Találatok a következő kifejezésre: Mi van halál (135 db)

Mit mondtak neked a szüleid, mi van a halál után? És miben hiszel most?

Nekem egyszer?en csak annyit mondtak, hogy nincs utána semmi. Nem azért, mert ennyivel le akartak rázni hanem mert ?k tényleg ebben hisznek. Én most a reinkarnációban hiszek, szinte biztos is vagyok benne. Ti hogy vagytok ezzel? :)

Legjobb válasz: Nekem nem mondtak semmit a szüleim hogy mi van a halál után mert soha nem is kérdeztem tõlük ha valamit tudni akarok vagy itt teszem fel azt a kérdést vagy utána járok az interneten. Véleményem szerint van valami a halál után is csak nem tudjuk mi, mert "a halál nem a élet vége csak az élet része" ezt szoktam mottóm.

Nekem nem mondtak semmit a szüleim hogy mi van a halál után mert soha nem is kérdeztem tõlük ha valamit tudni akarok vagy itt teszem fel azt a kérdést vagy utána járok az interneten. Véleményem szerint van valami a halál után is csak nem tudjuk mi, mert "a halál nem a élet vége csak az élet része" ezt szoktam mottóm.
Meséltek jézuskáról meg menyneknek országáról, de szerencsére elkezdtem tanulni. Azóta nem hiszek ilyen mesékben, beleértve a reinkarnációt is.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rossz a kategória... :S
Ha az ember olyannyira kijön a szüleivel hogy szinte mindenrõl eltudnak beszélgetni(mint egy barát) akkor mindegy hogy hány éves is az illetõ.
A kérdező hozzászólása: Ilyen kérdést egy kicsit fiatalabb korban teszik fel az emberek a szüleiknek :) Amikor még nem tudnak írni...
Bocs elírtam. Ez az én mottóm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) [Igen, Tom Benko mindenkinek meg akarja mondani a frankót, minden fórumra kell egy ilyen :) ]
Benkó Tamás hülyeségeket ír.
Anyukám õszinte volt, megmondta hogy nem tudja mi van utánna. Azt is mondta hogy szerinte olyan lehet mint elaludni és sosem ébredni fel. Én azt tartom olyasmi lehet mint a megszületésem / fogantatásom elõtt volt.
én reménykedek hogy nincs utána semmi. Egy megszûnés nemlétezés jó pöri lenne élet után XD
a halál után a lélek elhagyja a testet.... ennyit tudok

Szerinted mi lesz, ha meghalunk? Ugy értem, mi van a halál után?

Tudom biztos volt már ilyen kérdés, de minél több válasz tudok annál több közül birok válogatni, hátha az enyémnél van jobb is:

Legjobb válasz: Amit a 22:22-es írt, azzal nem értek egyet. Én például egy vagyok azok közül, aki még soha nem halt meg. komolyan! Még egyszer sem fordult elõ ilyen az életemben. :)) "hisz még mindig nem tudják az emberek, hogy mért pont azt a kiválasztott személyt választja a szervezetem mikor bele szeretek" De igen. Mi van utána, mi van a halál után? Ezt akkor tudod meg, ha meghaltál. "Halál nélkül értelmetlen az élet, ahogy értelmetlen az út, mely soha nem ér véget." "Életed értelmét csak a halálod pillanatában ismered meg." "Elmúlás nélkül nincs kiteljesedés." Ui.: A muszály az muszáJ; a haly padig haJ. Nem rossz szándék, csak jótanács. ;)

Én Isten hívõ ember lévén, keresztényként azt mondom, hogy az ember lelke, az élete, és döntései alapján vagy örök üdvösséget kap a mennyben, vagy pedig véget nem érõ kínokat fog elszenvedni a pokolban. Amit te leírtál az reinkarnáció, az egyik hit ami eszerint gondolkodik, a Buddhizmus. Ez a hit arra szólít fel, hogy tartózkodjunk a szélsõségektõl, ne ragaszkodjunk a dolgokhoz, ne legyenek (erõs) vágyaink, de mindeközben élvezzük az életet úgy ahogy elénk kerül.
Amit a 22:22-es írt, azzal nem értek egyet. Én például egy vagyok azok közül, aki még soha nem halt meg. komolyan! Még egyszer sem fordult elõ ilyen az életemben. :) ) "hisz még mindig nem tudják az emberek, hogy mért pont azt a kiválasztott személyt választja a szervezetem mikor bele szeretek" De igen. Mi van utána, mi van a halál után? Ezt akkor tudod meg, ha meghaltál. "Halál nélkül értelmetlen az élet, ahogy értelmetlen az út, mely soha nem ér véget." "Életed értelmét csak a halálod pillanatában ismered meg." "Elmúlás nélkül nincs kiteljesedés." Ui.: A muszály az muszáJ; a haly padig haJ. Nem rossz szándék, csak jótanács. ;)
A kérdező hozzászólása: De azt se tudja bebizonyitani hogy a mesék nem valódiak... Hmm szeretnék veled bõvebben beszélni, persze csak ha te is benne vagy :) MSN?
Tudom, hogy már régi a kérdés, de nem állhatom meg, hogy ne válaszoljak. Nekem leállt a szívem és négyszer élesztettek újra. Engem is mindig érdekelt a téma, úgyhogy csalódással vettem tudomásul, hogy nem történt semmi. Nem érzékeltem semmi, nem léptem ki a a testembõl és nem láttam magam felülrõl ahogy újraélesztenek. :( Bár amikor az intenzíven voltam, bár már kommunikáltam az emberekkel, de nem emlékszem rá, akkor folyton azt mondtam, hogy itt áll mellettem a bátyám. Mindenkire ráhoztam a frászt. Soha nem volt bátyám... Én abban hiszek a reinkarnációban és nem félek a haláltól.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, meg tudunk halni, fel is tudnak éleszteni minket, de pár másodperc az egész, ha jól sejtem megáll a vérkeringés, igy az agyba nem jut oxigén, a z pedig nem tesz jót neki, valószinû pár perc alatt elhal fél agyunk, igy nem tudhatunk meg semmi többet a halálról még egy ideig, de a mai világban szerintem sikerülni fog valahogy, elõbb utóbb valamit kitalálnak az emberek :)
"...nagyon félek attól hogy semmi nem lesz ha meghalok, ..." Na az ilyen emberek az ilyen félelmeik miatt találgatnak ki olyan BAROMSÁGOKAT, hogy "ha meghalunk újjászületünk, mennyország, túlvilág" stb. ... És csak azért találja ki, hogy BIZTATGASSA MAGÁT! A kérdésre válaszolva: szerintem ha meghalunk, akkor nem létezünk soha többé. (Ez az amit az emberek nem akarnak elfogadni, úgyhogy találgatnak.)
A kérdező hozzászólása: Nem teljesen, attól még hogy félünk lehet hogy van odaát valami... Az olyan lenne mint hogy félek ha meg eszem ezt a pisor botyót meghalok, és ezért kitalálja az ember hogy lehet hogy nem halsz meg, lehet hogy álomba merülsz, vagy hogy elmulnak tõle a pattanásaid, elvégre bármi lehet..... Szóval nem az miatt vannak a mesék hogy félünk, ez logikailag nem helyes :)
A piros bogyót Te döntöd el, hogy meg eszed-e viszont meghalni mindenki meghal, úgyhogy marad a beletörõdés (és félelem) vagyis jönnek találgatások.
A kérdező hozzászólása: Hát le birom esetleg fagyasztani magam, mint a Disney emberke mig kitalálják mi a halál, d e ugyanugy elveszteném a szeretteimet, szal inkább meghalok xD aztán lesz ami lesz...
És a szellemekkel mivan?:O:O Szerintem mikor meghalunk , ugye születnek más gyermekek, de nem fogja tudni h õ már élt egyszer..nemtudom :) :) ez nagyon érdekes
"inkább meghalok xD aztán lesz ami lesz..." Ebben azt hiszem egyetértünk. :-> Egy pár fontos dolgot viszont kihagytam az elõzõ válaszomból: a piros bogyót meg lehet vizsgálni, hogy ártalmas-e úgyhogy ennél nem kell találgatni. A halált viszont nem lehet megvizsgálni az ember fél tõle, tudja hogy egyszer meghal oszt kitalál meséket, hogy el tudja fogadni a halált. (de természetesen ezeket nem tudja bebizonyítani)
Tudom, de elég közel áll hozzá. És mivel sokan állítják, hogy látnak ilyenkor fényt meg a szeretteiket...
Elõbb annak kell bizonyítani, aki állít valamit. (Vagyis elõbb a mese létezését kell bebizonyítani.) :-) MSN-em nincs. :-(
A kérdező hozzászólása: Valahogy biztosan birunk komunikálni, bármi más? Googletalk-gmail skype de ha nem akarsz nem kell :D
Van olyan ismerõsöm aki meghalt, de újra élesztették és õ azt mondta, hogy nem tapasztalt semmit nem érzett semmit, olyan volt mintha nem is lett volna. szal. furcsa bár ezt mindenki másképp éli meg... és máshogy fogja fel, van aki fél van aki nem.
Egyébként a szívmegállás nem egyenlõ a halállal!
Nekem most a szívem legközelebb ahhoz húz, hogy talán szellemek leszünk halálunk után.Hiszen ha belegondolunk arra van a legtöbb ugymond bizonyiték. Tele van a youtube szellemes videokkal.. tegyük fel van fent 500, elismerem abból 300-400 kamu de a maradék tuti nem.Meg sok olyan dolog van amibõl erre lehet következtetni mint pl a korházakban lévõ ujjáélesztések stb vagy pl amit te is irtál..csak az a baj hogy ezzel felmerül egy újabb kérdés: Ha szellemek leszünk akkor hova megyünk? Itt kovájgunk a földön?:) ..
A kérdező hozzászólása: Én nem épp ugy gondolom, szerintem én ugyanebbe a testbe vagyok, képzeld el mint egy nagy kereket, rajzolj rá egy piros vonalat, na ott születek meg, végigélem az életem, meghalok, és ugyanugy ujjászületek, azzal a kivétellel hogy a gondolataim változhatnak hisz azt a lelkem irányitja, de mivel a lélekben nincs agy, memória, igy nem emlékszünk az elõzõ életünkre, de mivel az egész ugyanolyan csak itt ott egy kis eltérés igy néha néha valamicske beugrik, ez a Dejavu...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, ilyen téren nem tudok sokat, de mivel a szerelmet is sikerült felkutatnom, hisz az is csak egy kémiai folyamat a szervezetünkben, eldöntöttem hogy ezt is fel fogom kutatni, lehet hogy nem vagyok tudós, de ha utánna járok találhatok egyet-smást. Ha elgondolod, ez egy olyan kérdés amit eddig az emberiség élete során senkinek nem sikerült felfednie, és nagyon félek attól hogy semmi nem lesz ha meghalok, kész vége enyi, többet nem látom a szeretteimet, stb...... Ez igy nem helyes, biztos van valami elvégre anyi mindent nem tudunk még, és anyi olyan furcsa eset van...... Persze ezekrõl a fura esetekrõl csak itt-ott hallani, semmi konkrét tényeket nem tudunk, igy a legtöbb ember kitalál dolgokat, stb stb :) mindenki hinni akar valamiben, én az igazságban akarok hinni!!! Szóval van valakinek valami szotorija?
Szerintem semmi sincs. Már miért lenne? Mielõtt megszülettünk mi volt? Semmi. Én nem hiszek se a pokolban, sem a mennyországban. Mert ha lenne, akkor mit csinálnék végtelen ideig? Mert gondolj bele, mi is az a végtelen? Csak képzeld el, hogy sose halsz meg, mert jön még egy nap, még egy, és még egy. Sosincs vége. Szerintem ilyen nincs. Nincs olyan, hogy se eleje, se vége. Szóval szerintem egy sötét, üres semmi van, ahol már nem létezünk, nincs testünk, nincs lelkünk, nincsenek érzéseink, nem gondolkodunk. Szóval semmi. Szerintem ez van, nemrég én is sokat gondolkodtam errõl. Elle (l/14)
Nemtudom, de ha rájossz /bár az lehetetlen/ akkor szolj, mert én nagyon félek a haláltol! A halál utáni állapot szerintem sotét, és csendes... és amitol a legjobban félek, hogy halálom után kozvetlenul látni fogom még a családomat, ahogy sírnak, és nem olelhetem át oket, sot még annyit sem mondhatok, hogy "ne sírjatok"... Tudom, hogy nem konkrétan ez volt a kérdésed, de arra is válaszolva picii..valahogy ugy képzelném el, hogy tobb dimenzio van...és mindenhol ugyanazok vagyunk, ugyanugy élunk..csak más életkorban...talán ez lehet az oka, ahogy te írtad a "Dejavu" érzésnek!
A kérdező hozzászólása: Lehet, de én nagoyn félek a haláltól, a semmi érzéstõl, el se tudom képzelni mi lesz ha háborúra kerül a sor, az egy biztos hogy inkább ugy halok meg hogy azért ölknek meg mert nem akarok háboruzni, minthogy csatába mást gyilkoljak le, hisz akkor vége az egésznek, nincs semmit több, pedig képzeld menyi mindent tehetet volna még...... A legroszabb ellenségemnek se kivánomk a halált :(
De meghalni muszály... Senki sincs, aki nem halt volna meg, mindenkinek meg kell halnia egyszer. Szerintem, ha nem lenne vége, akkor nem tudnánk értékelni az életünket. Bár mondjuk sokan még így sem tudják. Én is félek tõle, szerintem nincs olyan ember, aki kicsit sem félne. A semmit meg már szerintem nem fogjuk érezni. Mert nem lesz SEMMI. Elhiszed, hogy én emiatt depressziós voltam hónapokig? Nem volt kellemes... Mindig csak arra gondoltam, egyszer vége és nincs se tovább, se második esély (szerintem). Esetleg ha szeretnél, írj privit és beszélgethetünk errõl. Elle
én meg épp ellenkezoleg vagyok ezzel...tudom, hogy egyszer vége...akkor mi a fenének 3 foiskola, miért tanuljak évekig, miért épitsem meg álmaim házát...stb... szerintem én is depis vagyok! nagyon sokat gondolok a halálra...már betegesen sokat!és én is nagyon félek a "semmitol" Az lenne a legjobb ha várnának ott fenn/vagy lenn, vagy ki tudja hol/..ha tudnám, hogy találkozok még a szeretteimmel akkor nyugodt lennék...de pl. ha most meghalok, és a szerelmem 30év mulva hal meg, akkor már ugysem hozzám "szaladna" :(...na most mondja valaki, hogy komplett vagyok...biztos el lehetne értelmesebben is magyarázni amit érzek, de sajna nemtudom!
A kérdező hozzászólása: Hát én biztos hogy utánna fogok járni, már azon is gondolkodtam hogy bemegyek a kórházba szólok pár dokinak hogy valami nagy bajom van, megfogok egy grafit ceruzát és bedugom a legelsõ konektorba, ha sikerül akkor tudom hogy mi van odaát és a szerint élek, ha meg nem akkor pehh, de túl sokat ér az életem hogy játszak vele..... Majd irok privibe Elle ha több idõm lesz :D
Én meg biztos vagyok benne, h van valami utána. Sõt! Hitetelen voltam sokáig ebben a kérdésben én is, egészen az apukám haláláig. Olyan élményben volt részem, amit másnak soha nem hittem volna el én sem! 3 éve történt. Apukám korházban volt. Én dolgoztam, és egyszer olyan érzésem támadt, hogy ott van mögöttem. Rá fél órára kaptam egy telefont, siessek a korházba. Apukám haldoklott, ÉS EZT CSAK OTT TUDTAM MEG, ELÖTTE FOGALMAM SEM VOLT RÓLA! Tudom, hogy a munkahelyemen az az érzés nem csak képzelet volt, hanem valóság! Eljött hozzám elbúcsúzni. Hiszem, h halálunk elött is képesek vagyunk kiszállni a testünkbõl, akk halálunk után miért ne? Rengeteg ilyen élményben volt már részem, higyjétek el, van utána lét!!!! Kérlek titeket ne itéljetek el ez miatt.
A kérdező hozzászólása: Nekem is van egy ilyen sztorim, hihetetlen, nem tudom pontosan az egészet elmondani, nem is tudom hogy hogy volt, minden esetre azt tudom hogy a dédapám pontosan 10 nappal a születésem elõtt halt meg, igy esély nem volt rá hogy lássam hogy néz ki, képünk nincs róla, én mégis bármikor bárkinek bárhol leirom pontosan hogy nézett ki, a halya szinét, hogy ált a halya, stb stb stb, honnét tudom? Fogalmam sincs, egyszerüen emlékszem rá, még valahogy a születésem elõtt láttam, szinte biztos vagyok benne hogy az élet után is van valami, és ki akarom deriteni!!! És abban is biztos vagyok hogy a szerelemnek is köze van az egészhez, hisz még mindig nem tudják az emberek, hogy mért pont azt a kiválasztott személyt választja a szervezetem mikor bele szeretek....
A kérdező hozzászólása: Azok csak feltételek, én még semmi olyat nem halottam amiben hihetnék, hogy mért pont õt választotta a szervezetem, elmondjam a sztorimat? itt van: Egy suliba járunk, az osztály másik felében vagyok, életüönkben lehet hogy 10 szer beszéltünk pedig már 3 éve együtt vagyunk, alig nézünk egymásra, ha valamit csinál a másik lecsesszük, ugy ahogy õ enbem a zene óra után lecseszett, és mégis belé vagyok szerelmes, pedig melettem egy bomba nõ van akivel nagyon jóba vagyunk, szerintem siketülne vele ösze jönni, mégse belé vagoyk szerelmes, ugye nem gondolod komolyan hogy a szervezetem olyan hülye hogy ezt csinálja velem???
a halál után mindeki felmegy a menybe isten kapujához ot dõl el anak alapján kinek mijen bune van hogy a pokolba vagy a menyországba megy e aki a megybe kerul anak a szeleme haza szokot járni sokszor meg is tud soféle képen mutatkozni és isten a kapuba mindenkinek nint egy tv ben lepõrgeti elõte az egész életét a rosz és jocselekedeteit.
Kiskoromban megkérdeztem a Paptól, hogy mit csinálunk a mennyben. És õ erre azt mondta, hogy örülünk. :-& De minek örülünk? Én is úgy képzelem, mint te, hogy halálunk után egy másik testbe vándorlunk és újra jön egy élet és így tovább. De ha jobban belegondolok tényleg nincs semmi utána. Mert pl. a kutyák hova jutnak ha meghalnak? Mi lesz velük? És az ember nekem semmivel nem ér többet, mint egy kutya. Jobban szeretem a kutyámat, mint a testvéremet. Valami régi vallás szerint az emberek lelke az szerint vándorol el másik testbe, hogy hogyan élt. Ha bûnözött stb. akkor abból kb. egy giliszta lett következõ életében. Így az állatok is lehettek emberek. De ami a Szellemekkel suttogó-ban van az is hihetõ. De ott is hova jutnak a tovább lépett lelkek?
NÁLUNK AZ A MONDÁS HA MEGHAL VLAKI A CSALÁDBA AKOR ANAK A LELKE UJÁSZULETIK A CSALÁDBA PL MÁSFÉL ÉVE ELVETÉLTEMÉS UTÁNA KIDERULT HOGY A NÕVÉREM TERHES MOST ISMÉT KORASZULÉSEM VOLT KISFIAMVOLT ÉS A SOGOROMÉKNÁL MOST SZULETET KISFIU
Lehet.De én azt is eltudom képzelni hogy nem történik semmi.MErt mért történne?ÉS mért ne történne?

Mi van a halál után?

Az irjon aki már megélte vagy tud valamit.

Legjobb válasz: mármint milyen halál???agyhalál után....Kiszel Tünde...a tényleges halál után nemtom mi van de terveezem hogy átlsek a tuloldalra majd megirom....sztem hülyeség ezen filózni...azon se gondolkozok hogy hogy nézek ki az agyam mert soha nem fogom megtudni....

mármint milyen halál???agyhalál után....Kiszel Tünde...a tényleges halál után nemtom mi van de terveezem hogy átlsek a tuloldalra majd megirom....sztem hülyeség ezen filózni...azon se gondolkozok hogy hogy nézek ki az agyam mert soha nem fogom megtudni....
A halál után nincs kin, és nincs menybe menetel. A vallás pokol szóval ijeszti az embereket, hogy mindenki hûséges legyen, hogy több pénzt tudjanak megfogni.
Szerintem a kérdezõ úgy gondolta, hogy valaki meghalt de újraélesztették. És addig mit érzett.
"Az írjon aki már megélte vagy tud valamit" Hát, az nekem is írhatna:) )
Épp a napokban olvastam errõl, a cikk szerint pontosan ugyanolyan, mint amilyen a születésed elõtt volt, vagyis semmilyen. Arról sem tudsz semmit, nincsenek róla érzéseid, így a halál után sem lesznek. Röviden a nagy semmi van utána.
Ez annyira jó, ez a kérdés... Jól indul a napom! :) Aki megélte... Hehe. Bár kitudja: lehet, hogy zombik és vámpírok is vannak a köreinkben. :P
Senki nem tudna normálisan válaszolni? .. Ez az oldal is sza**á megy az ilyenek miatt.. :S
Ha elõtte sok hülye kérdésed van akkor örök kín és szenvedés
Na én tegnap haltam meg. Amikor meghaltam azt éreztem, hogy kib....szott szar a világ mert mindenki más életben maradt! Azután megláttam Ayrton Senna-t felém jött és integetett, Vasárnap az égi futamon mellõle indulok a pole-ból! Lehet hogy én leszek a nagy bajnok! Úgyhogy higgyetek nekem mert én már meghaltam.
07:34-es vannak hívõk is, de ki hogy gondolja. kicsit nyersen írtad le a választ, odatehettél volna egy "szerintem"-et..
Én csak hallottam esetekrõl de nem éltem meg! Egyik legérdekesebb amit hallottam hogy egy ateista ember azóta hisz Istenben mióta megélte a klinikai halált pár másodpercig.... Én nem hiszek ilyenekben de ez megdöbbentett. Általában a legtöbb ilyen esetet megélt ember egy alagútról számol be melynek végén fény van, de ezt az oxigén hiányának következtében létrejött agyi halucinációval magyarázzák
Ha én valamit annyira hiszek, fel bírom fogni logikailag és tapasztalatilag, akkor a magam részérõl miért ne nevezhetném azt tudásnak? Másvalaki, aki nem hiszi ugyanazt, az hisz valami mást, és azt nevezi tudásnak. Szerintem az a szép ebben, hogy beszélgethetünk róla. Ki-ki saját intelligenciája szerint fogadja kultúráltan vagy nem kultúráltan a mások véleményét.
22:52-es.: Ezt így kijelenteni nembiztos h szabad.Mindenki másban hisz, vagy esetleg semmiben.Én pl. ateista vagyok.Én nem hiszek semmiféle újjászületésben, és hasonló dolgokban.
A halál után temetés van. De nem kell tõle félni, mert tönkre mennek az idegeid, addig örülj, amíg élsz, de valószínû, hogy utána is jó helyed lesz.
Két külön dologról beszéltek. Más hinni és más tudni valamit.Senki nem tudhatja erre a kérdésre a választ, legfeljebb feltételezhet valamit. Mindenkinek szíve joga a hite, de ne kezelje azt tényként.
Én is hiszek ebben. Van egy ismerõsöm akitõl sokat hallottam ezekrõl a dolgokról. Mindenkiben van egy lélek és a testet csak használja. Amikor vége, akkor keres másik új testet. Teljesen elfogadhatónak tartom.
Igen, én is hiszek abban, amit a budhista válaszoló leírt. Ha valaki azt írja, nincs semmi, õ mire alapozza a véleményét? Talán Amerika nem volt ott mielõtt felfedezték? Van egy "Lelki Univerzum", amit úgy képzelek el, hogy az anyagnál ritkább energiavilág. Viszont a TUDAT ami itt a lényeg. Az energiavilágban éppúgy jelen van a tudat, tudatos "entitások" azaz olyan lények, akiknek anyagi testük nincs, de tudatuk van. Ha elgondoljuk a mi saját tudatunkat, hol van az? Talán az egész testünkben? Nem. Csak az agyunknak egy kicsi részében, az agykéregben, de lehet, hogy még nem is pontosan ott. Ha azt vesszük, hogy milyen kimondhatatlanul parányi elektronikus csipben mennyi információ elfér, akkor mi a csudáért nem férne el egy tudatnyi információ egy energiahalmaz lényben? Ezekrõl a dolgokról rengeteg könyvet írtak, sokan olvassák ezeket, és sokan élnek ebben a tudatban, hogy létezik ez a lélekvilág.
Nem igaz, hogy semmi nincs a halál után!!! De igenis van! Van újjászuletés és ottragadás is... A halál nem az orok megszunés, a búcsú, a nem létezés, mint ahogy gondoljátok! Az én vallásomban (buddhizmus) azt mondjuk, hogy vándorol a lélek és újra és újra új testbe száll, egészen addig amíg nem sikerul neki tokéletes életet élni... Egyszer talán megsemmisul. Nem tudom. A testunkbe lelket zártak, ez éltet minket. A test meghal, de a lélek nem! Biztosra csak akkor tudjuk meg, ha meghalunk, de én egész életemen keresztul ez után fogok nyomozni, mindig is érdekelt a téma...
olvasd el a halálközeli élmények magyarföldön.cimü küönyvet.sokmindenre választ kapsz.
Hát engem már újraélesztettek, csak nem emlékszem rá, mivel ez születésemkor történt.Amúgy szerintem semmi nincs utána...Elõtte lehet h látni dolgokat, meg ilyen dolgok, de ezt simán csak az agy mûveli.
Lóhalál.
Kedves 10-40 Szerinted erre, mi normálisat lehet írni? Azt, hogy most keltem életre és pont a gyakori kérdéseket olvasgatom.Abban igazad van, hogy nem kellene semmit írni, az ilyen kérdésre.Csak nehéz megállni.
Szmotyi.
Hogy lehet megélni a saját halálodat?
Mivel nem lehet tudni a választ, a kérdés teljesen fölösleges, bár vitatémának kitûnõ. Olyan pedig nem írhat, aki megérte, mivel klinikai halál állapotában csak a szív és a tüdõ áll le, az agy még teljesen mûködik.

Mi van a halál után? és Mi van az élet előtt?

Legjobb válasz: az számítana, hogy mi van a halál elõtt. nagyon sokaknak semmi.

1.Semmi 2.Születés 3.Élet 4.Halál 5.Semmi. és vége :D
Az élet elõtt nincs élet. Az emberek addig maradnak halottak, amíg Jézus visszajön a Földre. Akkor feltámasztja a halottakat.
Inkább élvezd az életet, minthogy ilyeneken filózol! Úgysem tudja senki 100%-ra, mindenki mond valamit, és mi az általunk legszimpibb alternatívában próbálunk hinni és aszerint élünk.. a jól ismert pokol és menyország história meg a reinkarnáció, a szellemvilág.. Törõdj bele, ogy ninccs biztos válasz a kérdésedre
az számítana, hogy mi van a halál elõtt. nagyon sokaknak semmi.
az élet elõtt? orgazmus :)
Az elõzõ élet és a következõ élet. :) Reinkarnáció. Amúgy én sem tudom. Nem is tudhatom. Elõtte passz, utána menny, pokol, újjászületés, Nírvána, Valhalla... Attól függ kit kérdezel.
Bizony.
ez egy örök körforgás, soha nem fogod megtudni.
Na az nagy szopás lesz, ha Jézus feltámasztja a halottakat. Megelevenednek a zombifilmek? Támadnak a csontkollekciók? Kié lesz végül a Föld?
Fos.

Mi van a halál után? Mi történik velünk? Hová kerülünk?

Legjobb válasz: ezeket a kérdéseket én is feltettem egyszer az apámnak, aki így válaszolt: ezt senki sem tudja, mert onnan még nem tért vissza senki. egyébként minden vallás szerint más van a halál után. egyesek a reinkarnációban, mások a mennyben, pokolban hisznek. senki sem tudja igazán :/

ezeket a kérdéseket én is feltettem egyszer az apámnak, aki így válaszolt: ezt senki sem tudja, mert onnan még nem tért vissza senki. egyébként minden vallás szerint más van a halál után. egyesek a reinkarnációban, mások a mennyben, pokolban hisznek. senki sem tudja igazán :/
szerintem? semmi. por vagyunk. anyag. aztán szétbomlunk, és az anyagunk máshová vándorol. hogy ez megfogalmazódott benned, csak az agyad anyagának köszönhetõ. az abban lejátszódó folyamatoknak. azért találunk ki történeteket, vallásokat, mert nem bírjuk elfogadni, hogy tényleg nem vagyunk több, csak vagyunk, és elmúlunk. nem leszünk többé soha. nem jutunk a felhõk közé. szép lenne ebben hinni, de nem tudok. le lehet pontozni, de csak a saját nézetemet mondtam el, és nem is zárom ki, hogy másképp van, mert tulajdonképp nem zárhatunk ki semmit. és azthiszem a saját nézetem sem fogadhatom el teljesen, mert ha elfogadnám, azzal minden mást kizárnék. aj. látod? éjjel van, és én itt ülök és a halál utáni életrõl találgatok. találgatok, mint mindenki más.
Abból indulj ki, hogy minden lehetséges, de semmi sem biztos. Vizsgáld meg az eddigi elképzeléseket, bizonyítékokat, és dönts. Szerintem az újraszületés a legvalószínûbb, azaz a legjobban magyarázza, miért vagyunk ennyire sokfélék, honnan jöttünk és hová megyünk. Egyébként sok vallásban voltak olyan utazók, akik valamilyen eljárástól tetszhalottak lettek, és utaztak a másvilágon, majd amikor felkeltették õket, beszámoltak róla. Az 1930-as években történt meg ez utoljára a tudomásom szerint.

Mit gondoltok, mi van a halál után?

Újra születünk más id?ben , más emberként? Szerintetek mi lehet?

Legjobb válasz: szerintem a halál után boncolás van, esetleg balzsamozás, majd temetés. ehh

szerintem a halál után boncolás van, esetleg balzsamozás, majd temetés. ehh
Azt "csupaszon" én sem, de ez a könyv egy jóval körülírtabb mû. A magja nyilván a Halottaskönyv, de emészthetõ. Ha valakit komolyan érdekel!! És ha bárki olvassa, ne feledje közben, hogy amit olvas, az egy lehetséges verzió, nem szentírás!
Eléggé egyértelmû, hogy nincs halál után élet. De ha kimondod ezt a szót, hogy meghal, már akkor rájössz ezekre a dolgokra. Azok élnek tovább akik vallásos emberek, és egy mesevilágba menekülnek a való élet elõl, és bemesélik maguknak ezeket a dolgokat. Ez még nem lenne gond, az igazi baj az, hogy ezt tovább adják és hirdetik miközben erre nincs egyáltalán semmi logikus magyarázat. Arra viszont, hogy a tetemed szétbomlik halálod után eléggé egyértelmû jelek utalnak. És, hogy a lelkünk tovább él-e? Nincs lélek. :D Az ember egy szerkezet. Sok kis dologból épül fel, mindegyiknek van egy kisebb-nagyobb funkciója, és ezeknek a dolgoknak az együttmûködésével élünk mi is.
Hm. Akkor úgy gondolod, hogy mindaz ami benned van, éntudat, millió érzés, ingerek stb az mind elveszik...? Hát nem hinném... Legalábbis valami biztos megmarad ami nyilván nem kézzel fogható, és nem térhez kötött vagy hogy mondjam... ami a halál után lesz szerintem minden és semmi... :) Úgy gondolom, h lesz "valami" amit szerintem nem lehet megfogalmazni ilyen egyszerûen, h "mennyország" vagy "pokol"... szóval nem lehet leírni mert elképzelni sem lehet. Bonyolult...
Igen, és ezt arra alapozod, hogy az egyik barátod újjászületett kecske formájában és megtanult írni, igaz? Jól van akkor.
A foldi sikon bezarodik mogottunk egy ajto, a szellem vilagban pedig megnyilik az a kapu, a visszavezet az eredeti helyunkre, a szellemvilagba. A lelek a szellemvilagbol erkezik a foldi sikra, s amikor befejezte a foldi teendoit, ugy visszater az eredeti helyere. A lelek orokkevalo!
Munchausen- ki mondta , h a lélekvándorlásról beszélek? Csak azt mondtam, h valami biztos van, amit nem tudunk mi primitiv ésszel felfogni... Inkább az élettel kéne foglalkozni, amíg még lehet.
Ha a fizikai forma mûködését életnek nevezzük, akkor a forma megszûnésével visszaáradunk a LÉT birodalmába, ami örök és állandó, tehát nem múlékony, ezért valós. Szemben a tárgyiasult, fizikai formával, ami volt-nincs, tehát nem valós.(bár annak tûnik, mint az álom, amíg álmodod):)
Halál után az ember megszûnik létezni. Lásd a Bibliában Prédikátor könyve 9.fejezet, 7, 8.versek. Kielégitõ válasz.
Minden.
Ha a tibeti halottas könyvre gondolsz, én azt nem ajánlanám. Legalábbis a labilisabb lelkületû embereknek biztos , h nem.
Ha komolyan érdekel a dolog, ajánlom ezt a könyvet: Szögjal Rinpocse Tibeti könyv életrõl és halálról Magyar Könyvklub
Valaki egyszer azt mondta hogy ez most a halál, ezután csak az élet jön :-)
ma 20:47 meg hamvasztás :)
semmi, ugyanaz, mikor alszol és nem álmodsz
egy darabig vmilyen menyország szerû helyen vagyunk majd újjászületünk
Ez engem is érdekel, de nem hiszem, h bárkitõl is fogsz erre választ kapni:)
Én tudok jobbat: mi van elõtte??? Van-e élet a halál elõtt??? Szerintem izgalmasabb, és még nem írtak ilyen kérdést...
Vagy inkább, élet az élet elõtt ?:) Senki sem emlékszik rá..:)
pihi van, a napi példára rávetítve...és utána ébredés. :) üdv 25/F
Szerintem amit elképzelsz:)
Bizony, lehet hogy van egy bónuszpálya, majd vigyázzatok jól! Ha nagyon stimmel a tényleges elképzeléseid szerintire (az enyém egy konzolos DSL bejelentkezõ prompttal indul, egyszer elmesélem), akkor kezdhetsz gyanakodni. Aztán sandbox: amit kitalálsz, az van, míg megpihensz és elsajátítod a maradékot. Utána gondolom visszadobódsz a kocsmába, ahol belemerültél a Földre születgetésbe, belöksz még egy hármas Pángalaktikus Gégepukkasztót, jól kiüt, bedobsz még egy centet a mátrixos konzolba, aztán leszületsz véglénynek, ahogy pont ki is találtad, nagyjából. La.
utolsóval egyet értek

Mi van a halál után?

Esetleg van itt olyan, akit már élesztettek újra?Mit látott? Úgy érzem, kérdésem egyáltalán nem butaság.Osztálytársamat anno. elütötte egy autó, és amikor visszajött az iskolába,megkérdezte a tanárt 5 perces gondolkozás után, hogy léteznek-e tündérek?

Legjobb válasz: http://www.lelkititkaink.hu/elet_halal_utan.html Ez az oldal. De szerintem ilyenkor az agy megzavarodik és ezért vannak ezek az érzések. Például valaki azt mondta, hogy szerinte a boldogság az adrenalin miatt van.

http://www.lelkititkaink.hu/elet_halal_utan.html Ez az oldal. De szerintem ilyenkor az agy megzavarodik és ezért vannak ezek az érzések. Például valaki azt mondta, hogy szerinte a boldogság az adrenalin miatt van.
ha érdekel, olvasd el a Lelkünk útja címû 4 részes könyvsorozatot.
Olvastam egy oldalon, hogy megkérdeztek olyan embereket akiket újraélesztettek és szinte mindenki mondta, hogy egy alagút volt elõtte aminek a végén erõs fényt látott meg akkor elöntötte a boldogság és rossz érzés volt visszatérnie.
Szerintem az a legjobb, amit az elõzõ írt, de elég az elsõt elolvasni aztán majd egyszer késõbb a többit. http://ezoweb.hu/download.php?view.64
olyan mint mikor elalszol. nem tudod hogy vagy, mert akkor nincs tudatod. amikor meghalsz nem tudod felfogni mert meghaltál. az örök semmibe tûnsz el.
Én ezen annyira nem szoktam gondolkodni. Majd egyszer úgyis megtudom.
Most még élsz, most létezel. Amit te "léleknek" gondolsz, azt úgy is hívhatjuk hogy elme, gondolkodás; a tudat hogy élek - mellyel minden élõlény rendelkezik. Ez az élethez tartozik, mert gondolkodás nélkül nem tudnánk létezni, cselekedni. Az életed, a tudatod, a "lelked" akkor jön létre amikor megszületsz, és amikor meghalsz, a testtel és az aggyal együtt az is semmivé válik, vagyis lebomlik. Ha meghalsz, nem fogsz létezni, mint ahogy születésed elõtt se léteztél - legalábbis a tudatod elveszik. Mert sose lesz még egy olyan lény a világban aki hajszál pontosan úgy gondolkozik mint te, kis eltérés is már egy más személyiség. A tested viszont elemekre lebomlik halál után, melyet tápanyagként felvesznek más élõlények, és ezt nevezhetjük örök életnek is, mert mindig ott leszel bennük. Ahogy minket élõket is a meghalt élõlények maradványai tartanak életben és építenek fel.
A kérdező hozzászólása: És honnan tudod, hogy nem fogok újraszületni egy másik testben?
07:49. Most akkor a testünk, vagy a gondolataink határoznak meg? Ugye te magad mondod, hogy létezni sem tudunk anélkül. Egyáltalán a testünk hozza létre a gondolatokat? Ha így lenne, akkor már réges régen meg lehetne jeleníteni hang és kép formájában azokat, ilyen technológiák mellett, mint ahol a tudomány most tart. Nem történt meg. Egyébként pedig minden egyes pillanatban változik a gondolkodásmódod...egyik pillanatban sem vagy ugyanaz...gondolj csak bele...a te személyiséged pusztán a személyes gondolataid váltakozása. Vagyis nem adott, hanem folyamat fejlõdik. Egy tücsök például nem elevenít meg gondolatsorokat...ez csak az ember sajátossága, hogy tervez, alkot, döntéseket hoz a gondolataival...:) üdv 25/F LastOne.Left
ugyanaz lesz, mint az élet elõtt. semmi. dobálóztok nagy hanggal a lélek meg a tudat szavakkal, viszont meg sem tudjátok határozni, hogy mik ezek.
az utolsó mondd valamit, teljes mértékben adom :-)))
A 12:17 válasz írójától kérdezném hogy ezt magad találtad-e ki?Mert van egy három kötetes könyv amiben errõl is szó van s a lényeg ugyanaz amit leírtál csak más szavakkal. El lehet olvasni:***** A többi kettõt már megtaláljátok.* Automatikusan eltávolított tartalom.
11:15. :) Szerintem te is meg tudod határozni mi a lélek, vagy elme, ha olvasgatsz egy keveset...nézd meg nekem is sikerült, és még sokan másoknak. :) üdv 25/F LastOne.Left
11:32-nek Igen én találtam ki magamnak. Nem szoktam ilyen témájú könyveket olvasni, de kellett valami, amit elhitettem magammal :)
Most õszintén szerintem semmi. Agyhalál. Mi más lenne ez után mint semmi ? Agy nélkül ? Tudat nélkül ? Persze lehet, hogy valami mégiscsak. Mostanában tapasztaltam pár furcsa dolgot. Mondjuk lehet, hogy hülye vagyok és hallucinálok, csak az egész olyan aktuális az életvitelemre nézve. Na jó nem gondolok erre, mert úgy félek minden elmúlik. Fõleg ha magyarázatot is találok. Jobb ez így misztikusan. 11:32-nek. Furcsa. A te elméleted kísértetiesen hasonlít az én "virtuális lét" elméletemre, csak te jobban megfogalmaztad. Nem olvastad véletlenül ? Ahogy az én elméletem sem eredeti -amirõl fel is világosítottak-, úgy sajnos a tiéd sem az. Számtalan ilyen könyv létezik + filmtéma. Cím nem jut eszembe, valaki már linkelt. Azért egész jó.
én azzal hozzászólóval értek egyet, aki azt írta, hogy semmi nem történik, csak ezt eléggé nehéz elfogadni... de hát ki tudja... annyira szörnyû nem lehet a halál után, senki sem jött vissza reklamálni :P
A kérdező hozzászólása: Végülis ez sem kizárt.
a mennyben én nem hiszek. Az bizti, hogy nem tûnhet csak el a tudatunk, a lelkünk. Anno azt találtam ki, hogy van valahol egy hatalmas nagy LÉLEK, aminek nincsen teste. Ezért ez a LÉLEK apró darabokra képes szakadni azért, hogy tapasztaljon, fizikai érzéseket is megismerjen. Ha meghalunk egy ideig a lelkünk visszakapcsolódik a nagy LÉLEK-hez, utána pedig egy idõ után visszajön (nem biztos, hogy a Földre) és új tapasztalatokat gyûjt.
Moody, Raymond A.: Élet az élet után igazából ez volt az elsõ magyarul is olvasható alapmû, ami tudományosan közelítette a kérdést.
Új élet!
Ez érdekes. Pont pár napja kérdeztem ezt egy barátnõmtõl. Azt mondta, hogy õ úgy tudja, hogy a "halottak" amit 1-2 (esetleg 3) percig látnak, az ez: egy sötét alagút nagyon fényes végét látod, és amikor a végére érsz, egy "pillanat" alatt lepörög elõtted az egész életed.
Szerintem ébredés.
Szerintem újraéledünk egy új testben. Sok barátom ezt tartja a leglogikusabb dolognak. Végülis vegyük át mi lehetséges: 1. Mennybe/pokolba kerülünk. Minden ember követ el bûnt az életében, így minden ember a pokolba kerül ?! És akkor a "mennyország" kong mint a bazilika? :) Ez az egyik leg-lehetetlenebb lehetõség. Csak gondoljátok át. 2. Szellemként itt maradsz a földön, és látod hogy mi történik. Erre is nagyon kicsi esély van. 3. Újraéledsz egy új testben (akár egy másik bolygón is!!) és semmire nem fogsz emlékezni az elõzõ életedbõl. Ezt tartom a legvalószínûbbnek. 4. Meghalsz és nem történik semmi. Ez képtelenség, 100% hogy nem ez lesz. Olyan hogy nem történik semmi, nem létezik. Miután meghalsz, az agyad is meghal, tehát valami történik veled. Még van milliónyi lehetõség, de ezek azok amiket az emberek gondolnak általában.
Esetleg teljesen semmi: létünknek nincs értelme, meghalunk és azután nincs semmi... :(
"4. Meghalsz és nem történik semmi. Ez képtelenség, 100% hogy nem ez lesz. Olyan hogy nem történik semmi, nem létezik. Miután meghalsz, az agyad is meghal, tehát valami történik veled." Vagy tényleg ez az igazság: nem történik semmi. Csak ezt nagyon nehéz elfogadni, mert egy nagyon sötét világképet fest. Mellesleg ez ember képtelen elképzelni azt, milyen amikor megszûnik létezni. Az agyad is meghal, tehát valami történik veled? Jah, eltûnsz. Képzeld azt, hogy az agyad egy számítógép, te pedig a rajta futó program vagy. Mi történik a programmal, ha a számítógép megsemmisül (pl bedobjuk egy vulkánba)? Eltûnik. Azért jöttek létre vallások, meg az ember a végsõ elmúlást nem tudja se felfogni, se elfogadni. Sokkal kevésbé fél a haláltól, és kevésbé lesz megkeseredett, ha hiszi, hogy utána még van valami.
A kérdező hozzászólása: Nekem egy hasonló felfogásom van.A testünk csak egy ruha, ha "elérnek" a testrészeink. pl:megáll a szívünk, meghal a testünk.A lelkünk elszáll, és egy másik testbe újrakezdhetjük.
de milyen másik testben? Nem gondolkozom ilyeneken, de: Meghalok. Akkor ugyanabban a pillanatban megfogan egy gyermek? De egy akkor foganó magzatnak van-e már lelke? Ha nem így van, akkor mikor kerülök bele az új testbe? És addig mit csinálok?
Élet. Ajánlom ezt a könyvet: Dannion Brinkley: A békét adó Fény
A kérdező hozzászólása: Nem biztos hogy az elsõ megfoganó gyermek leszel... elõször a mennyben leszel, szerintem...vagy legalábbis átmész az alagúton, amit egy elõbbi válaszoló írt.
21:44. :) Egy korábbi válaszoló vagyok, és tudod a tudatod nem az agyadban van...a tudatod használja a fizikai testet, hogy tapasztalhasson ezáltal nemesedhessen, vagyis továbbfejlõdjön, szóval az agy meghal, a tudat tovább él. Aztán megpihen kissé az egyetlen létezõ Tudatban, s ilyen viszonylatban a lét tényleg virtuális...akárcsak álom idején, nincsen külsõ világ, inkább belsõ, koncentrált gondolatsorként. :) üdv 25/F LastOne.Left

Mi van a halál után?

Nem vagyok depressziós, és szerencsére nagy baj sincs, csak kíváncsi lennék, hogy mi lehet halál után. Lehet, hogy sokkal jobb, mint itt a Földön. sokkal boldogabbak az emberek a Mennyországban, gondtalanul élnek ott, és várják az él? szeretteiket. néha gondolok rá hogy sokkal jobb lenne ott lenni.

Legjobb válasz: "A tudomány nem tudja, és soha nem is fogja megtudni, hogy mi lesz a halál után." Tudja. Minekutána a tudatunkat a neuronok hálózata szimulálja, ha elállnak a neuronok a tudatunknak is annyi.

"A tudomány nem tudja, és soha nem is fogja megtudni, hogy mi lesz a halál után." Tudja. Minekutána a tudatunkat a neuronok hálózata szimulálja, ha elállnak a neuronok a tudatunknak is annyi.
Leginkább biológiai bomlás, de haláltípustól függõen lehet hamuvá égés, dögevõk vagy mélytengeri hal tápláléka. Esetleg orvosi demonstráló test.
Tudod mi a baj ezzel a kérdéssel? Hogy minden csak "lehet"! G.
Erre nincs egyértelmû tudományos magyarázat. A testedet vagy elhamvasztják, vagy a lebontó élõlények táplálékává válsz.
így van, a pontos válasz az, hogy nem tudjuk. viszont semmi nem szól amellett, hogy lenne bármi is. meglepi lesz, ha mégis.
Rossz kategóriában kérdeztél. A tudomány nem tudja, és soha nem is fogja megtudni, hogy mi lesz a halál után.
Ha tudnám boldog lennék...
Volt már a kérdés. Amúgy ugyanaz, mint a fogantatás elõtt.
#9 de maguk az idegsejtek nem a tudat. meg eleve elvileg lehetséges, hogy a tudomány valami nagyon alapvetõt nem tud és nem is tudhat a világról. és a halál után nem ebben az univerzumban lesz valami, hanem ez csak egy része valami nagyobbnak és ezen kívül.

Szerintetek mi van a halál után? Ép ésszel felfoghatatlan az "egyértelmű" válasz: semmi. Hogy nem érzel semmit, mintha aludnál. Esetleg újjászületés egy másik testben.

Legjobb válasz: A 'semmi' csak azok számára egyértelmû válasz, akik nem hisznek semmiben. Én katolikus lévén hiszem, hogy vagy a purgatóriumba, vagy valamilyen más köztes helyre kerül a halhatatlan lelkünk, majd az ítéletnap után bebocsájtatunk a mennybe, illetve a pokolba, ki hova. Hiszem, hogy halálunk után megszûnik számunkra a tér és idõ korláta, egy egészen más fajta létezés veszi kezdetét és tart örökké. De ahogy Szent Ágoston hasonlata is példázza ez olyan, mint amikor egy kis gyerek egy homokba ásott gödörbe próbálja belelapátolni az óceánt, nem tudjuk felfogni mi az a végtelen és milyen lehetne idõ és tér korláta nélkül, ez egyszerûen egy ember számára teljességgel befogadhatatlan.

A 'semmi' csak azok számára egyértelmû válasz, akik nem hisznek semmiben. Én katolikus lévén hiszem, hogy vagy a purgatóriumba, vagy valamilyen más köztes helyre kerül a halhatatlan lelkünk, majd az ítéletnap után bebocsájtatunk a mennybe, illetve a pokolba, ki hova. Hiszem, hogy halálunk után megszûnik számunkra a tér és idõ korláta, egy egészen más fajta létezés veszi kezdetét és tart örökké. De ahogy Szent Ágoston hasonlata is példázza ez olyan, mint amikor egy kis gyerek egy homokba ásott gödörbe próbálja belelapátolni az óceánt, nem tudjuk felfogni mi az a végtelen és milyen lehetne idõ és tér korláta nélkül, ez egyszerûen egy ember számára teljességgel befogadhatatlan.
Nincs olyan ember, aki ne foglalkozott volna evvel a kérdéssel.Én nagyon irigylem azokat az embereket, akik szilárdan hisznek a halál utáni valami féle létben, mert õk megoldották azt a problémát, ami nekem, és a hozzám hasonlóknak még kérdés maradt.Mi van a halál után? Elõszõr én úgy gondoltam leegyszerûsítve, hogy mig nem éltem, nem volt semmi problémám, ha meghalok, utána sem lesz.De ez így már nem igaz.Most már van veszteni valóm, mert élni jó.Aztán arra gondoltam, nem érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel sokat.A mi véges agyunkkal nem vagyunk képesek fölfogni a végtelent. Abban reménykedek, hogy talán még is van VALAMI.. Szia.
Még nem jöttem onnan vissza, szóval pontosan nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy ami ránk vár, az a BOMLÁS! A test felbomlik, a tudat megszûnik és GAME OVER! Nincs semmilyen lélek mit'tudom' én mi'!
Úgy gondolom hogy a tudat az más szóval LÉLEK. Igaz azt nem tudhatod hogy hova megy a Lelked(tudatod) mi után elhagyja a testedet de valahova megy az biztos.Ezt bizonyítani tudom értelmes válasszal.

Erdekelne, hogy ti mit gondoltok mi van a halal utan?

Legjobb válasz: A materialisták szerint semmi. A halállal véget ér az ember, mint biológiai lény. Azok, akik hisznek a lélekben, szellemben stb., úgy vélik, a lélek egy új dimenzióba kerül. A zsidó-keresztény-muszlim kultúrákban a lélek a pokolba vagy a mennybe (esetleg a tisztítótûzbe) kerül. Aki a pokolba kerül, annak annyi. A keleti kultúrák szerint a bardoba (köztes létbe) kerül a lélek, ahol a karma törvényei szerint módja nyílik reinkarnálódni. A spirituális hipnoterápiát gyakorlók és az abban hívõk szerint a szellemvilágba kerül a lélek és ott dekkol, amíg kedvet nem érez az újabb reinkarnációra. (Ld. dr. Michael Newton: Lelkünk útja (I-IV. kötet)

Szeretném hinni, hogy van valami a halál után. Most halt meg egy nagyon jó barátom, hinni akarok abban, hogy nem csak ennyi jutott neki. :(
A materialisták szerint semmi. A halállal véget ér az ember, mint biológiai lény. Azok, akik hisznek a lélekben, szellemben stb., úgy vélik, a lélek egy új dimenzióba kerül. A zsidó-keresztény-muszlim kultúrákban a lélek a pokolba vagy a mennybe (esetleg a tisztítótûzbe) kerül. Aki a pokolba kerül, annak annyi. A keleti kultúrák szerint a bardoba (köztes létbe) kerül a lélek, ahol a karma törvényei szerint módja nyílik reinkarnálódni. A spirituális hipnoterápiát gyakorlók és az abban hívõk szerint a szellemvilágba kerül a lélek és ott dekkol, amíg kedvet nem érez az újabb reinkarnációra. (Ld. dr. Michael Newton: Lelkünk útja (I-IV. kötet)
Az örökkévalóságig tartó Fidesz kampány a Hell energiaital támogatásával.
Igen érdekelne téged, hogy mit gondolunk mi van a halál után.
Szerintem is érdekelne téged.
Ha a te számodra csak ennyi lesz, akkor tedd össze a két elsõ lábadat.
gyerekek, tudjátok mi van halál után? SEMMI gyerekek, tudjátok mi van születés elõtt? SEMMI gyerekek, tudjátok mi van most? ÉLTEK, és ne ilyen fasságokat posztoljatok GYK-n hanem foglalkozzatok az életetek valódi problémáival!
Én nem hiszek a reinkarnálódásban, elõzõ életemben sem hittem.
Szerintem semmi :) Úgy gondolom, nincs olyan hogy lélek, azt is az agyunk "kreálja."Ahogy meghalunk, leáll a testünk, az agyunk is nyilván és ennyi, vége.
Hoppá! valami kimaradt Az összes kételkedõnek Ha valaki megálmodja sok évét és az úgy is lesz, azt hova teszed? Szalmázás, csépelés, ötölés hatolás nem kell
- Ja, és nem gondolom, hanem tudom. :)
ÖRÖK ÉLET vagy ÖRÖK KÁRHOZAT. - Aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia - aki meghalt a bûneink miatt, de harmadnapra feltámadt -, az nem lát halált = örök élet vár rá. Ez Isten ajándéka, el kell fogadnod :)
Mivel én hiszek egy esetleges túlvilágban nos gondolom, hogy valóban létezhet egy un lélek vagy lélekvándorlás! Nem tartom valószínünek, hohy a különbözõ karakterû és gondolkodású vagy csak egyszerûen más s más természetü emberek a halál beállta után semmikké válnának! Azt megfogalmazni képtelen lennék mi módon él a lélek tovább de valamilyen formában tovább él legalább is jó magam ebben reménykedem!!
hülye a kérdés. mindennek van eleje és vége, ok-okozata, stb. na most még az életrõl sem tudjuk van-e lényege vagy célja, értelme, vagy csak úgy van, akármelyik is, nem tudjuk így még a gondolat is felesleges és megalapozatlan a halál kapcsolatban vagy ami utána van (még leírni is hülyeség) a vallások pedig azért találták ki (pontosabban az a néhány idióta)hogy létezik reinkarnáció, mennyország (bizonyíték??) hogy ne rettegjünk az életünkben a haláltól. és hogyne tegyünk fel ilyen hülye kérdéseket ...
A "semmi se lesz" ugyanúgy bizonyíthatatlan. Nincs értelme ragaszkodni hozzá. Ha nincs igazam, akkor természetesen várom a bizonyítékot.
Felébredsz.
Tiszteletem! Nem érdemes tartani tõle, hiszen minden egyes perc, amit félelemmel áldozol neki csak idõpocséklás. Ráérsz te még ha majd el jön az idõ és akkor sem kell félned, mert a test mulandó, míg a lélek tovább áll. :) Addig is, élj olyan büszke életet, amire még akkor is csak mosolyogva fogsz vissza gondolni. :)
Nem tudom, de parázok tõle, mint az állat.Nem akarom átélni a halál pillanatát, pedig sajnos túl kell esni rajta.Remélem a lélek tovább él, és nem az van hogy tényleg nincs utána semmi.
Hiszek abban, hogy a lélek halhatatlan, számomra ez a legmegnyugtatóbb. :-)))
"Szép csendesen kivisznek a temetõbe..."
Emésztés.(Halal=étel) A halál az mindjárt más.Akkor is, kivéve, ha elhamvasztatod magad.
Egy életed van. Most kell döntened, mit akarsz vele kezdeni. Örök Élet vagy Örök kárhozat? - Besenyõ Pista bácsi is megmondta: ha nincs semmi, az már valami ! :) Na, látod ! :) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!