Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha valaki elhagyja az (2 db)

Létezik igazi vagy nem? Mi van, ha valaki neked az igazi, de neki nem, mert valamiért mégis elhagy? Akkor találsz még egy igazit vagy kész öngyilkos s lehetsz? Vagy csak vannak emberek, akik passzolnak egymáshoz és több ilyen is lehet?

Legjobb válasz: Az igaziakat csak erõszak tudja elválasztani egymástól, de az se véglegesen és az se teljesen. Az igazi még ha mással is próbálkozik nyitva hagyja a kiskaput, örökre, képtelen teljesen bezárni. Nekem ez a megfigyelésem, a tapasztalatom, és be is igazolódott már nem egy esetben.

Nekem is az a véleményem, hogy az "Igazi" nem létezik. Ez egy illúzió. Csak akkor létezne, ha két ember totál egyforma lenne, egyeznének az elképzeléseik, elvárásaik, ilyen pedig egyszerûen nincsen. Ha fordítottan nézem ezt a dolgot: amióta az emberiség létezik, bárkinek bárki lehetett volna vagy lehetne a párja úgy, mint "Igazi", kezdve az õskorral, amióta az emberiség létezik. Tehát az én párom akár lehetne egy ókori spártai, vagy egy feudális úr stb. Csak éppen "elkerültük egymást" idõben, évezredekkel, évszázadokkal.... :-) Lehet ezt többféleképpen értelmezni, de alapból azt mondom, "Igazi" nem létezik.
Az igaziakat csak erõszak tudja elválasztani egymástól, de az se véglegesen és az se teljesen. Az igazi még ha mással is próbálkozik nyitva hagyja a kiskaput, örökre, képtelen teljesen bezárni. Nekem ez a megfigyelésem, a tapasztalatom, és be is igazolódott már nem egy esetben.
14:01-nek! írnál konkrét pl-át. szerintem úgy jobban érzékelhetõ. bár így iy sejtem , hogy mit akartál mondani
tehát mi az erõszak ebben az esetben? mit jelent a kiskapu? stb
Szia! én egyzser megtaláltam azt a fiut, aki annyira elvarázsolt, hogy szó szerint rózsaszínnek láttam a kék eget is... azt hittem, kész, megtaláltam ÕT. Na, a második randink meg befuccsolt, teljesen más stílusba adta elõ magát, tisztára lekezelõ volt. Próbáltam még nyúzni a témát, de a 3. randin beláttam: az ott az elsõ randin csak színjáték volt és az igazi énjét most mutatta meg. De ezt mondom, jó hogy megtapasztaltam hogy van ilyen is. Mostmár férjnél vagyok, és nála nem volt ilyen eszeveszett nagy érzelmi robbanás , viszont lassan-szépen összecsiszolódtunk , és boldog vagyok vele.
Én megtaláltam az igazit. 2003-tól élünk boldog házasságban. Elõtte kétszer is éreztem, hogy eljött az igazi. 18 évesen meghaltam volna egy fiúért, aki 3 évvel volt idõsebb tõlem. Nekem mindent õ jelentett. Neki én semmit. Tudtam, hogy csak én imádom, amit õ kedvesen fogadott, de nem ígért semmit. Különbözõ egyetemre mentünk, elszaladtak az évek. Most újra összefutottam vele. Egy megtört, elvált, az életbõl kiábrándult, felelõtlen ember állt elõttem. Sajnálom, hogy akkor ezért a fiúért mindent felrúgtam volna. A második IGAZI-val 28 évesen hozott össze a sors. Úgy éreztem, hogy ekkora jó nem történhet velem. Ilyen boldog még soha nem voltam. 2 évig vigyorogtam, mint egy õrült. Itt is tudtam, hogy nem lesz jó vége, de nagyon boldog voltam vele. Ritkán (hetente 1X) találkoztunk, de nekem az volt a paradicsom. Aztán elmaradtak a találkozások. Ritkábban hívott, én pedig nem mertem rákérdezni, hogy mi történt. Évek múlva találkoztunk a munkánk kapcsán. Mindketten vezetõ beosztásban voltunk. Ma sem értem, hogy miért, de addig munkálkodott, hogy kirúgatott. Talán a régi énjére emlékeztettem. Azóta eltelt 3 év. Most ismét én kerültem föléje a ranglétrán. Hülye helyzeteket teremt az élet. A férjem csodálatos ember. Mint írtam 2003-ban házasodtunk össze. Van egy 2, 5 hónapos gyönyörû kisfiúnk. Kell ennél több?
Az én meglátásom szerint nem attól igazi egy szerelem, hogy nincs veszekedés és, hogy nincsenek problémák. Ezek az élet velejárói mindenkinek vannak rossz és kevésbé rossz napjai. Az igazi számomra azt jelenti, hogy éjjel-nappal a fejemben jár az illetõ, ha egy percre nem vagyok vele már hiányzik és, hogy akár még az életemet is feláldoznám érte. Másrészrõl pedig, hogy meg sem fordul az, hogy megcsalja a partnerét. És az szerintem egy iszonyatosan nagy hülyeség, hogy van férfi ösztön. Én is ezt a nemet képviselem és még sincs. Perpill a barátnõmmel nagyon furcsán vagyunk, - hihetetlenül bunkózik néha velem, de ha jó kedve van, akkor a csillagokat is lehozná értem - rohadt nagy stresszben vagyok, de mégsem tudom azt mondani, hogy jó, inkább jegeljük a dolgokat mert képes vagyok túltenni magam ezeken, mert Õ az igazi és nem tudom elképzelni nélküle az életem. Van igazi, csak egy kicsit másként aposztrofáljuk a lehetetlent próbáljuk meg elérni.
Szerintem létezik igazi. Magam sem hittem benne, nem lányregényekben olvastam. Megtaláltam, onnan tudom. Nem gyerekfejjel, nem is túl fiatalon. Túl egy váláson, 3 gyerekkel. Egy közösségi oldalon találkoztunk, kezdtünk beszélgetni. Ma is emlékszem, döbbenetes élmény volt: a második levelétõl kezdve tudtam hogy ismerem, hogy egymáshoz tartozunk. Mint kiderült, õ is így érezte. Nem sejtés volt, hanem felismerés. Úgy szerettünk egymásba, hogy még fotót sem láttunk a másikról. Aztán találkoztunk. 15 éve élünk együtt végtelen és naponta megújuló szerelemben, szeretetben. Közösen felneveltük a "hozott" gyerekeket- összesen 6-ot- akik azóta igazi testvérek lettek. Tudjuk hogy szerencsések vagyunk és azt is, hogy ez a kötés örökre szól. A végére még egy tabut szeretnék ledönteni. A párom 18 évvel idõsebb nálam, mégis tartós boldogságban élhetünk. Egyszóval szerintem létezik az igazi. Talán nem úgy néz ki, nem annyi idõs amilyet elképzel az ember, de ha találkoznak, akkor ez nem is számít többé.
Szerintem az igazi nem létezik. Senkinek se. Mindenki hajszolja és mindenki szerelmes a szerelembe, mindenki szerelmes akar lenni. Az embereknek a rögeszméjévé vált az "igazi" megtalálása. Szerintem nem létezik.
én úgy gondolom, hogy az utóbbi
Ahogy így olvasom még jobban erõsõdik bennem az érzés, hogy nincs "igazi". "volt már 3 igazi, de a mostnai is igazi" meg ilyenek.... Egyáltalán mi az "igazi"? Lehet valakinek akkor több is, úgy olvasom.
Lehet bizony :-)
Nem lehet. Benne a kifejezésben a válasz, hogy igazi.

Mi van akkor, ha valaki elhagyja az érettségi bizonyítványát? Kiállítanak egy újat?

Legjobb válasz: Szia. Nem igazán e´rte,hogy lehet ilyen fontos okmányt elhagyni.De mindeggy. Visszakell menned oda,ahol leérettse´giztél,bekell jelentened,hogy elveszítetted.lehet,hogy elözször egy ideig kerese´s lessz kiírva rá,de gondokom,hogy nagy körültekintés mellett kifognak állítani egy másikat.Lehet,hogy más sza´mmal,de lehet,hogy a re´givel.Azt nem tudom.

Szia. Nem igazán e´rte, hogy lehet ilyen fontos okmányt elhagyni.De mindeggy. Visszakell menned oda, ahol leérettse´giztél, bekell jelentened, hogy elveszítetted.lehet, hogy elözször egy ideig kerese´s lessz kiírva rá, de gondokom, hogy nagy körültekintés mellett kifognak állítani egy másikat.Lehet, hogy más sza´mmal, de lehet, hogy a re´givel.Azt nem tudom.
Nem állítanak ki még egy érettségi bizonyítvány! Hanem egy igazolást fogsz kapni, hogy te az adott adatokkal, ekkor és ekkor, itt és itt ilyen eredménnyel vizsgát tettél, és a vizsagereményed ez és ez. Tehát nem fogsz kapni mégegy "kékfedelû, keményfedeles" bizonyítványt, csak egy igazolást, mely egyenértékû azzal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!