milyen hosszú a köldökzsinór, mert általában azoknál szokott elõfordulni, akiknél hosszabb. Kérdezz rá, hogy megnyugodj.
A baba izog-mozog és gondolom, ennek következtében kerülhet a nyakára a köldökzsinór. De ne ijedj meg, ezt figyelik UH-n, és a szülésnél ezt bekalkulálják. Nem szabad, hogy baj történjen emiatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok:) Nem gondolkodom folyton ezen SÕT, csak azért mégis itt motoszkál picit, de egyébként teljesen pozitív vagyok hiszen nincs is semmi bajom:) Egyébként ez egy lökött munkatársam volt és ráadásul pasi...
Én meg úgy születtem hogy a nyakamon volt a k zs és most tanulási problámám van

Mi történik, ha a babára rá van tekeredve a köldökzsinór?

Azért kérdezem, mert nézem a 17 hetes uh képeimet, és úgy látom, hogy rajta van. 2 hete készült, most 19 hetes vagyok, de mi lesz ha még jobban belegabalyodik szegénykém.

Legjobb válasz: Az enyémnek is rajta volt egyszer a nyakán, szülésnél vette le a doki róla.

Az enyémnek is rajta volt egyszer a nyakán, szülésnél vette le a doki róla.
Igen rajta volt csomózva ezért be volt szûkülve a mozgása !
Fiam is úgy született, hogy 2x a nyakára volt tekeredve.
Nem biztos, hogy a nyakán van, lehet csak elõtte és úgy látod a képen, ne aggódj.
Húgomra is rátekeredett, neki a nyakán volt, õ császárral született, pont ezért, mert így nem tudott volna a szülõcsatornán át megszületni.
Akkor még sok helye van a babának "úszkálni", lehet a következõ képen nem lennet rajta.
A 19. héten az én lányom is magára tekerte. De azt mondta a szonográfus, hogy ilyenkor õk még játszanak a zsinórral, ami nem baj. Csak szülésnél lehet jelentõsége, addig nem baj.
Nem akarlak elkeseriteni, de nekem az ikertestverem igy halt meg :( Bar lehetett volna rajta segiteni, de a szulesz orvos "nem tudta, hogy anyukamrol van szo, es tul faradt volt bajlodni vele...." en is majdnem odavesztem, mert tul sokat voltam bent(en bujtam ki masodjara), vagy 3-szor elesztettek ujra... De ugye mi ketten is voltunk... Szerintem Nalad nem lesz gond :) Legy optimista es nyugodj meg! :) Lathatod mennyi mindenkivel megtortent, es minden rendben volt(nalunk voltak komplikaciok, es 20 eve nem is volt annyira fejlett az orvostudomany...). Jo Babavarast :)
Szia! Az FOD a baba koponyájának a hosszúsága szembõl nézve.Egyébként minden értéked jó, ne aggódj!Gratulálok a kisbabádhoz!
szia! fl: combcsont; bpd:fej-körtérfogat, a harmadikat nem tudom (egyébként nagyon sok netes oldalon megvannak ezek a rövidítések). 3ér fut a köldökzsínórban, ez teljesen oké.A méretek is jók. A méhlepény mély tapadása pedig késõbb változni fog ; ahogy nõ a baba illetve a méhed, úgy húzodik egyre feljebb és feljebb. Ha nincs a méhszáj közelében a tapadás , az még jobb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.A harmadikat én sem tudom, de ez van a papiromon hogy :bpd 49mm szab. koponya és intracran.sturk. FOD:61 Fogalamam sincs ez mi lehet.
Nem OFD??? És a BPD az nem fejkörtérfogat, hanem:BPD - biparietális átmérõ. Két halánték közti távolság. FL vagy Femur - a combcsont hossza. Teljes jók:) http://www.babazunk.hu/szotar.htm itt megtalálsz mindenféle röviditést.
Elõzõ vagyok .Megtaláltam:OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!