Találatok a következő kifejezésre: Mi van halál után (58 db)

Mit mondtak neked a szüleid, mi van a halál után? És miben hiszel most?

Nekem egyszer?en csak annyit mondtak, hogy nincs utána semmi. Nem azért, mert ennyivel le akartak rázni hanem mert ?k tényleg ebben hisznek. Én most a reinkarnációban hiszek, szinte biztos is vagyok benne. Ti hogy vagytok ezzel? :)

Legjobb válasz: Nekem nem mondtak semmit a szüleim hogy mi van a halál után mert soha nem is kérdeztem tõlük ha valamit tudni akarok vagy itt teszem fel azt a kérdést vagy utána járok az interneten. Véleményem szerint van valami a halál után is csak nem tudjuk mi, mert "a halál nem a élet vége csak az élet része" ezt szoktam mottóm.

Nekem nem mondtak semmit a szüleim hogy mi van a halál után mert soha nem is kérdeztem tõlük ha valamit tudni akarok vagy itt teszem fel azt a kérdést vagy utána járok az interneten. Véleményem szerint van valami a halál után is csak nem tudjuk mi, mert "a halál nem a élet vége csak az élet része" ezt szoktam mottóm.
Meséltek jézuskáról meg menyneknek országáról, de szerencsére elkezdtem tanulni. Azóta nem hiszek ilyen mesékben, beleértve a reinkarnációt is.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rossz a kategória... :S
Ha az ember olyannyira kijön a szüleivel hogy szinte mindenrõl eltudnak beszélgetni(mint egy barát) akkor mindegy hogy hány éves is az illetõ.
A kérdező hozzászólása: Ilyen kérdést egy kicsit fiatalabb korban teszik fel az emberek a szüleiknek :) Amikor még nem tudnak írni...
Bocs elírtam. Ez az én mottóm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) [Igen, Tom Benko mindenkinek meg akarja mondani a frankót, minden fórumra kell egy ilyen :) ]
Benkó Tamás hülyeségeket ír.
Anyukám õszinte volt, megmondta hogy nem tudja mi van utánna. Azt is mondta hogy szerinte olyan lehet mint elaludni és sosem ébredni fel. Én azt tartom olyasmi lehet mint a megszületésem / fogantatásom elõtt volt.
én reménykedek hogy nincs utána semmi. Egy megszûnés nemlétezés jó pöri lenne élet után XD
a halál után a lélek elhagyja a testet.... ennyit tudok

Szerinted mi lesz, ha meghalunk? Ugy értem, mi van a halál után?

Tudom biztos volt már ilyen kérdés, de minél több válasz tudok annál több közül birok válogatni, hátha az enyémnél van jobb is:

Legjobb válasz: Amit a 22:22-es írt, azzal nem értek egyet. Én például egy vagyok azok közül, aki még soha nem halt meg. komolyan! Még egyszer sem fordult elõ ilyen az életemben. :)) "hisz még mindig nem tudják az emberek, hogy mért pont azt a kiválasztott személyt választja a szervezetem mikor bele szeretek" De igen. Mi van utána, mi van a halál után? Ezt akkor tudod meg, ha meghaltál. "Halál nélkül értelmetlen az élet, ahogy értelmetlen az út, mely soha nem ér véget." "Életed értelmét csak a halálod pillanatában ismered meg." "Elmúlás nélkül nincs kiteljesedés." Ui.: A muszály az muszáJ; a haly padig haJ. Nem rossz szándék, csak jótanács. ;)

Én Isten hívõ ember lévén, keresztényként azt mondom, hogy az ember lelke, az élete, és döntései alapján vagy örök üdvösséget kap a mennyben, vagy pedig véget nem érõ kínokat fog elszenvedni a pokolban. Amit te leírtál az reinkarnáció, az egyik hit ami eszerint gondolkodik, a Buddhizmus. Ez a hit arra szólít fel, hogy tartózkodjunk a szélsõségektõl, ne ragaszkodjunk a dolgokhoz, ne legyenek (erõs) vágyaink, de mindeközben élvezzük az életet úgy ahogy elénk kerül.
Amit a 22:22-es írt, azzal nem értek egyet. Én például egy vagyok azok közül, aki még soha nem halt meg. komolyan! Még egyszer sem fordult elõ ilyen az életemben. :) ) "hisz még mindig nem tudják az emberek, hogy mért pont azt a kiválasztott személyt választja a szervezetem mikor bele szeretek" De igen. Mi van utána, mi van a halál után? Ezt akkor tudod meg, ha meghaltál. "Halál nélkül értelmetlen az élet, ahogy értelmetlen az út, mely soha nem ér véget." "Életed értelmét csak a halálod pillanatában ismered meg." "Elmúlás nélkül nincs kiteljesedés." Ui.: A muszály az muszáJ; a haly padig haJ. Nem rossz szándék, csak jótanács. ;)
A kérdező hozzászólása: De azt se tudja bebizonyitani hogy a mesék nem valódiak... Hmm szeretnék veled bõvebben beszélni, persze csak ha te is benne vagy :) MSN?
Tudom, hogy már régi a kérdés, de nem állhatom meg, hogy ne válaszoljak. Nekem leállt a szívem és négyszer élesztettek újra. Engem is mindig érdekelt a téma, úgyhogy csalódással vettem tudomásul, hogy nem történt semmi. Nem érzékeltem semmi, nem léptem ki a a testembõl és nem láttam magam felülrõl ahogy újraélesztenek. :( Bár amikor az intenzíven voltam, bár már kommunikáltam az emberekkel, de nem emlékszem rá, akkor folyton azt mondtam, hogy itt áll mellettem a bátyám. Mindenkire ráhoztam a frászt. Soha nem volt bátyám... Én abban hiszek a reinkarnációban és nem félek a haláltól.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, meg tudunk halni, fel is tudnak éleszteni minket, de pár másodperc az egész, ha jól sejtem megáll a vérkeringés, igy az agyba nem jut oxigén, a z pedig nem tesz jót neki, valószinû pár perc alatt elhal fél agyunk, igy nem tudhatunk meg semmi többet a halálról még egy ideig, de a mai világban szerintem sikerülni fog valahogy, elõbb utóbb valamit kitalálnak az emberek :)
"...nagyon félek attól hogy semmi nem lesz ha meghalok, ..." Na az ilyen emberek az ilyen félelmeik miatt találgatnak ki olyan BAROMSÁGOKAT, hogy "ha meghalunk újjászületünk, mennyország, túlvilág" stb. ... És csak azért találja ki, hogy BIZTATGASSA MAGÁT! A kérdésre válaszolva: szerintem ha meghalunk, akkor nem létezünk soha többé. (Ez az amit az emberek nem akarnak elfogadni, úgyhogy találgatnak.)
A kérdező hozzászólása: Nem teljesen, attól még hogy félünk lehet hogy van odaát valami... Az olyan lenne mint hogy félek ha meg eszem ezt a pisor botyót meghalok, és ezért kitalálja az ember hogy lehet hogy nem halsz meg, lehet hogy álomba merülsz, vagy hogy elmulnak tõle a pattanásaid, elvégre bármi lehet..... Szóval nem az miatt vannak a mesék hogy félünk, ez logikailag nem helyes :)
A piros bogyót Te döntöd el, hogy meg eszed-e viszont meghalni mindenki meghal, úgyhogy marad a beletörõdés (és félelem) vagyis jönnek találgatások.
A kérdező hozzászólása: Hát le birom esetleg fagyasztani magam, mint a Disney emberke mig kitalálják mi a halál, d e ugyanugy elveszteném a szeretteimet, szal inkább meghalok xD aztán lesz ami lesz...
És a szellemekkel mivan?:O:O Szerintem mikor meghalunk , ugye születnek más gyermekek, de nem fogja tudni h õ már élt egyszer..nemtudom :) :) ez nagyon érdekes
"inkább meghalok xD aztán lesz ami lesz..." Ebben azt hiszem egyetértünk. :-> Egy pár fontos dolgot viszont kihagytam az elõzõ válaszomból: a piros bogyót meg lehet vizsgálni, hogy ártalmas-e úgyhogy ennél nem kell találgatni. A halált viszont nem lehet megvizsgálni az ember fél tõle, tudja hogy egyszer meghal oszt kitalál meséket, hogy el tudja fogadni a halált. (de természetesen ezeket nem tudja bebizonyítani)
Tudom, de elég közel áll hozzá. És mivel sokan állítják, hogy látnak ilyenkor fényt meg a szeretteiket...
Elõbb annak kell bizonyítani, aki állít valamit. (Vagyis elõbb a mese létezését kell bebizonyítani.) :-) MSN-em nincs. :-(
A kérdező hozzászólása: Valahogy biztosan birunk komunikálni, bármi más? Googletalk-gmail skype de ha nem akarsz nem kell :D
Van olyan ismerõsöm aki meghalt, de újra élesztették és õ azt mondta, hogy nem tapasztalt semmit nem érzett semmit, olyan volt mintha nem is lett volna. szal. furcsa bár ezt mindenki másképp éli meg... és máshogy fogja fel, van aki fél van aki nem.
Egyébként a szívmegállás nem egyenlõ a halállal!
Nekem most a szívem legközelebb ahhoz húz, hogy talán szellemek leszünk halálunk után.Hiszen ha belegondolunk arra van a legtöbb ugymond bizonyiték. Tele van a youtube szellemes videokkal.. tegyük fel van fent 500, elismerem abból 300-400 kamu de a maradék tuti nem.Meg sok olyan dolog van amibõl erre lehet következtetni mint pl a korházakban lévõ ujjáélesztések stb vagy pl amit te is irtál..csak az a baj hogy ezzel felmerül egy újabb kérdés: Ha szellemek leszünk akkor hova megyünk? Itt kovájgunk a földön?:) ..
A kérdező hozzászólása: Én nem épp ugy gondolom, szerintem én ugyanebbe a testbe vagyok, képzeld el mint egy nagy kereket, rajzolj rá egy piros vonalat, na ott születek meg, végigélem az életem, meghalok, és ugyanugy ujjászületek, azzal a kivétellel hogy a gondolataim változhatnak hisz azt a lelkem irányitja, de mivel a lélekben nincs agy, memória, igy nem emlékszünk az elõzõ életünkre, de mivel az egész ugyanolyan csak itt ott egy kis eltérés igy néha néha valamicske beugrik, ez a Dejavu...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, ilyen téren nem tudok sokat, de mivel a szerelmet is sikerült felkutatnom, hisz az is csak egy kémiai folyamat a szervezetünkben, eldöntöttem hogy ezt is fel fogom kutatni, lehet hogy nem vagyok tudós, de ha utánna járok találhatok egyet-smást. Ha elgondolod, ez egy olyan kérdés amit eddig az emberiség élete során senkinek nem sikerült felfednie, és nagyon félek attól hogy semmi nem lesz ha meghalok, kész vége enyi, többet nem látom a szeretteimet, stb...... Ez igy nem helyes, biztos van valami elvégre anyi mindent nem tudunk még, és anyi olyan furcsa eset van...... Persze ezekrõl a fura esetekrõl csak itt-ott hallani, semmi konkrét tényeket nem tudunk, igy a legtöbb ember kitalál dolgokat, stb stb :) mindenki hinni akar valamiben, én az igazságban akarok hinni!!! Szóval van valakinek valami szotorija?
Szerintem semmi sincs. Már miért lenne? Mielõtt megszülettünk mi volt? Semmi. Én nem hiszek se a pokolban, sem a mennyországban. Mert ha lenne, akkor mit csinálnék végtelen ideig? Mert gondolj bele, mi is az a végtelen? Csak képzeld el, hogy sose halsz meg, mert jön még egy nap, még egy, és még egy. Sosincs vége. Szerintem ilyen nincs. Nincs olyan, hogy se eleje, se vége. Szóval szerintem egy sötét, üres semmi van, ahol már nem létezünk, nincs testünk, nincs lelkünk, nincsenek érzéseink, nem gondolkodunk. Szóval semmi. Szerintem ez van, nemrég én is sokat gondolkodtam errõl. Elle (l/14)
Nemtudom, de ha rájossz /bár az lehetetlen/ akkor szolj, mert én nagyon félek a haláltol! A halál utáni állapot szerintem sotét, és csendes... és amitol a legjobban félek, hogy halálom után kozvetlenul látni fogom még a családomat, ahogy sírnak, és nem olelhetem át oket, sot még annyit sem mondhatok, hogy "ne sírjatok"... Tudom, hogy nem konkrétan ez volt a kérdésed, de arra is válaszolva picii..valahogy ugy képzelném el, hogy tobb dimenzio van...és mindenhol ugyanazok vagyunk, ugyanugy élunk..csak más életkorban...talán ez lehet az oka, ahogy te írtad a "Dejavu" érzésnek!
A kérdező hozzászólása: Lehet, de én nagoyn félek a haláltól, a semmi érzéstõl, el se tudom képzelni mi lesz ha háborúra kerül a sor, az egy biztos hogy inkább ugy halok meg hogy azért ölknek meg mert nem akarok háboruzni, minthogy csatába mást gyilkoljak le, hisz akkor vége az egésznek, nincs semmit több, pedig képzeld menyi mindent tehetet volna még...... A legroszabb ellenségemnek se kivánomk a halált :(
De meghalni muszály... Senki sincs, aki nem halt volna meg, mindenkinek meg kell halnia egyszer. Szerintem, ha nem lenne vége, akkor nem tudnánk értékelni az életünket. Bár mondjuk sokan még így sem tudják. Én is félek tõle, szerintem nincs olyan ember, aki kicsit sem félne. A semmit meg már szerintem nem fogjuk érezni. Mert nem lesz SEMMI. Elhiszed, hogy én emiatt depressziós voltam hónapokig? Nem volt kellemes... Mindig csak arra gondoltam, egyszer vége és nincs se tovább, se második esély (szerintem). Esetleg ha szeretnél, írj privit és beszélgethetünk errõl. Elle
én meg épp ellenkezoleg vagyok ezzel...tudom, hogy egyszer vége...akkor mi a fenének 3 foiskola, miért tanuljak évekig, miért épitsem meg álmaim házát...stb... szerintem én is depis vagyok! nagyon sokat gondolok a halálra...már betegesen sokat!és én is nagyon félek a "semmitol" Az lenne a legjobb ha várnának ott fenn/vagy lenn, vagy ki tudja hol/..ha tudnám, hogy találkozok még a szeretteimmel akkor nyugodt lennék...de pl. ha most meghalok, és a szerelmem 30év mulva hal meg, akkor már ugysem hozzám "szaladna" :(...na most mondja valaki, hogy komplett vagyok...biztos el lehetne értelmesebben is magyarázni amit érzek, de sajna nemtudom!
A kérdező hozzászólása: Hát én biztos hogy utánna fogok járni, már azon is gondolkodtam hogy bemegyek a kórházba szólok pár dokinak hogy valami nagy bajom van, megfogok egy grafit ceruzát és bedugom a legelsõ konektorba, ha sikerül akkor tudom hogy mi van odaát és a szerint élek, ha meg nem akkor pehh, de túl sokat ér az életem hogy játszak vele..... Majd irok privibe Elle ha több idõm lesz :D
Én meg biztos vagyok benne, h van valami utána. Sõt! Hitetelen voltam sokáig ebben a kérdésben én is, egészen az apukám haláláig. Olyan élményben volt részem, amit másnak soha nem hittem volna el én sem! 3 éve történt. Apukám korházban volt. Én dolgoztam, és egyszer olyan érzésem támadt, hogy ott van mögöttem. Rá fél órára kaptam egy telefont, siessek a korházba. Apukám haldoklott, ÉS EZT CSAK OTT TUDTAM MEG, ELÖTTE FOGALMAM SEM VOLT RÓLA! Tudom, hogy a munkahelyemen az az érzés nem csak képzelet volt, hanem valóság! Eljött hozzám elbúcsúzni. Hiszem, h halálunk elött is képesek vagyunk kiszállni a testünkbõl, akk halálunk után miért ne? Rengeteg ilyen élményben volt már részem, higyjétek el, van utána lét!!!! Kérlek titeket ne itéljetek el ez miatt.
A kérdező hozzászólása: Nekem is van egy ilyen sztorim, hihetetlen, nem tudom pontosan az egészet elmondani, nem is tudom hogy hogy volt, minden esetre azt tudom hogy a dédapám pontosan 10 nappal a születésem elõtt halt meg, igy esély nem volt rá hogy lássam hogy néz ki, képünk nincs róla, én mégis bármikor bárkinek bárhol leirom pontosan hogy nézett ki, a halya szinét, hogy ált a halya, stb stb stb, honnét tudom? Fogalmam sincs, egyszerüen emlékszem rá, még valahogy a születésem elõtt láttam, szinte biztos vagyok benne hogy az élet után is van valami, és ki akarom deriteni!!! És abban is biztos vagyok hogy a szerelemnek is köze van az egészhez, hisz még mindig nem tudják az emberek, hogy mért pont azt a kiválasztott személyt választja a szervezetem mikor bele szeretek....
A kérdező hozzászólása: Azok csak feltételek, én még semmi olyat nem halottam amiben hihetnék, hogy mért pont õt választotta a szervezetem, elmondjam a sztorimat? itt van: Egy suliba járunk, az osztály másik felében vagyok, életüönkben lehet hogy 10 szer beszéltünk pedig már 3 éve együtt vagyunk, alig nézünk egymásra, ha valamit csinál a másik lecsesszük, ugy ahogy õ enbem a zene óra után lecseszett, és mégis belé vagyok szerelmes, pedig melettem egy bomba nõ van akivel nagyon jóba vagyunk, szerintem siketülne vele ösze jönni, mégse belé vagoyk szerelmes, ugye nem gondolod komolyan hogy a szervezetem olyan hülye hogy ezt csinálja velem???
a halál után mindeki felmegy a menybe isten kapujához ot dõl el anak alapján kinek mijen bune van hogy a pokolba vagy a menyországba megy e aki a megybe kerul anak a szeleme haza szokot járni sokszor meg is tud soféle képen mutatkozni és isten a kapuba mindenkinek nint egy tv ben lepõrgeti elõte az egész életét a rosz és jocselekedeteit.
Kiskoromban megkérdeztem a Paptól, hogy mit csinálunk a mennyben. És õ erre azt mondta, hogy örülünk. :-& De minek örülünk? Én is úgy képzelem, mint te, hogy halálunk után egy másik testbe vándorlunk és újra jön egy élet és így tovább. De ha jobban belegondolok tényleg nincs semmi utána. Mert pl. a kutyák hova jutnak ha meghalnak? Mi lesz velük? És az ember nekem semmivel nem ér többet, mint egy kutya. Jobban szeretem a kutyámat, mint a testvéremet. Valami régi vallás szerint az emberek lelke az szerint vándorol el másik testbe, hogy hogyan élt. Ha bûnözött stb. akkor abból kb. egy giliszta lett következõ életében. Így az állatok is lehettek emberek. De ami a Szellemekkel suttogó-ban van az is hihetõ. De ott is hova jutnak a tovább lépett lelkek?
NÁLUNK AZ A MONDÁS HA MEGHAL VLAKI A CSALÁDBA AKOR ANAK A LELKE UJÁSZULETIK A CSALÁDBA PL MÁSFÉL ÉVE ELVETÉLTEMÉS UTÁNA KIDERULT HOGY A NÕVÉREM TERHES MOST ISMÉT KORASZULÉSEM VOLT KISFIAMVOLT ÉS A SOGOROMÉKNÁL MOST SZULETET KISFIU
Lehet.De én azt is eltudom képzelni hogy nem történik semmi.MErt mért történne?ÉS mért ne történne?

Szerintetek van élet a halál után? Vagy folytatódik ott valami? Nagyon foglalkoztat ez a téma. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Élet az mindig van...s hogy mi történik halál után? az elméd elválik a továbbiakban funkcionálni képtelen fizikai testedtõl, és egy amolyan asztráltest segítségével fogsz utána tapasztalni, persze csak egy ideig...mivel utána folyt. köv. :P olyasmi mint álomban, ott sem az ébrenlét alatti testeden át tapasztalsz, hanem egy másik test által...amit az univerzum "mögött" meghúzódó Elme(Univerzális Szellem/Lélek) biztosít neked...szóval a halál az csak egy váltópont az élet meg nem szûnõ folyásán...álom után pedig alvás, és utána kelés mindaddig, amíg be nem látod az élet igazságát, hogy eztán a tiszta elmévé válj, s megszabadulj a születés-halál körforgástól. :) üdv 26/F LastOne.Left

Élet az mindig van...s hogy mi történik halál után? az elméd elválik a továbbiakban funkcionálni képtelen fizikai testedtõl, és egy amolyan asztráltest segítségével fogsz utána tapasztalni, persze csak egy ideig...mivel utána folyt. köv. :P olyasmi mint álomban, ott sem az ébrenlét alatti testeden át tapasztalsz, hanem egy másik test által...amit az univerzum "mögött" meghúzódó Elme(Univerzális Szellem/Lélek) biztosít neked...szóval a halál az csak egy váltópont az élet meg nem szûnõ folyásán...álom után pedig alvás, és utána kelés mindaddig, amíg be nem látod az élet igazságát, hogy eztán a tiszta elmévé válj, s megszabadulj a születés-halál körforgástól. :) üdv 26/F LastOne.Left
aha. én számomra ez inkább olyan evidens dolog hogy nem beszélek róla olvasgattam már a témában és közelebb áll hozzám ez a felfogás mint a "halál utáni nagy semmi"
Úgy gondolom, semmi nem semmisül meg a világon. Sem energia, sem anyag, sem gondolat, sem érzés, sem információ, maximum minden csak átalakul. Hogy hogyan, milyen formában, arról lehet vitatkozni.
Ha ezt tudnám, milliomos volnék...Tanlmányozd akeleti filozófiát és vallást, ha kiforrott válaszokat keresel.
Élet nincs.Lélek van. :) (szerintem) Én úgy gondolom, hogy másik dimenzióba kerülünk egy ideig és utána új testet kapunk. Nagyim szerint akik jók és meghaltak tündérek lesznek, és volt hogy sétáltunk meglátott egy lepkét ami jött velünk és mondta, hogy jön velünk az anyukája.Szerintem ez is aranyos.:)
Én a reinkarnációban hiszek. Halál után a köztes létbe kerülünk (ott is történik egy s más), majd újra leszületünk, és így tovább :) Aztán persze eljön az idõ, mikor már nem születünk le, de az "élet"(lélek) megmarad utána is. Hogy a lélek véges-e, vagy végtelen, na azt nem tudom!
Nem akarlak elkeseríteni, de véleményem szerint csak azért alakult ki bennünk a hit a túlvilági életben, mivel így sokkal könnyeb leélni az életet, mintha végig ott lenne bennünk a tudat, hogy bármikor végeszakadhat a földi létünknek, és a tudatunk örökre elveszik a semmibe. Én is hiszem inkább azt, hogy ha meghalok egy jobb világba kerülök, ahol mindaz megadatik ami a földi életben nem, bár mint szkeptikus, az ellenkezõjérõl vagyok meggyõzõdve.
..és végül beletekeredsz saját magyarázatodba, mnt kígyó a farkába....
Kedvesnek: elhiszem, hogy vegyésznek készülsz, de szerintem hamis útra tévedtél:) . Igaz attól még készülhetsz, mondjuk vagy 30 évig, mint alábbi hittársad. Istened legyen hozzád kegyelmes! Adonaielohimnak: szerinted istenedet ki/mi teremtette?!- mert semmibõl csak semmi lehet, nemde... Mi a problémám a térítési szándékoddal: hát pl. az, ami a kommunista ideológiával szemben volt! Az is szép, ígéretesnek indult, de végül bebizonyosodott, hogy csupán egy baromi nagy utópia. Igaz, hogy azt rám is erõszakolták, amit te viszont nem tehetsz, még "mindenható" istened közremûködésével sem:) . Így hát tõlem addig dumálj, míg bele nem unsz!
Kedves 2011. 08. 09. 07:17! Nem vegyész leszek, hanem tanár, de mindegy is. Az lenne a kérdésem, hogy miért tévedtem én rossz útra? Vagyis szerinted, mivelhogy én az igaz úton járok veled szemben.
Ha isten 7 nap alatt teremtette az világot akkor a emlõsök elötti élõlényekrõl miért nincs szó?
Bocsánat, a természettudományokat és Istent, valamint a Bibliát.
Kedves 2011. 07. 08. 07:39! Kémia-matek tanárnak készülök és tökéletesen lehet egyeztetni a hitet és Istent, valamint a Bibliát. Ez egy újabb emberi butaság volt, mint sokan hozzád hasonlóak, akik így gondolják. Mindent lehet csak akarni kell. Élvezem mind a kémiát, mind az Istennel való személyes kapcsolatot. A térítés kísérlet, vagy valahogy így fogalmaztad meg nem felesleges, hiszen ezt kaptuk a Mindenható Atyánktól feladatul. Sajnos nagyon sok ember, mint Te és a hozzád hasonlóak elutasítóak, de amint ma is olvastam a Bibliámban: mindenkinek meg kell állnia Urunk elõtt, aki igazságos ítéletben részesít minden embert. Ítéletet fog mondani a bûnben élõkön. Ha megengeded, hagy mondjam el, hogy még van idõd leborulni és elmondani az Úrnak: "Uram, légy kegyelmes hozzám! Gyógyíts meg engem, Uram, mert vétkeztem ellened." /Zsoltárok 41.5/. Kérj bûnbocsánatot és Õ megbocsát Neked!(és természetesen a hozzád hasnonlóaknak is, amennyiben megváltást kérnek!
Igazad van: "nem teszem meg", de pont azért mert vegyészként nagyon jól ismerem a matematika, fizika, kémia törvényeit, melyekbe csupán sajátos okoskodásoddal lehetne becsempészni mindenható istenedet. Igazad van, fordíts hát hátat nekem, hagyj engem ignoranciámban, miképp én is azt teszem veled szemben:) . Igazad lehet abban is, hogy 30 év múltán jött meg józan eszed, élj boldogan ezzel a felfedezéseddel, istened magasztalásában, dicsõítésében. Kérlek, könyörgök viszont(sok más, hozzám hasonló nevében is), ne fertõzd környezeted gyengén palástolt térítési szándékoddal!
Én nem vitatkozni jöttem ide. Világosan látszik, hogy nem érted meg, vagy nem akarod megérteni amit írok. Nem vagy tisztában az eredendõ bûn, a szabad akarat és a szekták fogalmával sem. Buta módon embereken, hívõkön, papokon és vallásokon keresztül ítéled meg Isten létét, nem létét. Õk nem egyenlõek Istennel. A szektákban sohasem Istent követték hanem mindig embereket. De a félreinformált és tájékozatlan, önállóan gondolkodni nem tudó (akaró) emberek sajnos gyakran összemossák tudatlanságukban mi a szekta és mi a hívõ közösség. Isten igéje egyértelmû és világos. A hívõ emberek sohasem követnének más embereket vagy más emberek tanításait csakis kizárólag Istenét. Ha utánanéznél történelmi tényeknek, (mint ahogyan nem teszed) meglátnád, hogy minden ószövetségi prófécia mikor melyik történelmi háborúban teljesedett be. Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) ki az az Anton LaVey aki 1966-ban egy sátánista egyházat alapított ami hivatalosan legális és elfogadott az usaban és uk-ben akkor tudnád mik a tanai és ezek a tanítások ömlenek minden csatornán keresztül kiskorunktól fogva. Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) kik az illuminátusok és a szabadkõmûvesek, bildeberg, skulls and bones, bohemian club stb.stb.stb... melyik rendhez tartozott Hitler, mik a céljaik (Új világrend, New world oder/NWO, Novus ordo seclorum, észrevennéd hogy a világ ezek felé a kitûzött célok felé halad látszólag teljesen véletlenül és magától. (egységes pénz, nyelv, hadsereg, globalizmus egyszóval) Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) milyen kabbalista okkult szimbólumokat és rejtett szimbólumokat használnak és miért valóban rájöhetnél Isten létére. Ha valóban utánanéznél (mint ahogy nem teszed) a fizikai törvényeknek, az evolúciós elmélet hitelességének valamint annak, hogy milyen eszközökkel próbálják ma dollármilliókat költve bebizonyítani a lehetetlent, hogy az elsõ egysejtû az ûrbõl érkezett (pánspermia elmélet), akkor kilogikázhatnád, Isten léte logikusabb. Ha utánanéznél (mint ahogy nem teszed) Isten miktól óv bennünket az igéjében és ennek ellenére ezek ellenkezõje ömlik a médiákból könnyen kilogikázhatnád Isten létezését. Ha egyáltalán érdekelne az amit írok és utánuk néznél (nem teszed meg) könnyen rájöhetnél: igazat mondtam. te nem beszélgetni és nem gondolkodni akarsz. egyetlen egy dologért jössz ide ez pedig a: vitatkozás és önmagad igazolása. Én ebben semmmilyen partnered nem leszek, én nem vitatkozni jöttem ide, egyszerûen végzem a munkám Istennek. Az a te problémád, hogy élvezkedsz a vitatkozásokban, talán ilyenkor a monitor mögé bújva egy kicsit többnek érezheted magad mint ami általában vagy a hétköznapi életben, nem tudom de igazán nem is érdekel. minden amit leírtam igaz és szeretettel tettem, érdek és hátsó szándék nélkül. A gondolkodás kikerülése továbbra sem fog senkit sem elõbbre vinni. Nem sértõdni és önigazolni hanem gondolkodni kellene... Minden ami fontos volt én leírtam és nem veszek részt végeérhetetlen és oktalan, céltalan vitatkozásban, fõleg úgy nem, hogy a beszélgetõpartnerem nem beszélgetni, sem gondolkodni nem akar csak vitatkozni, ráadásul saját kútfõbõl belemosott gondolatokkal, mások gondolataival érvelve. Befejeztem. Csak értelmes és valóban gondolkodni és beszélgetni akaró emberekkel vagyok hajlandó tovább beszélgetni, akikkel kicserélhetjük a gondolatainkat, nem pedig önigazolni szeretnénk mindenáron csak az érem egyik oldalát ismerve. Én is hitetlen voltam több mint harminc évig, ismerem azt az oldalt és ezt is teljes mértékben. teljes rálátásom van mindkét oldalra és ennek fényében mondom azt: Isten él és létezik. Aki csak az érem egyik oldalát ismeri csak, a másikról pedig csak hiszi, hogy ismeri, és nem is akar utánanézni semminek sem, képtelenség érdemben társalogni, mert nem vagyunk egy szinten sajnos. Isten áldjon mindenkit.
Halál = Game Over Biblia = mesekönyv
Feladom, én csak logikus , racionális érvekkel tudok vitatkozni:) . Túl sok nekem ha már a sátánnal kezdesz érvelni, hadd ne kell elmagyaráznod kinek szüleménye ez, s jelenlétét köztünk mi/ki, és miképp motiválja. Amúgy elismerem, hogy az ekképp hívõ embernek jóval könnyebb, kényelmesebb az élete, fõleg ha e vakbuzgó hit nem csorbítja emberi méltóságát.
Ja, s engem nem a te atyád teremtett, hanem egy nagyon is banális biológiai folyamat eredménye vagyok. Mivel apám, anyám ember volt, én is embernek születtem, így élek, s halok majd meg. Újjászületésben, reinkarnációban nem reménykedem - annál szerényebb vagyok :) .
"Bízni kell Istenben és hinni azt, hogy amit tesz azt Õ tudja miért és úgy a jó." - honnan tudhatjuk mi ezt?! Bibliából - az csak egy régi regés könyv, papoktól - azok is gyarló emberek, mint mi, s folytathatnám. Ha istened létezik, és igazán tudja "miért és úgy a jó", akkor õ a leggonoszabb, legigazságtalanabb valami a világon! Hadd említsem csak ezt: engedte (engedi), hogy nevében - évezredeken át - öljék egymást az emberek! Nem gondolod kicsit túl eltaktikázza a dolgokat?! :) .
Mi nem tudhatjuk azt Isten mit miért enged meg. Nincs mindenre válaszunk de butaság azt gondolni, hogy azért mert mi valamire nem tudjuk a választ még nincs is rá jó válasz... Bízni kell abban, hogy Isten szeret minket és MINDEN amit tesz, azért teszi mert úgy a jó és tökéletes, még ha nekünk nem is tûnik annak és nem tudjuk az miért jó és miért úgy jó ahogy van. Bízni kell Istenben és hinni azt, hogy amit tesz azt Õ tudja miért és úgy a jó. Amikor én megtiltottam a 2 éves fiamnak, hogy kiszaladjon az úttestre mert elgázolhatja egy autó és meg is halhat azt nem azért tiltottam meg neki mert hatalmaskodni akartam felette, hanem azért mert nagyon szeretem és féltem õt. Õ nem értette mi az, hogy meghalni de engedelmes volt nekem mert bízott abban, hogy jót akarok neki és nem lázadt ellenem. Teljesen ugyanez a felállás Isten és mi köztünk. Õ az Atyánk aki teremtett mindent, bennünket is és mi pedig a gyermekei vagyunk. lázadhatunk is ellene de bízhatunk is benne. Ez a szabad akarat, nem robotok vagyunk. Én azt választottam, hogy bízok istenben és Õ azt mondja aki Benne bízik meg nem szégyenül. Bízom az Õ szavában, igéjében. Szeretettel javaslom minden embernek aki az igazságot keresi: legyen bölcs és tegyen õ is így.
Ha csakugyan létezik egy isten, aki imáidat meghallgatta, segített, akkor te vagy egyike a nagyon ritka protekciós "kiválasztottak" közül! Nézz csak magad körül: hány más hasonló ártatlan lelket ragad maga mellé a te urad, merõ szeretetbõl, persze - habár talán ezekért is imádkozott valaki, de hasztalan. Csak harangszó juta nekik...
nem félek a haláltól mert már kipróbáltam mielõtt megszülettem --> Mark Twain idézet
amit még az elején a klinikai halálról írtál hibás: az a kísérlet biztos nem így volt megfogalmazva. ha a szíved áll le de ez agyad nem, na az a klinikai halál. ha minden teljesen akkor már nem lehet újraéleszteni
HALHATATLAN A LÉLEK... Halhatatlan a lélek, hiszem, De más világba nem megy át, Csak itt lenn a földön marad, A földön él és vándorol. Többek közt én, emlékezem, Rómában Cassius valék, Helvéciában Tell Vilmos, Párizsban Desmoulins Kamill... Itt is leszek tán valami. Petõfi Sándor Pest, 1846. november 20. után http://www.youtube.com/watch?v=KZFdkwsee8c&feature=related
[OFF isten teremtette a törövényeket??...mindent???és mi van világûrrel, az ottani csilagokkal, egy másik bolygón is teremtett életet? vagy azok csak úgy vannak? ja ogadjunk hogy zat csak az emberek képzelik be?...és mi van a többi valással?miért pont a kereszténység lenne az "igazi"] ha lenne élet a halál után , nem halálnak nevezénk.
Kétezer évvel ezelõtt, földi szolgálata alatt Jézus azt hirdette: „Én vagyok Isten.” Azt mondta, hogy Õ menny és föld Alkotója, és hogy csakis Általa lehet része az emberiségnek valódi békességben és örök életben. Nemcsak megtette ezt a drámai kijelentést, de bizonyítékokkal alá is tudta támasztani állításait. Jézus egyedülálló volta istenségének hirdetésében rejlik. Jézus egyedülálló a világ vallási alakjai között abban, hogy Istennek vallotta magát. Buddha sohasem mondta, hogy õ Isten. Mózes sohasem mondta, hogy õ Jehova. Mohamed sohasem mondta, hogy õ Allah. Jézus Krisztus azonban az IGAZ és ÉLÕ Istennek vallotta magát! A feljegyzések azt mutatják, hogy Jézust nem azért feszítették keresztre, mert feltámasztotta a halottakat, mert visszaadta a vakok látását, vagy mert meggyógyította a bénákat. Jézust azért feszítették meg, mert azt állította, hogy Õ Isten. Ez teszi istenségének kérdését rendkívül fontossá. Buddha csak azt mondta: „Tanító vagyok, aki az igazságot keresi.” Jézus azt mondta: „Én vagyok az igazság.” Konfuciusz azt mondta: „Sohasem állítottam, hogy „szent vagyok.” Jézus azt mondta: „Ki tud rám bûnt bizonyítani?” Mohamed azt mondta: „Nincs reményem, hacsak Isten rám nem borítja kegyelme köntösét.” Jézus azt mondta: „Ha nem hisztek bennem, meghaltok bûneitekben.” Ne így legyen...
Szerintem más formában is vissza lehet jönni, például apósom hamvaiért mentünk és egy fekete, sárga csõrü varju ment át lassan keresztbe az uton és közben nézett. Ugyanez az állat a zsuffolt belváros kapujába ült és engem várt, még kiváncsian forgatta is afejét. 41 éve élünk itt, és azóta sem találkoztam vele, csak amikor após meghalt. Olyan érdekes számomra ez.
:) Nem mondtam ha propaganda nem átgondolt :D
Én a dolgomat elvégeztem, semmi más nem az én ügyem. II. Timótheus 4:3. Mert lesz idõ, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyûjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; 4. És az igazságtól elfordítják az õ fülöket, de a mesékhez oda fordulnak
Most mondtál ellent saját magadnak, ha Istent nem dogmákon és egyházakon keresztül kell szemlélni- ahogy nem isteszem- akkor a Biblián keresztül SEM mert az aztán az egyház és a dogmák által meghatározott iromány. Én nem gondolnám, h tv-bõl vennék bármit is, mert én vallásos családból származom, én azonban elhatárolódom mindettõl- azért mert átgondoltam EGYEDÜL ahelyett h bevettem vna azt amit rám akartak erõszakolni baba korom óta. De mindenki abban hisz amiben akar, én azt a kérdését válaszoltam meg vkinek, h miért nem közelít senki a kereszténység felõl. Hát ezért, mert merõ kitaláció. Persze minden más is, csak ezek szerint a minden más vhogy mégis hihetõbb az embereknek. Na meg: elgondolkodtam azon amit vki írt a beteg gyerekérõl. És arra jutottam h Istennek és az imának kevéssé vszínû h bármi köze lett vna a csodás gyógyuláshoz. Nem történt semmi amikor az illetõ imádkozott, ám amikor hozzáért a gyerekéhez és felszakadt belõle a kétségbeesés igen...hát nekem valószínûbbnek tûnik h a saját energiájából adott át akkor a gyerekének, mint sem egyéb. De mindenki azt hisz ami neki tetszik, én senkit eltéríteni nem akarok a hitétõl, csak a véleményemet vázoltam egy elhangzott kérdésre, ellenben ti azt hajtogatjátok, h ezt meg azt csináljuk. Nem. És a vitát részemrõl lezártnak tekintem.
15.55 Elutasítom, h ateista volnék, ez nem igaz! Csak nem vagyok hajlandó benyelni az egyetemes vallás reklámot. Isten nem a templomban van így otthonról is elérheted, amikor akarod. És: szerinted ugyan miért vannak kevesebben itt a keresztény dogmákat vallók, holott az ide írók többsége nyilván meg van keresztelve? Mert úgy sántít az egész, h csak úgy húzza a lábait! Na ezért, mert a legképtelenebb agy által kieszelt teória is hihetõbb, mint a pokol, meg a menny, meg arkangyalok, meg démonok, meg sátán, meg purgatórium, meg ki tudja mi? Hát ezért. Mert még az is valószínûbb, h lesz következõ életem, amiben medúza leszek.
Viszlát! Vajon az is elégtételt nyújtana, ha túlvilágon mondjuk nyûként épp egy volt ateistát emésztenél jóízûen?! Az is nagyon hasznos, maga módján ártatlan "isteni" teremtmény:)
Nekem ezzel még mindig csak az a bajom, h a Biblia NEM Isten igéje, hanem emberek által összegyûjtött élettapasztalatok, vmi felsõbbel való összekapcsolása. Így a Biblia semmiképp nem lesz az én életem alapköve. A démonok meg....ugyan már!
Hú! Végigolvastam a kommenteket is mostanra (úgy ahogy) megdöbbentõnek tartom, h a 21. sz-ban a Bbibliával érveljen vki. Lehet hinni Istenben, én is hiszek vmi fölsõbb mozgatórugó létezésében, de a Bibliát nemcsak h emberek írták, de még ráadásul zsinatokon döntötték el az "okosok" h mi kerülhet bele, mivel akarják átmosni a szerencsétln nép agyát. Ne viceljünk, számomra a Biblia egy nagy értékû, hatalmas jelentõségû IRODALMI alkotás, mert az is. Halandó emberek írták, és más halandó emberek elfogadták, v épp elvetették azokat a dolgokat amik nem illettek bele a képbe. Megdöbbentõ, h valaki hisz benne.
9.36 Az állatok igenis gondolkodnak, a patkányok kitalálnak az útvesztõbõl, a macskám megvárja h elforduljak és csak utána lopja ki a poharamból a szívószálat, mikor akadályba ütközik, megpróbálja kitalálni, merre menjen. Az oroszlánok sem találomra falnak fel egy zebrát, megkeresik melyik a leggyengébb. És ezek azok a dolgok, amiket tudunk h átgondol, honnan tudod, h a fejében mi zajlik? Nincs bizonyíték rá h ne gondolkodnának. Amúgy: itt én vok az egyetlen aki úgy gondolja az a megnyutató, ha nincs SEMMI? Én nem akarok meglepetéseket halálom után, akkor már csak pihenni szeretnék, ennek ellénere azt gondolom, h szellemek leszünk, mint azt fent írtam.
Nem hiszek a mennyországba v a pokolba, de a szellemekben igen, így lennie kell valaminek. Azért hiszek a szellemekben mert már láttam, és anyukám is ugyanazt egy másik alkalommal, lehet h hallucináltunk de nem tudom. Meg a dédnagymamám, aki meghalt amikor anyukám terhes volt velem, és fénykép sincs róla csak egy videofelvétel, amit tavaly láttam elõször, megjelent álmomban amikor nagyon kicsi voltam. Viszonylag könnyen beazonosították anyáék, mert derékig érõ fonott copfja volt. Szóval ez egy olyan dolog, amit nem halucinálhattam, mert nem ismertem, nem láttam róla képet. Ezt kétségbe lehet vonni, én is megteszem néha, nem értem, de ez van. Nõvéremnek papám jelent meg álmában halála után, de ez azért más mert õ ismerte, viszont álmában nagyon érdekes dolgot mondott a nõvéremnek: -Én meghaltam? Ezt mondják neked? Ez hülyeség, én nem haltam meg.
OMG ikszdé! Valóban mindenki abban hisz amiben akar, van szabad akarat, van választási lehetõség. Csak mindenki úgy döntsön, hogy valóban tisztában van az õt körülvevõ világgal, nem pedig bamba agymosottként kellene leélni az életet a sátán tanításaiban amik jónak tûnnek ugyan, de nem az életre visznek...
omg xD , mindenki abba hisz amibe akar, :)
Különös. Talán ezzel a szóval tudnám elmondani, hogy te nem elég, hogy azt sem tudod mirõl beszélsz és butaságokat mondasz. Nem hallgatsz (ez esetben) olvasol, legalábbis nem fogsz fel más véleményt. Ez bizonyára azért van, mert félsz. Nem tõlem, vagy az elõttem szóló testvértõl és ami általad "térítési hülyeségnek" gondolt cselekedettõl, általunk viszont engedelmességnek nevezett cselekedettõl az Úr felé, hanem magától az Úrtól. Hiába mondogatod magadnak, hogy nem így van. Tudat alatt te nagyon jól tudod, hogy amit mi állítunk az igaz. Lesz ítélet, neked is és nekem is. De mi soha nem fogunk egy oldalon állni addig, amíg el nem ismered bûnös létedet az Úr szentsége és igazsága elõtt. Nem mellékes tény, mert meg van írva Isten Igéjében, hogy míg a bûnösök (akik bûnben is maradnak, hiszen én is bûnös voltam)elítéltetnek, de elõtte Isten haragját is át kell élniük. Nem tudom, mit jelentenek neked a következõ szavak, de gondolkozz el egy keveset, akár csak józan paraszti ésszel: elragadtatás, antikrisztus, örök élet, pokol, bûn...stb. Imádkozni fogok érted, és a hozzád hasonlókhoz is. Isten áldását kérem rátok! Ui.: Tudnod kell, hogy Isten téged is szeret, de a bûnt utálja.
Isten van, volt és lesz. Ezt el kell fogadni, el kell hinni. Ezt az emberi agy nem tudja felfogni. Egyébként az OFF-osnak mondanám, hogy akárhogy is sietett az írással, azért próbáljon már helyesen írni. Valamint a halál egy szó, amihez értelmet kapcsoltak. Lehetne akármi mással írásba foglalni.
Ha találnának egy másik bolygón életet ( Persze tudjuk hogy a Viking ûrszondák találtak a mars felületén mikroorganimusokat) akkor mit szólnátok a bibliához? Mert mint mondtátok a biblia nem ír más bolygókon való életrõl. És már elhangzott a kérdés istent ki "teremtette"?
Ó, nem!!! Figyelj! Van élet a halál után vagy nincs? Ez a kérdés. De ezt csak te magad tudod megválaszolni. Tudom nem ez a kérdés de figyelj. isten létezik. ha be fogadod õt mint személyes megváltódat a mennybe kerülsz ahol minden csupa boldogság és öröm. higgy benne és lesz élet. de ha az ördög mellé állsz vagyis nem hiszel istenben akkor kárhozatra jutsz és ott csupa gyötrelem vár.higgy istenben és szeresd öt.
Gondolj bele hogy amikor este elalszol, akkor egy kicsit mindig meghalsz. Tudnillik a tudatod nem erzekeli a letezesedet, ergo halott vagy. Az hogy masnap felebredsz, es emlexel, emiatt letezel... Ha nem ebrednel fel, eszre sem venned. Na ilyen a halal.... Semmilyen :)
Az élet egy biológiai folyamat, amelyet a testünk szerveinek összehangolt mûködése tesz lehetõvé. Amint ez a mûködés leáll, az úgynevezett tudat is megsemmisül, hiszen ugyanúgy mint például az érzelmek, vagy a hasonló elvontnak hitt dolgok, ez is tisztán biológiai, illetve biokémiai folyamatok eredménye, amelyeket ma már elég jól ismerünk. Így a halál után nincs semmi, de ez nem olyan rossz mint gondoljuk, hiszen akkor már úgysem érezzük, nem fogjuk föl hogy nincs semmi. Mindazonáltal szeretnék hinni a reinkarnációban, de ezek fényében sajnos nem tudok. Jó lett volna kb 200 évvel ezelõtt születni :)
Az élet folyton van!! Nem csak a halál után.A test elhagyása , része a világi életnek ahogy a születés is. Mindig jövünk megyünk.Az életeink állomások .A lényeg hogy mit teszünk benne.Szerintem.
Ez jó kérdés!!! De vajon van-e élet a halál elõtt?????? (Nem eredeti, csak már nem emlékszem, ki kérdezte ezt? Talán John Lennon?)
Kérdezõ, írtam Neked választ privát e-mailben. Megkérnélek, válaszolj légyszi, ha elolvastad. Köszönöm.
erre a haver mindig azt szokja mondani, hogy - Mennyé, nézd meg!
A reinkarnicióról: szimpatikus elmélet, de nem logikus. Nézd meg ezt a diagrammot ie.400 -tól napjainkig. Vajon miért épp az utóbbi 200 évben ugrott meg a földre visszatérõ lelkek száma drámaian illetve korábban miért stagnált jóval alacsonyabb szinten. Más oldalról: honnan lett 7.000.000.000 db lélek a korábbi pár ezerbõl? Osztódással szaporodtak mint az egysejtûek? :-) Apropó egysejtûek: akkor ott most mi a valóság? Visszatért lelkek vagy épp hány éves is egy mai egysejtû? Több millió lehet mindegyik és egykorú, hiszen ugyanbból az õs egysejtûbõl osztódtak szét napjainkig, ergo nem pusztultak el. Vagy?
Ez mind mind emberi kitaláció ! Az igazság az hogy senki nem tud semmit a halálrol és a halál utánrol
de mondjuk születésünk elõtt úgy gondoljuk sehol, semmik se voltunk.Nem emlékszünk hogy mi volt akkor.szóval ugyan az mint ha meghalunk és semmik leszünk.Semmikbõl lettünk szóval halál után is lehet élet.Szerintem az emberek nem emlékeznek a saját születésükre, akkor hogy emlékeznének, mi volt elõtte? Lehet, hogy én elõzõ életembe egy nagyon gazdag ember voltam, most meg nem, ha valaki szegény volt, köv. életében gazdag lett valamilyen okból(gazdag család)...
Ez mind baromság ! Szerintem nincs semmi, a test meghal a lélekkel együtt, már ha egyáltalán létezik lélek. . .
Kedves Kérdezõ. Ha az egyén túllép a születés-halál körforgáson, akkor tulajdonképpen szabad kezet kap az Univerzumtól és azzal a fizikummal folytatja létezését, amit elõzõleg asztráltestnek neveztem...ami nem születik, ami nem hal meg, amin nem fog a betegség, ami léte örök, akárcsak az emberi elméé. :) üdv 26/F LastOne.Left
Az ember õsidõk óta fél az elmúlástól. A racionálisan gondolkodó is reménykedik, de beletörõdik, hogy nincs tovább, ha itt a halál. Az idealista pedig elméleteket gyárt, esetleg elfogad különbözõ elméleteket. Ahány vallás, annyi felfogás, de két csoportra osztható. Az egyik csoport szerint az erényes élet jutalma a túlvilági örök élet.(A gonoszok büntetése az örök megsemmisülés.) A lélekvándorlásban hívõk szerint ez pont fordítva van: a lélek vándorlása tulajdonképpen büntetés és a jutalom az örök megsemmisülés, a nirvána. ( A nem tökéletesek büntetése az örök körforgás.) Akit vigasztal valamelyik elmélet, az higgyen benne. Akit meg nem, az ne. Mert bizonyíték semmire nincs.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy a halál nem a vég... Köszönöm a válaszokat :) szívesen olvasnék egyéb tapasztalatokat stb :)
nézd meg az azutánt (hereafter). matt damon játszik benne.
Úgy gondolom, (tapasztalatból mondom) hogy létezhet a tudatod a tested nélkül, azon "kívül" is, így a test halála után nem szûnünk meg létezni.
A kérdező hozzászólása: Ebbe még bele sem gondoltam ebbe az álom dologba. Akkor valahogy jól sejtettem, hogy az álom egy másik világban történik. De a születés-halál körforgás után mi történik?
-Hol voltál? -Reinkarnációs kurzuson. -Tényleg? -Miért ne! Egyszer élünk!
Minek ezen agyalni, úgyis meg fogod látni amikor te halsz majd meg.
Kedves Dangerous! Tisztelem véleményed, hited, de mint saját magad észrevetted, te vagy itt az egyetlen aki a bibliával próbál érvelni. Így aztán egyben akár kiértékelheted mennyire keresztény-katolikus a mai Magyarország... Én ateista vagyok, nekem a biblia egy nehezen olvasható meséskönyv, tele ellentmondásokkal, de valószínû ezt neked soha nem tudnám bebizonyítani, te nem a racionalitás, a logika útjain haladsz. Csupán ennyit engedj meg nekem: "az ember halálakor megítéltettetik Isten elõtt, aki akkor egyetlen dolgot keres majd benned: Jézus vérét a szívedben, ami megmosott a bûnöktõl." – írod, s talán hiszed is, de akkor, kérdezem én, hogy is van a többi 5 milliárd nem-kereszténnyel?!
Én szkeptikus vagyok a témával kapcsolatban, de azt érdekesnek találom, hogy például az öregek miért nem félnek a haláltól. Nagypapám egy éve halt meg, elõtte kb. 2 éve azt mondta nekem, hogy fiatal korában félt a haláltól, félt, hogy semmivé lesz, de idõs korában már nem aggódott ez miatt, mert mondása szerint: "nincs mitõl félnem, amíg emlékezni fogtok rám". Nem tudom miért mondta. Nem tudom hová tenni, mivel a papám egész életében realista volt, csak magában hitt.
12:09 Így van!Elõzõ voltam, erre gondoltam énis, csak gyökér köntösbe bújtattam!
Nincs élet a halál után.Ahogy lelked sincs.Egyszerûen meghalsz, a tested leáll.A "lelked" is az agyad "csinálja".Szóval amikor meghalsz, megszûnik minden.
Szerintem olyan lesz, mint amikor meg se születtél. VAgy ha van élet is. Akk az nem élet, mert már meghaltál.
Ez lehet hogy kiábrándító lesz a pillangók után - de szerintem semmi nincs. illetve nem szerintem:D én nagyon szeretném azt hinni hogy van, mert számomra is ijeszto belegondolni abba hogy egyszercsak semmi nem lesz, de ha az agy leall akkor nem lehet tudatod sem. ha jobban belegondolsz ezt te is belathatod. a klinikai halal allpota nem több napos hanem pár perces, szóval én arra nem alapoznék.
"CSAK AZOTA LETEZEL AMIOTA EMLEKSZEL!" Akkor ideiglenesen meghalunk esténként, amikor mélyen alszunk, mivel arra nem emlékszünk, illetve gyermekkorban nem is létezünk még, vagy egy amnéziás szempontjából az azóta létezik, amióta elvesztette korábbi emlékeit...:) üdv 26/F LastOne.Left
Blokkolódnak - zseniális okoskodás! Így aztán mondjuk ha kisegér voltál elõbbi életedben - kit éhes macska falt fel hogy reinkarnációja lehess, még erre a blokkolásra sincs szükséged. Esetleg csak ösztönös cicaundorod lehet... :) .
"CSAK AZOTA LETEZEL AMIOTA EMLEKSZEL!" Születésünkkor blokkolódnak a korább életünk emlékei. Nem véletlen van ez így, mert néha még a most élt életünk tapasztalásai is képesek olyan terhet okozni, ami depresszióhoz, lelki traumához, stb vezet. Sok száz, akár ezer élet emlékei elviselhetetlen traumát okoznának. Az elõzõ életed emlékei pedig megvannak, és halálunk után az életeinket, mint hosszú életfolyamot tapasztaljuk-a keleti vallások szerint.
Igen, van.A génjeinket gyerekeink öröklik, bennük élnek tovább, átveszik tõlünk a tudásunkat, tapasztalatainkat, aztán majd õk is továbbadják egyszer.
Az a helyzet hogy nincs eszkozkeszletunk bizonyitani. Azert 1-2 dolgon erdemes elgondolkodni: - valoszinu hogy a let szimmetrikus, azaz ha nem leteztel szuletesed elott akkor utana sem fogsz, merthogy ha a lelek orok akkor nyilvan a szama sem valtozhat, marpedik a fold nepessege folyamatosan no - semmi furcsa nincs benne hogy az ember elmulik es meghal. Te furcsallod hogy szuletesed elott nemvolt semmi? - teljesen termeszetes - az hogy egyszer vege lesz az csak annyit jelent hogy az ertelme maga a letezesed minosege lehet, nem egy "tavolabbi" cel vagy eszme - es most nem a penzed mennyisegere gondoltam :p Es a legfontosabb: CSAK AZOTA LETEZEL AMIOTA EMLEKSZEL! - a letezes nem mar mint a tudat emlekei. Ha nem emlekszel semmire, nem is letezel ha ugy nezzuk, mert hiaba letezel, nem vagy ennek tudataban! Ergo hiaba szuletsz ujra ha nem emlekszel a regi letezesedre, akkor az mar halott is, ergo nem letezik. De ha meghalsz es mas emlekszik rad akkor benne letezel tovabb, de nem tapasztalod meg. Lehet hogy egyszer majd ki tudjak menteni az agyadat kompletten egy winyora es tudnak csinalni neki egy virtualis kornyezetet. Lehet hogy mar ez is az, lsd. Matrix. Akkor ott letezel? - es ha lepauzoljak? - az ido sem letezik, illetve csak Te eled meg folytonosnak... Valojaban az emlekek es az esemenyek sorozata...
Ember. Én erre csak annyit mondok, hogy gondolkodj.:) Akárki akármit mond, egyértelmû, hogy nincs. Az ember is állat volt, és az is marad. Mindössze kicsit okosabb azonban ezzel jár az a mellékes kis probléma, hogy mindenen elgondolkodik és többnyire túlspilázza a dolgokat. Fél az ismeretlentõl és az örökkévalóságig akar élni. Ez itt a baj. A léleknek nincs hatalma. Az az elme, ami a "lelket" létrehozza, és az emberi test múlandó szóval az elme is -> a lélek is.
Nagyon komolyan azt gondolom, hogy másokban élünk tovább halálunk után. Ahogy sajnos, több halottam lett, a személyiségem úgy változott meg kissé. Pl. másképp reagáltam eseményekre, mint azelõtt reagáltam volna. Tehát úgy értem: Halottra azt mondani, hogy nincs köztük, pontosan az ellentéte annak, ami van: Köztünk, bennünk él tovább, akik ismerték, szerették. Hiszem, hogy a lelkük él bennem tovább, és valahogyan: élnek velem, megélnek velem, közben segítenek. Nincs mentális zavarom. Ezt tapasztaltam. De majd ha meghalunk, kiderül, mi a pontos helyzet. Addig élj boldogan, azt kívánom!
Lélek, halál utáni bármi formájú lét csupán az emberi ész szüleménye. Fejlettebb elméje által (nem kötelezõen...), különbnek képzeli magát többi más állatnál. Így lehet aztán hálóként szõtt dogmák, misztikumok rabja, hogy majd könnyebben bekaphassák a "racionálisabb nagyhalak" :) .
10:38 -nak Minden lénynek lelke van(felkunkorodó saru!!!), volt és lesz. Hány állatfaj pusztult ki és milyen létszámban? Elég lesz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) olvasgattam egy oldalt ott egy holland kardiológus tesztelte a betegeit akiknél klinikai halál állt be. Mindenük leállt az agyuk a szívük mindenük, és miután sikeresen újraélesztette õket akkor szinte ugyanazt mondták a betegek, hogy ugyanazt látták és érezték. Az orvos egyedül azt a lehetõséget tudta mondani, hogy szerinte a halál után a tudat tovább él.

Mi van a halál után?

Az irjon aki már megélte vagy tud valamit.

Legjobb válasz: mármint milyen halál???agyhalál után....Kiszel Tünde...a tényleges halál után nemtom mi van de terveezem hogy átlsek a tuloldalra majd megirom....sztem hülyeség ezen filózni...azon se gondolkozok hogy hogy nézek ki az agyam mert soha nem fogom megtudni....

mármint milyen halál???agyhalál után....Kiszel Tünde...a tényleges halál után nemtom mi van de terveezem hogy átlsek a tuloldalra majd megirom....sztem hülyeség ezen filózni...azon se gondolkozok hogy hogy nézek ki az agyam mert soha nem fogom megtudni....
A halál után nincs kin, és nincs menybe menetel. A vallás pokol szóval ijeszti az embereket, hogy mindenki hûséges legyen, hogy több pénzt tudjanak megfogni.
Szerintem a kérdezõ úgy gondolta, hogy valaki meghalt de újraélesztették. És addig mit érzett.
"Az írjon aki már megélte vagy tud valamit" Hát, az nekem is írhatna:) )
Épp a napokban olvastam errõl, a cikk szerint pontosan ugyanolyan, mint amilyen a születésed elõtt volt, vagyis semmilyen. Arról sem tudsz semmit, nincsenek róla érzéseid, így a halál után sem lesznek. Röviden a nagy semmi van utána.
Ez annyira jó, ez a kérdés... Jól indul a napom! :) Aki megélte... Hehe. Bár kitudja: lehet, hogy zombik és vámpírok is vannak a köreinkben. :P
Senki nem tudna normálisan válaszolni? .. Ez az oldal is sza**á megy az ilyenek miatt.. :S
Ha elõtte sok hülye kérdésed van akkor örök kín és szenvedés
Na én tegnap haltam meg. Amikor meghaltam azt éreztem, hogy kib....szott szar a világ mert mindenki más életben maradt! Azután megláttam Ayrton Senna-t felém jött és integetett, Vasárnap az égi futamon mellõle indulok a pole-ból! Lehet hogy én leszek a nagy bajnok! Úgyhogy higgyetek nekem mert én már meghaltam.
07:34-es vannak hívõk is, de ki hogy gondolja. kicsit nyersen írtad le a választ, odatehettél volna egy "szerintem"-et..
Én csak hallottam esetekrõl de nem éltem meg! Egyik legérdekesebb amit hallottam hogy egy ateista ember azóta hisz Istenben mióta megélte a klinikai halált pár másodpercig.... Én nem hiszek ilyenekben de ez megdöbbentett. Általában a legtöbb ilyen esetet megélt ember egy alagútról számol be melynek végén fény van, de ezt az oxigén hiányának következtében létrejött agyi halucinációval magyarázzák
Ha én valamit annyira hiszek, fel bírom fogni logikailag és tapasztalatilag, akkor a magam részérõl miért ne nevezhetném azt tudásnak? Másvalaki, aki nem hiszi ugyanazt, az hisz valami mást, és azt nevezi tudásnak. Szerintem az a szép ebben, hogy beszélgethetünk róla. Ki-ki saját intelligenciája szerint fogadja kultúráltan vagy nem kultúráltan a mások véleményét.
22:52-es.: Ezt így kijelenteni nembiztos h szabad.Mindenki másban hisz, vagy esetleg semmiben.Én pl. ateista vagyok.Én nem hiszek semmiféle újjászületésben, és hasonló dolgokban.
A halál után temetés van. De nem kell tõle félni, mert tönkre mennek az idegeid, addig örülj, amíg élsz, de valószínû, hogy utána is jó helyed lesz.
Két külön dologról beszéltek. Más hinni és más tudni valamit.Senki nem tudhatja erre a kérdésre a választ, legfeljebb feltételezhet valamit. Mindenkinek szíve joga a hite, de ne kezelje azt tényként.
Én is hiszek ebben. Van egy ismerõsöm akitõl sokat hallottam ezekrõl a dolgokról. Mindenkiben van egy lélek és a testet csak használja. Amikor vége, akkor keres másik új testet. Teljesen elfogadhatónak tartom.
Igen, én is hiszek abban, amit a budhista válaszoló leírt. Ha valaki azt írja, nincs semmi, õ mire alapozza a véleményét? Talán Amerika nem volt ott mielõtt felfedezték? Van egy "Lelki Univerzum", amit úgy képzelek el, hogy az anyagnál ritkább energiavilág. Viszont a TUDAT ami itt a lényeg. Az energiavilágban éppúgy jelen van a tudat, tudatos "entitások" azaz olyan lények, akiknek anyagi testük nincs, de tudatuk van. Ha elgondoljuk a mi saját tudatunkat, hol van az? Talán az egész testünkben? Nem. Csak az agyunknak egy kicsi részében, az agykéregben, de lehet, hogy még nem is pontosan ott. Ha azt vesszük, hogy milyen kimondhatatlanul parányi elektronikus csipben mennyi információ elfér, akkor mi a csudáért nem férne el egy tudatnyi információ egy energiahalmaz lényben? Ezekrõl a dolgokról rengeteg könyvet írtak, sokan olvassák ezeket, és sokan élnek ebben a tudatban, hogy létezik ez a lélekvilág.
Nem igaz, hogy semmi nincs a halál után!!! De igenis van! Van újjászuletés és ottragadás is... A halál nem az orok megszunés, a búcsú, a nem létezés, mint ahogy gondoljátok! Az én vallásomban (buddhizmus) azt mondjuk, hogy vándorol a lélek és újra és újra új testbe száll, egészen addig amíg nem sikerul neki tokéletes életet élni... Egyszer talán megsemmisul. Nem tudom. A testunkbe lelket zártak, ez éltet minket. A test meghal, de a lélek nem! Biztosra csak akkor tudjuk meg, ha meghalunk, de én egész életemen keresztul ez után fogok nyomozni, mindig is érdekelt a téma...
olvasd el a halálközeli élmények magyarföldön.cimü küönyvet.sokmindenre választ kapsz.
Hát engem már újraélesztettek, csak nem emlékszem rá, mivel ez születésemkor történt.Amúgy szerintem semmi nincs utána...Elõtte lehet h látni dolgokat, meg ilyen dolgok, de ezt simán csak az agy mûveli.
Lóhalál.
Kedves 10-40 Szerinted erre, mi normálisat lehet írni? Azt, hogy most keltem életre és pont a gyakori kérdéseket olvasgatom.Abban igazad van, hogy nem kellene semmit írni, az ilyen kérdésre.Csak nehéz megállni.
Szmotyi.
Hogy lehet megélni a saját halálodat?
Mivel nem lehet tudni a választ, a kérdés teljesen fölösleges, bár vitatémának kitûnõ. Olyan pedig nem írhat, aki megérte, mivel klinikai halál állapotában csak a szív és a tüdõ áll le, az agy még teljesen mûködik.

Amikor meghalunk, akkor mi történik? Van élet a halál után? Van erre bizonyíték?

Nagyon érdekel ez a témakör,és gondolkodtam azon hogy öngyilkos leszek,mert nem jól alakulnak a dolgaim és nincs értelme ennek a szenvedésnek,de mi lenne ezután...vajon újra születnék egy más testben?Mi történik a lélekkel?És hova t?nnek az emlékek?Volt olyan,hogy beugrott valami kép,vagy emlék de nem tudni honnan,hogy megtörtént-e?

Legjobb válasz: Az ilyen kérdések felesleges,majd akkor derül ki mi van a halál után,ha meghalsz. Aki nem halt meg,az honnan tudja,hogy van valami?

Az ilyen kérdések felesleges, majd akkor derül ki mi van a halál után, ha meghalsz. Aki nem halt meg, az honnan tudja, hogy van valami?
Ne add fel! Semmiért nem éri meg. Egyszer élsz, próbálj túllépni a gondjaidon. Mert ez az egyetlen élet adatott meg neked. Se Menny, se Pokol, se újjászületés nem vár rád, ahová mész, csak materiális halál. Senkinek semmi bizonyítéka, hogy bármi lenne a halál után. S mivel igazoltam inkább kémiai folyamat játszódnak le a halálközeli élményekkor is, és az állítólagos bizonyítékokat is meg lehet cáfolni, ne számíts arra, hogy bármi is várna rád. Mert semmi nem fog. Meghalsz és kész. Nem létezel többi. Ennyi az élet titka. Használd ki tehát, ami megadatott. Semmi nem lehet olyan rossz most, hogy ezért öngyilkos légy.
Annyit azért érdemes tudnod mielõtt öngyilkolászol hogy ha hiszel a halál utáni éleben( mint én is) és valamikor újra leszületsz olyan óriási teherrel fogsz leszületni az öngyilkolászás miatt hogy sanyarúbb életed lesz mint most.
Nézz utána Ian Stevenson illetve Raymond Moody kutatásainak. Illetve ajánlom dr. Michael Newton könyveit
Semmit nem lehet tudni. Azt viszont nem értem, hogy a kémiai folyamatok, amikrõl az egyik válaszoló írt, miért zárnák ki a haláli utáni élet lehetõségét.
ha öngyilkos leszel, az a legnagyobb "bûn", amit elkövethetsz, mivel eldobod magadtól az életet, ezért, ha újjászületsz utána, a lehetõ legkeservesebb sorsod lesz a következõ életedben..
Öngyilkos akarsz lenni?? :O :/ Amugy én uggy tudom, hogy lepereg elõtted az életed.
VAN!!!!!!
amig az ember fiatal és egészséges mindig van lehetõsége egy jobb életre csakis rajtad áll hogy élsz e vele, vagy még sajnáltatod magad hogy milyen szerencsétlen vagy
Az élet egyszeri, nincs reinkarnáció. Ezeket épp az olyan emberek találták ki akik valamiféle vígaszt akartak adni arra a nehezen elfogadható tényre, hogy aki meghal az VÉGLEG megszûnik létezni. Elõtte sem létezett és utána sem fog. Egyetlen dolog, hogy amit alkotott életében az tovább õrzi az emlékét, sokakat emlékeztet rá , hogy itt járt. Ezért inkább alkoss minél maradandóbbat, legyenek utódaid, építs házat, fess képeket, írj verseket, könyveket, ültess fákat. Az élet így is rövid ha megtartod, ne rövidítsd meg mielõtt végig nem éltél minden lehetõséget. Néha évtizedeket is várni kell egy-egy lehetõségre, élj......
Yossarian44 ezek a mesék már 2000 éve megállják a helyüket, a tudományod viszont 50 évente teljesen megváltozik, ennyit errõl...
Úgy birom az ilyeneket akik hihetetlen önbizalommal kijelentik hogy a halál után nincs semmi, kémiai folyamatok, stb.. Még is mire ez a hatalmas önbizalom??A tudomány minél több kérdést válaszol meg, annál több megválaszolatlan kérdés merül fel, így lényegében a világot teljesen soha nem fogjuk megismerni Az emberi test, agy mûködésérõl még inkább alig tudunk valamit annyira hihetetlenül bonyolult, azt nem tudják biztosan megmondani mitõl van az izomláz, mindenre feltételezések, elméletek vannak amit senki sem bír bizonyítani, de ti kijelentitek teljes meggyõzõdéssel erre a kevésre alapozva hogy a halál a teljes elmúlás!!röhej, nem lehet kellemes ezzel a tudattal élni, ilyen dolgokat ne alapozzunk már a tudományra, ami kb 20-50 évente teljesen megváltozik, 50 év múlva totál mást fognak mondani a világról
öngyilkosság? SOHA SOHA SOHA SOHA ÉS 5x IS SOHA!!!!!! NEVER GIVE UP!!!!! SOHA SOHA SOHA SOHA SOHA SOHA NE ADD FEL!!!!!!
Ha sikeresen kiszabadulsz a természettudományban anyagnak nevezett manifesztáció fogságából, ráébredsz, hogy az emberi szellem/elme eszközként használja ezt a bizonyos anyagot, hogy legyen tapasztalata. Másrészrõl az "anyagelvû" gondolkodás, vagyis a materialista felfogás bizonyítatlan, sõt bizonyíthatatlan annak igazsága is, ugyanis az emberi elmének közvetlenül - hangsúlyozom mentálisan - megjelenõ fizikai megnyilvánuláson túl, az elmén "kívül" feltételezett anyagi univerzummal érintkezni nem is lehet, így soha az életben nem fog létjogosultságot nyerni annak valósága és elsõdlegessége, csupán az emberi elme kapaszkodik ebbe, és hiszi el ennek a pluszba odaképzelt világnak a végsõ szubsztancia mivoltát, mivel megbéklyózza tapasztalata...persze csak egy ideig. Ha sikeresen megértjük az úgynevezett mentális felfogást, akkor leesik a tantusz, és pillanatok alatt ki tudjuk következtetni, hogy az itteni szenvedés csak azért nyer érvényt, mert olyan dolgokhoz ragaszkodunk, olyan dolgokra vágyunk, amirõl azt hisszük nem önmagunk, és mulandóak. Ekkor bevillan az Igazság, hogy az, ami maradandó, az valójában Önmagunk, Önmagunk, mint elme/szellem, és létünk nem kezdõdött, nem is végzõdik...így kiderül, hogy össz-vissz a tapasztalat változik, vagyis halál után csak a képsorozat módosul, akárcsak nap közben, mikor este lefekszünk aludni. Elõször álmodunk egyet, majd behullik az emberi elme egy mély alvásnak nevezett állapotba, és utána ébred...egy következõ "életben". Azért raktam idézõjelbe az életet, mert az élet valójában midig van, és a születés és halál egy egyén szempontjából csak váltópontok, az Igazi Élet meg nem szûnõ folyásán. megj.: Amikor az embert szellemnek/elmének mondom, akkor nem az emberi egora gondolok, amit most a pszichológia "én"-nek nevez. Ennél egy sokkal magasabb értékû "Én"-rõl van most szó. A világtudat, mint benyomás, pedig azért jelenik meg az egyéneknek, mert egy Egyetemes Elme/Szellem manifesztálja saját Gondolatát, s az ember valójában ez az Elme/Szellem, mivel csak ez az Elme/Szellem létezik, más nem... üdvözlettel 27/F LastOne.Left
Szerintem meg az élet egy olyan csodálatos dolog, ami nem érhet véget a halállal.
Ne hallgass ezekre a hebehurgyákra akik semmi egyebet nem tudnak, mint vagdalkozni a szavakkal.Jézus szavai igazak: "Aki zörget annak megnyittatik." Te mért nem zörgetsz, Mért nem kereel. Mért elégedsz meg kevesebb tudással, mint a 16. sz.-ban élt Shaespeara tudása aki már akkor mondta barátjának:"Több dolgok vannak földön és égen Horátió, mint bölcselmetek felfogni képes." Ne támaszkodj olyanok tanitására akik náladnál se tudnak többet.
Tegyük fel meghalunk, és nincs semmi. De ez olyan felfoghatatlan, hogy ebbõl a semmibõl te már a nagy semmit sem észleled. Tehát megszûnik a gondolatod is létezni. Ezt még megfogalmazni sem tudom rendesen, de remélem el tudjátok képzelni amit írtam.
KORREKTÜL LEÍRTAD, UTOLSÓ!!!!
VAN RÁ BIZONYÍTÉK. NEKEM VAN. De errõl kicsit odább.Én hosszan nem akarok vizilófálni, írom a lényeget. Istennek minden teremtményével célja van.Amikor az õ itélõszéke elé kerülsz, egyik kérdése ez lesz:"mit tettél azzal az élettel amit ÉN adtam neked ajándékba?" Akkor vagy hallgatsz, vagy mondod:"eldobtam" És akkor (talán) Õ is eldob téged. Az én helyzetem annyival könnyebb, hogy tudom mondani."URam megtettem amivel megbíztál." te pedig megbizonyoshatsz róla ha nevem után írod Áldás.
"Yossarian44 ezek a mesék már 2000 éve megállják a helyüket, a tudományod viszont 50 évente teljesen megváltozik, ennyit errõl..." Na ne, ne röhögtess már. Az Odüsszeiát sem írták át évezredek óta, akkor nyilván annak is igaz minden szava. A mai tudománynak majdnem pontosan ugyanazok az alapjai, mint az 50 évvel ezelõttinek, csak több részletet ismerünk, csak mivel nyilván lövésed nincs sem a mai, sem az 50 évvel ezelõtti álláspontról, ezért könnyen lõsz be ekkora sületlenséget. Az nyilván a véletlen mûve, hogy az ötven évvel ezelõtti számítógép fejletlenebb, mint a mai...
Az isteni részecske nem bizonyítja Isten létezését.
Aki él, új és új infókat kap az éettõl, élõktõl. Aki tudatosan kizárja magát ebbõl, megáll akkori szintjén. Nyomatékosan ajánlom figyelmedbe a METROPOL újság 2012 július 5 csütörtöki számában ezt a ciket:"Valószinûleg a Higgs-bozont találták meg." Egy érdekes rész: Svájc. Az "isteni"részecske létezésére utaló bizonyítékot találtak mindkét CERN-kisérletben.
Nagyon sok mindent nem ismerünk a világgal kapcsolatban. A materiális halál mint olyan, nagy valószínûséggel a materiális világunkban történik meg. Gondolj csak bele egy nagyon egyszerû dologba, ami viszont bizonyított: az a kép, amely a világról a fejedben leképzõdik, egy fordított kép. A szemed egy fordított képet sugároz. Sokan megkérdõjelezték már hasonló tények alapján, hogy egyáltalán az vesz minket körül, amit mi érzékelünk? Néhány "modern" (bár én kicsit õrületnek tartom ezt) kutató már azon filózik, hogy az egész világunk csak hullámok tömkelege, amit a szemünk így depiktál számunkra. Szóval semmi sem biztos. Van felfoghatatlan, és megismerhetetlen, végtelenig számolni, vagy mi van a világûrön túl, de egy valami piszkosul biztos: ne legyél egy retardált gyenge majom, kapd össze magad, mert ezen a világon vagy nevetsz vagy megszöksz belõle. Az utóbbi nem éri meg szerintem, tök jó buli ez a pár tíz év.
"Ugye te ovis vagy? Akkor hogy mersz nyilatkozni a bácsik elõtt?!!" Ugye te szellemi fogyatékos vagy? Akkor hogy mersz nyilatkozni a gondozód nélkül?
mindenki másban hisz, hogy mi van utána.. a sok vallás, meg az ateisták..
most komolyan... HONNAN a rákbol kéne tudnunk , hogy mi van a halál után? :DDD
ne légy öngyilkos az élet egy ajándék ami csak rövid ideig adatik meg
06 3 14.35! Ugye te ovis vagy? Akkor hogy mersz nyilatkozni a bácsik elõtt?!!
NE ADD FEL AZ ÉLETED EGY JOBB REMÉNYÉBEN MERT LEHET HOGY CSAK ROSSZABB LESZ!
Halál után ugyan az történik, ami születés elõtt. Emlékszel mi volt a születésed elõtt? Elmondom. Semmi. Nem léteztél. Halál után tudod mi fog történni? Semmi. Nem fogsz létezni.
A reinkarnáció nem egy mese. Komoly orvosok és pszichológusok foglalkoznak vele.
Kedves Kérdezõ!!!! Ha beakarod végezni a életedet , ne tedd. De ha úgy szeretnéd . Menj el otthonról, hirdesd az Úr nevét addig , ameddig nem ölnek meg téged. Hidd el, így nem ad büntetést neked az Isten. És még örökéletet is kaphatsz tõle :D
A halál minden életjelenség megszûnését jelenti.Sokan hisznek a lélekvándorlásban.Sosem tudhatják meg az élõk, hogy van-e valóban ilyen, vagy csak kamu az egész.Lehet, hogy néhány embernél van, de lehet, hogy mindenkinél.Az is lehet, hogy senkinél nincs ilyen, sõt szerintem ennek van a legnagyobb valószínûsége.Amikor megszûnik egy ember létezni, az emléke él tovább.Addig él szerintem a lelke is, de ez nem olyan dolog, amit tudni lehet, vagy felfogni lehet..ezt leginkább csak érezni lehet.Ha olyan ismerõsünk, családtagunk hal meg, akit nagyon szerettünk, akkor egészen biztos sokáig érezni fogjuk a hiányát, de ezzel együtt az õ szeretetét is bizonyosan érezni fogjuk.:) Körülbelül így kell elképzelni a halált. Ne legyél öngyilkos szerintem!Semmi olyan dolog nincs az életben, amire nincs megoldás.. keress egy megbízható ismerõst, vagy egy jó pszichológust, akinek elmondhatod a problémáidat és megért.:) Ha hiszel a problémák megoldódásában, akkor az olyan magatartáshoz vezet, amitõl kitartó leszel és megoldódik a problémád.Higyj!Akarj!Tegyél érte! 16/L
Honnan tudod ilyen biztosra, hogy nincs olyan kémiai folyamat. Rengeteg dolog van a világon, amit senki nem tud megmagyarázni, vagy esetleg még a létezésérõl se tud az emberiség. Nem lehet semmit biztosra kijelenteni, mert mi, emberek közel se tudunk annyit a világmindenségrõl, hogy ezt megengedhetnénk magunknak.
Az öngyilkosok egy külön asztrálszférába kerülnek, eltávolodva többi lélektõl. Ez olyan kb. mint a pszichiátria. Itt egy spirituálisan fejlett asszony vigyázz rájuk.
A halál utáni életet azért zárják ki a kémiai folyamatok, mert olyan kémiai folyamat nincs, amely engedélyezi azt, hogy miután elpusztul az agy, a téged tároló neuronok és szinapszisokból csak úgy átteleportálj egy másik élõlénybe, vagy valami meseországba felhõkkel és kaporszakállú öregúrral. Ha meghalsz, akkor pontosan ugyanaz fog történni veled, mint amikor megfogantál. Semmi a világon, egyszerûen nem leszel. Nagyon nem ajánlom az öngyilkosságot, ugyanis a halál teljesen végleges, míg az élet, már ameddig tart, tele van lehetõségekkel.
Az, hogy most nem alakulnak jól a dolgaid, nem jelenti azt, hogy nem szerethetnéd meg az életed. Figyelj oda az apró örömkre.
Hiszek abban, hogy van valami a halál után és ez nem bizonyítás kérdése, de mindig azt mondom, hogy induljunk ki abból, hogy ez az egy életünk van, akkor ezt az egyet csináljuk már jól! :) Ha akarsz tehetsz azért, hogy jó életed legyen! Fiatal vagy, elõtted az élet, csak akarni kell! Gondolkozz el azon, hogy mit szeretnél az életedtõl, ha nem volna lehetetlen? Aztán kezdd el megvalósítani, mert nincs lehetetlen! Csak a legtöbb ember sajnos feladja, mielõtt elérné a céljait! Amúgy addig rak az élet ugyanabba a szituba, amíg meg nem tanulod azt, amit meg kell tanulnod! Mindennek oka van! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Kedves elõttem lévõ két válaszoló, én is ezen gondolkodtam....lehet hogy elõzõ életemben valami rosszat követtem el, vagy öngyilkos lettem? Mert semmi nem sikerül 27 évesen, se munka, se pénz, barátnõm kidobott, csóró vagyok
én is csak dr. Michael Newton könyveit tudom ajánlani mert rendkívül érdekes.A halál utáni létet bizonyítja
A Kínai Népköztársaság állami ellenõrzés alá akarja vonni a reinkarnációt. :D http://www.origo.hu/nagyvilag/20070829-egy-torveny-szerint-a..
Senki sem beszélt ilyen "mesékrõl". Lehet, hogy olyasmi van a halál után, amire soha egyetlen ember se gondolt még. De tényleg kár errõl vitatkozni, hiszen elõbb-utóbb úgyis mindenki megtudja.
A kérdező hozzászólása: Kriszti! Olyan nagyon nincsen akinek számítok...
Nem lehet tudni, hogy mi van a halál után. Lehet, hogy semmi, lehet hogy újjászületsz, és lehet, hogy sokkal rosszabb lesz. Éld végig az életed és ha eljön az ideje, akkor válj meg tõle. Lehet, hogy egyszer minden jóra fordul! Senkinek sincs tökéletes élete! És gondolj másokra, akik szeretnek, képes lennél összetörni a szívüket? Ne gondolkodj ilyeneken!
A kérdező hozzászólása: Hééé, nyugi! Szerintem nekem tök mindegy már, ezen ne vitatkozzatok...Majd meglátom, és ha vissza jövök elmondom mi van odaát
Reinkarnáció, Menny, Pokol, Alvilág, Valhalla, Gyehenna, stb.
Milyen mesék?
"Honnan tudod ilyen biztosra, hogy nincs olyan kémiai folyamat. Rengeteg dolog van a viládgon, amit senki nem tud megmagyarázni, vagy esetleg még a létezésérõl se tud az emberiség." Az, hogy nem tudunk mindent, nem jelenti azt, hogy az ötezer éves mesék igazak.
Egy filozófia professzor a reinkarnációról: http://www.youtube.com/watch?v=vI70dfcSKCQ
Ne legyél öngyilkos. Mindig van értelme tovább küzdeni és élni. Milliárdnyi remek emberrel élhetsz meg hihetetlen kalandokat. Eleged van a mostani életedbõl? Változtasd meg. Légy bátrabb, keress új ismerõsöket és hobbit. Keresd meg azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek. A félelmeiddel, azokkal számolj le. Csinálj egy saját bakancslistát a meghalós rész nélkül, és amint elkezded megvalósítani a dolgokat, máris boldogabb leszel, és nem fogod értelmét látni ennek az öngyilkos dolognak. Azért vagy ebben a létben, mert tanulnod kell és ezt boldogan kell tenned. Talán épp azt kell megtanulnod, hogy gyõzd le a félelmeidet, hogyan küzdj meg a gondjaiddal. Ha másképp nem megy, keress egy pszichológust, és ha mindent nem is mondasz el neki, beszélgess vele. Hihetetlen önbizalom löketet tud adni! Nekem sosem volt a tiédhez hasonló bajom, igazából semmiféle bajom, de a suliban leszerveztek egy ingyenes lehetõséget, hogy bárki beszélgessen egy pszichomókussal, engem meg érdekelt, milyen ez a dolog.. Hát hallod... hihetetlen! Komolyan mondom, az egyik legjobb beszélgetés volt, amit átéltem, és olyan vigyorogva, annyival többként, tisztábban látva jöttem el tõle, hogy bárkinek szívbõl ajánlom, hogy keressen egyet. Ami pedig a kérdést illeti: az, aki most vagy egy olyan "tulajdonságkupac", amit a közös tudat szült erre a világra, aminek célja hogy a közös tudást bõvítse, saját jellemzõi szemszögébõl élve meg az eseményeket. Van némi szabad akarata és vannak a sorsában olyan csomópontok, amik egyrészt már elõre tervezettek, másrészt spontán indukálódnak. De az életednek való véget vetés nem elõre meghatározott cél, hanem egy elkerülendõ dolog. Ha játszol, ha játszhatsz, fejlõdhetsz és boldog lehetsz, miért adnád fel, mikor még nem is láttad a nagy egészet? Ha természetes módon az utad végére értél, tedd azt megbánás nélkül!, akkor vissza térsz a közös tudatba, egyszerûen feloszlol, megszûnik létezni az, aki most vagy, akit egónak titulálnak oly sokszor ( ezért aztán lélek nem létezik). Ha szükséges, ez a tulajdonsághalom újra összeállhat de lehet hogy a legközelebbi megszületõ bár a te tulajdonságaidból is tartalmaz valamennyit, de másokéiból is merít ( a nagy közösbõl), és már nem te leszel, hanem valaki új. Megoldást az öngyilkosság viszont nem jelent a bajaidra, csak fájdalmat okoz mindenkinek, akik ismernek, szeretnek. Gyáva módon megfutamodnál és hagynád, hogy õk szenvedjenek, csak mert lusta/ félõs vagy ahhoz, hogy boldogabb, szebb életet élj?
A kérdező hozzászólása: Az lepereghet mert sok minden nem történt eddig velem, de már nem is fog..

Szerintetek mi van a halál után? Ép ésszel felfoghatatlan az "egyértelmű" válasz: semmi. Hogy nem érzel semmit, mintha aludnál. Esetleg újjászületés egy másik testben.

Legjobb válasz: A 'semmi' csak azok számára egyértelmû válasz, akik nem hisznek semmiben. Én katolikus lévén hiszem, hogy vagy a purgatóriumba, vagy valamilyen más köztes helyre kerül a halhatatlan lelkünk, majd az ítéletnap után bebocsájtatunk a mennybe, illetve a pokolba, ki hova. Hiszem, hogy halálunk után megszûnik számunkra a tér és idõ korláta, egy egészen más fajta létezés veszi kezdetét és tart örökké. De ahogy Szent Ágoston hasonlata is példázza ez olyan, mint amikor egy kis gyerek egy homokba ásott gödörbe próbálja belelapátolni az óceánt, nem tudjuk felfogni mi az a végtelen és milyen lehetne idõ és tér korláta nélkül, ez egyszerûen egy ember számára teljességgel befogadhatatlan.

A 'semmi' csak azok számára egyértelmû válasz, akik nem hisznek semmiben. Én katolikus lévén hiszem, hogy vagy a purgatóriumba, vagy valamilyen más köztes helyre kerül a halhatatlan lelkünk, majd az ítéletnap után bebocsájtatunk a mennybe, illetve a pokolba, ki hova. Hiszem, hogy halálunk után megszûnik számunkra a tér és idõ korláta, egy egészen más fajta létezés veszi kezdetét és tart örökké. De ahogy Szent Ágoston hasonlata is példázza ez olyan, mint amikor egy kis gyerek egy homokba ásott gödörbe próbálja belelapátolni az óceánt, nem tudjuk felfogni mi az a végtelen és milyen lehetne idõ és tér korláta nélkül, ez egyszerûen egy ember számára teljességgel befogadhatatlan.
Nincs olyan ember, aki ne foglalkozott volna evvel a kérdéssel.Én nagyon irigylem azokat az embereket, akik szilárdan hisznek a halál utáni valami féle létben, mert õk megoldották azt a problémát, ami nekem, és a hozzám hasonlóknak még kérdés maradt.Mi van a halál után? Elõszõr én úgy gondoltam leegyszerûsítve, hogy mig nem éltem, nem volt semmi problémám, ha meghalok, utána sem lesz.De ez így már nem igaz.Most már van veszteni valóm, mert élni jó.Aztán arra gondoltam, nem érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel sokat.A mi véges agyunkkal nem vagyunk képesek fölfogni a végtelent. Abban reménykedek, hogy talán még is van VALAMI.. Szia.
Még nem jöttem onnan vissza, szóval pontosan nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy ami ránk vár, az a BOMLÁS! A test felbomlik, a tudat megszûnik és GAME OVER! Nincs semmilyen lélek mit'tudom' én mi'!
Úgy gondolom hogy a tudat az más szóval LÉLEK. Igaz azt nem tudhatod hogy hova megy a Lelked(tudatod) mi után elhagyja a testedet de valahova megy az biztos.Ezt bizonyítani tudom értelmes válasszal.

A vallást csak azért találta ki az ember mert számára jobb az a tudat hogy a halál után van élet és jobb számára az a tudat hogy Isten teremtette mert így van értelme az életnek és nem csak a véletlen játéka. Mi a véleményetek errõl a gondolatról?

Legjobb válasz: Egyetértek részben. Az én véleményem az, hogy van egy felsõbb erõ, de tökmindegy, hogy hogy hívjuk isten allah egyre megy, mert minden hozzá fûzõdik, inkább ne nevezzük meg. Van és kész. Na most ez a kereszténység meg a többi szir-szar valószínûleg azért van, igen, hogy az ember megnyugtathassa magát, hogy ez isten akarata õ akarta így meg úgy és, hogy van élet a halál után. Valószínûleg azért született meg ez az egész elképzelés, mert rengeteg dolog volt amit nem tudtak mással magyarázni..

Egyetértek részben. Az én véleményem az, hogy van egy felsõbb erõ, de tökmindegy, hogy hogy hívjuk isten allah egyre megy, mert minden hozzá fûzõdik, inkább ne nevezzük meg. Van és kész. Na most ez a kereszténység meg a többi szir-szar valószínûleg azért van, igen, hogy az ember megnyugtathassa magát, hogy ez isten akarata õ akarta így meg úgy és, hogy van élet a halál után. Valószínûleg azért született meg ez az egész elképzelés, mert rengeteg dolog volt amit nem tudtak mással magyarázni..
Az a baj, hogy Istent személynek gondolják a legtöbben. A hit az emberi gondolkodás és psziché alappillére. Amióta van tudat, azóta számos formában jelent meg egy Felsõbb Erõ, de a lényege mindig ugyanaz. Sajnos vagy szerencsére nem ismerjük az egész Univerzumot, így létezésünk is egy megálló az Idõtlenségben. Valahonnan jöttünk és tartunk valahová. Nehéz vigasztalás ez, de az értelme abban áll, mennyire érezzük lehetségesnek azokat a dolgokat, amikre ítéltettünk.
Én ezt a gondolatot teljességgel elvetem, mivel kellõképpen vallásosnak vallom magam és bizonyítékok vannak rá, hog van élet a halál után és hogy elõbb-utóbb újjászületünk.
Ludwig Feuerbach szerint Isten fogalma kivetítés: a boldogságvágy és a fel nem vállalt önszeretet terméke. A természet vak és végzetszerû hatalma félelemmel tölti el az embert, ezért szüksége van egy mindennél hatalmasabb lényre, aki szereti és vágyait teljesíti.
Ha kiderülne, hogy van Isten, nem hinném, hogy gonosz. De a legrosszabb, amit mondhatsz róla, hogy ügyefogyott. ( WOODY ALLEN )
#1 Részben egyetértek veled. Bár a megfogalmazásod itt-ott kifogásolható, de tartalmilag szerintem korrekt - a mindent irányító erõ kivételével. Az, hogy hiszel egy ilyen rõ létezésében, szerintem ugyanaz, mint egy tetszõleges vallás istenében hinni.
Ha a sátánban hiszel az is egy vallás. Akkor hogy is van ez?
A kerdes bonyolult, de satan all az egesz mogott. Neki kellene az igazat bebizonyitani, ami valojaban hazugsag es vad Isten ellen. Ehhez mindent felhasznal, hogy az emberek ne talajak meg a helyes utat. Ezert van ennyi vallas.
Mi a véleményem? Valószerûtlen, hiszen bizonyos vallások nem beszélnek örök életrõl halál után (pl. zsidó). Az életnek meg nem lesz értelme csak attól, hogy kitoljuk a kérdést még egy utcahosszal. Szerintem sok ateista gondolja, hogy van értelme életének, nem csak isten adhat értelmet neki.
Nem PONT erre, de benne van a pakliban.

Mi van a halál után? Mi történik velünk? Hová kerülünk?

Legjobb válasz: ezeket a kérdéseket én is feltettem egyszer az apámnak, aki így válaszolt: ezt senki sem tudja, mert onnan még nem tért vissza senki. egyébként minden vallás szerint más van a halál után. egyesek a reinkarnációban, mások a mennyben, pokolban hisznek. senki sem tudja igazán :/

ezeket a kérdéseket én is feltettem egyszer az apámnak, aki így válaszolt: ezt senki sem tudja, mert onnan még nem tért vissza senki. egyébként minden vallás szerint más van a halál után. egyesek a reinkarnációban, mások a mennyben, pokolban hisznek. senki sem tudja igazán :/
szerintem? semmi. por vagyunk. anyag. aztán szétbomlunk, és az anyagunk máshová vándorol. hogy ez megfogalmazódott benned, csak az agyad anyagának köszönhetõ. az abban lejátszódó folyamatoknak. azért találunk ki történeteket, vallásokat, mert nem bírjuk elfogadni, hogy tényleg nem vagyunk több, csak vagyunk, és elmúlunk. nem leszünk többé soha. nem jutunk a felhõk közé. szép lenne ebben hinni, de nem tudok. le lehet pontozni, de csak a saját nézetemet mondtam el, és nem is zárom ki, hogy másképp van, mert tulajdonképp nem zárhatunk ki semmit. és azthiszem a saját nézetem sem fogadhatom el teljesen, mert ha elfogadnám, azzal minden mást kizárnék. aj. látod? éjjel van, és én itt ülök és a halál utáni életrõl találgatok. találgatok, mint mindenki más.
Abból indulj ki, hogy minden lehetséges, de semmi sem biztos. Vizsgáld meg az eddigi elképzeléseket, bizonyítékokat, és dönts. Szerintem az újraszületés a legvalószínûbb, azaz a legjobban magyarázza, miért vagyunk ennyire sokfélék, honnan jöttünk és hová megyünk. Egyébként sok vallásban voltak olyan utazók, akik valamilyen eljárástól tetszhalottak lettek, és utaztak a másvilágon, majd amikor felkeltették õket, beszámoltak róla. Az 1930-as években történt meg ez utoljára a tudomásom szerint.

Mit gondoltok, mi van a halál után?

Újra születünk más id?ben , más emberként? Szerintetek mi lehet?

Legjobb válasz: szerintem a halál után boncolás van, esetleg balzsamozás, majd temetés. ehh

szerintem a halál után boncolás van, esetleg balzsamozás, majd temetés. ehh
Azt "csupaszon" én sem, de ez a könyv egy jóval körülírtabb mû. A magja nyilván a Halottaskönyv, de emészthetõ. Ha valakit komolyan érdekel!! És ha bárki olvassa, ne feledje közben, hogy amit olvas, az egy lehetséges verzió, nem szentírás!
Eléggé egyértelmû, hogy nincs halál után élet. De ha kimondod ezt a szót, hogy meghal, már akkor rájössz ezekre a dolgokra. Azok élnek tovább akik vallásos emberek, és egy mesevilágba menekülnek a való élet elõl, és bemesélik maguknak ezeket a dolgokat. Ez még nem lenne gond, az igazi baj az, hogy ezt tovább adják és hirdetik miközben erre nincs egyáltalán semmi logikus magyarázat. Arra viszont, hogy a tetemed szétbomlik halálod után eléggé egyértelmû jelek utalnak. És, hogy a lelkünk tovább él-e? Nincs lélek. :D Az ember egy szerkezet. Sok kis dologból épül fel, mindegyiknek van egy kisebb-nagyobb funkciója, és ezeknek a dolgoknak az együttmûködésével élünk mi is.
Hm. Akkor úgy gondolod, hogy mindaz ami benned van, éntudat, millió érzés, ingerek stb az mind elveszik...? Hát nem hinném... Legalábbis valami biztos megmarad ami nyilván nem kézzel fogható, és nem térhez kötött vagy hogy mondjam... ami a halál után lesz szerintem minden és semmi... :) Úgy gondolom, h lesz "valami" amit szerintem nem lehet megfogalmazni ilyen egyszerûen, h "mennyország" vagy "pokol"... szóval nem lehet leírni mert elképzelni sem lehet. Bonyolult...
Igen, és ezt arra alapozod, hogy az egyik barátod újjászületett kecske formájában és megtanult írni, igaz? Jól van akkor.
A foldi sikon bezarodik mogottunk egy ajto, a szellem vilagban pedig megnyilik az a kapu, a visszavezet az eredeti helyunkre, a szellemvilagba. A lelek a szellemvilagbol erkezik a foldi sikra, s amikor befejezte a foldi teendoit, ugy visszater az eredeti helyere. A lelek orokkevalo!
Munchausen- ki mondta , h a lélekvándorlásról beszélek? Csak azt mondtam, h valami biztos van, amit nem tudunk mi primitiv ésszel felfogni... Inkább az élettel kéne foglalkozni, amíg még lehet.
Ha a fizikai forma mûködését életnek nevezzük, akkor a forma megszûnésével visszaáradunk a LÉT birodalmába, ami örök és állandó, tehát nem múlékony, ezért valós. Szemben a tárgyiasult, fizikai formával, ami volt-nincs, tehát nem valós.(bár annak tûnik, mint az álom, amíg álmodod):)
Halál után az ember megszûnik létezni. Lásd a Bibliában Prédikátor könyve 9.fejezet, 7, 8.versek. Kielégitõ válasz.
Minden.
Ha a tibeti halottas könyvre gondolsz, én azt nem ajánlanám. Legalábbis a labilisabb lelkületû embereknek biztos , h nem.
Ha komolyan érdekel a dolog, ajánlom ezt a könyvet: Szögjal Rinpocse Tibeti könyv életrõl és halálról Magyar Könyvklub
Valaki egyszer azt mondta hogy ez most a halál, ezután csak az élet jön :-)
ma 20:47 meg hamvasztás :)
semmi, ugyanaz, mikor alszol és nem álmodsz
egy darabig vmilyen menyország szerû helyen vagyunk majd újjászületünk
Ez engem is érdekel, de nem hiszem, h bárkitõl is fogsz erre választ kapni:)
Én tudok jobbat: mi van elõtte??? Van-e élet a halál elõtt??? Szerintem izgalmasabb, és még nem írtak ilyen kérdést...
Vagy inkább, élet az élet elõtt ?:) Senki sem emlékszik rá..:)
pihi van, a napi példára rávetítve...és utána ébredés. :) üdv 25/F
Szerintem amit elképzelsz:)
Bizony, lehet hogy van egy bónuszpálya, majd vigyázzatok jól! Ha nagyon stimmel a tényleges elképzeléseid szerintire (az enyém egy konzolos DSL bejelentkezõ prompttal indul, egyszer elmesélem), akkor kezdhetsz gyanakodni. Aztán sandbox: amit kitalálsz, az van, míg megpihensz és elsajátítod a maradékot. Utána gondolom visszadobódsz a kocsmába, ahol belemerültél a Földre születgetésbe, belöksz még egy hármas Pángalaktikus Gégepukkasztót, jól kiüt, bedobsz még egy centet a mátrixos konzolba, aztán leszületsz véglénynek, ahogy pont ki is találtad, nagyjából. La.
utolsóval egyet értek

Mi van a halál után?

Nem vagyok depressziós, és szerencsére nagy baj sincs, csak kíváncsi lennék, hogy mi lehet halál után. Lehet, hogy sokkal jobb, mint itt a Földön. sokkal boldogabbak az emberek a Mennyországban, gondtalanul élnek ott, és várják az él? szeretteiket. néha gondolok rá hogy sokkal jobb lenne ott lenni.

Legjobb válasz: "A tudomány nem tudja, és soha nem is fogja megtudni, hogy mi lesz a halál után." Tudja. Minekutána a tudatunkat a neuronok hálózata szimulálja, ha elállnak a neuronok a tudatunknak is annyi.

"A tudomány nem tudja, és soha nem is fogja megtudni, hogy mi lesz a halál után." Tudja. Minekutána a tudatunkat a neuronok hálózata szimulálja, ha elállnak a neuronok a tudatunknak is annyi.
Leginkább biológiai bomlás, de haláltípustól függõen lehet hamuvá égés, dögevõk vagy mélytengeri hal tápláléka. Esetleg orvosi demonstráló test.
Tudod mi a baj ezzel a kérdéssel? Hogy minden csak "lehet"! G.
Erre nincs egyértelmû tudományos magyarázat. A testedet vagy elhamvasztják, vagy a lebontó élõlények táplálékává válsz.
így van, a pontos válasz az, hogy nem tudjuk. viszont semmi nem szól amellett, hogy lenne bármi is. meglepi lesz, ha mégis.
Rossz kategóriában kérdeztél. A tudomány nem tudja, és soha nem is fogja megtudni, hogy mi lesz a halál után.
Ha tudnám boldog lennék...
Volt már a kérdés. Amúgy ugyanaz, mint a fogantatás elõtt.
#9 de maguk az idegsejtek nem a tudat. meg eleve elvileg lehetséges, hogy a tudomány valami nagyon alapvetõt nem tud és nem is tudhat a világról. és a halál után nem ebben az univerzumban lesz valami, hanem ez csak egy része valami nagyobbnak és ezen kívül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!